|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: wybieramy tytuł nowego wątku ![]() |
|||
Mija zima, idzie wiosna, każda mama jest radosna |
![]() ![]() ![]() ![]() |
1 | 1,59% |
Pod serduszkiem sie chowały, teraz roczek będą miały |
33 | 52,38% |
Pierwsze kroki stawiają, mamom radość dają |
1 | 1,59% |
Pierwsze kroki stawiają, mamom odpocząć nie dają |
0 | 0% |
Wczoraj świat witały, jutro będą roczek miały |
3 | 4,76% |
Zaraz pierwszy kroczek, zaraz będzie roczek |
0 | 0% |
Piłka, lalka, czy kopara? Pierwsze urodziny zaraz! |
23 | 36,51% |
Pierwsze urodziny zaraz, więc prezentów będzie chmara... |
0 | 0% |
Wczoraj bóle porodowe, dziś przyjęcie urodzinowe. |
2 | 3,17% |
Głosujący: 63. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3511 | |||||
Raczkowanie
|
Dot.: Tu katarek, tam ząbek, mama biega i robi porządek - Mamy maj -czerwiec 2012
Witam
![]() My Oliwe kapiemy w pokoju, chcialabym w lazience, ale nie mamy warunkow. Czytajac, jak Wasze pociechy spia to moja jest ubrana chyba za lekko ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Wczoraj Oliwka co chwile stawala sama, bez podparcia. Za kazdym razem bilam jej brawo, cieszyla sie bardzo wiec siadala i znowu wstawala i czekala na "brawo". Sama sobie tez bila ![]() Leze sobie dzis rano w lozku z Oliwka i slysze, ze maz wchodzi do domu. Zawolalam go, po paru chwilach przyszedl i mowi, ze musial sie do domu wrocic po dokumenty, po czym pojechal dalej do pracy. Przebralam Oliwke, wchodze do duzego pokoju, a tam na stole... zrobiona juz kawka, kupione świeże, jeszcze cieple, croissanty, roza w wazonie i czekolada ![]() ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#3512 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Tu katarek, tam ząbek, mama biega i robi porządek - Mamy maj -czerwiec 2012
Witam
![]() Jeślu chodzi o kąpiel to my kapiemy w pokoju z racji tego że tu jest tylko ubikacja a brodzik stoi w kuchni,brodzik jest płytki i korka wsadzić nie można. Spanie,zaznaczam że u nas jest chłodno.Więc jak jets chłodno to Szymon spi w bodziaku na długi,pajacu,przykryty kołderką,kiedy mu zimno nakrywam jeszcze kocem.Czasami zdarzyło się iż był zimny cały jak lod,zmarznięty więc go zaczęłam bardziej okrywać. Szymonkowe badanie krwi,moczu,kału jest ok.Jutro jedziemy do alergologa. |
![]() ![]() |
![]() |
#3513 | |
Zakorzenienie
|
anulka, trzymam kciuki!
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3514 |
Rozeznanie
|
Ale mam dziś dzień....
rano Maks spadł mi z łóżka. Zawsze rano jak Tż pójdzie do pracy to jeszcze dosypiamy na łóżku, ja przysnęłam a tu słyszę bęc i płacz, patrzę a on na ziemi ![]() Potem otwieram w kuchni szafkę a tu się płatki owsiane przewróciły i leci wszystko a ja zamiast zamknąć to stoję i patrzę ![]() Posprzątałam kuchnię. Biorę się za zupę, chcę wyciągnąć przyprawy, otwieram szafkę, wyciągam pudełki i wywalam całą torebkę sody. I sprzątanie od nowa ![]()
#3515 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() a dziś nasze dzieciaczki kończą 8 miesięcy ![]() niesamowite kiedy to zleciało ... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3516 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny mam do Was pytanie spoza naszej tematyki. Pytanie kieruje do osob, ktore nabywaly nowe mieszkania, jak nie chcecie pisac na forum to moze byc na priv.
Ile MNIEJ WIECEJ trzeba przeznaczyc pieniedzy na podstawowy remont mieszkania w stanie deweloperskim. Chodzi mi o sciany, plytki, kleje, farby, podlogi, robocizna, sanitariaty - wiem, ze ceny sa bardzo roznorodne, ale mam tu na mysli szacunkowe koszty. Te podstawy.. nie chodzi mi o typowe wyposazenie typu meble,naroznik, stol itd. |
![]() ![]() |
![]() |
#3517 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zależy w jakim standardzie chcesz wykończyć. Robocizna też różnie kosztuje. Czy chcesz robić na ścianach gładzie czy będziesz malować takie ściany jak zastaniesz. Ważne żeby zrobić już wszystkie przyłącza i instalacje na gotowo na etapie budowy (jeśli mieszkanie jest w budowie), żeby później nie kuć tynków, nie przenosić kabli, rur, przyłączy... Ale tak w skrócie od ok. 500 zł za m2 (jeśli na podłodze położysz tańsze panele, kupisz płytki poniżej 50 zl/m2, farby Dekorala a nie Beckersa czy BM czy Para), do... no nie ma górnej granicy. ![]() Jeśli chcesz parkiet, jakieś lepsze droższe płytki ok. 120-150 zło/m2, farby lateksowe zmywalne, to musisz liczyć się z kosztem ok. 1000 zło/m2. Sporo można oszczędzić np. malując samemu ściany i sufity, można samodzielnie położyć panele ![]() Pewnie, że można i taniej, ale IMO to już kosztem jakości. ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3518 |
Rozeznanie
|
Witam!
Mam do Was pytanie czy któraś może kupowała najlepiej przez internet zabezpieczenia do szafek przed dziećmi? Mój Stasiek to jak jest w swoim jeździki to chwila i już buszuje w szufladzie więc muszę się zaopatrzyć w jakieś zabezpieczenia bo w kuchni nic nie zrobię z nim. |
![]() ![]() |
![]() |
#3519 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3520 |
Zakorzenienie
|
eeee... parkiet i tak będzie porysowany
![]() ![]() ![]()
![]() |
#3521 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Moja Nela dziś zsunęła się z łóżka w szparę i zaklinowała (między kaloryferem, ścianą i łóżkiem). Nóżkami w dół.. Jedna nóżka pod, druga nad rurką od kaloryfera.. A nasze łoże jest wciśnięte na amen w kąt pokoju i ni cholery nie mogłam go przesunąć. Ale się nagimnastykowałam żeby ją wyjąć... Ręce i nogi mam z waty... Już nigdy rano jej do siebie nie wezmę by strzelić sobie drzemkę... Całe szczęście, że nie spadła z drugiej strony na podłogę lub na główkę i że w ogóle nie połamała się |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#3522 |
Zakorzenienie
|
Kolega mówi, że najgorszy jest pierwszy raz jak dziecko spadnie z łóżka. Później to już z górki.
![]()
![]() |
#3523 |
Rozeznanie
|
możecie polecić jakąś spacerówkę ok. 1000zł? jeszcze z przekładaną rączką/ siedziskiem?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3524 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3525 |
Zakorzenienie
|
:d
![]() |
#3526 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
fachowiec 10 tysięcy materiały coś koło 30 tysięcy < w tym umywalka, zlew, kabina z brodzikiem, baterie, lampy itp, drzwi i wzieliśy za 7 tyś> |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3527 | ||
Zakorzenienie
|
![]() mnie tak wbiło w kanapę że wstać nie mogłam. straszne Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3528 | |||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() biedulka, dobrze że jej się nic nie stało |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3529 | |
Rozeznanie
|
Hej!
Czytam Was na bieżąco ale brak czasu na pisanie. Wróciłam do pracy, Hania o dziwo w ogóle nie płacze. (i po co ten cały miesiąc płaczu i mój stres? ![]() ![]() W pracy w miarę ok, była kierowniczka męczy mnie psychicznie, serio! To już chyba mobbing. ![]() Cytat:
![]() Ten filmik to jakaś masakra! Aż mnie nosi. Jak można zrobić coś takiego własnemu dziecku? ![]() izotropia rzeczywiście cieniutko ubierasz Krystianka. Widocznie tak lubi. ![]()
![]() |
#3530 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3531 |
Zadomowienie
|
witam
![]() ![]() ![]()
#3532 |
Wtajemniczenie
|
witam po długiej przerwie. Nie miałam czasu na pisanko i chyba już nie nadąże w czytaniu.
Jutro zaczynam nową pracę, a pisząc to aż mnie skręca w żoładku z nerwów. Mam strasznie mieszane uczucia ale cóż innego mam zrobic ![]() Widziałąm tylko obrtazek z tego filmiku co dziecku robią tatuaż i nie odważę się tego zobaczyc... oby odebrali matce prawa...
#3533 |
Zakorzenienie
|
Benka ja co prawda korzystałam z ksiązki, która nabyłam kilka lat temu, ale moja koleżanka korzystała z tej strony https://www.poshtotsonline.co.uk/sar...38_shortsleeve
a co do upadków, zgadzam się - pierwszy jest najgorszy potem idzie! |
![]() ![]() |
![]() |
#3534 |
Wtajemniczenie
|
Bry...
BENKA, nie tylko u Ciebie taki dzien. Ja dzis tez mam zly, szef nie wyplacil kasy bo "nie uzbieral", jutro mi wyplaci, w aptece nie zrobia mi masci, bo waga sie zepsula, jednych tabletek nie ma a mleka mi nie sprzeda bo lekarka niewyraznie napisala ile ma ich byc i tylko strzelic sobie w leb. ---------- Dopisano o 22:34 ---------- Poprzedni post napisano o 22:28 ---------- AGATA i co dalej? ide na zasilek i szukam pracy, nic wiecej nie wymysle. MARTULA to zalezy od tego jakie drogie wybierzesz materialy itd. My za remont 3pokoi, kuchni, lazienki i przedpokoju, gladzie, farby, panele, tapety, no wszysciutko plus meble do 1pokoju do sypialni plus wszystko do kuchni plus wymiana kanalizacji...te rury z gory na dol na wode :-D ---------- Dopisano o 22:34 ---------- Poprzedni post napisano o 22:34 ---------- AGATA i co dalej? ide na zasilek i szukam pracy, nic wiecej nie wymysle. MARTULA to zalezy od tego jakie drogie wybierzesz materialy itd. My za remont 3pokoi, kuchni, lazienki i przedpokoju, gladzie, farby, panele, tapety, no wszysciutko plus meble do 1pokoju do sypialni plus wszystko do kuchni plus wymiana kanalizacji...te rury z gory na dol na wode :-D ---------- Dopisano o 22:41 ---------- Poprzedni post napisano o 22:34 ---------- MARTULA komorka nie pozwolila mi kwoty napisac :-D ok 35tys. Ale jakbysmy kupowali drozsze meble czy plytki to moglibysmy do 70 dobic :-D niestety az tak hojnych gosci weselnych nie mielismy ![]()
Nasz skarb: http://www.suwaczki.com/tickers/klz9mg7ydcco6bvx.png Nasz ślub: http://s3.suwaczek.com/20100922640113.png Jesteśmy razem od: http://s1.suwaczek.com/200706022338.png "Jest bowiem kilka odmian ciszy; najlepsza jest ta, która zapada z wyboru człowieka, a nie przeciw niemu" |
![]() ![]() |
![]() |
#3535 |
Rozeznanie
|
Dziewczyny które macie X-landery
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3536 |
Wtajemniczenie
|
MARTULA robocizne mielismy GRATIS :-D moj tata i tesc robili
![]() ![]() ---------- Dopisano o 22:54 ---------- Poprzedni post napisano o 22:52 ---------- DZIEWCZYNY co jest na tym filmiku, bo ja z komorki nadaje, komp sie rozsypal? jak robia dziecku tatuaz??? a to jest w Polsce?
Nasz skarb: http://www.suwaczki.com/tickers/klz9mg7ydcco6bvx.png Nasz ślub: http://s3.suwaczek.com/20100922640113.png Jesteśmy razem od: http://s1.suwaczek.com/200706022338.png "Jest bowiem kilka odmian ciszy; najlepsza jest ta, która zapada z wyboru człowieka, a nie przeciw niemu" |
![]() ![]() |
![]() |
#3537 |
Rozeznanie
|
U nas na szczęście popołudnie już ok.
Maks przechodzi chyba jakiś skok rozwojowy, bo noce nadal masakryczne ale codzień nabywa jakieś nowe umiejętności. Ostatnio nauczył się "kopulować" ![]() ![]() Wczoraj byliśmy w odwiedzinach u tej znajomej... Mała ma oczywiście super wypasiony chodzik, coś podobnego do chodzika taką jakby trampolinkę, taki skoczek co się montuje w futrynie drzwi. Jest przesadzana w kółko z jednej zabawki do drugiej. Babcia małej oczywiście pochwaliła się, że zamówiła właśnie wnusi kurteczkę skórzaną za 200zł i płaszczyk za ileś tam... Szczerze mówiąc czułam się tak, jakby zaprosili mnie tylko po to, żeby pochwalić się tymi wszystkimi rzeczami. ![]() Trochę mi było przykro, że mój Maks nie ma aż tylu zabawek ale stwierdziliśmy potem z Tż że to chyba nie o to chodzi, że nie ważne te wszytkie misie, grzechotki itp tylko czas, który poświęcamy maleństwu.
#3538 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
nawet wczoraj w nocy jak do małej wstawałam to mi się to przypominało... matka trzyma swoje dziecko a gość robi mu tatuaż. mały płacze jak ten tylko zbliża się z tym całym sprzętem do tatuowania. nikt zdaje się nie zwracać uwagi na jego płacz, trzymają go na siłe tak że biedny nie może nic zrobić... ![]() ![]() ![]() dobranoc! |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3539 | ||
Raczkowanie
|
Witam
No i dzis mnie chorobsko dopadlo... mam tylko nadzieje, ze nie przejdzie na Oliwke. Cytat:
![]() Cytat:
![]() Dzieki dziewczyny za odpowiedzi ws. remontu ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3540 |
Zakorzenienie
|
Ok wiem, temat walkowany 1000 razy, ale moze zapodacie jakis sprawdzony przepis na przekaski<szybkie do zrobienia>, moze jakis torcik?
Mojemu malemu ida chyba zeby naraz, najpierw wyszla jedynka dolna, wczoraj i przedwczoraj dwie dwojki gorne. W nocy poplakuje, w dzien ok ale domaga sie ciaglej uwagi. AAA i nie pisalam, bo my od ok tygodnia na nowym mieszkanku ![]() ![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:58.