Wrześniowo - październikowe mamusie 2013 :) - Strona 54 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-01-31, 12:02   #1591
Lolaaaaaaa88
Zakorzenienie

Dot.: Wrześniowo - październikowe mamusie 2013 :)

Cytat:
Napisane przez niut80 Pokaż wiadomość
Jesteś chroniona. Mają obowiązek Ci przedłużyć umowę do dnia porodu. Zanieś zaświadczenie do pracy już po pierwszej wypłacie,wtedy masz pewność, że Cię zarejestrowano w ZUSie. U ciebie 12 tc się zaczyna ok połowy marca, a umowę masz przecież na dłużej. W połowie marca musisz zanieść kolejne zaświadczenie, że osiągnęłaś wiek ciąży uprawniający do przedłużenia umowy tj. 12 tc.
niut80 dziękuję, że odpisałaś mi i jednocześnie pocieszylaś jesteś niezastąpiona,:r oza:

już dostałam pierwszą wypłate ponieważ tu wypłaty wypłacają za np. za styczeń 28go stycznia, poczekam jeszcze by chociaż minął mi msc w pracy, mam nadzieję,że dam radę
Lolaaaaaaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-31, 12:15   #1592
Papuga69
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez papalinka83 Pokaż wiadomość
Cześć dziewczynki

Właśnie wróciłam od lekarza i wyobraźcie sobie, że pojawił się bobas w pęcherzyku, strasznie malutki, niecałe 4mm.

Podobno jest ok. 1,5-2 tyg młodszy/mniejszy niż wynika z OM, co jest dziwne bo owulacja była stwierdzona, ale pani powiedziała, że czasem tak jest I bije już mu serce ponoć, chociaż ja nic nie zauważyłąm specjalnie, ale też lekarka nie starała się pokazać.

W poniedziałek idę do lekarza prywatnie, który będzie prowadził ciążę, to może poznam w końcu termin porodu itp, bo ta pani nie wychodziłą jakoś z informacjami. W każdym razie - zostanę mamusią A tak się bałam że już zostanie pusty pęcherzyk.

A co mdłości, to pani powiedziała, że powinnam się nimi cieszyć, że kobiety najpierw chcą zajść w ciążę, a potem jak już są, to zamiast się cieszyć, to narzekają... Normalnie szok - cieszę się z ciąży, ale nie z czasu spędzonego w wc... ehhh. W każdym razie piękny dzień!!! Zaraz spróbuję coca-coli.

Także jak ktoś nie ma wskazań, to faktycznie lepiej za wcześnie nie robić usg i niepotrzebnie się denerwować. A koleżanki, które nic nie widziały w 5tc pocieszam, że u mnie na usg w skończonym 6tc był sam pecherzyk
Gratuluje Czyli który to tydzień?
Mi dzisiaj ginekolog przepisał lekarstwo na mdłości, jak wykupie i przetestuje to dam znać czy działa. Moje maleństwo ma 2cm i juz się rusza!

_________________________ _________
Niut A pewnie że lepiej

---------- Dopisano o 12:15 ---------- Poprzedni post napisano o 12:13 ----------

Cytat:
Napisane przez SAMBAdiJANEIRO Pokaż wiadomość
oj na sama mysl o coli mi niedobrze - leze i patrze w sufit - dotychczas nie wiedzialam ze to takie pochlaniajace zajecie ;-)
Pozazdrościć Ja gnije w pracy

Edytowane przez Papuga69
Czas edycji: 2013-01-31 o 12:14
Papuga69 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-31, 12:18   #1593
SAMBAdiJANEIRO
Zakorzenienie

Papalinka ja tez gratuluje cudownie ze ciaza jest mlodsza i rozwija sie prawidlowo i nie spelnily sie zadne zle scenariusze
SAMBAdiJANEIRO jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-31, 12:27   #1594
niut80
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Lolaaaaaaa88 Pokaż wiadomość
niut80 dziękuję, że odpisałaś mi i jednocześnie pocieszylaś jesteś niezastąpiona,:r oza:

już dostałam pierwszą wypłate ponieważ tu wypłaty wypłacają za np. za styczeń 28go stycznia, poczekam jeszcze by chociaż minął mi msc w pracy, mam nadzieję,że dam radę
A jakby zaczęli cwaniakowac i próbowali Cię namówić na podpisywanie czegokolwiek to weź papier do rączki i z uśmiechem powiedz: "To ja pójdę do Państwowej Inspekcji Pracy się skonsultować." Bo czasem nieprzytomne panny dają sobie wmówić, że jak podpiszą rozwiązanie umowy za porozumieniem stron, to też zasiłek im się należy. A potem to ryk i ratujcie. A tu już za późno. Tak więc żadnego wypowiedzenia, żadnego porozumienia stron nie podpisuj.
niut80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-31, 12:28   #1595
Lolaaaaaaa88
Zakorzenienie

Papalinka gratulacje to cudowny widok

ja idę na drugą zmianę;/ bleee, a chętnie bym poleżała abo poszła na scpaer taka piękna pogoda
Stary 2013-01-31, 12:30   #1596
papalinka83
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Papuga69 Pokaż wiadomość
Gratuluje Czyli który to tydzień?
Mi dzisiaj ginekolog przepisał lekarstwo na mdłości, jak wykupie i przetestuje to dam znać czy działa. Moje maleństwo ma 2cm i juz się rusza!

Wg OM jest 6t3d, a wg usg gdzies 5t Ciekawe, czy lekarstwo pomoże. Właśnie wydaje mi się, że podejście tej lekarki dziwne - że mam się cieszyć mdłościami!!! Daj znać, czy pomogło. A 2 cm to już duże - fajnie musi wyglądać

---------- Dopisano o 12:30 ---------- Poprzedni post napisano o 12:29 ----------

Cytat:
Papalinka gratulacje to cudowny widok

ja idę na drugą zmianę;/ bleee, a chętnie bym poleżała abo poszła na scpaer taka piękna pogoda
Dzięki A ty chyba też jesteś z Wrocławia jeśli dobrze pamiętam? Gdzie chodzisz do lekarza?
papalinka83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-31, 12:35   #1597
Lolaaaaaaa88
Zakorzenienie

Cytat:
A jakby zaczęli cwaniakowac i próbowali Cię namówić na podpisywanie czegokolwiek to weź papier do rączki i z uśmiechem powiedz: "To ja pójdę do Państwowej Inspekcji Pracy się skonsultować." Bo czasem nieprzytomne panny dają sobie wmówić, że jak podpiszą rozwiązanie umowy za porozumieniem stron, to też zasiłek im się należy. A potem to ryk i ratujcie. A tu już za późno. Tak więc żadnego wypowiedzenia, żadnego porozumienia stron nie podpisuj.
ok na pewno się zastosuję nie chcę niczego spieprzyć bo byłabym w niezłej doopie za przeproszeniem, dzięki za rady!

---------- Dopisano o 12:35 ---------- Poprzedni post napisano o 12:31 ----------

Cytat:
[/COLOR]

Dzięki A ty chyba też jesteś z Wrocławia jeśli dobrze pamiętam? Gdzie chodzisz do lekarza?
tak jestem z Wrocławia
na pierwszej wizycie byłam u dr Hapona ze szpitala na Brochowie (jakbym nei wyjechała będę tam rodzć), na następne już pójdę do lekarza w przychodni PCZ na Sienkiewicza, jeszcze nie mogę zdecydować się do kótrego, a TY?
Stary 2013-01-31, 12:36   #1598
Papuga69
Raczkowanie

Cytat:
Wg OM jest 6t3d, a wg usg gdzies 5t Ciekawe, czy lekarstwo pomoże. Właśnie wydaje mi się, że podejście tej lekarki dziwne - że mam się cieszyć mdłościami!!! Daj znać, czy pomogło. A 2 cm to już duże - fajnie musi wyglądać

---------- Dopisano o 12:30 ---------- Poprzedni post napisano o 12:29 ----------

Bardzo dziwne, no ale mówisz że będziesz chodzić prywatnie więc obyś się więcej nie spotkała z taką ciekawą opinią

Dzisiaj postaram się wykupić recepte A rzygać mi się chce cały czas więc już dziś sprawdzę czy coś pomaga

Ma wielką głowę hihi i strasznie się wierci Szkoda że jeszcze nie czuć
Stary 2013-01-31, 12:40   #1599
beatryszja4
Raczkowanie

Unhappy Dot.: Wrześniowo - październikowe mamusie 2013 :)

Cytat:
Napisane przez Saudia Pokaż wiadomość
Dziewczęta, a mnie nie ma na liście... no ale chyba już nie ma sensu dopisywać.
Byłam dziś u lekarza, miałam zobaczyć serducho-nie zobaczyłam, jestem w 9tc 3d i więcej już nie będzie niestety, potwierdziło sie najgorsze: zarodek sie nie rozwija, serca brak-wiadomo co to oznacza, statystykom stało sie zadośc.
Dostałam tabletki na poronienie farmakologiczne, które mam brać przez 5 dni, dziś wziełam już pierwszą i zaczęłam krwawić, ponoć mam sie sama oczyścić, czy tak sie stanie zobaczymy na usg w poniedziałek rano.
Życze Wam z całego serca obym była pierwszą i ostatnią na tym forum, która żegna swojego Aniołka. Będę was podczytywać od czasu do czasu, sama pewnię przeniose się za jakiś czas do staraczek, mam nadzieję... Na szczęście mój ukochany mężus jest ze mną i będzie przez najbliższe 5 dni pracował z domu, bo stwierdził, że w pracy by z nerwów nie wytrzymał tylko by sie martwił czy wszystko ze mną dobrze.
Trzymam kciuki za Was, Wasze dzidzie i 9 m-cy i życzę szczęśliwego rozwiązani!
Bardzo mi przykro wiem co czujesz Na pewno Wam się uda Tez to przezywałam Nie martw się Maie siebie nawzajem to najważniejsze
beatryszja4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-31, 13:05   #1600
papalinka83
Zakorzenienie

Cytat:
ok na pewno się zastosuję nie chcę niczego spieprzyć bo byłabym w niezłej doopie za przeproszeniem, dzięki za rady!

---------- Dopisano o 12:35 ---------- Poprzedni post napisano o 12:31 ----------

tak jestem z Wrocławia
na pierwszej wizycie byłam u dr Hapona ze szpitala na Brochowie (jakbym nei wyjechała będę tam rodzć), na następne już pójdę do lekarza w przychodni PCZ na Sienkiewicza, jeszcze nie mogę zdecydować się do kótrego, a TY?
Ja na razie chodziłąm do luxmedu do dr Pajtasz, bo w pracy mam tam opieke medyczną bezpłatną. A chodzić będę do Krzemieniewskiej, którą wiele osób poleca, a czytałam opinie i też są dobre. One jest ze szpitala na Klinikach. Chcę jednak lekarza, któremu będę mogła zaufać, a nie takiego, który mnie nawet nie poinformuje, że mam brać kwas foliowy... No może źle trafiłąm po prostu, ale jakoś się zraziłam. Ja to w ogóle jestem taka Wrocławianka świeżo upieczona, bo dopiero tu jestem 1,5 roku

---------- Dopisano o 13:05 ---------- Poprzedni post napisano o 13:03 ----------

Cytat:
Bardzo dziwne, no ale mówisz że będziesz chodzić prywatnie więc obyś się więcej nie spotkała z taką ciekawą opinią

Dzisiaj postaram się wykupić recepte A rzygać mi się chce cały czas więc już dziś sprawdzę czy coś pomaga

Ma wielką głowę hihi i strasznie się wierci Szkoda że jeszcze nie czuć
No mnie od kilku dni te mdłlości męczą i wymioty, a od niedzieli biorę dodatkowo duphaston, który to nasila A dzisiaj moja mama powiedziała, że na pewno nie mam mdłości, bo ona nie miała w ciąży, więc że ja też na pewno nie mam, tylko się naczytałąm i sobie wmawiam
papalinka83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-31, 13:14   #1601
bajka1807
Zakorzenienie

a ja dostalam antybiotyk na zapalenie zatok i spojowek o przygodzie w przychodni nie wspomne ze lekarz nie chcial mnie przyjac, wiec podziekowalam walnelam drzwiami i poszlam prywatnie. ja pierd*dole dlaczego mam placic za cos co powinnam miec za darmo, chociaz ten pieprzony rodzinny a tak znowu jestem lzejsza o prawie 200 zl lacznie z lekami a i tak uslyszalam ze najlepiej by bylo sie polozyc do szpitala... ta jasne juz pedze jutro chhyba jade do matki, zajmie sie mloda, a ja w koncu odpoczne
Mel B 14/14 ✓
bajka1807 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-31, 13:18   #1602
Papuga69
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez bajka1807 Pokaż wiadomość
a ja dostalam antybiotyk na zapalenie zatok i spojowek o przygodzie w przychodni nie wspomne ze lekarz nie chcial mnie przyjac, wiec podziekowalam walnelam drzwiami i poszlam prywatnie. ja pierd*dole dlaczego mam placic za cos co powinnam miec za darmo, chociaz ten pieprzony rodzinny a tak znowu jestem lzejsza o prawie 200 zl lacznie z lekami a i tak uslyszalam ze najlepiej by bylo sie polozyc do szpitala... ta jasne juz pedze jutro chhyba jade do matki, zajmie sie mloda, a ja w koncu odpoczne
Niestety tak wygląda polska służba zdrowia, nieład i chaos.

Papalinka
Moja mama nie miała mdłości a ja mam, na 100% sobie nie wmawiam, więc chyba nie ma na to reguły

Edytowane przez Papuga69
Czas edycji: 2013-01-31 o 13:19
Stary 2013-01-31, 13:23   #1603
87czarna
Zakorzenienie

Cytat:
Cześć dziewczynki

Właśnie wróciłam od lekarza i wyobraźcie sobie, że pojawił się bobas w pęcherzyku, strasznie malutki, niecałe 4mm.

Podobno jest ok. 1,5-2 tyg młodszy/mniejszy niż wynika z OM, co jest dziwne bo owulacja była stwierdzona, ale pani powiedziała, że czasem tak jest I bije już mu serce ponoć, chociaż ja nic nie zauważyłąm specjalnie, ale też lekarka nie starała się pokazać.

W poniedziałek idę do lekarza prywatnie, który będzie prowadził ciążę, to może poznam w końcu termin porodu itp, bo ta pani nie wychodziłą jakoś z informacjami. W każdym razie - zostanę mamusią A tak się bałam że już zostanie pusty pęcherzyk.

A co mdłości, to pani powiedziała, że powinnam się nimi cieszyć, że kobiety najpierw chcą zajść w ciążę, a potem jak już są, to zamiast się cieszyć, to narzekają... Normalnie szok - cieszę się z ciąży, ale nie z czasu spędzonego w wc... ehhh. W każdym razie piękny dzień!!! Zaraz spróbuję coca-coli.

Także jak ktoś nie ma wskazań, to faktycznie lepiej za wcześnie nie robić usg i niepotrzebnie się denerwować. A koleżanki, które nic nie widziały w 5tc pocieszam, że u mnie na usg w skończonym 6tc był sam pecherzyk
Rewelacja!

Cytat:
Napisane przez bajka1807 Pokaż wiadomość
O kurcze... Ale widzisz,tak to w tym naszym kraju bywa..
Opodcznij,należy Ci się

"Dziecko to taki sympatyczny początek człowieka"
87czarna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-31, 13:32   #1604
ladanseuse14
Zakorzenienie

dziewczyny powiedzialam dzis w pracy, wszystko ok od jutra ide na ciazowe L4
Stary 2013-01-31, 13:34   #1605
JennyAniolek
Zakorzenienie

Dot.: Wrzesniowe mamusie 2013 :)

Cytat:
Napisane przez karolson Pokaż wiadomość
Mamusie wrześniowe:
JennyAniolek: OM - ?, TP - 4-5.09.13
Proszę o wykreślenie z listy, gdyż będę mamą czerwcową 2013 a tutaj udzieliłam się, żeby pogratulować Pozdrawiam

Wiktor - 28.05.2013
Lilka & Emilka - 16.05.2015
Antoś - 12.02.2017
JennyAniolek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-31, 13:35   #1606
87czarna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ladanseuse14 Pokaż wiadomość
dziewczyny powiedzialam dzis w pracy, wszystko ok od jutra ide na ciazowe L4
Super Teraz wypoczywaj i dużo śpij,bo po porodzie będziemy chodzić z podkrążonymi oczami

Stary 2013-01-31, 13:42   #1607
lady_kiss
Rozeznanie

http://swiatmlodejmamy.blogspot. com/
witam przyszłe mamy zapraszam na mojego bloga, na którym jest m.in. notka o tym, bez czego nie może się obyć wyprawka dla noworodka oraz recenzje niektórych produktów. jest także porównanie pieluch Dada i Pampers. serdecznie zapraszam, może się przydać
Pozdrawiam i życzę szczęśliwych rozwiązań

Kubuś
ur. 11 listopada 2012

Blanka
ur. 10 lipca 2011
Aniołek

lady_kiss jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-31, 13:43   #1608
ladanseuse14
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 87czarna Pokaż wiadomość
Super Teraz wypoczywaj i dużo śpij,bo po porodzie będziemy chodzić z podkrążonymi oczami
najchetniej bym sie przespala ale przed 15 mam byc w szpitalu po L4, a mam zamiar isc na nogach wiec za jakies 40 min musze wyjsc.. ale potem to juz lezenie i spanko czarna a jak u Ciebie? jak sie czujesz?
Stary 2013-01-31, 13:46   #1609
201704210903
Konto usunięte

Cytat:
Bo nosisz w doopie nie w brzuchu.
żartownisiu jeden
poplułam się herbatą

---------- Dopisano o 13:46 ---------- Poprzedni post napisano o 13:44 ----------

Cytat:
Chodze na nfz, badania mam za darmo, przynajmniej jak narazie. A to usg genetyczne w krakowie wykonują ponoć tylko dwie placówki i refundowane jest tylko w przypadku ciąży wysokiego ryzyka, tak to trzeba bulić.. Lekarz mi mówił żeby wykonać je najlepiej do miesiąca czasu (od dnia dzisiejszego) czyli tak jak mówisz 12/13 tydzień
Kuźwa dla mnie to chore że trzeba tyle kasy wykładać za badanie..

---------- Dopisano o 10:30 ---------- Poprzedni post napisano o 10:29 ----------

Niestety nadal jestem troche zielona w tej tematyce, także niewiele pomogę:/
a gdzie w Krakowie robia te genetyczne?, bo też cche zrobić
201704210903 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-31, 14:10   #1610
83monia
Zakorzenienie

Cytat:

Ten krem na rozstępy pisze, żeby stosować około 4 msca, czy myślicie, że mogę już teraz? czy najpierw jakaś oliwke kupić?
tu wklejam linka do tej serii z Perfecty :http://www.sklep.dax.com.pl/serie/perfecta-mama/
jak się spisuje dam znać dopiero po jakimś czasie, ps, krem nałożyłam szybko się wchłania i ma łądny zapach, zobaczymy jak działa na plamy

aha no i stronki z próbkami już otworzyłam zabieram sie za pisanie mejli hihi
krem jest na rozstepy czy przeciwko rozstepom? bo jak przeciwko to ok, mozna, ale jak juz na rozstepy to nie powinno sie uzywac w ciazy. nie dlatego ze cos robi, ale dlatego, ze powoduje ze skora ma byc "blizej" siebie, bardziej jedrna, a teraz zalezy nam raczej na jej rozciagliwosci a nie jedrnosci

---------- Dopisano o 14:10 ---------- Poprzedni post napisano o 13:57 ----------

Cytat:
Napisane przez beatryszja4 Pokaż wiadomość
Hej Mamusie Mam pytanie czy Wy też macie zaparcia? Mi bardzzo dokuczają
sliwki suszone (i kompot z nich) a najlepiej kiwi

BLOGUJĘ: http://www.konfabula.pl
83monia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-31, 14:15   #1611
87czarna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ladanseuse14 Pokaż wiadomość
najchetniej bym sie przespala ale przed 15 mam byc w szpitalu po L4, a mam zamiar isc na nogach wiec za jakies 40 min musze wyjsc.. ale potem to juz lezenie i spanko czarna a jak u Ciebie? jak sie czujesz?
A w miarę dobrze- mdłości mi towarzyszą,chociaż wydaje mi się,że mniej jak zjem Brzuch też już mniej mnie boli,za to jajniki czuję cały czas A jak Twoje dolegliwości ciążowe?

Stary 2013-01-31, 14:27   #1612
83monia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez rubinka25 Pokaż wiadomość

hahaha właśnie mi się przypomniało jak mój mąż zareagował na informację, że teraz nie mogę się przemęczać i dźwigać itp. Powiedział: "no nie przesadzaj, co to znaczy dźwiganie? 10 kg zakupów do domu chyba możesz przynieść. Nasze babki zasuwały ciężko w polu do 9 miesiąca i żyły."

Ręce mi opadają i mam nadzieję, że wkrótce się opamięta, bo też wydaje mi się, że póki co fakt, że zostanie ojcem jeszcze do niego nie dotarł.
a moze tak przypomniec przezywalnosc niemowlat i okołoporodową kobiet? teraz rocznie 1-2 kobiety umieraja przy porodzi na cala polske, wtedy pewnie na gminę! no i poronień było wiecej (jakby nie bylo to pewnie wiecej dzieci by bylo bo i po antykoncepcje wtedy raczej bylo kiepsko)

bede cichaczem sie tu udzielac, potem wam wyjasnie dlaczego...

Edytowane przez 83monia
Czas edycji: 2013-01-31 o 15:13
Stary 2013-01-31, 14:51   #1613
outline
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Diorisha Pokaż wiadomość
I ja muszę ograniczyć wieczorne jedzenie.Od dziś jem max do 18tej No..... przynajmniej spróbuję
Po pierwszej ciąży wszystko błyskawicznie zrzuciłam-z nerwów bo mieliśmy po narodzeniu problemy z małą.I jak wychodziłam ze szpitala to ważyłam 1kg mniej niż przed ciążą.

Kto prowadzi Twoją ciążę?Ja chodzę do Skorupskiego.Prowadził również moją pierwszą ciążę.

Ależ mi narobiłaś smaka Na dziś już mam obiad zaplanowany ale pewnie jutro się skuszę
Dr Konrad Futyma.

---------- Dopisano o 14:33 ---------- Poprzedni post napisano o 14:30 ----------

Cytat:
To dzisiaj przetestuje cole
_________________________ _______

Dziewczyny właśnie wróciłam od ginekologa, wszystko jest dobrze, Maleństwo ma ponad 2cm i widziałam na usg jak się rusza coś pięknego Dostałam skierowanie na cytologie, badania krwi(toxoplazmoza,grupa krwi,cukier), zmirzyli mi ciśnienie, zważyli, założyli karte ciąży. Ponad to lekarz zalecił wykonanie usg genetycznego, które kosztuje 200zł no ale jak trzeba to trzeba.
I dostałam recepte na jakiś lek który ponoć pomaga na wymioty a zwie się 'metodopremid' ,zobaczymy czy działa
Gratuluję! Cieszę się, że wszystko w porządku

---------- Dopisano o 14:51 ---------- Poprzedni post napisano o 14:33 ----------

Cytat:
Napisane przez 83monia Pokaż wiadomość
krem jest na rozstepy czy przeciwko rozstepom? bo jak przeciwko to ok, mozna, ale jak juz na rozstepy to nie powinno sie uzywac w ciazy. nie dlatego ze cos robi, ale dlatego, ze powoduje ze skora ma byc "blizej" siebie, bardziej jedrna, a teraz zalezy nam raczej na jej rozciagliwosci a nie jedrnosci

---------- Dopisano o 14:10 ---------- Poprzedni post napisano o 13:57 ----------

sliwki suszone (i kompot z nich) a najlepiej kiwi
Ja w dalszym ciągu, pochłaniam banany, przynajmniej dwa dziennie. Żadnych problemów żoładkowych nie mam. Także mogę polecić, a na pewno smakowite lepsze od śliwek, od dziecka mam awersję.

Mój pierwszy blogowy projekt Czyli jedzonko, ślub, kartki i cały ten bałagan...KLIK

...
outline jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-31, 15:24   #1614
Karolina264
Przyczajenie

Cytat:

Kiedy 4 lata temu zaszlam w ciaze, miałam nieciekawa sytuaje w pracy i poszłam do prawnika po fachowa poradę. I wtedy było tak, jeśli ciaza była mniejsza niz 12 tyg a mi konczyla sie uowa to mogli zakonczyc wspólprae ze mna wiec prawnik proponowal milczec do tego czasu, natomiast jesli byla powyzej 3 msc to do dnia porodu musza przedłuzyc.
Ja nie bylabym taka pewna czy jestes chroniona, teraz nawet na wychowawczy moga zwolnic w tak wczesnej ciazy chyba ze sie to w ciagu tych 4 lat zmienilo.
tak poza tym dawno mnie tu nie bylo tzn czytałam, ale nie pisałam. U mnie mdlosci, smaki, zaparcia mam nadzieje ze to dobry znak, bo we wtorek ide na 2 wizyte. Ostatnia byla msc temu i byl sam pecherzyk z cialkie zoltym. Dzis konczy sie 9 tyg, zaczyna 10. Pozdrawiam

---------- Dopisano o 15:24 ---------- Poprzedni post napisano o 15:10 ----------

Dziewczyny jakie badania zlecaja lekarze na NFZ? Bo ja dzis bylam pobrac krew i zaplacilam 180 zł!!! zaczełam załowac ze jednoczesnie nie poszłam panstwowo to bym za darmo miała, ale usprawiedliwiam sie zeby nie zalowac teraz tym ze pewnie panstwowo nie zlecilby mi lekarz tylu co prywatnie a lepiej jednak zrobic. dostalam na morfologie, badanie moczu, glukoza, HbsAg, WR, toxoplazmoza Ig G i Ig m, tsh
Karolina264 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-31, 15:32   #1615
outline
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Karolina264 Pokaż wiadomość
Kiedy 4 lata temu zaszlam w ciaze, miałam nieciekawa sytuaje w pracy i poszłam do prawnika po fachowa poradę. I wtedy było tak, jeśli ciaza była mniejsza niz 12 tyg a mi konczyla sie uowa to mogli zakonczyc wspólprae ze mna wiec prawnik proponowal milczec do tego czasu, natomiast jesli byla powyzej 3 msc to do dnia porodu musza przedłuzyc.
Ja nie bylabym taka pewna czy jestes chroniona, teraz nawet na wychowawczy moga zwolnic w tak wczesnej ciazy chyba ze sie to w ciagu tych 4 lat zmienilo.
tak poza tym dawno mnie tu nie bylo tzn czytałam, ale nie pisałam. U mnie mdlosci, smaki, zaparcia mam nadzieje ze to dobry znak, bo we wtorek ide na 2 wizyte. Ostatnia byla msc temu i byl sam pecherzyk z cialkie zoltym. Dzis konczy sie 9 tyg, zaczyna 10. Pozdrawiam

---------- Dopisano o 15:24 ---------- Poprzedni post napisano o 15:10 ----------

Dziewczyny jakie badania zlecaja lekarze na NFZ? Bo ja dzis bylam pobrac krew i zaplacilam 180 zł!!! zaczełam załowac ze jednoczesnie nie poszłam panstwowo to bym za darmo miała, ale usprawiedliwiam sie zeby nie zalowac teraz tym ze pewnie panstwowo nie zlecilby mi lekarz tylu co prywatnie a lepiej jednak zrobic. dostalam na morfologie, badanie moczu, glukoza, HbsAg, WR, toxoplazmoza Ig G i Ig m, tsh
Trochę wyżej pisałam...w mojej prywatnej przychodni skorzystałem z opcji nfz, więc wizytę miałam zadarmo lekarz wypisał mi skierowanie na te wszystkie badania, te same co u ciebie i jeszcze więcej dostałam bo do tego grupa krwi i coś tam jeszcze...i na skierowaniu oznaczyl, że nfz. Okazało się, że nie zapłacę za żadne mimo, że w prywatnej przychodni.

Mój pierwszy blogowy projekt Czyli jedzonko, ślub, kartki i cały ten bałagan...KLIK

...
outline jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-31, 15:41   #1616
Papuga69
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Mlebidakin Pokaż wiadomość
żartownisiu jeden
poplułam się herbatą

---------- Dopisano o 13:46 ---------- Poprzedni post napisano o 13:44 ----------

a gdzie w Krakowie robia te genetyczne?, bo też cche zrobić
ul.Czysta 5/15-16 centrum medyczne pro creative, Tak mi pisze na skierowaniu, a gdzie jest czysta to nie mam pojęcia
Stary 2013-01-31, 15:46   #1617
201704210903
Konto usunięte

Cytat:
ul.Czysta 5/15-16 centrum medyczne pro creative, Tak mi pisze na skierowaniu, a gdzie jest czysta to nie mam pojęcia
czysta jest koło Paderevianum, przy alejach, miałam tam pobieraną krew do badań; to jest niedaleko fitness młyn

---------- Dopisano o 15:46 ---------- Poprzedni post napisano o 15:45 ----------

dzieki za info - może też się tam wybiorę
201704210903 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-31, 15:49   #1618
83monia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez outline Pokaż wiadomość
Dr Konrad Futyma.

---------- Dopisano o 14:33 ---------- Poprzedni post napisano o 14:30 ----------

Gratuluję! Cieszę się, że wszystko w porządku

---------- Dopisano o 14:51 ---------- Poprzedni post napisano o 14:33 ----------

Ja w dalszym ciągu, pochłaniam banany, przynajmniej dwa dziennie. Żadnych problemów żoładkowych nie mam. Także mogę polecić, a na pewno smakowite lepsze od śliwek, od dziecka mam awersję.
banany i jagody suszone to wlasnie dobre ale na biegunke...

A na mdlosci polecaja jesc migdaly

Stary 2013-01-31, 15:53   #1619
Papuga69
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Mlebidakin Pokaż wiadomość
czysta jest koło Paderevianum, przy alejach, miałam tam pobieraną krew do badań; to jest niedaleko fitness młyn

---------- Dopisano o 15:46 ---------- Poprzedni post napisano o 15:45 ----------

dzieki za info - może też się tam wybiorę

O to dobrze ,przynajmniej blisko

Zastanawiam się czy nie ma jakiegoś sposobu żeby zrobili to na nfz
Stary 2013-01-31, 15:58   #1620
83monia
Zakorzenienie

uwazajcie tylko na lek Talimid (chyba w PL nie ma go jeszcze, obecnie to lek na raka)
http://londyn.gazeta.pl/londyn/1,85424,5145004.html kiedys ten sam skladnik innego leku był mocno mnutagenny (lek na mdłosci i wymioty!)

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości