Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013 Cz.3 - Strona 151 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-01-31, 19:53   #4501
malogirl
Przyczajenie

Dot.: Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013 Cz.3

Cytat:
Napisane przez madi82 Pokaż wiadomość
chociąz jedna z mojej okolicy witam Cię witam

uważaj bo tu są takie kobity, co bedziesz musiałą się tłumaczyc co jadłaś dzis na obiad
No to może od razu wytłumaczę, że trzeci dzień z rzędu opychałam się tostami
malogirl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-31, 19:53   #4502
czarownica1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lachryma Pokaż wiadomość
mi najbardziej byłoby szkoda truskawek i czereśni
tydzień temu robiłam kompocik z jabłek i dorzuciłam mrożone czereśnie... ledwo się rozmroziły w gorącej wodzie a ja je natychmiast wyjadłam
w sumie to w lipcu wiśnie mnie aż tak nie interesują, śliwki mogę pominąć, moreli szkoda i borówki amerykańskiej
czarownica1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-31, 19:54   #4503
idzia111
Zakorzenienie

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;38971046]O rany. Ale to powiedział gin, co to była za woda, co się stało?
Dobrze, że wszystko dobrze się skończyło [/QUOTE]

Okazało się, że czop wygląda tak jakby miał ochotę się ruszyć. Póki co siedzi na miejscu, ale muszę uważać. Gdyby się zruszył to wody pójdą i na tym etapie co jestem byłoby ciężko ciąże uratować. Szyjka produkuje bardzo dużo wydzieliny i stąd te upławy. Ale mówię, leci jak woda, bez zapachu, koloru. Gin zrobił test takim płynem czy to nie wody płodowe, bo sam na początku miał wątpliwości.
idzia111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-31, 19:54   #4504
czarownica1
Zakorzenienie

Nasza Matka Przełożona na pewno czuwa
Stary 2013-01-31, 19:55   #4505
iwona335
Zakorzenienie

ale naskrobałyście, i co teraz musze nadrabiac 8 stron, a mam czas tylko do 20:00
potem romansidło ogladam z mezem :x o kurde jak za dawnych starych lat
iwona335 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-31, 19:56   #4506
katarzynkajg
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez czarownica1 Pokaż wiadomość
tydzień temu robiłam kompocik z jabłek i dorzuciłam mrożone czereśnie... ledwo się rozmroziły w gorącej wodzie a ja je natychmiast wyjadłam
w sumie to w lipcu wiśnie mnie aż tak nie interesują, śliwki mogę pominąć, moreli szkoda i borówki amerykańskiej
Jak ja dawno kompotu nie piłam zapomniałam że istnieje takie cudo . Zjadłabym w tym momencie borówki i wiśnie

10.07.2013
Szymuś

Razem od 2003 roku
katarzynkajg jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-31, 19:59   #4507
czarownica1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez iwona335 Pokaż wiadomość
ale naskrobałyście, i co teraz musze nadrabiac 8 stron, a mam czas tylko do 20:00
potem romansidło ogladam z mezem :x o kurde jak za dawnych starych lat
zapowiada się upojny wieczór
Stary 2013-01-31, 19:59   #4508
roxi1980
Zakorzenienie

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;38971297]W 16-17 to trochę za wcześnie. Od połowy ciąży mniej więcej.
I są to tzw. skurcze przepowiadające, Braxtona-Hicksa, są niegroźne, jeśli nie powodują skracania szyjki macicy.

U mnie niestety powodowały i leżałam od 24 tc pod kroplówką z Fenoterolu (nie polecam), a potem na lekach w domu.[/QUOTE]

ja na fenoterolu byłam od końcówki września (23tc) do 31.12 - najpierw co 4h - niekończące się trzęsienie ziemi mimo brania isoptinu... potem 3x dziennie, ale dzięki temu Misio jest 10.01 urodziłam

Cytat:
Pani przedszkolanka pomaga dziecku założyć wysokie, zimowe butki. Szarpie się, męczy, ciągnie...
- No, weszły!
Spocona siedzi na podłodze, dziecko mówi:
- Ale mam buciki odwrotnie...
Pani patrzy, faktycznie! No to je ściągają, mordują się, sapią... Uuuf, zeszły! Wciągają je znowu, sapią, ciągną, ale nie chcą wejść..... Uuuf, weszły!
Pani siedzi, dyszy a dziecko mówi:
- Ale to nie moje buciki....
Pani niebezpiecznie zwężyły się oczy. Odczekała i znowu szarpie się z butami... Zeszły!
Na to dziecko :
-...bo to są buciki mojego brata ale mama kazała mi je nosić.
Pani zacisnęła ręce mocno na szafce, odczekała, aż przestaną jej się trząść, i znowu pomaga dziecku wciągnąć buty. Wciągają, wciągają..... weszły!.
- No dobrze - mówi wykończona pani - a gdzie masz rękawiczki?
- W bucikach.

Cytat:
Wyobraźcie sobie jakie piękne byłoby życie, gdyby przybiegało
odwrotnie niż dotychczas.
Zaczyna się od tego, że kilku eleganckich gości przynosi cię w
skrzyneczce i od razu trafiasz na imprezę.
Żyjesz sobie spokojnie jako starzec w domku.
Stajesz się coraz młodszy.
Pewnego dnia dostajesz odprawę w postaci grubszej gotówki i idziesz
do pracy. He!
Pracujesz jakieś 40 lat i poznajesz uroki życia. Zaczynasz pić coraz
więcej alkoholu, coraz częściej chodzisz na imprezy, coraz częściej
uprawiasz seks. Jak już masz to opanowane, jesteś gotów żeby trafić
na studia.
Potem idziesz do szkoły. Coraz mniej od ciebie wymagają, masz coraz
więcej czasu na zabawę. Robisz się coraz mniejszy, aż trafiasz do...
hmm, gdzie pływasz sobie w cieple przez 9 miesięcy, wsłuc***ąc się w
uspokajający rytm bicia serca.
A potem nagle BĘC - i Twoje życie kończy się orgazmem.

I czy tak nie byłoby lepiej?
zajefajne!!!

Cytat:
Napisane przez malogirl Pokaż wiadomość
Poczułam się namówiona i WITAM WSZYSTKIE MAMUSIE!!!!
Marta, 33l, W-w, pierwsze dziecko - 17-ty tydzień (OM 03.10)
witamy, witamy - może coś więcej o sobie?? pracujesz? skąd jesteś? co dziś jadłaś?

roxi1980 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-31, 19:59   #4509
malogirl
Przyczajenie

witaj
a cóż to za cudeńko w avatarze masz ? kocurek [/QUOTE]

To nasze kocie dziecko - Loca
Witając się napisałam, że oczekuję pierwszego, zapominając o sierściuchu no ale wiadomo, jak to jest z pamięcią ciężarówek
Stary 2013-01-31, 20:01   #4510
czarownica1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez katarzynkajg Pokaż wiadomość
Jak ja dawno kompotu nie piłam zapomniałam że istnieje takie cudo . Zjadłabym w tym momencie borówki i wiśnie
no i jakie praktyczne cudo... owocki typu jabłuszka ugotowane dobrze działają na perystaltykę jelit

---------- Dopisano o 20:01 ---------- Poprzedni post napisano o 20:00 ----------

Cytat:

witaj
a cóż to za cudeńko w avatarze masz ? kocurek

To nasze kocie dziecko - Loca
Witając się napisałam, że oczekuję pierwszego, zapominając o sierściuchu no ale wiadomo, jak to jest z pamięcią ciężarówek [/QUOTE]

ja już posiadam 2 kocie córeczki, teraz właśnie chłopak by się przydał
Stary 2013-01-31, 20:01   #4511
czerwony_balonik
Zadomowienie

Dzień dobry wszystkim

Cytat:
Napisane przez malaczarnakejt Pokaż wiadomość
Pytaj, pytaj, po to też tu jestem
Jeżeli chodzi o Karową, to 2 lata temu tam praktykowałam i znieczulenie było płatne. Nie wiem jak jest w tej chwili, ale na pewno nie było podziału płatne/refunfowane. Ja chciałabym rodzić na Karowej, bo znam tam zespół, ale zobaczymy, mój ginekolog nie przepada z a tym szpitalem. Pracował w bielańskim i pewnie tam mnie będzie kierował. Czas pokaże Bródnowski mam 10 min. piechotą od domu, ale tutaj nie chcę :P
A jak to jest ze wskazaniami do znieczulenia? Na jakiej podstawie lekarz to ocenia,czy pacjentce potrzebne czy nie? Znalazłam na stronie szpitala na Karowej takie info:

RODZĄCA MOŻE KORZYSTAĆ:

- z nowoczesnej, klimatyzowanej sali porodowej ze sterowanym łóżkiem, drabinką, piłką, wyposażonej w łazienkę, kącik do pielęgnacji noworodka, aneksu wypoczynkowego;
Sala do porodu

- ze swobowy poruszania się w pierwszym okresie porodu, kąpieli lub prysznica, jednak o takiej możliwości decydują położna i lekarz;
- ze znieczulenia zewnątrzoponowego ze wskazań medycznych.
Od momentu urodzenia noworodek ma zapewnioną opiekę lekarza neonatologa oraz pielęgniarki neonatologicznej, którzy uczestniczą przy porodzie.
Blok Porodowy jest wyposażony w system monitoringu porodu, ma też dwie sale do cięć cesarskich.

Dodatkowo pacjentka może wybrać:
- znieczulenie do porodu bez wskazań lekarskich - 500 zł.

Czyli o znieczuleniu na NFZ decydują wskazania medyczne, a bez tych wskazań kosztuje 500zł?

Cytat:
Napisane przez Margosia__ Pokaż wiadomość
Eee...tylko ja nie mam jeszcze takich problemów?
Ciekawe kiedy "dostanę" brzucha
Po mnie też jeszcze nic nie widać w dalszym ciągu, też się zastanawiam kiedy mi brzuch urośnie

Cytat:
Napisane przez dzoan Pokaż wiadomość
Myślicie, że sama oliwka jest wystarczająca czy raczej trzeba się wspomóc specjalnymi balsamami na rozstępy? Też używam póki co samej oliwki z hipp'a, (ponoć tej firmy i babydream mają najmniej chemii w sobie)..z lenistwa nie poszłam kupić żadnego balsamu jeszcze znaczy używam jakiegoś z Lidla mocno nawilżajacego i na niego jeszcze oliwkę
Ja używam narazie balsamu z Babydream,ale mam zamiar kupić Alverde
http://allegro.pl/alverde-oliwka-do-...947590599.html
http://allegro.pl/alverde-maslo-do-c...955529453.html

Cytat:
Napisane przez Ewusia709 Pokaż wiadomość
Dzień dobry !!!

Na początek przekażę Wam wieści z wczorajszej wizyty, a później się zabiorę do czytania.

Więc wczorajsza wizyta udana, wszystko OK.
Szok mnie spotkał już przy wadze, wg tej u gina to przytyłam 4,3 kg!!! w 4 tygodnie. Jednak ważyłam się w ubraniach, i po obiedzie, więc uznałam te pomiary za nieprawdziwe. Moje pomiary poranne wydają mi się bardziej miarodajne i wg nich przytyłam 2,6 kg i tym się pocieszam

Następny etap - samolocik, trochę mnie zestresował, bo byłam z TŻ pierwszy raz podczas takiego badania i jeszcze akurat wczoraj gin wymyślił pobieranie cytologi, ale na szczęście TŻ stał za parawanem więc nic nie widział. Mimo to wypieków lekkich dostałam Gin mi powiedzial ze mam wysoko macicę, ale to nic nieprawidłowego, dno mam już lekko powyżej pępka, ale mówił, że po prostu taka już moja uroda.. i że przez to UWAGA - Mam duży brzuch !! A ja cały czas myślałam, że mam mały brzucholek w stosunku do zaawansowania ciąży. Szyjka w porządku, tak że wszystko ok.

USG - ostatni etap i najbardziej ekscytujący, już przez chwilę się zmartwiłam, że mi USG nie zrobi bo mi kazał się po badaniu na fotelu ubrać. Ale jak już się ubrałam to zaprosił na leżankę, bo już się miałam dopominać No i tak... Dzidziolek nie był zbyt aktywny, trzeba było do niego stukać, aby się obracał, ale ogólnie ładnie się zaprezentował. Pierwsze co pokazał to to co ma między nóżkami, i widok był bardzo wyraźny, lekarz jeszcze specjalnie przełączył tryb usg na przepływy, żeby pokazać że to nie jest pępowina, tylko narząd więc już potwierdzone:
na 100% będzie to CHŁOPCZYK, imię ustalone -Tymoteuszek
Widzieliśmy też jak macha nam rączką i zasłaniał nią twarzyczkę. I mamy foto twarzyczki, ale wygląda na nim jak mały obcy.
Wg pomiarów jest mniejszy niż wg OM, termin porodu wychodzi wg usg 6.07.2013 i jest dzień później niż wg OM, tak że właściwie terminy się pokrywają.
Obwód główki 14,63 cm, obwód brzuszka 11,53 cm, długość kości udowej 2,4 cm. Długości ciałka nie dało sie już zmierzyć, ale waży w przybliżeniu 187 gram. Ułożenie miednicowe, czyli główką u góry. Łożysko ściana tylna, 0 stopień.

Następna wizyta - badanie połówkowe 27.02.2012, wychodzi w 22tc. Badania zlecił mi tylko morfologia + mocz, powiedział, że następne będzie HBs + glukoza.

To tyle z mojej relacji, dziękuję za uwagę
Super No i mamy kolejnego chłopczyka
Stary 2013-01-31, 20:03   #4512
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez idzia111 Pokaż wiadomość
Okazało się, że czop wygląda tak jakby miał ochotę się ruszyć. Póki co siedzi na miejscu, ale muszę uważać. Gdyby się zruszył to wody pójdą i na tym etapie co jestem byłoby ciężko ciąże uratować. Szyjka produkuje bardzo dużo wydzieliny i stąd te upławy. Ale mówię, leci jak woda, bez zapachu, koloru. Gin zrobił test takim płynem czy to nie wody płodowe, bo sam na początku miał wątpliwości.
Tak, lekarze mają takie specjalne testy do sprawdzania wód. Strach się bać. Wody niby można dolać, ale faktycznie odpoczywaj i leż, co by tam się nic nie naruszyło. Będzie dobrze

Cytat:
Napisane przez roxi1980 Pokaż wiadomość
ja na fenoterolu byłam od końcówki września (23tc) do 31.12 - najpierw co 4h - niekończące się trzęsienie ziemi mimo brania isoptinu... potem 3x dziennie, ale dzięki temu Misio jest 10.01 urodziłam
No ja też brałam chyba 4 razy dziennie - nie wyobrażam sobie tych pobudek w nocy na tabletki - jak dziewczyny biorą po 6 albo 8 na dobę...
A czasami się zastanawiam, czy ten Fenoterol mi tego ciśnienia tak nie załatwił. Po jakimś czasie gin zalecił odstawić Isoptin (w myśl: im mniej leków tym lepiej) i ja to głupia zrobiłam i potem mi się zaczęły jazdy :/
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-31, 20:07   #4513
cynamon_owa
Zadomowienie

Jej... zostawiłam Was tylko na chwilę bo mąż wrócił z pracy, zjedliśmy coś a tutaj kilka stron do nadrobienia Szalone

idzia- trzymaj się dzielnie i odpoczywaj

Pisałyście o zgadze, że jest to powiązane z owłosieniem na główce u maluszka- czytałam, że to mit. Tak jak eve pisała
Zgadzam się z madi- migdały są świetne na zgagę

Perse-
super, że wytłumaczyłaś o co chodzi z twardnieniem brzucha Ja się właśnie martwiłam, że mój jest twardawy ale teraz się uspokoiłam

cynamon_owa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-31, 20:07   #4514
iwona335
Zakorzenienie

nie nadrabiam Was, za duzo gadacie, spadam.
Bede jutro... albo nei bede
jutro na 8 ide do gina, potem do pracy z L4, i na zakupki o ile dostane juz wyplate
dobranoc
iwona335 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-31, 20:11   #4515
malogirl
Przyczajenie

witamy, witamy - może coś więcej o sobie?? pracujesz? skąd jesteś? co dziś jadłaś? [/QUOTE]
Z góry przepraszam, ale jestem świeżakiem w cytowaniu i coś mi chyba nie idzie i pewnie jakieś moje odpowiedzi się powielą, bo już pisałam, ze od trzech dni opycham się na obiad tostami, ale nie widzę tego wpisu
A co do reszty, to jestem z Wrocławia. Od 6 tc jestem na L4, ze względu na plamienia ( powtórzyły się jeszcze ok 11 tc ;/), więc grzecznie biorę duphaston i nospę i się oszczędzam. Poza tym od ok. 8 tc mam mdłości i wymioty, teraz na szczęście już nie codziennie i tak naprawdę dopiero od około dwóch tygodni czuję, że żyję
Stary 2013-01-31, 20:11   #4516
mela1234
Zakorzenienie

Dziękuję Roxi za pomoc z suwaczkiem. Jesteś wielka
mela1234 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-31, 20:13   #4517
roxi1980
Zakorzenienie

http://sphotos-f.ak.fbcdn.net/hphoto...77018595_n.jpg

ciekawe czy wrzuci się to co chcę - bo zobaczyłam to i padłam...

mela - nie ma za co

Stary 2013-01-31, 20:16   #4518
surka
Zakorzenienie

Cytat:
Witamy

Cytat:
To teraz tylko leżakowanuie i nie nadwyrężaj sie

Któraś mnie tu skusiła sokiem i zrobiłam sobie pomarańczowy. Przegryzłam 2 białymi michałkami i teraz źle się czuję Więc żegnam was i mam nadzieję, że leżakowanie mi pomoże
surka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-31, 20:16   #4519
madi82
Zakorzenienie

Ja się już powoli zawijam do spania tudzież byczenia się z mężuśkiem wiec ja Was prosze...nie bądźcie takie...i nie natwórzcie miliona stron do jutra ok...?

3majcie się Dziołszki

28.07.2013r.
madi82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-31, 20:17   #4520
Neni1984
Zakorzenienie

Cytat:
wiesz co....to ja już nie chcę lecza

Kurcze Neni ratuj gdzie Ty to pisałaś jak to robić tak na chłopski rozum???
Oj widzę, że byłam potrzebna Sprzątaliśmy z mężem kuchnię, a zapomniałam się wylogować.
Cytat:
Napisane przez mela1234 Pokaż wiadomość
Mam niesamowitą ochotę na owoce z bita śmietaną, ale ważne, żeby były w nich borówki amerykańskie. Nigdzie teraz tego nie dostanę, tylko lody. Ech...
W Tesco są mrożone. Jak się bardzo chce to i takie zadowolą
Cytat:
E... wolałabym co by kota wziął

Ksiądz pyta:
-A dzieci kiedy planujecie?
Margoś
+ a no w czerwcu
-A... to pani w połowie ciąży jest?
+ Tak wyszło
-Nic po Pani nie widać, nie domyśliłbym się...

Cytat:
Witam Was!

Przeżyłam dziś horror. Właściwie zaczęło się wczoraj wieczorem, ale nie chciałam siać paniki. Wieczorem miałam takie upławy wodniste, normalnie jakbym się obsikała. Przeszło, potem dzisiaj w dzień to samo, ale tak mocno, że cała wkładka, bielizna wszystko mokre. Miałam dzwonić do lekarza, ale przypomniałam sobie, że przyjmuje dziś prywatnie, więc poszłam do niego. Okazało się, że niby wszystko ok. ale czop jest inny, siedzi na miejscu, ale mam leżeć. Dostałam globulki. Powiedział, że bardzo dobrze zrobiłam, że przyszłam, bo i tak gdybym zadzwoniła to wysłałby mnie na IP. Mówił, że czasami wody płodowe potrafią odejść, na każdym etapie ciąży. Wiecie jak się bałam.

Będę teraz Was nadrabiać.
O kurcze! Ja też tak czasami miewam, może nie aż tak, ale sporo mam tej wydzieliny
Najważniejsze, że w porę zareagowałaś.
A ja na kolejnej wizycie podpytam gina.
Cytat:
On tam wypytywał... ja raczej z tych nieśmiałych co się ludzi boją
Aha

Nadrabiałam Was godzinę i jak już skończyłam to mąż mnie woła na film
Ale bardzo fajnie, że są nowe mamusie
Lecę, dobranoc
Neni1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-31, 20:18   #4521
mela1234
Zakorzenienie

Uciekam od was. Coś sobie zjem i spać idę.
mela1234 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-31, 20:19   #4522
czarownica1
Zakorzenienie

Uciekam i ja
Śpijcie dobrze
Stary 2013-01-31, 20:19   #4523
roxi1980
Zakorzenienie

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;38972175]No ja też brałam chyba 4 razy dziennie - nie wyobrażam sobie tych pobudek w nocy na tabletki - jak dziewczyny biorą po 6 albo 8 na dobę...
A czasami się zastanawiam, czy ten Fenoterol mi tego ciśnienia tak nie załatwił. Po jakimś czasie gin zalecił odstawić Isoptin (w myśl: im mniej leków tym lepiej) i ja to głupia zrobiłam i potem mi się zaczęły jazdy :/[/QUOTE]

u mnie lekarz mówił, że te leki TYLKO łącznie, Isoptin niweluje oddziaływanie fenoterolu na pikawkę (na pewno ma jakiś związek z ciśnieniem krwi). Zresztą ja po samym fenoterolu jak mi dali uderzeniowo w szpitalu bez isoptinu miałam taką trzęsawkę, jakbym miała atak padaczki

Edytowane przez roxi1980
Czas edycji: 2013-01-31 o 20:22
Stary 2013-01-31, 20:20   #4524
idzia111
Zakorzenienie

Oczami wyobrazni widze jak ziewacie i mnie się udziela. Nerwy puszczają i spać mi się chce.

Kolorowych snów.
idzia111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-31, 20:23   #4525
Raptowna
Raczkowanie

Cytat:
Witam i liczymy na aktywność

Wiecie co ja chyba ide spać jakoś tak mi się zachciało. Przytule się do psa z nim zawsze raźniej.

Dobranoc wszystkim ;**
Wybiera drogi mych nóg.
Chcę tego jeszcze. (Chcę tego bardziej.) Chcę tego teraz!

_________________________ _________________________ ______________________
TP: 3 lipca 2013
Maleństwo
Raptowna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-31, 20:25   #4526
Konto usunięte

Cytat:
u mnie lekarz mówił, że te leki TYLKO łącznie, Isoptin niweluje oddziaływanie fenoterolu na pikawkę (na pewno ma jakiś związek z ciśnieniem krwi). Zresztą ja po samym fenoterolu jak mi dali uderzeniowo w szpitalu bez isoptinu miałam taką trzęsawkę, jakbym miała atak padaczki
U nas w szpitalu w kroplówce był od razu Fenek z Isoptinem, a jak mi podłączyli kroplówkę, to myślałam, że w momencie zejdę z tego świata. Coś strasznego.

A Isoptin to jest ogólnie lek uspokajający, moja babcia go brała.
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-31, 20:28   #4527
roxi1980
Zakorzenienie

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;38972735]A Isoptin to jest ogólnie lek uspokajający, moja babcia go brała.[/QUOTE]

nieee - uspokajający nie - kuknij: http://www.przychodnia.pl/el/leki.php3?lek=1161

Stary 2013-01-31, 20:32   #4528
Konto usunięte

Cytat:
nieee - uspokajający nie - kuknij: http://www.przychodnia.pl/el/leki.php3?lek=1161
No no, zwalniający pracę serca, o to mi chodziło, tylko taki skrót myślowy Moja babcia zresztą się leczyła na nadciśnienie, więc pasowałoby...
Stary 2013-01-31, 20:35   #4529
katarzynkajg
Zadomowienie

Cytat:
http://sphotos-f.ak.fbcdn.net/hphoto...77018595_n.jpg

ciekawe czy wrzuci się to co chcę - bo zobaczyłam to i padłam...
Ja też padłam dobre

Cytat:
Napisane przez surka Pokaż wiadomość

Któraś mnie tu skusiła sokiem i zrobiłam sobie pomarańczowy. Przegryzłam 2 białymi michałkami i teraz źle się czuję Więc żegnam was i mam nadzieję, że leżakowanie mi pomoże
To ja miałam zrobić ten soczek ale lenistwo wygrało

10.07.2013
Szymuś

Razem od 2003 roku
katarzynkajg jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-31, 20:36   #4530
Margosia__
Zakorzenienie

Cytat:
Witaj

Mały
Margosia__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości