Tyle cykli mineło..a my dalej sie staramy - problemowe baby - Strona 15 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-01-30, 14:19   #421
ruda_not_grazyna
Rozeznanie

GG do ruda_not_grazyna
Dot.: Tyle cykli mineło..a my dalej sie staramy - problemowe baby

Cytat:
Napisane przez lady_malgo Pokaż wiadomość
Możecie przestać trzymać kciuki Byłam na becie, wynik <0,1 ... Czyli du.pa ! Już sobie popłakałam Tztowi do słuchawki. kochany z niego zwierz. Nie pow mi że jestem głupia, tylko wysłuchał, dodał otuchy powiedział, że wszystko będzie dobrze i że jak czuję że najwyższy czas na te badania i inseminację później to on jest jak najbardziej za. Pocieszająca myśl, że Tż tak stoi na wysokości zadania i nie wydziwia.
A ja normalnie nie mam już siły... Cały dzień się namodliłam za ten wynik, latałam, naczekałam się w tej kolejce i do tego krew z żyły mi lecieć niechciałą więc mi tam matlała tą igłą, a jamyślałam że tam zejdę... a tu taka porażka.
Miałam uczyć się dziś na zerówkę z filozofii ale zupełnie nie mogę.. odpuszczam sobie, pójdę na 1 termin za tydzień. Wolę jutro nigdzie nie wychodzić tylko uczyć się na kolejny egzamin który mam pojutrze- a to 1 termin więc muszę podejść i najlepiej zaliczyć go.
A w głowie mam tylko taką pustkę po tej nadziei co dziś mi dawała jeszcze tyle energii. Czekam na @ i dzwonie do mojego lekarza, żeby mi te badania wszystkie porobiły, bo chcę jak najszybcej mieć zrobioną tą inseminację.
Kochana tak strasznie mi przykro... kurka, byłaś moim pewniakiem ! trzymaj się
Cytat:
Napisane przez elunka88 Pokaż wiadomość
miałam wczoraj okropnego doła... TŻ mnie złościł, spotkałam znajomą która brała ślub w tym roku co ja - oczywiście w ciąży ale popłakałam w nocy i mi przeszło.
Idę sobie poćwiczyć
no, to ja też mam doła od kilku dni.. wszystkie koleżanki dookoła w ciąży albo z małymi maluchami tylko ja jakaś niedorobiona
Cytat:
Napisane przez kooocur Pokaż wiadomość
Jestem

nie miałam USG ale słyszałam serduszko

Moje małe kochane serduszko boje i wygląda na to, że jest ok

Lekarz mnie zbadał, zrobił cytologie i posiew.

Znoowu siedziałam u niego ponad 50 minut i gadalismy

Cytat:
Napisane przez 123spinka Pokaż wiadomość
w lutym idziemy na bal z dj, jedzonkiem wykwintnym winem i koktajlami tańcami...
nie byliśmy nigdzie na sylwestra więc teraz na ostatkowy się wybieramy
ma być ponad 100 osób (oczywiście obcych nam)
nawet się zdziwiłam że mój mąż chętnie się zgodził
my raczej jesteśmy bardziej domolubni
tańczyć też nie umiemy za bardzo
ale raz się żyję! troszkę szkoda nam kasy, ale z drugiej strony całe życie sobie wszystkiego odmawiać...
za rok może będzie z nami dzidzia więc nie bale będą w głowie
też bym poszła na taki bal
Cytat:
Ja też z kawą. Będzie mi potrzebne dzisiaj dużo kawy. wczoraj do 2 w nocy szukaliśmy po całym domu obrączki Męża. Nie ma
oby się znalazła
Cytat:
Napisane przez kwitka13 Pokaż wiadomość
Witam się z nowym avkiem - ta fotka jest taka słodka, że nie mogłam się oprzeć!
piękny awatar
Cytat:
Napisane przez nuna2 Pokaż wiadomość
hej dziewczyny... śniło mi się, że poroniłam i obudziłam się z mocnym bólem brzucha... tak płakałam...
nie nooo, kurka, nie opowiadaj takich rzeczy ! będzie dobrze, a sen pewnie stąd, że ciągle się zamartwiasz także nastawiaj się pozytywnie
Cytat:
Napisane przez bajka1807 Pokaż wiadomość
w ogole co myslicie o imieniu Liwia ?
jak na początku przeczytałam to pomyślałam - co ta kobita wymyśliła? ale tak później myśle sobie - nie no, ładne
Cytat:
Napisane przez iza243 Pokaż wiadomość
Mam 18 dcTempka spadła,ten śluz z krwią jak nic @ idzieZałamana jestem,w przyszłym tygodniu ide do gina bez tego wyniku progesteronu.Powiem mu co i jak i pokaże wykresy
kurka, znów? ostatnio chyba też miałaś 18dniowy cykl? Oj Izuś, pogadaj z tym ginem, niech wreszcie zrobi porządek z tymi Twoimi cyklami..
Cytat:
Zaliczyłam już dzisiaj kosmetyczkę, wydepilowała mi to i owo i teraz chodzę jakbym miała wielką kupę w galotach i dwa arbuzy pod pachami jak mnie połówek zobaczy to padnie , na pocieszenie po ciężkich przejściach zrobiłam sobie brwi i pazurki (w sensie, że kosmetyczka mi zrobiła, bo ja w tej kwestii to ajnfachowa jestem).
NO i zarezerwowaliśmy wczasy

zmykam bo głowa mi pęka
sija
ja byłam dziś u fryzjera czuję się lżejsza o 150zł ale jednocześnie piękniejsza i zamierzam sobie zrobić popołudniowe spa

Witam się z popołudniową kawką i uciekam robić się na bóstwo
do wieczorka
ruda_not_grazyna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-30, 14:44   #422
nuna2
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ruda_not_grazyna Pokaż wiadomość
Kochana tak strasznie mi przykro... kurka, byłaś moim pewniakiem ! trzymaj się

no, to ja też mam doła od kilku dni.. wszystkie koleżanki dookoła w ciąży albo z małymi maluchami tylko ja jakaś niedorobiona

też bym poszła na taki bal

oby się znalazła

piękny awatar

nie nooo, kurka, nie opowiadaj takich rzeczy ! będzie dobrze, a sen pewnie stąd, że ciągle się zamartwiasz także nastawiaj się pozytywnie

jak na początku przeczytałam to pomyślałam - co ta kobita wymyśliła? ale tak później myśle sobie - nie no, ładne

kurka, znów? ostatnio chyba też miałaś 18dniowy cykl? Oj Izuś, pogadaj z tym ginem, niech wreszcie zrobi porządek z tymi Twoimi cyklami..

ja byłam dziś u fryzjera czuję się lżejsza o 150zł ale jednocześnie piękniejsza i zamierzam sobie zrobić popołudniowe spa

Witam się z popołudniową kawką i uciekam robić się na bóstwo
do wieczorka
co zmieniłaś z włoskami??
Stary 2013-01-30, 15:05   #423
Dzastin08
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja też z kawą. Będzie mi potrzebne dzisiaj dużo kawy. wczoraj do 2 w nocy szukaliśmy po całym domu obrączki Męża. Nie ma
Osz kurka... oby się znalazła!

Cytat:

Lady - bardzo mi przykro, kurczę, liczyłam, tym razem Ci się udało. Dobrze, że Tż Cię wspiera.

Dziś dzwonię do kliniki po wynik AMH - alleeee mam nerwa!

sija
Słodki avatarek, 3mam kciuki za wyniki!

Cytat:
Ja jestem załamana wczoraj w pracy miałam śluz podbarwiony krwią,dziś tempka spadła chyba @ idzieZnowu nie zdązyłam tego progesteronu zrobic
Ojj Izunia... coś Ci się poknociło z tymi cyklami... Biedna,same problemy masz ostatnio

Cytat:
Mi się podoba

Hej

Dziś jestem strasznie ospała i zmęczona...chyba to ciśnienie...
Przyszłam z pracy i od razu buch do łóżka.
Odebrałam wyniki: TSH, FT4,FT3 i prolaktyna- wszystko w normie
Tż dziś był też na badaniu- przeżył Wyniki w piątek, więc czekam...

Zmykam z powrotem do łóżka

Maleńka kruszyna pod mym sercem zamieszkała..
Całe jej maleńkie ciałko w moim brzuszku żyło..
W chwili kiedy go ujrzałam, spełniły się moje marzenia i najpiękniejsze sny,
bo tą kruszyną jesteś Ty...

Kamilek ur 18.10.13

17.05.2014- Nasz Dzień

Dzastin08 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-30, 15:17   #424
Lilith890502
Zakorzenienie

tu jesteście w końcu znalazłam, ja melduję, że po pozytywnych testach owu, podziałane i czekam na wyniki działania idę Was poczytać

---------- Dopisano o 16:17 ---------- Poprzedni post napisano o 16:06 ----------

Cytat:
l
w lutym idziemy na bal z dj, jedzonkiem wykwintnym winem i koktajlami tańcami...
nie byliśmy nigdzie na sylwestra więc teraz na ostatkowy się wybieramy
ma być ponad 100 osób (oczywiście obcych nam)
nawet się zdziwiłam że mój mąż chętnie się zgodził
my raczej jesteśmy bardziej domolubni
tańczyć też nie umiemy za bardzo
ale raz się żyję! troszkę szkoda nam kasy, ale z drugiej strony całe życie sobie wszystkiego odmawiać...
za rok może będzie z nami dzidzia więc nie bale będą w głowie
jak ja bym chciała na bal ależ dawno nie byłam na tego typu imprezie
Cytat:
trzymam kciuki za szybki odnalezienie
Cytat:

Dziś dzwonię do kliniki po wynik AMH - alleeee mam nerwa!
za wyniki
Cytat:
bardzo mi się podoba
Cytat:
Napisane przez pszczoua Pokaż wiadomość
A tak z ciekawości - w jakim rejonie Katalonii mieszkacie? Byłam w wakacje w Lloret de Mar - zazdroszczę pogody I ta beztroska Hiszpanów... Mogłabym tam mieszkać...
ja byłam blisko Lloret, a dokładnie w Santa Susannie, pogoda przepiękna i człowiek czuje się tam cudownie. Jakoś tak bezstresowo dookoła, też mogłabym tam zamieszkać

Szczęście to sposób patrzenia na świat

Daniel
Lilith890502 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-30, 15:25   #425
ruda_not_grazyna
Rozeznanie

GG do ruda_not_grazyna

Cytat:
co zmieniłaś z włoskami??
W zasadzie to nic od jakiegoś czasu wracam do swojego naturalnego koloru (jestem naturalną ciemną blondynką a przez parę lat farbowałam od brązu przez rudy po ciemny brąz aż do jasnego blondu ) no i co jakiś czas muszę się farbnąć, co by odrost nie był taki widoczny.. i od razu lepiej do tego odrobinę podcięłam, fryzjerka mi dodatkowo ładnie wymodelowała i czuję się jak miss
Stary 2013-01-30, 15:50   #426
misia332
Zakorzenienie

Pszczoua mieszkam około 130 km od Barcelony na południowy zachód. W sumie do Barcelony mamy tylko godzinę drogi.

Ruda ja też wracam do naturalnego koloru włosów, bo mam ciemny blond i w sumie nie dawałam się, włosy mam już za ramiona, a końcówki tak może z 6 cm mam jasny blond i wyglądam jak swego czasu wszystkie gwiazdki z jasnym końcówkami. Ale nie chce obcinać do ślub, więc coś z tym będę musiała zrobić.

Kwitka trzymam nadal kciuki za AMH.

Wrócił TŻ na przerwę, żeby obiad zjeść i zapytałam wprost o co chodzi, a on dalej uparcie, że nic. Więc zagroziłam, że jeśli mi zaraz nie powie, to nie będę gotować przez tydzień (hahah, jakbym umiała z tego zrezygnować), więc w końcu mi powiedział, że uświadamia sobie każdego dnia jak dla niego jestem ważna, że bardzo mnie kocha, ale, że on troche zaczyna się bać całego tego zamieszania wokół ślubu i nie chciał mi mówić, żeby mi przykro nie było. Więc mu powiedziałam, że ja też jestem przerażona jak nigdy dotad, a jednocześnie w 100 % szczęśliwa.

Boże faceci to jednak mają czasem problemy.

Rozmawiacie o tych kosmetyczkach, a mnie mama zabiera jutro na czyszczenie twarzy, regulacje brwi i na henne rzęs z okazji urodzin.

http://onaiich3.blogspot.com.es/
misia332 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-30, 15:58   #427
Mokka_83
Wtajemniczenie

Cytat:
!
widze, że avatarek zmieniony Słodki

Cytat:
Miło, ze pamietasz.....

Mokka a Ty ja sie czujesz?
dziękuję Kochana U mnie ok, mały wierzga cały czas A jutro o 9.00 wizyta kontrolna u gin (po tym jak mi słabe przepływy z macicy wyszły na ostatnim 3D). Ciekawe co tam wyjdzie i czy mały trochę podrosł, bo oczywiście zaczynam się schizować, że taką małą wagę miał ostatnio (niby w normie ale małą) i mam wrażenie, że od jakichś 2 tyg brzuch mi wcale nie podrósł... Ześwirowac idzie
Cytat:
Napisane przez Niestabilna Pokaż wiadomość
Nie dostalam tej pracy...
Zaraz was nadrobie ehhhhhhhhhh
pochlastac sie tylko
przykro mi... A co z tamtą? Rozmawialaś z szefem?
Cytat:
Napisane przez lady_malgo Pokaż wiadomość
Możecie przestać trzymać kciuki Byłam na becie, wynik <0,1 ... Czyli du.pa ! Już sobie popłakałam Tztowi do słuchawki. kochany z niego zwierz. Nie pow mi że jestem głupia, tylko wysłuchał, dodał otuchy powiedział, że wszystko będzie dobrze i że jak czuję że najwyższy czas na te badania i inseminację później to on jest jak najbardziej za. Pocieszająca myśl, że Tż tak stoi na wysokości zadania i nie wydziwia.
A ja normalnie nie mam już siły... Cały dzień się namodliłam za ten wynik, latałam, naczekałam się w tej kolejce i do tego krew z żyły mi lecieć niechciałą więc mi tam matlała tą igłą, a jamyślałam że tam zejdę... a tu taka porażka.
Miałam uczyć się dziś na zerówkę z filozofii ale zupełnie nie mogę.. odpuszczam sobie, pójdę na 1 termin za tydzień. Wolę jutro nigdzie nie wychodzić tylko uczyć się na kolejny egzamin który mam pojutrze- a to 1 termin więc muszę podejść i najlepiej zaliczyć go.
A w głowie mam tylko taką pustkę po tej nadziei co dziś mi dawała jeszcze tyle energii. Czekam na @ i dzwonie do mojego lekarza, żeby mi te badania wszystkie porobiły, bo chcę jak najszybcej mieć zrobioną tą inseminację.
kurcze, a już miałam nadzieję...
Cytat:
hej kochane
ale się wystraszyłam że poszłyście sobie gdzieś
a dopiero dziś się zalogowałam
bo po co wcześniej
i z uporem maniaka wracałam na IV część a tam cisza
no ale znalazłam was kochane i zaraz zacznę nadrabiać
póki co się witam
nowy cykl mi się zaczął 18 stycznia i staramy się, staramy

wracam po nadrobieniu
dobrze, że już jesteś z nami
Cytat:
Jestem

kocurku, strasznie się cieszę że maleństwo zdrowo rośnie
Cytat:
Napisane przez teorema Pokaż wiadomość
Nie poddamy sie...

Mam wyniki. W lewej torbieli endo, w prawej chyba cos czynnosciowego, duzo torbieli pecherzykowych. Nie wiem, co to znaczy. Endo potwierdzone z lewej torbieli.
Chyba mam poza endo jakis problem z pekaniem pecherzykow, ale dziwne, bo co miesiac mam na testach owu gruba, wisniowe kreche Ide sie zapisac do mojego gina na konsultacje.
teroma, co do niepękającego pęcherzyka no to na szczęście w bardzo prosty sposób można temu zaradzić Zazwyczaj wystarczy podać zastrzyk i po sprawie

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-01-30, 16:12   #428
Mokka_83
Wtajemniczenie

Cytat:
kurcze, Elunka mam nadzieję że ta obraczk się znajdzie
Cytat:
wyniku AMH jeszcze nie ma (w diagnostyce był po 3 dniach) mam dzwonić w piątek lub poniedziałek we wtorek mam wizytę, więc oby ten wynik już był!

Zaliczyłam już dzisiaj kosmetyczkę, wydepilowała mi to i owo i teraz chodzę jakbym miała wielką kupę w galotach i dwa arbuzy pod pachami jak mnie połówek zobaczy to padnie , na pocieszenie po ciężkich przejściach zrobiłam sobie brwi i pazurki (w sensie, że kosmetyczka mi zrobiła, bo ja w tej kwestii to ajnfachowa jestem).

zmykam bo głowa mi pęka
sija
kurka... no bez jaj... ile można czekać i się stresować Oby chociaż to czekanie się opłaciło
Ale zazdroszczę (tak pozytywnie) tego upiększania i rezerwacji wczasów
Cytat:
Napisane przez Dzastin08 Pokaż wiadomość

no to kciuki za wyniki Tzta
Cytat:
Napisane przez misia332 Pokaż wiadomość
Wrócił TŻ na przerwę, żeby obiad zjeść i zapytałam wprost o co chodzi, a on dalej uparcie, że nic. Więc zagroziłam, że jeśli mi zaraz nie powie, to nie będę gotować przez tydzień (hahah, jakbym umiała z tego zrezygnować), więc w końcu mi powiedział, że uświadamia sobie każdego dnia jak dla niego jestem ważna, że bardzo mnie kocha, ale, że on troche zaczyna się bać całego tego zamieszania wokół ślubu i nie chciał mi mówić, żeby mi przykro nie było. Więc mu powiedziałam, że ja też jestem przerażona jak nigdy dotad, a jednocześnie w 100 % szczęśliwa.

Rozmawiacie o tych kosmetyczkach, a mnie mama zabiera jutro na czyszczenie twarzy, regulacje brwi i na henne rzęs z okazji urodzin.
misia, no to super że udało Ci się z Tżta wydusić o co chodzi W sumie zrozumiałe, że się boi... Faceci zazwyczaj bardziej się boja takich zmian niz kobiety Bo my jesteśmy romantyczkami a oni realistami
Stary 2013-01-30, 16:17   #429
teorema
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Mokka_83 Pokaż wiadomość
teroma, co do niepękającego pęcherzyka no to na szczęście w bardzo prosty sposób można temu zaradzić Zazwyczaj wystarczy podać zastrzyk i po sprawie
No byloby dobrze, ale to dopiero za pol roku... teraz sie psychicznie przygotowuje do brania hormonow przez pol roku, co nie jest moim marzeniem :/ bede sie starac dopiero w sierpniu jakos

No coz, ale nie bede sie zalamywac. Dzis sobie zrobie wieczorek filmowy przy winie i pysznych przekaskach jakos te zime musze przetrwac!

Edytowane przez teorema
Czas edycji: 2013-01-30 o 16:18
teorema jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-30, 16:27   #430
ruda_not_grazyna
Rozeznanie

GG do ruda_not_grazyna

Cytat:
Ruda ja też wracam do naturalnego koloru włosów, bo mam ciemny blond i w sumie nie dawałam się, włosy mam już za ramiona, a końcówki tak może z 6 cm mam jasny blond i wyglądam jak swego czasu wszystkie gwiazdki z jasnym końcówkami. Ale nie chce obcinać do ślub, więc coś z tym będę musiała zrobić.

rozjaśniane końcówki swego czasu też miałam matko, czego ja nie miałam?! dobrze, że z Tż wydusiłaś wszystko, mam nadzieję, że teraz będzie już ok
masz jutro urodziny?
Cytat:
U mnie ok, mały wierzga cały czas A jutro o 9.00 wizyta kontrolna u gin (po tym jak mi słabe przepływy z macicy wyszły na ostatnim 3D). Ciekawe co tam wyjdzie i czy mały trochę podrosł, bo oczywiście zaczynam się schizować, że taką małą wagę miał ostatnio (niby w normie ale małą) i mam wrażenie, że od jakichś 2 tyg brzuch mi wcale nie podrósł... Ześwirowac idzie
to jutro o 9 ciotki z wizażu zaciskają kciuki będzie dobrzee
Cytat:
No byloby dobrze, ale to dopiero za pol roku... teraz sie psychicznie przygotowuje do brania hormonow przez pol roku, co nie jest moim marzeniem :/ bede sie starac dopiero w sierpniu jakos

No coz, ale nie bede sie zalamywac. Dzis sobie zrobie wieczorek filmowy przy winie i pysznych przekaskach jakos te zime musze przetrwac!
hmm, narobiłaś mi smaka chyba też jakieś smakołyki przygotuję i po winko skocze
Stary 2013-01-30, 16:35   #431
misia332
Zakorzenienie

Ruda dopiero w piątek, ale TŻ mnie gdzieś zabiera i mama chce, żebym pięknie wyglądała, lecę depilować nogi, bo dzisiaj 14 dc, a mnie coś jajnior kłuje od rana. Tż wykorzystam jeszcze przed meczem.

http://onaiich3.blogspot.com.es/
misia332 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-01-30, 17:15   #432
Sophia_1
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Szejda Pokaż wiadomość
Ja standardowo witam się z kawką Wczoraj przyszła nam nowa płyta grzewcza ale jeszcze musimy poczekać na naszego elektryka, niech sprawdzi czy u nas z prądem jest wszytsko ok i odrazu nam podłączy.
Dzisiaj poczułam wiosnę w powietrzu, jest tak ciepło, 8st
No to mam nadzieję, że wszystko będzie działało jak ta lala

Cytat:
hej dziewczyny... śniło mi się, że poroniłam i obudziłam się z mocnym bólem brzucha... tak płakałam...
O masz! To pewnie dlatego, że tak się zamartwiasz. Myśl pozytywnie. Pamiętaj, że emocje również odbijają się na dziecku Zresztą, nie ma innej opcji niż ta, że wszystko będzie dobrze.

Cytat:
Nie wiem co mu leży na sercu, ale na pewno coś. Tylko mój TŻ właśnie taki jest, najpierw musi coś zdusić w sobie, w sercu, chodzi myśli, a po 3 dniach zadręczania się, powie o co mu chodzi.
Doczytałam , że już pogadaliście. Ja też jestem z tych co nienawidzą takich sytuacji. A tz jak każdy inny facet przed ślubem

Cytat:
Napisane przez Luna0 Pokaż wiadomość
U nas dziewczyny dalej wszystki skomplikowane
mieliśmy dziś podpisac umowę przedwstępną ale coś w rodzinie właścicieli się stało więc do końca tygodnia dadzą znać... ale mieszkanie już pewne, zarezerwowane. Tylko że musimy się stąd wyprowadzić w tym tyg, bo ja i tak będę spać u mamy a TŻ będzie dłużej w Niemczech więc do 16stego się nie wyrobi, a ja sama z przeprowadzką nie zostane
więc liczymy że wczesniej nam dadzą klucze i będziemy mogli przenieść się stąd odrazu na nowe mieszkanie.. a jak nie to do mamy i dopiero na nowe.. ale to dwa razy tyle noszenia mebli, lodówek itp
No i nie wiemy jak to zrobić.. ale co tam ważne że mieszkanie jest

wyprałam wczoraj połowe ciuszków, ale pięknie pachną
dziś będę prasować i prać resztę
No rzeczywiście, dwie przeprowadzki to nie halo, ale najważniejsze, że zarezerwowane.
I zazdraszczam (tak pozytywnie) prania ciuszków

Cytat:
Ja jestem załamana wczoraj w pracy miałam śluz podbarwiony krwią,dziś tempka spadła chyba @ idzieZnowu nie zdązyłam tego progesteronu zrobic
No nie mogę. Może na tym Twoim lekarzu trzeba "wymusić" kolejne badania. Jakieś bardziej specjalistyczne, dokładniejsze.....Już sama nie wiem.

Cytat:
Witam sie
kolejny dzien umierania, najsmutniejsze jest to ze jest co raz gorzej, katar mam taki ze glowe mi rozsadza, oko mi lzawi, w nocy spac nie moge znacie jakies domowe sposoby na pozbycie sie tego badziewia? :/

Oj, nie mam pojęcia co można by Ci było polecić...
Liwia - pierwsze słyszę, ale ja to się muszę z imieniem "osłuchać" i wtedy mogę powiedzieć czy mi się podoba czy nie.
To tak jak z Ignacym. Jak pierwszy raz usłyszała to pomyślałam, "ale Cię rodzice potraktowali" (). A teraz jestem zakochana w tym imieniu (nie wiem czemu) . Tylko tż nie...

Cytat:
wyniku AMH jeszcze nie ma (w diagnostyce był po 3 dniach) mam dzwonić w piątek lub poniedziałek we wtorek mam wizytę, więc oby ten wynik już był!

zmykam bo głowa mi pęka
sija
Łooooooooo wczasy.... fajowo
Mam nadzieję, że w pndz te wyniki to już będą. A mówiłaś im, że potrzebujesz na wtorek?

Cytat:
W zasadzie to nic od jakiegoś czasu wracam do swojego naturalnego koloru (jestem naturalną ciemną blondynką a przez parę lat farbowałam od brązu przez rudy po ciemny brąz aż do jasnego blondu ) no i co jakiś czas muszę się farbnąć, co by odrost nie był taki widoczny.. i od razu lepiej do tego odrobinę podcięłam, fryzjerka mi dodatkowo ładnie wymodelowała i czuję się jak miss
No jak się tak czujesz to i na pewno tak wyglądasz

Lilith witaj

Elunka, mam nadzieję, że obrączka się znajdzie.

Witam się i ja.
Nie dzieje się u nas za wiele. czekamy na wizytę. Tylko brzuch mnie dziś znowu bolał, musiałam wziąć nospę....Cały czas schizuję i latam do łazienki zobaczyć czy nic się nie dzieje. już bym chciała, żeby było po wizycie, to wiedzielibyśmy co i jak. A i wczoraj wieczorem robiłam test, bo mi został, więc pomyślałam, że sobie machnę. Na moje wyliczenia to 7 tc, i dopiero teraz wyszły dwie piękne czerwone krechy.
Pracy dużo, ale wiadomo, jak w każdej pracy. Są okresy, że nie wiadomo w co ręce włożyć, a jest też czas, że można pozwolić sobie na luz.

08.09.2013 Agata - spełnienie Naszych marzeń

Edytowane przez Sophia_1
Czas edycji: 2013-01-30 o 17:19
Sophia_1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-30, 17:40   #433
nuna2
Zakorzenienie

Sophia będzie ok i u mnie i u ciebie i u każdej

może się mi te koszmary śnią przez problemy ze snem....
Stary 2013-01-30, 17:49   #434
Linka1984
Zakorzenienie

czesc dziewczynki..melduje ze zaczyna się @
Zauwazylam jedną dość ciekawą zależność..jak owu jest rano czy w nocy to @ też zaczyna się rano albo w nocy .. to ma sens?? idealnie 14 dni fl .. co do godziny nic..jutro dzwonię do szpitala zapisać się

Cały dzien byłam na szkoleniu w Gryficach..zarobiłam na prezent na mężowe urodziny Choć tyle dobrego...

Iza proszę o wpisanie 6 cykl..
Linka1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-30, 17:52   #435
MarudexuS
Zakorzenienie

GG do MarudexuS

Nosz cholera, kolejny mój pewniak
Stary 2013-01-30, 17:57   #436
Linka1984
Zakorzenienie

mialam moment zwatpienia po tescie ze za wczesnie..ale no coż..

ps. a na marginesie zastanawiam się nad poprawą sobie humoru..tym..http://www.☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠/fryzury/ombre-hair-10835.jpg

co myślicie?

Edytowane przez Linka1984
Czas edycji: 2013-01-30 o 17:59
Linka1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-30, 17:58   #437
vanessa1781
Zakorzenienie

Fajnie było się wyżalić komuś, kto mnie rozumie, a teraz widzę, już nie mam komu
Stary 2013-01-30, 19:37   #438
elunka88
Zakorzenienie

GG do elunka88

Cytat:
Cudo cudo
Cytat:
Nie wiem co mu leży na sercu, ale na pewno coś. Tylko mój TŻ właśnie taki jest, najpierw musi coś zdusić w sobie, w sercu, chodzi myśli, a po 3 dniach zadręczania się, powie o co mu chodzi.
Mój też raczej z tych małomównych o tym co mu leży na sercu ale ja zawsze wyciskam to z niego

Cytat:
dzięki kochana Mała chyba poczuła, że się martwię bo pokopała 56 razy w różnych miejscach... jaka to ulga;* zapraszam na ciasto drożdzówe będzie kolo 13 z rodzynkami i dużą ilością kruszonki
Dla mnie kruszona

Cytat:
Napisane przez Luna0 Pokaż wiadomość

w sobote-niedziele, bo praca tam jest dopiero od 4-6stego więc nie było sensu żeby siedział tam tydzień i nie pracował
A może one będzie pracował z moim Mężem? bo też jedzie w niedzielę a praca od 6ego
No i za mieszkanie, oby teraz dali klucze wtedy kiedy Wam pasuje

Cytat:
Napisane przez Kejthx Pokaż wiadomość
ja ze dwa razy szukałam swojej (na noc muszę zdejmować,bo puchną mi palce od złota - swoją drogą, co za pech, akurat od złota muszą )

Cytat:
Podoba mi się córka mojej przyjaciółki, którą poznałam na wizażu ma tak na imię i mi się dobrze kojarzy

Cytat:

Zaliczyłam już dzisiaj kosmetyczkę, wydepilowała mi to i owo i teraz chodzę jakbym miała wielką kupę w galotach i dwa arbuzy pod pachami
Jesteś wielka

Cytat:

Cytat:
W zasadzie to nic
Następnym razem wal do mnie wezmę mniej za nic
powiem Ci, że ja ostatni raz farbowałam włosy przed ślubem 1 lipca 2011 a potem stwierdziłam że wracam do naturalnych. Długo się męczyłam, kumpele sobie robiły jaja ze mnie ale udało sie

Cytat:
Napisane przez vanessa1781 Pokaż wiadomość
Fajnie było się wyżalić komuś, kto mnie rozumie, a teraz widzę, już nie mam komu
Kochana, przeczytaj co dziewczyny pisały nie chcemy nikogo wykluczać, po prostu chcemy mniej pytań "czy mogę być w ciąży"
Zostań z nami

Izunia przytulam Cię mocno

Obudził mnie trzepot skrzydeł
Wyjrzałam przez okno
Na parapecie zostało
Białe piórko -
Pamiątka po Tobie
Mój Aniołku

01.12.2012 [*]

Edytowane przez elunka88
Czas edycji: 2013-01-30 o 21:25
elunka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-30, 20:09   #439
vanessa1781
Zakorzenienie

Cytat:

Kochana, przeczytaj co dziewczyny pisały nie chcemy nikogo wykluczać, po prostu chcemy mniej pytań "czy mogę być w ciąży"
Zostań z nami
Dziękuję Ci
wiem, że rzadko się udzielam, ale to przez to, że teraz "zawiesiliśmy" staranka, ale chętnie Was podczytuję, cieszę sie z każdej fasolki i mocno trzymam kciuki, za wszystkie którym się nie udaje, a przy okazji podczytuję sobie co robić, by staranka lepiej wyszły
Stary 2013-01-30, 20:13   #440
Mokka_83
Wtajemniczenie

Cytat:
vanessa, fajnie że jesteś i z nami zostań Przeniesienie było spowodowane ostatnio ogromną ilością przelotnych wizażanek

Co do imienia Liwia to mi się bardzo podoba
Stary 2013-01-30, 20:21   #441
vanessa1781
Zakorzenienie

Cytat:
vanessa, fajnie że jesteś i z nami zostań Przeniesienie było spowodowane ostatnio ogromną ilością przelotnych wizażanek

Co do imienia Liwia to mi się bardzo podoba
właśnie widziałam, np."czy po 5 dniach wyjdzie test?"

a ja dziś spotkałam się z imieniem Samuel, kojarzy mi się z tym Murzynem z Barw Szczęścia, hehe
Stary 2013-01-30, 20:28   #442
Mystiquee
Zakorzenienie

GG do Mystiquee

Cytat:
Jestem

No nie mogę się powstrzymać... kooocurku gratulacje!!
Ale się cieszę!
Powiedz, który to tydzień już?
Stary 2013-01-30, 20:33   #443
asiula3335
Raczkowanie

Witam was

odnalazlam wasn na nowym watku i rozumie dlaczego wolalyscie zalozyc nowy watek. podczytuje was codziennie bardzo lubie was czytac. chyba sie uzalznilam ja naprawde wierze ze kazda z nas jeszcze kiedys bedzie nosila pod sercem drugie serduszko a dziewczynki zaciazone gratuluje i zycze spokojnych ciaz, szczesliwych porodow i zdrowych bobaskow:cmok :

u mnie dzis 35 dc ale cykle mam raczej dlugie tzn. 40 dniowe okolo i bardzo sie zasatanawiam czy sie udalo bo bardzo bym chciala;/ ale nie chce sie nakrecac bo boje sie rozczarowania. staranka byly dosc czeste w tym cyklu wiec moze zaskoczylo. tempka wysoko bo 37,2 dzisiaj. i mam pobolewania w podbrzuszu i klucie w jajnikach i takie dziwne ciagniecie, klocie trudno to okreslic w pochwie czy w macicy trudno okreslic. przepraszam za wyrazenia bezposrednie. i jeszcze od kilku dni zauwzylam moze to dziwne nie moge spac na brzuchu a zawsze spie na brzuchu po prostu mi nie wygodnie. i takie uczucie pelnosci w brzuchu. i wydaje mi sie ze jakos tak duzo mam sliny w ustach;/ ale dobra juz nie wymieniam bo sie tylko nakrecam;/
mam do was pytanko powiedzcie mi bardzo prosze jak jak mam cykle okolo 40 dniowe to kiedy moge miec owulacje???
Stary 2013-01-30, 21:03   #444
Mokka_83
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez asiula3335 Pokaż wiadomość
mam do was pytanko powiedzcie mi bardzo prosze jak jak mam cykle okolo 40 dniowe to kiedy moge miec owulacje???
tak naprawde trudno powiedzieć, bo szkoły są rózne... Mi kiedyś gin mówiła, że @ przychodzi zawsze 12-14 dni po owu...Więc jesli Ty masz cykle 40dniowe, to niby owu powinna być dopiero 26-28dc... Ale jakos nie jestem co do tego przekonana i moim zdaniem najpewniej przez jakies 3 cykle pochodzić na monitoring i to po prostu sprawdzić
Stary 2013-01-30, 21:14   #445
monini2507
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kejthx Pokaż wiadomość
Kużwas, tak to kolejne dni nerwów ale przecież będzie dobrze

Ale Ci fajnie, ja to nawet nie mam kiedy do fryzjera się wybrać praca, dom, praca, dom - ja pierdu (!) moje życie jest beznadziejnie nudne

---------- Dopisano o 13:30 ---------- Poprzedni post napisano o 13:29 ----------

Monini, to mąż bez pracy w końcu? Pamiętam, że coś mówiłaś, że ma pracę do końca listopada.... a teraz co się dzieje?

---------- Dopisano o 13:31 ---------- Poprzedni post napisano o 13:30 ----------

Iza trzymaj się i nie poddawaj! Przecież wiesz jakie te Nasze motto! Przytulam Cię!
Kejthx małż na razie nie pracuje można pwiedzieć że się urlopuje (czyt. zwolnienie lekarskie) a od marca czy kwietnia wraca od pracy
monini2507 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-30, 21:27   #446
elunka88
Zakorzenienie

GG do elunka88

Dobranoc

Obudził mnie trzepot skrzydeł
Wyjrzałam przez okno
Na parapecie zostało
Białe piórko -
Pamiątka po Tobie
Mój Aniołku

01.12.2012 [*]
elunka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-30, 22:27   #447
iza243
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pszczoua Pokaż wiadomość

Izuś, no ewidentnie coś jest nie tak. A bierzesz coś na wzmocnienie II fazy? Wiem, że chyba kiedyś d*pkiem się ratowałaś, a teraz? Może warto zmienić lekarza? Ja dopiero po zmianie stwierdziłam że bardzo dobrze zrobiłam i nie wyobrażam sobie teraz, żeby ktoś inny miał prowadzić moją ciążę - takie mam do niego zaufanie

Ja już po pracy, jeszcze 2 dni dość ciężkie i potem już będzie w miarę spokój. Mam nadzieję, że moje pracowe stresy nie odbiją się na maluszku... Gdyby nie to że zbliżają się ferie, wzięłabym l4 chociaż na tydzień, a tak się jakoś przemęczę... Jak wrócę po feriach będzie to już końcówka I trymestru i mam nadzieję, że będę bardziej spokojna
Tak,brałam dupka.Ale po dupku też miałam cały czas te krwawienia

Lekarza zmieniłam u tego byłam dopiero na dwóch wizytach,w przyszłym tygodniu ide na 3.Dam mu jeszcze szanse.

A ty kochana się nie przemeczaj ,fasolka najwazniejsza
Cytat:
Nawet tak nie myśl
Cytat:
Napisane przez Dzastin08 Pokaż wiadomość

Super że wyniki okza wyniki tżta.
Cytat:

Dobrze że sobie wyjaśniliście i jesteś spokojniejsza
Cytat:

dziękuję Kochana U mnie ok, mały wierzga cały czas A jutro o 9.00 wizyta kontrolna u gin (po tym jak mi słabe przepływy z macicy wyszły na ostatnim 3D). Ciekawe co tam wyjdzie i czy mały trochę podrosł, bo oczywiście zaczynam się schizować, że taką małą wagę miał ostatnio (niby w normie ale małą) i mam wrażenie, że od jakichś 2 tyg brzuch mi wcale nie podrósł... Ześwirowac idzie
Na pewno będzie wszystko dobrze
Cytat:

Cytat:
Napisane przez Sophia_1 Pokaż wiadomość
Witam się i ja.
Nie dzieje się u nas za wiele. czekamy na wizytę. Tylko brzuch mnie dziś znowu bolał, musiałam wziąć nospę....Cały czas schizuję i latam do łazienki zobaczyć czy nic się nie dzieje. już bym chciała, żeby było po wizycie, to wiedzielibyśmy co i jak. A i wczoraj wieczorem robiłam test, bo mi został, więc pomyślałam, że sobie machnę. Na moje wyliczenia to 7 tc, i dopiero teraz wyszły dwie piękne czerwone krechy.
Pracy dużo, ale wiadomo, jak w każdej pracy. Są okresy, że nie wiadomo w co ręce włożyć, a jest też czas, że można pozwolić sobie na luz.
Nie martw się ,na pewno będzie wszystko w porządku
Cytat:
Napisane przez Linka1984 Pokaż wiadomość
czesc dziewczynki..melduje ze zaczyna się @

Przykro mi
Cytat:

a ja dziś spotkałam się z imieniem Samuel
Mi sie to imie podoba
Cytat:
Napisane przez asiula3335 Pokaż wiadomość

Przy takich cyklach owu powinna być w 26 dc.

Dziewczyny dziwne to,bo ten śluz z krwią miałam tylko rano.W pracy cisza,przy szyjce sprawdzałam-czystoBrzuch wogóle nie boli.Wiec pozostają dwie opcje że to owulka albo implantacja.

Domiś-30.12.13 godz 11:05

Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek
iza243 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-01-30, 22:32   #448
...Skierka...
Zakorzenienie

kiedy byłam jak kropelka czułam serca twego bicie
i wiedzialam jak jest wielka miłość która daje życie...

20.11. ...nasze Szczęście...

Edytowane przez ...Skierka...
Czas edycji: 2013-03-03 o 22:08
...Skierka... jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-30, 23:02   #449
margot_2012
Raczkowanie

Czesc Dziewczyny,
Ela, bardzo dziekuje za zaproszenie. Znalazłam juz Was, ale po weekendzie spedzonym bez komputera nie jestem w stanie Was nadgonic... troche poczytałam, ale jeszcze pewnie jestem z 8 stron w plecy... Dzis tez tylko na chwile, i ide spac.
Sophia (tak jeszcze nawiązując do poprzedniego watku) wizyte mam na 18.15, a Ty? Wczoraj jeszcze raz robilam bete, 14500, plamienia sie skonczyly, wyglada na to, ze wszystko jest ok. A jak Ty się czujesz? I jak Magbes?

Doczytałam na razie troche, Lady Malgo i Maru trzymam kciuki!! Maru, Ja w szczesliwym cyklu miałam tak samo jak zawsze, czyli nie czułam nic . Tylko temeratura została wysoka.
Linka, nie wierz testom, mi na tescie o czułości 10 wyszedł cien cienia, i to 3 dni po terminie @, a beta tego samego dnia 152 . I tez tzymam kciuki!
A teraz wymiekam.... dobranoc!

Edytowane przez margot_2012
Czas edycji: 2013-01-30 o 23:30
margot_2012 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-31, 06:04   #450
pszczoua
Zakorzenienie

Cytat:

Dziewczyny dziwne to,bo ten śluz z krwią miałam tylko rano.W pracy cisza,przy szyjce sprawdzałam-czystoBrzuch wogóle nie boli.Wiec pozostają dwie opcje że to owulka albo implantacja.
No to w takim razie kochana trzymam kciuki żeby to było to!

Laski co do tych testów o czułości 10 miu/ml. Ja miałam 2 rodzaje, i takie o czułości 10 i te 25, ale u mnie żadnej różnicy nie było. Kreski były porównywalne na obu testach jeszcze przed terminem @, także nie wiem czy jest sens się akurat tą czułością sugerować.

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości