MAMUSIE MARZEC i KWIECIEŃ 2013cz. V - Strona 150 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2013-01-30, 23:01   #4471
kasia86bgo
Zakorzenienie

GG do kasia86bgo Send a message via Skype™ to kasia86bgo
Dot.: MAMUSIE MARZEC i KWIECIEŃ 2013cz. V

uffff to dobrze ze za tydzien ... bede juz po wyplacie
nakupie sobei czekolad ... chociaz to nie to samo co takie pyszne paczusie

lezymy z mlodym juz w lozeczku
i jak zawsze spac sie nie chce

ale musze sie zmusic

jak cos slodkich snow

http://suwaczki.maluchy.pl/li-65599.png
kasia86bgo jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-30, 23:52   #4472
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g

Cytat:
Napisane przez Chanel_Coco Pokaż wiadomość
Przymierzam się do większych zakupów na allegro i powiedzcie mi czy
aspirator do nosa warto już zamawiać, czy może to okazać się zbędny zakup.
Myślę nad tym:
http://allegro.pl/aspirator-do-nosa-...968182033.html
Co sądzicie??
I to samo z kremem do brodawek?? Kupować wcześniej czy dopiero jak będzie faktycznie potrzebny??
A co lepsze cążki czy nożyczki do paznokci?? Pilniczek jest potrzebny??
I ostatnie. Etui na smoczek? Kupować?
Przepraszam, jeżeli moje pytania są głupie, ale nie chcę kupować czegoś co potem się wogóle nie przyda.
Czekam na odpowiedzi.
A tymczasem ja zabieram się za prasowanie pierwszej tury prania...
coś do nosa musisz mieć, ja mam taką pozycję na liście najpotrzebniejszych rzeczy. kupiłam fridę, ale jakoś nie jestem do niej przekonana, za to mąż jak najbardziej, dodatkowo wzięłam jakąś gruszkę bo nie sądzę, żeby ktoś z rodziny jeśli zostanie z dzieckiem bawił się fridą. te na odkurzacz też do mnie nie przemawiają, jakaś niereformowalna chyba jestem
krem do brodawek, jak wyżej, na liście najpotrzebniejszych rzeczy. na pewno będzie potrzebny (w moim przekonaniu i z tego co słyszałam)
cążki/nożyczki - co lubisz. ja wzięłam zestaw cążki, nożyczki, pilniczek. zestaw wyszedł niewiele drożej niż np same cążki albo same nożyczki.
etui na smoczek wg mnie zbędne. jeśli się okaże, że moje dziecko bez smoczka nie jest w stanie żyć i będę wszędzie musiała mieć smoczek to kupię. póki co smoczek mam tylko awaryjnie, a siłę dawać nie będę.

byłam dziś w mieście i przy okazji zajrzeliśmy z mężem do smyka. pisałam jakiś czas temu, że u mnie już wszystko bardzo przebrane było z tych promocyjnych rzeczy. dzisiaj widziałam nowe komplety, więc chyba jak schodzą to dorzucają nowe. polowałam na śpiochy, ale drogie były bo 2-paki po 35-40zł, a np. można było wyszukać 3-pak pajacy za 35. szkoda, że nie bardzo jestem w stanie przewidzieć jaki rozmiar kiedy dziecko mniej więcej nosi bo wzięłabym coś więcej a tak zgłupiałam i bardzo ograniczyliśmy zakupy.
moni_ka.g jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-31, 06:53   #4473
kasia86bgo
Zakorzenienie

udało mi się pospać cale 5,5 h bez pobudki
to nic ze od godz próbuje usnąć drugi raz ... i się nie da

wiec witam się w czwartek

Stary 2013-01-31, 06:56   #4474
kwiatuszekkk21
Zadomowienie

Dobry z rana!

złożyliśmy wczoraj łóżeczko ładne jest i nawet już raz walnęłam stopami o szufladę

ale miałam sen śniło mi się, że koleżanka zrobiła mi niespodziankę i dała filmik z usg (nie wiem jak tego dokonała bez mojego udziału) gdzie było widać buzię naszego synka, uśmiechał się pełną buzią, miał pyzate policzki i taki śliczny mały nosek boski był

Cytat:
Napisane przez joanna200 Pokaż wiadomość
aaaa uwielbiam!
ja zrobiłam przed chwilą muffinki z marsem, twixem, snickersem itp.
piszesz o tym akurat jak od paru dni mam ogromną ochotę na muffinki z jagodami mojej mamy

Cytat:
Napisane przez Agnjeska Pokaż wiadomość
Strippi te zdjęcia.... z jednej strony cudne a z drugiej mnie przerażają... za jakieś 3 tyg chyba kompletnie wpadnę w panikę i zacznę świrować
ja obejrzałam i autentycznie się przeraziłam, serce zaczęło mi walić itd i zaczęłam się zastanawiać czy chcę żeby tż przy tym był i to wszystko widział...
no i dotarło do mnie że dzieci nie rodzą się czyściutkie i piękne hehe tzn wiedziałam, że tak nie jest ale nie myślałam że aż tak oj dużo jeszcze nie wiem...

Cytat:
Napisane przez moni_ka.g Pokaż wiadomość
nie wiem dokładnie jak to jest z tym wcześniejszym macierzyńskim, na pewno normalnie jest taka możliwość ale czy obowiązek z drugiej strony wiem, że niektórzy lekarze na 2 tygodnie przed terminem już nie dają L4 i każą iść na macierzyński. mam nadzieję, że mój gin tak nie zrobi, bo co jeśli dziecko urodzi się 2 tygodnie po terminie? kobieta jest miesiąc w plecy z macierzyńskim a to przecież duża strata dla wszystkich..
słyszałam, że mój tak robi, każe iść na wcześniejszy macierzyński ale mam nadzieję, że jak mu wytlumaczę że u mnie liczy się każdy dzień to ustapi... z resztą co ja się martwię chwilą przed porodem, na razie muszę we wtorek wydębić normalne zwolnienie, mam nadzieję że da bez problemu... w końcu i tak długo go o to nie prosiłam

Cytat:
Napisane przez moni_ka.g Pokaż wiadomość
z tego co słyszałam jak najbardziej można. tylko forte, nie zwykłą. położna w SR mówiła, że jak zaczną się skurcze porodowe to żadna no-spa ich nie zatrzyma, a jeśli po no-spie i prysznicu/kąpieli przejdą to fałszywy alarm.
.
a czemu forte a nie zwykłą?
podobno 2 tabletki zwykłej to to samo co 1 forte

Cytat:
Napisane przez klementyna1 Pokaż wiadomość
uhuh ale się rozpoisałyście Dzissię tylko zaliłam, to teraz się pochwale kupiliśmy stojak na wanienkę w komisie za 25zł;p Poza tym kupiłam troche ciuszków w lumoexie, a dziś przyszła paczka a tymi spiochami i kaftanikiem od darmowej wysyłki..Zamówiłam na 82 a jest tak wielki, ze chyba do przedszkola KAcper w tych śpiochach pójdZIe;p
heh bo 82 to może być już na roczek bratanica ma ponad rok i nosi 86
i który w końcu wzór wybrał tż?
Stary 2013-01-31, 07:23   #4475
LiwkaO
Wtajemniczenie

aaaaaaaaaa! która oglądała wczoraj Porodówkę?? ryczałam cały odcinek!!!!!!!!!!!!!! Jaki ten chłopczyk był malutki;( a ten drugi z rozszczepem wargi i podniebienia biedaczek ;(
Michalinka - ur. 12.02.2013r.

LiwkaO jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-31, 07:26   #4476
Moderna
Zakorzenienie

Dzien dobry

nadrobie pozniej (choc znajac Was szanse sa marne ), a ja wychodze na badanie obciazenia glukoza
Stary 2013-01-31, 07:26   #4477
kwiatuszekkk21
Zadomowienie

Cytat:
Myślę nad tym:
Co sądzicie??
I to samo z kremem do brodawek?? Kupować wcześniej czy dopiero jak będzie faktycznie potrzebny??
Przepraszam, jeżeli moje pytania są głupie, ale nie chcę kupować czegoś co potem się wogóle nie przyda.
Czekam na odpowiedzi.
aspirator- nie zamawiałam, pytałam mamy i przy żadnym dziecku nie miała problemu z gilami a była nas czwórka nie potrzebowała ani gruszki ani żadnego aspiratora, jak będzie potrzebne to kupię, aptek w każdym mieście jest dużo
krem do brodawek- też nie mam, jak to mówią: nie wywołuj wilka z lasu łudzę się, że nie będzie potrzebny jak będzie to albo tż poleci kupić albo wezmę od jego bratowej bo mówiła że jej zostało i mi odda
paznokcie- kupiłam cały zestaw (pilnik+nożyczki+cążki) bo nie wiem czym mi wygodniej będzie obcinać a cenowo wychodzi prawie to samo co same nożyczki
etui na smoczek tez nie mam, bo tu też liczę na to że smok nie będzie potrzebny

Cytat:
Napisane przez joanna200 Pokaż wiadomość

więc może jednak coś to zwiastuje? skoro w 1c nie miałam a w dniu terminu też nic się nie zapowiadało na poród..

oby bo ja chcę wcześniej teraz urodzić..
no nie... nie zostawiajcie mnie samej Ty chcesz wcześniej, klementyna też się szykuje na wcześniejsze rozpakowanie i co ja sama zostane z 13.03? będę się stresować heh oby nie było tak że ja pierwsza wyskoczę (odpukać)

Cytat:
Napisane przez kasia86bgo Pokaż wiadomość
eeee mam glupie pytanie tlusty czwartek jest jutro czy za tydzen ... bo wlasnie probuje rozkminic temat z siostra
za tydzień ja myślałam, że jutro bo tu coś dziewczyny o tym pisały a wczoraj w kauflandzie przy kasie jakieś dwie babki gadały, bo jedna też myślała że to jutro ale druga wyprowadziła ją (a przy okazji mnie) z błędu.

dla mnie to nawet lepiej będę juz po wizycie wiec lekarz nie zszokuje się tak moją wagą
tak się przejęłam tym, ze zarzucili mi że specjalnie ograniczam się z jedzeniem, że zaczęłam na siłę jeśc więcej i przytyłam 2kg w ciągu 2 tygodni masakra... a myślałam, ze nie przekroczę 10kg

Cytat:
Napisane przez Mokka_83 Pokaż wiadomość
aż by się chciało do nich przytulić

ehhh.. ostatnio bym się do wszystkiego przytulała, mama kupiła sobie w lidlu takie mięciutkie skarpetki i mówię jej, że one chyba nie są do chodzenia tylko do przytulania
uwielbiam miękkie rzeczy. tż się ze mnie śmieje, bo zawsze w sklepie muszę pomacać wszystkie mięciutkie kocyki

Cytat:
Napisane przez alliw Pokaż wiadomość
Uff, nadrobiłam
Ja po ktg, lekarz stwierdził, ze jeszcze rodzić nie będę mam się stawić na wizytę za dwa tyg. Ale załatwiłam już papierologię w szpitalu, więc jak się coś zacznie to już odejdzie wypełnianie druczków, i położna pobrała wymaz na paciora, więc też odfajkowany przy okazji liczyliśmy czas dojazdu do szpitala, wyszło tempem żółwim niecałe 40 min, więc luzik
Odebrałam też wyniki krwi i moczu i w szoku jestem bo wyszły mi lepsze niż ostatnio, a witamin jem mało (jak mi się przypomni) no i mięcho sporadycznie, także fajowo to tyle u mnie
Dobranoc
Stary 2013-01-31, 07:31   #4478
LiwkaO
Wtajemniczenie

Cytat:
O dziękuję, jeszcze dziś obejrzę

Myślę nad tym:
Co sądzicie??
Czekam na odpowiedzi.
Ja kupiłam na razie zwykłą gruszkę. Aspirator rozważam. Do brodawek mam Bepanthen w razie czego jak sie nie przyda na sutki to będzie do pupki. Zestaw do paznokci mam 3 w 1. I mam etui na smoczek. Wyparzyłam i czeka w torbie

Cytat:

Nam położna powiedziała, ze po odejściu wód do dwóch godzin można pobyć w domu, potem bezwzględnie do szpitala, jak zielone to od razu. Mówiła też że najlepsza opcja jak najpierw zaczną się skurcze, a wody i czop odejdzie już w szpitalu, ale wiadomo że to różnie bywa...

No właśnie...chciałabym najpierw skurcze...moja mama 3 razy miała najpierw odejscie wód i siostra też także zobaczymy jak to będzie u mnie!

Cytat:
Uff, nadrobiłam
Ja po ktg, lekarz stwierdził, ze jeszcze rodzić nie będę mam się stawić na wizytę za dwa tyg. Ale załatwiłam już papierologię w szpitalu, więc jak się coś zacznie to już odejdzie wypełnianie druczków, i położna pobrała wymaz na paciora, więc też odfajkowany przy okazji liczyliśmy czas dojazdu do szpitala, wyszło tempem żółwim niecałe 40 min, więc luzik
Odebrałam też wyniki krwi i moczu i w szoku jestem bo wyszły mi lepsze niż ostatnio, a witamin jem mało (jak mi się przypomni) no i mięcho sporadycznie, także fajowo to tyle u mnie
Dobranoc
A jakieś skurczyki miałaś czy nic się nie działo ? co do wyników to ja też szok! odebrałam morfologię! to nie miałam takie dobrej nawet na początku ciąży! praktycznie wszystko w normie! jedynie jakieś dwa nie wielkie odchylenia ale tylko o 1-2% powyżej normy! Nie wiem co ma na to wpływ, ale ostatnio cały czas jem owoce - mandarynki, pomarancze, jabłka i banany.

Stary 2013-01-31, 07:33   #4479
Malpka
Zakorzenienie

cześć
nadrabiam was po stronie standardowo od wczoraj zaczynając
dziś w przedszkolu mamy dzień babci i dziadka więc postanowiłam dziś upiec jakieś ciacho żeby później dziadków zaprosić do nas na ciasto pewnie od męża mi się oberwie jak zobaczy że stałam przy kuchni

no i dziś mam wizytę o 19.20 błagam trzymajcie kciuki żeby było ok i żeby mnie nie zabrała do szpitala bo tydzień temu mówiła że jak się pogorszy to mnie zabiera

i u mnie dziś pełne 35 tygodni i 35 dni do bum

Cytat:
Napisane przez Dragusia88 Pokaż wiadomość

i dziś równo 36 tydz więc od jutra 37 tyg
chyba czas torbę spakować

Cytat:
Napisane przez Dragusia88 Pokaż wiadomość
ale moja macica już się chyba powoli szykuje bo twardnieje mi brzuch co jakiś czas, a do tej pory tak nie bylo no ale coż godzina zero nadchodzi
.
powiem ci ze mi brzuch twardnieje przy każdym wstaniu a po spacerze np do kibelka to już wogóle twardy jak kamień
K http://www.suwaczek.pl/cache/f2a2119f90.png
W http://www.suwaczek.pl/cache/ef8b004f6a.png
Malpka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-31, 07:43   #4480
kasia86bgo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kwiatuszekkk21 Pokaż wiadomość
Dobry z rana!

ale miałam sen śniło mi się, że koleżanka zrobiła mi niespodziankę i dała filmik z usg (nie wiem jak tego dokonała bez mojego udziału) gdzie było widać buzię naszego synka, uśmiechał się pełną buzią, miał pyzate policzki i taki śliczny mały nosek boski był

no i dotarło do mnie że dzieci nie rodzą się czyściutkie i piękne hehe tzn wiedziałam, że tak nie jest ale nie myślałam że aż tak oj dużo jeszcze nie wiem...

co do snu .... uuu zazdroszczę ...

a tak na marginesie .... no wiesz dzieci się rodzą czyste :P już w ubraniach ... z 4 ząbkami i umieją już mówić

ze tez tego nie wiedzialas

Cytat:
Napisane przez Malpka Pokaż wiadomość

no i dziś mam wizytę o 19.20 błagam trzymajcie kciuki żeby było ok i żeby mnie nie zabrała do szpitala bo tydzień temu mówiła że jak się pogorszy to mnie zabiera

oczywiście lecą ............
a na czesc druga

Stary 2013-01-31, 07:49   #4481
Malpka
Zakorzenienie

Cytat:
yhmmm mysle ze :
- mydlo w lodowce ... przebije wszytsko
no ew:
- ten mrazacy piekarnik !! tez byl dobry
widzę że moje roztargnienie wygrało

Cytat:
Napisane przez mariolci Pokaż wiadomość
no można posmaic sie z takich zdań wypowiadanych przez dzieci, mój brat płakał jak mama obierała cukinie i kroiła, że mamo nie zabijaj delfinów

to u mnie Julka jak miała niespełna 2 lata stała obok mnie jak kroiłam pieczarki i nagle zaczeła płakać ja przerażona co się stało a ona że to pieczarki tak płaczą bo je kroję i od tamtej pory zawsze mi płakała przy tych pieczarkach później raczej się wygłupiała udając płacz, ale tylko przy pieczarkach

Cytat:
aaaaaaaaaaaaaa odnosnie
Malpkowego Julkowego ''brudnego melka''

zagadka dla was

- co to jest goly zeszyt !! ??

jesli ktoras odgadnie ... przewiduje nagrode niespodzianke :P

no ide drzemac liczy sie tylko 1wsza prawidlowa odpowiedz
ja bym powiedziała że to zeszyt bez okładki ale widziałam że już padła odpowiedź

u nas chyba najśmieszniejsze przekręcenie wyrazu to było po Julkowemu "citampotam" co znaczyło hipopotam

albo jej tekst ok 2 lak
ja:julia chodź posprzątać
julka: mamo julia nie słyszy

Cytat:
Napisane przez Ptaszysko16 Pokaż wiadomość
to z tej samej serii: ciałowa kredka ??? stwierdzenie mojej siostrzenicy że chce miec ciałową kredkę
hehe u mnie julka mówi tak samo ciałkowa kredka
Stary 2013-01-31, 07:51   #4482
LiwkaO
Wtajemniczenie

Cytat:
cześć
dziś w przedszkolu mamy dzień babci i dziadka więc postanowiłam dziś upiec jakieś ciacho żeby później dziadków zaprosić do nas na ciasto pewnie od męża mi się oberwie jak zobaczy że stałam przy kuchni

powiem ci ze mi brzuch twardnieje przy każdym wstaniu a po spacerze np do kibelka to już wogóle twardy jak kamień
No to kciukasy zaciśnięte!!!!!

Stary 2013-01-31, 07:58   #4483
bzinka
Zadomowienie

Cytat:
Pokaż, pokaż...
Ja też wkrótcę się pochwalę swoją aranżacją pokoju, tylko jeszcze jakiś tydzień i myśle że juz będzie co pokazywać..

Ja słyszałam że z ta jakością ubrane z pepco to różnie jest...
Hej dziewuszki
Wczoraj nie zdążyłam odpisać numeru koloru turkusowego dla Sorceresss ale strzeliłam fotkę puszki na szybko.
Tylko trochę ten kolor na zdjęciu wyszedł za jasny, on jest bardziej nasycony i wesoły.
Oczywiście pokażę efekty, ale narazie do całego wrażenia daleka droga
Myślę teraz o dodatkach kolorystycznych i półkach na ścianie pod łóżeczkiem.

Co do Pepco to była kilka razy macać tam ciuszki, ale na nic się nie zdecydowałam, wydają mi się bardzo słabej jakości niestety.
Natomiast wiele rzeczy z pielęgnacji, do karmienia czy kocyków, szlafroczków jest wg mnie OK. Widziałam tam rzeczy firm BabyOne i Canpol taniej niż gdzie indziej.

ObserwujeCie dzieki za wszystkie cukrzycowe rady! Wiele rzeczy,które powiedziałas, sobie notuję

I.....wiecie co?
DZISIAJ MÓJ OSTATNI DZIEŃ W PRACY
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg _DSC4085.jpg (89,9 KB, 23 załadowań)

Mój BLOG, zapraszam http://blogagimamy.blogspot.com/

Edytowane przez bzinka
Czas edycji: 2013-01-31 o 08:15
bzinka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-31, 08:15   #4484
Malpka
Zakorzenienie

Cytat:

no ale pamietam jak mloda chciala miec
DIDIDASY .... Bo Adzia ma i Kasia ma ... a Gosia nie ma DiDidasow !!! ... mama sie chyba ze 3dni glowia o co jej biega az w koncu sie pyta ''co ty dziecko chcesz'' a ona do przedpokoju i na Adidasy pokazuje ... wiec mama zabraal ja na nast dzien na targ i kupila SWIECACE .... boshe 3 dni w nich spala
- jeszcze z dziecinnych .... - ja musialam miec wszytsko rownakowe tak jak Agnieszka .... to nic zesmy dostaly te same lalki na prezent ale w innych kolorach sukienek i co zaczelam ryczec ze ona nie sa rownakowe !! i mama musiala isc do sklepu i wymienic

oj moglabym tak pisac i pisac ... hehe ... juz sobie obiecalam ze jak nie zapomne :P to bede spisywala takei smieszne slowa Mlodego
a co sie bede - jakas pamiatka musi byc

zapisuj zapisuj ja jak poczytam czasem co Julka mówiła to pdadam ze śmiechu

a wogóle to nie zapomne jej miny i reakcji jak się pierwszy raz ugryzła w palca jedząć chrupka kukurydzianego bezcenne

Cytat:
to tak jak ja ide do kiosku mialam ok 10-11 Lat i mowie do Pani Halinki ze chce
- skorowe rajstopy
no co zamiast cieliste - skorowe tez moga byc

Cytat:
Napisane przez strippi Pokaż wiadomość
:
Zostałam ciocią, właśnie dostałam smsa, co prawda miała być cesarka za 2 tygodnie, ale urodziła dziś. Jeszcze nie wiem czemu, napisałam smsa, ale jestem zdziwiona! A wczoraj dzwoniliśmy i pytaliśmy co u nich, kiedy termin cesarki, a dziś taka nowina.

Cytat:
Napisane przez Ewkaaa8891 Pokaż wiadomość
Ha !!! To może u tej samej osoby, bo ja też dzis zostałam ciocią poród przez CC, niecałe 3kg, 50 cm i jest mała Julia

Cytat:
Napisane przez Demeter Pokaż wiadomość

A Wy macie już jakieś karuzele upatrzone dla maluszków?
ja jeszcze nie patrzyłąm mam swój typ która mi się podoba na razie ale muszę poszukać jeszcze

Cytat:

paczajcie com wynalazła

to się nazywa cięta riposta

---------- Dopisano o 08:15 ---------- Poprzedni post napisano o 08:01 ----------

Cytat:
O dziękuję, jeszcze dziś obejrzę

Myślę nad tym:
Co sądzicie??
Czekam na odpowiedzi.
fride mam przy Julce byłam z niej zadowolona
krem na brodawki bym kupiła i zaczeła smarować od razu po urodzeniu po każdym karmieniu nawet jak nic się nie dzieje wtedy większa pewność ze nic sie nie stanie bo jak zaczniesz smarować jak już zacznie boleć to się to tak szybko nie goi'
ja używałam nożyczek do paznokci
etui na smoczek nie potrzebne bo każdy smoczek ma plastikową zatyczkę i to wg mnie wystarczy

Cytat:
Napisane przez ObserwujeCie Pokaż wiadomość
A dziś byłam na kontroli u lekarza, dalej bez insuliny, kontrola za 2 tyg.

Edytowane przez Malpka
Czas edycji: 2013-01-31 o 08:22
Stary 2013-01-31, 08:19   #4485
ObserwujeCie
Wtajemniczenie

Bry !

Cytat:
Ja po ktg, lekarz stwierdził, ze jeszcze rodzić nie będę mam się stawić na wizytę za dwa tyg. Ale załatwiłam już papierologię w szpitalu, więc jak się coś zacznie to już odejdzie wypełnianie druczków, i położna pobrała wymaz na paciora, więc też odfajkowany
A to fajnie, że tak mogłaś się zapoznać ze szpitalem od bliska, jak wrażenia z oddziału ? jak personel ?

Cytat:
Napisane przez Moderna Pokaż wiadomość

nadrobie pozniej (choc znajac Was szanse sa marne ), a ja wychodze na badanie obciazenia glukoza
No to kciuki !

Cytat:
cześć

i
właśnie, właśnie my tutaj typujemy, a całkiem zapomniałyśmy Małpkę uwzględnić w naszej walce o podium !

Cytat:
Napisane przez bzinka Pokaż wiadomość

a co do turkusu, to my zawsze czy na fuksje czy na turkus czy inne intensywne braliśmy farby beckersa z mieszalnika i naprawdę super odcienie, nie blaknące nawet przez kilka lat, naprawdę jesteśmy z nich super zadowoleni więc polecam !

---------- Dopisano o 08:19 ---------- Poprzedni post napisano o 08:18 ----------

aa zapomniałam: strippi - dopiero dziś mi się załadowało, super te zdjęcia - podobają mi się strasznie !
Stary 2013-01-31, 08:23   #4486
czarny flamaster
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez LiwkaO Pokaż wiadomość
aaaaaaaaaa! która oglądała wczoraj Porodówkę?? ryczałam cały odcinek!!!!!!!!!!!!!! Jaki ten chłopczyk był malutki;( a ten drugi z rozszczepem wargi i podniebienia biedaczek ;(
Oglądałam! Ten maluszek z rozszczepem- bałam się, że będzie wyglądał strasznie, ale nie było tak źle. Pamiętam, że kiedyś był odcinek o chłopaczku, który miał jelita poza ciałkiem i też nie wyglądało to brzydko, w sensie, że trochę czasu minęło nim domyśliłam się, że to jelita.

Dziś pełne 33 tygodnie ciąży! 7 tygodni do porodu!
Wczoraj z mężem oglądałam Paranormal Activity 3 i pół nocy nie przespałam, a rano jak poszedł do pracy, to lampkę sobie włączyłam by dospać jeszcze 2 godziny jakoś. Brrrr.... A ja jeszcze zawsze oczy zamykam jak jest strasznie.

moni_ka.g
Wiesz, mnie też ciekawi- a co jeśli dziecko urodzi się po terminie. Ja chodze teraz co 2 tygodnie do lekarza. Akurat wypada to co czwartek i termin porodu mam w czwartek (ostatni dzień wizyty). To jak będzie? Wystawi mi L4 2 tygodnie przed, a jak mały się nie urodzi 21, a 28 to siedzę w domu bez papierka? Dziwne to, naprawdę. Bo skoro lekarz wystawia ZUS ZLA no to daje nam L4,a tam nie ma na kiedy termin porodu.

27.11.2009 - pierwsza randka
02.08.2012 - nasz ślub
25.03.2013 - me + you = Sławek

Edytowane przez czarny flamaster
Czas edycji: 2013-01-31 o 08:34
czarny flamaster jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-31, 08:25   #4487
kasia86bgo
Zakorzenienie

Cytat:
I.....wiecie co?
oooooooooooo
czas na

i dalej nie spie

no ale ja sie pochwale 60 dni

Stary 2013-01-31, 08:29   #4488
Malpka
Zakorzenienie

Cytat:
Co do Pepco to była kilka razy macać tam ciuszki, ale na nic się nie zdecydowałam, wydają mi się bardzo słabej jakości niestety.
Natomiast wiele rzeczy z pielęgnacji, do karmienia czy kocyków, szlafroczków jest wg mnie OK. Widziałam tam rzeczy firm BabyOne i Canpol taniej niż gdzie indziej.

I.....wiecie co?
co to pepco to zależy niektóre rzeczy są super jakości i tanie Julka chodziła w niektórych śpiochach czy bodach i teraz wyjełam po niej i są niezniszczone wogóle. A ostatnio siostrze kupiłam tam kilka bodziaków i półśpiochy to jak dzwoniła ostatnio to mówiła że mają rewelacyjny materiał i jak z innych 62 powyrastała to te są takie elastyczne i fajne że nadal w nich chodzi
za ostatni dzien w pracy

Cytat:
co do snu .... uuu zazdroszczę ...

a tak na marginesie .... no wiesz dzieci się rodzą czyste :P już w ubraniach ... z 4 ząbkami i umieją już mówić

ze tez tego nie wiedzialas
:
co do tych ząbków to zdarzają sie dzieci rodzące sie z zębem ale ten ból przy karmieniu od samego początku ja wole bezzębnego maluszka

Cytat:
Napisane przez ObserwujeCie Pokaż wiadomość
właśnie, właśnie my tutaj typujemy, a całkiem zapomniałyśmy Małpkę uwzględnić w naszej walce o podium !
!
nie no spokojnie ja tak na pierwszy odstrzał się nie piszę

a właśnie to ja Liwkę typuję

---------- Dopisano o 08:29 ---------- Poprzedni post napisano o 08:27 ----------

Cytat:
Napisane przez czarny flamaster Pokaż wiadomość

.

Cytat:
hehe też już blisko

dobra lece robić to ciacho
Stary 2013-01-31, 08:39   #4489
pani22ka
Zakorzenienie

Cytat:

Cytat:

Typowanko:
Dragusia - 7
Liwka - 6
Strippi - 5
Klementynka - 2
Leonikowa - 1
Niespodzianka - 1

pani22ka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-31, 08:48   #4490
OtTakaJa
Zakorzenienie

Cytat:
Ja słyszałam że z ta jakością ubrane z pepco to różnie jest...
Różne opinie są na ten temat, ale ja wychodzę z założenia, że na sam początek to owszem, ciuszki muszą być wygodne itd., ale jednak dziecko błyskawicznie rośnie, więc nie będzie tego nosić okropnie długo.

OtTakaJa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-31, 08:55   #4491
LiwkaO
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez pani22ka Pokaż wiadomość

Typowanko:
Dragusia - 7
Liwka - 6
Strippi - 5
Klementynka - 2
Leonikowa - 1
Niespodzianka - 1
haha ciekawie ciekawie się robi

Stary 2013-01-31, 08:57   #4492
Lukrecjas
Raczkowanie

moim zdaniem te ciuszki z pepco są ok ale nioe wszystkie, raz mieli takie cieplutkie pajacyki, materiał ok ale okazało się jeszcze w sklepie że guziki/napy odpadają przy rozpinaniu. Wykonanie do bani ale materiał ok. Za to kocyk jest super i bodziaki też mogą być. Dlatego nie można generalizować
Lukrecjas jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-31, 09:10   #4493
czarny flamaster
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Lukrecjas Pokaż wiadomość
moim zdaniem te ciuszki z pepco są ok ale nioe wszystkie, raz mieli takie cieplutkie pajacyki, materiał ok ale okazało się jeszcze w sklepie że guziki/napy odpadają przy rozpinaniu. Wykonanie do bani ale materiał ok. Za to kocyk jest super i bodziaki też mogą być. Dlatego nie można generalizować
No i jak mówi mój teść: Chińskie toksyczne barwniki, które szkodzą dziecku!!!!!

27.11.2009 - pierwsza randka
02.08.2012 - nasz ślub
25.03.2013 - me + you = Sławek
czarny flamaster jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-31, 09:14   #4494
klementyna1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez strippi Pokaż wiadomość
mi też właśnie i u nas nie ma

A u mnie jak nie będzie przeciwskazań, to mnie z tej wanny nie wyciagną, chyba, ze siłą;p Ja lubie kąpiele oglnie, a jeszcze jak pomagaja w skurczach i bólach.....
Cytat:
eeee mam glupie pytanie tlusty czwartek jest jutro czy za tydzen ... bo wlasnie probuje rozkminic temat z siostra
:
Wstałam i od razu chciałam wysyłac tżtz po pączki, napaliłam sie jak szczebaty na suchary, ale włączyliśmy sniadaniówkę a tu cisza, nikt o tłustym czwartku nie mówi...A to za tydzien :beczy:

Cytat:
heh bo 82 to może być już na roczek bratanica ma ponad rok i nosi 86
i który w końcu wzór wybrał tż?
"Żadna to nowina,że tata ma fajnego syna" Ale wielkie, że hoho...moze upiore w 90 stopnaich to sie skurcza;p

Cytat:
no nie... nie zostawiajcie mnie samej Ty chcesz wcześniej, klementyna też się szykuje na wcześniejsze rozpakowanie i co ja sama zostane z 13.03? będę się stresować heh oby nie było tak że ja pierwsza wyskoczę (odpukać)

Małe będzie świętowac z Krystynkami i Bożenkami;p

Cytat:
cześć

Tak ostatnio sobie myslałam, ze mozesz nas zaskoczy z terminem 3mam kciuki za wizytę!

Ja dzis nadzwyczajnie dobrze spałam, a wczoraj zapomniałam Wam opisac, pojechaliśmy z tżtem do protetyka, a potem zachciało mi się Mc Donalda i zjedlismy po chisburgerze i ja chce wstac i co?......Nie zmieściłam się między stolikami Musiałam na palcach stanąc, zeby brzuch ponad blatami przepchną...;p Tż piał z radości, a ja mało nie spaliłam sie ze wstydu!

Edytowane przez klementyna1
Czas edycji: 2013-01-31 o 09:20 Powód: literowy
klementyna1 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-31, 09:24   #4495
oliwka__
Zakorzenienie

GG do oliwka__ Send a message via Skype™ to oliwka__

Dzień dobry

Ja dziś w pracy porobię i spadam do łóźka niby troszkę lepiej ale gardło załatwione ledwo mówię tak więc |

Strippi śliczne zdjęcia rozczuliłam się i popłakałam wczoraj jak je oglądałam

kwiatuszku dziękuję za linka do sprzedawcy na allegro.

Dziewczyny gratuluję nowych tygodni

Ja w tydzień przytyłam 1,5 kg tak więc dziś na wadze 10 kg a niby tyle nie jem słodkie nie jem dużo ehh teraz leci mi 29 tydzień tak więc coś czuję że +20kg będzie

idę pracować i do łóżka spadam
oliwka__ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-31, 09:34   #4496
Lukrecjas
Raczkowanie

Cytat:
No i jak mówi mój teść: Chińskie toksyczne barwniki, które szkodzą dziecku!!!!!
coś w tym jest ja mam 90% ciuszków z anglii, dostałam od znajomych. Są naprawdę rewelacyjne. Wszystko już poprane i poprasowane, poukładane w komodzie, choć nie wiem czy nie za wcześnie wózek fotelik maty łóżeczko przewijak itp. wszystko gotowe. Jeszcze nie pościelone ale już jest. w zasadzie brakuje nam tylko pieluszek jednorazowych i nie mogę się już doczekać końca marca
Lukrecjas jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-31, 09:37   #4497
nestelle
Zakorzenienie

cześć ,
nie opowiem Wam mojego snu - bo aż mi wstyd ale fajnie było .....
Cytat:
Dobranoc

Cytat:

udało mi się pospać cale 5,5 h bez pobudki
za nocke ,choć to i tak nie za dużo.....
Cytat:
za sen
Cytat:
Napisane przez Moderna Pokaż wiadomość
, a ja wychodze na badanie obciazenia glukoza
to
Cytat:

mocne !!!!
35 tyg !!!!
Cytat:
to u mnie Julka jak miała niespełna 2 lata stała obok mnie jak kroiłam pieczarki i nagle zaczeła płakać ja przerażona co się stało a ona że to pieczarki tak płaczą bo je kroję i od tamtej pory zawsze mi płakała przy tych pieczarkach później raczej się wygłupiała udając płacz, ale tylko przy pieczarkach

u nas chyba najśmieszniejsze przekręcenie wyrazu to było po Julkowemu "citampotam" co znaczyło hipopotam

albo jej tekst ok 2 lak
ja:julia chodź posprzątać
julka: mamo julia nie słyszy

Cytat:

Cytat:

Cytat:
Napisane przez klementyna1 Pokaż wiadomość
Mc Donalda i zjedlismy po chisburgerze i ja chce wstac i co?......Nie zmieściłam się między stolikami Musiałam na palcach stanąc, zeby brzuch ponad blatami przepchną...;p Tż piał z radości, a ja mało nie spaliłam sie ze wstydu!
Stary 2013-01-31, 09:42   #4498
klementyna1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nestelle Pokaż wiadomość
cześć ,
nie opowiem Wam mojego snu - bo aż mi wstyd ale fajnie było .....

:
Rozbujałas moja fantazję
klementyna1 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-31, 09:42   #4499
nestelle
Zakorzenienie

co do sutków to powiem Wam (tak mi się jakoś przypomniało),że jak w szpitalu zaczęłam karmić i zaczęła skórka schodzić z sutków to położna powiedziała ,że po 3 dniach minie i abym własnym mlekiem nacierała....
i wiecie co?- u mnie się to sprawdziło za każdym razem .... przez te 3 dni skóra szczypała ,maluteńkie ranki ale jak się zagoiło to już nigdy więcej.....
trzeba też zwracać uwagę aby dzidzia miała cały prawie sutek w buzi a nie tylko końcówkę -bo wtedy na pewno skóra się naderwie.....

a to koniec cioci dobrej rady w tym odcinku

Edytowane przez nestelle
Czas edycji: 2013-01-31 o 09:44
nestelle jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-31, 09:43   #4500
Sorceresss
Wtajemniczenie

Cytat:

KCIUKI TRZYMAM MOCNO oba, a nawet 4

no i za magiczne 35

Cytat:
Wczoraj nie zdążyłam odpisać numeru koloru turkusowego dla Sorceresss ale strzeliłam fotkę puszki na szybko.
Tylko trochę ten kolor na zdjęciu wyszedł za jasny, on jest bardziej nasycony i wesoły.
Oczywiście pokażę efekty, ale narazie do całego wrażenia daleka droga
Myślę teraz o dodatkach kolorystycznych i półkach na ścianie pod łóżeczkiem.
dzięks za kolorek zaraz sobie go wrzucę w paletę Duluxa I koniecznie podeślij zdjęcie pokoju nie musi być gotowy...
Ja strasznie lubię żywe i intensywne kolory (może dlatego, że ja jestem taka blada i nijaka), w salonie mamy plan na zielony butelkowy a do sypialni właśnie idziemy w turkusy....
Dla mnie mnie do takich kolorków świetnie nadają się białe meble, albo w naturalnym kolorze czyli po prostu jakaś sosna nie barwiona niczym no i "żywe" drewno, a nie sklejki czy jakiesik płyty, z których się robi meble.
Ale ja ogólnie nie przepadam za ciemnymi meblami więc to chyba subiektywna opinia

Cytat:
Ale załatwiłam już papierologię w szpitalu, więc jak się coś zacznie to już odejdzie wypełnianie druczków, i położna pobrała wymaz na paciora, więc też odfajkowany
klask i: za ktg

Papierologia u mnie w szpitalu trwa podobno 50 min tyle tego... Położna opowiadała, że czasami się informatycy czepiają, że poród był 19.10, a pacjentka przyjęta i wpisana do bazy 19.50

"Szanse jedne na milion spełniają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć"
Terry Pratchett
Sorceresss jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości