MAMUSIE MARZEC i KWIECIEŃ 2013cz. V - Strona 152 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2013-01-31, 10:59   #4531
Malpka
Zakorzenienie

Dot.: MAMUSIE MARZEC i KWIECIEŃ 2013cz. V

Cytat:
Napisane przez Moderna Pokaż wiadomość
jezuuuuu... a powinnam?
K http://www.suwaczek.pl/cache/f2a2119f90.png
W http://www.suwaczek.pl/cache/ef8b004f6a.png
Malpka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-31, 11:01   #4532
Moderna
Zakorzenienie

ahhh dziekuje Wam, zaliczylam dawke smiechu na najblizszy tydzien

a moj maluszek mnie dzisiaj tak smyral stopka po lewej stronie.. co go poglaskalam to ja chowal, i zaraz znowu wypychal slodziak

Edytowane przez Moderna
Czas edycji: 2013-01-31 o 11:02
Moderna jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-31, 11:01   #4533
Sorceresss
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez bzinka Pokaż wiadomość
Mieszalnik beckersa zdaje mi sie, że maja w Leroy Merlin, jeszcze mają Tikkurilę.
Farby z mieszalnika są generalnie w Obi, Castoramie, to są takie stanowiska przy półkach z gotowymi farbami.
w Bonarce nie mają beckersa, ale mają Tikkurilę (a Beckers należy do Tikkurila group )...

Fajnie, że jesteście zadowoleni - mnie kolory z mieszalnika kojarzyły się z tymi pigmentami co się do białej dodaje... ale jak teraz logicznie pomyślę to moje skojarzenia były jakże błędne...

Cytat:
Napisane przez trolla2405 Pokaż wiadomość

fajnie się zrobiło, jadłam śniadanko i wystawiałam mordkę do słońca

żelazo jak mi się przypomni, staram sie bardziej żeby coś z wit. C było koło tego bo podobno Fe się lepiej wchłania, za to bez otrębów i śliwek suszonych i takich pokarmów ułatwiających trawienie bo ja tego dużo jem a te znowu obniżają wchłanianie, se wygooglowałam tak
no... to u mnie już do dupy pogoda... się nacieszyłam!

mi się kojarzy właśnie, żeby nie jeść z wit. C... ale może coś pokręciłam...

jadłam Sorbifer

Przyjmowanie leku Sorbifer Durules z jedzeniem i piciem
Wchłanianie żelaza może zmniejszać się przy jednoczesnym spożywaniu herbaty, kawy, jajek, produktów mlecznych, razowego chleba, produktów zbożowych oraz pokarmów bogatych w błonnik (włóknik) roślinny. Należy zapewnić możliwie jak najdłuższy odstęp czasu pomiędzy przyjęciem leku Sorbifer Durules i spożyciem powyższych produktów.

"Szanse jedne na milion spełniają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć"
Terry Pratchett
Sorceresss jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-31, 11:01   #4534
Malpka
Zakorzenienie

Cytat:
ahhh dziekuje Wam, zaliczylam dawke smiechu na najblizszy tydzien
no właśnie ja też nie ma to jak dobry początek dnia

dobra lece się ogarnąć bo niedługo wyprawa o przedszkola
K http://www.suwaczek.pl/cache/f2a2119f90.png
W http://www.suwaczek.pl/cache/ef8b004f6a.png
Malpka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-31, 11:05   #4535
monicca1989
Zakorzenienie

Cytat:
ejjj wy wcale mi nie pomagacie w podjeciu decyzji
chyba poczytam jeszcze te ulotke, co tam radza.. bo faktycznie cos dzwoni, zeby uwazac na wchlanianie
Oczywiście podczas tego posiłku kiedy biorę żelazo nie jem nic z tych rzeczy które ograniczają wchłanianie.
Czyli;
Wchłanianie żelaza może być zmniejszone przy jednoczesnym spożywaniu herbaty, kawy, jajek, porduktów mlecznych, chleba razowego, płatków zbożowych oraz pokarmów bogatych w błonnik.
monicca1989 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-31, 11:09   #4536
Chanel_Coco
Raczkowanie

Witam. Dziękuje za wszystkie odpowiedzi dot. tego co zamówić, zaraz się biorę za zamawianie, zobaczymy jak mi to wyjdzie

Cytat:
Napisane przez Mokka_83 Pokaż wiadomość
Piękne. Zaraz podeślę mamie linka czy umiałaby takie uszyć. Ciekawe
Ja osobiście właśnie zastanawiam się które literki zamówić. Czy zwykłe białe (ściana jest mocno niebieska)
http://allegro.pl/literki-litery-skl...959271872.html
czy lekko pokolorowane
http://allegro.pl/neju-literki-finez...948978830.html
wzór 19, tylko mniejsze niż w tej aukcji, bo nie chcę napisu na całą ścianę.

Cytat:
Napisane przez LiwkaO Pokaż wiadomość
aaaaaaaaaa! która oglądała wczoraj Porodówkę?? ryczałam cały odcinek!!!!!!!!!!!!!! Jaki ten chłopczyk był malutki;( a ten drugi z rozszczepem wargi i podniebienia biedaczek ;(
Ja oglądałam. Też mi było szkoda tego maluszka ale całe szczęście dał rade.
A ten drugi z rozszrzepem tez biedny, ale myślę że jedna operacja i nic nie będze widać. Ale szkoda mi takich dziecątek, co na starcie mają po górkę

Cytat:
Napisane przez Malpka Pokaż wiadomość
no i dziś mam wizytę o 19.20 błagam trzymajcie kciuki żeby było ok i żeby mnie nie zabrała do szpitala bo tydzień temu mówiła że jak się pogorszy to mnie zabiera

Cytat:
DZISIAJ MÓJ OSTATNI DZIEŃ W PRACY

Wczoraj odebrałam wynik cytologi i wymazu, cyto w noramie, a paciorkowca nie mam także cieszę się ogromnie
Dziś śmigam po wyniki morfo, a potem prosto na wizyte...ależ jestem ciekawa co tam u maluszka słychać...
Chanel_Coco jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-31, 11:12   #4537
ObserwujeCie
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Sorceresss Pokaż wiadomość
w Bonarce nie mają beckersa, ale mają Tikkurilę (a Beckers należy do Tikkurila group )...

Fajnie, że jesteście zadowoleni - mnie kolory z mieszalnika kojarzyły się z tymi pigmentami co się do białej dodaje... ale jak teraz logicznie pomyślę to moje skojarzenia były jakże błędne...
One są tak jak bzinka pisze w większych marketach budowlanych, i właśnie w ty roku się coś zmieniło że coś tam i coś tam ma jedne próbniki - mogę chłopa dopytać jak wróci z pracy. Bo się nie skupiałam na tym jak właśnie robiliśmy zieleń butelkową.

My zawsze tam kupujemy intensywne kolory, bo polacy wolą pastele i jakieś nijakie więc wd mnie z tych gotowych ciężko coś wybrać, choć wiadomo ze sporo tańsze..
Stary 2013-01-31, 11:19   #4538
Moderna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ObserwujeCie Pokaż wiadomość
My zawsze tam kupujemy intensywne kolory, bo polacy wolą pastele i jakieś nijakie więc wd mnie z tych gotowych ciężko coś wybrać, choć wiadomo ze sporo tańsze..
a ja wlasnie najbardziej lubie stonowane kolory.. ale to chyba trauma z dziecinstwa, kiedy to w latach 80-tych kupowalo sie to, co bylo dostepne - czyli seledynkowa lazienka i pomaranczowa kuchnia

Cytat:
Napisane przez Chanel_Coco Pokaż wiadomość
Wczoraj odebrałam wynik cytologi i wymazu, cyto w noramie, a paciorkowca nie mam także cieszę się ogromnie
Dziś śmigam po wyniki morfo, a potem prosto na wizyte...ależ jestem ciekawa co tam u maluszka słychać...
brawa za wyniki i trzymam kciuki za wizyte

Cytat:
Wchłanianie żelaza może zmniejszać się przy jednoczesnym spożywaniu herbaty, kawy, jajek, produktów mlecznych, razowego chleba, produktów zbożowych oraz pokarmów bogatych w błonnik (włóknik) roślinny. Należy zapewnić możliwie jak najdłuższy odstęp czasu pomiędzy przyjęciem leku Sorbifer Durules i spożyciem powyższych produktów.
Cytat:
Napisane przez monicca1989 Pokaż wiadomość
Oczywiście podczas tego posiłku kiedy biorę żelazo nie jem nic z tych rzeczy które ograniczają wchłanianie.
Czyli;
Wchłanianie żelaza może być zmniejszone przy jednoczesnym spożywaniu herbaty, kawy, jajek, porduktów mlecznych, chleba razowego, płatków zbożowych oraz pokarmów bogatych w błonnik.
o dzieki tylkko, ze u mnie sniadanie to wlasnie najczesciej sklada sie z tych rzeczy.. wiec chyba jednak bede brala godzine po posilku

w ulotce wyczytalam wlasnie, zeby uwazac na inne leki, gdyz zelazo utrudnia ich wchlanianie lub na odwrot... skomplikowane z tym zelazem, serio serio

Cytat:
dobra lece się ogarnąć bo niedługo wyprawa o przedszkola
zaciskam kciuki za dzisiejsza wieczorna wizyte

Edytowane przez Moderna
Czas edycji: 2013-01-31 o 11:22
Moderna jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-31, 11:21   #4539
alliw
Zadomowienie

Dzień dobry!
Cytat:
A jakieś skurczyki miałaś czy nic się nie działo ? co do wyników to ja też szok! odebrałam morfologię! to nie miałam takie dobrej nawet na początku ciąży! praktycznie wszystko w normie! jedynie jakieś dwa nie wielkie odchylenia ale tylko o 1-2% powyżej normy! Nie wiem co ma na to wpływ, ale ostatnio cały czas jem owoce - mandarynki, pomarancze, jabłka i banany.
skurcze wychodziły tylko jak młody się ruszał, a tak to spokój

Cytat:
to u mnie Julka jak miała niespełna 2 lata stała obok mnie jak kroiłam pieczarki i nagle zaczeła płakać ja przerażona co się stało a ona że to pieczarki tak płaczą bo je kroję i od tamtej pory zawsze mi płakała przy tych pieczarkach później raczej się wygłupiała udając płacz, ale tylko przy pieczarkach

u nas chyba najśmieszniejsze przekręcenie wyrazu to było po Julkowemu "citampotam" co znaczyło hipopotam

albo jej tekst ok 2 lak
ja:julia chodź posprzątać
julka: mamo julia nie słyszy

Cytat:
I.....wiecie co?
DZISIAJ MÓJ OSTATNI DZIEŃ W PRACY

Cytat:
A to fajnie, że tak mogłaś się zapoznać ze szpitalem od bliska, jak wrażenia z oddziału ? jak personel ?
Z tym zapoznaniem to szumnie powiedziane szpital zamkniety dla odwiedzających z powodu grypy, więc o zwiedzaniu nie było mowy. Porodówki nie widziałam (podobno odremontowana), byłam tylko na patologii, a tam niestety smutek i nostalgia (na podłodze płytki z PCW ) co do personelu, to rozmawiałam tylko z jedną położną, była miła ale słyszałam że personel tam jest naprawdę w porządku

Cytat:
Napisane przez czarny flamaster Pokaż wiadomość
Dziś pełne 33 tygodnie ciąży! 7 tygodni do porodu!

Cytat:
Napisane przez klementyna1 Pokaż wiadomość
Wstałam i od razu chciałam wysyłac tżtz po pączki, napaliłam sie jak szczebaty na suchary, ale włączyliśmy sniadaniówkę a tu cisza, nikt o tłustym czwartku nie mówi...A to za tydzien :beczy:

Cytat:
Ja dzis nadzwyczajnie dobrze spałam, a wczoraj zapomniałam Wam opisac, pojechaliśmy z tżtem do protetyka, a potem zachciało mi się Mc Donalda i zjedlismy po chisburgerze i ja chce wstac i co?......Nie zmieściłam się między stolikami Musiałam na palcach stanąc, zeby brzuch ponad blatami przepchną...;p Tż piał z radości, a ja mało nie spaliłam sie ze wstydu!

Cytat:
Napisane przez nestelle Pokaż wiadomość
cześć ,
nie opowiem Wam mojego snu - bo aż mi wstyd ale fajnie było .....

Cytat:
Napisane przez nestelle Pokaż wiadomość
co do sutków to powiem Wam (tak mi się jakoś przypomniało),że jak w szpitalu zaczęłam karmić i zaczęła skórka schodzić z sutków to położna powiedziała ,że po 3 dniach minie i abym własnym mlekiem nacierała....
i wiecie co?- u mnie się to sprawdziło za każdym razem .... przez te 3 dni skóra szczypała ,maluteńkie ranki ale jak się zagoiło to już nigdy więcej.....
trzeba też zwracać uwagę aby dzidzia miała cały prawie sutek w buzi a nie tylko końcówkę -bo wtedy na pewno skóra się naderwie.....
też o tym słyszałam
na ulotce maści którą kupiłam nawet napisane jest: po karmieniu piersią wycisnąć kilka ostatnich kropel mleka i wetrzeć je delikatnie w brodawkę i otoczkę brodawki, pozostawić do zaschnięcia. Następnie nałożyć niewielką ilość kremu.

Cytat:
Byłam wczoraj na ktg i na szczęście regularnych skurczy już brak sa tylko przy ruchach małego ale to podobno nic groźnego, więc się cieszę.

Cytat:
Napisane przez Ptaszysko16 Pokaż wiadomość

śniło mi się że poszliśmy z TŻ na dni otwarte do szpitala. i TŻ pyta jakąś panią czy moglibyśmy podpytać
a baba na mnie patrzy wyciąga cm mierzy mi cycki i mówi takie male to pani nie ma co myśleć że urodzi naturalnie a ja że co tzn cc bo cycki małe?

więc może mi ktoś wyjaśni co cycki mają do tego
Stary 2013-01-31, 11:24   #4540
Sorceresss
Wtajemniczenie

Cytat:
One są tak jak bzinka pisze w większych marketach budowlanych, i właśnie w ty roku się coś zmieniło że coś tam i coś tam ma jedne próbniki - mogę chłopa dopytać jak wróci z pracy. Bo się nie skupiałam na tym jak właśnie robiliśmy zieleń butelkową.

no to może mają wspólne mieszalniki z Tikkuril (skoro to jedna marka)...

nie znaleźliśmy odpowiedniej dla nas zieleni - albo groszkowe, albo za☠☠☠iście jaskrawe... albo jakies pastele.... trza mieszać...
Jeśli chodzi o cenę to nie wiem czy to jest tak do końca wielka różnica... zależy ile chcesz mkw pomalować. Bo z mieszalnika kupujesz wielokrotności litra... a tak z reguły są pojemniki 2,5 i 5l gdzie 2,5l to za mało.. a 5l to za dużo... ale kupujesz 5l, bo braknąć nie może i płacisz tyle co byś kupiła z mieszalnika...
no i nie oszukujmy się... farby to jest kropla w morzu wydatków przy wykańczaniu mieszkania....

Terry Pratchett
Stary 2013-01-31, 11:28   #4541
alliw
Zadomowienie

Cytat:
o matko! z ucha...
a czy u Was też rodzi się jakoś inaczej? ? ? ? w sensie...inną stroną ?

No nie mogę się przestać śmiać... cały czas sobie wyobrażam jak mi pobierają krew z ucha z małżowiny...aleś mnie rozbawiła Moderna...

ja padłam czytając kolejne posty z pytaniem: z ucha?
Stary 2013-01-31, 11:29   #4542
trolla2405
Rozeznanie

Cytat:

no... to u mnie już do dupy pogoda... się nacieszyłam!

mi się kojarzy właśnie, żeby nie jeść z wit. C... ale może coś pokręciłam...

jadłam Sorbifer

u mnie tez juz po słoneczku tylko piździ wiatrem
a żelazo to wygląda że chyba najlepiej z energią słoneczną
w sb ide na badania, zobaczymy czy misię poprawią wyniki
Stary 2013-01-31, 11:38   #4543
pani22ka
Zakorzenienie

Cytat:
Wczoraj odebrałam wynik cytologi i wymazu, cyto w noramie, a paciorkowca nie mam

Jutro śmigam na paciorka... jak znam życie to pewnie mam

pani22ka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-31, 11:40   #4544
klementyna1
Zakorzenienie

śmiejscie się, smiejcie, ja myslalkam, ze sie ze wstydu zpale, a jeszcze jak to w Mc DOnaldzie sami młodzi ludzie, koło nas siedzieli jacys młodzi hop-hopowcy...WYstrzeliłam z tego lokalu jak z procy i szybko tam nie wrócę;p Chyba, ze z figurą modelki;p

U nas tez brzydko;/ Niby na plusie, ale silny wiatr i deszcz...brrr OBY do wiosny!

posmiałam się z tych modernistycznych zmian w kraju u Moderny
klementyna1 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-31, 11:41   #4545
Sorceresss
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez pani22ka Pokaż wiadomość

Jutro śmigam na paciorka... jak znam życie to pewnie mam
oj już byś wszystkie zmory ciążowe na siebie brała!!!

paciorki zostaw dla bogobojnych

Terry Pratchett
Stary 2013-01-31, 11:42   #4546
monicca1989
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez alliw Pokaż wiadomość
Dzień dobry!
skurcze wychodziły tylko jak młody się ruszał, a tak to spokój
A wydruk ktg dostałaś? Jak tak to do jakich wartości przy skurczach najwyżej doodziło?
Stary 2013-01-31, 11:44   #4547
ObserwujeCie
Wtajemniczenie

Cytat:
a ja wlasnie najbardziej lubie stonowane kolory.. ale to chyba trauma z dziecinstwa, kiedy to w latach 80-tych kupowalo sie to, co bylo dostepne - czyli seledynkowa lazienka i pomaranczowa kuchnia
Seledyn i pomarańcz akurat wd mnie są paskudne, dobrze że nie miałam takich cudów w okolicy Ja mówię bardziej o fuksji, turkusie, granacie, zieleni butelkowej, pewnych odcieniach czerwieni - nie na całych ścianach zresztą, do tego podobnie jak Scorce - białe meble, drewniane podłogi. Nie o żadne pstrokacizny

Za beżem też nie przepadam, bo za dużo jeżdżę po hotelach i ilekroć wchodzę do beżowej łazienki mam wrażenie że jestem w delegacji...

Cytat:
Porodówki nie widziałam (podobno odremontowana), byłam tylko na patologii, a tam niestety smutek i nostalgia (na podłodze płytki z PCW ) :

Cytat:

nie znaleźliśmy odpowiedniej dla nas zieleni - albo groszkowe, albo za☠☠☠iście jaskrawe... albo jakies pastele.... trza mieszać...
Jeśli chodzi o cenę to nie wiem czy to jest tak do końca wielka różnica... zależy ile chcesz mkw pomalować. Bo z mieszalnika kupujesz wielokrotności litra... a tak z reguły są pojemniki 2,5 i 5l gdzie 2,5l to za mało.. a 5l to za dużo... ale kupujesz 5l, bo braknąć nie może i płacisz tyle co byś kupiła z mieszalnika...
no i nie oszukujmy się... farby to jest kropla w morzu wydatków przy wykańczaniu mieszkania....
My chyba na farbę na dwie ściany w małej sypialni zapłaciliśmy 300 zł, nie wiem czy to dużo czy mało jak się porówna do tych gotowych. Ale wiadomo że w morzu wydatków, to nic, np takiej podłogi )
Stary 2013-01-31, 12:04   #4548
LiwkaO
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez oliwka__ Pokaż wiadomość

Ja w tydzień przytyłam 1,5 kg tak więc dziś na wadze 10 kg a niby tyle nie jem słodkie nie jem dużo ehh teraz leci mi 29 tydzień tak więc coś czuję że +20kg będzie

idę pracować i do łóżka spadam
chuda jesteś to Ci wolno te 20 kg przytyć nawet nie będzie nic widac!

Cytat:
śniło mi się że poszliśmy z TŻ na dni otwarte do szpitala. i TŻ pyta jakąś panią czy moglibyśmy podpytać
a baba na mnie patrzy wyciąga cm mierzy mi cycki i mówi takie male to pani nie ma co myśleć że urodzi naturalnie a ja że co tzn cc bo cycki małe?

hahahaha! to ja też się nie łapie w takim razie na sn

Cytat:
Jestem

co kraj to obyczaj.. dzisiaj do wypicia mialam cos jak sok winogronowy, taki czerwony (75 g glukozy) dziwne .. ale najwazniejsze, ze bylo pyszne, wiec szybko poszlo.. i krew mialam pobierana dwa razy: przed i po - z ucha jutro moze beda juz wyniki

dziewczyny, ktore łykają żelazo - łykacie rano przed śniadaniem czy po?? lekarz mi radzil godzine po śniadaniu, w aptece przed.. no i teraz nie wiem
haha z ucha??
Michalinka - ur. 12.02.2013r.

LiwkaO jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-31, 12:07   #4549
strippi
Zakorzenienie

GG do strippi

Cytat:
Napisane przez trolla2405 Pokaż wiadomość
rozebrałam choinkę chyba mi było najbardziej przykro. mloda i tż przestali się nią cieszyć jak się tylko skończyły na niej cukierki
Ja rozebrałam tydzień temu, bo się sypała i też mi było smutno

Cytat:
O dziękuję, jeszcze dziś obejrzę

Przymierzam się do większych zakupów na allegro i powiedzcie mi czy
aspirator do nosa warto już zamawiać, czy może to okazać się zbędny zakup.
Myślę nad tym:
http://allegro.pl/aspirator-do-nosa-...968182033.html
Co sądzicie??
I to samo z kremem do brodawek?? Kupować wcześniej czy dopiero jak będzie faktycznie potrzebny??
A co lepsze cążki czy nożyczki do paznokci?? Pilniczek jest potrzebny??
I ostatnie. Etui na smoczek? Kupować?
Przepraszam, jeżeli moje pytania są głupie, ale nie chcę kupować czegoś co potem się wogóle nie przyda.
Czekam na odpowiedzi.
A tymczasem ja zabieram się za prasowanie pierwszej tury prania...
aspirator nie będzie zbędny, zawsze się przydaje, my mamy fridę
krem do brodawek też polecam, bo mi w szpitalu już krwawiły i nic nie miałam :/
nożyczki mamy z cążkami i ja lubię obcinać cążkami i potem równam nożyczkami ładnie pilniczek nie potrzebny
smoczek jak kupujesz to ma swoją zatyczkę, ja nie miałam etui

Cytat:

łzy kapią...piękne

ostatnio taksiarz wiózł mnie do przychodni i jak się dowiedział że ja w ciąży, to tak się ucieszył i szczęścia życzył i powiedział, że nie ma na świecie chyba nic piękniejszego niż narodziny dziecka...no coś w tym jest
toi prawda, dla mnie poród jest czymś magicznym i chciałabym wyczarować do tego dnia odpowiedni nastrój, świece, muzyka, poród w wodzie, szkoda że to tylko marzenie ehh

Cytat:
Uff, nadrobiłam
Ja po ktg, lekarz stwierdził, ze jeszcze rodzić nie będę mam się stawić na wizytę za dwa tyg. Ale załatwiłam już papierologię w szpitalu, więc jak się coś zacznie to już odejdzie wypełnianie druczków, i położna pobrała wymaz na paciora, więc też odfajkowany przy okazji liczyliśmy czas dojazdu do szpitala, wyszło tempem żółwim niecałe 40 min, więc luzik
Odebrałam też wyniki krwi i moczu i w szoku jestem bo wyszły mi lepsze niż ostatnio, a witamin jem mało (jak mi się przypomni) no i mięcho sporadycznie, także fajowo to tyle u mnie
Dobranoc
za wyniki
i zrobienie wymazu
Stary 2013-01-31, 12:07   #4550
misiulka06
Rozeznanie

hej, dziewczyny wypowiedzcie się co sądzicie o takich majtkach poporodowych? bo sama nie wiem jakie kupić. h t t p : / / w w w . d o z . p l /apteka/p12820-Majtki_higieniczne_poporo dowe_rozmiar_40-44_2_pary
misiulka06 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-31, 12:13   #4551
bzinka
Zadomowienie

Cytat:
Seledyn i pomarańcz akurat wd mnie są paskudne, dobrze że nie miałam takich cudów w okolicy Ja mówię bardziej o fuksji, turkusie, granacie, zieleni butelkowej, pewnych odcieniach czerwieni - nie na całych ścianach zresztą, do tego podobnie jak Scorce - białe meble, drewniane podłogi. Nie o żadne pstrokacizny

Za beżem też nie przepadam, bo za dużo jeżdżę po hotelach i ilekroć wchodzę do beżowej łazienki mam wrażenie że jestem w delegacji...

My chyba na farbę na dwie ściany w małej sypialni zapłaciliśmy 300 zł, nie wiem czy to dużo czy mało jak się porówna do tych gotowych. Ale wiadomo że w morzu wydatków, to nic, np takiej podłogi )
Ja jak widzę beż albo cafe latte to źle się czuje w takich kolorach bez charakteru i spotykanych wszędzie wkoło.
Lubie takie, jak OC turkus, fuksja, fiolet, grafit, mam też w przedpokoju piękną ciemną zieleń, uwielbiam ją. Nie mam pomalowanych całych pomieszczeń, ale np jedna ścianę kontrastową, a resztę pokoju inną. Podobają mi się łączenia kolorów, np szary z innym kontrastowym.
Generalnie u nas w domku jest kolorowo i wesoło, każde pomieszczenie ma inne kolory, ale trzyma się to kupy jak najbardziej.

Za Duluxa 2,5 l na jedną ścianę 10m2 zapłaciliśmy jakoś 110zł niecałe, ściana pomalowana 2 razy i jeszcze zostało farby.

Mój BLOG, zapraszam http://blogagimamy.blogspot.com/
bzinka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-31, 12:21   #4552
strippi
Zakorzenienie

GG do strippi

Cytat:
aaaaaaaaaa! która oglądała wczoraj Porodówkę?? ryczałam cały odcinek!!!!!!!!!!!!!! Jaki ten chłopczyk był malutki;( a ten drugi z rozszczepem wargi i podniebienia biedaczek ;(
ja dziś nadrobię, oj muszę zapas chusteczek przyszykować

Cytat:
i u mnie dziś pełne 35 tygodni i 35 dni do bum

i zaciśnięte, byś w szpitalu nie musiała leżeć

Cytat:
[/COLOR]aa zapomniałam: strippi - dopiero dziś mi się załadowało, super te zdjęcia - podobają mi się strasznie !
no właśnie rozmyślam czy nie mogę się jakoś rozdzielić na czas mojego porodu :d i sama sobie nie zrobić kilka takich fotek

Cytat:

Dziś pełne 33 tygodnie ciąży! 7 tygodni do porodu!
Wczoraj z mężem oglądałam Paranormal Activity 3 i pół nocy nie przespałam, a rano jak poszedł do pracy, to lampkę sobie włączyłam by dospać jeszcze 2 godziny jakoś. Brrrr.... A ja jeszcze zawsze oczy zamykam jak jest strasznie.

oj ja bym się też bała

Cytat:
Napisane przez kasia86bgo Pokaż wiadomość

no ale ja sie pochwale 60 dni

Kasiu

Cytat:
A u mnie jak nie będzie przeciwskazań, to mnie z tej wanny nie wyciagną, chyba, ze siłą;p Ja lubie kąpiele oglnie, a jeszcze jak pomagaja w skurczach i bólach.....
to ja rodzę z Tobą!!
Stary 2013-01-31, 12:32   #4553
alliw
Zadomowienie

Cytat:
A wydruk ktg dostałaś? Jak tak to do jakich wartości przy skurczach najwyżej doodziło?
niestety został w szpitalu poza tym jakaś głowica była przesunięta i wykres skurczów był poza kratkami aż lekarz położnej zwrócił uwagę, że coś tam musi poprawić na następny raz, więc pewnie i tak ciężko by było wyczytać

O rany widzę, że Kasi nie pogratulowałam 60dniówki. Wybacz i przyjmij
Stary 2013-01-31, 12:36   #4554
strippi
Zakorzenienie

GG do strippi

Cytat:
Dzieńdobry
Ale naskrobałyście
Byłam wczoraj na ktg i na szczęście regularnych skurczy już brak sa tylko przy ruchach małego ale to podobno nic groźnego, więc się cieszę. Ale jeszcze nie szaleję i dalej dużo czasu spędzam w łóżku dzisiaj koleżanka ma mnie odwiedzić a jutro wizyta u diabetologa.
Wczoraj jeszcze byłam u dziewczyn w pracy ale się stęskniłam za nimi nasza koleżanka z pracy urodziła i mamy zaproszenie do niej także jedziemy gdzieś w lutym i kierowniczka pytała czy jadę z nimi także fajnie
Jak by któraś chciała jeszcze te podkłady poporodowe rózowe z Belli to w Super Pharm są po 3.99zł
za ktg
Ja pojutrze mam odwiedziny koleżanki, nie mogę się doczekać, a od poniedziałku kończy nam się kwarantanna ospowa i idę do koleżanki na kawkę

Cytat:

Cytat:
Wiecie co u mnie takie piękne słoneczko za oknem, śnieg topnieję, mało co już zostało normalnie wiosna
Nie mogę się już doczekać spacerków z maluszkiem
u nas +13' ale wieje strasznie... okna nie można otworzyć :/
słońce świecie i śniegu już nie ma od wczoraj

Cytat:
Piękne. Zaraz podeślę mamie linka czy umiałaby takie uszyć. Ciekawe
Ja osobiście właśnie zastanawiam się które literki zamówić. Czy zwykłe białe (ściana jest mocno niebieska)
http://allegro.pl/literki-litery-skl...959271872.html
czy lekko pokolorowane
http://allegro.pl/neju-literki-finez...948978830.html
wzór 19, tylko mniejsze niż w tej aukcji, bo nie chcę napisu na całą ścianę.
za wyniki
i podoba mi się ten 2 wzór 19
też chcę takie imię, ale nie wiem czy nie będzie dużo tego wszystkiego, potem dodam zdjęcie i doradzicie mi

Cytat:
śmiejscie się, smiejcie, ja myslalkam, ze sie ze wstydu zpale, a jeszcze jak to w Mc DOnaldzie sami młodzi ludzie, koło nas siedzieli jacys młodzi hop-hopowcy...WYstrzeliłam z tego lokalu jak z procy i szybko tam nie wrócę;p Chyba, ze z figurą modelki;p
hihihi ach te uroki ciąży
Stary 2013-01-31, 12:45   #4555
alliw
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez misiulka06 Pokaż wiadomość
hej, dziewczyny wypowiedzcie się co sądzicie o takich majtkach poporodowych? bo sama nie wiem jakie kupić. h t t p : / / w w w . d o z . p l /apteka/p12820-Majtki_higieniczne_poporo dowe_rozmiar_40-44_2_pary
jak siatkowe to chyba są ok
Stary 2013-01-31, 13:01   #4556
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g

Cytat:
Napisane przez kwiatuszekkk21 Pokaż wiadomość
słyszałam, że mój tak robi, każe iść na wcześniejszy macierzyński ale mam nadzieję, że jak mu wytlumaczę że u mnie liczy się każdy dzień to ustapi... z resztą co ja się martwię chwilą przed porodem, na razie muszę we wtorek wydębić normalne zwolnienie, mam nadzieję że da bez problemu... w końcu i tak długo go o to nie prosiłam

a czemu forte a nie zwykłą?
podobno 2 tabletki zwykłej to to samo co 1 forte
na prawdę nie wiem od czego zależy wystawianie L4 lub nie przed porodem, ale niektórzy lekarze są nieugięci i znam przypadki latania do rodzinnego na 2 tyg przed porodem i proszenia się o L4 bo gin nie chciał dać. wiesz, dla każdego liczy się każdy dzień, ja sobie nie wyobrażam porodu po terminie i straty miesiąca macierzyńskiego, dla mnie to ogromna różnica. wychowawczego nie planuję bo nie będzie nas stać, więc chociaż te 24 tyg macierzyńskiego chcę wykorzystać dla dziecka.

to jak weźmiesz 2 tabletki zwykłej to na jedno wyjdzie. chodziło chyba o to, że jedna zwykła to bardzo mało

Cytat:
no i dziś mam wizytę o 19.20 błagam trzymajcie kciuki żeby było ok i żeby mnie nie zabrała do szpitala bo tydzień temu mówiła że jak się pogorszy to mnie zabiera

i u mnie dziś pełne 35 tygodni i 35 dni do bum
trzymamy

Cytat:
moni_ka.g
Wiesz, mnie też ciekawi- a co jeśli dziecko urodzi się po terminie. Ja chodze teraz co 2 tygodnie do lekarza. Akurat wypada to co czwartek i termin porodu mam w czwartek (ostatni dzień wizyty). To jak będzie? Wystawi mi L4 2 tygodnie przed, a jak mały się nie urodzi 21, a 28 to siedzę w domu bez papierka? Dziwne to, naprawdę. Bo skoro lekarz wystawia ZUS ZLA no to daje nam L4,a tam nie ma na kiedy termin porodu.
wydaje mi się, że od ostatniego L4 automatycznie przechodzi się na macierzyński na pewno jeśli urodzi się w czasie L4 to ono automatycznie traci ważność i w dniu porodu zaczyna się macierzyński.

tak piszę o tym L4 i o tym co słyszałam (choć wiadomości sprawdzone) a nawet nie wiem jaki stosunek do L4 przed porodem ma mój gin. na najbliższej wizycie będę pytać, przynajmniej będę wiedzieć na czym stoję. i tak mój tp jest na granicy załapania się na roczny macierzyński, a jakby mnie lekarz chciał wysłać na macierzyński 2 tyg wcześniej to już żegnaj dłuższy macierzyński w sumie jeszcze nie wiem czy skorzystałabym z tego dłuższego, ale w razie czego nie chcę być w taki sposób go pozbawiona.

---------- Dopisano o 13:01 ---------- Poprzedni post napisano o 12:50 ----------

Cytat:
Napisane przez Dragusia88 Pokaż wiadomość
a czemu nie zwykla?
zwykła jest bardzo słaba. nawet jak brałam przy krwiaku profilaktycznie to gin kazał forte a nie zwykłą.

Cytat:
Napisane przez misiulka06 Pokaż wiadomość
na SR któraś z dziewczyn takie przyniosła pytając czy będą dobre, usłyszała, że jak najbardziej.

Cytat:
niestety został w szpitalu
moje ktg też zostało w szpitalu, nawet nie widziałam tego zapisu bo szybko zabrali i teraz jedyne co będę mogła powiedzieć swojemu lekarzowi na wizycie to, że gin na IP powiedział, że ktg w porządku. trochę słaba informacja
moni_ka.g jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-31, 13:07   #4557
strippi
Zakorzenienie

GG do strippi

A u mnie nie robi KTG tylko przychodzę, podłącza mnie i słuchamy serca i tętna ok 5-10 min
nie robi zapisu...
z Julią też mi nie robiła ..
Stary 2013-01-31, 13:13   #4558
Dragusia88
Zakorzenienie

widzę że rozmowa o ktg, u mnie w lux medzie nie mają ;/
poprawiłam pracę na zaliczenie ale nie wiem dalej trochę mało, eh ide na ostry dyżur może potem mnie natchnie.
a i nie wiem co na obiad?? jakies sugestie? ale bez żadnych szaleństw

Dragusia88 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-31, 13:15   #4559
alliw
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez moni_ka.g Pokaż wiadomość
moje ktg też zostało w szpitalu, nawet nie widziałam tego zapisu bo szybko zabrali i teraz jedyne co będę mogła powiedzieć swojemu lekarzowi na wizycie to, że gin na IP powiedział, że ktg w porządku. trochę słaba informacja
na szczęście moje ktg oglądał mój gin, bo akurat miał dyżur. a poza tym wydaje mi się że ten zapis chyba musi zostać w dokumentacji szpitala, ale pewności nie mam

Malpka, za wizytę

coś dziś nierozgarnięta jestem...to pewnie przez ten dziki wiatr i ucho Moderny
Stary 2013-01-31, 13:23   #4560
monicca1989
Zakorzenienie

Cytat:
na szczęście moje ktg oglądał mój gin, bo akurat miał dyżur. a poza tym wydaje mi się że ten zapis chyba musi zostać w dokumentacji szpitala, ale pewności nie mam
Ja jak byłam w szpitalu to dostałam zapis, podbity przez lekarza (akurat też mój gin był) i jak 2 razy robiłam u niego w gabinecie to też dostałam. Także mam 3 w moich dokumentach ciążowych.
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości