Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XVI - Strona 105 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem

Notka

Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-01-30, 20:22   #3121
anusia1808
Rozeznanie

Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XVI

Cytat:
Napisane przez alonka00 Pokaż wiadomość
tylko pamiętaj że jak raz przedłużysz to będziesz musiała już zawsze przedłużać
a dlaczego będzie trzeba już cały czas?
ja myślałam o tym ale jak coś więcej wiesz na temat negatywów tego zabiegu to ja poprosze o info

---------- Dopisano o 20:22 ---------- Poprzedni post napisano o 20:21 ----------

Cytat:
Napisane przez alonka00 Pokaż wiadomość
też strasznie podobają mi się przedłużane rzęsy, ale właśnie z tego powodu zrezygnowałam... kupiłam sobie porządne sztuczne rzęsy i klej i jak mam ochotę wyjątkowo wyglądać to przyklejam je sobie
A jakie polecasz?
Łatwo się je "montuje"?

"Każda łza uczy nas jakiejś prawdy..."
Ugo Foscolo
anusia1808 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-30, 20:26   #3122
pani22ka
Zakorzenienie

Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XVI

Alonka, a dlaczego uważasz że to stała decyzja?!

Moja przyjaciółka prawie rok przedłużała norką, teraz wróciła do swoich...

pani22ka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-30, 20:34   #3123
alonka00
Zakorzenienie

GG do alonka00

Cytat:
Napisane przez anusia1808 Pokaż wiadomość
a dlaczego będzie trzeba już cały czas?
ja myślałam o tym ale jak coś więcej wiesz na temat negatywów tego zabiegu to ja poprosze o info

---------- Dopisano o 20:22 ---------- Poprzedni post napisano o 20:21 ----------

A jakie polecasz?
Łatwo się je "montuje"?
jeśli chodzi o przedłużanie... kosmetyczka przykleja sztuczną rzęsę do każdej twojej naturalnej rzęsy, zabieg powtarzamy co 6tyg, rzęsy są bardzo osłabione po zabiegu, częściej wypadają niż normalnie, jak nie powtórzysz zabiegu po 6tyg. to zostanie ci mniej naturalnych rzęs niż przed zabiegiem, będziesz czuła się "łyso" - najpierw rzęsy jak firany a później smutne ździebełka...
ze sztucznych to pewnie to co wszyscy ardell jako firmę, ja mam model demi wispies (chyba dobrze napisane) są leciutkie, nie męczą powieki i oko na prawdę super wygląda!
czy łatwo założyć... hmm, no wkładasz coś sobie prawie że do oka;P tzn na powiekę, no cóż, praktyka czyni mistrza... najlepiej na sucho spróbować ze 2 razy a dopiero później przed wyjściem, na YT jest mnóstwo filmików instruktażowych

---------- Dopisano o 20:34 ---------- Poprzedni post napisano o 20:32 ----------

Cytat:
Napisane przez pani22ka Pokaż wiadomość
Alonka, a dlaczego uważasz że to stała decyzja?!

Moja przyjaciółka prawie rok przedłużała norką, teraz wróciła do swoich...
stała w sensie że bardzo ciężko z tego zrezygnować koleżanka właśnie chce iść na "odwyk" i tak już od 2-3 miesięcy, po prostu jak widzi swoje prawie łyse powieki to od razu leci do kosmetyczki hehe
ale jak najbardziej można raz tylko zrobić przedłużanie

1.07.2013
alonka00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-30, 21:17   #3124
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez agatkaa1 Pokaż wiadomość
a jaki to koszt??
Myślę, że koło 2 stów.
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-30, 21:42   #3125
maksikola
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kooocur Pokaż wiadomość
Prz dziecku/dzieciach takie szkło będzie wiecznie usmarowane łapkami
taak, ale zdrugiej strony bezpieczniejsze. tzn. dziecko nie włoży głowy między szczebelki.
Cytat:
Napisane przez fiolusiek Pokaż wiadomość
Perse dlatego, że były długie i nie umiałam ich tuszowaćMyślałam, że jak odrosną to będą się lepiej układać

agatka uczyli mnie w szkole, że na rzęsy i brwi najlepszy olejek rycynowy.
takiej drogiej odżywki bym nie kupiła, wolałabym przedłużyć u kosmetyczki lub zainwestować w dobry tusz do rzęs.

zmykam pod prysznic
maksikola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-30, 22:48   #3126
zebrawpaski
Zakorzenienie

cały wieczór płakaliśmy z Tz-etem ze śmiechu obserwując naszą córcię
Kasia pełza już chyba 1,5 miesiąca- przy tym niezwykle sprawnie i szybko obraca się na wszystkie strony
od kilku dni pełzając podciąga kolanka pod pupę i w efekcie klęka na kolankach podpierając się rączkami z przodu, dzisiaj odkryła, że w takiej pozycji też można się przemieszczać ale za bardzo nie wie jak to wykonać - nie może załapać, że musi raz jedno kolanko do przodu przesuwać raz drugie i dzisiaj próbowała się przesuwać odrywając od podłoż różnocześnie oba kolana (wyglądała jak skaczący zając) a jak jej nie wychodziło "przykleiła się" kolanami do powierzchni i przesuwała tylko kuperek raz do tyłu raz do przodu
ubaw mieliśmy niezły

---------- Dopisano o 22:48 ---------- Poprzedni post napisano o 22:46 ----------

wróciłam z pracy po 17-tej i jeszcze nie zdążyłam zrobić kawy...
idę to nadrobić i rozkładam notatki
Tz-et też miał się uczyć bo ma jakieś testy medyczne ale chrapie w najlepsze....

JESTEM SZCZĘŚLIWĄ MAMĄ
KASIA
JESTEM SZCZĘŚLIWĄ MAMĄ
TOSIA
zebrawpaski jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-30, 23:04   #3127
natalia_23
Zakorzenienie

witam

anitaxas też mam problemy z pękaniem skóry na palcach. Żadne kremy nie pomagają, za to dieta tak. Więcej warzyw, owoców i od 2 m-ce już nie miałam pęknięcia .

medi też robiłam kurs Shantala tylko my na żywym osobniku

zeberka cudowne są dzieci. Ja dziś się popłakałam ze szczęścia jak patrzyłam na Mikołaja kiedy biegał sobie tak cudownie to robi

maksi nam też mówili, że olejek rycynowy najlepszy

perse kochana piersze USG najbardziej prawdopodony tp podaje, bo w tedy dzieci są takie same, potem to duże rozbieżności są.
Popatrz na nasze dzieci. Mikołaj miał 2240g jak się urodził w 40 t inne dzieci z forum rodzą się z wagą ponad 4 kg i też z nimi jest wszystko ok nie martw się proszę i czekam z niecierpliwością kiedy zobaczycie co tam między nogami wasz maluch ma

nie pamiętam co komu jeszcze
Padam na pyszczek po zumbie.
Dobranoc

Mikołaj 19.11.2011
natalia_23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-30, 23:41   #3128
iza243
Zakorzenienie

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;38943180]
Więc generalnie wszystko OK,[/QUOTE]

Cytat:
Dziekuje kochane za miłe słowa.

Ja jestem szczęśliwa jak nigdy! Czuje jakoś, że będzie dobrze- musi być!

za nastawienie
Cytat:

Dostałam w prezencie zapach Aqua di Gio Jestem w niebowzięta Ale powiem wam, że zakochałam się w jeszcze innym zapachu, ale zaczekam aż będzie jakaś promocja
Jaki to zapach w którym się zakochałaś?
Cytat:
Perse dlatego, że były długie i nie umiałam ich tuszowaćMyślałam, że jak odrosną to będą się lepiej układać

Cytat:
Napisane przez Wika28 Pokaż wiadomość

ja jestem maniakiem perfumeryjnym, teraz na odwyku, niestety Kiedyś tak się zapędziłam z miłością do perfum, że zebrałam 60 buteleczek i ciągle mi było mało Testowałam, czytałam, wymieniałam,kupowałam, sprzedawałam Teraz staram się nie przekraczać 10
Ja jestem początkującym perfumoholikiem mam dopiero 21 flaszek
Cytat:
A ode mnie właśnie wyszedł Ksiądz, był z kolędą - bardzo fajny młody kapłan. Zawsze dużo rozmawiamy i zawsze tak jakoś szybko czas mija. I mówił mi, że wyszedł właśnie od rodziny - kobieta 43 lata, jej mąż - 45 lat. Od 20 lat nie mogli mieć dzieci. Kobieta ma za sobą 2 poronienia i w końcu stwierdzili, że dosyć i rezygnują. No i właśnie pojawiło się dziecko. Kobieta na początku stwierdziła, ze "nie, nie", bo znowu się nie uda, no ale z ciąża musiała się pogodzić. I właśnie kończy 8 miesiąc i przygotowuje się do porodu [COLOR="Silver"]
Potrzebne nam tu takie budujące wiare historie
Cytat:
Napisane przez zebrawpaski Pokaż wiadomość
Kasia pełza już chyba 1,5 miesiąca- przy tym niezwykle sprawnie i szybko obraca się na wszystkie strony
od kilku dni pełzając podciąga kolanka pod pupę i w efekcie klęka na kolankach podpierając się rączkami z przodu, dzisiaj odkryła, że w takiej pozycji też można się przemieszczać ale za bardzo nie wie jak to wykonać - nie może załapać, że musi raz jedno kolanko do przodu przesuwać raz drugie i dzisiaj próbowała się przesuwać odrywając od podłoż różnocześnie oba kolana (wyglądała jak skaczący zając) a jak jej nie wychodziło "przykleiła się" kolanami do powierzchni i przesuwała tylko kuperek raz do tyłu raz do przodu
ubaw mieliśmy niezły[COLOR="Silver"]
Uwielbiam czytać takie twoje posty

Domiś-30.12.13 godz 11:05

Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek
iza243 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-31, 02:30   #3129
fiolusiek
Zakorzenienie

Iza marzy mi się gucci guilty No może kiedyś..

Przebudziłam się i nie mogę zasnać. Pierwszy raz śnił mi się stracony synuś. Ten sen był okropny. Cieszę się, że w ciąży nie jestem bo bym osiwiała
fiolusiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-31, 08:12   #3130
anitaxas
Zadomowienie

Heja

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;38943612]
No a jak siedziałam w poczekalni, to leciała piosenka Moniki Brodki i jak się wsłuchałam, to stwierdziłam, że to chyba będzie mój nowy hymn
"Wake me up in July..."
Tak najchętniej bym chciała się obudzić w lipcu.....
[/QUOTE]

Perse w lipcu to będzie Cię już budził płacz Twojego maleństwa
i proszę się nie schizować!!! Spokój przede wszystkim

Cytat:
Ja jestem szczęśliwa jak nigdy! Czuje jakoś, że będzie dobrze- musi być!

Staram sie poztywnie nastawiać- mimo wielu obaw i leków.
Kocurku bardzo, ale to bardzo podoba mi się Twoje nastawienie!!!
Stawiam Cię za wzór do naśladowania

Cytat:
Napisane przez agatkaa1 Pokaż wiadomość
Dziewczyny spotkałyście się z tym??
https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,3...nditioner.html
Jeżżżżuuuu jaka cena Ja bym nie zainwestowała tyle kasy w odżywkę do rzęs
Ja miałam doczepiane u kosmetyczni kępki rzęs przed ślubem - w efekcie się zakochałam i mimo że miały "odpaść" po dwóch dniach trzymały się prawie 2 tygodnie Ale faktycznie potem było mi trochę "łyso" bez nich

Cytat:
Napisane przez maksikola Pokaż wiadomość

Byliśmy wstępnie zamówić schody w poniedziałek pan ma przyjechać na pomiar. Schody dębowe, zastanawiam się nad poręczami. Czy chromoniklowe czy ze szkła hartowanego
np. http://www.schody-chudzinski.com/bal...trady-szklane/
http://balustradyzestalinierdzewnej.eu.interia.pl/
Maksi mnie bardziej się podoba ta szklana balustrada - super jest Takie połączenie z metalem kojarzy mi się z takim zimnym wnętrzem..
A i zamówiłam wczoraj kosmetyki ze strony którą mi podałaś mam nadzieję że mi podejdą

Cytat:
dlatego, że były długie i nie umiałam ich tuszowaćMyślałam, że jak odrosną to będą się lepiej układać
Fiol boska jesteś
Ja za to do błędów młodości zaliczam wyrwanie prawie wszystkich brwi że zostały mi cienki kreski... do normalnych kształtów i objętości wracały przez kilka lat ..

Co do waszych fascynacji perfumami to podziwiam!!! Ja zazwyczaj mam jeden, góra dwa zapachy i jak się skończą to kupuję nowe ja w ogóle jestem bardzo oszczędna w kwestii kosmetyków.. np.tusz to mi starcza prawie na rok.. a tuszuję się codziennie

Cytat:
Kasia pełza już chyba 1,5 miesiąca-
Zeberko uwielbiam Twoje posty na temat Kasi

Cytat:
Napisane przez natalia_23 Pokaż wiadomość

anitaxas też mam problemy z pękaniem skóry na palcach. Żadne kremy nie pomagają, za to dieta tak. Więcej warzyw, owoców i od 2 m-ce już nie miałam pęknięcia .

Padam na pyszczek po zumbie.
Natalko no właśni tak się zastanawiam nad moją "dietą" bo faktycznie przez ostatnie tygodnie jest jakoś wyjątkowo biedna.. prawie 0 warzyw i owoców jakoś mi się nie chce ich jeść. Chyba muszę to zmienić..

Zumba ponoć bardzo fajna, ja nigdy nie byłam. Przez jakiś czas chodziłam na fit i gimnastykę z elementami jogi, a teraz to już tylko biegam - choć w tym tygodni mam lenia i jeszcze nie ruszyłam d....y z kanapy

Cytat:
Przebudziłam się i nie mogę zasnać. Pierwszy raz śnił mi się stracony synuś. Ten sen był okropny. Cieszę się, że w ciąży nie jestem bo bym osiwiała
Fiol Takie sny bolą.. i to bardzo..
anitaxas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-31, 08:46   #3131
maksikola
Wtajemniczenie

Cytat:
Przebudziłam się i nie mogę zasnać. Pierwszy raz śnił mi się stracony synuś.

Cytat:
Napisane przez anitaxas Pokaż wiadomość
A i zamówiłam wczoraj kosmetyki ze strony którą mi podałaś mam nadzieję że mi podejdą
oby

Dziękuje za opinie na temat balustrad. Jeszcze nie zdecydowaliśmy. Tzn. mnie się obie podobają, tż niech podejmuje decyzje
Stary 2013-01-31, 09:27   #3132
iza243
Zakorzenienie

Cytat:
Co do waszych fascynacji perfumami to podziwiam!!! Ja zazwyczaj mam jeden, góra dwa zapachy i jak się skończą to kupuję nowe ja w ogóle jestem bardzo oszczędna w kwestii kosmetyków.. np.tusz to mi starcza prawie na rok.. a tuszuję się codziennie
Zdradz jak to robiszJa mam tusz na 3 miesiące,tak samo jak podkład

Witam

Stary 2013-01-31, 09:37   #3133
measia
Wtajemniczenie

GG do measia Send a message via Skype™ to measia

witam
wrocilam do swiata zywych goraczka spadla, kaszel prawie przeszedl. normalnie funkcjonuje. dziecko przywolane do porzadku, ale i tak trzeba taktyke zmienic, bo inaczej bedzie kiepsko. dzis uslyszelismy, ze moze nam w domu pomagac jak bedziemy jej za to placic stwierdzil Tz, ze nie ma problemu, ale ona wtedy doklada sie do rachunkow i zobaczymy kto na tym lepiej wyjdzie. Wyobrazcie sobie, ze moje dziecko jest najbiedniejsze w szkole bo inne dostaja taaaaaaaaaaaaaaaakie kieszonkowe a ona male. tylko nie liczy tego, ze oprocz kieszonkowego ma jeszcze zawsze cos dorzucane, a to gre na DS czy komputer a to gazete, zawsze jej sie kupuje jakis drobiazg. rosnie nam bizneswoman
measia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-31, 09:41   #3134
anitaxas
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez iza243 Pokaż wiadomość
Zdradz jak to robiszJa mam tusz na 3 miesiące,tak samo jak podkład
Izunia ja sama nie wiem tuszuje raz dziennie, nakładam jedną warstwę i jak dla mnie jest ok - rzęsy są jak dla mnie wystarczająco wyraźnie podkreślone Używam tej: https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,2...s-mascara.html. Podkład spokojnie starczami na na pół roku też nakłada raz dziennie jedną warstwę.. ostatni kupiłam w sierpniu i jeszcze go mam ale już kończę. Ja generalnie bardzo delikatnie się maluję.. może to dlatego

---------- Dopisano o 09:41 ---------- Poprzedni post napisano o 09:38 ----------

Cytat:
Napisane przez measia Pokaż wiadomość

wrocilam do swiata zywych goraczka spadla, kaszel prawie przeszedl. normalnie funkcjonuje.

[...] rosnie nam bizneswoman
Measia super że czujesz się już lepiej Stosujesz jakieś metody co by przyśpieszyć wyjście Marysi??

A co do starszej córy... cóż - konsumpcjonizm wśród dzieci jest ogromny i trochę mnie przeraża. Za moich czasów jak miało się na paczkę chrupek to był full wypas
anitaxas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-31, 09:45   #3135
fiolusiek
Zakorzenienie

Widzę, że tylko ja tak rzadko robię makijaż raz na miesiąc, a może nie zawsze nawet. Muszę zadbać w końcu o siebie
Stary 2013-01-31, 09:50   #3136
measia
Wtajemniczenie

Cytat:
Measia super że czujesz się już lepiej Stosujesz jakieś metody co by przyśpieszyć wyjście Marysi??

A co do starszej córy... cóż - konsumpcjonizm wśród dzieci jest ogromny i trochę mnie przeraża. Za moich czasów jak miało się na paczkę chrupek to był full wypas
mialam wzziasc sie do porzadkow, ale mnie rozlozylo. zobacze co dzis lekarz mi powie na wizycie. bierzemy torbe w razie W ze soba
a Mala jeszcze zaplacze za to co dzis powiedziala. my naprawde nie chcemy, zeby robila duzo, ale obowiazki typu wyrzucenie smieci czy porzadek we wlasnym pokoju to chyba nie jest za duzo jak na 12-sto latke
Stary 2013-01-31, 09:51   #3137
Konto usunięte

Hej hej,

Byłam rano na badaniu krwi, zrobiłam sobie ten układ krzepnięcia. Jak będzie taki wynik jak ostatnio, to ok, a jak gorszy, to zadzwonię do doktorka.

Ale mi pielęgniarka rozwaliła pół ręki :/ I jeszcze nie miała założonych rękawiczek! Ale to dopiero później sobie uświadomiłam, tak myślę - kurde przecież nawet nie założyła tych lateksowych..... Masakra :/
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-31, 09:58   #3138
kunegunda.bis
Wtajemniczenie

witam,
a ja nie wiem juz co robic, Mala strasznie sie prezy, wygina glowke do tylu, mam tylko nadzieje ze nie zrobi sobie krzywdy wczoraj tzn o 2 w nocy dalismy jej pierwszy raz koperek do picia, wiem ze na efekty trzeba poczekac ok 3 dni - zobaczymy.....

Tosielka
ok. 120cm
ok. 20,5kg

...cel osiągnięty 64,5kg
kunegunda.bis jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-31, 10:00   #3139
measia
Wtajemniczenie

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;38957894]Hej hej,

Byłam rano na badaniu krwi, zrobiłam sobie ten układ krzepnięcia. Jak będzie taki wynik jak ostatnio, to ok, a jak gorszy, to zadzwonię do doktorka.

Ale mi pielęgniarka rozwaliła pół ręki :/ I jeszcze nie miała założonych rękawiczek! Ale to dopiero później sobie uświadomiłam, tak myślę - kurde przecież nawet nie założyła tych lateksowych..... Masakra :/[/QUOTE]
Stary 2013-01-31, 10:08   #3140
kooocur
Zakorzenienie

Dziewczyny czy bół kości łonowej tam między nogami może być groźny?

Mnie wczoraj tak bolało, ciągnęło....buuu

Jestem odbiciem Twojego serca, mamo!

Synuś
kooocur jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-31, 10:13   #3141
Konto usunięte

Czasami można poczuć takie kłucie w pochwie w ciąży, choć w tej mi się nie zdarzyło jeszcze. Może to takie coś?
Jak chwilę zabolało i przestało to wiesz.. Powiedz ginowi, ale raczej bez schizów
Stary 2013-01-31, 10:26   #3142
Wika28
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez iza243 Pokaż wiadomość
Ja jestem początkującym perfumoholikiem mam dopiero 21 flaszek
no to nieźle Ci idzie

Cytat:
ubaw mieliśmy niezły
wyobrażam sobie

Cytat:
.
No ja właśnie z powodów oszczędnościowych zaczęłam odwyk od perfum, ale tusz to maksymalnie 3 miesiące mi wytrzymuje. Później zwyczajnie wysycha i nie umiem się nim już umalować

Cytat:
witam
wrocilam do swiata zywych goraczka spadla, kaszel prawie przeszedl. normalnie funkcjonuje. dziecko przywolane do porzadku, ale i tak trzeba taktyke zmienic, bo inaczej bedzie kiepsko. dzis uslyszelismy, ze moze nam w domu pomagac jak bedziemy jej za to placic stwierdzil Tz, ze nie ma problemu, ale ona wtedy doklada sie do rachunkow i zobaczymy kto na tym lepiej wyjdzie. Wyobrazcie sobie, ze moje dziecko jest najbiedniejsze w szkole bo inne dostaja taaaaaaaaaaaaaaaakie kieszonkowe a ona male. tylko nie liczy tego, ze oprocz kieszonkowego ma jeszcze zawsze cos dorzucane, a to gre na DS czy komputer a to gazete, zawsze jej sie kupuje jakis drobiazg. rosnie nam bizneswoman
Measiu, to jakbym o swojej Chrześnicy czytała tez jest najbiedniejsza w szkole i też może pomagać, jeśli Mama będzie jej płacić

Cytat:
mialam wzziasc sie do porzadkow, ale mnie rozlozylo. zobacze co dzis lekarz mi powie na wizycie. bierzemy torbe w razie W ze soba
a Mala jeszcze zaplacze za to co dzis powiedziala. my naprawde nie chcemy, zeby robila duzo, ale obowiazki typu wyrzucenie smieci czy porzadek we wlasnym pokoju to chyba nie jest za duzo jak na 12-sto latke
Okazuje się, ze czasem jednak za dużo jeśli dochodzi do tego konieczność chodzenia do szkoły i odrabiania lekcji to już ponad siły bywa
Wika28 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-31, 10:27   #3143
zebrawpaski
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kunegunda.bis Pokaż wiadomość
witam,
a ja nie wiem juz co robic, Mala strasznie sie prezy, wygina glowke do tylu, mam tylko nadzieje ze nie zrobi sobie krzywdy wczoraj tzn o 2 w nocy dalismy jej pierwszy raz koperek do picia, wiem ze na efekty trzeba poczekac ok 3 dni - zobaczymy.....
Kunia- w notatkach ze szkoły rodzenia mam napisane aby nie podawać koperku tylko żeby matka piła melisę- ponoć lepiej działa ja dziecko z pokarmem melisę wyciągnie, koperek powoduje gazy i nadmiar gazów i maluch może jeszcze bardziej się prężyć
może lepiej abyć Ty piła koperek- ja chyba tak robiłam- tak mi się kojarzy

fioluś- tule, nie umiem nic powiedzieć...

idziemy do Babci (czyt. do mojej Mamy na kawę), notatki leżą niestrawione
mam sklerozę po ciążową
mogę pogodzić się, że utraciłam sporo szarych komórek ale mam nadzieję, że się nie ulotniły tylko moje dziecko je przejęło...

JESTEM SZCZĘŚLIWĄ MAMĄ
KASIA
JESTEM SZCZĘŚLIWĄ MAMĄ
TOSIA
zebrawpaski jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-31, 10:34   #3144
fiolusiek
Zakorzenienie

Cytat:
witam,
Ja czasem pomagałam Stasiowi termometrem w ekstremalnych sytuacjach Nam koperek na początku pomagał, a potem mały miał większe wzdęcia
Stary 2013-01-31, 10:38   #3145
measia
Wtajemniczenie

Cytat:
Measiu, to jakbym o swojej Chrześnicy czytała tez jest najbiedniejsza w szkole i też może pomagać, jeśli Mama będzie jej płacić

Okazuje się, ze czasem jednak za dużo jeśli dochodzi do tego konieczność chodzenia do szkoły i odrabiania lekcji to już ponad siły bywa
dzieki za pocieszenie, ze nie tylko ja mam takie problemy z dzieckiem
Stary 2013-01-31, 10:48   #3146
iza243
Zakorzenienie

Cytat:
witam
wrocilam do swiata zywych

Cytat:
Izunia ja sama nie wiem tuszuje raz dziennie, nakładam jedną warstwę i jak dla mnie jest ok - rzęsy są jak dla mnie wystarczająco wyraźnie podkreślone Używam tej: https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,2...s-mascara.html. Podkład spokojnie starczami na na pół roku też nakłada raz dziennie jedną warstwę.. ostatni kupiłam w sierpniu i jeszcze go mam ale już kończę. Ja generalnie bardzo delikatnie się maluję.. może to dlatego [COLOR="Silver"]
Też bym tak chciała.Ja maluje sie codziennie jak chodze do pracy,w dni wolne tylko jak gdzieś idziemy albo ktoś przychodzi
Cytat:
no to nieźle Ci idzie
Kilka kolejnych mam na oku ale kasy brak

Stary 2013-01-31, 11:27   #3147
Mmedeah88
Wtajemniczenie

Dzień dobry!

Agatko, patrz na jakiego posta się wczoraj natknęłam przeglądając blogi: KLIK!
Na kolorówka.pl można dostać puste opakowania do maskary, bo codzienna zabawa z tymi rybkami rzeczywiście nie jest zachęcająca...
A jeśli nie chce Ci się bawić, to może spróbuj TEJ odżywki.

Alonka, gdzie kliknęłaś te rzęsy? A kleju którego używasz? Chciałabym spróbować choć raz ze sztucznymi rzęsami.

Anitko, tak mi się przypomniało... Na pękającą skórę pomagają oleje stosowane wewnętrznie, np. lniany. Zewnętrznie z kolei bardzo kojąco i nawilżająco działa tzw. glutek lniany.

Wika, cieszę się, że u Ciebie kolęda miała charakter prawdziwej wizyty duszpasterskiej a nie zbierania datków

Measia, cieszę się, że się już lepiej czujesz. Teraz już Marysi nic nie powinno stanąć na przeszkodzie

Kundzia, podziałajcie zestawem herbatka + masaż. Czasami potrzeba kilku dni, żeby cokolwiek dało rezultat.

Perse, zatkało mnie, że pielęgniarka nie miała założonych rękawiczek
Trzymam kciuki za wyniki!

Kocurku, więzadła się rozciągają, w końcu Dzidek coraz większy

Dziewczyny, moje postanowienie noworoczne, tzn. nie smucić się, wziąć się w garść itp., poszło się... kochać... W nocy coś się mózgowi wzięło na TAMTE wspomnienia. Ostatnio tak ryczałam przed świętami...
Ech... Szlag, szlag, szlag!

Idę się ogarnąć, bo za pół godziny przychodzi kumpela.
Miłego dnia Wam życzę! Choć pogoda za oknem taka, że mi się śniadanie cofa, jak spojrzę...
Mmedeah88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-31, 11:55   #3148
measia
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Mmedeah88 Pokaż wiadomość
Measia, cieszę się, że się już lepiej czujesz. Teraz już Marysi nic nie powinno stanąć na przeszkodzie

Dziewczyny, moje postanowienie noworoczne, tzn. nie smucić się, wziąć się w garść itp., poszło się... kochać... W nocy coś się mózgowi wzięło na TAMTE wspomnienia. Ostatnio tak ryczałam przed świętami...
Ech... Szlag, szlag, szlag!

Idę się ogarnąć, bo za pół godziny przychodzi kumpela.
Miłego dnia Wam życzę! Choć pogoda za oknem taka, że mi się śniadanie cofa, jak spojrzę...
tia, powiedz to Marysi. juz jej tlumacze, ze dosyc plywania w baseniku termalnym, ale to nic nie pomaga. ma mnie w nosie

czasem tak jest ze te postanowienia cos trafia. ja mialam postanowienie, ze bede odwiedzac grob i co i guzik boje sie tam teraz chodzic, czemu nie wiem. musze Tz wyslac, zeby ogarnal grob.
Stary 2013-01-31, 12:19   #3149
maksikola
Wtajemniczenie

Cytat:
witam,
może wprowadziłaś coś nowego do swojej diety co małej nie podeszło?
a dźwięk suszarki-próbowałaś? niemowlęta lubią takie odgłosy, to ich uspokaja. ciepła pieluszka na brzuszek.
Stary 2013-01-31, 12:32   #3150
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g

Cytat:
w notatkach ze szkoły rodzenia mam napisane aby nie podawać koperku tylko żeby matka piła melisę- ponoć lepiej działa ja dziecko z pokarmem melisę wyciągnie, koperek powoduje gazy i nadmiar gazów i maluch może jeszcze bardziej się prężyć
może lepiej abyć Ty piła koperek- ja chyba tak robiłam- tak mi się kojarzy
ktoś mi właśnie mówił, że lepiej jak matka pije różne specyfiki typu koperek i podaje dziecku naturalnie ze swoim mlekiem niż jak da dziecku herbatkę z koperkiem. i wiem, że kuzynka właśnie się tak przestawiła z dawania dziecku na to, że sama pije. ale ile w tym racji to nie mam pojęcia
moni_ka.g jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Być rodzicem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości