|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4531 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: MAMUSIE MARZEC i KWIECIEŃ 2013cz. V
|
|
#4532 |
|
Zakorzenienie
|
ahhh dziekuje Wam, zaliczylam dawke smiechu na najblizszy tydzien
![]() a moj maluszek mnie dzisiaj tak smyral stopka po lewej stronie.. co go poglaskalam to ja chowal, i zaraz znowu wypychal
Moja dziewczynka Edytowane przez Moderna Czas edycji: 2013-01-31 o 11:02 |
|
|
|
|
#4533 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
)... Fajnie, że jesteście zadowoleni - mnie kolory z mieszalnika kojarzyły się z tymi pigmentami co się do białej dodaje... ale jak teraz logicznie pomyślę to moje skojarzenia były jakże błędne... ![]() Cytat:
mi się kojarzy właśnie, żeby nie jeść z wit. C... ale może coś pokręciłam... jadłam Sorbifer Przyjmowanie leku Sorbifer Durules z jedzeniem i piciem Wchłanianie żelaza może zmniejszać się przy jednoczesnym spożywaniu herbaty, kawy, jajek, produktów mlecznych, razowego chleba, produktów zbożowych oraz pokarmów bogatych w błonnik (włóknik) roślinny. Należy zapewnić możliwie jak najdłuższy odstęp czasu pomiędzy przyjęciem leku Sorbifer Durules i spożyciem powyższych produktów.
|
|
|
|
#4534 |
|
Zakorzenienie
|
no właśnie ja też nie ma to jak dobry początek dnia
![]() dobra lece się ogarnąć bo niedługo wyprawa o przedszkola
|
|
#4535 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Czyli; Wchłanianie żelaza może być zmniejszone przy jednoczesnym spożywaniu herbaty, kawy, jajek, porduktów mlecznych, chleba razowego, płatków zbożowych oraz pokarmów bogatych w błonnik. |
|
|
|
|
|
#4536 | |||
|
Raczkowanie
|
Witam. Dziękuje za wszystkie odpowiedzi dot. tego co zamówić, zaraz się biorę za zamawianie, zobaczymy jak mi to wyjdzie
![]() Cytat:
![]() Ja osobiście właśnie zastanawiam się które literki zamówić. Czy zwykłe białe (ściana jest mocno niebieska) http://allegro.pl/literki-litery-skl...959271872.html czy lekko pokolorowane http://allegro.pl/neju-literki-finez...948978830.html wzór 19, tylko mniejsze niż w tej aukcji, bo nie chcę napisu na całą ścianę. Cytat:
ale całe szczęście dał rade.A ten drugi z rozszrzepem tez biedny, ale myślę że jedna operacja i nic nie będze widać. Ale szkoda mi takich dziecątek, co na starcie mają po górkę ![]() Cytat:
![]() ![]() Wczoraj odebrałam wynik cytologi i wymazu, cyto w noramie, a paciorkowca nie mam Dziś śmigam po wyniki morfo, a potem prosto na wizyte...ależ jestem ciekawa co tam u maluszka słychać...
|
|
|
#4537 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
My zawsze tam kupujemy intensywne kolory, bo polacy wolą pastele i jakieś nijakie więc wd mnie z tych gotowych ciężko coś wybrać, choć wiadomo ze sporo tańsze..
|
|
|
#4538 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
tylkko, ze u mnie sniadanie to wlasnie najczesciej sklada sie z tych rzeczy.. wiec chyba jednak bede brala godzine po posilku w ulotce wyczytalam wlasnie, zeby uwazac na inne leki, gdyz zelazo utrudnia ich wchlanianie lub na odwrot... skomplikowane z tym zelazem, serio serio ![]() zaciskam kciuki za dzisiejsza wieczorna wizyte
Moja dziewczynka Edytowane przez Moderna Czas edycji: 2013-01-31 o 11:22 |
||||
|
|
|
|
#4539 | |||||||||
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry!
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
szpital zamkniety dla odwiedzających z powodu grypy, więc o zwiedzaniu nie było mowy. Porodówki nie widziałam (podobno odremontowana), byłam tylko na patologii, a tam niestety smutek i nostalgia (na podłodze płytki z PCW ) co do personelu, to rozmawiałam tylko z jedną położną, była miła ale słyszałam że personel tam jest naprawdę w porządku![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
na ulotce maści którą kupiłam nawet napisane jest: po karmieniu piersią wycisnąć kilka ostatnich kropel mleka i wetrzeć je delikatnie w brodawkę i otoczkę brodawki, pozostawić do zaschnięcia. Następnie nałożyć niewielką ilość kremu. Cytat:
Cytat:
|
|||||||||
|
|
|
|
#4540 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
no to może mają wspólne mieszalniki z Tikkuril (skoro to jedna marka)... nie znaleźliśmy odpowiedniej dla nas zieleni - albo groszkowe, albo za☠☠☠iście jaskrawe... albo jakies pastele.... trza mieszać... Jeśli chodzi o cenę to nie wiem czy to jest tak do końca wielka różnica... zależy ile chcesz mkw pomalować. Bo z mieszalnika kupujesz wielokrotności litra... a tak z reguły są pojemniki 2,5 i 5l gdzie 2,5l to za mało.. a 5l to za dużo... ale kupujesz 5l, bo braknąć nie może i płacisz tyle co byś kupiła z mieszalnika... no i nie oszukujmy się... farby to jest kropla w morzu wydatków przy wykańczaniu mieszkania....
|
|
|
|
#4541 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ja padłam czytając kolejne posty z pytaniem: z ucha? ![]() ![]()
|
|
|
|
|
|
#4542 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
a żelazo to wygląda że chyba najlepiej z energią słoneczną w sb ide na badania, zobaczymy czy misię poprawią wyniki
|
|
|
#4543 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Jutro śmigam na paciorka... jak znam życie to pewnie mam
|
|
|
|
#4544 |
|
Zakorzenienie
|
śmiejscie się, smiejcie, ja myslalkam, ze sie ze wstydu zpale, a jeszcze jak to w Mc DOnaldzie sami młodzi ludzie, koło nas siedzieli jacys młodzi hop-hopowcy...WYstrzeliłam z tego lokalu jak z procy i szybko tam nie wrócę;p Chyba, ze z figurą modelki;p
U nas tez brzydko;/ Niby na plusie, ale silny wiatr i deszcz...brrr OBY do wiosny! posmiałam się z tych modernistycznych zmian w kraju u Moderny
|
|
|
|
|
#4545 |
|
Wtajemniczenie
|
oj już byś wszystkie zmory ciążowe na siebie brała!!!
paciorki zostaw dla bogobojnych
|
|
|
#4546 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#4547 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja mówię bardziej o fuksji, turkusie, granacie, zieleni butelkowej, pewnych odcieniach czerwieni - nie na całych ścianach zresztą, do tego podobnie jak Scorce - białe meble, drewniane podłogi. Nie o żadne pstrokacizny Za beżem też nie przepadam, bo za dużo jeżdżę po hotelach i ilekroć wchodzę do beżowej łazienki mam wrażenie że jestem w delegacji... ![]() Cytat:
Cytat:
)
|
|
|
#4548 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
nawet nie będzie nic widac!Cytat:
![]() Cytat:
|
|
|
|
#4549 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i też mi było smutno Cytat:
krem do brodawek też polecam, bo mi w szpitalu już krwawiły i nic nie miałam :/ nożyczki mamy z cążkami i ja lubię obcinać cążkami i potem równam nożyczkami ładnie pilniczek nie potrzebnysmoczek jak kupujesz to ma swoją zatyczkę, ja nie miałam etui Cytat:
Cytat:
za wynikii zrobienie wymazu
|
|
|
|
#4550 |
|
Rozeznanie
|
hej, dziewczyny wypowiedzcie się co sądzicie o takich majtkach poporodowych? bo sama nie wiem jakie kupić. h t t p : / / w w w . d o z . p l /apteka/p12820-Majtki_higieniczne_poporo dowe_rozmiar_40-44_2_pary
|
|
|
|
|
#4551 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
źle się czuje w takich kolorach bez charakteru i spotykanych wszędzie wkoło.Lubie takie, jak OC turkus, fuksja, fiolet, grafit, mam też w przedpokoju piękną ciemną zieleń, uwielbiam ją. Nie mam pomalowanych całych pomieszczeń, ale np jedna ścianę kontrastową, a resztę pokoju inną. Podobają mi się łączenia kolorów, np szary z innym kontrastowym. Generalnie u nas w domku jest kolorowo i wesoło, każde pomieszczenie ma inne kolory, ale trzyma się to kupy jak najbardziej. Za Duluxa 2,5 l na jedną ścianę 10m2 zapłaciliśmy jakoś 110zł niecałe, ściana pomalowana 2 razy i jeszcze zostało farby.
|
|
|
#4552 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i zaciśnięte, byś w szpitalu nie musiała leżeć Cytat:
![]() Cytat:
![]() oj ja bym się też bała Kasiu ![]() Cytat:
|
|
|
|
#4553 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
poza tym jakaś głowica była przesunięta i wykres skurczów był poza kratkami aż lekarz położnej zwrócił uwagę, że coś tam musi poprawić na następny raz, więc pewnie i tak ciężko by było wyczytaćO rany widzę, że Kasi nie pogratulowałam 60dniówki. Wybacz i przyjmij
|
|
|
|
|
|
#4554 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
za ktg Ja pojutrze mam odwiedziny koleżanki, nie mogę się doczekać, a od poniedziałku kończy nam się kwarantanna ospowa i idę do koleżanki na kawkę Cytat:
Cytat:
słońce świecie i śniegu już nie ma od wczoraj Cytat:
za wyniki ![]() i podoba mi się ten 2 wzór 19 też chcę takie imię, ale nie wiem czy nie będzie dużo tego wszystkiego, potem dodam zdjęcie i doradzicie mi Cytat:
|
|
|
|
#4555 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#4556 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
to jak weźmiesz 2 tabletki zwykłej to na jedno wyjdzie. chodziło chyba o to, że jedna zwykła to bardzo mało ![]() Cytat:
Cytat:
na pewno jeśli urodzi się w czasie L4 to ono automatycznie traci ważność i w dniu porodu zaczyna się macierzyński.tak piszę o tym L4 i o tym co słyszałam (choć wiadomości sprawdzone) a nawet nie wiem jaki stosunek do L4 przed porodem ma mój gin. na najbliższej wizycie będę pytać, przynajmniej będę wiedzieć na czym stoję. i tak mój tp jest na granicy załapania się na roczny macierzyński, a jakby mnie lekarz chciał wysłać na macierzyński 2 tyg wcześniej to już żegnaj dłuższy macierzyński ---------- Dopisano o 13:01 ---------- Poprzedni post napisano o 12:50 ---------- zwykła jest bardzo słaba. nawet jak brałam przy krwiaku profilaktycznie to gin kazał forte a nie zwykłą. Cytat:
moje ktg też zostało w szpitalu, nawet nie widziałam tego zapisu bo szybko zabrali i teraz jedyne co będę mogła powiedzieć swojemu lekarzowi na wizycie to, że gin na IP powiedział, że ktg w porządku. trochę słaba informacja
|
||||
|
|
|
|
#4557 |
|
Zakorzenienie
|
A u mnie nie robi KTG tylko przychodzę, podłącza mnie i słuchamy serca i tętna ok 5-10 min
nie robi zapisu... z Julią też mi nie robiła ..
|
|
|
#4558 |
|
Zakorzenienie
|
widzę że rozmowa o ktg, u mnie w lux medzie nie mają ;/
poprawiłam pracę na zaliczenie ale nie wiem dalej trochę mało, eh ide na ostry dyżur może potem mnie natchnie. a i nie wiem co na obiad?? jakies sugestie? ale bez żadnych szaleństw
|
|
#4559 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Malpka, za wizytęcoś dziś nierozgarnięta jestem...to pewnie przez ten dziki wiatr i ucho Moderny
|
|
|
|
|
|
#4560 |
|
Zakorzenienie
|
Ja jak byłam w szpitalu to dostałam zapis, podbity przez lekarza (akurat też mój gin był) i jak 2 razy robiłam u niego w gabinecie to też dostałam. Także mam 3 w moich dokumentach ciążowych.
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:03.

05.07.2008 

)... 

Jaki ten chłopczyk był malutki;( a ten drugi z rozszczepem wargi i podniebienia biedaczek ;(

szpital zamkniety dla odwiedzających z powodu grypy, więc o zwiedzaniu nie było mowy. Porodówki nie widziałam (podobno odremontowana), byłam tylko na patologii, a tam niestety smutek i nostalgia (na podłodze płytki z PCW
ale fajnie było .....

jutro moze beda juz wyniki 
chyba mi było najbardziej przykro. mloda i tż przestali się nią cieszyć jak się tylko skończyły na niej cukierki
źle się czuje w takich kolorach bez charakteru i spotykanych wszędzie wkoło.