Różki nam powoli rosną, bunt dwulatka przyjdzie wiosną. Wakacyjne brzdące 2011 - Strona 76 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Kochane głosujemy na kolejny tytuł zapraszam
Testować nerwy swojej mamy lubię, psocę, niszczę, krzyczę, rozrabiam i gubię. 5 10,64%
Tu tupnę nóżką, tam krzyknę "nie", niech siwych włosów przybędzie mamie. 1 2,13%
Daj mi, nie ciem i łaa łaa - krzyczy wciąż gromadka ta. 1 2,13%
Niewinne oczka jak aniołek mam, ale prawdziwy hardcore wnet pokażę wam 7 14,89%
Zdania układamy, co raz wiecej z rodzicami rozmawiamy. 0 0%
My tu gadu-gadu, a dzieciaki dają w zabawach czadu. 0 0%
Bunt dwulatka przyszedl wiosna i mamy minę "radosna" 0 0%
Magnesy lepimy, czapeczki dziergamy, bunt naszych dzieci jakoś przetrwamy 26 55,32%
Dzieci nasze już w domach znudzone, gdzie ta wiosna? , pytaja one 1 2,13%
Rożki nam powoli rosną, bunt dwulatka przyjdzie wiosną 6 12,77%
Głosujący: 47. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-01-30, 12:44   #2251
iustyna1
Wtajemniczenie

Dot.: Różki nam powoli rosną, bunt dwulatka przyjdzie wiosną. Wakacyjne brzdące 2011

Cytat:
Napisane przez Gomra Pokaż wiadomość
iustyna może to alergiczny katar skoro tak długo się trzyma?
ale zimą? nigdy nie miałam kataru alergicznego. Tż ma teorię, że za sucho w domu jest
- Szukam szczęścia.
- W lodówce???
- Gdzieś kur*a musi być!!

iustyna1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-30, 12:49   #2252
Gomra
Zakorzenienie

GG do Gomra
Dot.: Różki nam powoli rosną, bunt dwulatka przyjdzie wiosną. Wakacyjne brzdące 2011

Cytat:
Napisane przez iustyna1 Pokaż wiadomość
ale zimą? nigdy nie miałam kataru alergicznego. Tż ma teorię, że za sucho w domu jest
też mozliwe ze od suchego powietrza. Możesz miec alergie np na kurz, wiadomo że zimą mniej sie wietrzy, i nawet w najczystrzym domu zimą kurzu jest sporo nawet w powietrzu.
Gomra jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-30, 13:34   #2253
DDewik
Raczkowanie

Witam!
Borysek zasnął mogę nadrabiać, zupe ugotowałam wczoraj wieczorem wiec troszke czasu na odpoczynek z kawka.

Cytat:
Napisane przez mme_audrey Pokaż wiadomość

Hela nie chciała ze żłobka wyjść cieszę się, że jej się podoba, wraca po dłuższej przerwie, i od razu biegnie szaleć gdyby nie te choróbska byłby ideał... w sumie nie miała (tfu tfu) nic poważniejszego, ale...
Super , ze tak lubi żlobek, wlasnie przez te choróbska, nie chce Borysa teraz dawac.
Wczoraj byla 3 raz opiekunka, na razie nie mam zastrzeżeń, fajna babka i Borysek ja lubi.Zobaczymy jak bedzie, gdy sam z nia zostanie.
DDewik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-30, 13:41   #2254
mamad1
Zadomowienie

Zdrówka dla chorujących!

Monia
nie martw się, bo maszyna na pewno będzie ok (Przypomniałam sobie, że teściowa przecież tez ma łucznika i dobrze działa)

Brumek współczuję znowu ząbków. Ja też czasami już myślę, że Patrykowi piątki idą (w nocy z tymi pobudkami różnie bywa), ale nie da sobie sprawdzić...

Iustyna
mojej znajomej dzieci non stop też chorujące. W końcu ostatnio stwierdziła, że weźmie je na spacer (albo się rozchorują na całego, albo im przejdzie) i w tym czasie otwiera okna i wietrzy (małę mieszkanie i nie ma innej możliwości wietrzenia). Ostatnio mówiła, że wreszcie trochę się uspokoiło z tymi wiecznymi katarami...
mamad1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-30, 14:04   #2255
zanetaa88
Zakorzenienie

Ijustyna mozliwe ze od suchego powietrza. Ja mam termometr i pomiarem wilgotności i w nocy to butelka z woda stoi koło łóżka bo takie suche powietrze mam. Zastanawiam sie nad kupnem nawilzacza bo te na kaloryferze wg nic nie dają :/

zanetaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-30, 14:06   #2256
DDewik
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez brumek Pokaż wiadomość

Jakie cudne zdjęcia
Więcej Karpacza pokaż
Nie byłam na nartach od 3 lat

-
Dzień taki, że padam na nos. Tymuś płakał od rana do 19. Bez przerwy. Już w nocy było inaczej, bo normalnie zasypia w 5 minut (dopiero potem są problemy), a wczoraj godzinę go usypiałam. W dzień nie spał ani trochę. Niby się chciało, płakał, tulił się, ale nie mógł zasnąć. Był nerwowy. Zaczynał się bawić, chciał się uśmiechać, ale zaraz płacz i rzucanie zabawkami. Ewidentnie coś mu było. W końcu zaczęłam macać dziąsła. No i zgadnijcie... Wyczułam że coś się dzieje przy jednej dolnej piątce Czyli kolejne miesiące ząbkowania przed nami Bo zanim wszystkie 4 wyjdą to na pewno wiele tygodni minie Tym bardziej, że na razie to tylko taki zarys pod dziąsłem. Ciężko tam dostrzec coś więcej, bo dostęp trudny. Nie za dużo spokoju miał bidulek...
A od tej 19 był już spokojny, bo dałam nurofen pół godziny wcześniej i przeszło jak ręką odjął. Czyli na pewno o to chodziło.
Nie mam zdjęć Karpacza Brumku, bo my nie spacerowalismy za duzo po miescie(wozek sie tylko przejechał samochodem, niepotrzebnie go wzielismy).Mieszkalismy na samej górze Karpacza i tam spedzalismy czas-na stoku, na basenie i wokól hotelu(tam piekne tereny i wodoki(np na Śnieżkę).Z nowosci tylko ci powiem, ze pojawił sie maly tunel.

Biedne Brumiątko, u nas tez ta ostatnia trójka męczy Borysa juz 3 tydzień, dwójki wyszly w 3 dni, a te okropne trojki to jakis koszmar, ale ju prawie widac potwora, Borys przez to śpiący i marudny, na wieczór podaje nurofen i troszke pomaga.

Cytat:
Napisane przez Stronczek27 Pokaż wiadomość
Chrumku biedny Tymus. Nie dały Wam odpocząć te zebiska.

Tem chłopiec z wczorajszej grupy zrobił to celowo. Bo przez przypadek sie kopnie lub zdepcze raz a on ja kopnął conajmniej trzy razy. Na Szczescie śladu nie ma.

A w sprawie tego wariata planujemy iść na policję.
I matka tego chłopca nic nie zareagowała?Biedna Wiki
Na zdjęciach śliczna, nie mogę sie nadziwić jakie ona ma gęste włosy

Cytat:
Napisane przez aania_20 Pokaż wiadomość

Dziewczyny, pytanie - Adaś ma od kilku dni rumieńce na policzkach (chyba nawet na zdjęciu z basenu widać), zimne są, tyle że czerwone, nic poza tym się nie dzieje. Może to być od zębów? Ciągle czekam aż się dolne trójki przebiją...

U Borysa Aniu tez czerwone, suche policzki i jeszcze krosty, zawsze tak mamy przy ząbkowaniu.U Adasia pewnie tez przez ząbki.

Cytat:
Napisane przez pieleszka Pokaż wiadomość
witam

mam tę samą przypadłość co Dziubek - ciężko się wbić w wątek po kilku dniach przerwy na bieżąco jestem niby, ale napisać jakoś ciężko.

mam za sobą koszmarny weekend. Hanka się rozgorączkowała na maksa, miała ponad 39, nie dawało się już nawet tego zbić (mimo,że dawałam na zmianę nurofen i paracetamol)...ja sama w domu (bo mąż akurat był cały zeszły tydzień na nartach ...). dobrze, że teściowa zaproponowała, że przyjedzie mi pomóc (bo akurat moja mama miała u siebie dzieci na feriach i nie miała ich jak zostawić). . zawsze to lżej jak jeszcze ktoś jest w domu. no i ona ma prawo jazdy, więc było komu do apteki pojechać (bo ja nie potrafię prowadzić ). jakoś dałyśmy radę we dwie. w niedzielę niania zadzwoniła, że złapała od Hanki coś i ją rozłożyło.. jak nie urok to... teraz mam zatem swoją mamę w domu Hanka po kontrolnej wizycie u pediatry dostała kolejny antybiotyk - tym razem sumamed, bo poprzedni nie zadziałał i są leciutkie zmiany na oskrzelach już a kaszle jak stary palacz! do tego ten katar paskudny....
a w pracy tyle roboty, że nawet nie można z dzieckiem na L4 zostać w domu
to się pożaliłam. lepiej mi

Super ze masz pomoc, ze strony mamy i teściowej, a mąz daleko na te narty pojechał?Nie mogł przyjechać jak Wy Bidulki chore.
Dużo zdrówka i sły Wam życzę
Stary 2013-01-30, 14:06   #2257
DDewik
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Iwa_iw Pokaż wiadomość
hej
witam z krainy zombiaków :/

ze 2 godziny może spałyśmy z Alą
non stop jojcała, nawet Nurofen nic nie pomógł, myślałam, że gorączkę ma, ale na szczęście tylko stan podgorączkowy
ale rano mi samą wodą zwymiotowała, kaszle trochę od poniedziałku, ale nie wydaje mi się, żeby jej niżej gdzieś to zeszło
obstawiam uszy :/ obym się myliła....na 10.30 idziemy do lekarza bo nie zachowuje się normalnie - i nawet syrop nie pomógł
zasnęła bidula 10 minut temu a za godzinę muszę ją do lekarza budzić. ciekawe z czym wrócimy :/

później popiszę więcej, idę jakieś śniadanie zjeść
Zdrówka!

Cytat:
Hej ślicznotki

Dzień dobry
Tymuś dziś (chyba) lepiej. I nowe "słówko" ma: na pytanie jak robi owca, mówi meee Dumna jestem jak paw, bo z Księgi dźwięków już prawie wszystkie zwierzątka potrafi rozpoznać i powiedzieć Ale cały czas nie mogę się przyzwyczaić do tego, że mogę się dogadać z własnym dzieckiem. Że już nie jest leżącym bobasem, co dopiero uczy się machać rączkami
dla Tymka za nowe słówka! U nas króluje od paru dni słowko "tata"(wczesniej nie mówił) i pokazuje na rózne przedmioty a ja musze mu mówić co oznaczają

Cytat:
Napisane przez Natka_ Pokaż wiadomość
Hej

I mnie choróbsko dopadło Boli mnie gardło i w ogóle jestem cała obolała i osłabiona... Tż też narzeka na ból gardła.
Mam nadzieję, że Domek nie podłapie

Całe szczęście zaraz mamuśka przyjedzie z zakupami, więc nie muszę się z domu ruszać.

Wczoraj byliśmy u teściów ().

Pogoda paskudna, mokro i nieprzyjemnie.

Ale marudzę

Chociaż spotkało mnie dzisiaj też coś bardzo miłego, mały drobiazg od męża

Ja niestety zdjęć z imprezy nie mam. Przyszykowałam aparat- szkoda tylko, że go zapomniałam Mam jedno zdjęcie od koleżanki, ale wtopiłam się w tło i widać mi tylko buzię
Zdrówka Natko, oby to szybko minęlo, mnie tez cos od wczoraj migdal prawy boli i głowa, oby to oznaki choróbska nie były.

Cytat:
Napisane przez Shira_83 Pokaż wiadomość
Bry Kuniaste

czy my przypadkiem nie jesteśmy matkami tego samego brzdąca???

ooo masz się fajnie ja się martwię ewentualnie czasem domowego nugetsa zje a tak to klapa jedynie na mięsie to zupy zjada

?
A wiesz Shirko, ze moj tez tylko mięso w zupie akceptuje, dzisiaj mu w rosole kuraka pokroiłam i zjadł, a tak to nie chce jescNasi chłopcy pewnie by sie dogadali

Cytat:
Ale mnie wkurza ten cały sezon chorobowy!!!!!! chcę już wiosnę!!!
Ps. mam katar od kilku tygodni i zła jestem
Nic więcej na temat zdrowia w domu nie napiszę, żeby nie zapeszyć

No i dzień dobry
Wiesz Justyna ze mam podobnie z tym katarem, rano budze sie z pelnym nochalem i kicham strasznie,w nosie piecze, wkurza mnie to okropnie, musze sie do alergologa wybrac, dawno juz nie byłam(parę lat).Ja mialam stwierdzona duza alergie na kurz, moze u Ciebie podobnie.
Stary 2013-01-30, 14:26   #2258
iustyna1
Wtajemniczenie

kuźwa jeszcze mi tylko oprócz alergii na chemię alergii na kurz brakuje
ja raczej z bałaganiar
co ja piszę, jakie raczej
bałaganiara pełną gębą jestem
- Szukam szczęścia.
- W lodówce???
- Gdzieś kur*a musi być!!

iustyna1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-30, 14:28   #2259
DDewik
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez 83monia Pokaż wiadomość
daj zdjecie

1. albo konsekwentnie: zabrac, nie dac, niech ryczy to zasnie (wersja dla malo marudnych dzieci i wytrzy,malych rodzcow)
2. powoli i konsekwentnie: zabierac po 30 ml mleka na tydzien. zniudzi mu sie wstawanie do 30 ml. przetestowane na arturze.
Dzięki Monia za odpowiedz, pierwsza rada niestety u nas nie zadziała,Borys jest bardzo uparty i trawalo by to baaaaarrdzooo dlugo

U nas z tą butla jest tak:wieczorem zasypia zawsze przy butli z mlekiem(boję sie o jego zeby, bo niestety ma myte, ale po wieczornej kaszce), obok męza, jak ma juz na samy dnie mleko, to Tz przeklada go do lozeczka i zasypia(wczesniej przy cycu usypiał).Chcialabym , zeby zasypiał np. przy czytaniu ksiazeczki, ale zupelnie nie wiem jak sie za to zabrac?(czytala m na tem temat, ale chcialabym wiedzięc jak to wyglada w praktyce)
W dzień natomiast usypia przy butli z wodą.
I nie wiem teraz , czy na razie wieczorna butle z mlekiem , zastapić woda, czy od razu butle zabrac?
Butla u nas sluzy do picia mleka i zasypiania,w dzień pije wode z bidonu ze słomka, do zwyklego kubka przekonac sie nie chce.
Acha , zawsze przy zasypianiu towarzyszy mu muzyka (od urodzenia jedna melodia).
Więc prosze o rady jak mialyscie podobna sytuacje do mojej, jak to rozwiązałyście?

Edytowane przez DDewik
Czas edycji: 2013-01-30 o 14:32
Stary 2013-01-30, 14:57   #2260
Madziulka_17
Wtajemniczenie

Dzień dobry

Dewik ja z butlą niestety nie pomogę, bo Szymon nigdy nie zasypiał przy butli

Szymonkowi wrócił apetyt i już nie gorączkuje , za to kaszel większy Daję mu syropek lipomal.
U nas też nowe słówko. Szymonek puka w każde drzwi i pyta: "Kto tam?"

A i jeszcze zapomniałam o słówku: "Łał"

' Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym '

http://suwaczki.maluchy.pl/li-54402.png

http://kociewianka.w.interia.pl/mamy/dzieci2011.html

Edytowane przez Madziulka_17
Czas edycji: 2013-01-30 o 15:01
Madziulka_17 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-30, 15:39   #2261
83monia
Zakorzenienie

dewik - a lubi sie tulic? moze jakas przytulanka? zrezygnuj z mleka w butli na noc na rzecz picia z kubka nawet slomka (moja tak pije i tez z tydzien ja musialam przyzywczajac bo nie chciala). zacznij od niepodawania wody w butli w dzien. jak towyeliminujesz to dopiero dalej.

kinga ostatnio nas zaskakuje. zaczela gadac jak najeta: baba ula, baba ela, wujek, ciocia ewa, skarpetka (!), chodzi, siedzi, misia , ok , sio, łał tez jest, jest io takie przeciagłe o-ooo jak cos ja zdziwi albo jak cos zepsuje

BLOGUJĘ: http://www.konfabula.pl

Edytowane przez 83monia
Czas edycji: 2013-01-30 o 15:41
83monia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-30, 15:56   #2262
DDewik
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez 83monia Pokaż wiadomość
dewik - a lubi sie tulic? moze jakas przytulanka? zrezygnuj z mleka w butli na noc na rzecz picia z kubka nawet slomka (moja tak pije i tez z tydzien ja musialam przyzywczajac bo nie chciala). zacznij od niepodawania wody w butli w dzien. jak towyeliminujesz to dopiero dalej.

kinga ostatnio nas zaskakuje. zaczela gadac jak najeta: baba ula, baba ela, wujek, ciocia ewa, skarpetka (!), chodzi, siedzi, misia , ok , sio, łał tez jest, jest io takie przeciagłe o-ooo jak cos ja zdziwi albo jak cos zepsuje
Borysek właśnie do przytulańców nie należy, ma misia w łozeczku, ktorego zawsze wyrzuca.On nigdy nie zasnąl na rekach, zawsze przy cycu, a teraz przy butli, dlatego wiem ze bedzie ciężko.Zaczne wiec od butli w dzień, tak jak radzisz.Wracam za 4 tygodnie do pracy i dlatego chcialam teraz ją wyeliminować , ale nie wiem czy to nie bedzie za duzo - opiekunka, butla i jeszcze ta nieszczęsna trojka wychodzi...
Stary 2013-01-30, 16:12   #2263
dziubek79
Zakorzenienie

bry
my po szczepieniu
mam super dzielnego synka chciał zapłakać dopiero po wyjęciu igły ale skapnął się ,że już nie ma powodu i nie płakał wcale

widzę,ze coraz więcej chorowitków zdrówka maluszki!!!!

ja w pt daje małego wiadomo gdzie i już się boje co to bedzie jak znów wróci do wylęgarni zarazków
ale muszę w koncu pracy szukać...

Brumek Wy to macie cięzko z tymi ząbkami, strasznie boleśnie to Tymek przechodzi

Natko M zadowolony choć umęczony strasznie bo od 4 codziennie na nogach
niestety jeszcze nie wiemy jak wyglądać będzie nasza sytuacja bo pierwsza wypłata dopiero po 20 lutego ...

Iwa proponuję jak najszybciej zajechać na pierwszy lepszy warsztat wulkanizacyjny bo jak zejdzie powietrze to już tylko wymiana opony a jak jest tylko mało to dojedziesz a tam sprawdzą co da sie zrobić i jak coś to załataja od razu

Dewik ja też nie wiem co doradzić, u nas butla to tylko przewodnik dla mleka
ale chyba drastycznie będzie ciężko, może małymi kroczkami

więcej nie napiszę , młody bardzo stanowczo domaga sie uwagi

no i nie będzie wyliczanki słówek bo moje dziecko ma mówienie gdzies

Edytowane przez dziubek79
Czas edycji: 2013-01-30 o 16:13
dziubek79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-30, 18:06   #2264
aania_20
Zakorzenienie

Dziękuję za odpowiedzi dot. ząbkowania, potwierdziłyście moje podejrzenia
Cytat:
Pieleszko, a Was to jakoś kłopoty nie chcą opuścić... Biedulka nasza Dobrze, że masz pomoc. Hani bardzo współczuję
My też mieliśmy sumamed. Na to zapalenie oskrzeli. Chyba pomógł, bo choroba poszła precz Nie było po nim żadnych efektów ubocznych, a Tymciowi bardzo smakował. Buteleczką po nim bawi się do dziś

Dwa dni leniuchowania Od razu odzyskasz energie do pracy

My też mieliśmy, pomógł

Oj, baaaaardzo chętnie, niestety nie mogę sobie na to pozwolić...

Brawa dla Tymcia!

Cytat:
Wczoraj byliśmy u teściów ().

Chociaż spotkało mnie dzisiaj też coś bardzo miłego, mały drobiazg od męża

Aniu, nie mam pomysłu na lenia, ale jak znajdziesz jakiś sposób to się podziel

A co tam wymyślili?
Jak znajdę, to pewnie że tak, ale w cuda nie wierzę
Pochwal się, co to za drobiazg?
Zdrowiej przede wszystkim!

Cytat:
Napisane przez Shira_83 Pokaż wiadomość
a z truskawkami nie ma dla mnie?
też bym stawiała na ząbki albo na mróz?
Znalazłyby się
Cytat:

Dominik od kilku dni woła tatę po imieniu I jak dzwonimy do niego to mówi "Hało, Adam?". No i mamy nowe słowo "choć" i już nie mówi baba tylko babci Już bardzo dużo słów wymawia poprawnie. Jest genialny!
popieram!!!
Cytat:
Napisane przez Madziulka_17 Pokaż wiadomość

Adaś może wiele nie mówi, ale dogadać się z nim można świetnie A mnie i tak najbardziej rozbraja jego "o-O!" jak zorientuje się że coś zbroił, ew. widzi że zostawiłam w zasięgu coś, czego mu nie wolno Za to ubaw mamy jak potrafi odgrywać, przedrzeźnia dziadka jak chodzi, jak kaszle, babcię w wielu czynnościach odgrywa, komediant mały...

---------- Dopisano o 18:06 ---------- Poprzedni post napisano o 18:00 ----------

iustynka, mam nadzieję że to jednak nie alergia

Dziubasku, brawa dla dzielnego Szymka!!!

aania_20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-30, 18:13   #2265
Stronczek27
Wtajemniczenie

GG do Stronczek27
Heja

Justyna ja mam oprócz alergii na chemie alergie na kurz, na trawy i na siersc kocia. Katar sienny jest nieodłączna częścią mego życia. Choc od czasu gdy mieszkam w UK jest o niebo lepiej. Podejrzewam ze to wina kota. Przed każdym wyjazdem do PL tydzien przed zaczynam brać zyrtec. Inaczej nie mam życia. Leje sie z nosa jak z kranu.

Aniu Twoj Adas to niezły agent.

Chorowitkom zdrowka

Dziubku bardz dobrej mysli.

Jacieee a Ciebie gdzie wcielo ????

Byłam na policji mam kaca moralnego ale innego rozwiązania nie widze. Dzis rano kolejne rysy tz znalazł.

Głowa mnie dzis boli cały dzien

Wiki dziekuje wszystkim cioteczkom za
Miłe słowa.
Stronczek27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-30, 21:57   #2266
isiaok
Rozeznanie

Witam!

Cytat:
witam

mam za sobą koszmarny weekend. Hanka się rozgorączkowała na maksa, miała ponad 39, nie dawało się już nawet tego zbić (mimo,że dawałam na zmianę nurofen i paracetamol)...ja sama w domu (bo mąż akurat był cały zeszły tydzień na nartach ...). dobrze, że teściowa zaproponowała, że przyjedzie mi pomóc (bo akurat moja mama miała u siebie dzieci na feriach i nie miała ich jak zostawić). . zawsze to lżej jak jeszcze ktoś jest w domu. no i ona ma prawo jazdy, więc było komu do apteki pojechać (bo ja nie potrafię prowadzić ). jakoś dałyśmy radę we dwie. w niedzielę niania zadzwoniła, że złapała od Hanki coś i ją rozłożyło.. jak nie urok to... teraz mam zatem swoją mamę w domu Hanka po kontrolnej wizycie u pediatry dostała kolejny antybiotyk - tym razem sumamed, bo poprzedni nie zadziałał i są leciutkie zmiany na oskrzelach już a kaszle jak stary palacz! do tego ten katar paskudny....
a w pracy tyle roboty, że nawet nie można z dzieckiem na L4 zostać w domu
to się pożaliłam. lepiej mi
Cudownie,ze mozesz liczyc na dwie mamyJa tez sciagnelam tż do domu zeby robil mi herbatySzkoda tylko,ze nie mozesz isc na L4
duzo zdrówka dla Hani,zeby bidulka sie nie meczyla kaszlem w nocy

Cytat:
Dzien dobry.

Dla mam nie fejsubkowych moja zolza
Jaka zołzaSłodzizna!!!!! !A włoski juz takie gestenie wiem jak Ty nauczysz tego cukiereczka samoobrony-poki co rozbraja uśmiechem

Cytat:
Hej

I mnie choróbsko dopadło Boli mnie gardło i w ogóle jestem cała obolała i osłabiona... Tż też narzeka na ból gardła.
Mam nadzieję, że Domek nie podłapie
O nie...oby szybko przeszło... tez sie boje o Ewcie bo ja juz sie czuje lepiej ale tż zaczyna kaszlec...

Iwa-Iw
Mam nadzieje,ze wymioty juz sie nie powtorza...i,ze koło całe

Cytat:
Ale mnie wkurza ten cały sezon chorobowy!!!!!! chcę już wiosnę!!!
Ps. mam katar od kilku tygodni i zła jestem
Nic więcej na temat zdrowia w domu nie napiszę, żeby nie zapeszyć

No i dzień dobry
To na bank od palenia w piecu U Nas to samo...Ewce juz nawet kłade co wieczor mokry recznik na grzejniku...tż dobrze radzi-musisz sie nawilżyc

Cytat:
Napisane przez DDewik Pokaż wiadomość
Dzięki Monia za odpowiedz, pierwsza rada niestety u nas nie zadziała,Borys jest bardzo uparty i trawalo by to baaaaarrdzooo dlugo

U nas z tą butla jest tak:wieczorem zasypia zawsze przy butli z mlekiem(boję sie o jego zeby, bo niestety ma myte, ale po wieczornej kaszce), obok męza, jak ma juz na samy dnie mleko, to Tz przeklada go do lozeczka i zasypia(wczesniej przy cycu usypiał).Chcialabym , zeby zasypiał np. przy czytaniu ksiazeczki, ale zupelnie nie wiem jak sie za to zabrac?(czytala m na tem temat, ale chcialabym wiedzięc jak to wyglada w praktyce)
W dzień natomiast usypia przy butli z wodą.
I nie wiem teraz , czy na razie wieczorna butle z mlekiem , zastapić woda, czy od razu butle zabrac?
Butla u nas sluzy do picia mleka i zasypiania,w dzień pije wode z bidonu ze słomka, do zwyklego kubka przekonac sie nie chce.
Acha , zawsze przy zasypianiu towarzyszy mu muzyka (od urodzenia jedna melodia).
Więc prosze o rady jak mialyscie podobna sytuacje do mojej, jak to rozwiązałyście?
Mam dokładnie ten sam problem!!!!!!!Mało tego Ewka budzi sie na mleko w nocy...połaczyłam metode Telika(na wieksza kolacje) i Moni(zmniejszam ilosc mleka co wieczór).Woda nic nie daje...sprawdzone...nie moge jej zostawic wody w lozeczku bo wylewa ja na materac,a jak juz wypije to i tak sie budzi ...albo po 30min na mleko albo po godz z mokra,przesikana pizamka...poczekam az wyjda zeby i sprobuje z ksiazka

Cytat:
Dzień dobry

Dewik ja z butlą niestety nie pomogę, bo Szymon nigdy nie zasypiał przy butli

Szymonkowi wrócił apetyt i już nie gorączkuje , za to kaszel większy Daję mu syropek lipomal.

za nowe słowka!!!Jak Lipomal?Bylam ciekawa czy jest dobry

BrumekDziekuje, ze pytasz o mame,jeszcze nie wszystkie szwy wyciagniete ale spi juz od wczoraj bez lekow,wiec jest juz lepiej

---------- Dopisano o 21:57 ---------- Poprzedni post napisano o 21:46 ----------

Brumek No ale jak Tymek po całym dniu?Czyli "to"wczoraj to chyba nie były zeby? Ten Twoj kudłatek cos taki ostatnio bidulek

Zamówilas cos w Tchibo?

StronczekTy donosicielko!A tak powaznie, to masz racjejak mozna komus niszczyc auto?Nie do pomyślenia
isiaok jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-30, 22:02   #2267
brumek
Zakorzenienie

Cytat:
my po lekarzu.
osłuchowo ok, gardło ok, uszy ok
na razie ufff
syropki, zbijać temp. (bo jak ja budziałam do lekarza to miała 38,5) i w pt mamy się pokazać
albo zęby albo jakiś wirus (oby nie grypa)
no i jestem mega zadowolona bo Hania wyniki morfologii ma książkowe! ona od jakiegoś miesiąca super je a wcześniej długo długo ciężko było w tym temacie. także możemy iść robić badania już przed samym zabiegiem.
No i to najważniejsze
A co z tym kołem?

Cytat:
Napisane przez mamad1 Pokaż wiadomość
Brumek współczuję znowu ząbków. Ja też czasami już myślę, że Patrykowi piątki idą (w nocy z tymi pobudkami różnie bywa), ale nie da sobie sprawdzić...
Ano właśnie. Zajrzeć tam to graniczy z cudem

Cytat:
Nie mam zdjęć Karpacza Brumku, bo my nie spacerowalismy za duzo po miescie(wozek sie tylko przejechał samochodem, niepotrzebnie go wzielismy).Mieszkalismy na samej górze Karpacza i tam spedzalismy czas-na stoku, na basenie i wokól hotelu(tam piekne tereny i wodoki(np na Śnieżkę).Z nowosci tylko ci powiem, ze pojawił sie maly tunel.
Na samą myśl o Karpaczu robi mi się ciepło na sercu To chyba jest takie przysłowiowe "moje miejsce na Ziemi". Jak tam jeżdżę też zawsze w górnym mieszkam.
I jaki tunel? Pisz mi tu szybciutko

Cytat:

Super, że choroba przechodzi
U nas tez jest Łał Jak zobaczy coś ciekawego, nowego, co bardzo chce dorwać w swoje łapki

Cytat:
Napisane przez dziubek79 Pokaż wiadomość
my po szczepieniu
mam super dzielnego synka chciał zapłakać dopiero po wyjęciu igły ale skapnął się ,że już nie ma powodu i nie płakał wcale
Jestem pod wrażeniem U nas co szczepienie, to gorzej. Kiedyś nie było problemów, teraz coraz ciężej to znosi. Więc Denis jest baaaardzo dzielny!

Cytat:
Borysek właśnie do przytulańców nie należy, ma misia w łozeczku, ktorego zawsze wyrzuca.On nigdy nie zasnąl na rekach, zawsze przy cycu, a teraz przy butli, dlatego wiem ze bedzie ciężko.Zaczne wiec od butli w dzień, tak jak radzisz.Wracam za 4 tygodnie do pracy i dlatego chcialam teraz ją wyeliminować , ale nie wiem czy to nie bedzie za duzo - opiekunka, butla i jeszcze ta nieszczęsna trojka wychodzi...
Tak mi właśnie przyszło do głowy, że to rzeczywiście sporo rzeczy się zbiega w jednym czasie... Nie chcesz poczekać żeby chociaż zęby wyszły?
Jeszcze coś pomyślałam - skoro teraz w dzień drzemki będą pod opieką niani, to może nie ona spróbuje go kłaść bez butli. Bo pewnie jemu się dodatkowo kojarzy, że jak Ty kładziesz, to jest butla. I może da się "oszukać", że spanie z nianią jest bez butelki A może ona tez ma jakieś swoje sposoby... A jak by już w dzień poszło, to może i w nocy z czasem by się udało

Cytat:
Byłam na policji mam kaca moralnego ale innego rozwiązania nie widze. Dzis rano kolejne rysy tz znalazł.
Jakiego kaca, coś Ty! Przecież to jakiś psychol, absolutnie nie kwalifikuje się, żeby z nim pokojowo rozmawiać, wyjaśniać sobie coś. To było jedyne wyjście. A co policja powiedziała?
Stary 2013-01-30, 22:07   #2268
isiaok
Rozeznanie

Wygrałam walke z kaszlem!!!Dziekuje za wszystkie kciuki bałam sie już, ze wykaszle płuca

Ewka za to miała słaby dzien...placzliwa strasznie, teraz tez cos sie przebudzapoczek am jeszcze z godzine i chyba podam nurofen...

Pochwale sie,ze od kilku dni biega jak szalona z nocnikem, woła biba i sisi, coraz czesciej nocnik pełny
cały dzien mówi i daje wszystkim "czesc" jedna i druga raczka,potem przybija "piatke" i na koniec "żółwia"

---------- Dopisano o 22:07 ---------- Poprzedni post napisano o 22:04 ----------

MarzenaPisz relacje ze stoku
isiaok jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-30, 22:13   #2269
Iwa_iw
Zakorzenienie

GG do Iwa_iw

DDewik mam nadzieję, że niania okaże się tą właściwą i wszyscy będzie zadowoleni z wyboru
co do butli to nie poradzę bo Ala pije mleko przed snem w łóżeczku już praktycznie, ale nigdy przy nim nie zasypia bo ja jej później jeszcze ząbki myję.

Madziulko super, że z Szymonkiem lepiej. na mokro kaszle?

Monia super, że Wam się tak córa rozgadała.

Dziubek brawa dla dzielnego Szymusia!

ah i u nas też oooo albo uuu na tapecie i przy tym przykładania dłoni do ust

Stronczku dobrze zrobiłaś. zdawaj relacje na bieżąco co policja zrobi z wariatem-furiatem :/

Isia super, że z mamą coraz lepiej

u nas tak sobie.
wieczorem Ala miała znowu gorączkę (nie wysoką bo ledwo ponad 38, ale jednak)
marudziła bidula no ciekawe jak będzie z nią w nocy dlatego już idę spać
a z kołem to najprawdopodobniej mam coś wbite. póki co na stacji dzisiaj napompowałam i zobaczę ile do jutra zejdzie i pewnie do wulkanizatora podjadę o ile mama będzie mieć chwilkę do dziewczyn podejść.

HANIA 29.10.2008r.

ALUTKA 13.06.2011r.
Iwa_iw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-30, 22:36   #2270
Madziulka_17
Wtajemniczenie

isiaok jak narazie cudów po Lipomalu nie widzę

Iwa_iw
tak mały ma mokry kaszel.

Ja od dzisiaj odsmoczkowuję małego. Na noc zasnął bez smoka, zobaczymy jak w nocy

' Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym '

http://suwaczki.maluchy.pl/li-54402.png

http://kociewianka.w.interia.pl/mamy/dzieci2011.html
Madziulka_17 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-30, 23:16   #2271
DDewik
Raczkowanie

Cytat:

Na samą myśl o Karpaczu robi mi się ciepło na sercu To chyba jest takie przysłowiowe "moje miejsce na Ziemi". Jak tam jeżdżę też zawsze w górnym mieszkam.
I jaki tunel? Pisz mi tu szybciutko

Tak mi właśnie przyszło do głowy, że to rzeczywiście sporo rzeczy się zbiega w jednym czasie... Nie chcesz poczekać żeby chociaż zęby wyszły?
Jeszcze coś pomyślałam - skoro teraz w dzień drzemki będą pod opieką niani, to może nie ona spróbuje go kłaść bez butli. Bo pewnie jemu się dodatkowo kojarzy, że jak Ty kładziesz, to jest butla. I może da się "oszukać", że spanie z nianią jest bez butelki A może ona tez ma jakieś swoje sposoby... A jak by już w dzień poszło, to może i w nocy z czasem by się udało
Tu masz Brumeczku o tunelu: http://www.tvn24.pl/wiadomosci-wrocl...im,295338.html

Właśnie zaczekam az ten ząb wyjdzie(juz prawie jest), dlatego pisalam , ze od tego weekendu zamierzam sie zabrać za "butle dzienną"(moze zdąży wyjsc).

Dziękuję Dziewczyny za rady, kochane jesteście!

---------- Dopisano o 23:01 ---------- Poprzedni post napisano o 22:57 ----------

Cytat:
isiaok jak narazie cudów po Lipomalu nie widzę

Iwa_iw
tak mały ma mokry kaszel.

Ja od dzisiaj odsmoczkowuję małego. Na noc zasnął bez smoka, zobaczymy jak w nocy
Trzymam kciuki za odsmoczkowanie!(butla u nas troszke podobna do smoka)

---------- Dopisano o 23:04 ---------- Poprzedni post napisano o 23:01 ----------

Cytat:
DDewik mam nadzieję, że niania okaże się tą właściwą i wszyscy będzie zadowoleni z wyboru
co do butli to nie poradzę bo Ala pije mleko przed snem w łóżeczku już praktycznie, ale nigdy przy nim nie zasypia bo ja jej później jeszcze ząbki myję.

u nas tak sobie.
a z kołem to najprawdopodobniej mam coś wbite. póki co na stacji dzisiaj napompowałam i zobaczę ile do jutra zejdzie i pewnie do wulkanizatora podjadę o ile mama będzie mieć chwilkę do dziewczyn podejść.
A mleczko pije w łozeczku z butli czy kubeczka?Myjesz jej zabki w łozeczku i pozniej tak sama zasypia?

Mam nadzieje ze jutro juz gorączki nie bedzie

---------- Dopisano o 23:09 ---------- Poprzedni post napisano o 23:04 ----------

Cytat:
Napisane przez isiaok Pokaż wiadomość

Ewka za to miała słaby dzien...placzliwa strasznie, teraz tez cos sie przebudzapoczek am jeszcze z godzine i chyba podam nurofen...

Pochwale sie,ze od kilku dni biega jak szalona z nocnikem, woła biba i sisi, coraz czesciej nocnik pełny
cały dzien mówi i daje wszystkim "czesc" jedna i druga raczka,potem przybija "piatke" i na koniec "żółwia"

---------- Dopisano o 22:07 ---------- Poprzedni post napisano o 22:04 ----------

MarzenaPisz relacje ze stoku
dla malutkiej Ewuni (imię ma piękne-sama takie posiadam)

Borys nawet nie chce usiąść na nocnik, schowałam, aby sie chłopina nie zraził

---------- Dopisano o 23:16 ---------- Poprzedni post napisano o 23:09 ----------

Cytat:
bry
my po szczepieniu

no i nie będzie wyliczanki słówek bo moje dziecko ma mówienie gdzies
Ja zamierzam szczepić w następnym tygodniu na ospę, u nas płacz pewnie będzie
U mnie podobnie, ale rozumiemy sie bez słów
Dobranoc Kobitki, spokojnej nocy życzę!

Edytowane przez DDewik
Czas edycji: 2013-01-30 o 23:17
Stary 2013-01-30, 23:23   #2272
Gomra
Zakorzenienie

GG do Gomra

Trzymam kciuki za chorowitków i za ząbki, żeby szybko i bezboleśnie powychodziły

Dziubek
dzielnego masz synka

madziulka oby się oduczył smoka bez płaczu, cierpliwości życzę.

Czytam o postępach waszych maluchów. Mój Lolek może jeszcze wyszczekany nie jest, ale potrafimy się dogadać. Jak czegoś nie umie powiedzieć to pokazuje pacem, kiwa głową na tak a i czasem uda mu sie powiedzieć "tak", mówi "nie".
Ogólnie naśladuje zwierzątka, a w swoim słowniku ma takie słowa:
" mama, tata, dziadzia, baba, babcia, batuś (Bartek), cześć, auuua, a kuku, nie ma, papa, am, niamniam, pan, daj, tam, to, baka (bajka), tuty(buty), pies, siii, oko, kocham (powiedział tylko raz ale udało się), brumbrum, koko ( jajko), kula, kulka (piłka, jabłko ogólnie wszystko co okrągłe), bam, banan, oć (chodź), bibiś (teletubiś), pyta: co to?, spiewa przed snem: a a a a " i kilka pewnie zapomniałam. Ale niektóre mówi tak szybko ze trzeba sie bardzo wsłuchiwać.

Dzisiaj rano zaskoczył mnie, przyniósł butelkę, dał mi i powiedział "pić"
także rozkręca się.

Edytowane przez Gomra
Czas edycji: 2013-01-30 o 23:34
Stary 2013-01-30, 23:27   #2273
Stronczek27
Wtajemniczenie

GG do Stronczek27
Madziulka ten lipomal to jakaś ściema. Ja Dawalam go ostatnio Wiki i nie pomagal. No ale co sie dziwić on w składzie nie ma ani paracetamolu ani ibuprofenu (to najlepiej pomoga jesli sie nie ma antybiotyku)

Chrumeczku na policji złożyłam skargę. Miła pani przyjęła moje zażalenia. Napisała raport i kazała czekac. W ciagu trzech dni ktos ma sie do mnie zgłosić w tej sprawie. A co dalej bedzie to nie wiem. Nie mam pojęcia jakie oni maja sposoby na takich wariatów. Nie moge patrzeć na tego człowieka. Dzis go spotkałam pod domem. Chciało mi sie i mam mordercze zapędy jak go widze
Stary 2013-01-30, 23:53   #2274
brumek
Zakorzenienie

Cytat:
BrumekDziekuje, ze pytasz o mame,jeszcze nie wszystkie szwy wyciagniete ale spi juz od wczoraj bez lekow,wiec jest juz lepiej

Brumek No ale jak Tymek po całym dniu?Czyli "to"wczoraj to chyba nie były zeby? Ten Twoj kudłatek cos taki ostatnio bidulek

Zamówilas cos w Tchibo?
- Bardzo się cieszę
- Dziś było dobrze. Cały dzień Ale rączka w buzi gmerała ostro. Poza tym coś tam jednak czuć, więc myślę, ze to jednak TO.
- Nie zamówiłam. Tylko podziwiałam

A, nam też kiedyś lekarka zaleciła Lipomal. Ale ja kompletnie w niego nie wierzę. To po prostu wyciąg z lipy. Nic więcej

Cytat:
Robi wrażenie!!!
Tym bardziej, że moje chuchro nawet nocnika jeszcze na oczy nie widziało

Cytat:
u nas tak sobie.
Oby to jednak było od zęba...

Cytat:
Tu masz Brumeczku o tunelu: http://www.tvn24.pl/wiadomosci-wrocl...im,295338.html

Ja zamierzam szczepić w następnym tygodniu na ospę, u nas płacz pewnie będzie
U mnie podobnie, ale rozumiemy sie bez słów
Dobranoc Kobitki, spokojnej nocy życzę!
- Dziękuję za cynk Chociaż zupełnie nie mogę sobie tego wyobrazić
- My też we wtorek na ospę się szczepimy. Razem będziemy traumę przezywać

Cytat:
Chrumeczku na policji złożyłam skargę. Miła pani przyjęła moje zażalenia. Napisała raport i kazała czekac. W ciagu trzech dni ktos ma sie do mnie zgłosić w tej sprawie. A co dalej bedzie to nie wiem. Nie mam pojęcia jakie oni maja sposoby na takich wariatów. Nie moge patrzeć na tego człowieka. Dzis go spotkałam pod domem. Chciało mi sie i mam mordercze zapędy jak go widze
Może coś zdziałają Ale Ty lepiej mu z oczu schodź, na wszelki wypadek...

Przyszły dziś rano naczynia dla Tymcia. Od dawna miałam na nie chrapkę i w końcu kupiłam. I jestem ZACHWYCONA Są śliczne, mocne, wygodne i Tymuś sie zakochał. Cały dzień nosił je po domu, napełniał klockami, wkładał na głowę. No i jadł w nich też oczywiście
O takie: http://planetadziecka.pl/Zestaw-nacz...iesek-Skip-Hop
Stary 2013-01-30, 23:57   #2275
Kajool
Zadomowienie

witam, wbic sie jakos nie potrafie...
Stary 2013-01-31, 00:09   #2276
brumek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kajool Pokaż wiadomość
witam, wbic sie jakos nie potrafie...
Już się wbiłaś. teraz nadawaj na bieżąco
Stary 2013-01-31, 06:29   #2277
agni82
Zadomowienie

Cytat:
Dziewczyny, która ma matę wodną. Pamiętam, że sporo planowało kupować na gwiazdkę. Sprawdzają się? Dzieci się już tym bawią?
my mamy, ale nie ma wielkiego szału. stemplownie tak(zresztą to samo ze znikopisem), trzymanie długopisu- to już abstrakcja. myśłę że za jakieś 3-4 miesiące będzie w sam raz.
Cytat:

Byłam dzisiaj z Szymciem rano u lekarza, bo dostał okropnej chrypy do tego dalej gorączka, kaszel i katar.
Osłuchowo czysto, uszy czyste. Paracetamol co 6h i dużo wody. Nic więcej. Bidulek teraz śpi
dużo zdrówka
Cytat:
Madziulka biedny Szymek się męczy z infekcją... ja jednak nie do końca rozumiem podejście lekarzy w UK. siostra mi tłumaczyła, że tam też trochę chodzi o to, że każda już wystawiona recepta jest refundowana, a zatem lekarz dostaje mniej pieniędzy za wizytę przy wystawieniu recepty, dlatego tak rzadko tam leki są przepisywane. na pewno jak trzeba to już leczą, ale mimo wszystko... przecież nie trzeba dawać od razu antybiotyku (poza moją Hanią, która antybiotyk musi dostać zawsze...) dziecku, ale cokolwiek przy takiej infekcji! choćby zalecić inhalacje czy o głupiej wit C wspomnieć! a co w przypadku gdy paracetamol nie pomoże na taką silną infekcję i dojdzie do zapalenia oskrzeli???
to nawet nie o to chodzi, oni na prawdę tu nie dają dzieciom leków jeśli nie ma takiej konieczności. teraz mogłybyśmy zacząc dyskusję co jest koniecznością, a co nie. nie ma tu syropów dla dzici poniżej 6 roku życia. Oni wierzą, ze dzieci same przez te choróbstwa przchodza i to bardzo szybko do siebie dochodzą. także ja w sumie jestem trochę za tym systemem. Emil jeszcze nie wie, co to jest antybiotyk. on tylko wie, co to jest nurofen.
Cytat:
Przyszły dziś rano naczynia dla Tymcia. Od dawna miałam na nie chrapkę i w końcu kupiłam. I jestem ZACHWYCONA Są śliczne, mocne, wygodne i Tymuś sie zakochał. Cały dzień nosił je po domu, napełniał klockami, wkładał na głowę. No i jadł w nich też oczywiście
śliczne są. my mamy jeszcze kubeczek, talerzyk i miseczkę po mężu- czyli 40 letnie naczynia
Cytat:
spokojnie, bo jeszcze będziesz celę dzielić z szanownym sąsiadem
[QUOTE=Gomra;38955070

Czytam o postępach waszych maluchów. Mój Lolek może jeszcze wyszczekany nie jest, ale potrafimy się dogadać. Jak czegoś nie umie powiedzieć to pokazuje pacem, kiwa głową na tak a i czasem uda mu sie powiedzieć "tak", mówi "nie".
Ogólnie naśladuje zwierzątka, a w swoim słowniku ma takie słowa:
" mama, tata, dziadzia, baba, babcia, batuś (Bartek), cześć, auuua, a kuku, nie ma, papa, am, niamniam, pan, daj, tam, to, baka (bajka), tuty(buty), pies, siii, oko, kocham (powiedział tylko raz ale udało się), brumbrum, koko ( jajko), kula, kulka (piłka, jabłko ogólnie wszystko co okrągłe), bam, banan, oć (chodź), bibiś (teletubiś), pyta: co to?, spiewa przed snem: a a a a " i kilka pewnie zapomniałam. Ale niektóre mówi tak szybko ze trzeba sie bardzo wsłuchiwać.

Dzisiaj rano zaskoczył mnie, przyniósł butelkę, dał mi i powiedział "pić"
także rozkręca się.[/QUOTE]
no to Emil nie powie połowy tego, co mówi Karol. on patrzy na mnie i wie , zę ja wiem co on chce
Cytat:

a dlaczego? masz prawo wymagać świętego spokoju. płacisz podatki, żyjesz z godnie z prawem, nie szkodzisz niekomu, a to że ktoś się na ciebie uwziął, to właśnie powód do reakcji. po to jest policja by zapewnic porządek i spokój. oni zwrócą uwagę temu panu w kulturalny sposób i jeśli nie pomoże, to jak będziecie mieli dowody, że to on porysował (świadek, filmik nagrany telefonem, zdjęcie) to do sądu i o odszkodowanie o zniszczenie mienia + stres spowodowany zaistniała sytuacją.
A na marginesie możesz powiedzieć, że poważnie się obawiasz, o swoje, męza i Wiki bezpieczeństwo. myśłę że to bardziej poruszy policję.
Cytat:
o no to dobre wieści. Madziulka przejdzie mu. Emil kaszlał przez jakieś dwa tygodnie, miał chrype i wszystko samo wróciło do normy.
Cytat:
kuźwa jeszcze mi tylko oprócz alergii na chemię alergii na kurz brakuje
ja raczej z bałaganiar
co ja piszę, jakie raczej
bałaganiara pełną gębą jestem
oj tam, problem byłby gdybyś to dostała alergii na ironię- coż to by były za smutne posty

przepraszam, że ja tak z doskoku, ale maluję framugi, balustrady , a do tego dochodzą oczywiście obowiazki przyziemne(pranie, prasowanie, gotowanie, sprzątanie) i się nie wyrabiam..
za miesiąc jadę na zimowe kolonie do Danii (70 urodziny teścia)
z tej okazji po zainspirowaniu prazez brumkowego kubka pomalowanego farbkami. Zrobiliśmy z Emilem kubek dla teścia: ja napisałam Agent 070, a reszta to już dzieło abstrakcyjne Emila, do tego dołaczymy kartke i napiszemy tam- Dziadku! dla mnie zawse będziesz bohaterem. no ale oczywiście od synów dostanie droższy prezent, ku wielkiemu niezadowoleniu tesciowej. panowie postanowili mu kupic telewizor plazmowy(do tej pory mieli ten stary, którego tesciowa nie chciala wyrzucić, bo ona juz przyzwyczajona do niego i swoje bibelociki może poustawiac na górze. )oczywiście ja swój głos oddałam na telewizor. należy się teściowi.

słyszałyście o tym wypadku w Białymstoku? pijany 22-latek wjechał w auto, którym jechała 32-letnia kobieta z 5-letnią dziewczynka. Matka z córką. Matka zgineła na miejscu, dziewczynka przezyje. na razie z obrażeniami głowy wylądowała w szpitalu. kolejne dziecko, które zostaje półsierotą z winy jakiegoś głupka
agni82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-31, 09:03   #2278
Gomra
Zakorzenienie

GG do Gomra

Agni, każde dziecko inaczej, starszy takie słowa mówił jak miał nie półtora a dwa i pół roku. Dopiero na trzy latka zaczął mówić zdaniami. Dopiero wtedy sie odnlokował. Także nie ma się czym przejmować.

Ja ogólnie dużo go prowokuje do mówienia, staram się żeby to była nasza rozmowa anie mój monolog. proszę go żeby nazywał rzeczy, np dzisiaj na grzebien powiedział: kolo, nie wiele ma to wspólnego z prawdziwą nazwą ale próbuje.
Z koleji mojej mamie tez dziś pokazywał że coś ma pomiedzy palcami, mama go pyta: co tam masz? a on na to: kota.
uśmiałam się jak nie wiem.
Część słów nie pokrywa się z tym co chce powiedzieć, ale jestem dobrej mysli i staram się go nakierowywać.

Zazdroszczę wyjazdu, no i prezentu też, co prawda nie narzekam na tv bo mamy wcale, ale chciałabym zeby ktoś mi taki przeznt sprawił a pokaż kubek
O wypadku nie słyszałam, ale wolę nie być w skórze tego chłopaka jak sie spotka z mężem i ojcem dziewczynki. Idioci są wśród nas.
Moja siostra też jeżdzi jak pirat, nie cały rok ma prawko, a już przed wczoraj chyba łącznie 18 pkt nazbierała, koło domu ją złapali - miała 85km/h na 50-tce. Dostała 6 pkt. i podobno 200 zł, chcoaciaż podejrzewam że wiecej. oprócz tego załatwiła kota, kune i sarne, obtarła kogoś, i na podwórka wjechała tyłem w auto taty, bo jej moja głowa przeszkadzała, a siedziałam jako pasazer.
Po pijanemu nie jeżdzi ale na kacu tak. Jest skrajnie nieodpowiedzialna dziewczyna. A mandat teraz ja zmartwił tylko dlatego ze za 2 pkt pozbedzie się prawka, może sie nauczy.

Brumku swietne te naczynia

Edytowane przez Gomra
Czas edycji: 2013-01-31 o 09:36
Stary 2013-01-31, 09:58   #2279
Stronczek27
Wtajemniczenie

GG do Stronczek27
Czesc

Agni dokładnie tak powiedziałam. Ze obawiam sie o nasze bezpieczeństwo (i to jest niestety prawda, boje sie co on Moze jeszcze zrobić zwłaszcza jak sie dowie o tej policji) Moze go to rozjuszyc bardziej i bedzie sie dalej mscil. Cieżko mi uwierzyć ze policja cos pomoże ale próbować trzeba.

Obie mamy katar pochwalilam sie ostatnio i teraz mam
Stary 2013-01-31, 10:09   #2280
Natka_
Zakorzenienie

Dzień dobry

U nas za oknem wiosna, termometr pokazuje 10 stopni.
Ja dalej chora, dzisiaj doszedł kaszel

Cytat:

Natka- pisz szybko, co za niespodzianka! ;?
Zdjęcie widziałam. Faktycznie się wtopiłaś, ale i tak widać te nieziemskie nogi
Cytat:
Natko zdrowia!
co dostałaś od męża?
Cytat:

Pochwal się, co to za drobiazg?

Dostałam od męża złote kolczyki

Cytat:

my po lekarzu.
osłuchowo ok, gardło ok, uszy ok
na razie ufff
syropki, zbijać temp. (bo jak ja budziałam do lekarza to miała 38,5) i w pt mamy się pokazać
albo zęby albo jakiś wirus (oby nie grypa)
no i jestem mega zadowolona bo Hania wyniki morfologii ma książkowe! ona od jakiegoś miesiąca super je a wcześniej długo długo ciężko było w tym temacie. także możemy iść robić badania już przed samym zabiegiem.

a i jeszcze jakby było mało to mam chyba kapcia w samochodzie :/
tzn mam nadzieję, że tylko powietrza brakuje a nie opona dziurawa. muszę dzisiaj tatę albo sąsiada o pomoc poprosić niech zerkną co z tym kołem bo nie wiem czy mogę jeździć czy nie
Oby to "tylko" zęby.
świetnie, że Hania ma tak dobre wyniki!
Mój tż ostatnio w ciągu 2 tygodni 2 razy złapał kapcia w aucie. Za drugim razem musieliśmy jechać z Domkiem z pomocą, bo zapasówka była w naprawie

Cytat:

Kup mu może syropek na kaszel np. drosetux.
za nowe słówka.

Stronczku, i bardzo dobrze zrobiłaś!

Cytat:
bry
my po szczepieniu

Natko M zadowolony choć umęczony strasznie bo od 4 codziennie na nogach
niestety jeszcze nie wiemy jak wyglądać będzie nasza sytuacja bo pierwsza wypłata dopiero po 20 lutego ...
dla dzielnego Szymka.
Najważniejsze, że jest wkońcu praca
Cytat:

A co tam wymyślili?
Jak znajdę, to pewnie że tak, ale w cuda nie wierzę
Zdrowiej przede wszystkim!

-Dobre rady "No mama, będziesz MUSIAŁA go nauczyć szacunku do świętych" "Będziesz MUSIAŁA żyć dobrze z kimś tam bo to będzie katechetka Dominika" "Będziesz MUSIAŁA zaakceptować naszego księdza bo będziesz parafianką"
-

Cytat:
Wygrałam walke z kaszlem!!!Dziekuje za wszystkie kciuki bałam sie już, ze wykaszle płuca

-Super
-Zęby?
- dla Ewy!

Cytat:

Fajne naczynia

A do Dominika wczoraj przyszedł fotel i od wczoraj się z nim nie rozstaje:
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 20130130_155859.jpg (109,9 KB, 57 załadowań)
Natka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości