|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#361 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Z maluszkami wątek trzeci - jak ten czas nam szybko leci! Mamusie IX-X 2012
Cytat:
Fantastyczna ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#362 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Z maluszkami wątek trzeci - jak ten czas nam szybko leci! Mamusie IX-X 2012
Asiulka Jasiu jakie ma męskie spojrzenie
![]() Co do tego filmu baby blues to mąż mi opowiedzial co nieco bo ktoś z pracy byl i na pewno nie jest to film dla mnie. |
![]() ![]() |
![]() |
#363 |
Zakorzenienie
|
Matko ile wy piszecie! Ja już dawn spię a wy tu tyle postó nastukałyście
![]() ![]() ![]() Któaś z was pytała o mleko na spacerze, jadla synka zawsze brałam termos z ciepłą, nie za gorącą wodą, taką, zeby byłą od razu do picia, termos mały, nie ten wielki litrowy i butelkę, w której miałam wsypane odmierzone mleko, wystarczyło zalać wodą i gotowe ![]() Moja mała żmijka już w wózku dosypia, wierci się i jęczy bo chce na ręce...musiałam z łózeczka zabrać bo by mi Kubusia obudziła (bo on z nami śpi ![]() idę na kawę, mam jeszcze czekoladę kokosową i jogurt orzechowy to akurat wmłucę - a miałąm być na dukanie...ale od jutra przejdę, bo nie mialam produktów, jutro z rana do biedry pojadę to serków nakupuję ![]()
#364 | |||||||
Zakorzenienie
|
dzień dobry ....
![]() ale naskrobałyście ... Cytat:
64 to chyba sporo ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
tez myślę że to od mojego ciepła bo jak ją karmię na poduszce bądź w łóżeczku to się nie poci nigdy Cytat:
![]() ![]() [QUOTE=Asiuulka89;38975110]ta o to chopdzi. Ja czytałam nowe oblicze greya, jak dla mnie beznadzieja jak pisała Gda fatalny jezyk tylko ciagle tak pani grey tak panie grey no az mdlilo. Na poczatku sceny seksu fajne a,e potem? ilez mozna czytac jak sie bzykaja i w jakich pozycjach. meczylam ja ponad tydzien majac duzo czasu w czasie drzemek Jasia w szpitalu. Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() a ta sukieneczka na którą zwróciłaś uwagę to z Zary - widać żeś zaroholiczka ![]() ![]() Cytat:
czyli jeszcze jutro hahaa dziękuję z góry ![]()
![]() |
#365 |
Zakorzenienie
|
czwórek jest 99
![]() za czórki wychodzi po 62 gr za pampers a za trójki wychodzi po 55 gr za pampers ![]() kupiłam 3 kartony ![]() Teraz mam w domu około 400 pampersów,ciekawe na ile to starczy ![]() jeszcze mam w szafir dwie paczki 4+ po Gracjanku ![]() Hej! Mam dzisiaj zły dzień... normalnie mam doła. Ale nie będę sie w to zagłębiać.. ehh do dupy. Fabiś śpi sobie słodko a Gracjanek rozrabia. Musze zmienić telefon...i teraz tak... Iwoncia Ty wiesz najlepiej. Nie chce żadnej super nowościo bo to nie dla mnie. Ale myślałam pomiędzy nokią n97(bo ma klawiaturke)a nokią 500,która jest lepsza? jestem fanką nokii ![]() doradzisz coś ![]() choineczka może stać do 8 lutego ![]() ale my sie już swoich pozbyliśmy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#366 | |||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Asia, Katee jakie przystojniaki ![]() Cytat:
![]() ![]() GDA zazdroszczę takich fajnych planów wakacyjnych ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 08:51 ---------- Poprzedni post napisano o 08:49 ---------- a teraz napiszę że zmyłam się wczoraj z wizażu z myślą że mały śpi i że też już pójdę spać a przy przeniesieniu z wózka do łóżeczka (a zawsze mi się to udaje) to się obudził, chciał pić i go nakarmiłam i potem jak zawsze na śpiocha pije to mi się tak rozbudził że koczowałam z nim do 00:20 i się nie dało go uspać wcześniej :p ale za to potem obudził się dopiero o 7:20 na karmienie ![]() ![]()
![]() |
#367 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#368 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() CO do Nokii, to Nokia jest na Windowsie, ja bym Ci polecała telefon z Androidem jednak ![]() Cytat:
![]() Zawsze siedzimy i szukamy najtańszych połączeń, promocji i jak coś się trafi, to po prostu tam właśnie ruszamy ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#369 | |||||||
Zakorzenienie
|
Dobry.
Matinuch dziś po raz pierwszy spał całą noc z nami. jak na złośc bo mi się bzykać chciało ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 09:20 ---------- Poprzedni post napisano o 09:08 ---------- Super ![]() Cytat:
Mój plan na styczeń się nie udał, miałam schudnąć 4 kilo, nie dałam rady. 2,4 mi zeszło. Plan na luty 3,6 musi zejść ![]() |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#370 | ||
Rozeznanie
|
Hej!
Paulinka jeszcze zasnęła, nie spodziewałam się bo dziś pospała aż do 7. White noise zrobił swoje ![]() Dziś kupuję ten bujaczek, dostarczą mi nawet do domu. Cytat:
![]() Tamlin a cena z tesco za pamp4 jest dobra, bywają lepsze promocje czy raczej nie? Chcę już zrobić zapasy ![]() Zastanawiam się ile zużyje trójek...nigdy nie wiadomo. Cytat:
![]() Wygląda jak moja laleczka z dzieciństwa ![]() ![]() Sobczi ale śliczna Twoja córunia ![]()
![]() |
#371 |
Zakorzenienie
|
Hej
![]() ![]() ![]() ![]() Muszę się pochwalić że mój Jaśko już zasypia sam z łóżeczku nie tylko wieczorem ale i w ciągu dnia ![]() ![]() ![]()
![]() |
#372 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Moja też z tych ciągle jedzących w nocy... dziś 4 pobudki... Tamlin, a jak często Mati je w dzień? Macie jakiś schemat już wypracowany? Bo u nas jest mniej więcej tak: 6:30 cyc 9:00 cyc (tu będzie niedługo kaszka) 11:00 cyc 13:00 obiadek 15:00 cyc 16:00 cyc bo trzeba dojeść 17:30 owoc 19:30 mm z kleikiem aktualnie ok 170 ml zjada czasami ok 18:30 jest jeszcze cyc bo nie może wytrzymać do kolacji. no i w nocy jakieś 4 razy cyc Boję się że to za często, i że jak wrócę do pracy i przejdziemy na mm w dzień (mam nadzieję że w nocy uda mi sie jeszcze karmić) to to będzie za dużo. Staram się jej wydłużać czas między karmieniami, ale najczęściej kończy się to wrzaskiem... no a przeciez nie odmówię głodnemu dziecku... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#373 |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry.
Jestem nieżywa. ![]() ![]() ![]()
#374 |
Wtajemniczenie
|
Kinga mnie właśnie mega zaskoczyła, sobie drzemie jeszcze i miała smoczek i wypluła jak zasnęła, a teraz patrzę ma go w buzi, sobie sama podniosła i wsadziła
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#375 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 09:29 ---------- Poprzedni post napisano o 09:27 ---------- Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#376 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 09:33 ---------- Poprzedni post napisano o 09:31 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#377 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#378 |
Rozeznanie
|
Błagam litujcie się nade mną, nie pędźcie tak z postami
![]() ![]() ![]() Tak poza tym to dzień dobry ![]() Witam nową mamę ![]() Dearlie pytałaś o lęki separacyjne - ok. 22 tyg. nawet do 26 tyg. ![]() Asiulka ucałuj ode mnie Jasia przystojniaka naszego dzielnego podróżnika ![]() Co do wakacji, my w lipcu wyjeżdżamy nad morze na 10 dni z przyjaciółmi i ich starszą od Filipa o 4 miesiące córeczką ![]() Lourose, odnośnie szaleństw przycyckowych, Odkąd miałam ten kryzys pokarmu, to praktycznie podaję Filipowi już tylko odciągnięte mleczko ( i czasami niestety dokarmiam mm), bo przy cycu jest już gorzej niż histeria ![]() ![]() ![]() Dziewczęta, ostatnio pierwszy raz Filipek jadł jabłko, 2 dni kupy nie było, dzisiaj rano pojawiła się, o konsystencji rzadszego musu i o matko! - kolorze ciemnozielonym jak krowie placki za przeproszeniem ![]() ---------- Dopisano o 09:57 ---------- Poprzedni post napisano o 09:53 ---------- Wracając jeszcze do tematów urodowych, to ostatnio kupiłam szampon Ultra Doux z cytryną i białą glinka do włosów przetłuszczającyh się, gdyż moje ostatnio już tak nie wypadają, ale dla odmiany zaczęły się przetłuszczać okropnie. I szampon jest super, dlatego polecam jeśli któraś z Was ma ten problem ![]() I nabyłam jeszcze mleczko kozie - balsam Ziaja, ktoś tutaj polecał, rzeczywiście, nawilża rewelacyjnie ![]() Mąż wyjeżdża za 2 dni, a ja juz tęsknię ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#379 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() I dzięki za info o szamponie, muszę koniecznie wypróbować. w ogóle wybieram sie dziś do Rossmanna i ze 2 stówki pewnie pójdzie bo się wszystko pokończyło :/ A mój małżon we wtorek idzie do szpitala ![]() Edytowane przez Iwa844 Czas edycji: 2013-02-01 o 09:01 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#380 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
A co do telefonu to mówisz,że android lepszy..hmm więc może ten sony ericsson neo v jednak? kurka za dużo tych telefonów! Dearlie oby to była jedyna taka nocka małego ![]() Fabianek wstaje ok 2 na mleko i później ok 5. Po drugim karmieniu jeszcze dośpi z 1,5 godz. ---------- Dopisano o 10:03 ---------- Poprzedni post napisano o 10:02 ---------- Cytat:
|
|||
![]() ![]() |
![]() |
#381 | |||||||
Zakorzenienie
|
moja od 19,30
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() cudny ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Mam nadzieję że nic poważnego. Anusia pamiętaj ze zawsze możesz się wygadać jak Ci zle. Nie wiem czy isć na spacer bo wieje ![]()
![]() |
#382 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
A trójek my zużyliśmy z 5 opakowań. Najdłużej z tego co pamiętam na 4-ach się jedzie. Cytat:
Wstaje około 9-tej, bawi się 10:00 cyc 12:00 kaszka ( nie zawsze ) i cyc bo musi dojeść 14:00 cyc 16:00 cyc 18:00 deserek/ obiadek moje mleko z butli 20:00 mm z kleikiem pierwsza pobudka około 1-2 cyc później co 2 godziny, staram się przeciągnąć do 3 ale ostatnio nie daje rady, budzi się nawet co godzinę. Ale w dzień widzę że je mniej, bo krócej ssie. Obiadek/ deserek daję o 18-tej bo już od 16-tej nie karmię i moje cycki się tak nauczyły że dopiero około 21-ej są pełne i moge wtedy odciągnąć. Ale musze pokombinować z tymi godzinami, tylko niewiem jak, bo chcę jak najwięcej karmić piersią a jak będzie i kaszka i obiad i deser to trzy karmienia odpadają i zaraz będzie koniec laktacji, albo ja będę cały dzień z laktatorem walczyła. No i nie wiem jak mam to zrobić. Cytat:
![]() Pewnie po nowym pokarmie. |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#383 |
Rozeznanie
|
Iwa, coś mi właśnie świtało,że toTy polecałaś
![]() ![]() Czyli jedziemy dalej z jabłkiem ![]() A coś poważnego,że mąż do szpitala idzie? |
![]() ![]() |
![]() |
#384 |
Wtajemniczenie
|
rany a co sie stalo???????????
![]() idziecie dzis na spacer? kurcze w krakowie znowu wieje i sama nie wiem czy isc czy nie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#385 | ||
Zadomowienie
|
[QUOTE=Asiuulka89;38975110]ta o to chopdzi. Ja czytałam nowe oblicze greya, jak dla mnie beznadzieja jak pisała Gda fatalny jezyk tylko ciagle tak pani grey tak panie grey no az mdlilo. Na poczatku sceny seksu fajne a,e potem? ilez mozna czytac jak sie bzykaja i w jakich pozycjach. meczylam ja ponad tydzien majac duzo czasu w czasie drzemek Jasia w szpitalu.
Cytat:
![]() ![]() tez chciałam sie na zumbe zapisac ale nie mam z kim a samej tak jakos dziwnie ![]() ![]() super ![]() Cytat:
zazdroszcze ![]() Pierwsza nocka bez szelek ![]() wykąpałam Ją wczoraj pierwszy raz w wannie ale bylo mi niewygodnie ![]() wczoraj jak wracałam od lekarza to przebiło mi sie koło w wózku ![]()
![]() |
#386 |
Zakorzenienie
|
Iwa skoro Zuzia kończy w poniedziałek 5 miesięcy i jest na mm to już zaczynam wprowadzać gluten?
Bo idę do rossmana i nie wiem czy kupić już tą kaszke?
#387 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() co do wyjścia na dwór- my nie wychodzimy, straszny wiatr ![]() muminku super że u oklulisty wszystko w porządku ![]() Melcia jest cudowna ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#388 | |
Zakorzenienie
|
![]() ---------- Dopisano o 10:28 ---------- Poprzedni post napisano o 10:27 ---------- Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 10:29 ---------- Poprzedni post napisano o 10:28 ---------- No i zaczeło się.... nowy dzień i nawał postów..... chociaż w weekend mogłybyście przystopować ![]()
![]() |
#389 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#390 |
Zakorzenienie
|
A dlaczego???
U mnie kolejny dzień pada ![]() Angel mielismy poznać adoratorkę ![]() Kopnijcie mnie w du... bo musze się wziąść za robotę, pranie ściągnąć, pościel zmienić, obiad szykować, wyliczać zusy, a siedzę od rana przed kompem ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:05.