|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3361 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Guciu od Megi:zagadaj do kolegi- II-IV 2010
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() madziu, ok.rozumiem-dziękuję za chęci ![]() W takim razie prośba do innych dziewczyn mających aldika w pobliżu-jakby u was były te podkłady przecenione, to byłaby jakaś chętna na kupienie mi ?
|
|
|
#3362 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mojego wychowawca był też mojego tż wychowawcą i już jemu mówił " ty (tu nazwisko) i ty (tu drugi) wy to do niczego w życiu nie dojdziecie " na szczęście jego proroctwa się nie sprawdziły i on i duża część innych nauczycieli zatrzymała się w tamtej epoce niestety ![]() Cytat:
Cytat:
To u was jeszcze inaczej oceniają ,wolna amerykanka wszędzie Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Może coś ,mu się tam zrypało że się nie nagrało ![]() Cytat:
![]() W skarbowym załatwiliśmy ekspresowo ,ludzi jeszcze nie było ,pita na biegu wypisałam bo to zerowy. Złożyliśmy też o zwrot watu ,ciekawe czy nam czegoś jeszcze nie odrzucą mam nadzieję że nie ,wyszło nam 1600 to niezły pieniądz by był. Księgowa to robiła to wszystko tam dobrze wypisała ,bo ja to zielona jestem ![]() ---------- Dopisano o 19:00 ---------- Poprzedni post napisano o 18:57 ---------- Machaj nie denerwuj się ,teściowej nie zmienisz ,puszczaj mimo uszu |
||||||||
|
|
|
#3363 |
|
Zakorzenienie
|
O wlasnie Libra mi przypomnialas ze musze brac wszystkie faktury za remont
|
|
#3364 |
|
Zakorzenienie
|
Ana- to trochę kosztuje. Dobrze wiec ze mnie jakoś nie rusza.
Mi ostatnio odbiło na punkcie zegarka Omegi. I jak urodziłam Nataszke to w prezencie dostałam. Tez w sumie nie wiem za co tyle sie płaci.
|
#3365 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
, tylko zeby mi po sobie kibelek myli . Chłopaki tez czy do dziury bedą celowac.teraz tylko sie modlić zeby jakiejś jelitowki nie załapać bo bedzie kosmos . ![]() Libra śmiać mi sie jeszcze chce, bo co myśle, ze mam z głowy pranie , pusty kosz to Kuwa jak na złość nagle 3 nowe prania mi sie nabierają. WTF , jakim cudem i tak za każdym razem Moj mały wstał przed 18 ta , jeszcze go budzilam , ciekawe o której mi spać pójdzie .---------- Dopisano o 20:27 ---------- Poprzedni post napisano o 20:25 ---------- Poka jaki masz? |
|
|
|
|
#3366 |
|
Zakorzenienie
|
Macie moze jakis sprawdzony przepis na baklazana,ale tak bezmiesnego
?
|
|
#3367 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() To dobrze że w razie draki masz blisko do wc ,a to jak nie można to dopiero się chce Cytat:
może nadziej go ryżem z pieczarkami ,cebulką i papryką i do tego sos pomidorowy |
||
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#3368 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 20:47 ---------- Poprzedni post napisano o 20:37 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 20:48 ---------- Poprzedni post napisano o 20:47 ---------- Cytat:
widzisz problem ---------- Dopisano o 20:50 ---------- Poprzedni post napisano o 20:48 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 20:51 ---------- Poprzedni post napisano o 20:50 ---------- Cytat:
super ma teksty---------- Dopisano o 20:54 ---------- Poprzedni post napisano o 20:51 ---------- byliśmy u lekarza gardło ma leciusieńko czerwone a kaszlu już prawie nie ma ja nie wiem co to było przez parę dni dam mu syrop
|
|
#3369 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
czekam jeszcze co wujek powie jak je zobaczy . Jak mały? Libra no to mi ułożyło , ze nie tylko ja tak jak nawiedzona latam z praniem i szmatami . Madzia no dobry pomysł który Libra podała, ja robię jeszcze jako dodatek, ale tym chłop sie nie naje. Aneczka- doczytalam . Dobrze ze mu przechodzi . Edytowane przez monka23 Czas edycji: 2013-02-01 o 20:58 |
|
|
|
|
#3370 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 20:58 ---------- Poprzedni post napisano o 20:56 ---------- Cytat:
|
|
#3371 | ||
|
Zakorzenienie
|
Evi chyba Catro pisała że ma aldika w pobliżu
![]() Ja też poproszę ale bez zbytniego ciśnienia ![]() Nataszka Amelka też niezłe ma powiedzonka Cytat:
![]() Machaj wiem że jak się ma takie gadanie na co dzień to ciężko wytrzymać ale olej to albo raz powiedz jej żeby dziecka nie straszyła swoją śmiercią. To nie o to chodzi że ona umrze (i tak to nastąpi) tylko dziecko się denerwuje niepotrzebnie. Rajku te babcie to mają teksty . Nasza też jak czasem walnie to ... klękajta narody Cytat:
![]() Sprawdź te barwniki proszę bo u doroty widziałam sernik tęczowy
|
|
#3372 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 21:14 ---------- Poprzedni post napisano o 21:08 ---------- machaj chyba musisz odpocząć od tej kobiety , widać że para z uszu ci wychodzi... współczuje
|
|
#3373 |
|
Raczkowanie
|
Mam 5 minut na wizaż, bo moje szoguny jeszcze nie śpią ale jak siadłam do kompa to na pewno za chwilkę zaczną obie jęczeć
, więc w skrócie:Megi - ślicznie wyglądasz z tym zgrabniutkim brzuszkiem, nie wiem o kim Ty wcześniej pisałaś bo normalnie jak mówi mój tz to "sucha dupa" z Ciebie i do tego śliczna . A z Twojego synka to przystojniak rośnie ). Mam nadzieję, że ze zdjęciami to dopiero się rozkręcasz...![]() Jeśli chodzi o sprzątanie to szkoda gadać . A najgorzej jest jak tz jest w domu, normalnie "burdel na kółkach", przy tej mojej "świętej trójcy" nie da się domu ogarnąć. Ale wczoraj miałam radochę bo kupiłam sobie nowy odkurzacz . Cieszyłam się z niego jak Ana z Pandory .Pisałyście o wymowie przez dzieci Klaudia i Laura . Agatka bez problemu wymawia te imiona, więc kazałam jej powiedzieć "teleexpress" i przez godzinę słuchałam jak w kóło powtarzała: teleespes, teleespeks..., i już ładnie mówi teleexpress . Ćwiczenie czyni mistrza . Później tylko słyszałam jak tz ją ćwiczył: powiedz korale, kaloryfer itp i bez problemu wszystko powtarzała, wyłożyła się dopiero na "stół z powyłamywanymi nogami" - mówiła "stół z nogami" .I moje 5 minut minęło, obie nagle chcą spać |
|
|
|
#3374 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. Tez myślałam o lustrze na jednej ścianie . Wiecej nie oglądam bo dużo mi sie podoba ,potem cieżko sie zdecydować i zazwyczaj jest tak, ze w sklepach są inne ,a z braku laku cos trzeba wybrać, zeby choć trochę sie podobało.Moj mówi telespres hehe Edytowane przez monka23 Czas edycji: 2013-02-01 o 21:25 |
|
|
|
|
#3375 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nawet nigdy chyba w takim nie byłam ![]() Cytat:
Cytat:
dobrze że jest lepiej całe dnie mnie zadziwia, aż się boje ze ją kiedyś ktoś zaczaaruje, bo każdy się tak zachwyca jak ona gada, wierzycie w takie coś?? ![]() każdy market, wszędzie zawsze gada, mówi bardzo mądrze i ciągle ktoś ją zaczepia i podejmuje rozmowę ![]() Madzia, Monka ciekawe jak wasze dzieci będą wam w remoncie pomagać ![]() ---------- Dopisano o 21:29 ---------- Poprzedni post napisano o 21:26 ---------- Cytat:
![]() dziś był u nas mój kuzyn, ma 2 latka, jejku jak pięknie mówi... zdaniami przekochany![]() Machaj zrelaksuj się, Pop nic nie pisałaś że masz teściową, czy czegoś nie doczytałam? |
||||
|
|
|
#3376 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny kupowała któraś z Was materac dla dzieci na all i może polecić?
Evi chyba kiedyś pokazywała z ikei, ale tam są albo 90 albo 140 a ja muszę mieć 120. W końcu łóżku wybrałam i teraz musze jakiś materac wybrac ---------- Dopisano o 21:49 ---------- Poprzedni post napisano o 21:31 ---------- Libra powiedz mi czy 250g lukru plastycznego to dużo jest?
|
|
#3377 |
|
Zakorzenienie
|
Oszaleję z tym wizażem. Co wieczór jakieś problemy
![]() Sara zbierasz produkty na tort ? Pytałaś o linka do podkładu na łóżko. To jest dokładnie ten. http://amw.pl/shop/?id=97 Z tą różnicą że Madzia kupiła mi go za 22 pln (90-200 cm)
|
#3378 |
|
Zakorzenienie
|
Moja teściowa w zeszłym tygodniu powiedziała mi ze powinnismy sie z Tz rozwiesc i podzielić dzieci. Tak mnie to ostatnie zdenerwowalo ze juz nie pytałam w jaki sposób ten podział mamy zrobić. Ciekawe które dziecko jej zdaniem mi sie dostanie a moze chodziło o podział salomonowy
.
|
#3379 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ona jakaś nawiedzona jest , albo cos bierze ![]() Sara ja nie polece Ale muli Nataszka mam nadzieje ze nie bedą przeszkadzać , młody do szkoły chodzi więc pól dnia go nie ma, problem w tym ze za 2 tyg ma mieć tydzień wolnego
|
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#3380 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() dobrze że się polepszyło ,lepiej żeby tam nic nie wyszło w tych badaniach ale dobrze że dostaliście skierowanie sernik fajny taki bajeczny ![]() taki nie za duzy tort powinnaś nakryć jak dobrze rozwałkujesz Cytat:
Wczoraj za chiny nie mogłam wejść ciągle mi jakiś błąd wyskakiwał ,co oni odwalają |
||
|
|
|
#3381 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja na 2 dni muszę schować laptopa, tż wymógł na mnie 2 dni bez kompa...jezu nie wiem jak ja to przeżyję toż to jakby mi dopływ powietrza odciąć
|
|
#3382 |
|
Zakorzenienie
|
P0P nawet nie wiadomo co napisac. Zatkalo mnie po prostu...Jestem ciekawa jakby widziala podzial dzieci jakbyscie trojke dzieci mieli.
Mi sie dzisiaj bocian snil,taki nielot ktorego musialam pilnowac. Ktoras sie zna na snach ? U mnie snieg z deszczem a tak fajnie sucho bylo.
|
|
#3383 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() musze coś zamówić, tylko mi jest potrzebny 120x200. mam zamiar upiec tort Zosi na urodziny. Małej podoba się hello kitty, myszka miki albo taki w kształcie lalki barbie. tylko nie wiem czy mi wyjdzie taki.Cytat:
![]() chciałam tylko na jakieś tam elementy dekoracyjne do tortu. Fajnie wyglądają torty całe nakryte tą masą ale ona w smaku chyba nie bardzo jest? Zośka tak mnie męczy tymi swoimi zabawami, teraz jest na etapie ubierania, rozbierania lalki. Sto razy dziennie muszę ją ubierać, czesać rozbierać i tak w kółko. Ona ją wozi w wózku, sadza na kibelek, karmi, myje. Teraz właśnie ryczy bo lala ją uderzyła i nie chce przeprosić. ![]() Ile razy ta Natalia w kącie już siedziała bo krzyczała na Zosi albo coś jej zrobiła ![]() Od rana już 5 razy musiałam ją ubrać i uczesać
|
|
|
#3384 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
|
#3385 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no czy on chce żebyś się udusiła? ![]() ponegocjuj, nie masz na niego sposobów?? ![]() to od kiedy?? ![]() Cytat:
)może coś sobie upatrzysz ![]() Cytat:
![]() dziwna kobieta, podzielić dzieci... jeszcze tego chyba nie słyszałam
Edytowane przez nataszka25 Czas edycji: 2013-02-11 o 21:40 |
|||
|
|
|
#3386 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bardzo dziękuję i tak ![]() fajnie, że maciusioiw możecie porobić wszystko hurtem Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
anyway, dobrze, że już nie mieszkacie razem A ona to powiedziała tak sobie jako luźną uwagę, czy w rozmowie jej wyszło? ![]() Cytat:
z materacem to oblukaj dobrze czy jest wybór w takim wymiarze, żebyś się na minę nie wpierniczyła jak się okaże że to jakiś nietypowy rozmiar A to lala, no
|
|
|
#3387 |
|
Zakorzenienie
|
Witam w ten ponury poranek,
Oliwka właśnie zwymiotowala cały obiad . Na szczęście do zlewu a nie na właśnie umyta podloge . Teraz gotuje jej na szybko następny.Moja teściowa to taka specyficzna kobieta ktora wie wszystko najlepiej. I tak jak juz pisałam dobra jest dla dzieci, kocha je. Ona po prostu mnie nie akceptuje i najchętniej pozbylaby sie mnie z życia swojego synka. A ten jej tekst to po tym jak sie posprzeczalam z Tz i ta wygłosiła swoje mądrości na temat roli kobiety. Powiedziałam jej oczywiście aby sie nie wtracala i ze nie życzę sobie jej komentarzy na nasz temat. Nataszka - śliczny tort. Sara - powinas postarać sie o rodzeństwo dla Zosi. Wtedy bedzie miala kim sie opiekować i bawić.
|
|
#3388 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
), mi i Agatce odpowiada . Łóżko wybrałaś białe? Pokażesz?
|
|
|
|
|
#3389 |
|
Zakorzenienie
|
jasta, fajny materac i fajna cena
![]() pop, bo przeca teściowe to mają monopol na wiedzenie wszystkiego najlepiej, czyż nie
|
|
#3390 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() powiedz mi z czego on jest zrobiony, chodzi mi o wierzch Cytat:
na all sporo jest materacy 120x200 tylko nie wiem na co zwrócić uwagę. Może do yska jeszcze skocze i tam coś wybiore Cytat:
ona by chyba zamęczyła to dziecko![]() ---------- Dopisano o 13:03 ---------- Poprzedni post napisano o 13:00 ---------- Cytat:
![]() zapisałam już, jak tż wróci z pracy to pokaże mu i chyba zamówimy. łóżko białe i bardzo podobne do tego http://allegro.pl/lozko-swierk-bielo...932706196.html
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:30.

?

to musze tz niezle z innymi pracami poganiac zeby w 1,5tyg sie wyrobic. Juz spac przez to nie moge 

widzisz problem