|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4471 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: MAMUSIE MARZEC i KWIECIEŃ 2013cz. V
uffff to dobrze ze za tydzien ... bede juz po wyplacie
nakupie sobei czekolad ... chociaz to nie to samo co takie pyszne paczusie lezymy z mlodym juz w lozeczku i jak zawsze spac sie nie chce ![]() ale musze sie zmusic jak cos slodkich snow |
|
|
|
|
#4472 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() krem do brodawek, jak wyżej, na liście najpotrzebniejszych rzeczy. na pewno będzie potrzebny (w moim przekonaniu i z tego co słyszałam) cążki/nożyczki - co lubisz. ja wzięłam zestaw cążki, nożyczki, pilniczek. zestaw wyszedł niewiele drożej niż np same cążki albo same nożyczki. etui na smoczek wg mnie zbędne. jeśli się okaże, że moje dziecko bez smoczka nie jest w stanie żyć i będę wszędzie musiała mieć smoczek to kupię. póki co smoczek mam tylko awaryjnie, a siłę dawać nie będę. _____________ byłam dziś w mieście i przy okazji zajrzeliśmy z mężem do smyka. pisałam jakiś czas temu, że u mnie już wszystko bardzo przebrane było z tych promocyjnych rzeczy. dzisiaj widziałam nowe komplety, więc chyba jak schodzą to dorzucają nowe. polowałam na śpiochy, ale drogie były bo 2-paki po 35-40zł, a np. można było wyszukać 3-pak pajacy za 35. szkoda, że nie bardzo jestem w stanie przewidzieć jaki rozmiar kiedy dziecko mniej więcej nosi bo wzięłabym coś więcej a tak zgłupiałam i bardzo ograniczyliśmy zakupy. |
|
|
|
|
|
#4473 |
|
Zakorzenienie
|
udało mi się pospać cale 5,5 h bez pobudki to nic ze od godz próbuje usnąć drugi raz ... i się nie da wiec witam się w czwartek |
|
|
|
|
#4474 | |||||
|
Zadomowienie
|
Dobry z rana!
![]() złożyliśmy wczoraj łóżeczko i nawet już raz walnęłam stopami o szufladę![]() ale miałam sen Cytat:
piszesz o tym akurat jak od paru dni mam ogromną ochotę na muffinki z jagodami mojej mamy Cytat:
no i dotarło do mnie że dzieci nie rodzą się czyściutkie i piękne hehe tzn wiedziałam, że tak nie jest ale nie myślałam że aż tak oj dużo jeszcze nie wiem... ![]() Cytat:
Cytat:
podobno 2 tabletki zwykłej to to samo co 1 forte Cytat:
bratanica ma ponad rok i nosi 86 ![]() i który w końcu wzór wybrał tż?
|
|
|
#4475 |
|
Wtajemniczenie
|
aaaaaaaaaa! która oglądała wczoraj Porodówkę?? ryczałam cały odcinek!!!!!!!!!!!!!!
Jaki ten chłopczyk był malutki;( a ten drugi z rozszczepem wargi i podniebienia biedaczek ;(
|
|
|
#4476 |
|
Zakorzenienie
|
Dzien dobry
nadrobie pozniej (choc znajac Was szanse sa marne ), a ja wychodze na badanie obciazenia glukoza
|
|
#4477 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
nie potrzebowała ani gruszki ani żadnego aspiratora, jak będzie potrzebne to kupię, aptek w każdym mieście jest dużokrem do brodawek- też nie mam, jak to mówią: nie wywołuj wilka z lasu łudzę się, że nie będzie potrzebny jak będzie to albo tż poleci kupić albo wezmę od jego bratowej bo mówiła że jej zostało i mi oddapaznokcie- kupiłam cały zestaw (pilnik+nożyczki+cążki) bo nie wiem czym mi wygodniej będzie obcinać a cenowo wychodzi prawie to samo co same nożyczki etui na smoczek tez nie mam, bo tu też liczę na to że smok nie będzie potrzebny Cytat:
Ty chcesz wcześniej, klementyna też się szykuje na wcześniejsze rozpakowanie i co ja sama zostane z 13.03? będę się stresować heh oby nie było tak że ja pierwsza wyskoczę (odpukać)Cytat:
dla mnie to nawet lepiej będę juz po wizycie wiec lekarz nie zszokuje się tak moją wagątak się przejęłam tym, ze zarzucili mi że specjalnie ograniczam się z jedzeniem, że zaczęłam na siłę jeśc więcej i przytyłam 2kg w ciągu 2 tygodni masakra... a myślałam, ze nie przekroczę 10kg ![]() Cytat:
ehhh.. ostatnio bym się do wszystkiego przytulała, mama kupiła sobie w lidlu takie mięciutkie skarpetki i mówię jej, że one chyba nie są do chodzenia tylko do przytulania uwielbiam miękkie rzeczy. tż się ze mnie śmieje, bo zawsze w sklepie muszę pomacać wszystkie mięciutkie kocyki ![]() Cytat:
|
|
|
#4478 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
co do wyników to ja też szok! odebrałam morfologię! to nie miałam takie dobrej nawet na początku ciąży! praktycznie wszystko w normie! jedynie jakieś dwa nie wielkie odchylenia ale tylko o 1-2% powyżej normy! Nie wiem co ma na to wpływ, ale ostatnio cały czas jem owoce - mandarynki, pomarancze, jabłka i banany.
|
|
|
|
#4479 | ||
|
Zakorzenienie
|
cześć
nadrabiam was po stronie standardowo od wczoraj zaczynając ![]() dziś w przedszkolu mamy dzień babci i dziadka więc postanowiłam dziś upiec jakieś ciacho żeby później dziadków zaprosić do nas na ciasto pewnie od męża mi się oberwie jak zobaczy że stałam przy kuchni ![]() no i dziś mam wizytę o 19.20 błagam trzymajcie kciuki żeby było ok i żeby mnie nie zabrała do szpitala bo tydzień temu mówiła że jak się pogorszy to mnie zabiera i u mnie dziś pełne 35 tygodni i 35 dni do bum ![]() Cytat:
![]() Cytat:
a po spacerze np do kibelka to już wogóle twardy jak kamień
|
|
|
#4480 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a tak na marginesie .... no wiesz dzieci się rodzą czyste :P już w ubraniach ... z 4 ząbkami i umieją już mówić ze tez tego nie wiedzialas Cytat:
lecą ............ a na czesc druga
|
||
|
|
|
|
#4481 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
to u mnie Julka jak miała niespełna 2 lata stała obok mnie jak kroiłam pieczarki i nagle zaczeła płakać ja przerażona co się stało a ona że to pieczarki tak płaczą bo je kroję ![]() Cytat:
u nas chyba najśmieszniejsze przekręcenie wyrazu to było po Julkowemu "citampotam" co znaczyło hipopotam albo jej tekst ok 2 lak ja:julia chodź posprzątać julka: mamo julia nie słyszy Cytat:
|
|
|
#4482 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
#4483 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Wczoraj nie zdążyłam odpisać numeru koloru turkusowego dla Sorceresss ale strzeliłam fotkę puszki na szybko. Tylko trochę ten kolor na zdjęciu wyszedł za jasny, on jest bardziej nasycony i wesoły. Oczywiście pokażę efekty, ale narazie do całego wrażenia daleka droga ![]() Myślę teraz o dodatkach kolorystycznych i półkach na ścianie pod łóżeczkiem. Co do Pepco to była kilka razy macać tam ciuszki, ale na nic się nie zdecydowałam, wydają mi się bardzo słabej jakości niestety. Natomiast wiele rzeczy z pielęgnacji, do karmienia czy kocyków, szlafroczków jest wg mnie OK. Widziałam tam rzeczy firm BabyOne i Canpol taniej niż gdzie indziej. ObserwujeCie dzieki za wszystkie cukrzycowe rady! Wiele rzeczy,które powiedziałas, sobie notuję I.....wiecie co? ![]() DZISIAJ MÓJ OSTATNI DZIEŃ W PRACY
Nasza kochana córeczka Hania 04.04.2013 Mój BLOG, zapraszam Edytowane przez bzinka Czas edycji: 2013-01-31 o 08:15 |
|
|
|
|
|
#4484 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zapisuj zapisuj ja jak poczytam czasem co Julka mówiła to pdadam ze śmiechu a wogóle to nie zapomne jej miny i reakcji jak się pierwszy raz ugryzła w palca jedząć chrupka kukurydzianego ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ja jeszcze nie patrzyłąm mam swój typ która mi się podoba na razie ale muszę poszukać jeszcze ---------- Dopisano o 08:15 ---------- Poprzedni post napisano o 08:01 ---------- Cytat:
krem na brodawki bym kupiła i zaczeła smarować od razu po urodzeniu po każdym karmieniu nawet jak nic się nie dzieje wtedy większa pewność ze nic sie nie stanie bo jak zaczniesz smarować jak już zacznie boleć to się to tak szybko nie goi' ja używałam nożyczek do paznokci etui na smoczek nie potrzebne bo każdy smoczek ma plastikową zatyczkę i to wg mnie wystarczy Cytat:
Ten znalazł swoje miejsce na ziemi, kto znalazł miejsce w sercu drugiego człowieka 05.07.2008 ![]() K W Edytowane przez Malpka Czas edycji: 2013-01-31 o 08:22 |
||||||
|
|
|
|
#4485 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Bry !
Cytat:
jak personel ? Cytat:
![]() Cytat:
i ![]() właśnie, właśnie my tutaj typujemy, a całkiem zapomniałyśmy Małpkę uwzględnić w naszej walce o podium ! ![]() a co do turkusu, to my zawsze czy na fuksje czy na turkus czy inne intensywne braliśmy farby beckersa z mieszalnika i naprawdę super odcienie, nie blaknące nawet przez kilka lat, naprawdę jesteśmy z nich super zadowoleni ---------- Dopisano o 08:19 ---------- Poprzedni post napisano o 08:18 ---------- aa zapomniałam: strippi - dopiero dziś mi się załadowało, super te zdjęcia - podobają mi się strasznie !
|
|
|
#4486 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Dziś pełne 33 tygodnie ciąży! 7 tygodni do porodu! Wczoraj z mężem oglądałam Paranormal Activity 3 i pół nocy nie przespałam, a rano jak poszedł do pracy, to lampkę sobie włączyłam by dospać jeszcze 2 godziny jakoś. Brrrr.... A ja jeszcze zawsze oczy zamykam jak jest strasznie. moni_ka.g Wiesz, mnie też ciekawi- a co jeśli dziecko urodzi się po terminie. Ja chodze teraz co 2 tygodnie do lekarza. Akurat wypada to co czwartek i termin porodu mam w czwartek (ostatni dzień wizyty). To jak będzie? Wystawi mi L4 2 tygodnie przed, a jak mały się nie urodzi 21, a 28 to siedzę w domu bez papierka? Dziwne to, naprawdę. Bo skoro lekarz wystawia ZUS ZLA no to daje nam L4,a tam nie ma na kiedy termin porodu.
27.11.2009 - pierwsza randka 02.08.2012 - nasz ślub 25.03.2013 - me + you = Sławek Edytowane przez czarny flamaster Czas edycji: 2013-01-31 o 08:34 |
|
|
|
|
|
#4487 |
|
Zakorzenienie
|
oooooooooooo
czas na ![]() i dalej nie spie no ale ja sie pochwale 60 dni
|
|
|
|
|
#4488 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
za ostatni dzien w pracyCytat:
![]() Cytat:
![]() a właśnie to ja Liwkę typuję ---------- Dopisano o 08:29 ---------- Poprzedni post napisano o 08:27 ---------- ![]() hehe też już blisko ![]() dobra lece robić to ciacho
|
|
|
#4489 |
|
Zakorzenienie
|
![]() Typowanko: Dragusia - 7 Liwka - 6 Strippi - 5 Klementynka - 2 Leonikowa - 1 Niespodzianka - 1
|
|
|
#4490 |
|
Zakorzenienie
|
Różne opinie są na ten temat, ale ja wychodzę z założenia, że na sam początek to owszem, ciuszki muszą być wygodne itd., ale jednak dziecko błyskawicznie rośnie, więc nie będzie tego nosić okropnie długo.
|
|
|
|
|
#4491 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ciekawie ciekawie się robi
|
|
|
|
#4492 |
|
Raczkowanie
|
moim zdaniem te ciuszki z pepco są ok ale nioe wszystkie, raz mieli takie cieplutkie pajacyki, materiał ok ale okazało się jeszcze w sklepie że guziki/napy odpadają przy rozpinaniu. Wykonanie do bani ale materiał ok. Za to kocyk jest super i bodziaki też mogą być. Dlatego nie można generalizować
|
|
|
|
|
#4493 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#4494 | ||||
|
Zakorzenienie
|
A u mnie jak nie będzie przeciwskazań, to mnie z tej wanny nie wyciagną, chyba, ze siłą;p Ja lubie kąpiele oglnie, a jeszcze jak pomagaja w skurczach i bólach.....
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
3mam kciuki za wizytę!Ja dzis nadzwyczajnie dobrze spałam, a wczoraj zapomniałam Wam opisac, pojechaliśmy z tżtem do protetyka, a potem zachciało mi się Mc Donalda i zjedlismy po chisburgerze i ja chce wstac i co?......Nie zmieściłam się między stolikami Edytowane przez klementyna1 Czas edycji: 2013-01-31 o 09:20 Powód: literowy |
||||
|
|
|
|
#4495 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
Ja dziś w pracy porobię i spadam do łóźka niby troszkę lepiej ale gardło załatwione ledwo mówię tak więc | Strippi śliczne zdjęcia kwiatuszku dziękuję za linka do sprzedawcy na allegro. Dziewczyny gratuluję nowych tygodni Ja w tydzień przytyłam 1,5 kg tak więc dziś na wadze 10 kg a niby tyle nie jem słodkie nie jem dużo ehh teraz leci mi 29 tydzień tak więc coś czuję że +20kg będzie ![]() idę pracować i do łóżka spadam |
|
|
|
|
#4496 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
ja mam 90% ciuszków z anglii, dostałam od znajomych. Są naprawdę rewelacyjne. Wszystko już poprane i poprasowane, poukładane w komodzie, choć nie wiem czy nie za wcześnie wózek fotelik maty łóżeczko przewijak itp. wszystko gotowe. Jeszcze nie pościelone ale już jest. w zasadzie brakuje nam tylko pieluszek jednorazowych i nie mogę się już doczekać końca marca
|
|
|
|
|
|
#4497 | |||||
|
Zakorzenienie
|
cześć
, nie opowiem Wam mojego snu - bo aż mi wstyd ale fajnie było .....Cytat:
![]() za nocke ,choć to i tak nie za dużo.....Cytat:
za sen to ![]() Cytat:
!!!! 35 tyg !!!!Cytat:
![]() ![]() Cytat:
|
|
|
#4498 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#4499 |
|
Zakorzenienie
|
co do sutków to powiem Wam (tak mi się jakoś przypomniało),że jak w szpitalu zaczęłam karmić i zaczęła skórka schodzić z sutków to położna powiedziała ,że po 3 dniach minie i abym własnym mlekiem nacierała....
i wiecie co?- u mnie się to sprawdziło za każdym razem .... przez te 3 dni skóra szczypała ,maluteńkie ranki ale jak się zagoiło to już nigdy więcej..... trzeba też zwracać uwagę aby dzidzia miała cały prawie sutek w buzi a nie tylko końcówkę -bo wtedy na pewno skóra się naderwie..... a to koniec cioci dobrej rady w tym odcinku
J . N . R Edytowane przez nestelle Czas edycji: 2013-01-31 o 09:44 |
|
|
|
|
#4500 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
oba, a nawet 4 no i za magiczne 35Cytat:
zaraz sobie go wrzucę w paletę Duluxa I koniecznie podeślij zdjęcie pokoju nie musi być gotowy...Ja strasznie lubię żywe i intensywne kolory (może dlatego, że ja jestem taka blada i nijaka Dla mnie mnie do takich kolorków świetnie nadają się białe meble, albo w naturalnym kolorze czyli po prostu jakaś sosna nie barwiona niczym no i "żywe" drewno, a nie sklejki czy jakiesik płyty, z których się robi meble. Ale ja ogólnie nie przepadam za ciemnymi meblami więc to chyba subiektywna opinia ![]() Cytat:
![]() ![]() klask i: za ktgPapierologia u mnie w szpitalu trwa podobno 50 min tyle tego... Położna opowiadała, że czasami się informatycy czepiają, że poród był 19.10, a pacjentka przyjęta i wpisana do bazy 19.50
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:28.

i nawet już raz walnęłam stopami o szufladę
piszesz o tym akurat jak od paru dni mam ogromną ochotę na muffinki z jagodami mojej mamy 
Jaki ten chłopczyk był malutki;( a ten drugi z rozszczepem wargi i podniebienia biedaczek ;(

przy okazji liczyliśmy czas dojazdu do szpitala, wyszło tempem żółwim niecałe 40 min, więc luzik 

a po spacerze np do kibelka to już wogóle twardy jak kamień
05.07.2008
lecą ............ 

ale fajnie było .....
klask i: za ktg