|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 9 części naszego wątku ??
|
|||
| Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.9 |
|
8 | 16,00% |
| Niesiemy światu tę wieść radosną, nasze dzieciaki urodzą się wiosną! V-VI 2013, cz.9 |
|
28 | 56,00% |
| Brzuszki rosną, dzieci też a nasz wątek jest the best! Mamy V-VI 2013 cz.9 |
|
2 | 4,00% |
| Rosną brzuchy, w nich maluchy; mamy się cieszą, milczeniem nie grzeszą. V-VI 2013 cz.9 |
|
1 | 2,00% |
| Trzęsą się brzuszki, wychodzą pępuszki, niedługo ujrzymy maluszki. V-VI 2013 cz.9 |
|
3 | 6,00% |
| Kolejne wizyty za nami, snujemy macierzyńskie plany - Mamy V-VI 2013 cz.9 |
|
2 | 4,00% |
| Robią się z nas grubasy, ale w głowie nam bobasy. Mamy V-VI 2013 cz.9 |
|
2 | 4,00% |
| Ciężko nam się ruszać, więc spędzamy czas na pogaduchach. Mamy V-VI 2013 cz.9 |
|
0 | 0% |
| Tyjemy i płaczemy, za chwilę się śmiejemy - przez hormony szalejemy. V-VI 2013 cz.9 |
|
0 | 0% |
| Bejbik mnie kopie a ja colę żłopię? Mamy V-VI 2013 cz.9 |
|
0 | 0% |
| Fasolencja w brzuszek ciśnie, zaraz z tyłka mi wypryśnie. Mamy V-VI 2013 cz.9 |
|
1 | 2,00% |
| Mam żylaki, mam rozstępy no i brzuch mocno wydęty. Mamy V-VI 2013 cz.9 |
|
0 | 0% |
| Rozstępują się nam brzuszki, jednak rosną też cycuszki. Mamy V-VI 2013 cz.9 |
|
3 | 6,00% |
| Głosujący: 50. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1982 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: My tu sobie gadu, gadu, a Maleństwa dają czadu - Mamy V-VI 2013 cz.8
Cytat:
Cytat:
mnie będzie czekała na pewno zmiana lekarza prowadzącego. jak najdłużej chce chodzić do mojej gin, a kiedy to przestanie być możliwe będę szukać kogoś w lux medzie. jak byłam tam ostatnio to dali mi kartę badań, i powiedzieli że jak będę chciała zmienić lekarza na jakiegokolwiek z ich ginów to mam przyjść do wybranego gina i mu to powiedzieć. on sobie wtedy uzupełni swoją dokumentację, przejrzy moją kartę ciąży i będzie dalej prowadził moją ciążę. także ogólnie nie powinno z tym być problemów. ---------- Dopisano o 12:35 ---------- Poprzedni post napisano o 12:31 ---------- Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#1983 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Ale gdyby tak została tylko moja pensja to ... ehh wolę nie myśleć. Realia w tym kraju są niestety takie, że albo rodzice zapewnią mieszkanie, albo jest się mega poszukiwanym specjalistą co sobie szybko kupi albo sytuacja stabilna niestety nie jest. Stabilnością nie nazwałabym sytuacji w której nie ma się na własność własnego konta, nawet jak dwie osoby pracują.
|
|
#1984 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1985 |
|
Zakorzenienie
|
Odpisałam Ci, co moim zdaniem jest stabilizacją. Niestety samemu do wieku emerytalnego trudno to osiągnąć w tym kraju, co jest chore.
|
#1986 | ||||||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Ja tam bym zwykłą wolała, ale niestety nie wejdzie... Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() --- Kurczaczek nastawiony, czas pozmywać naczynia... ---------- Dopisano o 12:43 ---------- Poprzedni post napisano o 12:42 ---------- Cytat:
|
|
#1987 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Moja mama używa wearpoola (nie wiem jak sie pisze), narazie ok 7 lat działa bez zarzutu, wcześniej tez miała tej samej firmy. ---------- Dopisano o 12:50 ---------- Poprzedni post napisano o 12:45 ---------- Cytat:
A czemu nie możesz spać? W którym jesteś tygodniu? Brzuch Ci już przeszkadza, czy jakieś inne problemy? Ja jeszcze mam mały więc jeszcze nie wiem co to znaczy.
|
|
|
#1988 |
|
Zakorzenienie
|
moja gin jest w ciąży i pewnie góra za jakieś 2 m-ce skończy pracę i powiedziała że mi kogoś poleci jak ona już nie będzie w stanie prowadzić mojej ciąży. no ale że od niedawna mam pakiet z luxmedu to najlepiej byłoby mi tam chodzić do gina. zawsze to więcej kasy zostanie w portfelu
|
#1989 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wkręcali mu jaki to wyzysk, jaka bieda a jak się komuś nie chce, jest słabszy psychicznie to tylko czeka na takie "dobre rady" żeby mieć powód do powrotu. Tak jak ten "wujek dobra rada" z pracy twojego TŻ. Tak mu tam źle, a rok czasu tam pracuje. Zobaczył może, że Twój TŻ nadatny, pokazał, że zna się na tym co robi, kierownictwu się podoba, że może coś osiągnąć i tym samym chce go wygryźć i straszy go jak tam strasznie źle. Najlepiej to przekonać się na własnej skórze. Ja też nie mam super pracy. Pracuje 7 dni w tygodniu, w umowie mam 5 i za 5 dni mam płatne. Jeden plus, że jak w niedziele pracuje 6 godzin, to jeden dzień w tygodniu mogę sobie odebrać. Na rękę dostawałam jak nie byłam na L4 jakieś 1250 -1300 zł, teraz tylko podstawa. Też mogłabym rzucić to w ciort, mam magistra skończonego na dobrej Uczelni, ale co panią będę grała i siedziała w domu? Trzeba brać co jest, bo za wiele nie ma niestety ![]() Mój TŻ pracuje w delegacji 150 km ode mnie, przyjeżdża tylko na weekendy, mieszka w ohydnych warunkach. W zimę zimno, grzeją się grzejnikami elektrycznymi ale ile to ogrzeje. Zarabia moim zdaniem dobre pieniądze, ale potrafi i całą zimę przesiedzieć w domu bo nie ma pracy. Wiele razy żali się, że mu ciężko, że tęskni i wolałby pracę w naszej miejscowości. Ale u Nas zarobisz najniższą i wypruwasz sobie za te pieniądze flaki. Najważniejsze jest to, że jest praca i mamy za co spłacać 25 letni kredyt i za co żyć. No ale koniec smutów Zaczynamy dziś z moją kruszynką 20 TC Jesteśmy na półmetku
Nasze szczęście Julia Edytowane przez antoinettee Czas edycji: 2013-01-31 o 13:01 |
|
|
|
|
#1990 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zastanawiałam się jakie mogą być powody jak jesteś z gin zadowolona
|
|
|
|
|
#1991 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dlatego Color wydaje mi się, że nie powinniście teraz narzekać i mówić, że jest ciężko i do d...., tylko cieszyć sie, że w końcu praca się znalazła, zacisnąć zęby i do przodu. Z czasem będzie lepiej. Color, rozumiem, że to nie jest miłe, sama mam za sobą taką rozłąkę z tatą, a o mojej mamie to już w ogóle nie mówię, ale niestety, skoro w Polsce są takie a nie inne realia to dobrze, że gdzieś indziej się udało. Doczytałam dalej wiadomości i cieszę sie, że doceniasz tą możliwość
07.07.2012 & Edytowane przez Magiusa Czas edycji: 2013-01-31 o 13:04 |
|
|
|
|
#1992 |
|
Wtajemniczenie
|
witam Was dziewuchy,
skoro o pracy mowa, to mnie zrobili w babmbuko i dostałam umowe tylko do dnia porodu, mimo że zapewniali mnie odchodząc na l4 że mi przedłużą, obiecanki cacanki, tak wiec chyba każdy ma jakieś problemy pracowe. Jedno dobre że otwieramy z mężem biznes dość spory więc jakby się udało to po odchowaniu Leośka bedę pracowała u siebie. Wczoraj odkryłam, że te wieczorne twardnięcia brzuszka, tak jak któraś z Was juz pisała to chyba nic innego, a ...gazy herbata miętowa w dużych ilosciach, leżenie przed tv i brzuszek miękki ![]() staram się oczywiście już z niczym nie panikować, bo mój gin uważa że jak cos to odrazu na szpital i oczywiście na 3 doby żeby NFZ zwrócił kasę dziś na obiad duszone pałki kurczakowe z pieczarkami i dużą iloscią buraczków, mniam! |
|
|
|
#1993 | |
|
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
|
|
#1994 |
|
Zakorzenienie
|
A propos naszych ojców i wyjazdów.... Mój Tato wyjechał prawie 14 lat temu, przez ten cały czas widziałam go 4 razy.... Do PL już nie wróci - wszystko to zrobił dla nas, żeby nam było lepiej, żebyśmy mieli gdzie mieszkać, co zjeść. Na początku też miał cholernie ciężko, opiekował się starszą osobą u niej w domu, więc praca praktycznie 24h/7 dni w tyg. Także color, nigdy nie jest na tyle źle żeby nie mogło być gorzej.... Myślę, że nie masz co narzekać
|
|
|
|
#1995 |
|
Zakorzenienie
|
a dziewczyny jeszcze kiedyś chyba nawet w pierwszym wątku ktoś wklejał tort z pampersów.. Może jeszcze raz ta osoba wkleic/napisać jak to się robi??
W sobotę idziemy do męża siostry. Urodziła w grudniu 3-cie dziecko.. No i przydałoby się coś przynieść, tylko nie wiem co.. Ubranka powinni mieć, bo 3-cie dziecko to pewnie nakupili, 2-gie to chłopiec a 3-cie dziewczynka, ale wydaje mi się, że mogli się zaopatrzeć dosyć dobrze... Stąd może pieluchy?? Na pewno nie pieluchują wielokrotnego użytku.. wieć może to dobry pomysł? TZ nie pomoże bo on cicho-ciemny zawsze i on by nic pewnie nie kupił bo nawet by się nie domyślił, że by się coś przydało.. No i przeprowadzili sie do nowego mieszkania.. Też do nowego mieszkania przydałoby się coś kupić.. A i 2-gie dziecko jest chrześniakiem TŻta.. Mąż mu nic nie kupował na święta bo się nie widzieliśmy, ale nie wiem czy ma teraz coś kupić.. A jak teraz coś kupić.. to tak głupio miec dla 2 i 3 -ciego a dla pierwszego nic.. więc też coś może dla pierwszego.. I teraz nie wiem czy: -kupić tylko dla 3-ciego dziecka i co? -czy kupić coś do mieszkania, oraz dla wszystkich dzieci?? |
|
|
|
#1996 |
|
Zakorzenienie
|
Wiecie co, doczytałam wszystkie strony od rana i mam wrażenie, że mimo pięknej pogody i słońca, jesteśmy wszystkie dziś w nieco bojowym nastroju
|
#1997 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
za 20 tc ja zabieram sie za plackii
|
|
#1998 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#1999 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
u mnie w rodzinie było tak, że wujek wyjechał do Norwegii. Siedział tam 2-3 lata i przysyłał pieniądze dla żony i 4-ki dzieci.. Ale małżeństwo im się zaczęło sypać, więc chcąc nie chcąc ciotka postanowiła pojechać do niego.. Dzieci w takim wieku - 3-ka w liceum, 1 na przełomie podstawówki/gimnazjów, więc bez sensu przenosić do norwegii. Wynajeli niańko-ciotkę, która przychodziła codziennie, sprawdzić jak sie dzieci mają, czy odrobione lekcje, ugotować coś itp. No i tam sobie żyli bo innego wyjścia nie było.. Na wakacje dzieci przyjeżdzały do nich.. a na święta oni do dzieci..I tak żyją do dziś.. Dzieci już pokończyły średnią szkołę, 2-ka synów jest w Norwiegii.. Córka założyła firmę w polsce, a najmłodsza córka jeszcze się uczy.. Syn ma taki sam schemat jak rodzice, żona w Polsce z dzieckiem, a on w Norwegii..Może czekają aż dziecko podrośnie i wtedy ona tam pojedzie, nie wiem.. |
|
|
|
|
#2000 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2001 | ||||
|
Zadomowienie
|
Wiesz, jak ostatnio z mamą rozmawiałam to mi powiedziała, że u babci znalazła moje nieużywane śpioszki, jeszcze z metką i ceną (za ileś tam setek tysięcy złotych
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
A prawdę mówiąc to my z mężem do Polski jak polecimy 2-3 razy w roku to już luksus i znajomi się śmieją, że burżuje z nas Tak wygląda życie za granicą- i tak jak chyba justi pisała skończyły się czasy dobrobytu Każdy orze jak może Cytat:
Cytat:
Odnośnie decydowania się na powiększenie rodziny ja się nie wypowiadam bo uważam, że to indywidualna decyzja każdego. Jak ktoś uważa, że sobie poradzi to super. Jak ktoś chce poczekać to też ok. Nie moja sprawa bo tak naprawdę to nie ja będę kogoś później utrzymywać lub ponosić konsekwencje tego, że już jest za późno na dziecko |
||||
|
|
|
#2002 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ale ja tam mam dzisiaj dobry humor, troche mnie tylko plecki naparzają.. |
|
|
|
|
#2003 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Szaro buro nudno. Ale humorek mam całkiem całkiem
|
|
|
|
|
#2004 | |
|
Raczkowanie
|
- co do pralek - polecam boscha. Właściwie wszystkie sprzęty mamy od nich i (odpukać
) - działają bezawaryjnie i są używane na okrągło- szokobąs zawsze jest dobry ja się waham nad pieczeniem tych: http://www.mojewypieki.com/przepis/c...ymi-drobinkami, http://www.mojewypieki.com/przepis/r...mi-i-czekolada. Muszę jakoś produktywniej zacząć wykorzystywać "areszt domowy" ![]() - od dziś chcę zacząć powolutku się "rozruszywać" zacznę od orbiego na spacerowym trybie, zapuszczę sobie do tego filmik z nivei o pielęgnacji dzieci (dostałam wczoraj u gina taką paczkę nivea baby z próbką kremu na odparzenia, kuponem rabatowym na 20% na kosmetyki w rossmannie, książeczką i właśnie filmem na płytce - obczaję, czy to coś warte)Cytat:
gratulacje połóweczki ![]() ![]() idę wreszcie ruszyć dupsko z kanapy ![]() jakiś dzień drażliwy - trzeba się za to zabrać i odczarować
Edytowane przez pearl87 Czas edycji: 2013-02-01 o 07:25 |
|
|
|
|
#2005 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
U nas też jest sytuacja, że siostra męża ma 3 dzieci w tym jedno jest chrześniakiem TŻ. I my zawsze kupujemy coś dla każdego dzieciaka ale nie wyróżniamy w tych prezentach chrześniaka
|
|
|
|
|
#2006 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#2007 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
U mnie jest różnica 2-4 lat między mną a moimi braćmi, więc do braci nei mam oporów zadzwonić i zapytać co im trzeba.. albo dzwonię do nich, albo do bratowych.. a tutaj własnie niby gadu gadu niby jest zawsze miło, ale dla mnie to trochę obcy ludzie i nigdy nie wiem co mają w głowach..i jak się zachować zeby było dobrze.. Edytowane przez maarchewka Czas edycji: 2013-01-31 o 13:29 |
|
|
|
|
#2008 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() To ja Was nie będę dołować z pogodą (a w zasadzie samej siebie dołować nie będę) ale w lipcu 2012 u mnie temperatura oscylowała w granicach 14st C- czasem był szał i było po 19st ale i były dni gdzie i po 8st było Więc w Polsce pogoda nie jest aż taka zła
|
|
|
|
|
#2009 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Wybacz, ale tego nie wiesz. Może się Twoje życie tak potoczyć, że i o ten pokój u rodziców będziesz prosić. Niestety życie lubi czasem wywrócić się do góry nogami i nauczyło mnie, żeby nigdy nie mówić nigdy.
Cytat:
![]() Cytat:
Oooo, czekam na relację gdzie zamawiałaś, za ile i jak się sprawuje. Ja też muszę kupić, nawet widzę, że są teraz w realu w promocji. Kręgosłup czasem mnie boli, a słyszałam, że pomaga. Poza tym, byłam ostatnio u malucha 2-miesięcznego i zamiast go nosić, to tata siedział z nim na rękach na piłce i był taaaaki zadowolony. ![]() Cytat:
Nic się nie martw, ja miałam ponad 700 bakterii, a norma wynosi 150. Powiedział gin, żeby powtórzyć badanie, i okazało się, że już jest okej. ![]() Cytat:
Nuna, śniłaś mi się dzisiaj, że byłyśmy razem u gina. ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Hello! Idę zrobić sobie pizzę na obiadek, wczoraj zrobiłam małżowi, ale za długo posiedziała w piecu i trochę wyschła.
|
||||||
|
|
|
#2010 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
za 20 tc!Cytat:
![]() Cytat:
Popieram w 300% !--- Zaczynam powoli łapać stresa, ale na szczęście mam zajęcie, czekam na znak od Mężula i muszę po Niego śmignąć, bo nie ma jak z pracy wrócić Później pewnie obiadek i Mężu pójdzie spać (albo pojedzie po farby itp) a ja siądę do papierów... Bleee... Nie lubię tego, ale jak mus, to mus...
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:36.

07.07.2012