|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 9 części naszego wątku ??
|
|||
| Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.9 |
|
8 | 16,00% |
| Niesiemy światu tę wieść radosną, nasze dzieciaki urodzą się wiosną! V-VI 2013, cz.9 |
|
28 | 56,00% |
| Brzuszki rosną, dzieci też a nasz wątek jest the best! Mamy V-VI 2013 cz.9 |
|
2 | 4,00% |
| Rosną brzuchy, w nich maluchy; mamy się cieszą, milczeniem nie grzeszą. V-VI 2013 cz.9 |
|
1 | 2,00% |
| Trzęsą się brzuszki, wychodzą pępuszki, niedługo ujrzymy maluszki. V-VI 2013 cz.9 |
|
3 | 6,00% |
| Kolejne wizyty za nami, snujemy macierzyńskie plany - Mamy V-VI 2013 cz.9 |
|
2 | 4,00% |
| Robią się z nas grubasy, ale w głowie nam bobasy. Mamy V-VI 2013 cz.9 |
|
2 | 4,00% |
| Ciężko nam się ruszać, więc spędzamy czas na pogaduchach. Mamy V-VI 2013 cz.9 |
|
0 | 0% |
| Tyjemy i płaczemy, za chwilę się śmiejemy - przez hormony szalejemy. V-VI 2013 cz.9 |
|
0 | 0% |
| Bejbik mnie kopie a ja colę żłopię? Mamy V-VI 2013 cz.9 |
|
0 | 0% |
| Fasolencja w brzuszek ciśnie, zaraz z tyłka mi wypryśnie. Mamy V-VI 2013 cz.9 |
|
1 | 2,00% |
| Mam żylaki, mam rozstępy no i brzuch mocno wydęty. Mamy V-VI 2013 cz.9 |
|
0 | 0% |
| Rozstępują się nam brzuszki, jednak rosną też cycuszki. Mamy V-VI 2013 cz.9 |
|
3 | 6,00% |
| Głosujący: 50. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2221 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: My tu sobie gadu, gadu, a Maleństwa dają czadu - Mamy V-VI 2013 cz.8
Cytat:
może zadzwoń do spółdzielni czy co żeby się dowiedzieć czy coś o tym wiedzą? i jak to działa? bo pewnie nie pierwszy raz jest problem z robaczkami.. ![]() ja miałam rybiki kiedys ale działały taśmy z cukrem
|
|
|
|
|
#2222 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() tą dezynfekcje robi prywatna firma.. a spółdzielni u nas nie ma.. Administracją zajmuje się prywatna firma, ale oni to głównie są od zbierania i rozliczania opłat.. |
|
|
|
|
#2223 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
za 26 tc ![]() co do golenia, to ja też jestem zmuszona uskuteczniać różnego rodzaju kombinacje.. Ogólnie, czuję się ograniczona ruchowo.. nawet pedicure sprawia mi kłopot... co to będzie w 30tygodniu Cytat:
ooo !!! opisali moją dietę Cytat:
![]() no, naprawdę nie ma się czego bać. Miałam 75g i jakoś wypiłam. Smakuje jak cukier puder rozpuszczony w wodzie. Nie lubię intensywnego słodkiego smaku, nie cierpię nawet miodu, ale dałam radę A jak babka mi przyniosła tę miksturę, to spojrzała na mnie z politowaniem.. Położna mi podpowiedziała żebym wzięła cytrynkę, ale wolałam nie ryzykować sfałszowania wyników i wypiłam bez. ![]() oczywiście, leżałam grzecznie i oglądałam tv Cytat:
![]() Widzisz jak super ![]() o 16.30 zaciskamy za mieszkankoo 16.30 też połówkowe Nuny
|
||||
|
|
|
#2224 |
|
Zakorzenienie
|
za stateczkę i karolinę które dziś też wizytują ![]()
|
#2225 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Miałam kiedyś to robione jak jeszcze na mokotowiewynajmowałam mieszkanie... Ale i tak "po wszystkim" wyszłam. Niby nieszkodliwe alepiejnieryzykować ![]() ------------------ Dzień dobry ![]() Ja już po badaniach tych wszystkich cudownych na tarczycę, zawartość magnezu, potasu itp, toxo i resztę. W sumie 9 badań. Tyle krwi mi zabrali, że nie wiem jak wróciłam do domu o własnych siłach ![]() Mam okropny katar. I apel o nie ruszaniu się z domu jak najbardziej popieram ![]() We wtorek wizyta
|
|
|
#2226 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zanim się to wywietrzy to szkoda wdychać. Cytat:
Napisz coś więcej o tych taśmach, bo też mi to pełza czasami w WC. Myślałam, że to do wilgoci, pewnie gdzieś w kanalizacji i trzeba z tym żyć, ale jak się da zlikwidować to czemu nie
|
|
#2227 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
moim zdaniem warto spróbować Cytat:
![]() ogólnie podnieśli kwoty podstaw na ten kwartał,ale zbytnio mnie to nie dziwi ![]() co do niezdarności-czuję się czasem jak wańka-wstańka, muszę się rozbujać zanim wstanę.. a gdyby ktokolwiek zobaczył jak się depiluję tam,lub robię właśnie pedicure to by się chyba porzygał za wizyty!
|
||
|
|
|
#2228 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
co do jabłek, też miałam fazę na nie.. ale w październiku i listopadzie. I apel do Was- nie kupujcie jabłek LOBO są bardzo smaczne, ale jest to odmiana najbardziej podatna na parcha jabłoni, przez co sadownicy stosują na tę odmianę bardzo dużo oprysków. Lepiej zjeść inne jabłuszko, które będzie miało mniej chemii jak to już poważnie brzmi ![]() GRATKI ![]() Cytat:
wracaj szybko do domku z dobrymi wiadomościamiCytat:
|
|||
|
|
|
#2229 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
na początku koty zjadały,potem się chyba przejadły :P Ogólnie to ta rybka to rybik cukrowy i fakt,że lubi wilgoć i cukier też :PWystarczy na tasme szeroka klejaca wysypac troche cukru i zostawic ta lepka strona z cukrem do goryw lazience czy gdzieś gdzie są, następnego dnia masz taśmę rybikową pare dni powykładasz i po problemi ![]() ---------- Dopisano o 10:31 ---------- Poprzedni post napisano o 10:29 ---------- A co do jabłek, jak znajdziecie to kupujcie BOSKOP umrzeć za nie można i mówię to ja-antyfanka jabłek totalna
|
|
|
|
|
#2230 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
moi rodzice mieszkają 240 km ode mnie więc nie dam rady.. Pojadę na zakupy najwyżej to wyjdę chociaż na chwilę.. |
|
|
|
|
#2231 |
|
Zakorzenienie
|
halo
![]() wróciłam z Londynu cała i zdrowa ![]() padnięta jestem strasznie, powiem Wam, ze wstawanie o 2 i zakupy do wieczora to już nie dla mnie do końca ciąży, mam zakwasy chyba wszędzie ![]() kupiłam sobie trochę rzeczy i trochę dla malucha, pochwalę się jak się ogarnę, bo musiałam dzisiaj iść do pracy poprowadzić szkolenie :/ najlepszy zakup to niańka w mothercare http://allegro.pl/angelcare-ac401-mo...977860240.html na allegro stoją od 430, a ja kupiłam za 67 funtów, czyli niecałe 350 zł ![]() chwalę się też jedną fotką z sesji ślubnej, całość powinnam mieć niedługo
|
|
#2232 |
|
Zakorzenienie
|
Co do tych rybików tooo ponoć one pożyteczne są
Ja widziałam parę razy u nas, fuuj, ohyda
|
|
|
|
#2233 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() moja na początku uwielbiała je zgniatać i wcinać ale potem miała dość i trzeba było je zwalczyć ![]() jak to pozyteczne? aż poczytam ![]() "Uważany jest niekiedy za szkodnika, jednak nie ma większego znaczenia ani gospodarczego, ani dla zdrowia człowieka. Naturalnym wrogiem rybika cukrowego jest skorek pospolity" wychodujmy sobie skorki! Edytowane przez axella Czas edycji: 2013-02-01 o 10:38 |
|
|
|
|
#2234 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
moja kocha muchy, pewnie nie może się doczekać wiosny --- czas ruszyć doopkę muszę jechać po wyniki, później lody na mieście ploteczki i jadę na mszę za dziadka |
|
|
|
|
#2235 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
za połowę! za 26 tc!Cytat:
Cytat:
Co prawda jeszcze coś tam widzę, bo brzusio nie duży, ale jest ciężej niż było. A później lusterko w łapę i sprawdzenie czy wszystko ok ![]() Cytat:
za III trymestr!Spoko loko, już jestem. Dajcie kanapki zrobić. Dopiero wstałam, bo noc oczywiście z bani, więc musiałam odespać. Cytat:
Otóż wszystko ok. Mój 435 g czorcik ma siusiaka (na 99%, ale ja tam nic nie widziałam przez te Jego wygibasy) i jest zdrowy i baaardzo ruchliwy (nawet lekarz stwierdził, że to mały szatan). Nie dał się dokładnie pomierzyć i zrobić ładnego zdjęcia, ale to nic. Najważniejsze parametry w normie. Ze mną też wszystko ok, łożysko nisko, ale wyżej niż ostatnio Tak więc Jenny- proszę o zostawienie na liście SYNKA, ale usunięcie imienia, bo zapowiada się długaaaa przeprawa z moim Mężem... Ja chcę Kubusia, Mąż Michała ![]() (Michał mi się podoba, ale mój chrześniak to Michał, więc już jeden jest w rodzinie, i o ile mi i rodzicom tamtego to nie przeszkadza, o tyle wszyscy w rodzinie kręcą nosem i nie wiem co z tym zrobić...) Uciekam zanieść zwolnienie i może do lumpa wskoczę- teraz już przynajmniej wiem czego szukać
|
|
#2236 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2237 |
|
Zakorzenienie
|
Mysia Witamy
![]() ślicznie wyszłaś na tej fotce ![]() Mój Tż też się uparł i chciał koniecznie monitor oddechu, ale dyskutujemy jeszcze o tym... bo to spory wydatek
|
|
|
|
#2238 |
|
Zakorzenienie
|
wyjada larwy innych robali
Szprotka gratuluję Synka!! ![]() no to idę
|
|
|
|
#2239 |
|
Zakorzenienie
|
Ale temat robakowy rozpoczęłam
![]() dzwoniłam do tej firmy powiedzieli, że nie jest szkodliwe ani dla kobiet w ciąży, ani dla małych dzieci ani zwierząt.. Oni tam jakieś bezwonne feromony będą rozpytać, więc mam nadzieje, że to będzie bezpieczne. Dają gwarancję na 12 miesięcy.. A ja już tych prusaków nie moge.. Nienawidzę mieszkać w bloku.. W domku nigdy takiego syfu nie miałam... |
|
|
|
#2240 |
|
Zakorzenienie
|
|
#2241 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() muchy+koty=doniczki na podłodze ![]() miłego dnia ![]() Cytat:
ja bym chyba się zestresowała.. jak z tym detektorem.. ![]() i z tego co czytałam to dla wcześniagów/ tych poniżej 1500g/ poniżej 6pkt apgar
Edytowane przez axella Czas edycji: 2013-02-01 o 10:49 |
||
|
|
|
#2242 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Podoba mi się i Kubuś i Michaś ![]() (kurde wychodzi na to że Ci Wasi Antosie, Kubusie, Michasie, Piotrusie, Bartusie itp. podobają mi się bardziej niż Wiktor no ale Mężulek się uparł, więc niech dalej chodzi dumny )---------- Dopisano o 10:53 ---------- Poprzedni post napisano o 10:48 ---------- aż mi się przypomina jeden z bardzo ciekawych przedmiotów, jakie miałam na studiach - ENTOMOLOGIA ![]() miałam specjalny czysty zeszyt, gdzie musiałam dokładnie rysować wszystkie robaczki ![]() Cytat:
Oczywiście nie potępiam, bo to bardzo mądre urządzenie i jeśli ktoś cierpi ktoś ma nadmiar pieniędzy to jak najbardziej warto zakupić. |
||
|
|
|
#2243 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
czekamy na calosc co do niani to i tak dla mnie drogo hee ja mam sama nianie z makro kupilam ja 6 lat temu za 40 zł i naszczescie dalej sluzy hehe ale ta twoja fakt wypasiona no i z monitorem oddechu , napewno reszta zakupow tez suuperr niemoge sie doczekacc fotekkk
|
|
#2244 |
|
Zakorzenienie
|
Pamiętacie jak kiedyś nabijałyśmy się śląsk-zagłębie?
http://demotywatory.pl/4032278/Nojle...ec-we-Sosnowcu Aż się popłakałam ze śmiechu czytając komentarze ![]() Tego nie znałam "przychodz koles z katowic przychodzi do koscioła wyspowiadac sie mowi do ksiedza ze ma straszny grzech i niewie czy Pan Bog mu to wybaczy ksiadz mowi suny Pan Bog wszystko wybacza powiedz co to za grzech, no wiec mieszkam w katowicach na to ksiadz odpowiada nie synu to nie jest grzech to jest WSTYD!!"
|
#2245 |
|
Zakorzenienie
|
[QUOTE=maarchewka;38979723]a było skuteczne?
[QUOTE]
|
|
#2246 |
|
Wtajemniczenie
|
Widzę, że wczoraj na tapecie był temat planowania dzieci. Ja osobiście nie widzę nic złego w słowach Lublany, tym bardziej, że nie były one kierowane do wszystkich. Oczywiście, że to każda para z osobna ustala sama (czy to z pomocą Bożą
) decyzję o dziecku. Każdy ma też swój zegar biologiczny, wymagania - na jakim poziomie chce żyć, słowem - różne są w życiu sytuacje. Ja z moim TŻ jestem od prawie 8 lat, i też już wcześniej chcieliśmy mieć dziecko, ale stwierdziliśmy, że jesteśmy jeszcze młodzi, mamy sporo czasu i najpierw skończmy studia, weźmy ślub, ustabilizujmy się na tyle by być w miarę niezależnymi finansowo. I szczerze powiedziawszy nie wyobrażam sobie życia z dzieckiem, bez mieszkania, w trakcie studiów i to z jednej wypłaty Tż
|
#2247 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
za siusiaka
|
|
#2248 |
|
Zakorzenienie
|
Ja nie kupuje monitora oddechu.
Przypierwszym dziecku niemiałam to po co mi przy drugim. I tak będziecie się budzić prze kilka pierwszych m-cy i zaglądać do maluchów czy wszystko jest ok - to taki naturalny odruch jest
|
|
#2249 |
|
Zakorzenienie
|
Witam w piątek
Dziś humor już lepszy, mam nadzieję że nikt i nic mi go nie popsuje ![]() ![]() Była już u mnie listonoszka i przyniosła przytulankę hipcia z babyono + zamówiłam 2x czapeczkę i 2x niedrapki oraz przyszedł ten sportowy stanik. Czekam jeszcze na kuriera z dhl-u, bo ma przynieść pakę z ori Będzie u mnie 3 czy 4 raz w tym tygodniu i trochę mi go szkoda, bo ma coś z nogą i ostatnio pytał czy ktoś by nie mógł zejść po paczkę; ale że byłam sama, paka ok 10kg i trzeba wnieść na 4 piętro, więc nie było komu... no ale jak mu powiedziałam o ciąży to bez problemu wniósł ![]() Sateczka, nuna2, karolina2121 trzymam za wizytyAaś, lonely_ladytrzymam za starcie z glukozą
|
|
|
|
#2250 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Czekamy na zdjęcia zakupów ![]() Cytat:
![]() Mój TŻ uwielbia imię Kuba, ale nie dałby tak dziecku na imię, ze względu na pewne okoliczności ![]() A Michał kojarzy mi się z Misiem ![]() Oby dwa bardzo ładne ![]() Jako, że siedzimy wszyscy u nas w domu to po pogrzebie brat nie poszedł do szkoły i dziś tak leżę z gołym brzuchem, a on tak patrzy "Jezuuuu dziewczyno, ale Ci się brzuch trzęsie jak galareta. Sam z siebie? Tyle tłuszczu masz, że zaczyna sam się zwalczac ???"No i nie wytrzymałam ze śmiechu A to moja Matylda dziś tak wojowała z brzuchem, że skakał w kilku miejscach, a on bidny nie zajarzył
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:04.

ale działały taśmy z cukrem

za 26 tc 

za mieszkanko

ploteczki i jadę na mszę za dziadka