|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Kochane głosujemy na kolejny tytuł zapraszam
|
|||
| Testować nerwy swojej mamy lubię, psocę, niszczę, krzyczę, rozrabiam i gubię. |
|
5 | 10,64% |
| Tu tupnę nóżką, tam krzyknę "nie", niech siwych włosów przybędzie mamie. |
|
1 | 2,13% |
| Daj mi, nie ciem i łaa łaa - krzyczy wciąż gromadka ta. |
|
1 | 2,13% |
| Niewinne oczka jak aniołek mam, ale prawdziwy hardcore wnet pokażę wam |
|
7 | 14,89% |
| Zdania układamy, co raz wiecej z rodzicami rozmawiamy. |
|
0 | 0% |
| My tu gadu-gadu, a dzieciaki dają w zabawach czadu. |
|
0 | 0% |
| Bunt dwulatka przyszedl wiosna i mamy minę "radosna" |
|
0 | 0% |
| Magnesy lepimy, czapeczki dziergamy, bunt naszych dzieci jakoś przetrwamy |
|
26 | 55,32% |
| Dzieci nasze już w domach znudzone, gdzie ta wiosna? , pytaja one |
|
1 | 2,13% |
| Rożki nam powoli rosną, bunt dwulatka przyjdzie wiosną |
|
6 | 12,77% |
| Głosujący: 47. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2281 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Różki nam powoli rosną, bunt dwulatka przyjdzie wiosną. Wakacyjne brzdące 2011
aloha
![]() ja tam akurat Lipomal dla dziewczyn lubię. cudów nie ma, ale działa fajnie napotnie, gorączka troszkę spada - to taki typowy syropek na przeziębienie obok soku malinowego ![]() dziewczynom pomaga, ale akurat na mokry kaszel to daję Flegaminę, Mucisolvan albo Flavamed bo rozrzedza wydzielinę i ułatwia odkrztuszanie. po pół godzinie po podaniu mukofluidu oklepuję plecy. Madziulka i jak tam noc? DDewik Ala pije mleko z butelki. picie może być i z bidonu, niekapka, zwykłego kubka, ale mleko z butli i inaczej nie przejdzie. po kąpaniu sama kładzie się do łóżeczka na poduszkę i je sobie mleko a później ja jej już w tym łóżeczku myję już tylko same ząbki i później jest różnie. czasami po prostu gaszę światło i zostawiam tylko lampkę i wychodzę a Ala zasypia a czasami muszę ją wziąść na ręce i troszkę poprzytulać i czasami zaśnie na rękach a czasami ją odkładam i pokręci się trochę i zasypia sama. Brumku fajowskie naczynie! ogólnie super rzeczy na tej stronie mają! ale ceny jak dla mnie zwalają z nóg niestety :/ Agni naprawdę się nie przejmuj. każde dziecko rozwija się swoim tempem. na pewno jest coś w czym Emil góruje nad "wygadanymi" dzieciaczkami albo ten talent odkryje przed Wami w najmniej spodziewanym momencie ![]() Hania w wieku 3 lat zaczęła coś tam więcej mówić a i to strasznie nie wyraźnie. jak przychodziła z przedszkola i śpiewała mi piosenkę albo wierszyk mówiła to miałam kalambury co ona mówi..... Natka to na co czekasz pokazuj kolczyki ![]() super prezent a jakaś okazja??? ![]() super siedzisko ma DOminiś ![]() u nas jako tako. noc w miarę, ale Ala ma jednak jakąś infekcję bo znowu ma 38 z hakiem i katrzysko jej się puściło - w sumie to dobrze bo zacznie jej schodzić.
|
#2282 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Różki nam powoli rosną, bunt dwulatka przyjdzie wiosną. Wakacyjne brzdące 2011
Brumku to sie melduje. :P
U nas juz wszystko wychodzi na prosta. Niestety ograniczylam wizaz i moj pobyt na kompie w dzien, bo laptop za bardzo fascynuje mojego syna. Odkad przestalismy ogladac namietnie bajki, histerie minely. Wrocil moj kochany, usmiechniety synek. A jak gada. Jestem w szoku, bo zaczyna laczyc wyrazy: "tata gdzie? chce spac itp." Poza tym jestesmy na etapie pytan: "co to?" I tak w kolko moge mu tlumaczyc. Smieszne jest tez to, ze dow yrazow dodaje dodatkowe gloski np. nie uwaga tylko gugaga No taki fajny jest. Aaa i nie pije juz mleka w nocy.Ja sie czuje jak w ciazy, raz lepiej raz gorzej, niestety jak mdlosci minely, to przyszly inne dolegliwosci typu kolki, spadek hemoglobiny. Musze brac juz zelazo. A na mieso dalej nie ma apetytu. Natko ale Domek sie zmienil, stal sie takim chlopcem juz.
|
|
#2283 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
-Kolczyki zwykłe złote kuleczki. Tak bez okazji, wiedział, że takich szukałam ![]() -Ojej oby szybko w takim razie odpuściło Cytat:
dla Szymka ![]() A Ty dbaj o siebie i fasolke |
||
|
|
|
#2284 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Noc super, bo spałam 5,5 godziny i to pod rząd ![]() Tymuś humor ma dziś dobry, ale ręki z buzi nie wyjmuje - dłubie i dłubie przy tej piątce. A, nie raz piszecie o muzycznych hitach swoich dzieci. U nas hitem nad hitami, ukochaną piosenką, jest to: http://www.youtube.com/watch?v=Tfy5CBfjZ8s Na drugim miejscu ex aequo Kaczuszki i Jadą Misie ![]() Cytat:
- No właśnie miałam pytac, czemu ostatnio rzadziej bywasz. A to remoncik... Kubek pokażesz? ![]() - Och nie Natka - Twój mąż to anioł. Oj kocha Cię, chłopak, kocha DOmek chyba się ostatnio bardzo zmienia. Tak przynajmniej wydaje mi się po ostatnich zdjęciach. Buzia mu dorośleje, włoski zgęstniały. Cudności Cytat:
Chociaż kto to wie, tak naprawdę ![]() A nastrój jaki ma? Cytat:
![]() Z tą telewizją to niezłe odkrycie. Brawa za gadanie Jednak te dwa miesiące robią dużą różnicę na takim etapie, bo u nas tylko pojedyncze słowa. Jedyne "zdanie" w wykonaniu Tymusia to "lampa świeci" ![]() Ponoć, jak na mięso nie ma apetytu, to córeczka będzie
|
|
#2285 |
|
Wtajemniczenie
|
Na noc Szymon zasnął bez smoka - był już chyba tak zmęczony, że było mu wszystko jedno - i tak spał do 5. O 5 obudził się i w żaden sposób nie mogłam go uspokoić i niestety dałam smoka i dospał do 8.45.. Zobaczymy jak pójdzie z drzemką w ciągu dnia
![]() Agni dobrze mówisz! Ja też po przyjeździe tutaj burczałam troszkę na lekarzy, że tylko paracetamol, ale teraz widzę, że to ma sens ![]() Natko świetny Dominik ma fotel
|
#2286 |
|
Wtajemniczenie
|
ja na szybko z wielką prośbą - Aniu, Brumku - pisałyście, że Wasze chłopaki brali summamed. po jakim czasie zaczął działać?? Hanka łyknęła już 3 dawki, a mam wrażenie, że kaszel jeszcze większy. i suchy się zrobił w dodatku
mam jej dawać 3 ml raz na dobę.
|
|
|
|
#2287 |
|
Wtajemniczenie
|
bry, u nas noc średnia. zuza do 2 płakała i się po łóżku rzucała. nie wiem co jej było.
|
|
#2288 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny polecałyście kiedyś lakiery do paznokci i utwardzacze.
To były z Avonu, czy jakaś inna forma. Mam postanowienie na doprowadzenie do wiosny paznokci do ładu ![]() Jeszcze coś do skórek potrzebuje... |
|
|
|
#2289 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Brumku- ta piosenka Lenka to u nas wykorzystana była w reklamie chyba Windowsa i ja ją bardzo lubię, a Emil też stawał jak wmurowany jak słyszał. ![]() a mąż rzeczywiście nie wygląda staro, on żyje bezstresowo. ale w tym roku będzie już 41, u mnie za niecały miesiac 31. kubek pokaże jak zrobię fotkę. mam nadzieje, ze uda sie w weekend. niestety malowanie zajmie mi jeszcze kupę czasu. tak to jest jak mam tylko około 2.5 godziny dziennie na zrobienie tego. musze liczyć się z czasem na wyschnięcie farby by czyjeś małe paluszki nie zrobiły śladów. używam farby nieśmierdzącej, wiec jedyny problem to te paluszki
Edytowane przez agni82 Czas edycji: 2013-01-31 o 12:27 |
|
|
|
|
#2290 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() to znaczy, że mój syn będzie miał same córeczki ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() trzeba tylko mu na to nie pozwalać i tłumaczyć do znudzenia.... ![]() ojjj chyba zapomniałam... Bry Kuny ---------- Dopisano o 13:50 ---------- Poprzedni post napisano o 13:24 ---------- Żbik w klubie jeśli ktoś chce zobaczyć moje diable
|
|
#2291 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() oby wyniki już się nie pogarszały! a ja na mięso też w ciąży nie mogłam patrzeć a najgorszy był zapach pieczonego kurczaka, którego na co dzień bardzo lubię ![]() Cytat:
baaa nawet z okazją ciężko - najlepiej to jak sama pojadę i sobie coś wybiorę ![]() Cytat:
![]() co do muzyki to u nas Gangam Style rządzi. nie dość, że nie lubię tej piosenki to odkąd Ali w ucho wpadła to nic innego słuchać nie chce a ja już mam dość tego Chińczyka ![]() może i na ząb to wszystko. trudno powiedzieć bo gmera w buzi niesamowicie. wczoraj jak jej mama moja kotlecika dawała to miała problem z pogryzieniem, ale już godzinę później zjadła bez problemu. humor tak falowo, ale tragedii nie ma. najgorzej jak gorączka ją łamie, ale jak dam syrop to momentalnie widzę po niej kiedy temp. spada (nawet mierzyć bym nie musiała) bo zaczyna latać za Hanią jak wariatka ![]() z tym mięsem to u mnie się sprawdziło w ciąży ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
z tym biciem to chyba charakter. u nas Ala też jak jej się coś nie spodoba to z liścia prosto w nos potrafi walnąć - łudzę się nadzieją, że z dnia na dzień chociaż ten liść zostanie a nie pięść
|
|
#2292 | ||
|
Zakorzenienie
|
dzień dobry
![]() Ale pięknie, cieplutko dzisiaj ![]() W nocy średnio, bo Adaś obudził się zapłakany, nie dał się potem odłożyć do łóżka więc 3 godziny spałam na fotelu a on na mnie przytulony, dopiero koło 3.00 pozwolił się położyć i się nie obudził. Musiało mu się coś przyśnić ![]() No ale przynajmniej fotel mam wygodny, śpi się w nim dobrze ![]() Cytat:
ale masz kochanego męża! Oj, teściówka już mi ciśnienie podniosła, wytrzymałas to spokojnie? Jaki fotel ma Domek? Cytat:
pieleszko, my w sumie mieliśmy podawać 4 dni, w drugim dniu wydawało mi się że Adaś był już dużo lepszy... Potwierdzam, że to nieprawda Byłam dziś na badaniu glukozy, pyyyyyszności....
drugie ciągnie je ku górze... " Edytowane przez aania_20 Czas edycji: 2013-01-31 o 16:19 |
||
|
|
|
#2293 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
)https://www.youtube.com/watch?v=o3V3SIoBw94 i https://www.youtube.com/watch?v=4_QjUQyihHcBorys nadal w Peszkowej i Nosowsiej zakochany , Bombik tez na fali![]() ---------- Dopisano o 16:15 ---------- Poprzedni post napisano o 16:08 ---------- Cytat:
![]() A słodkości nigdy dosyć ---------- Dopisano o 16:18 ---------- Poprzedni post napisano o 16:15 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 16:19 ---------- Poprzedni post napisano o 16:18 ---------- Borysek śpi już 3 godziny(pewnie przez trójkę).... dłuuuuugi wieczór zabaw sie zapowiada
Edytowane przez DDewik Czas edycji: 2013-01-31 o 16:29 |
|||
|
|
|
#2294 |
|
Zadomowienie
|
brumku z Szymkiem tez mnie od miesa odrzucilo
![]() u nas nowy hicior jedzeniowy liwki i granat
|
|
#2295 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Zdrówka Ale masz męża Cytat:
![]() Hej Hej Monia chciałaś zdjęcie tego królika ze skarpety(zrobiłam wersję z guzikami )- pierwszy wyszedł potwornie, drugi już o niebo lepiej- zaraz pójdę po kartę i wkleję. Gratis mój mały aniołek i duży diabełek![]() Ania- moja Julcia też ma podobny problem z polikami, co Adaś. Edytowane przez Oliweczka1985 Czas edycji: 2013-01-31 o 22:00 |
|||
|
|
|
#2296 |
|
Wtajemniczenie
|
Hejo
Tesknil ktoś za telikowym ![]() Marzenko. No to atrakcje sobie zgotowaliscie z miejscem zamieszkania ![]() Jak Hania śpi na obczyźnie? Już sie nie mogę was doczekac Brumciu aż cieżko uwierzyć ze znowu zeby, biedny Tymonek za bardzo nie odpoczął po ostatnim ząbkowaniu Zastawa jest bombowa jak i gust muzycznyU nas w aucie hity sa dwa: Pan tiktak, dziubdziub ![]() Kajoolku t ciekawe co piszesz o tv. Sama rozważam całkowite usunięcie z repertuaru, bo gorączki dostaje jak Jasiu wstaje rano i szuka pilota wołając MiniMini ![]() Zawsze wiedziałam ze szymula to kulturalny i miły facet Aniu współczuje glukozy bleee A wynik dobry chociaż? Pieleszka zdrówka dla was Isia zdrowiejcie bo w poniedziałek sie widzimy Natko świetny fotel!!! A w telikowie -Po cichutko sie chwale ze Jaś śpi cały tydzień po 12 godzin bez pobudki - w pracy jestem zakopana w zaleglosciach ale od jutra mam praktykantke więc może będzie lepiej( albo i nie )- mój syn jadł dziś po raz pierwszy płatki śniadaniowe i przeraża mnie ze on taki już dorosły
|
#2297 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i po cichu zazdroszczę.będzie lepiej o właśnie mi przypomniałaś! Stronczek mialam Ci napisać jak Jula po tych kółeczkach na śniadanie- nawet Jej smakowały-takie coś innego zawsze-kilka dałam Jej do rączki, żeby bardziej zachęcić do jedzenia
|
|
|
|
|
#2298 | |||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Heluta ma matę Skip Hop, do tej pory się zabawkami stamtąd bawi Cytat:
![]() ja ciągle ochotę na mięcho miałam (na zmianę z żółtym serem i papryką)Cytat:
dzień dobry! czytam w ciągu dnia, później wydaje mi się, że odpisałam, patrzę i... coś nie mogę swoich wpisów znaleźć chlapa straszna... cieszę się, że zdecydowałam się kiedyś kupić kalosze, bez nich nie wyobrażam sobie teraz życia (a że są bajecznie kolorowe to poprawiają humor i... sprawiają, że jeszcze bardziej jak szesnastolatka wyglądam ). czekam na wiosnę!!!
|
|||||
|
|
|
#2299 |
|
Zakorzenienie
|
Skończyłam właśnie szyć dół piżamki dla Lolka, spodenki gotowe. Jutro góra.
Telik gratuluję nocek, Jaś pewnie zachwycony płatkami Karol za pierwszym razem cały stół zagrzebał ale widok piękny ![]() Audrey, ja chciałam kupić kalosze, czaiłam się jak znajdę jakieś z Huntera na wyprzedaży, bo bardzo podobaja mi się no i jakośc. I nie trafiłam, i właściwie to żałuje że nie kupiłam jakichś zwykłych, bo moje kozaki dzisiaj wyglądają masakrycznie
|
|
|
|
#2300 |
|
Zadomowienie
|
Dobry wieczór.
Stronczku, jaki kac moralny? To była najwłaściwsza reakcja na zachowanie sąsiada. Chrumku (patrząc na Twoją miłość do prosiaków pasuje idealnie ), brawa dla Tymka gaduły. W zastawie obiadowej się zakochałam ![]() Mówisz, że już piątki się pchają , współczuję. Ja jakiś czas temu gadałam z Haniowymi potworami i postawiłam im ultimatum, że nie chcę ich widzieć wcześniej niż po 2 urodzinach.Iwa, no coś Ty nie chcemy nic w zamian, niech myszka służy jak najdłużej i nie "kurczy" się zbyt szybko. Szydełkowy kotek rzeczywiście przypomina myszkę, ale jest przeuroczy. Natka, ale masz kochanego faceta, ale w końcu bycie Aniołem zobowiązuje. ![]() Pieleszko, Madziulka, Iwa, zdrówka dla biednych chorowitków. ![]() DDewik, cudne zdjęcia, pięknie wyglądacie! Isia, bardzo się cieszę, że masz się lepiej i Twoja mama dochodzi do sił. Do zobaczenia niebawem. Telik, Hania drugą noc miała kiepską, ale to przez to że nie skręciliśmy kaloryfera i było za ciepło. Generalnie śpi tak jak w domu, czyli zaliczamy tylko mini pobudki jak smok się zawieruszy. (mam zamiar się za niego zabrać po powrocie )Brawa dla Jaśka za super nocki. Odliczam dni do spotkania.Co do płatków śniadaniowych to miałam dzisiaj takie same odczucia kiedy Hania na śniadanie sama zjadała je z jogurtem. ![]() Oliweczko, cudne masz dzieci My nadal w jedym kawałku, pogoda różna bo i dodatnia temperatura i deszcz i grad, później mróz i lodowisko, ale śniegu cały czas mnóstwo- choć w górach to raczej żadna nowość. Chyba załapałam bakcyla, bo strasznie mi się zaczęło podobać jeżdżenie na nartach. Tż za to się przeforsował, rano ledwo wstał i z obolałą miną stwierdził, że dzisiaj mogę cały dzień jeździć. Biedny chodzi jak dziadek, a ja nie wiem czy się śmiać czy współczuć. ![]() Aaaa też mogę się pochwalić nowymi słowami Hani- mówi Zuzia (zgadnijcie jaka piosenka dołączyła do listy przebojów? ) i butelka (chodziłam po pokoju zastanawiając się głośno gdzie jest butelka, a Hania ni z tego ni z owego zaczęła powtarzać "butelka, butelka" i to tak ładnie i wyraźnie No i górskie wspinaczki są dla Hani mało interesujące, za to wspinać się po hotelowych schodach mogłaby godzinami i to tak sama samiuteńka. Nie wiem czy to jakieś nadzwyczajne odkrycie |
|
|
|
#2301 |
|
Wtajemniczenie
|
Oliweczko dziekuje za odpowiedz. Ja dzis dałam Wiki tez pierwszy raz płatki śniadaniowe ( z bobovity bananowe gwiazdeczki). Zjadla kilka lyzek. Wiecej nie chciała.
Śliczne masz dzieciaki. Mateuszek rosnie w oczach Mme audrey super ze Helutka w żłobku sie odnajduje. Teliczku dla Jacha za pierwsze płatki śniadaniowe. Jak smakowalo? Madziulka jak tam u Was na froncie dzis? My sie smarczemy. Wiki nie duzo, za to ja masakra. Leje sie z kichawy. Jutro juz powinno byc lepiej. Klade sie chyba zaraz do łóżka. Bede sie wygrzewac. |
|
|
|
#2302 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Heremik Żbika
![]() Cytat:
Codziennie w nocy marzę, żeby jakaś mała kanapa tam stała Ale miejsca nie ma na razie.Ciekawe co Adasiowi było. Zły sen? - Mniami Wyniki dobre na pewno?Oliweczko, ależ oni są podobni!!!!! Cytat:
![]() 2. 3. Dziubdziub to hit mój i męża. uwielbiamy tę piosenkę, Niestety Tymuś woli inne, na tej się jeszcze nie poznał ![]() 3. ![]() Dla mnie to brzmi jak abstrakcja. A kiedyś było tak pięknie... ![]() Cytat:
A jak je, to z miseczki ręką odgarnia jedzenia na bok, żeby dotkąć kropki na dnie ![]() - Ja też miałam na mięcho. Gł. na KFC A normalnie prawie wcale mięsa/wędliny nie jadam.Cytat:
![]() - A zastawa myślę, że jest KONIECZNIE potrzebna, musisz przewartościować swoją listę rzeczy do kupienia ![]() - I co, Hania poszła na taki układ? Jakoś wątpię U nas też znowu nowe słówka: nie wiem i serce. Cytat:
Macie tak, że jak ubieracie dzieci w coś nowego, to lecą do lustra i się oglądają? Tymuś tak dziś robił. Dostał 4 nowe bluzeczki, przymierzałam mu je i za każdym razem biegł, oglądał się ze wszystkich stron i cieszył. A potem przychodził po następną i od nowa. Narcyz mi rośnie A jak sie ciuchy skończyły i go rozebrałam, to się popłakał
|
|
#2303 | |
|
Raczkowanie
|
Helutka uwielbia się stroić. ostatnio dłuższą chwilę bluzę wybierała
dziś musiałam jej wszystkie spinki przyczepić, jedna nie wystarczyła ![]() ---------- Dopisano o 00:32 ---------- Poprzedni post napisano o 00:28 ---------- Cytat:
) z decathlonu, ale za szerokie w łydkach były
|
|
|
|
|
#2304 |
|
Rozeznanie
|
Hej
A ja się pochwalę- po średnio dobrych nockach dziś była noc lepsza, Julek spał od 21 do 5.30 bez przerwy w swoim łóżeczku. Tak się dziwiłam, że jestem całą noc do TŻ przytulona, że coś "ciałko za duże, urósł czy co?" a się okazało, że Jul w łóżeczku. ![]() Cieszę się bo ostatnio trafiał do nas już o 23. Zauważyła, że jak mało w dzień przebywa z tatą to się tak ładuje. Jeszcze te 5 tak u dokazują. W dzień nieznośny się zrobił, bije, drapie, histerie urządza... Aha no i już ponad tydzień jesteśmy bez smoczka. W nocy mało mleka Julek pije, zrobi kilka łyków i koniec. Agni Jul też nie wie co to antybiotyk. A o wypadku nie słyszałam. Białystok jest szpetny o tej porze roku. Strach przez okno patrzeć- chlapa, wiatr, wszystko rozmazane. Stronczku dobrze, że zgłosiłaś, niech nie myśli psychol, że jest bezkarny. Chrumku naczynia piękne ale kosztowne dość. U nas też ta piosenka powoduje u Julka hipnozę. Jeszcze każdy piesek i kotek nieważne gdzie czy na obrazku, reklamie itp. Zdrówka dla wszystkich chorych.
|
#2305 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2306 |
|
Zakorzenienie
|
ja dziś muszę tak: powymieniać posciele, posprzątać sypialnie dzienny ogarnąć kuchnie posprzątać poprasować ogarnąć mój artystyczny nieład, poukładać tkaniny, i zacząć szyć górę pizamki dla Karola, przynajmniej wykroić. ogarnąć korytarz i schody. uf ... Dzisiaj się ważyłam, przez styczeń ubyło mi 4 kg
|
|
|
|
#2307 |
|
Zakorzenienie
|
hej
bardzo dziękuję za komplementy dla mojego dzielnego mężczyzny dziś młody w żlobku, nie było łatwo tak mocno się we mnie wtulał ,że chciałam go zabrać )wczoraj mój ukochany telefon spadł mi na beton i roztrzaskała się szybka ![]() biednemu zawsze wiatr w oczy ... mam doła a weny na pisanie dalej brak dobrze że weekend to z M i Szymusiem będziemy razem , może w 3 nam się humor poprawi Edytowane przez dziubek79 Czas edycji: 2013-02-01 o 12:06 |
|
|
|
#2308 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a spec od szycia to ja jeszcze nie jestem, też początkująca ![]() ale... może ona się zrywa a nie wychodzi? a może naciąg nici nie taki? a bebenek jak nawijasz? ręcznie czy na maszynie? nitki nie muszą być połączone, ane same podczas szycia powinny się zapetlić. Albo może za gruba igła a za cienka nitka. Albo odwrotnie nici, albo przeoczyłaś jakieś oczko jak nawlekałaś, a jak się zrywa albo wychodzi to moze Ci sama wyskoczyć, sprawdź dokładnie to jeszcze raz, albo jeszcze teraz mysle, że skoro górna nitka nie łapie dolnej, to moze wina jest w bbenku, że jest zle załozony, albo zle wyciągnieta nitka, moze to. Nono gratuluje
Edytowane przez Gomra Czas edycji: 2013-02-01 o 12:45 |
|
|
|
|
#2309 | |
|
Zadomowienie
|
Bry Kuny
Cytat:
mały zasnął ale najpierw zrobiliśmy zapiekanek z bułek i jabłek mały dzielnie pomagał
|
|
#2310 | ||||||||||
|
Zakorzenienie
|
Hej hej
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() -Fotel Bob budowniczy- jak na zdjęciu ![]() Cytat:
Ale masz cudeńka dwa w domu Cytat:
za piekne spanie.Cytat:
![]() -Matko, ale Ci zazdroszczę tych nart. W tym roku nie byłam nigdzie i chyba już raczej nie będę ![]() - za nowe słówka Haniołka-Może dostaniemy jakieś zdjęcia ![]() Cytat:
Jak sprawa z psycholem? Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Ale napewno szybko się tam znowu zadomowi-Współczuję Domek zapytany jak ma na nazwisko odpowiada Anił!
|
||||||||||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:17.

zapraszam

dla Szymka 

.

zębole

liwki i granat

)