Guciu od Megi:zagadaj do kolegi- II-IV 2010 - Strona 113 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-02-01, 18:54   #3361
evitka21
Zakorzenienie

Dot.: Guciu od Megi:zagadaj do kolegi- II-IV 2010

Cytat:
Napisane przez gianna Pokaż wiadomość
W temacie: Ostatnio do Julki przyjechała 6-letnia kuzynka. Dziewczyny zamknęły się w pokoju i zostały przyłapane na „świetnej” zabawie – jedna stała bez majtek, a druga badała ją przykładając stetoskop do pupy
no, szybko nadszedł czas zabawy w doktora
Cytat:
Napisane przez anakazar Pokaż wiadomość
a ja od mojego dziecka usłyszałam wczoraj"mamo!jesteś głupia jak....jak...jak tata!!"
ładnie cię podsumowała
Cytat:
Napisane przez ASIULEK_23 Pokaż wiadomość
Tekst mojego dziecka sprzed chwili...
Wchodzi do swojego pokoju, ja mówię "Weroniczko, nie wchodź tam na razie bo okno jest otwarte", Werka: "No to zamknij je, widzisz problem"? zamknęłam...
, znaczy nie widziałaś problemu, posłuszna mama
Cytat:
Napisane przez machaj Pokaż wiadomość
dziewczyny jak w najbliższym czasie będą w wiadomościach mówili że synowa zamknęła teściową w piwnicy albo coś gorszego to będzie o mnie... normalnie psychicznie wysiadam przy tej babie...;/ parę dni temu pojechaliśmy bez małej na zakupy bo teściowa się upierała żeby Kala została u niej... a wieczorem po kąpieli kala zaczęła opowiadać że opiekowała się babcia, bo 'babci za niedługo nie będzie, bo będzie biegała po niebie z dziadziem gabim kto pierwszy dobiegnie do lekarza'... powiedzcie mi jest to normalne żeby 3 letniemu dziecku takie rzeczy opowiadać? baba która pewnie jeszcze z co najmniej 10 lat pożyje... (o ile jej tego żywotu nie ukrócę) ona co chwile rzuca do Kali tekst w tylu ' a bo babci za niedługo nie będzie, bo babcia nie będzie widzieć twoich ... (podaje których) urodzin' itp!
wczoraj siedziała u nas i kala do niej z tekstem 'idz sobie'... ja od razu do niej że ma babcie przeprosić itp... a teściowa do mnie ' daj jej spokój niech mówi co chce'... a jak jej dziś kala powiedziała 'idź do swojego domu' to teściowa do niej 'ty... a spróbuj do mnie przyjść'...
a porównania kali do kacpra (8letni wnuk) są codziennie... już tego słuchać nie można...
ło matko, taki sam "ciekawy" typ jak moja, choć teksty niby inne, a jednak tak samo głupie

madziu, ok.rozumiem-dziękuję za chęci
W takim razie prośba do innych dziewczyn mających aldika w pobliżu-jakby u was były te podkłady przecenione, to byłaby jakaś chętna na kupienie mi ?

evitka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-01, 19:00   #3362
libra777
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez izazula Pokaż wiadomość
Ja do szkoły Wojtka nie chodzę na zebrania, nie moja działka. Jestem tylko wspierająca. To Tż mi opowiada wszystko na bieżąco bo też i jest raz w tygodniu w szkole i na bieżąco wychowawczyni mu relacjonuje poczynania syneczka. I nie zgodzę się że to starsi (często w moim wieku lub trochę starsi) nauczyciele mają problem z przystosowaniem. Oni potrafią sobie doskonale poradzić z rozbrykanym Wojtkiem (i nie tylko nim) bez wpisywania ujemnych punktów natomiast młode osóbki, "uzbrojone" w system punktowy walą na każdej lekcji ile się da i myślą że będzie spokój i cisza. Toż przecież można po jednym dniu w szkole wrócić mając - 60 czy - 80 pkt.
Można nadrobić np. przyniesieniem papieru ksero (5pkt.), kwiatów (3 pkt.), nakrętek, itd. Noż ludzie, nawet patologia to niby ile musi tych kwiatów czy papieru przynieść żeby punkty odrobić ?
Problem różnicy pokoleń w szkole zawsze istniał i zawsze się mówiło ze starsi nie rozumieją młodszych wiec to nie tu jest problem.
Na razie zostaję przy swojej teorii, że w tej chwili młodzi ludzie idą pracować do szkoły bo ciągle (wielu) się wydaje że to lekka, łatwa i przyjemna praca. Zderzają się boleśnie z rzeczywistością i tę pracę traktują jak zło konieczne, nawet pracę ka karę.
taa to samo u nas podczep dziecku do dupy przyczepę i fantami załaduj debilstwo trzeba zęby zacisnąć i jakoś to przetrwać a dziecko utwierdzać w przekonaniu że jednak jest coś warte nie to co nauczyciele mu mówią.
Mojego wychowawca był też mojego tż wychowawcą i już jemu mówił " ty (tu nazwisko) i ty (tu drugi) wy to do niczego w życiu nie dojdziecie " na szczęście jego proroctwa się nie sprawdziły i on i duża część innych nauczycieli zatrzymała się w tamtej epoce niestety
Cytat:
Wchodzi do swojego pokoju, ja mówię "Weroniczko, nie wchodź tam na razie bo okno jest otwarte", Werka: "No to zamknij je, widzisz problem"? zamknęłam...

Cytat:
Napisane przez pl_madzia Pokaż wiadomość
Libra u nas darmowy projekt jest jak kupujesz plytki za minimum 500zl. Przy naszym mini metrazu pewnie jakbysmy decydowali sie na te tanie za np 16zl za m2 to by nam za malo wyszlo. U nas wyszlo na sciany po sam sufit 20m2 i podlogi 3,5m2. Klitke straszna mam.
Odradzila nam tez te duze plytki co chcielismy bo one robia wrazenie ciezkosci co nie jest wskazane przy takiej mini lazience.
Facet mnie wczoraj rozczarowal ze samo kladzenie plytek 4 dni bedzie trwalo to musze tz niezle z innymi pracami poganiac zeby w 1,5tyg sie wyrobic. Juz spac przez to nie moge

[/COLOR]U Eryka w szkole wymyslili ocene zachowania od A-E
np Eryk dostal B za utrzymywanie porzatku na biurku i w trakcie pracy na lekcji. A za zachowanie C,tutaj jest kilka punktow odniesienia
u nas tż kładł niecały tydzień ,wiesz zależy od płytek od tego ile cięcia będzie docinania

To u was jeszcze inaczej oceniają ,wolna amerykanka wszędzie
Cytat:

Na którymś ze spotkań klasowych nasza wychowawczyni powiedziała że zrezygnowała z pracy po tym jak widziała że sobie nie radzi z młodzieżą. Może więcej takich postaw.
no przydałoby się czasem
Cytat:
Napisane przez nataszka25 Pokaż wiadomość
Moje dziecko wczoraj jak zareagowałam na jej bałagan w pokoju, i mówie tonem delikatnie podniesionym Amelia posprzątaj puzzle, zanim zaczniesz się bawić czym innym, ja tu nie mam nawet jak wejść
na to moje dziecko "mamo, uspokój się na początek, a teraz mi pomóż"
mała mądrala!
no ja tak często mówie,
albo rano wstaje i :"no i jak się spało? fajnie? no to dobrze moja słodkości"

Cytat:
Napisane przez sara 85 Pokaż wiadomość
pączki jak zawsze pyszne robiłam z Twojego przepisu,co kiedyś wstawiłaś dwa linki
aaaa to ja też zawsze te same robię już sobie je w zeszyt wpisałam żeby mi nie zginęły
Cytat:
Napisane przez monka23 Pokaż wiadomość
Ide dopiero syf ogarne, a wczoraj wieczorem na blysk bylo , a dzis jakby tornado przeszlo u was tez tak ? konca nie widac. Dalam malemu odkurzacz , bo zwariuje, niech sprzata, a on do mnie TY SIATAJ .

Libra jutro jade do miasta plytki znowu dac do przegrania , mam nadzieje ze tym razem chlop sie spisze, ale az dziwne zeby informatyk taki wal odwalil . Za tydz bede jechala po odbior bo to nie u mnie na wiosce
naet mi nic nie mów wczoraj tak podłogi wyszlifowałam ,najpierw na mokro z płynem taki nie wykręconym mopem jechałam wszystko i później jeszcze 3 razy wodę zmieniałam i wycierałam wszystko kilka razy ,błysk był , a dzisiaj śladu nie ma już coś pozachlapywane ,napaćkane ,kur... syzyfowe prace

Może coś ,mu się tam zrypało że się nie nagrało
Cytat:
[/COLOR]Libra na jak długo starczyły Ci barwniki do ciasta? Oczywiście przy Twoim pieczeniu
na bardzo długo ,nadal mam to samo opakowanie co kupiłam ,muszę sprawdzić datę ważności

W skarbowym załatwiliśmy ekspresowo ,ludzi jeszcze nie było ,pita na biegu wypisałam bo to zerowy.
Złożyliśmy też o zwrot watu ,ciekawe czy nam czegoś jeszcze nie odrzucą mam nadzieję że nie ,wyszło nam 1600 to niezły pieniądz by był.
Księgowa to robiła to wszystko tam dobrze wypisała ,bo ja to zielona jestem

---------- Dopisano o 19:00 ---------- Poprzedni post napisano o 18:57 ----------

Machaj nie denerwuj się ,teściowej nie zmienisz ,puszczaj mimo uszu
libra777 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-01, 19:23   #3363
pl_madzia
Zakorzenienie

GG do pl_madzia

O wlasnie Libra mi przypomnialas ze musze brac wszystkie faktury za remont

"Życie trzeba przeżyć tak żeby wstyd było opowiadać, ale przyjemnie wspominać"
pl_madzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-01, 19:24   #3364
P0P70
Zakorzenienie

Ana- to trochę kosztuje. Dobrze wiec ze mnie jakoś nie rusza.
Mi ostatnio odbiło na punkcie zegarka Omegi. I jak urodziłam Nataszke to w prezencie dostałam. Tez w sumie nie wiem za co tyle sie płaci.

P0P70 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-01, 19:27   #3365
monka23
Zakorzenienie

Cytat:

Monka to zaczynaj remont. Bedziemy razem sie meczyc. Mnie to ratuje niedaleko mam prywatny szpital to moge tam na szybkie siusiu skoczyc .
Kurde i tak za każdym razem będziesz naginac? A sąsiadka? Nie masz jakiejś , ja bym tam nie miała nic przeciwko , tylko zeby mi po sobie kibelek myli . Chłopaki tez czy do dziury bedą celowac.teraz tylko sie modlić zeby jakiejś jelitowki nie załapać bo bedzie kosmos .

Libra śmiać mi sie jeszcze chce, bo co myśle, ze mam z głowy pranie , pusty kosz to Kuwa jak na złość nagle 3 nowe prania mi sie nabierają. WTF , jakim cudem i tak za każdym razem . Ja juz na luzie ze chwila spokoju a tu bum trza pralkę za pralka nastawiac . Właśnie mi 1 zostało , a jutro zdziwko zalicze .

Moj mały wstał przed 18 ta , jeszcze go budzilam , ciekawe o której mi spać pójdzie .

---------- Dopisano o 20:27 ---------- Poprzedni post napisano o 20:25 ----------

Cytat:
Napisane przez P0P70 Pokaż wiadomość
Mi ostatnio odbiło na punkcie zegarka Omegi. I jak urodziłam Nataszke to w prezencie dostałam. Tez w sumie nie wiem za co tyle sie płaci.
Poka jaki masz?
monka23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-01, 19:27   #3366
pl_madzia
Zakorzenienie

GG do pl_madzia

Macie moze jakis sprawdzony przepis na baklazana,ale tak bezmiesnego ?

Stary 2013-02-01, 20:29   #3367
libra777
Zakorzenienie

Cytat:
O wlasnie Libra mi przypomnialas ze musze brac wszystkie faktury za remont
wiem że za płytki ,sanitariaty i drzwi ,chyba okna ale za co jeszcze i czy w ogóle coś jeszcze to nie wiem ile by nie było to zawsze coś ,oni to złotówki Ci nie podarują
To dobrze że w razie draki masz blisko do wc ,a to jak nie można to dopiero się chce
Cytat:

Libra śmiać mi sie jeszcze chce, bo co myśle, ze mam z głowy pranie , pusty kosz to Kuwa jak na złość nagle 3 nowe prania mi sie nabierają. WTF , jakim cudem i tak za każdym razem . Ja juz na luzie ze chwila spokoju a tu bum trza pralkę za pralka nastawiac . Właśnie mi 1 zostało , a jutro zdziwko zalicze .
u mnie to samo non stop pełno prania jakbym miała 6 dzieci nienawidze prania ,nie cierpię a jeszcze jakbym miała to prasować
Cytat:
Macie moze jakis sprawdzony przepis na baklazana,ale tak bezmiesnego ?
może nadziej go ryżem z pieczarkami ,cebulką i papryką i do tego sos pomidorowy
Stary 2013-02-01, 20:54   #3368
aneczkkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez evitka21 Pokaż wiadomość
madziu, ok.rozumiem-dziękuję za chęci
W takim razie prośba do innych dziewczyn mających aldika w pobliżu-jakby u was były te podkłady przecenione, to byłaby jakaś chętna na kupienie mi ?
evi byłam u nas w aldiku i nie mieli

---------- Dopisano o 20:47 ---------- Poprzedni post napisano o 20:37 ----------

Cytat:
Napisane przez libra777 Pokaż wiadomość

Jedziemy dzisiaj do skarbowego ,mam nadzieję że nie będzie kolejek jeszcze i tak się trochę guzdraliśmy bo zawsze na początku stycznia jedziemy.
A ten gnojek mały od pół godziny jęczy że nie chce się ubierać
moj tż wczoraj dostał w końcu pit i dziś zanosił nie było wcale ludzi , a u was jak ?

---------- Dopisano o 20:48 ---------- Poprzedni post napisano o 20:47 ----------

Cytat:
hahahahahahahaha ale dowaliła widzisz problem

---------- Dopisano o 20:50 ---------- Poprzedni post napisano o 20:48 ----------

Cytat:
Libra u nas darmowy projekt jest jak kupujesz plytki za minimum 500zl. Przy naszym mini metrazu pewnie jakbysmy decydowali sie na te tanie za np 16zl za m2 to by nam za malo wyszlo. U nas wyszlo na sciany po sam sufit 20m2 i podlogi 3,5m2. Klitke straszna mam.
Odradzila nam tez te duze plytki co chcielismy bo one robia wrazenie ciezkosci co nie jest wskazane przy takiej mini lazience.
Facet mnie wczoraj rozczarowal ze samo kladzenie plytek 4 dni bedzie trwalo to musze tz niezle z innymi pracami poganiac zeby w 1,5tyg sie wyrobic. Juz spac przez to nie moge

Dzisiaj pogoda ladna,moze zaryzykuje i rowerem wyjade,zeby tylko ulewa nas nie chwycila.

---------- Dopisano o 09:13 ---------- Poprzedni post napisano o 09:08 ----------

U Eryka w szkole wymyslili ocene zachowania od A-E
np Eryk dostal B za utrzymywanie porzatku na biurku i w trakcie pracy na lekcji. A za zachowanie C,tutaj jest kilka punktow odniesienia
madzia to dziwne ja słyszałam że do małych pomieszczeń idealne są duże a nawet ogromne kafle najlepiej jasne z jasnymi fugami , ponoć jak jest mała fuga i duże kafle to powiększa optycznie

---------- Dopisano o 20:51 ---------- Poprzedni post napisano o 20:50 ----------

Cytat:
Moje dziecko wczoraj jak zareagowałam na jej bałagan w pokoju, i mówie tonem delikatnie podniesionym Amelia posprzątaj puzzle, zanim zaczniesz się bawić czym innym, ja tu nie mam nawet jak wejść
na to moje dziecko "mamo, uspokój się na początek, a teraz mi pomóż"
mała mądrala!
no ja tak często mówie,
albo rano wstaje i :"no i jak się spało? fajnie? no to dobrze moja słodkości"
super ma teksty

---------- Dopisano o 20:54 ---------- Poprzedni post napisano o 20:51 ----------

Cytat:

jak Maciuś?
byliśmy u lekarza gardło ma leciusieńko czerwone a kaszlu już prawie nie ma ja nie wiem co to było przez parę dni dam mu syrop lekarka dała nam w końcu skierowania na badania mocz , kał pasożyty owsiki hihi i krew w poniedziałek wszystko porobimy , owsiki mamy zrobić x 3
20-12-14 10 tc
aneczkkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-01, 20:56   #3369
monka23
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aneczkkaa Pokaż wiadomość

[/COLOR] madzia to dziwne ja słyszałam że do małych pomieszczeń idealne są duże a nawet ogromne kafle najlepiej jasne z jasnymi fugami , ponoć jak jest mała fuga i duże kafle to powiększa optycznie
Takkk ? Tego nie słyszałam, ale dobrze ze to napisałas, bo akurat mam wybrane duże białe czekam jeszcze co wujek powie jak je zobaczy .
Jak mały?

Libra no to mi ułożyło , ze nie tylko ja tak jak nawiedzona latam z praniem i szmatami .

Madzia no dobry pomysł który Libra podała, ja robię jeszcze jako dodatek, ale tym chłop sie nie naje.

Aneczka- doczytalam . Dobrze ze mu przechodzi .

Edytowane przez monka23
Czas edycji: 2013-02-01 o 20:58
Stary 2013-02-01, 20:58   #3370
aneczkkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Asia rolety albo inne zasłonięcie okien jest obowiązkowe
U nas nawet zimą być muszą bo oświetlenie uliczne przeszkadza no i oczywiście parkujące samochody.
a ja nie mam rolet jakoś mi nie potrzebne , nie ma ulic przed oknami ani latarni

---------- Dopisano o 20:58 ---------- Poprzedni post napisano o 20:56 ----------

Cytat:
Moje dziecko cały czas chce wesela oglądać, siedzi i patrzy, albo tańczy, ale rano wstanie i sobie włącza wesele, znam na pamięć te kilka co mam
słodko
20-12-14 10 tc
Stary 2013-02-01, 20:59   #3371
izazula
Zakorzenienie

GG do izazula

Evi chyba Catro pisała że ma aldika w pobliżu
Ja też poproszę ale bez zbytniego ciśnienia

Nataszka Amelka też niezłe ma powiedzonka

Cytat:
Izz-tz zaslania firano- zaslony mam makarony, przecielam na pol i rozkladam jako zaslonki a jak zlacze to jak firanka w calosci wyglada
Rozumiem

Machaj wiem że jak się ma takie gadanie na co dzień to ciężko wytrzymać ale olej to albo raz powiedz jej żeby dziecka nie straszyła swoją śmiercią. To nie o to chodzi że ona umrze (i tak to nastąpi) tylko dziecko się denerwuje niepotrzebnie.
Rajku te babcie to mają teksty . Nasza też jak czasem walnie to ... klękajta narody

Cytat:
taa to samo u nas podczep dziecku do dupy przyczepę i fantami załaduj debilstwo trzeba zęby zacisnąć i jakoś to przetrwać a dziecko utwierdzać w przekonaniu że jednak jest coś warte nie to co nauczyciele mu mówią.
Mojego wychowawca był też mojego tż wychowawcą i już jemu mówił " ty (tu nazwisko) i ty (tu drugi) wy to do niczego w życiu nie dojdziecie " na szczęście jego proroctwa się nie sprawdziły i on i duża część innych nauczycieli zatrzymała się w tamtej epoce niestety
Ja też takich "mądrych" nauczycieli miałam

Sprawdź te barwniki proszę bo u doroty widziałam sernik tęczowy
Stary 2013-02-01, 21:14   #3372
aneczkkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Takkk ? Tego nie słyszałam, ale dobrze ze to napisałas, bo akurat mam wybrane duże białe czekam jeszcze co wujek powie jak je zobaczy .
Jak mały?

Libra no to mi ułożyło , ze nie tylko ja tak jak nawiedzona latam z praniem i szmatami .

Madzia no dobry pomysł który Libra podała, ja robię jeszcze jako dodatek, ale tym chłop sie nie naje.

Aneczka- doczytalam . Dobrze ze mu przechodzi .
http://www.goldenline.pl/forum/26830...malej-lazience poczytajcie

---------- Dopisano o 21:14 ---------- Poprzedni post napisano o 21:08 ----------

machaj chyba musisz odpocząć od tej kobiety , widać że para z uszu ci wychodzi... współczuje
20-12-14 10 tc
Stary 2013-02-01, 21:16   #3373
JASTA79
Raczkowanie

Mam 5 minut na wizaż, bo moje szoguny jeszcze nie śpią ale jak siadłam do kompa to na pewno za chwilkę zaczną obie jęczeć, więc w skrócie:
Megi - ślicznie wyglądasz z tym zgrabniutkim brzuszkiem, nie wiem o kim Ty wcześniej pisałaś bo normalnie jak mówi mój tz to "sucha dupa" z Ciebie i do tego śliczna. A z Twojego synka to przystojniak rośnie (zdjęcia widziałam wczoraj ale nie miałam jak napisać). Mam nadzieję, że ze zdjęciami to dopiero się rozkręcasz...

Jeśli chodzi o sprzątanie to szkoda gadać. A najgorzej jest jak tz jest w domu, normalnie "burdel na kółkach", przy tej mojej "świętej trójcy" nie da się domu ogarnąć. Ale wczoraj miałam radochę bo kupiłam sobie nowy odkurzacz. Cieszyłam się z niego jak Ana z Pandory.

Pisałyście o wymowie przez dzieci Klaudia i Laura. Agatka bez problemu wymawia te imiona, więc kazałam jej powiedzieć "teleexpress" i przez godzinę słuchałam jak w kóło powtarzała: teleespes, teleespeks..., i już ładnie mówi teleexpress. Ćwiczenie czyni mistrza. Później tylko słyszałam jak tz ją ćwiczył: powiedz korale, kaloryfer itp i bez problemu wszystko powtarzała, wyłożyła się dopiero na "stół z powyłamywanymi nogami" - mówiła "stół z nogami".

I moje 5 minut minęło, obie nagle chcą spać,
JASTA79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-01, 21:21   #3374
monka23
Zakorzenienie

Cytat:
Dzięki czyli jednak dobrze wybrałam . Tez myślałam o lustrze na jednej ścianie .
Wiecej nie oglądam bo dużo mi sie podoba ,potem cieżko sie zdecydować i zazwyczaj jest tak, ze w sklepach są inne ,a z braku laku cos trzeba wybrać, zeby choć trochę sie podobało.

Moj mówi telespres hehe

Edytowane przez monka23
Czas edycji: 2013-02-01 o 21:25
Stary 2013-02-01, 21:29   #3375
nataszka25
Zakorzenienie

Cytat:
bardzo chętnie ale nie ma u mnie tego sklepu,
nawet nigdy chyba w takim nie byłam

Cytat:

Moj mały wstał przed 18 ta , jeszcze go budzilam , ciekawe o której mi spać pójdzie .
ja dziś miałam podobnie
Cytat:

byliśmy u lekarza gardło ma leciusieńko czerwone a kaszlu już prawie nie ma ja nie wiem co to było przez parę dni dam mu syrop lekarka dała nam w końcu skierowania na badania mocz , kał pasożyty owsiki hihi i krew w poniedziałek wszystko porobimy , owsiki mamy zrobić x 3
razy 3?? o co z tym chodzi?
dobrze że jest lepiej poróbcie badania

Cytat:
Nataszka Amelka też niezłe ma powiedzonka
całe dnie mnie zadziwia,

aż się boje ze ją kiedyś ktoś zaczaaruje, bo każdy się tak zachwyca jak ona gada, wierzycie w takie coś??
każdy market, wszędzie zawsze gada, mówi bardzo mądrze i ciągle ktoś ją zaczepia i podejmuje rozmowę

Madzia, Monka ciekawe jak wasze dzieci będą wam w remoncie pomagać

---------- Dopisano o 21:29 ---------- Poprzedni post napisano o 21:26 ----------

Cytat:
Napisane przez JASTA79 Pokaż wiadomość
Mam 5 minut na wizaż, bo moje szoguny jeszcze nie śpią ale jak siadłam do kompa to na pewno za chwilkę zaczną obie jęczeć, więc w skrócie:
Megi - ślicznie wyglądasz z tym zgrabniutkim brzuszkiem, nie wiem o kim Ty wcześniej pisałaś bo normalnie jak mówi mój tz to "sucha dupa" z Ciebie i do tego śliczna. A z Twojego synka to przystojniak rośnie (zdjęcia widziałam wczoraj ale nie miałam jak napisać). Mam nadzieję, że ze zdjęciami to dopiero się rozkręcasz...

Jeśli chodzi o sprzątanie to szkoda gadać. A najgorzej jest jak tz jest w domu, normalnie "burdel na kółkach", przy tej mojej "świętej trójcy" nie da się domu ogarnąć. Ale wczoraj miałam radochę bo kupiłam sobie nowy odkurzacz. Cieszyłam się z niego jak Ana z Pandory.

Pisałyście o wymowie przez dzieci Klaudia i Laura. Agatka bez problemu wymawia te imiona, więc kazałam jej powiedzieć "teleexpress" i przez godzinę słuchałam jak w kóło powtarzała: teleespes, teleespeks..., i już ładnie mówi teleexpress. Ćwiczenie czyni mistrza. Później tylko słyszałam jak tz ją ćwiczył: powiedz korale, kaloryfer itp i bez problemu wszystko powtarzała, wyłożyła się dopiero na "stół z powyłamywanymi nogami" - mówiła "stół z nogami".

I moje 5 minut minęło, obie nagle chcą spać,
moja nadal jedzie KLAJDŁA

dziś był u nas mój kuzyn, ma 2 latka, jejku jak pięknie mówi...
zdaniami przekochany

Machaj
zrelaksuj się,

Pop
nic nie pisałaś że masz teściową, czy czegoś nie doczytałam?
nataszka25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-01, 21:49   #3376
sara 85
Zakorzenienie

Dziewczyny kupowała któraś z Was materac dla dzieci na all i może polecić?
Evi chyba kiedyś pokazywała z ikei, ale tam są albo 90 albo 140 a ja muszę mieć 120.

W końcu łóżku wybrałam i teraz musze jakiś materac wybrac

---------- Dopisano o 21:49 ---------- Poprzedni post napisano o 21:31 ----------

Libra powiedz mi czy 250g lukru plastycznego to dużo jest?

Franio 24.07.2014 r.
sara 85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-01, 22:55   #3377
izazula
Zakorzenienie

GG do izazula

Oszaleję z tym wizażem. Co wieczór jakieś problemy

Sara zbierasz produkty na tort ?

Pytałaś o linka do podkładu na łóżko. To jest dokładnie ten.
http://amw.pl/shop/?id=97
Z tą różnicą że Madzia kupiła mi go za 22 pln (90-200 cm)
Stary 2013-02-01, 23:41   #3378
P0P70
Zakorzenienie

Moja teściowa w zeszłym tygodniu powiedziała mi ze powinnismy sie z Tz rozwiesc i podzielić dzieci. Tak mnie to ostatnie zdenerwowalo ze juz nie pytałam w jaki sposób ten podział mamy zrobić. Ciekawe które dziecko jej zdaniem mi sie dostanie a moze chodziło o podział salomonowy.

Stary 2013-02-01, 23:59   #3379
monka23
Zakorzenienie

Cytat:
Moja teściowa w zeszłym tygodniu powiedziała mi ze powinnismy sie z Tz rozwiesc i podzielić dzieci. Tak mnie to ostatnie zdenerwowalo ze juz nie pytałam w jaki sposób ten podział mamy zrobić. Ciekawe które dziecko jej zdaniem mi sie dostanie a moze chodziło o podział salomonowy.
ona jakaś nawiedzona jest , albo cos bierze

Sara ja nie polece

Ale muli

Nataszka mam nadzieje ze nie bedą przeszkadzać , młody do szkoły chodzi więc pól dnia go nie ma, problem w tym ze za 2 tyg ma mieć tydzień wolnego , bedzie jazda
Stary 2013-02-02, 07:28   #3380
libra777
Zakorzenienie

Cytat:
[/COLOR] moj tż wczoraj dostał w końcu pit i dziś zanosił nie było wcale ludzi , a u was jak ?
[/COLOR] byliśmy u lekarza gardło ma leciusieńko czerwone a kaszlu już prawie nie ma ja nie wiem co to było przez parę dni dam mu syrop lekarka dała nam w końcu skierowania na badania mocz , kał pasożyty owsiki hihi i krew w poniedziałek wszystko porobimy , owsiki mamy zrobić x 3
u nas też pusto w urzedzie na szczeście ,wszyscy "jeszcze mają czas"
dobrze że się polepszyło ,lepiej żeby tam nic nie wyszło w tych badaniach ale dobrze że dostaliście skierowanie
Cytat:
Sprawdź te barwniki proszę bo u doroty widziałam sernik tęczowy
sernik fajny taki bajeczny dawno nie piekłam sernika ,na razie jednak mam w planie chrusty,gniazdka, pączki i tort na urodziny Mika
Cytat:

[/COLOR]Libra powiedz mi czy 250g lukru plastycznego to dużo jest?
taki nie za duzy tort powinnaś nakryć jak dobrze rozwałkujesz
Cytat:
o matko ,skąd sie tacy ludzie biorą

Wczoraj za chiny nie mogłam wejść ciągle mi jakiś błąd wyskakiwał ,co oni odwalają
Stary 2013-02-02, 07:34   #3381
Baobabek
Zakorzenienie

GG do Baobabek Send a message via Skype™ to Baobabek

Cytat:
chyba ją już Bóg opuściła całkiem...ale debilna propozyjca
Ja na 2 dni muszę schować laptopa, tż wymógł na mnie 2 dni bez kompa...jezu nie wiem jak ja to przeżyję toż to jakby mi dopływ powietrza odciąć

Baobabek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-02, 08:39   #3382
pl_madzia
Zakorzenienie

GG do pl_madzia

P0P nawet nie wiadomo co napisac. Zatkalo mnie po prostu...Jestem ciekawa jakby widziala podzial dzieci jakbyscie trojke dzieci mieli.

Mi sie dzisiaj bocian snil,taki nielot ktorego musialam pilnowac. Ktoras sie zna na snach ?

U mnie snieg z deszczem a tak fajnie sucho bylo.

Stary 2013-02-02, 10:25   #3383
sara 85
Zakorzenienie

Cytat:
Oszaleję z tym wizażem. Co wieczór jakieś problemy

Sara zbierasz produkty na tort ?

Pytałaś o linka do podkładu na łóżko. To jest dokładnie ten.
http://amw.pl/shop/?id=97
Z tą różnicą że Madzia kupiła mi go za 22 pln (90-200 cm)
dziękuje
musze coś zamówić, tylko mi jest potrzebny 120x200.

mam zamiar upiec tort Zosi na urodziny. Małej podoba się hello kitty, myszka miki albo taki w kształcie lalki barbie.tylko nie wiem czy mi wyjdzie taki.

Cytat:
szkoda słów

Cytat:
taki nie za duzy tort powinnaś nakryć jak dobrze rozwałkujesz
chciałam tylko na jakieś tam elementy dekoracyjne do tortu. Fajnie wyglądają torty całe nakryte tą masą ale ona w smaku chyba nie bardzo jest?

Zośka tak mnie męczy tymi swoimi zabawami, teraz jest na etapie ubierania, rozbierania lalki. Sto razy dziennie muszę ją ubierać, czesać rozbierać i tak w kółko. Ona ją wozi w wózku, sadza na kibelek, karmi, myje. Teraz właśnie ryczy bo lala ją uderzyła i nie chce przeprosić.
Ile razy ta Natalia w kącie już siedziała bo krzyczała na Zosi albo coś jej zrobiła

Od rana już 5 razy musiałam ją ubrać i uczesać

Franio 24.07.2014 r.
Stary 2013-02-02, 10:57   #3384
izazula
Zakorzenienie

GG do izazula

Cytat:
Pan Bóg ją opuścił

Cytat:
sernik fajny taki bajeczny dawno nie piekłam sernika ,na razie jednak mam w planie chrusty,gniazdka, pączki i tort na urodziny Mika
Ja mam na razie w planie oponki i oczywiście zastanawiam się co na urodziny Zosi

Cytat:
Napisane przez Baobabek Pokaż wiadomość
Ja na 2 dni muszę schować laptopa, tż wymógł na mnie 2 dni bez kompa...jezu nie wiem jak ja to przeżyję toż to jakby mi dopływ powietrza odciąć:rolleyes:
Stary 2013-02-02, 12:21   #3385
nataszka25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Baobabek Pokaż wiadomość
Ja na 2 dni muszę schować laptopa, tż wymógł na mnie 2 dni bez kompa...jezu nie wiem jak ja to przeżyję toż to jakby mi dopływ powietrza odciąć
o matko, a dlaczego on od ciebie tego wymaga??
no czy on chce żebyś się udusiła?
ponegocjuj,
nie masz na niego sposobów??
to od kiedy??
Cytat:
dziękuje

mam zamiar upiec tort Zosi na urodziny. Małej podoba się hello kitty, myszka miki albo taki w kształcie lalki barbie.tylko nie wiem czy mi wyjdzie taki.

szkoda słów

chciałam tylko na jakieś tam elementy dekoracyjne do tortu. Fajnie wyglądają torty całe nakryte tą masą ale ona w smaku chyba nie bardzo jest?

Zośka tak mnie męczy tymi swoimi zabawami, teraz jest na etapie ubierania, rozbierania lalki. Sto razy dziennie muszę ją ubierać, czesać rozbierać i tak w kółko. Ona ją wozi w wózku, sadza na kibelek, karmi, myje. Teraz właśnie ryczy bo lala ją uderzyła i nie chce przeprosić.
Ile razy ta Natalia w kącie już siedziała bo krzyczała na Zosi albo coś jej zrobiła

pięknie się bawi, moja też tak bardzo lubi, pokaże ci myszkę moją (tort)
może coś sobie upatrzysz

Cytat:
dziwna kobieta, podzielić dzieci... jeszcze tego chyba nie słyszałam

Edytowane przez nataszka25
Czas edycji: 2013-02-11 o 21:40
nataszka25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-02, 12:22   #3386
evitka21
Zakorzenienie

Cytat:

Cytat:
evi byłam u nas w aldiku i nie mieli
bardzo dziękuję i tak

fajnie, że maciusioiw możecie porobić wszystko hurtem
Cytat:
Evi chyba Catro pisała że ma aldika w pobliżu
Ja też poproszę ale bez zbytniego ciśnienia
wiem izz, ale catro dość rzadko do nas zagląda, a może ktoś jeszcze ma po drodze
Cytat:
bardzo chętnie ale nie ma u mnie tego sklepu,
nawet nigdy chyba w takim nie byłam
dzięuję i tak
Cytat:
yyyy...to nawet skomentować ciężko....
anyway, dobrze, że już nie mieszkacie razem
A ona to powiedziała tak sobie jako luźną uwagę, czy w rozmowie jej wyszło?
Cytat:
dziękuje

jaki torcik będziesz piekła? ten tęczowy?

z materacem to oblukaj dobrze czy jest wybór w takim wymiarze, żebyś się na minę nie wpierniczyła jak się okaże że to jakiś nietypowy rozmiar

A to lala, no

Stary 2013-02-02, 12:53   #3387
P0P70
Zakorzenienie

Witam w ten ponury poranek,

Oliwka właśnie zwymiotowala cały obiad. Na szczęście do zlewu a nie na właśnie umyta podloge. Teraz gotuje jej na szybko następny.

Moja teściowa to taka specyficzna kobieta ktora wie wszystko najlepiej. I tak jak juz pisałam dobra jest dla dzieci, kocha je. Ona po prostu mnie nie akceptuje i najchętniej pozbylaby sie mnie z życia swojego synka.
A ten jej tekst to po tym jak sie posprzeczalam z Tz i ta wygłosiła swoje mądrości na temat roli kobiety. Powiedziałam jej oczywiście aby sie nie wtracala i ze nie życzę sobie jej komentarzy na nasz temat.

Nataszka - śliczny tort.

Sara - powinas postarać sie o rodzeństwo dla Zosi. Wtedy bedzie miala kim sie opiekować i bawić.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-02-02, 12:56   #3388
JASTA79
Raczkowanie

Cytat:
Dziewczyny kupowała któraś z Was materac dla dzieci na all i może polecić?
Evi chyba kiedyś pokazywała z ikei, ale tam są albo 90 albo 140 a ja muszę mieć 120.

W końcu łóżku wybrałam i teraz musze jakiś materac wybrac
My kupiliśmy Agatce jeszcze w listopadzie ten materac: http://allegro.pl/60-materace-matera...974682361.html. Jest dosyć twardy (dla tz-a za twardy ale jemu ciężko dogodzić), mi i Agatce odpowiada. Łóżko wybrałaś białe? Pokażesz?
JASTA79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-02, 12:59   #3389
evitka21
Zakorzenienie

jasta, fajny materac i fajna cena

pop
, bo przeca teściowe to mają monopol na wiedzenie wszystkiego najlepiej, czyż nie

Stary 2013-02-02, 13:03   #3390
sara 85
Zakorzenienie

Cytat:

pięknie się bawi, moja też tak bardzo lubi, pokaże ci myszkę moją (tort)
może coś sobie upatrzysz
Nataszka sama piekłaś torta? super jest

powiedz mi z czego on jest zrobiony, chodzi mi o wierzch

Cytat:

jaki torcik będziesz piekła? ten tęczowy?

z materacem to oblukaj dobrze czy jest wybór w takim wymiarze, żebyś się na minę nie wpierniczyła jak się okaże że to jakiś nietypowy rozmiar

A to lala, no
Myślałam o tęczowym, ale nie wiem jeszcze. Może ten z kreme z milky way albo jakiś zwykły śmietankowy.

na all sporo jest materacy 120x200 tylko nie wiem na co zwrócić uwagę. Może do yska jeszcze skocze i tam coś wybiore

Cytat:
Witam w ten ponury poranek,

Oliwka właśnie zwymiotowala cały obiad. Na szczęście do zlewu a nie na właśnie umyta podloge. Teraz gotuje jej na szybko następny.

Moja teściowa to taka specyficzna kobieta ktora wie wszystko najlepiej. I tak jak juz pisałam dobra jest dla dzieci, kocha je. Ona po prostu mnie nie akceptuje i najchętniej pozbylaby sie mnie z życia swojego synka.
A ten jej tekst to po tym jak sie posprzeczalam z Tz i ta wygłosiła swoje mądrości na temat roli kobiety. Powiedziałam jej oczywiście aby sie nie wtracala i ze nie życzę sobie jej komentarzy na nasz temat.

Nataszka - śliczny tort.

Sara - powinas postarać sie o rodzeństwo dla Zosi. Wtedy bedzie miala kim sie opiekować i bawić.
Zosia musi jeszcze troche poczekać ona by chyba zamęczyła to dziecko

---------- Dopisano o 13:03 ---------- Poprzedni post napisano o 13:00 ----------

Cytat:
Napisane przez JASTA79 Pokaż wiadomość
My kupiliśmy Agatce jeszcze w listopadzie ten materac: http://allegro.pl/60-materace-matera...974682361.html. Jest dosyć twardy (dla tz-a za twardy ale jemu ciężko dogodzić), mi i Agatce odpowiada. Łóżko wybrałaś białe? Pokażesz?
dzięki
zapisałam już, jak tż wróci z pracy to pokaże mu i chyba zamówimy.

łóżko białe i bardzo podobne do tego http://allegro.pl/lozko-swierk-bielo...932706196.html

Franio 24.07.2014 r.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości