|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 9 części naszego wątku ??
|
|||
| Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.9 |
|
8 | 16,00% |
| Niesiemy światu tę wieść radosną, nasze dzieciaki urodzą się wiosną! V-VI 2013, cz.9 |
|
28 | 56,00% |
| Brzuszki rosną, dzieci też a nasz wątek jest the best! Mamy V-VI 2013 cz.9 |
|
2 | 4,00% |
| Rosną brzuchy, w nich maluchy; mamy się cieszą, milczeniem nie grzeszą. V-VI 2013 cz.9 |
|
1 | 2,00% |
| Trzęsą się brzuszki, wychodzą pępuszki, niedługo ujrzymy maluszki. V-VI 2013 cz.9 |
|
3 | 6,00% |
| Kolejne wizyty za nami, snujemy macierzyńskie plany - Mamy V-VI 2013 cz.9 |
|
2 | 4,00% |
| Robią się z nas grubasy, ale w głowie nam bobasy. Mamy V-VI 2013 cz.9 |
|
2 | 4,00% |
| Ciężko nam się ruszać, więc spędzamy czas na pogaduchach. Mamy V-VI 2013 cz.9 |
|
0 | 0% |
| Tyjemy i płaczemy, za chwilę się śmiejemy - przez hormony szalejemy. V-VI 2013 cz.9 |
|
0 | 0% |
| Bejbik mnie kopie a ja colę żłopię? Mamy V-VI 2013 cz.9 |
|
0 | 0% |
| Fasolencja w brzuszek ciśnie, zaraz z tyłka mi wypryśnie. Mamy V-VI 2013 cz.9 |
|
1 | 2,00% |
| Mam żylaki, mam rozstępy no i brzuch mocno wydęty. Mamy V-VI 2013 cz.9 |
|
0 | 0% |
| Rozstępują się nam brzuszki, jednak rosną też cycuszki. Mamy V-VI 2013 cz.9 |
|
3 | 6,00% |
| Głosujący: 50. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2581 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: My tu sobie gadu, gadu, a Maleństwa dają czadu - Mamy V-VI 2013 cz.8
Cytat:
super, gratulacjewidzę, że Twój synek jest tak samo mało wstydliwy jak mój, on tez od razu zaprezentował swoje klejnoty w całej okazałości XxXJuSstiii
Edytowane przez joooasia Czas edycji: 2013-02-01 o 20:49 |
|
|
|
|
#2582 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zdrówko najważniejsze |
|
|
|
|
#2583 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#2584 |
|
Zakorzenienie
|
boli mnie łeb, chce mi się spać i martwię się,że nie przejdziemy mieszkaniowego castingu
![]() chyba spaadam. jutro jadę na mega-zakupy i może ukradnę tż na pare dni,ale to się zobaczy ![]() 3majcie kciuki za tę chatkę ![]() Miłego wieczornego gadulenia! |
|
|
|
#2585 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i malego odwaznego mezczyzne dziewczyny, jesli planujecie przeglad szafy i swoich ciuchow, a w przyszlosci moze i dzieciecych: https://www.facebook.com/pages/Stowa...11035788967472 |
|
|
|
|
#2586 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
najwazniejsze ze z mala ok odpoczywaj duzo a szyjka napewno sie nie skrociCytat:
za 21tc za 22 tc ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
no wlasnie ja tez z coraz wieksza przyjemnoscia kase na Michasia wydaje hhehehCytat:
i najwazniejsze ze w pozadkuCytat:
za wynikiach takie piekne ciuszki wstawiacie z łowow ze ja chyba tez ide zrobic foty, odebralam po poludniu rzeczy te co sister w smyku Michalowi kupila i zaraz wam pookazeee ![]() ---------- Dopisano o 21:02 ---------- Poprzedni post napisano o 20:59 ---------- dacie rade trzymammmm
|
|
#2587 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Witaj Cytat:
Mi pani doktor powiedziała, że mam odpoczywać i w każdej wolnej chwili sobie leżę albo z książką albo z laptopem ![]() Odpisałam wam wcześniej ale mi wizaz nie chciał działać i odpowiedzi się straciły ![]()
|
|
#2588 | |||||
|
Zadomowienie
|
trochę podczytywałam w dzień, ale bardzo pobieżnie
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
OMG, ale miałaś przeżycie ![]() Cytat:
i mam, skończoną pozycji milion, a ja nie mam ani jednej rzeczy. ale robiłam ją bardziej jako plan budżetu, łącznie z cenami i już wiem ile muszę do maja mieć pieniążków. w sumie zakładałam 2 tyś, wyszło mi 2600 bez ubranek. jednak nie liczyłam rzeczy, o które będę pytać siostrę i bratową, poza łóżeczkiem, które liczę, że gdzieś musi być. ubranek nowych nie będę kupować tylko od kogoś, jeśli nie dostanę, więc myślę, że dużo się nie uzbiera i ta wartość nie powinna drastycznie wzrosnąć. tryb mega oszczędnościowy. jak ktoś ciekaw jak takowy wygląda to mogę wkleić listę ![]() Cytat:
![]() zdjęcie jest prze- piękne!!! czekam na fotki ubranek ![]() Cytat:
ja też nic nie wiem, mój gin nic nie mówi, ostatnio nie miałam usg, więc 12.02 pewnie będzie i dopytam. Ash- mam nadzieję, że wszystko się jeszcze obróci o 180 stopni i nie będzie zagrożenia przenoszeniem, choć masz rację- lepiej później niż wcześniej. idę nadrabiać dalej...
|
|
#2589 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No ale ogólnie nie chcę żadnych pielgrzymek ![]() Sama też nie chodzę do koleżanek świeżo po porodzie Cytat:
Cytat:
---- kurde, zdaje mi się, że więcej pocytowałam
|
|||
|
|
|
#2590 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() o to moje łowy a raczej mojej siostry
|
|
#2591 |
|
Raczkowanie
|
Aj, coś dzisiaj bardzo szwankuje wizaż...
![]() Dziewczyny, jeśli macie gdzieś netto po drodze, to od poniedziałku będą promocje na dziecięce akcesoria. Właśnie wyciągnęłam gazetkę ze skrzynki ![]() bomba łowy!
Edytowane przez joooasia Czas edycji: 2013-02-01 o 21:25 |
|
|
|
#2592 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Też robie i cały czas musze coś dopisać bo się okazuje, że zapomniałam ![]() ---------- Dopisano o 21:20 ---------- Poprzedni post napisano o 21:18 ---------- Ja mam prawie pod domem ale ulotki do mnie nie doterają raczje. Co tam Ciekawego jest??
|
|
#2593 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2594 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
weszlam na strone netto ale nie ma niestety gazetki od poniedzialku
|
|
#2595 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jakiś delikatny katar chyba nie zafałszuje, ale jak masz czas to lecz się i idź później dla spokoju.
|
|
#2596 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
|
|
|
|
|
#2597 |
|
Raczkowanie
|
Ja mam prawie pod domem ale ulotki do mnie nie doterają raczje. Co tam Ciekawego jest??[/QUOTE]
Wrzucam skany tych trzech stron, które moga zainteresować. Przepraszam, że to tak długo trwało, ale za nic nie mogłam się zalogować... Edytowane przez joooasia Czas edycji: 2013-02-01 o 23:08 |
|
|
|
#2598 | ||
|
Zakorzenienie
|
ja się tylko zastanawiam skąd te mądrale wiedzą co czuje dziecko w takich chwilach
![]() Cytat:
Cytat:
dzień dobry
|
|
#2599 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry dziewczęta!
Ogłaszam dziś dzień leżakowania - kto się przyłączy? Muszę jedynie do apteki skoczyć, wykupić receptę. Wczoraj wieczorem mała tak mi szyjkę skopała, że myślałam, że zaraz zobaczę na zewnątrz jej nóżkę... Do tej pory mnie boli. No ale przynajmniej jest aktywna ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
A z tym przenoszeniem to podejrzewam, że lekarka chciała mnie pocieszyć, że rzadko w takich przypadkach jak mój ostatecznie dochodzi do przedwczesnego porodu, a tego głównie obawiają się mamy przy skurczach. Z resztą, jeśli pod koniec ciąży nie będzie się kwapiła do wyjścia to będę lekarzom sugerować wywyołanie, żeby za długo nie czekali. Ale może nie będę musiała. Brawa dla siostry, śliczne rzeczy. Skąd są? Edytowane przez Ashyshqa Czas edycji: 2013-02-02 o 08:31 |
||||
|
|
|
#2600 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() za 22tCytat:
a Wiktorek może będzie mały i reniferek starczy mu do Świąt ![]() ---------- Dopisano o 08:41 ---------- Poprzedni post napisano o 08:31 ---------- Cytat:
Cytat:
), a jak mi się spodoba takie pieluchowanie to będę mówić gościom żeby przychodzili z kieszonką/otulaczem jak już z czymś chcą albo sobie dokupię co mi pasuje ![]() ja w ogóle na razie planuje minimalistyczne ilości wszystkiego bo jak coś to się dokupi a ciężko przewidzieć jak co się sprawdzi przy moim kochanym synku ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() wstałam rano (co dziwne bo wróciłam późno z babskich plot), miałam załatwić badania, ale mi się nie chce ![]() a dziś w planach wieczór z grami
|
|
#2601 |
|
Zadomowienie
|
dzień dobry wszystkim
![]() to nieprawdopodobne ile nerwów zjadł mi wczoraj wizaż. najpierw pół godziny odpisywania i męczenia się z wklejeniem wyprawki, potem wszystko szlag trafił i zamarł serwer całkowicie. ani nadrabiać ani nic :/ złość mi przeszła dziś o 11 a.m idziemy oglądać mieszkani, proszę ładnie o ![]() Subiektywna lista 100 rzęczy naprawdę niezbędnych (wciąż rozważam czy jednorazowe majtki powinny się tu znaleźć) na pierwsze 3 tygodnie z Mini ![]() Wraz z cenami Oprócz ubranek, bo te być może dostanę, narazie nie robiłam rozeznania w rodzinie. Nie wliczam też łóżeczka- liczę, że gdzieś jest moje własne ![]() Nie krępujcie się i komentujcie ![]() Przepraszam za wygląd listy...przekleiłam sformatowaną z worda, a i tak się rozleciała....
J + D = H Edytowane przez happy blue Czas edycji: 2013-02-02 o 08:51 |
|
|
|
#2602 |
|
Wtajemniczenie
|
Witamy, dzis o 6 pobudka i spotkanie z glukoza, ogolnie takie zle nie bylo tylko ten zapach fuj, powstrzymywalam sie by tego nie zwymiotowac, po 2 godz po pobraniu krwi tak mnie zemdlilo ale jest ok i nawet sniadnie smakowalo. Dostaje no spe i magnez, mam jak najdluzej na tym ciagnac, pozniej pewnie fenoterol, zobaczymy.
|
|
|
|
#2603 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
pokaż jakie ![]() Cytat:
![]() śliczne
|
|
#2604 | ||
|
Raczkowanie
|
Dzień dobry
mała mi się tak ułożyła, że mało ją czuję cały czas.. muszę coś wykombinować na to. Może poranne przytulańce pomogą ![]() a wczoraj późnym wieczorem się nieźle zaskoczyłam, bo smarowałam się oliwką i zauważyłam, że coś mi się "świecą" sutki - i jak je nacisnęłam, to się okazało, że się zaczynają uczynniać już chyba nie wiedziałam, że to tak szybko..Cytat:
chyba coś w tym jest, że chłopcy u nas na forum się chwalą przyrodzeniami, a małe jakieś wstydliwsze:PCytat:
oby dali znać szybko
|
||
|
|
|
#2605 |
|
Zakorzenienie
|
anoxxe termin porodu dalej chyba jak był i niby według usg dzis zaczynam 22 tydzień.
wczoraj położyłam się z dołem, ale dziś już lepiej. wytrzymam bez seksu bo da się żyć, i tak od ślubu było kilka razy będę leżeć tylko TŻ musi kupic TV bo łosiwieje:P ---------- Dopisano o 08:49 ---------- Poprzedni post napisano o 08:47 ---------- Karola gratuluje wizyty Moja mała też sie wczoraj chwaliła, żr dzwonka nie ma
|
#2606 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2607 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
|
|
#2608 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() i za 22t
|
|
#2609 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2610 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() E tam dziwnie, wspaniale ja uwielbiam obserwować wtedy brzuszek po serii takiego rozpychania jestem prze szczęśliwa i usatysfakcjonowana ruchliwością dziecka
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:29.

Bezwstydny maluch chwali się swoją męskością na każdej wizycie :lol2:
super, gratulacje

bo mówi, że mogłaby byc dłuższa na ten tydzień ale nie jest tragicznie, tylko strasznie blisko leci przodem a powinna być wygieta do tyłu?? jakos tak. w każdym bądz razie jest z samiuskiego przodu. Lezeć ile sie da... unikać prac domowych.Lekarz powiedzial, żebym tylko do 30 tyg donosiła...że te 10 tyg będzie najważniejsze...
Ślub 27. X. 2012