|
|||||||
| Notka |
|
| Chirurgia plastyczna Interesujesz się chirurgią plastyczną? Poddałaś się zabiegowi lub go rozważasz? Dołącz do nas. Podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#11551 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Myaówka-czyli piknik, cycuchy i pogaduchy. Przed i po powiekszaniu piersi cz.8
hej dziewczynki
ja już po konsultacji u dr J.J Gdańsk i wybrałam w końcu zostaje u niego co prawda dopiero w kwietniu wyznaczymy termin operacji ale i tak już się ciesze ale jestem zajarana
|
|
|
|
#11552 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Myaówka-czyli piknik, cycuchy i pogaduchy. Przed i po powiekszaniu piersi cz.8
Klauduś udanej zabawy! Mam nadzieję, że będziesz miała super "wakacje".
Ja będę teraz przez tydzień odcięta od internetu, więc liczę, że potem jakaś dobra duszyczka streści mi, co nakrobiecie (bo znając Wasze możliwości, nie dam rady tego nadrobić ).Słuchajcie, a głupie pytanie, jak poznać, że implant pęknie? Zakładając, że będzie to "objawowe" pęknięcie? Bo Mya Tobie pękła cała torebka, jak dobrze pamiętam. ---------- Dopisano o 19:38 ---------- Poprzedni post napisano o 19:34 ---------- Cytat:
Jak będziesz miała konkretny termin, to dziewczynki wrzucą Cię do wyliczanki a jakie implanty wybrałaś?
|
|
#11553 |
|
Raczkowanie
|
O KLAUDEK
![]() a jakby tż zazdrosny to powiedz ze kol. kazały tzn. prosiły skoro nie nie moga jechac osobiście to ty masz sie do przystojniaków szczerzyć ot tyle![]() ![]() ![]() ![]() Dzień przytulania Tak wiec KLAUDEK wszystkiego naj i wracaj pełna pozytywnej energi
|
#11554 |
|
Raczkowanie
|
doktorek mi zaproponował anatomiczne Mentor o wysokim profilu ale rozmiaru jeszcze mi nie powiedział bo kazał zrobić doświadczenie z ryżem
bo nie umiałam mu powiedzieć jaki chce rozmiar na pewno nie jakieś giganty
|
|
|
|
#11555 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
prześlę trochę słonka!!!!!!!!!!!a akumulatory muszę naładować..jak nigdy![]() ---------- Dopisano o 20:03 ---------- Poprzedni post napisano o 20:01 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 20:04 ---------- Poprzedni post napisano o 20:03 ---------- SABA DZIĘKUJĘ!!!!!!!!!!!!!PO raz któryś z kolei WAM dziękuję!!!!!!!!jak mi tak życzycie to muszą być udane!!!!!!!!
|
|
#11556 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Rodzynki sto lat na te 2 latka jędrności i wysokości!
|
|
#11557 |
|
Zakorzenienie
|
Maja2013 sama kiedyś się zastanawiałam czy deski chodzą na mammo
ja może sutek bym tam położyła
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() |
|
|
|
#11558 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A w implancie była dziurka, pod spodem implantu, opisana na badaniu jako niespójność czy przerwanie (nie pamiętam dokładnie) powłoki o długości 4 milimetrów. A jeśli dojdzie do uszkodzenia protezy mogą być następujące objawy: - jeśli pęknie proteza, a pęknięcie będzie małe i torebka łącznotkankowa zostanie nienaruszona wtedy można w ogóle nie zauważyć jakichkolwiek zmian w wyglądzie piersi. Małe uszkodzenia implantu będą też nie widoczne na badaniu USG. Większe uszkodzenie będzie widoczne na USG. Przy większym pęknięciu prawdopodobnie z czasem dojdzie też do przerwania torebki łącznotkankowej. -jeśli dojdzie do uszkodzenia implantu i torebka łącznotkankowa zostanie rozerwana lub rozwarstwiona można odczuwać: bolesność,miejsowe opuchnięcie. Widoczne mogą być zgrubienia lub guzki, zmiana kształtu piersi, może dojść do jej nierówności i asymetrii. Wygląd piersi będzie się pogarszał. Takie uszkodzenie jeśli jest małe też może być nie widoczne na USG. Oba rodzaje uszkodzenia protezy wymagają wymiany protezy. Przy badaniu piersi wprawny i doświadczony chirurg będzie potrafił wychwycić nieprawidłowość implantu - bo pęknięty implant jeśli pęknięcie jest duże inaczej się zachowuje w badaniu. Zjawisko bleedingu (przedostanie się cząsteczek wypełnienia implantu przez powłokę implantu) może nie dawać żadnych zmian, nie będzie widoczne na USG . Do diagnostyki piersi z implantami jedynym w pełni miarodajnym badaniem jest REZONANS MAGNETYCZNY ( MRI zwany także mammografią MR). Wykonuje to badanie niewiele placówek w kraju, nawet w prywatnych trzeba oczekiwać na termin. Koszt prywatnego badania to 1500zł-2500zł. Jest to badanie zupełnie nieinwazyjne i bezpieczne dla zdrowia. Wszystkie uszkodzenia implantu , nawet te najmniejsze oraz wszystkie zmiany w piersiach będą widoczne na rezonansie magnetycznym. ---------- Dopisano o 20:34 ---------- Poprzedni post napisano o 20:28 ---------- Cytat:
Kurcze, Rodzyneczku a kiedy to zleciało? My to już weteranki jesteśmy![]() pokazuj nam jak dorosłe panny wyglądają ![]()
like for like !!! Allergan 510FX dualgel 310cc-Sankowski/Lembas 19.12.2008-totalna porażka ..a jeśli płakać to tylko ze szczęścia 15,12.09 mentorCPG333-485cc https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...0#post30082520
|
||
|
|
|
#11559 |
|
Zadomowienie
|
Dziękuję Mya
ale myślałam, że ten rezonans kosztuje około 600 zł, no to nieźle się pomyliłam. Nie wyobrażam sobie, żeby tyle co 2 lata wydawać na badanie cholera tego nie wiedziałam przed op![]() ---------- Dopisano o 20:48 ---------- Poprzedni post napisano o 20:43 ---------- Wiesz, patrzę teraz i gdzieś w Warszawie (nie będę wrzucać nazwy, ani linka) mammografia MR kosztuje 770zł
|
#11560 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
Zawsze gdy czytam, jak się wasi mężczyźni ślinią na te Wasze cudeńka to mi się smutno robi...
|
|
#11561 |
|
Raczkowanie
|
[QUOTE=MyaDiva;38972804]Mi pękła torebka łącznotkankowa, ta która obrasta implant -to ta tkanka się rozerwała .
A w implancie była dziurka, pod spodem implantu, opisana na badaniu jako niespójność czy przerwanie (nie pamiętam dokładnie) powłoki o długości 4 Mya a to pekniecie to bylo uszkodzenie mechaniczne czy po prostu komplikacja zdrowotna i ile po zabiegu to nastapilo?
|
#11562 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#11563 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
fajnie to wytłumaczyłas-na Ciebie widzę można liczyć w każdej kwestii Rozumiem więc,ze mamografii jako takiej się nie wykonuje??Cena też mnie przeraziła-nie ma co... Sabciu, a czemu piszesz,ze co dwa lata musisz robic? To tak trzeba co 2 lata na takie MR?? Myslalam,ze raz na rok wystarczy usg...tylko,ze kurka nie wszystko wychodzi na tym usg... |
|
|
|
|
#11564 |
|
Zadomowienie
|
tez slyszalam ze mmamografi nie mozna robic z implanatami ale jak jest nie wiem
|
|
|
|
#11565 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
moze on jeszcze potrzebuje czasu,dwa miesiące to nie tak długo,piersi jeszcze nie zmiękły, nie można się jeszcze dobrze zabawić a poza tym niektórzy dość długo adaptują się do nowego otoczenia![]() ![]() Ja za to z chęcią obejrzę Twoje cycuchy jak masz album,bo mi tez proponowano identyczny rozmiar
|
|
|
|
|
#11566 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny a interesowala sie moze ktoras czy mozna ubezpieczyc sie na wypadek gdyby po operacji byly jakies komplikacje? takie ac dla cycuszkow z implantami
|
|
|
|
#11567 | |
|
Zadomowienie
|
[QUOTE=ania2003;38973910My a a to pekniecie to bylo uszkodzenie mechaniczne czy po prostu komplikacja zdrowotna i ile po zabiegu to nastapilo?[/QUOTE]
No własnie tak a'propos wcześniejszych rozważan nt.gwarancji implantów-jak coś się stanie-to czy to jest mozliwe zeby wykryc czy bylo to z winy implantu czy z winy włascicielki tegoż implantu ![]() Bo przeciez idąc tym tropem takie cos jest zawsze brane pod uwagę przy "odszkodowaniach"-kto zawinił itp.....hm ![]() ---------- Dopisano o 21:47 ---------- Poprzedni post napisano o 21:44 ---------- Cytat:
bardzo dobre pytanie!! Ja kiedys słyszałam,ze "gwiazdy" ponoc ubezpieczały swoje cycki,ale nie wiem na ile to prawda a na ile to jakieś ploty
|
|
|
|
|
#11568 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
Tylko nie przejmuj się moim marudzeniem co do niesfornej prawej piersi - coś nie chce mi się stary fałd podpiersiowy rozprostować i denerwuje się trochę :/ Ale bez napinania jest OK i rozmiar mi baaaaardzo odpowiada ![]() A co do męża... Tu chyba nie chodzi o oswajanie się. Raczej o brak zainteresowania
|
|
#11569 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A co to męża,to może trzeba po prostu wprowadzić jakieś zmiany w sypialni i odpowiednio go zachęcić ![]() ![]() Albo po prostu...pogadać może? Tak...po ludzku
|
|
|
|
|
#11570 |
|
Wtajemniczenie
|
B]Amorcio,[/B]
bardzo dobre pytanie!! Ja kiedys słyszałam,ze "gwiazdy" ponoc ubezpieczały swoje cycki,ale nie wiem na ile to prawda a na ile to jakieś ploty [/QUOTE]Ilonka pewnie ubezpieczaja ale naturalne a czy z implantami gdyby cos sie wydarzylo i trzeba by bylo pokryc koszty wymiany
|
|
|
|
#11571 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja myślę,ze w dobie dzisiejszych ubezpieczeń,gdzie mozna rózne rzeczy ubezpieczać no to mysle ze to mozliwe by ubezpieczyc implanty-to całkiem sensowne w końcu,no nie? |
|
|
|
|
#11572 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
[/QUOTE]Mysle ,ze nikt nie ubezpiecza implantow bo one maja gwarancje i byloby to bez sensu a co do gwarancji to mozna dyskutowac ...mam doswiadczenie bo kiedys sadzilam sie ze sklepem i wygralam ale malo ludzi idzie do sadu i na to licza producenci...sprzedawcy .
|
|
#11573 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#11574 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
no własnie-te sprawy z gwarancjami są często bardzo dyskusyjne. Ja ostatnio miałam przypadek z butami i nie uwzględnili mi tej reklamacji-machnęłam ręką,wiedząc ze oni na takich jak ja bazują,bo nie chciało mi się po prostu już w to bawić, poza tym buty nie do konca mi się podobały,więc był pretekst aby kupić nowe ![]() W przypadku piersi akurta lepiej się ubezpieczyć-o ile to możliwe,bo jeśli trzeba bedzie wymieniac z innego powodu niż pęknięcie,co idzie z gwarancji,to jednak ubezpieczenie "ogólne" piersi,bo np.źle przyjęły implant i się nie tak ułozyły,pokryje taką poprawkę....przynajmniej ja tak to bym widziała
|
|
|
|
|
#11575 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Jezeli chodzi o gwarancje np. buty ...to ja powiem ,ze nie odpuszczam i daze do celu maltertujac osobe przyjmujaca rekalamcje( o ile wiem ,ze towar nie spelnil warunkow) i wygrywam .
|
|
#11576 |
|
Zadomowienie
|
Ale jakoś ciężko mi uwierzyć, żeby ktoś oferował ubezpieczenie implantów, skoro i tak prędzej, czy później będzie konieczna wymiana
![]() dzisiaj szperałam i znalazłam w internecie formularz, który podpisuje się u T.K. tam pacjentka oświadcza, że przyjmuje do wiadomości, że implanty nie sa na całe życie i będzie konieczna ich odpłatna wymiana.
|
#11577 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#11578 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#11579 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ale to takie gdybanie-nie wiadomo czy to w gole faktycznie mozliwe tak się ubezpieczyc,a ze drogo...no cóż-w to niewątpię
|
|
|
|
|
#11580 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
lać nie przejmuj się jego strata ważne żebyś Ty się dobrze czuła ze swoimi cycuniami nie on to kto inny bedzie podziwiał ---------- Dopisano o 07:37 ---------- Poprzedni post napisano o 07:13 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 07:53 ---------- Poprzedni post napisano o 07:37 ---------- malina986 05.02-3 ![]() Foamclene123 05.02.-3 ![]() krystel13 - 14.02 -12 ![]() dreamer365 - 16.02 - 14 ![]() niezapominajka1987 - 25.02. -23 ![]() jusi84 28.02 -26 ![]() Witam się z rana ![]() byłam wczoraj na usg wszystko ok cycunie zdrowe ![]() mam w opisie piersi o utkaniu gruczołowym :con fused: zmian ogniskowych nie wykazano,doły pachowe bez cech patologii![]() nawaliła mi tego żelu wytrzeć potem sie nie mogłam haha a baba taka śmieszna dziwacznie ubrana
już są 28.02.2013 dr J.J. Wrocław Edytowane przez jusi84 Czas edycji: 2013-02-01 o 08:06 |
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Chirurgia plastyczna
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:25.

ja już po konsultacji u dr J.J Gdańsk i wybrałam w końcu zostaje u niego

).

pisz jak się bawisz , czekamy na relację na żywo 
![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

My to już weteranki jesteśmy
ale myślałam, że ten rezonans kosztuje około 600 zł, no to nieźle się pomyliłam. Nie wyobrażam sobie, żeby tyle co 2 lata wydawać na badanie