|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Kochane głosujemy na kolejny tytuł zapraszam
|
|||
| Testować nerwy swojej mamy lubię, psocę, niszczę, krzyczę, rozrabiam i gubię. |
|
5 | 10,64% |
| Tu tupnę nóżką, tam krzyknę "nie", niech siwych włosów przybędzie mamie. |
|
1 | 2,13% |
| Daj mi, nie ciem i łaa łaa - krzyczy wciąż gromadka ta. |
|
1 | 2,13% |
| Niewinne oczka jak aniołek mam, ale prawdziwy hardcore wnet pokażę wam |
|
7 | 14,89% |
| Zdania układamy, co raz wiecej z rodzicami rozmawiamy. |
|
0 | 0% |
| My tu gadu-gadu, a dzieciaki dają w zabawach czadu. |
|
0 | 0% |
| Bunt dwulatka przyszedl wiosna i mamy minę "radosna" |
|
0 | 0% |
| Magnesy lepimy, czapeczki dziergamy, bunt naszych dzieci jakoś przetrwamy |
|
26 | 55,32% |
| Dzieci nasze już w domach znudzone, gdzie ta wiosna? , pytaja one |
|
1 | 2,13% |
| Rożki nam powoli rosną, bunt dwulatka przyjdzie wiosną |
|
6 | 12,77% |
| Głosujący: 47. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2311 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Różki nam powoli rosną, bunt dwulatka przyjdzie wiosną. Wakacyjne brzdące 2011
Brumek moja dama identycznie robi
i jeszcze do tego śmieszne sie wygina ![]() Monika mi tez sie tak robiło z nicia, ale doszłam ze to chodzi o naciagniecie ja mam jakies 1,2 itd i zazwyczaj działo mi sie to przy szycie cienkiego materiału:/ zmienilam na 1 i chodzilo. Ja zrobiłam Emilie księżyc bo uwielbia go pod każda postacią i pięknie wymawia ja go tylko zauważy czy w bajkach czy jako ciastko, kiedy sie zaczyna sciemniac to idzie do okna i szuka księżyca ![]() MARZENA moja tak samo Zuzia i Zuzia i jeszcze śpiewa Zuzia nadatek czyli wiesz czeka az ktos zaśpiewa resztę a ona czeka na słowo " na dodatek " no i Tik tak tez śpiewa ![]() Zrobiłam pierogi ))I kregoslup mnie boli |
|
|
|
#2312 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Różki nam powoli rosną, bunt dwulatka przyjdzie wiosną. Wakacyjne brzdące 2011
Jakoś ciągle nie mogę się wbić w wątek
Czytam, jak się poszerza słownictwo Waszych dzieci i rozumiem zachwyty, bo u nas to samo. Patryk wczoraj zaczął mówić "miŚ" (wcześniej tylko było "mi" i to ś tak podkresla Od kilku dni woła na nas "pieszczotliwie" - "mami", "tatiu", "babi", "dziadziu" (dziadkowie jeszcze się nie zorientowali, o co z tym chodzi )![]() Ja jakaś ciągle "połamana" chodzę. Najpierw mnie za łopatka bolało, teraz krzyże... Oj, chyba starość ![]() Przepraszam, że tylko tak o sobie |
|
|
|
#2313 |
|
Zakorzenienie
|
dziń dybry
wróciłyśmy z przychodni z Alą z zapaleniem oskrzeli moja psychika chyli się ku upadkowi ![]() odezwę się wieczorkiem!
|
#2314 | ||
|
Zakorzenienie
|
Hej,
Tymuś spał od 1.30 do 9. Jestem w niebie ![]() Cytat:
I aż dziwne że się babcia nie zorientowała, że wnusio mówi "babi", bo to przecież powinno być jego pierwsze i najważniejsze słowo - Nie starość, tylko coraz większy i cięższy syn ![]() Deszcz pada, syn śpi, ja pracuję... ---------- Dopisano o 13:38 ---------- Poprzedni post napisano o 13:36 ---------- Cytat:
Ale aż tak poważnie jest, to się nie spodziewałam Chociaż u nas tez tak było, niby szło ku lepszemu, tylko charczał mocno,a jednak zapalenie oskrzeli...
|
|
#2315 |
|
Wtajemniczenie
|
Natko narazie sie uspokoił. Nie ma wiecej nic na aucie. Czekam teraz na wizyte policji. W ciagu trzech dni ma ktos przyjść.
My juz dzis lepiej. Katar u mnie zgestnial a Wiki tez nie leci. Przywedrowala do nas o 0.30 i spała do rana. Także sie nawet wyspalismy. Nie było nawet mleka o 4-5. |
|
|
|
#2316 |
|
Wtajemniczenie
|
Iwa ojej to się porobiło
zdrówka dla Ali!jak dobrze, że już piątek, bo mam kryzys roboczy i nie mogę już patrzeć na moje "papióry" od godziny uparcie próbuję nie zasnąć przy biurku Hankowy katar jakby mniejszy, ale za to kaszel znowu mokry. cholera ja już nic nie rozumiem . po tym antybiotyku powinno przejść, a tu znowu to samo... porobię jej przez weekend inhalacje, a jak nie pomoże to udamy się kolejny raz do pediatry...
|
|
|
|
#2317 |
|
Zakorzenienie
|
hej
Wasze dziewczyny spiewają Zuzię? Moja Lila tez tylko :Zuzia lala a i tak jest to słodkieLena natomiast Ojca Wirgiliusza: ociec ![]() już Lilka mówi kura i kogut sorry,że tak tylko o sobie ale teraz sobie zmacznie śpia, a ja szukam intensywnych cwiczen na brzuch(byle nie brzuszki) bo do maja musze brzuch trochę wciagnąc ---------- Dopisano o 13:51 ---------- Poprzedni post napisano o 13:50 ---------- ZDRÓwka
|
#2318 |
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry.
Stronczku i Was rozłożyło- precz choróbska. Wracajcie szybko do zdrowia. ![]() Dziubku, oj współczuję akcji z telefonem. Może wymiana samej szybki nie będzie bardzo kosztowna?Chrumku, przejrzałam tą stronę od Ciebie wzdłuż i wszerz- boskie rzeczy mają Na tą zastawę pewnie się skuszę, tylko teraz dylemat co wybrać- pszczółkę, sowę, kota? ![]() Potwory na razie usłuchane- tfu, tfu. ![]() Hania też się ogląda w lustrze, albo jak mówię żeby pokazała się tacie, to biegnie do tż i się przed Nim okręca, wygina czekając na zachwyty. ![]() Chelsea, Julkowi już też 5 wychodzą? Nie straszcie mnie , Hania też z tych "wczesnozębowych dzieci", a ja się nastawiłam na dłuższą przerwę.![]() Gomra, gratuluję spadku wagi. Jakąś konkretną dietę stosujesz?Koniecznie się pochwal jak skończysz piżamkę. Żaneta, uszyłaś księżyc? Poka, poka. ![]() Dziewczyny mają podobny repertuar- Hania tik taka też śpiewa. ![]() Mamad, brawa dla rozgadanego Patryka. ![]() Natka, no to niezły spryciarz z Domka, a na siebie jak mówi? ![]() Zdjęcia wstawię po powrocie. Mme_audrey, super że Helenka tak bardzo lubi chodzić do żłobka. ![]() Oho budzi się moje małe czupiradełko- uciekam.
|
|
|
|
#2319 |
|
Zakorzenienie
|
kinga mówi ŻABKA
|
|
|
|
#2320 | |
|
Zakorzenienie
|
Marzenko no wlaśnie nie da się wymienić samej szybki
akurat w tym telefonie wyświetlacz to całość z panelem dotykowym , najniższy koszt naprawy 300 zł Cytat:
zdrówka Pieleszko może podjedź jutro gdzieś osłuchać Hanię ? albo się uspokoisz albo gdyby nie daj boże coś to już nowe leki będą działać za godzinkę jadę po mojego skarba, ale tęsknię !! Edytowane przez dziubek79 Czas edycji: 2013-02-01 o 14:11 |
|
|
|
|
#2321 |
|
Zakorzenienie
|
Pieleszka może reczywiście sumamed nie działa. U nas tak było ( pisałam kiedys). On jest z teg grupy amoksy ..cośtam że powinien działać szybko. I ma przedłużone działanie.
. Nie umiem sie wbić i już .
|
#2322 |
|
Zakorzenienie
|
Shirka, raczej sie nie przepracuje
w sobote zazwyczaj mam lenia i jak w piatek się nie wezmę to w niedziele bałagan w domu zaneta jakie pierogi zrobiłaś ja też bym musiała kiedyś ale nie chce mi się, dużo grzebania przy tym.mamad jaka starość, pogoda do bani i tyle brawa za postępy :brawo:Iwa współczuje to sie mała dorobiła, bidulka. Zdrówka! oby szybko poszło sobie to paskudztwo.Stronczek, dobrze żeby się to wyjaśniło, i żeby odpuscił na stałe, bo to nie jest normalne zachowanie. Marzena jem tak jak zawsze, łącznie z pieczonym, słodką kawą i co jakis czas kawałkiem ciasta czy ciastko, tylko starm się jeść regularnie ( w miare) no i 5 razy, ostatni posiłek białkowy tak ze 2 godziny przed snem, i duzo wody, no i staram sie ćwiczyć. Zależy mi na uregulowaniu przemiany materi, bo typowe diety nie podobaja mi się wcale. A jak uszyję to pokażę, ale może dopiero w niedziele nastąpi przy dobrych układach. Monia trudne słowo opanowała pewnie niedługo bedzie nie do zagadania a jak maszyna? doszłaś do strzału?
|
|
|
|
#2323 |
|
Zakorzenienie
|
gomra - to chyba wina nitki...
|
|
|
|
#2324 | |||||
|
Zakorzenienie
|
mam nadzieję, że wyniki wzorowe
![]() Oliweczko super masz dzieciaczki słodziaczki ![]() Cytat:
![]() - i jak praktykantka kumata jakaś i pomocna czy wręcz przeciwnie? Cytat:
Cytat:
o tak a ostatnio hitem są okulary przeciwsłoneczne, ubiera i ściąga mówiąc kuku, chodzi do lustra się przeglądać co więcej próbuje Hani ciuchy podkradać - najchętniej te z wizerunkiem Minnie ![]() brawo brawo Cytat:
- oj kiepsko współczuję ![]() Cytat:
no brawo za takie spanie ![]() a Ala kaszlała i kaszlała niby na mokro, ale jej się to nie odrywało w sumie to miałam nadzieję, że to nie to bo przy oskrzelach to jednak zazwyczaj pow. 39st. miała a tutaj jednak w granicach 38 było no, ale wyszło jak wyszło ![]() u niej kurde praktycznie każdy katar prędzej czy później tak się kończy :/ od września przez 1 miesiąc - teraz styczeń był naprawdę super lajtowy pod względem chorób to się nacieszyłam :/
|
|
#2325 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pewnie, za całą resztą Telika też ![]() brawa dla Jasia! ![]() Cytat:
Do kiedy tam jesteście?Cytat:
Tak mi się wydaje, dziś spał ładnie.. fotel jest super, w Ikea kupiony, ale to dobry zakup był ![]() U nas ciut inaczej - chodzi i wszystkim po kolei pokazuje, że ma nowe ubranko (buty - wyciągniętą stopę pod nos podstawia), należy wtedy podziwiać i chwalić, inaczej nie da spokoju ![]() Cytat:
![]() Cytat:
zdrówka!!!Teliczku, Brumek, iwa_iw, wyniki poszły prosto do lekarza, więc dowiem się dopiero na wizycie w czwartek. Ale mam nadzieję że będzie ok. Godzinka zleciała na spokojnie, w ogóle w zasadzie nie odczułam tej słodkości, poza tym że się mały rozbrykał, więc zobaczymy co się okaże...
|
|
|
#2326 |
|
Zakorzenienie
|
o ja tepa strzała! Odwrotnie igle wlozylam, za mocno nitke naciagnelam i zrobilam ciasny szef. Do tego wylaczulam transporter i dziwilam sie ze mi szycie nie idzie
wieczorem siadam znowukinga ma katar... Pieknie... |
|
|
|
#2327 |
|
Wtajemniczenie
|
W koncu dziala. Ale juz nikogo nie ma... Chrumku Jestes jeszcze ?
U nas dzis akcja łapanie wariata na gorącym uczynku. Maz robi sobie męski wieczor z piwkiem w aucie i bedzie czatowal na tego idiotę. |
|
|
|
#2328 |
|
Zakorzenienie
|
dzien dobry
![]() O matko, jakie tu pustki od wczoraj.... ![]() Stronczuś, jak noc???
|
|
#2329 |
|
Wtajemniczenie
|
hejo
aniu pustki tu bo wczoraj wizaż ciął Iwa jak dzisiaj Ala? praktykankta młodziutka, jeszcze zieloniutka ale moze coś z niej będzie bartessa gratuluje spadku wagi u mnie niestety przeklęte 59 nic się nie rusza ale niestety ja duuuuużo jem macham do was z pracy znad kubka kawy
|
#2330 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja mam duży brzuch, jakos w ciazy najbardziej tu przybierałam, i został taki luźniejszy niz reszta ciała. chciałabym jeszcze 12 kg, to bede mieć wage sprzed ciąż.
|
|
|
|
|
#2331 |
|
Zakorzenienie
|
ech nie umiem się wbić ostatnio.
Zakończyłam praktyki w szkole, fajnie było. Agata pytana jak się nazywa odpowiada: Agatka 'Lokicka' ![]() sprzątam a mi się tak strasznie nie chce ![]() i ząb mam do wyrwania w środę |
|
|
|
#2332 |
|
Zakorzenienie
|
hej Wam.
Stronczek i jak ? złapany na gorącym uczunku debil? Telik nie czujesz że rymujesz. Scio eeek ! Szok dla mnie. Sara ni chu chu nie gada... Weźmy się w garśc i ratujmy wizaż bo umrzemy śmiercią naturalną w okolichach 2 roku dzieci. ![]() U nas masakra. 3 noce nie spałam, wczoraj Sara usnęła dopiero o 2. Męczyła ja kopa. Potem prowadzała po domu za rączkę Nie wiem c się z nią dzieje, w dzień sama nic się nie pobawi, ciągle ze mną za ręce, i ze spaniem jak wyżej. Nie zachowuje sie normalnie. Do duszy. Zmęczona jestem. Wybieramy się dzisiaj na zabawę choinkową dla dzieci do podstawówki. Co roku taka impreza dla dzieci jest organizowana, zespół jest, i paczki. Nie wiem czy u nas tylko taki zwyczaj jest, czy u Was w szkołach też? Cikawa jestem jak sara sie zachowa, pewnie będzie wyła.
|
#2333 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Po cichutku coś Wam powiem... Tymuś dziś spał CAŁĄ noc. Pierwszy raz od pół roku chyba. Albo i dłużej. Dosłownie ani jednej pobudki od 21 do 8.20 Stronczku, Pieleszko - a jak dziś Wasze zakatarzone chorowitki? Cytat:
A w końcu stanęło na piesku, bo stwierdziłam, ze Tymciowi się najbardziej spodoba. Bo ma kropki , kółka itp, a on takie rzeczy bardzo lubi Ale na pewno każdy jest piękny.Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Iwa - a jak Ala? Tymuś nie mowi swojego imienia. Jakoś go ten wyraz nie pociąga. Dziwne, bo słyszy go często, a inne słowa powtarza jak najęty.
|
|
#2334 | |
|
Zakorzenienie
|
dzień dobry
![]() Telik, przecież Ty szczuplaczek jesteś! ![]() Cytat:
na szczęście tylko 50 g, chyba się lekarz nie chciał znęcać U nas z kolei Adaś nie mówi na siebie inaczej niż "ja!". Do niedawna mówił o sobie tylko w trzeciej osobie, teraz w pierwszej ![]() Scio, brawa dla Agatki! Jestem pod wrażeniem! Patik, fajna taka zabawa, może akurat Sarze się spodoba ![]() Czekam aż TŻ wreszcie z pracy wyjdzie i mamy jechać do koleżanki na urodziny, żeby było lepiej to jeszcze dziś organizują mojej chrzestnej niespodziankę urodzinową, też pasuje się pokazać...chyba się rozdwoję
|
|
|
#2335 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzien dobry
dla Tymcia. Oby tak zostało. Scio ale Agatka rozgadana. Pod wrażeniem jestem. Moja tez nic nie gada. Patik u mojej ciotki na wsi zakład pracy organizuje co roku taka choinkę. Wiki ma sie juz lepiej. Nosek Troche zapchany ale nie cieknie. Przespala pięknie cała noc. Za to ja pociągająca cały czas. Akcja STOP wariatowi sie nie powiodła bo rodzina wariatów nie wróciła na noc do domu. Aaaa i zapomnialabym. Wczoraj w ramach samotnego wieczoru filmowego Obejrzałam NIEMOŻLIWE. poryczalam sie jak bobr. Nie zdawałam sobie sprawy jaka to wielka tragedia. Polecam obejrzeć. |
|
|
|
#2336 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#2337 |
|
Zakorzenienie
|
Brumku o praktykach?
Szkoła to mój żywioł. Uwielbiam pracować z dzieciakami. Szału na lekcjach nie robiłam, bo jednak ciężko tak wbić się w pół roku i nie wiadomo do czego można się odwoływać do czego nie. Raz im przyniosłam słowniki i encyklopedie, zeby sami szukali haseł i Jestem przerażona tym jaką dzieci mają niewielką wiedzę (bo podstawa mało wymaga), jak nie potrafią samodzielnie myśleć, jak fatalnie rysują (nie wymagam poziomu Matejki, ale rysują na poziomie 4 latków), jak okropnie skarżą i jak za cholerę się niczym nie podzielą. A najbardziej to, że już u 8-latków tak strasznie widać różnice społeczne na tle majątkowym. Ze jest wyraźny podział na dzieci biedne i niebiedne. Nie wiem, czy na dłuższą metę dałabym radę w szkole, może jakbym prowadziła ich od początku ![]() Agata z dnia na dzień mnie zaskakuje. M. ją wczoraj nauczył imienia i nazwiska. No i zaczęła się wspinać. Mik i jest na stole, w szafie na wyższej półce itd. Nocki takie se. Wyczytałam, że może to lęk separacyjny, może by się zgadzało, bo przychodzi w nocy do nas i nie da się odłożyć. |
|
|
|
#2338 | |||
|
Zadomowienie
|
![]() Cytat:
Patik mi się wydaje, że taki wiek. Kolejne lęki separacyjne itd. Patryk tez mało bawi się sam, bojaźliwy się zrobił, nocki nieciekawe... Cytat:
![]() Myślę, że Patryk przejął tej nocy pobudki Tymka ![]() Ja nawet nie śmiem marzyć o takiej nocy U nas Patryk to "Papa" Cytat:
Edytowane przez mamad1 Czas edycji: 2013-02-02 o 12:48 |
|||
|
|
|
#2339 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Oglądałam Niemozliwe i chyba sie za bardzo napaliłam na ten film, myślałam że mnie z butów wysadzi czy coś takiego. A film jak film. Przyznam tragedia straszna, ogromna i żeby już nigdy żadne tsunami sie nie pojawiło miedzy ludzmi!!! Któraś z Was oglądała ten film o zabiciu Bin Ladena tytuł jakoś ZERO coś tam... ??? AAA i o lakiery do paznokci godne polecenia pytałam jakiś czas temu
|
||
|
|
|
#2340 |
|
Rozeznanie
|
Witam!
Ewa ma katar!!!!!!!!!!! |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:42.

zapraszam

Chociaż u nas tez tak było, niby szło ku lepszemu, tylko charczał mocno,a jednak zapalenie oskrzeli...

zdrówka dla Ali!
od godziny uparcie próbuję nie zasnąć przy biurku 

Może wymiana samej szybki nie będzie bardzo kosztowna?
, Hania też z tych "wczesnozębowych dzieci", a ja się nastawiłam na dłuższą przerwę.
Jakąś konkretną dietę stosujesz?

ja też bym musiała kiedyś ale nie chce mi się, dużo grzebania przy tym.
A jak sie ciuchy skończyły i go rozebrałam, to się popłakał 

zębole