Z maluszkami wątek trzeci - jak ten czas nam szybko leci! Mamusie IX-X 2012 - Strona 13 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-01-31, 22:11   #361
anesh_
Zakorzenienie

Dot.: Z maluszkami wątek trzeci - jak ten czas nam szybko leci! Mamusie IX-X 2012

Cytat:
Napisane przez colds Pokaż wiadomość

Fantastyczna I następna mamusia która ma rainforest
anesh_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-31, 22:17   #362
katiem
Wtajemniczenie

Dot.: Z maluszkami wątek trzeci - jak ten czas nam szybko leci! Mamusie IX-X 2012

Asiulka Jasiu jakie ma męskie spojrzenie

Co do tego filmu baby blues to mąż mi opowiedzial co nieco bo ktoś z pracy byl i na pewno nie jest to film dla mnie.

Pawełek

Kubuś
katiem jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-01, 05:12   #363
Baobabek
Zakorzenienie

GG do Baobabek Send a message via Skype™ to Baobabek

Matko ile wy piszecie! Ja już dawn spię a wy tu tyle postó nastukałyściepr zeczytałąm, ale nie cytowałam i teraz nie pamiętam co komu dzieciaczki przecudowne
Któaś z was pytała o mleko na spacerze, jadla synka zawsze brałam termos z ciepłą, nie za gorącą wodą, taką, zeby byłą od razu do picia, termos mały, nie ten wielki litrowy i butelkę, w której miałam wsypane odmierzone mleko, wystarczyło zalać wodą i gotowe
Moja mała żmijka już w wózku dosypia, wierci się i jęczy bo chce na ręce...musiałam z łózeczka zabrać bo by mi Kubusia obudziła (bo on z nami śpi)
idę na kawę, mam jeszcze czekoladę kokosową i jogurt orzechowy to akurat wmłucę - a miałąm być na dukanie...ale od jutra przejdę, bo nie mialam produktów, jutro z rana do biedry pojadę to serków nakupuję

Baobabek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-01, 06:30   #364
Konczita
Zakorzenienie

dzień dobry ....
ale naskrobałyście ...

Cytat:
Jedną tylko zasadę mamy
Jak ktoś po prostu chce być na pierwszej stronie to musi się udzielać, a jak się udziela to aby się utrzymać na liście to musi w wątku napisać chociaż 5postów.

64gr chyba..

Właśnie nie wiem na co już zwalać winę

64 to chyba sporo

Cytat:
Napisane przez kraven Pokaż wiadomość
I gdzie jest Gda

ma nas dość?

Cytat:

ślicznotka!

Cytat:
Napisane przez Dearlie Pokaż wiadomość
Ja też już rozbita jestem, ale z drugiej strony wiele dziewczyn napisało, że ich maluszki tak mają. Skłaniam się ku temu, co napisała Kraven... wysiłek + nasze ciepło robi swoje. Ja w środę będę u pediatry to jak nie zapomnę, to zapytam dla pewności.
.

tez myślę że to od mojego ciepła bo jak ją karmię na poduszce bądź w łóżeczku to się nie poci nigdy

Cytat:
Napisane przez Iwoncia81 Pokaż wiadomość
hmmmm , to ja jutro daje większy, a też mamy smoki z lovi

Moje dziecko mnie rozwaliło
Zmęczony jak diabli, włożyłam go do łóżeczka, przystawiłam pieluszke, ułożyłam na boczku i zasnął
SAM!!!!! Bez huśtania i to na boku!!!
Dwie nowości na raz

dla Alanka! rośnie chłopak !

[QUOTE=Asiuulka89;38975110]ta o to chopdzi. Ja czytałam nowe oblicze greya, jak dla mnie beznadzieja jak pisała Gda fatalny jezyk tylko ciagle tak pani grey tak panie grey no az mdlilo. Na poczatku sceny seksu fajne a,e potem? ilez mozna czytac jak sie bzykaja i w jakich pozycjach. meczylam ja ponad tydzien majac duzo czasu w czasie drzemek Jasia w szpitalu.
Cytat:
Dziewczyny czy Wasze dzieci bardzo się pocą podczas jedzenia?
Mój Antek jak kończy jeść, to dosłownie całą główkę z tyłu ma mokrą, jakby dopiero co miał umytą. Ogólnie cały jest wówczas spocony. Ja rozumiem, że dla maluchów jedzenie to forma wysiłku,ale żeby aż tak? Smoczki używam w tej chwili 2 ( zamówiłam już 3, które dzisiaj do mnie dotarły to może spróbuję zmienić), chociaż nie jestem przekonana czy to ich wina, bo nie je jakoś długo.
tez się poci

slićzny

ale akrobatka

Byłam dzisiaj na zumbie jestem zmeczona ale tak pozytywnie
wrzciłąm na maila zdjecia a tu wrzuce Jasia(do zdjecia go posadzilam tylko)

śliczności !

Cytat:
Napisane przez gda Pokaż wiadomość
Co za dzień... Rano wpadły moje przyjaciółki do mnie na kawkę (której ja nie piję...), potem byłam z koleżanką i Henia rówieśnikiem na spacerze i w knajpie, potem wróciłam do domu, pies szalał, bo chciał na spacer, aż musiałam wyjść z małym na rękach na dwór, a tak wieje przecież... Nic mu się chyba nie stanie, co? Potem moja mama wpadła, no a potem kąpiel i usypianie do teraz! Ech.

Oj my tak W marcu na Dominikanę lecimy, potem w wakacje nad morzem posiedzę z miesiąc, na mazurach na działce miesiąc i pewnie w góry skoczymy na chwilę, potem we wrześniu Sardynia i potem w październiku Brazylia Mam nadzieję, że Henio ma geny podróżnika po rodzinie!

Jestem, jestem

U nas to samo... Dzikuski chcą już jeść może jak dorośli i bardziej im łyżeczka odpowiada

no się zjawiłaś bo już list gończy poszedł
fantastyczny rok podróżny przed Wami !
a ta sukieneczka na którą zwróciłaś uwagę to z Zary - widać żeś zaroholiczka

Cytat:
Napisane przez Katee27 Pokaż wiadomość
j
My też dziś rozebraliśmy i trzeba było ją pociąć.Nie nawidze tej żywicy i wszędzie tych opadających igieł.Myślimy nad sztuczną.
Ale w ogóle jaja,bo Kubuś chyba zauważył jej brak.Zawsze go stawiałam w leżaczku i patrzył się na nią(światełka ustawione na tryb niemigający) a teraz nie wie gdzie patrzećkładę go na kocu i stawiam muzyczny ocean,super się tym bawiA i też robi taką "łódeczkę"zaraz wstawie fotki.

Podobno choinka może stać do 2lutego.
Co do sukieneczki,czy może czegoś innego w super stanie będę pamiętała o Was tzn.Tobie i aga_ton.Jak jest dostawa to u nas różne bluzeczki kosztują ok.7zł,a jakieś płaszczyki np.po 16zł.Choć czasem za pół ceny też coś fajnego można upolować.

czyli jeszcze jutro hahaa
dziękuję z góry
13.08.2012 godz 15:01
2532g i 50 cm naszej miłości
[*] .. dzieli nas już tylko czas ...
Konczita jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-01, 07:21   #365
Anusia479
Zakorzenienie

GG do Anusia479

Cytat:
Napisane przez Agnes!84!! Pokaż wiadomość
Dzięki, a ile jest czwórek w paczce?

Sobczi i Colds dzięki za odp.
czwórek jest 99
za czórki wychodzi po 62 gr za pampers a za trójki wychodzi po 55 gr za pampers
kupiłam 3 kartony2x rozmiar 3 i 1x rozmiar 4.
Teraz mam w domu około 400 pampersów,ciekawe na ile to starczy
jeszcze mam w szafir dwie paczki 4+ po Gracjanku.

Hej!
Mam dzisiaj zły dzień... normalnie mam doła. Ale nie będę sie w to zagłębiać.. ehh do dupy.

Fabiś śpi sobie słodko a Gracjanek rozrabia.

Musze zmienić telefon...i teraz tak... Iwoncia Ty wiesz najlepiej.
Nie chce żadnej super nowościo bo to nie dla mnie. Ale myślałam pomiędzy nokią n97(bo ma klawiaturke)a nokią 500,która jest lepsza?
jestem fanką nokiimyślałam jeszcze o ericssonie neo V,ale nie wiem..
doradzisz coś

choineczka może stać do 8 lutego
ale my sie już swoich pozbyliśmy

Gracjanek

Fabianek
Anusia479 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-01, 07:51   #366
justyna12345
Raczkowanie

GG do justyna12345

Cytat:
Napisane przez niegrzeczna88 Pokaż wiadomość
troszeńkę
nie powiem jaką minę miała , jak powiedziałam że we wrześniu urodziłam i nie będę robić pomiaru temperatur bo miesiączki nie mam aktualnie bo karmie
:p

Asia, Katee jakie przystojniaki

Cytat:
zapomniałam się pochwalić, że do wagi sprzed ciąży brakuje mi tylko 0,5 kg obecnie ważę 55

Cytat:
Napisane przez muminek88 Pokaż wiadomość
bylismy u okulisty z mala,wsio ok,chociaz tu problemy nas ominely

GDA zazdroszczę takich fajnych planów wakacyjnych ja za granicą byłam tylko we Włoszech ładnych parę lat temu, za to po Polsce robię duuużo kilometrów :p a mój TŻ nadrabia za mnie bo pracuje za granicą i 2 lata temu był nawet w Pakistanie fabrykę coca-coli wyposażać w linie produkcyjne dobrze że wyjazd w tamte strony był tylko jednorazowy

Cytat:
Napisane przez Anusia479 Pokaż wiadomość
Mam dzisiaj zły dzień... normalnie mam doła. Ale nie będę sie w to zagłębiać.. ehh do dupy.
tulę mocno

---------- Dopisano o 08:51 ---------- Poprzedni post napisano o 08:49 ----------

a teraz napiszę że zmyłam się wczoraj z wizażu z myślą że mały śpi i że też już pójdę spać a przy przeniesieniu z wózka do łóżeczka (a zawsze mi się to udaje) to się obudził, chciał pić i go nakarmiłam i potem jak zawsze na śpiocha pije to mi się tak rozbudził że koczowałam z nim do 00:20 i się nie dało go uspać wcześniej :p ale za to potem obudził się dopiero o 7:20 na karmienie mimo wszystko i tak się nie wyspałam bo spałam źle i mnie w krzyżu łamie coś

ur.16.09. CC
3400g 57cm miłości
justyna12345 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-01, 07:53   #367
angel166
Zakorzenienie

Cytat:
Mamy córeczek!!!
Chce któraś kupić z lumpeksu taką śliczną(jak nową)sukieneczkę z body wszystym razem?rozmiar 3-6miesięcy za 10zł+przesyłka.Jakbym miała córcię od razu bym ją wzięła,ale poprosiłam dziewczynę,by mi odłożyła do jutra,bo chciałam zapytać Was.Może jest chętna?
ja bym była chetna ale kasę dopiero 10bede miala

Jagódka
angel166 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-01, 08:05   #368
gda
Zakorzenienie

Cytat:
Hej!

Fabiś śpi sobie słodko a Gracjanek rozrabia.

Musze zmienić telefon...i teraz tak... Iwoncia Ty wiesz najlepiej.
Nie chce żadnej super nowościo bo to nie dla mnie. Ale myślałam pomiędzy nokią n97(bo ma klawiaturke)a nokią 500,która jest lepsza?
jestem fanką nokiimyślałam jeszcze o ericssonie neo V,ale nie wiem..
doradzisz coś
Wyraźnie coś Cię ostatnio męczy, może Ci ulży jak się zwierzysz w klubie? Może jakoś pomożemy, podniesiemy Cię na duchu? Po to jesteśmy!

CO do Nokii, to Nokia jest na Windowsie, ja bym Ci polecała telefon z Androidem jednak

Cytat:
Napisane przez justyna12345 Pokaż wiadomość
GDA zazdroszczę takich fajnych planów wakacyjnych ja za granicą byłam tylko we Włoszech ładnych parę lat temu, za to po Polsce robię duuużo kilometrów :p a mój TŻ nadrabia za mnie bo pracuje za granicą i 2 lata temu był nawet w Pakistanie fabrykę coca-coli wyposażać w linie produkcyjne dobrze że wyjazd w tamte strony był tylko jednorazowy
My z mężem od kiedy jesteśmy ze sobą, to rocznie tak z 3-4 wyjazdy musimy mieć. Zeszły rok był kiepski przez ciążę... Tylko wyspy kanaryjskie... Odwołaliśmy Wietnam i Tokio
Zawsze siedzimy i szukamy najtańszych połączeń, promocji i jak coś się trafi, to po prostu tam właśnie ruszamy
gda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-01, 08:20   #369
tamlin111
Zakorzenienie

Dobry.
Matinuch dziś po raz pierwszy spał całą noc z nami. jak na złośc bo mi się bzykać chciało No ale zjadł wieczorem, pospał z godzine i wstał, gadał jak najęty, cieszył sie jak głupi z guzika i za chiny nie chciał spać. jak zgasiliśmy światło zasnął. No ale w nocy znów ciągle jadł. Może mu mało 180ml, dziś mu zrobię 210.
Cytat:
Napisane przez Bika83 Pokaż wiadomość
To luz...... w poprzedniej części chyba miałam ok 70 postów

No nie mówcie, że tego nie zauważyłyście.....
Na pierwszą stronę z Nią

Cytat:
Napisane przez Iwa844 Pokaż wiadomość
Podobno kwas mlekowy zakwasza mleko i dziecko może nie chcieć jeść. Ile w tym prawdy nie wiem, tak słyszałam czy czytałam...
Ale kwas mlekowy wytwarza się w mięśniach a nie gruczołach mlekowych.

Cytat:
Łał, super

Cytat:
Napisane przez anesh_ Pokaż wiadomość
Byliśmy dzisiaj na usg bioderek - jest ok!

Cytat:
jutro zamawiam grzechotki na stópki, Melania mnie przekonała słodka
W Rossmanie są skarpetki z grzechotkami, po 17zł bodajże. mojego one wczoraj skusiły i tak się męczył aż sięgnął.

Cytat:
troszeńkę
nie powiem jaką minę miała , jak powiedziałam że we wrześniu urodziłam i nie będę robić pomiaru temperatur bo miesiączki nie mam aktualnie bo karmie

Cytat:
Napisane przez Asiuulka89 Pokaż wiadomość
Ja we wtorek idę, tylko biustonosz sportowy musze kupić aby mi cyce nie latały koło głowy

---------- Dopisano o 09:20 ---------- Poprzedni post napisano o 09:08 ----------

Cytat:
Super

Cytat:
Napisane przez katiem Pokaż wiadomość
A wiecie, że ja nie wiem jak z moją wagą? nie mam w domu, a u rodziców zawsze zapomnę. Ale widzę po ciuchach, że jest ok. I mam nadzieję, że już w dól nie poleci Bo ja z tych co to chudną w pięć minut, a tyją w 5 lat.
Zazdroszczę strasznie.
Mój plan na styczeń się nie udał, miałam schudnąć 4 kilo, nie dałam rady. 2,4 mi zeszło. Plan na luty 3,6 musi zejść
Stary 2013-02-01, 08:24   #370
Agnes!84!!
Rozeznanie

Hej!
Paulinka jeszcze zasnęła, nie spodziewałam się bo dziś pospała aż do 7. White noise zrobił swoje
Dziś kupuję ten bujaczek, dostarczą mi nawet do domu.

Cytat:
czwórek jest 99
za czórki wychodzi po 62 gr za pampers a za trójki wychodzi po 55 gr za pampers
kupiłam 3 kartony2x rozmiar 3 i 1x rozmiar 4.
Teraz mam w domu około 400 pampersów,ciekawe na ile to starczy
jeszcze mam w szafir dwie paczki 4+ po Gracjanku.
Dzięki, a z tymi trójkami to świetny interes zrobiłaś

Tamlin a cena z tesco za pamp4 jest dobra, bywają lepsze promocje czy raczej nie? Chcę już zrobić zapasy
Zastanawiam się ile zużyje trójek...nigdy nie wiadomo.
Cytat:
Napisane przez tamlin111 Pokaż wiadomość
Dobry.
Matinuch dziś po raz pierwszy spał całą noc z nami. jak na złośc bo mi się bzykać chciało No ale zjadł wieczorem, pospał z godzine i wstał, gadał jak najęty, cieszył sie jak głupi z guzika i za chiny nie chciał spać. jak zgasiliśmy światło zasnął. No ale w nocy znów ciągle jadł. Może mu mało 180ml, dziś mu zrobię 210.
Ale mały Żarłoczek Zupełnie jak moja niespełna 5-miesięczna chrześnica.

Cytat:
pokażę Wam moją Igę
Wygląda jak moja laleczka z dzieciństwa
Sobczi ale śliczna Twoja córunia
Stary 2013-02-01, 08:25   #371
weronika_91
Zakorzenienie

Hej w końcu udało mi się zalogować od wczoraj popołudnia się męczyłam podczytywałam na tel, a teraz idę nadrabiać dalej

Muszę się pochwalić że mój Jaśko już zasypia sam z łóżeczku nie tylko wieczorem ale i w ciągu dnia wczoraj się troszkę z nim pomęczyłam a dziś już zasnął bez żadnej mojej pomocy z tetrą

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-02-01, 08:26   #372
Iwa844
Zakorzenienie

Cytat:

Ale kwas mlekowy wytwarza się w mięśniach a nie gruczołach mlekowych.
Wiem Ale podobno w jakiś magiczny sposób przedostaje się do mleka

Moja też z tych ciągle jedzących w nocy... dziś 4 pobudki... Tamlin, a jak często Mati je w dzień? Macie jakiś schemat już wypracowany? Bo u nas jest mniej więcej tak:
6:30 cyc
9:00 cyc (tu będzie niedługo kaszka)
11:00 cyc
13:00 obiadek
15:00 cyc
16:00 cyc bo trzeba dojeść
17:30 owoc
19:30 mm z kleikiem aktualnie ok 170 ml zjada
czasami ok 18:30 jest jeszcze cyc bo nie może wytrzymać do kolacji.
no i w nocy jakieś 4 razy cyc

Boję się że to za często, i że jak wrócę do pracy i przejdziemy na mm w dzień (mam nadzieję że w nocy uda mi sie jeszcze karmić) to to będzie za dużo. Staram się jej wydłużać czas między karmieniami, ale najczęściej kończy się to wrzaskiem... no a przeciez nie odmówię głodnemu dziecku...
Stary 2013-02-01, 08:27   #373
Dearlie
Zakorzenienie

Dzień dobry.

Jestem nieżywa. Przechwaliłam ostatnio tego mojego Anciora. Obudził się dziuś w nocy o 2, przez godzinę walczyliśmy z bąkami i kupką, po czym skapitulowałam i pomogłam mu czopkiem, bo już nie mogłam patrzeć jak się męczy. Potem zamiast być po tej akcji zmęczony, to oczy jak 5zł... kolejna godzina usypiania. Jak już odniosłam sukces, odłożyłam go do łóżeczka to po 15 minutach pobudka. W końcu wzięłam go do łóżka i dalej walczyłam, żeby go uśpić. Zasnęliśmy jakoś po 5. A o 7 pobudka na nowo! I dopiero teraz gadzik zasnął dalej. Ciekawe na jak długo...
Stary 2013-02-01, 08:27   #374
lilka00
Wtajemniczenie

Kinga mnie właśnie mega zaskoczyła, sobie drzemie jeszcze i miała smoczek i wypluła jak zasnęła, a teraz patrzę ma go w buzi, sobie sama podniosła i wsadziła.
lilka00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-01, 08:29   #375
Agnes!84!!
Rozeznanie

Cytat:
My z mężem od kiedy jesteśmy ze sobą, to rocznie tak z 3-4 wyjazdy musimy mieć. Zeszły rok był kiepski przez ciążę... Tylko wyspy kanaryjskie... Odwołaliśmy Wietnam i Tokio
Zawsze siedzimy i szukamy najtańszych połączeń, promocji i jak coś się trafi, to po prostu tam właśnie ruszamy
Żyć nie umierać! Jak ja bym chciała tak podróżować. Ostatnio byliśmy na Lanzarote i byłam oczarowana krajobrazem.

---------- Dopisano o 09:29 ---------- Poprzedni post napisano o 09:27 ----------

Cytat:
Napisane przez lilka00 Pokaż wiadomość
Kinga mnie właśnie mega zaskoczyła, sobie drzemie jeszcze i miała smoczek i wypluła jak zasnęła, a teraz patrzę ma go w buzi, sobie sama podniosła i wsadziła.
Aż spojrzałam na suwaczku w jakim jest wieku Faktycznie imponujące!

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-02-01, 08:33   #376
lilka00
Wtajemniczenie

Cytat:

Moja też z tych ciągle jedzących w nocy... dziś 4 pobudki... Tamlin, a jak często Mati je w dzień? Macie jakiś schemat już wypracowany? Bo u nas jest mniej więcej tak:

Boję się że to za często, i że jak wrócę do pracy i przejdziemy na mm w dzień (mam nadzieję że w nocy uda mi sie jeszcze karmić) to to będzie za dużo. Staram się jej wydłużać czas między karmieniami, ale najczęściej kończy się to wrzaskiem... no a przeciez nie odmówię głodnemu dziecku...
Moja po piersi czasem już po 1,5 godziny chce znowu, a jak dam mm to te 2,5 wytrzyma minimum.

---------- Dopisano o 09:33 ---------- Poprzedni post napisano o 09:31 ----------

Cytat:
Żyć nie umierać! Jak ja bym chciała tak podróżować. Ostatnio byliśmy na Lanzarote i byłam oczarowana krajobrazem.

---------- Dopisano o 09:29 ---------- Poprzedni post napisano o 09:27 ----------

Aż spojrzałam na suwaczku w jakim jest wieku Faktycznie imponujące!
W sumie myślę, że to pewnie przypadek, bo wszystko co w ręce to do buzi, złapała smoczka i do buzi i tyle, no chyba, że to się powtórzy
lilka00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-01, 08:40   #377
Dearlie
Zakorzenienie

Cytat:
Brawo. Mój Antek sam sobie smoka wyciąga, ale wkładanie do buzi już mu średnio idzie. Tzn. celować do buzi to celuje, ale zazwyczaj nie samym smokiem tylko wkłada ten plastik dookoła. Chociaż szczerze mówiąc... i tak jest wówczas wniebowzięty. Ostatnio wszystko trafia do buzi i wszystko jest taaakie pyszne ... najsmaczniejsza jest końcówka od nebulizacji ( nie używam maski, bo się jej boi)... całego jęzora pakuje do niej i wpycha sobie ją do buzi. Staram się mu na to nie pozwalać za bardzo, bo boję się, że sobie jakaś rankę zrobi.
Stary 2013-02-01, 08:57   #378
afternoon
Rozeznanie

Błagam litujcie się nade mną, nie pędźcie tak z postami ja biedna z doskoku Was podczytuję, a kolejne strony tylko przybywają

Tak poza tym to dzień dobry

Witam nową mamę

Dearlie pytałaś o lęki separacyjne - ok. 22 tyg. nawet do 26 tyg.

Asiulka ucałuj ode mnie Jasia przystojniaka naszego dzielnego podróżnika

Co do wakacji, my w lipcu wyjeżdżamy nad morze na 10 dni z przyjaciółmi i ich starszą od Filipa o 4 miesiące córeczką

Lourose
, odnośnie szaleństw przycyckowych, Odkąd miałam ten kryzys pokarmu, to praktycznie podaję Filipowi już tylko odciągnięte mleczko ( i czasami niestety dokarmiam mm), bo przy cycu jest już gorzej niż histeria jedynie zawsze rano jak się budzi ok. 4-5 je z piersi w miarę spokojnie, a potem jazda bez trzymanki - wrzask, plucie, naciągnie sutka i puszczanie z impetem ( dodam, że ząbkuje i dziąsła sa twarde) tak więc Kochana ja się już pożegnałam ze wspaniałymi chwilami spokojnego, relaksującego karmienia piersią

Dziewczęta, ostatnio pierwszy raz Filipek jadł jabłko, 2 dni kupy nie było, dzisiaj rano pojawiła się, o konsystencji rzadszego musu i o matko! - kolorze ciemnozielonym jak krowie placki za przeproszeniem myślicie , że to po jabłku czy mam się martwić?

---------- Dopisano o 09:57 ---------- Poprzedni post napisano o 09:53 ----------

Wracając jeszcze do tematów urodowych, to ostatnio kupiłam szampon Ultra Doux z cytryną i białą glinka do włosów przetłuszczającyh się, gdyż moje ostatnio już tak nie wypadają, ale dla odmiany zaczęły się przetłuszczać okropnie. I szampon jest super, dlatego polecam jeśli któraś z Was ma ten
problem

I nabyłam jeszcze mleczko kozie - balsam Ziaja, ktoś tutaj polecał, rzeczywiście, nawilża rewelacyjnie

Mąż wyjeżdża za 2 dni, a ja juz tęsknię
afternoon jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-01, 08:57   #379
Iwa844
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez afternoon Pokaż wiadomość

Dziewczęta, ostatnio pierwszy raz Filipek jadł jabłko, 2 dni kupy nie było, dzisiaj rano pojawiła się, o konsystencji rzadszego musu i o matko! - kolorze ciemnozielonym jak krowie placki za przeproszeniem myślicie , że to po jabłku czy mam się martwić?
Poczekaj jeszcze z tym martwieniem się. Najprawdopodobniej organizm tak zareagował na nowość. Musi mieć czas by się przyzwyczaić. Spokojnie podaj jeszcze jabłko U nas na początku po kazdej nowości szła kupa żółta, ale z paskudnymi ciemnozielonymi pasmami śluzu. A przy kolejnej kupie było już ok.

Cytat:

Wracając jeszcze do tematów urodowych, to ostatnio kupiłam szampon Ultra Doux z cytryną i białą glinka do włosów przetłuszczającyh się, gdyż moje ostatnio już tak nie wypadają, ale dla odmiany zaczęły się przetłuszczać okropnie. I szampon jest super, dlatego polecam jeśli któraś z Was ma ten
problem

I nabyłam jeszcze mleczko kozie - balsam Ziaja, ktoś tutaj polecał, rzeczywiście, nawilża rewelacyjnie

Mąż wyjeżdża za 2 dni, a ja juz tęsknię
A nie mówiłam?
I dzięki za info o szamponie, muszę koniecznie wypróbować. w ogóle wybieram sie dziś do Rossmanna i ze 2 stówki pewnie pójdzie bo się wszystko pokończyło :/

A mój małżon we wtorek idzie do szpitala

Edytowane przez Iwa844
Czas edycji: 2013-02-01 o 09:01
Iwa844 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-01, 09:03   #380
Anusia479
Zakorzenienie

GG do Anusia479

Cytat:
Napisane przez justyna12345 Pokaż wiadomość
:p

Asia, Katee jakie przystojniaki

tulę mocno

---------- Dopisano o 08:51 ---------- Poprzedni post napisano o 08:49 ----------

a teraz napiszę że zmyłam się wczoraj z wizażu z myślą że mały śpi i że też już pójdę spać a przy przeniesieniu z wózka do łóżeczka (a zawsze mi się to udaje) to się obudził, chciał pić i go nakarmiłam i potem jak zawsze na śpiocha pije to mi się tak rozbudził że koczowałam z nim do 00:20 i się nie dało go uspać wcześniej :p ale za to potem obudził się dopiero o 7:20 na karmienie mimo wszystko i tak się nie wyspałam bo spałam źle i mnie w krzyżu łamie coś
dziękuje

Cytat:
Wyraźnie coś Cię ostatnio męczy, może Ci ulży jak się zwierzysz w klubie? Może jakoś pomożemy, podniesiemy Cię na duchu? Po to jesteśmy!

CO do Nokii, to Nokia jest na Windowsie, ja bym Ci polecała telefon z Androidem jednak

dziękuje kochana! Jak tylko sie zbiore to może skrobne coś w klubiku.
A co do telefonu to mówisz,że android lepszy..hmm więc może ten sony ericsson neo v jednak?
kurka za dużo tych telefonów!

Dearlie oby to była jedyna taka nocka małego

Fabianek wstaje ok 2 na mleko i później ok 5. Po drugim karmieniu jeszcze dośpi z 1,5 godz.

---------- Dopisano o 10:03 ---------- Poprzedni post napisano o 10:02 ----------

Cytat:
Poczekaj jeszcze z tym martwieniem się. Najprawdopodobniej organizm tak zareagował na nowość. Musi mieć czas by się przyzwyczaić. Spokojnie podaj jeszcze jabłko U nas na początku po kazdej nowości szła kupa żółta, ale z paskudnymi ciemnozielonymi pasmami śluzu. A przy kolejnej kupie było już ok.

A nie mówiłam?
I dzięki za info o szamponie, muszę koniecznie wypróbować. w ogóle wybieram sie dziś do Rossmanna i ze 2 stówki pewnie pójdzie bo się wszystko pokończyło :/

oj a co mu sie stało???

Gracjanek

Fabianek
Anusia479 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-01, 09:10   #381
marta1986222
Zakorzenienie

Cytat:
Bielskie dzieci takie są moja śpi od 19
moja od 19,30

Cytat:
troszeńkę

Cytat:
Napisane przez Asiuulka89 Pokaż wiadomość

Cytat:
zapomniałam się pochwalić, że do wagi sprzed ciąży brakuje mi tylko 0,5 kg obecnie ważę 55
zazdroszczę,super

Cytat:
Napisane przez anesh_ Pokaż wiadomość
Kalpana, ja też strasznie to przeżywam, tę całą historię z małą Madzią... Jak ona "zaginęła" to my się o naszą córcię staraliśmy, płakałam wtedy na samą myśl, że mi ktoś mógłby porwać dziecko.... A teraz cały czas nie mogę uwierzyć...
Ja nawet nie mogę o tym myśleć

Cytat:

tj.na pewno za darmoszkę???
cudny

Cytat:
Napisane przez weronika_91 Pokaż wiadomość
Hej w końcu udało mi się zalogować od wczoraj popołudnia się męczyłam podczytywałam na tel, a teraz idę nadrabiać dalej

Muszę się pochwalić że mój Jaśko już zasypia sam z łóżeczku nie tylko wieczorem ale i w ciągu dnia wczoraj się troszkę z nim pomęczyłam a dziś już zasnął bez żadnej mojej pomocy z tetrą
dla Jasia

Cytat:
Dzień dobry.

Jestem nieżywa. Przechwaliłam ostatnio tego mojego Anciora. Obudził się dziuś w nocy o 2, przez godzinę walczyliśmy z bąkami i kupką, po czym skapitulowałam i pomogłam mu czopkiem, bo już nie mogłam patrzeć jak się męczy. Potem zamiast być po tej akcji zmęczony, to oczy jak 5zł... kolejna godzina usypiania. Jak już odniosłam sukces, odłożyłam go do łóżeczka to po 15 minutach pobudka. W końcu wzięłam go do łóżka i dalej walczyłam, żeby go uśpić. Zasnęliśmy jakoś po 5. A o 7 pobudka na nowo! I dopiero teraz gadzik zasnął dalej. Ciekawe na jak długo...
Biedactwo następna noc będzie lepsza.

Cytat:

Cytat:

Mam nadzieję że nic poważnego.

Anusia pamiętaj ze zawsze możesz się wygadać jak Ci zle.

Nie wiem czy isć na spacer bo wieje

Zuzia
04.09.2012
g.3.20
3020g,52cm

Hania
09.03.2016
g.20.45
3000g 53 cm

marta1986222 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-01, 09:11   #382
tamlin111
Zakorzenienie

Cytat:
Tamlin a cena z tesco za pamp4 jest dobra, bywają lepsze promocje czy raczej nie? Chcę już zrobić zapasy
Zastanawiam się ile zużyje trójek...nigdy nie wiadomo.
Raczej nie ma juz taniej.
A trójek my zużyliśmy z 5 opakowań. Najdłużej z tego co pamiętam na 4-ach się jedzie.

Cytat:

U nas to wygląda tak:
Wstaje około 9-tej, bawi się
10:00 cyc
12:00 kaszka ( nie zawsze ) i cyc bo musi dojeść
14:00 cyc
16:00 cyc
18:00 deserek/ obiadek moje mleko z butli
20:00 mm z kleikiem
pierwsza pobudka około 1-2 cyc później co 2 godziny, staram się przeciągnąć do 3 ale ostatnio nie daje rady, budzi się nawet co godzinę.

Ale w dzień widzę że je mniej, bo krócej ssie.
Obiadek/ deserek daję o 18-tej bo już od 16-tej nie karmię i moje cycki się tak nauczyły że dopiero około 21-ej są pełne i moge wtedy odciągnąć. Ale musze pokombinować z tymi godzinami, tylko niewiem jak, bo chcę jak najwięcej karmić piersią a jak będzie i kaszka i obiad i deser to trzy karmienia odpadają i zaraz będzie koniec laktacji, albo ja będę cały dzień z laktatorem walczyła. No i nie wiem jak mam to zrobić.

Cytat:

Cytat:

Pewnie po nowym pokarmie.
Stary 2013-02-01, 09:13   #383
afternoon
Rozeznanie

Iwa, coś mi właśnie świtało,że toTy polecałaś u mnie właśnie wczoraj poszło 200 zł w Rossmannie, jak się kończy, to wszystko od razu
Czyli jedziemy dalej z jabłkiem
A coś poważnego,że mąż do szpitala idzie?
afternoon jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-01, 09:13   #384
kasiam187
Wtajemniczenie

GG do kasiam187 Wyślij wiadomość przez MSN do kasiam187 Send a message via Skype™ to kasiam187

Cytat:

rany a co sie stalo???????????

idziecie dzis na spacer? kurcze w krakowie znowu wieje i sama nie wiem czy isc czy nie

kasiam187 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-01, 09:14   #385
sandra23s
Zadomowienie

[QUOTE=Asiuulka89;38975110]ta o to chopdzi. Ja czytałam nowe oblicze greya, jak dla mnie beznadzieja jak pisała Gda fatalny jezyk tylko ciagle tak pani grey tak panie grey no az mdlilo. Na poczatku sceny seksu fajne a,e potem? ilez mozna czytac jak sie bzykaja i w jakich pozycjach. meczylam ja ponad tydzien majac duzo czasu w czasie drzemek Jasia w szpitalu.
Cytat:
Dziewczyny czy Wasze dzieci bardzo się pocą podczas jedzenia?
Mój Antek jak kończy jeść, to dosłownie całą główkę z tyłu ma mokrą, jakby dopiero co miał umytą. Ogólnie cały jest wówczas spocony. Ja rozumiem, że dla maluchów jedzenie to forma wysiłku,ale żeby aż tak? Smoczki używam w tej chwili 2 ( zamówiłam już 3, które dzisiaj do mnie dotarły to może spróbuję zmienić), chociaż nie jestem przekonana czy to ich wina, bo nie je jakoś długo.
tez się poci

slićzny

ależ ona się zmieniła strasznie!!!

no to impreza

no ja znowu nadrabialam godzine

nad POLSKIE morze

ale akrobatka

oj,impreza byla oczywisciejedno piwo wypilam i padłam.Poli dałam mm przed snem i wypiła 220ml

tez chciałam sie na zumbe zapisac ale nie mam z kim a samej tak jakos dziwnie,wiec sciągnelam demo w xboxie i tancze z telewizorem

Cytat:
super

Cytat:
Napisane przez katiem Pokaż wiadomość

Wizaż muli

A wiecie, że ja nie wiem jak z moją wagą? nie mam w domu, a u rodziców zawsze zapomnę. Ale widzę po ciuchach, że jest ok. I mam nadzieję, że już w dól nie poleci Bo ja z tych co to chudną w pięć minut, a tyją w 5 lat.

zazdroszcze

Pierwsza nocka bez szelek

wykąpałam Ją wczoraj pierwszy raz w wannie ale bylo mi niewygodnie,wiec pozostane przy wanience i stojaku

wczoraj jak wracałam od lekarza to przebiło mi sie koło w wózku.naszczescie blisko domu.

Wiktor 1.09.2007,g.9:10,3600g 54cm

Pola 5.09.2012, g.0:03,4090g 53cm
sandra23s jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-01, 09:22   #386
marta1986222
Zakorzenienie

Iwa skoro Zuzia kończy w poniedziałek 5 miesięcy i jest na mm to już zaczynam wprowadzać gluten?

Bo idę do rossmana i nie wiem czy kupić już tą kaszke?

Zuzia
04.09.2012
g.3.20
3020g,52cm

Hania
09.03.2016
g.20.45
3000g 53 cm

marta1986222 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-01, 09:26   #387
weronika_91
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez marta1986222 Pokaż wiadomość
Iwa skoro Zuzia kończy w poniedziałek 5 miesięcy i jest na mm to już zaczynam wprowadzać gluten?

śmiało możesz kupić

co do wyjścia na dwór- my nie wychodzimy, straszny wiatr

muminku super że u oklulisty wszystko w porządku

Melcia jest cudowna
Stary 2013-02-01, 09:29   #388
Bika83
Zakorzenienie

GG do Bika83

Cytat:

Na pierwszą stronę z Nią

---------- Dopisano o 10:28 ---------- Poprzedni post napisano o 10:27 ----------

Cytat:
Napisane przez marta1986222 Pokaż wiadomość

Kiedy idziesz my też dziś mamy spacer do jakiegoś sklepu - muszę płatki owsiane kupić - ciastka muszę upiec

---------- Dopisano o 10:29 ---------- Poprzedni post napisano o 10:28 ----------

No i zaczeło się.... nowy dzień i nawał postów..... chociaż w weekend mogłybyście przystopować
07.02.2012 II
21.10.2012 Emilka
20.04.2014 II
17.12.2014 Jaś

Emilka
Jaś

Bika83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-01, 09:30   #389
sandra23s
Zadomowienie

Cytat:

---------- Dopisano o 10:28 ---------- Poprzedni post napisano o 10:27 ----------

Kiedy idziesz my też dziś mamy spacer do jakiegoś sklepu - muszę płatki owsiane kupić - ciastka muszę upiec
apropo ciastek....jakie dobre ciasto polecacie?ale takie z masą,bo mam jutro gosci i chciałam cos upiec

Wiktor 1.09.2007,g.9:10,3600g 54cm

Pola 5.09.2012, g.0:03,4090g 53cm
sandra23s jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-01, 09:32   #390
tamlin111
Zakorzenienie

Cytat:
A dlaczego???

U mnie kolejny dzień pada

Angel mielismy poznać adoratorkę

Kopnijcie mnie w du... bo musze się wziąść za robotę, pranie ściągnąć, pościel zmienić, obiad szykować, wyliczać zusy, a siedzę od rana przed kompem
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości