|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 9 części naszego wątku ??
|
|||
| Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.9 |
|
8 | 16,00% |
| Niesiemy światu tę wieść radosną, nasze dzieciaki urodzą się wiosną! V-VI 2013, cz.9 |
|
28 | 56,00% |
| Brzuszki rosną, dzieci też a nasz wątek jest the best! Mamy V-VI 2013 cz.9 |
|
2 | 4,00% |
| Rosną brzuchy, w nich maluchy; mamy się cieszą, milczeniem nie grzeszą. V-VI 2013 cz.9 |
|
1 | 2,00% |
| Trzęsą się brzuszki, wychodzą pępuszki, niedługo ujrzymy maluszki. V-VI 2013 cz.9 |
|
3 | 6,00% |
| Kolejne wizyty za nami, snujemy macierzyńskie plany - Mamy V-VI 2013 cz.9 |
|
2 | 4,00% |
| Robią się z nas grubasy, ale w głowie nam bobasy. Mamy V-VI 2013 cz.9 |
|
2 | 4,00% |
| Ciężko nam się ruszać, więc spędzamy czas na pogaduchach. Mamy V-VI 2013 cz.9 |
|
0 | 0% |
| Tyjemy i płaczemy, za chwilę się śmiejemy - przez hormony szalejemy. V-VI 2013 cz.9 |
|
0 | 0% |
| Bejbik mnie kopie a ja colę żłopię? Mamy V-VI 2013 cz.9 |
|
0 | 0% |
| Fasolencja w brzuszek ciśnie, zaraz z tyłka mi wypryśnie. Mamy V-VI 2013 cz.9 |
|
1 | 2,00% |
| Mam żylaki, mam rozstępy no i brzuch mocno wydęty. Mamy V-VI 2013 cz.9 |
|
0 | 0% |
| Rozstępują się nam brzuszki, jednak rosną też cycuszki. Mamy V-VI 2013 cz.9 |
|
3 | 6,00% |
| Głosujący: 50. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2191 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: My tu sobie gadu, gadu, a Maleństwa dają czadu - Mamy V-VI 2013 cz.8
Cytat:
![]() Cytat:
może koleżanka tym razem będzie miała jakieś zdjęcie bez żelazka Cytat:
wózek wygląda fajnie jak ostatni test zaliczy, to brać!a co do policzków, to chyba naczynkowa cera ci się zrobiła... coś wzmacniającego na naczynka - chyba ekstrakt z kasztanowca, witamina c. no i uważać bardzo na alkohol w składach. jeśli jest zbyt wysoko w składzie i nie jest "złagodzony" np. gliceryną, to buraczek gwarantowany ![]() Cytat:
![]() no i brawa już dla koleżanki! niech ci opowie jak było, opiszesz nam ![]() Nuna, kciuki zamówione - dla ciebie i reszty wizytujących
|
|
#2192 | |
|
Raczkowanie
|
dzień dobry
mnie też czeka dziś mini-wyprawa: do pracy - oby dyrektorka dobrze to wszystko przyjęła pewnie tam trochę będę musiała posiedzieć, żeby poprzekazywać wszystko, no nic - prysznic, śniadanko i w drogę ![]() a, jeszcze te kury nakarmić Cytat:
i trzymam mocno kciuki ![]() miłego dnia |
|
|
|
|
#2193 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2194 | |||
|
Rozeznanie
|
hej hej
![]() Wieje u nas straszebnie!!!!!!!! A ja muszę jechać do US... Już po śniadanku jesteśmy, Mała daje czadu Wczoraj przez 2 godziny próbowałam zasnąć, bo Moja Dziewczynka sobie tańczyła i żadna pozycja jej się nie podobała Cytat:
kochana połowa za TobąTrzymam kciukasy!! A i pączusia poproszę ![]() My dzisiaj zaczynamy 26 tc Cytat:
Też tak pomyślałam, że jak coś to jesienią albo zimą będzie jak znalazłCytat:
|
|
|
#2195 | |||
|
Zadomowienie
|
Ooooo.
To mi się podoba! Szukałam wczoraj informacji, ale ciągle tylko wyskakiwały stare akcje i tam wyczytałam, że było na zapisy.Cytat:
2) Najważniejsze, że maluszek był zadowolony! 3) Z ciekawości jeszcze poczytałam o tych Happy i wycięciach na pępuszek i dużo mam mówiło, że albo wycięcie i tak za małe, albo, że pieluchy wychodzą duże i dziurka była dużo nad pępkiem, że i tak trzeba było zawijać. Cytat:
A kolor Laguna blue... Cytat:
![]() ![]() Zmienił Ci się termin? Kciuki za połówkowe. ![]() Siemanko, ja już na nóżkach, wczoraj padłam oglądając z tż serial. Dzisiaj znowu pięęęękne słoneczko z rana, tż poszedł nas zapisać do dentysty i do reala, więc pewnie przytarga coś dobrego. ![]() ---------- Dopisano o 08:55 ---------- Poprzedni post napisano o 08:53 ---------- Właśnie wyczytałam na fb o diecie obrotowej! ...gdzie się nie obrócisz, to wpie.rdalasz! To chyba jakaś specjalnie stworzona dieta dla ciężarnych.
|
|||
|
|
|
#2196 |
|
Zakorzenienie
|
WAZNE!!!!
dziewczyny!!! w zwiazku z ta durna pogoda bedzie zapewne kolejna fala grypy i grypopodobnych. uwazajcie na siebie! juz teraz przypominamy sobie mikstury z cytryna imbirem miodem czosnkiem itd. odpusccie sobie markety, kina, koscioly i inne skupiska ludzi - dla swietego spokoju lepiej posiedziec w domu. te wirusy sa naprawde coraz bardziej zmutowane i bez antybiotykow moze byc ciezko. nikomu nie zycze takich powiklan jak mojego tz. prosze dbac o siebie i malenstwa! koniec apelu :P ---------- Dopisano o 09:09 ---------- Poprzedni post napisano o 08:57 ---------- http://bielskiemamy.pl/o-plywaniu-niemowlat http://www.pantarhei.com.pl/index.php?action=menu&id=21 |
|
|
|
#2197 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bo ciąza ma 40 tyg powiedzmy to jak 20 skonczone to dal mnie połowa![]() według USg 3 czy 4 razy pokazało na 15 czerwca czyli jutro będę kończyć 21 i zaczne 22![]() ale liczę sobie skończone według OM a ty jak liczysz??a co to za dieta obrotowa?? ![]() ![]() no właśnie dziewczyny jak sobie radzicie z depilowaniem tam jak ten no yyy mi już brzuch zasłania potem biorę po lusterko i patrze gdzie jeszcze---------- Dopisano o 09:20 ---------- Poprzedni post napisano o 09:18 ---------- Cytat:
![]() wiesz ja za bardzo nie spotykam sie z ludzmi i nie wychodze, ale do kościoła idę
|
|
#2198 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
pocieszacie mnie z tą glukozą ![]() nuna za 21 t
|
|
#2199 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mam nadzieję, że grzecznie leżałaś z dupką ![]() Cytat:
A co do skończonego 20tc to musi to być połowa, skoro ciąża trwa pełne 40 Dieta rewelacja Szprotka powiedz, powiedz, powiedz Dzień dobry |
||
|
|
|
#2200 |
|
Raczkowanie
|
Hej
właśnie wstałam obiadam się drożdżówką i piję inkę![]() a moje dziecię właśnie dostało czkawki
|
|
|
|
#2201 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co do ciężaru to się nie wypowiem, bo ja teraz nie podnoszę, ale on porównywał jeden w jednej ręce, a drugi w drugiej. Właśnie, szukając lekkiego wózka to Pani w sklepie powiedziała coś takiego, że one są porównywalne, nie ma takich "ultra lekkich" może być max 1kg różnicy. Najcięższe to Tako, a najlżejsze to Coletto. poproszę pączusia ![]() No właśnie nic nie powiedzieli Jedyne co omówiła, to żeby dziecka nie przekarmiać ... Chyba, że coś przegapiłam ![]() Diabli masz jakiś sprawdzony basen w BB, że mogłabym sobie popływać? Najlepiej nie przechlorowany.
|
|
#2202 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dla dzieci polecany jest Lipnik, ale nie wiem czy mozna tam ot tak sobie pojsc poplywac. wybralismy basen najblizej domu, na ktory zazwyczaj chodzilismy przed ciaza
|
|
|
|
|
#2203 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#2204 |
|
Zadomowienie
|
Miałam wrzucić tort z pampersów.
Tak więc kupuję zawsze pampki o rozmiar większe, niż mi się wydaje, że dziecko nosi. Zazwyczaj są to trójki i zazwyczaj z Pampersa. Ilość nie ma znaczenia, ważne, żeby zrobić to proporcjonalnie. W przypadku dużej ilości pampków (80szt.) robiłam nawet 4 poziomy. Dużo osób robi tort z samych pampersów zwiniętych w ruloniki, ja nie robię, bo to zajmuje bardzo długo czasu, ale przede wszystkim nerwów, żeby każdy rulonik związać, bo kleić go nie wolno, wszak ma się przydać do zużycia! ![]() Potrzebne elementy: - pampersy, - gumki recepturki (najlepiej duże, ale jak są małe, to wystarczy je poprzecinać i związać, wtedy są duże )- nożyczki, - jakaś ozdobna wstążka, organza, cokolwiek ![]() - ewentualnie klej - do sklejenia ze sobą kawałków wstążki (absolutnie nie pampków!) - celofan - przy torcie 3-poziomowym 2 metry w zupełności wystarczą, - karton - wycinam z niego podstawę dla tortu, chociaż ostatnio już nie praktykuję i też się trzyma w celofanie ![]() Na początek 3 pampersy zwijam w ruloniki i związuję razem recepturką. Jest to środek największej, dolnej warstwy (służą zamiast ręcznika z pierwszego zdjęcia ). Następnie biorę duuużą gumkę recepturkę (największą, a jak nie mam, to w zależności od wielkości małych, rozcinam 3 szt. i związuję) i owijam związane wcześniej 3 sztuki pampków w rulonikach. I teraz najtrudniejsza część, bo dokładanie pampersów do wiszącej gumki. Jest tak duża, że spada, ale w miarę dokładania kolejnych pampersów będzie nam dużo łatwiej. Znalazłam taki mądry opis: Przy pomocy gumki nakładamy pierwsza warstwę pieluszek. Rozkładamy je równomiernie, aby zamknąć "koło" (zdjęcie nr 1). No i w zasadzie tyle, z każdą warstwą jedziemy tak samo. Do środkowej warstwy daję do środka dwa zwinięte w rulony pampersy, a do ostatniej na górze - jeden. Na końcu na te gumki recepturki, które widać, nawiązuję wstążkę (żeby zakryć gumki), czy co tam mam dostępne akurat i już. Opakowuję w celofan i prezentuje się ładnie. Miałam kiedyś zdjęcia całej produkcji krok po kroku, ale mój komputer ich nie wynajduje. Pewnie je zrzuciłam na lapka, bo to było kilka lat wstecz. Wrzucam robocze zdjęcia, jak robiłam torcik dla syna kuzyna tż-a. Tż sprzątał pokój (bo byliśmy wtedy u teściowej i robił porządki w swoich szufladach w meblach 2 lata po wyprowadzce ![]() Tutaj link, jak ja mniej więcej robiłam (bez ręczników, itp.): http://alexls-destinationart.blogspo...szek-kurs.html Edytowane przez anoxee Czas edycji: 2013-02-01 o 09:45 |
|
|
|
#2205 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|||||
|
|
|
#2206 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Tylko raz z pomiarów wyszedł tp na 13.06, ale gin i tak wpisał wtedy na wizycie, że wyszło na 20.06.Cytat:
![]() No właśnie, gdzie ta szprotka!!
|
||
|
|
|
#2207 |
|
Zakorzenienie
|
hejo
wróciłam z ZUS, weszłam bez kolejki od razu ![]() wszystko załatwione,od ręki,super ![]() jestem pozytywnie zaskoczona ![]() mam kawę i pyszny drożdżowy wianek z białym makiem ![]() za 6,5h mieszkanko ![]() TORT Z PAMPKÓW IMPONUJĄCY !!
|
|
|
|
#2208 | |||
|
Zakorzenienie
|
ja mam minusy, około- 6 dp w każdym oku
Cytat:
Cytat:
Ja idę bo mi się nie chce pracować.. Mogę się wymigiwać, że mnie kręgosłup boli (bo i boli) i oczy pieką od kompa (bo i pieką), ale jakby mi nie płacili na zwolnienieniu to bym pracowała tylko by był łoskot![]() Ale jak mamy już takie socjalne państwo i wszyscy z niego doją jak z dojnej krowy to i ja skorzystam.. Przynajmniej troche mi się te ogromne składki które mi co miesiąc zabierają z pensji zwróca (ze służby zdrowia państwowej od 7 lat nie korzystam). Pytanko do L4.. Przez pierwsze 30 dni płaci pracodawca, potem ZUS. Teraz czy ja mam pilnować do kogo mam te zwolnienia zanosić czy zawsze noszę do pracodawcy? Umowa o pracę na czas nieokreślony.. A i w ogóle dzisiaj mam fazę na jabłka.. Nie byłoby w tym nic dziwnego gdyby nie to , że nie lubię jabłek... W biedrze jest promocja, są całkiem smaczne, cena 1,99zł ---------- Dopisano o 10:02 ---------- Poprzedni post napisano o 09:57 ---------- Cytat:
![]() On chodził z dzieckiem i mu się podobało.. Edytowane przez maarchewka Czas edycji: 2013-02-01 o 09:59 |
|||
|
|
|
#2209 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2210 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam się w III trymestrze
![]() ![]() Wczoraj zaczęłam Was nadrabiać... ale poległam , więc zaraz nadrobię z grubsza i zdam relację z wczorajszej wizyty i dni otwartych na porodówce
|
#2211 | |
|
Zakorzenienie
|
szprotka
czasem się coś umknie przeoczy, ale czekamy na każdą więc mów nam tu kotku co masz w środkuanoxxe wow jak ci się zgadza ![]() axella mam nadzieje, że z mieszkaniem też tak łatwo pójdzie ![]() ---------- Dopisano o 10:05 ---------- Poprzedni post napisano o 10:04 ---------- Cytat:
za 3 trymestr
|
|
#2212 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() gratuluję,ja do 3cio trymestrowych dołączam w poniedziałek
|
|
|
|
|
#2213 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
!!!
|
|
|
|
|
#2214 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
czekamy, czekamy Nuna mnie też się zgadza od samego początku Bartoszek rośnie idealnie, zgodnie z terminem OM
|
|
|
|
|
#2215 |
|
Zakorzenienie
|
Hej czy któraś z Was kiedykolwiek przeprowadzała w mieszkaniu/domu dezynsekcję fermonową??
Mam prusaki w mieszkaniu (niestety) i chce się ich pozbyć. Dzisiaj i jutro u nas w bloku mają ją robić za 40 zł.. Piszą, że jest nieszkodliwa dla ludzi i zwierząt.. Mam nadzieje, że kobiety w ciąży też pod to podchodza
|
|
|
|
#2216 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
twarda sztuka z Ciebie Cytat:
za połowe Cytat:
za 26 tcCytat:
Cytat:
|
|
#2217 |
|
Zakorzenienie
|
Hej dziewczeta, meldunek zalatwiony, teraz lece do gina. Trzesie niemilosiernie w tym autobusie
Marchewka, zwolnenie bedziesz dostarczac pracodawcy a on ZUSowi. Ciebie juz ta strona formalna nie interesuje. Jedyne co zrob to kopiuj kazde zwolnienie, zebys nie miala takich cyrkow jak ja czy Motylek. Justi - instrukcja jak zrobic tort mega wypasna! Piekny jest
|
|
|
|
#2218 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
to chyba rzadko się zdarza zobaczymy co dziś wyjdzie na USg i czy mi da zdjecie bo ostatnio nie dał![]() ![]() kupujemy telewizorek chyba w tym tyg
|
|
#2219 |
|
Zakorzenienie
|
http://dziecisawazne.pl/przytulanie-...dlugoterminowa przytuuuulamy, sciskamy, calujemy
|
|
|
|
#2220 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
oby cię nie zostawił w szpitalu
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:32.

zasnęłam po raz pierwszy od dawien dawna przed północą
jak ostatni test zaliczy, to brać!
wiec zadzwoniłam do Luxmedu, żeby mnie gdzieś wcisneli na konsultacje ( moja gin jest na urlopie). Nie chcę jechać na IP bo nawet jak szyjka jest ok, to znów mnie na oddziale zostawią i się chyba powieszę. Ale jeśli lekarz w luxmedzie stwierdzi, że się skraca, bądź jest miękka, to lecę do szpitala, nawet się nie będę zastanawiać.
niech ci opowie jak było, opiszesz nam 

połówkowe u mojego gin

i do reala, więc pewnie przytarga coś dobrego.

Pewnie je zrzuciłam na lapka, bo to było kilka lat wstecz.
No to czekam. 

czasem się coś umknie przeoczy, ale czekamy na każdą