|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1771 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Kupujesz, urządzasz, planujesz...Napewno z chęcią o tym poplotkujesz.
Cytat:
Powiem Ci ze super to wyszło Lepiej niz sobie wyobrażałam ![]() U nas... moze w przyszłym tygodniu skończą gładzie... zobaczymy co dalej
|
|
|
#1772 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
no i jestem zachwycona Twoimi płytkami wieszaczek tez cud malina
|
|
|
#1773 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Czyli wszystkie ściany równoległe do drzwi wejściowych? ^^
|
|
|
|
|
|
#1774 | |
|
DOMator
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#1775 |
|
Wtajemniczenie
|
Jak tam postępy w waszych remontach dziewczyny?
Gwiazdeczko super ten efekt na Twoim korytarzu. Mimo, że nie lubie mocnych akcentów kolorystycznych to wygląda to bardzo harmonijnie i schludnie ![]() U mnie kafelki w łazience dobiegają końca, w przeciągu kilku dni układamy podłogę później wchodzi pan od kuchni i szaf wnekowych z montażem, następnie firma z drzwiami wewnętrznymi. Wszystko już pozamawiane, powybierane. A następnie to co my wszystkie lubimy najbardziej tzn. łóżko, kanapa stół krzesła, oświetlenie, dodatki, pierdułki tego ostatniego najbardziej nie mogę się doczekać poduszeczki, firanki, świeczki też tak macie?
|
|
#1776 | |
|
Zakorzenienie
|
Dzieki dziewczyny za wszystkie mile slowa
1000days- twoja rada mnie zainspirowala, ale czesciowo, bo nie wszystkie przeciwlegle sciany pomalowalismy ![]() Cytat:
![]() A co do pytania, to ja zdecydowanie mialam tak samo To juz taka przyjemniejsza czesc urzadzania Choc czasem, jak ze wszystkim zreszta, okazuje sie ze albo wybor jest za duzy, albo nie mozemy znalezc dokladnie tego co bysmy chcieli, albo jest problem z podjeciem ostatecznej decyzji. Jakby nie bylo-przyjemnosc z tego jest ogromna
|
|
|
|
#1777 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
my dzis bylismy dopiero w spoldzielni podpisac umowe z dostawca pradu, przez niskie temperatury nie mozna wody puscic jeszcze i nie ma licznikow, wiec Pani powiedziala, ze jak sie troche ociepli..... Masakra-przeciez to moze byc nawet koniec lutego...Cytat:
ja juz jestem pzerazona sama łazienką. Dziewczyny, ile mniej wiecej trzeba liczyc na remont łazienki? Chodzi mi o całkowity remont-kafle,gładzie, prysznice, umywalki i cała reszta. No i news- bylismy na budowie w weekend sprawdzic co i jak. Drzwi juz wstawione do mieszkania. Oczywiscie ktos czyms zahaczył i sa mocno porysowane w jednym miejscu. Ja juz to widze od razu i pewnie kaze im wymienic te drzwi. Ale lepsza sprawa....hydraulicy zapomnieli wstawic rury ktore doprowadzaja wode do spłuczki no chyba ze w tym bloku beda dawac wiaderko do splukiwania wc ![]() Heheheheh i co Wy na to??? ![]() i jeszcze mam prosbe w kuchni beda meble w takim stylu:https://www.google.pl/search?q=kuchn...ml%3B640%3B427 bez tych polek, chodzi mi tylko o meble w polysku, gora jasna (biała, waniliowa lub ecru), a dół heban, makassar lub palisander. Na podlodze maja byc połozone kafle ceramstic pop art white https://www.google.pl/search?q=ceram...ml%3B500%3B500 no i zastanawiam sie jakie plytki miedzy szafkami zeby to wszystko ładnie sie komponowało ![]() aaaa kafle maja byc polozone podobnie jak tu (na ostatnim zdjeciu-fioletowa kuchnia): http://tablica.pl/oferta/firma-remon...3a27;r:15;s:21 przepraszam za tak dlugasne linki
29.06.2012 Edytowane przez malaOlaa Czas edycji: 2013-01-28 o 15:57 |
||
|
|
|
|
#1778 |
|
Wtajemniczenie
|
malaOlaa- łazienka od kilku do kilkunastu tys, zależy co Ci się podoba i na co Cię stać. Zrób sobie budżet-wtedy łatwiej robić zakupy i włos się nie jeży i pustka w portfelu nie zagości szybko. Zrób sobie kosztorys z cenami rzeczy "podoba mi się/chcę to" a potem szukaj tańszego sklepu/dostawcy ewentualnie zamiennika. Baterię można kupić już za 100zł a ja Ci się podoba za 400zł? Trudno to wycenić. Z budżetem łatwiej realizować zakupy, włos się nie jeży, kontrolujesz wydatki i nie zostajesz z pustym portfelem w połowie remontu.
Co do kuchni-ja bym dała takie same płytki między meble-ładnie to wygląda w tej pierwszej kuchni z linka |
|
|
|
|
#1779 |
|
Raczkowanie
|
Gwiazdeczka
![]() bardzo fajna zmiana! Odważnie, ale też i łagodnie.. bardzo mi się podoba Jakie teraz zmiany planujesz? ![]() Ja dopiero się rozkręcam U mnie miała być jedynie zmiana w salonie, a już sypialnię wymalowaliśmy i obecnie rozmyślam nad zmianami w pokoju synka ![]() ![]() Nie mogę wrzucić fotek samego pokoiku, ale może i tak podpowiecie mi coś co do wyboru koloru ściany. Trzy ściany będą pomalowane na kolor szary - jasny popielaty (załącznik 1) i zastanawiam się jaki kolor wybrać na główną ścianę Myślałam nad takim kolorkiem jak w załączniku 2. Główna ściana to znaczy taka, którą od razu widać po wejściu do pokoju, na niej będą wisieć dwa regały białe z Ikei (załacznik 3) i z boku stać będą stoliczek i krzesełka też w białym kolorze. Genaralnie wszystkie mebelki synek ma kolorze białym. Jak myślicie jaki kolor ściany mogłabym wprowadzić przy tej szarości na pozostałych ścianach i białych meblach? Proszę o opinie ![]() ![]() :pro si:
|
|
|
|
|
#1780 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Co do drzwi to koniecznie zwroccie na to uwage i powinni Wam wymienic A z budowlancami swietna historia W sprawie kuchni, to zgodze sie z Dorka, najlepiej bedzie wygladac cos zblizonego do plytek na podlodze. Albo tak jak tutaj, jakas grafika na szkle: untitled.jpg Cytat:
Do szarosci to wiekszosc kolorow pasuje, wybierz taki jaki Ci sie podoba (albo podoba sie synkowi )Dzieki za mily komentarz U mnie narazie cisza i spokoj ze zmianami.
Edytowane przez gwiazdeczka26 Czas edycji: 2013-01-29 o 13:33 |
||
|
|
|
|
#1781 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
sami mieszaliśmy (trudno takie nasycone barwy znaleźć), ale jest też ciemniejszy odcień turkusu z dekorala tyle, że pojemnik 2,5l to 160zł
|
|
|
|
|
|
#1782 |
|
Raczkowanie
|
Hello
![]() Zostanę chyba przy tym turkusie, bo innych pomysłów nie mam Podoba mi się znacznie bardziej odcień "petrol", ale biorąc pod uwagę, że ma być to pokój dziecka to jednak turkus jako bardziej ciepły i wesoły kolor wygrywa ![]() Gwiazdeczka synuś ma 1,5 roczku, więc jeszcze nie ma ulubionych kolorów A ja nie mam za bardzo pomysłów co jeszcze fajnie komponowałoby się z szarością i białymi mebelkami.Dorka w Obi wydaje mi się, że mają doć przyjemną farbę turkusową. Mam tu na myśli te ich farby, które mieszają na miejscu. Dziewczyny a poradzicie mi jeszcze, którą ścianę na ten turkus machnąć?! Malarz przychodzi już w sobotę, a ja nadal nie jestem zdecydowana. Wklejam załączniki pokoiku.. stare foty, zrobione zaraz po przeprowadzce, ale może coś widać pośród tego bałaganu ![]() Na ścianie prawej, tam gdzie widać otwarte drzwi będzie stało łóżeczko i tą ścianę myślałam dać na szaro, ściana z oknami też na szaro, a na turkus może tą ścianę po lewej - na niej będzie wisieć ten regał Expedit biały, który wklejałam ostatnio i obok stać będzie biały stoliczek z krzesełkami i podłużna biała półka nad nimi. Ale.. czy zawsze musi być jakieś ale?! Na tym Expedicie będą stać zabawki, które jak wiadomo są kolorowe w większości i tu się zastanawiam czy to do końca dobry pomysł, żeby ścianę, gdzie stoją zabawki malować na taki intensywny kolor?! Gdyby to była jakaś biała, zamykana komoda, czy szafa biała to nie byłoby problemu, fajnie wyglądałoby to na tle turkusu, ale w tej sytuacji zaczynam się wahać.. Na załączniku drugim widać, że ta ściana w pewnym momencie ma taki jakby słupek i też się zastanawiam, czy jak coś to jego też na turkusowo malnąć? Czy tylko tą dłuższą część ściany - od okien do tego słupka, a słupek na szaro?? Jak myślicie? Helpppp
|
|
|
|
|
#1783 |
|
Zakorzenienie
|
Kupiłam dziś kafelki do przedpokoju i zlew do kuchni.
Jutro ostatni dzień przeprowadzki i przez jakiś czas bez netu.
|
|
#1784 |
|
Zadomowienie
|
urządzam swój własny kącik, tzn. pokój
znalazłam w internecie coś, co mi się bardzo spodobało, wręcz zakochałam się. skromnie, z klasą, klimatycznie - 1 zdjęcie w załączniku.półkę tę białą znalazłam w ikei za 200 zł, ale mam daleko niestety i trochę mi nie po drodze.. czy można zamówić przez internet lub na allegro? druga sprawa to kanapa.. nigdzie nie mogę znaleźć takiej jak tu, z równym brzegami. moja ma być w kolorze beżowym, pudrowym.. ale z tymi brzegami mam problem, że zawsze są niższe;/ drugi załącznik to moja wymarzona szafa.. czy gdzieś znajdę taką, w takim stylu? bez zielonych wstawek. wybaczcie, że tak męczę, ale już zwątpiłam, że mi się uda wszystko znaleźć... |
|
|
|
|
#1785 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 21:25 ---------- Poprzedni post napisano o 21:22 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
|
#1786 | |
|
DOMator
|
Cytat:
A prostych kanap z wysokimi bokami szukaj w Furninova czy NOTI, jest jeszcze Mebelplast i kilka innych firm, które mają w ofercie proste modele, więc może tam coś znajdziesz. |
|
|
|
|
|
#1787 |
|
Raczkowanie
|
Dorka czyli mówisz, że całość ze słupkiem.. masz rację, nie ma co zachodzić w głowę, ale w salonie już zmieniałam kolor po miesiącu i nie chcę tego samego błędu tutaj popełnić
Elfia a Ty co myślisz? Podpowiedz mi coś Specjalistko ![]() ![]()
|
|
|
|
|
#1788 |
|
Zakorzenienie
|
Nie ma innego wyjścia. Na szczęście największe remonty się kończą.
|
|
#1789 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#1790 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/70103085/ i boję się, że będzie się odcinała kolorem.. a nie mam jak zobaczyc na zywo, widzialas moze? |
||
|
|
|
|
#1791 |
|
Zakorzenienie
|
zamówiliśmy drzwi wewnętrzne w punkcie autoryzowanym i mamy 25 % taniej od ceny katalogowej. Promocja zimowa.
|
|
#1792 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja bym pomalowała albo ścianę za łóżeczkiem na turkus plus przód słupka, albo od okna do słupka na turkus i resztę na szaro.
|
|
|
#1793 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
odcinała kolorem od czego? jest biała-Twoje inspiracje też---------- Dopisano o 09:15 ---------- Poprzedni post napisano o 09:12 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
|
#1794 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
chcę zrobić taki pokoik jak ten pierwszy, regał znaleziony, toaletkę zamówię na allegro (ma ktoś jakieś doświadczenia?), teraz mam problem z szafą, kanapą, biurkiem i rtv na tv. oglądam kanapy i nie mogę znalezc podobnego modelu do tej ze zdjęcia.. wydaje się ona taka masywna, mięciutka, no po prostu zakochałam się w kształcie i nie da mi się przetłumaczyć, że identycznej nie znajdę
|
|
|
|
|
|
#1795 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny ja chyba nienormalna jestem, bo juz bym chciala cos poprzestawiac w salonie
Nie wiem... moze dlatego, ze nie wybrobowalismy wszystkich mozliwych ustawien, i ciagle mi sie wydaje, ze moze moglo by byc lepiej Tylko moj maz nie chce ze mna przesuwac tych mebli ![]() Cytat:
Fajny pokoik. Ustawny i jasny Ja bym chyba zrobila turkusowy-szeroki pas przy suficie, cos jak na pierwszym zalaczniku + ten slupek tez na turkus. Jesli zostaniesz przy swojej wersji, to ja bym slupek juz wtedy na szaro zostawila. Ale tak szczerze, moze wogole odpusc turkus na scianie . Mozesz wprowadzic kolor poprzez dodatki, jak np zaslonki w oknach, kocyk, dywanik itp. I do tego na scianach rozne obrazki, naklejki. Niekoniecznie turkusowe![]() Znalazlam Ci kilka inspiracji Malpki na scianach sa przecudowne7.jpg 6.jpg 5.jpg 4.jpg 3.jpg 2.jpg 1.jpg Cytat:
![]() Cytat:
|
|
|
|
#1796 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
że się będzie gryzła.. właśnie najgorzej z szafą, bo wszystko inne ma podobny odcień jak espedit.. jestem w czarnej du.pie, za przeproszeniem, bo nie mam jak pojechać do ikei, lokalne sklepy to porażka, na allegro też nie widzę nic ciekawego...
|
|
|
|
|
|
#1797 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
|
#1798 |
|
Raczkowanie
|
Dorka a czy u Ciebie kuchnia już skończona???
Summertime ja mam tego Expedita w pokoju synka, też białego, nawet wklejałam ostatnio, ale problemu z doborem odcienia do innych mebli nie było, bo komodę, półki itd. również w Ikei kupione, więc wszystko w identycznym tonie. Ale ja też panikara, więc doskonale Cię rozumiem Ale tak czy siak nie rezygnuj z Expedita, bo to świetny mebel, kocham go! Jest tyle możliwości, żeby go fajnie zaaranżować, że nawet jak Ci się to ustawienie klasyczne znudzi to jest mnóstwo innych pomysłów na ustawienie go ![]() Może masz kogoś bliskiego kto mieszka niedaleko Ikei i mógłby kolory szafy Ikejowskiej z regałem porównać? ![]() Gwiazdeczka TŻ pewnie zmęczony już zmianami Z Ciebie to chyba taka Artystyczna Dusza jest, przynajmniej w temacie aranżacji wnętrz ![]() Dziękuję Wam bardzo za odpowiedzi na mojego posta i rady Pomysł Arnamy ( Racja, że możne ciekawiej wyjść jak pomaluję tą ścianę długą na turkus, słupek na szaro i jeszcze coś na turkus.. Najnowszy pomysł to, żeby turkusowo zrobić ścianę, w której są drzwi, na załączniku jej nie widać, bo akurat na tle tej ściany stałam robiąc fotki, więc była za mną i aparat nie mógł jej ująć. Arnama co myślisz?? Gwiazdeczka dziękuje Ci bardzo, bardzo za inspiracje! Wszystkie piękne Przy tworzeniu jakiejkolwiek koncepcji pokoiku synka w głowie miałam pokój córki koleżanki, który bardzo mi się spodobał. U koleżanki pokój już trzy razy zmieniony, bo mała już jest dużą dziewczynką, ale ja jej pokoik z najmłodszych lat nadal mam w pamięci! Ona miała bardzo mocny szary kolor na ścianie, białe mebelki i do tego różówe dodatki, ale bardzo jasne i delikatne, nie przesadzone w ilościach. Chciałam zmałpić jej koncepcję i też zrobić ciemny kolor ściany, ten turkus, postawić te nasze białe mebelki i wkomponować jasno brązowy kolor. Ale jedynie w akcencie zasłonki i naklejek na ścianie, też w jasno brązowym kolorze, pod białą prostą półką.. tak troszkę dwie, trzy sztuki takich jakby odbić łapki misia. Ojj nie wiem czy to dobrze tłumaczę Ehhhh... jak zwykle nie wiem co robić |
|
|
|
|
#1799 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
|
#1800 |
|
Zakorzenienie
|
Tragedia!!!!! Nie ma urzekających płytek na tym świecie!!!!
Byliśmy w salonie łazienek i..... wszystko na jedno kopyto Chyba te z Leroy zostaną, bo już najlepsze są, dziś mi sie też jedne spodobały, ale mąż coś sie krzywi ze nie chce czarno-białej łazienki ![]() Masakra jakaś
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:23.

W rzeczywistosci jest duzo ciemniejszy

Lepiej niz sobie wyobrażałam 

29.06.2012 

Podoba mi się znacznie bardziej odcień "petrol", ale biorąc pod uwagę, że ma być to pokój dziecka to jednak turkus jako bardziej ciepły i wesoły kolor wygrywa