![]() |
#31 |
Rozeznanie
|
Dot.: Styczniowo-lutowe Mamusie cz.X Kolejna część rozpakowywania :)
|
![]() ![]() |
![]() |
#32 |
Konto usunięte
|
Ewulka, gratulacje
![]() ![]() Dorka o 21 stwierdziła, że jeść. Zjadła, ale coś ją męczyło, przemarudziła do 23 chyba, i mam wrażenie że marudna była bo nie umiała usnąć, a potem jak przysnęła to pięknie już - jedzenie o 2 i o 5, pobudka o 9. Mąż w rpacy, Agatkę do teściów zawiózł a ja potem z Dorką tam podjadę sobie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#33 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Tylko czy Nasza Deli znajdzie tyle czasu na prowadzenie watku jak juz ma dzidzie ? ![]() a u nas ani slonce ani snieg, pochmurno tylko ![]() ja juz chce zeby maly mial te 2 tygodnie i wreszcie gdzies wyjsc z dzieciakami z domu
![]() |
#34 |
Zadomowienie
|
Hej, melduje sie w nowym watku i gratuluje nowym mamusiom
![]() Za nami tragiczna noc i nie wiem nawet jak sie nazywam. Znowu skonczylo sie dokarmieniem z butli... alez mnie to doluje ![]() ![]() Milej niedzieli dziewczyny ![]() ![]() ![]()
#35 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Dzięki za poprzedni wątek i ten bardzo dobrze sobie radziłaś i radzisz ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#36 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#37 |
Zakorzenienie
|
A ja mam taaaaakaaaaaaa ochote na kaweeeeeee.....
![]() ![]()
#38 |
Rozeznanie
|
Dzięki dziewczyny za miłe słowa odnośnie mojego opisu porodu. Teść baaardzo mi pomogl, tym bardziej, ze moja mam rozchorowała się i baliśmy się żeby maleństwa nie zarazić.
Wklejać jeszcze raz link z przepisami, moze ktoś nie widział: http://www.babyboom.pl/forum/dzieci-...deserki-47399/ ---------- Dopisano o 11:24 ---------- Poprzedni post napisano o 11:22 ---------- Ja też! Ale czekam, tym bardziej, że strasznie uważam na to co jem teraz, bo nie wiem co małemu szkodzi. W tej chwili 0 nabiału i obserwuję.
#39 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#40 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Jejciu nie wyobrażam sobie, że już za chwilę czekają mnie takie same nieprzespane noce... Black też mam nadzieję, że zaraz pojedziesz się rozpakować ![]() Ja już chcę ubrać dzinsy normalne na te ciążowe już patzreć nie mogę ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#41 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#42 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#43 |
Konto usunięte
|
Wiecie co, z drugim dzieckiem o tyle łątwiej, że organizm sie przyzwyczaił do innego systemu spania = przynajmniej mój
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#44 |
Wtajemniczenie
|
Ewulka gratulacje
![]() Mitabe teść na medal, dobry trunek mu się należy ![]() Iguś wczoraj skończył miesiąc. Ale ten czas szybko leci ![]() Trzymam kciuki za dziewczyny w terminie żebyście jak najszybciej miały swoje dzieciaczki przy sobie. ![]() ![]()
#45 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
U mnie lepiej z laktacją, nadal laktatorem z lewej mogę więcej odciągnąć, ale w dotyku już nie ma prawie różnicy i wizualnie też nie. Tylko ta lewa pierś jakby się szybciej napełnia, szybciej twarda jest. Karmienia zawsze zaczynam od prawej. ALE: mam problemy z przystawieniem Małej : jak się zassie prawidłowo to max 10 minut tak pociągnie, potem zwykle się poruszy i d.pa. A wtedy wiadomo - się nie najada. Próbuje chwytać, ale robi to źle, w sensie mało efektywnie. Chyba tylko raz po moim karmieniu była na tyle najedzona by przespać potem ponad 2 godziny ciurkiem. I niestety często kończy się na dokarmieniu, co mnie dołuje, bo pokarm jest, tylko nie umiem przystawić dziecka... ![]() W jakich pozycjach karmicie? Na zmianę piersiami? Jedno karmienie - jedna pierś, a potem zmiana? Czy jak? ---------- Dopisano o 12:21 ---------- Poprzedni post napisano o 12:17 ---------- Mitabe: mam podobne uczucia : nie karmić piersią byłoby...prościej. Ale mimo wszystko nie chcę się jeszcze poddawać, tylko mi źle z tymi myślami, źle mi, że nie wychodzi jakbym chciała... tak bym chciała, żeby Ona słodko spała po moim jedzeniu, żeby umiała dobrze i szybko złapać sutek bo się denerwuje biedna. Wiem, że to może błędne koło jest, skoro potem dokarmię, to znowu przyzwyczaja się do butli, ale nie mogę głodzić dziecka.. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#46 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;39012681]Wiecie co, z drugim dzieckiem o tyle łątwiej, że organizm sie przyzwyczaił do innego systemu spania = przynajmniej mój ![]() ![]() no w sumie tez mam takie spostrzezenia ![]() Cytat:
![]() witam sie w nowej czsci, teraz to sie lutóweczki rozkreca i nastepna juz w odchowalni bedzie ![]() Bartunio spi mi na lewej rece, prawa własnie strzeliłam makijaza i teraz stukam do was ![]() ![]() EWULKA wielkie gratulacje, czyzby porody istniały? ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#47 |
Konto usunięte
|
Debrah, różnie. Czasem z jednej piersi tylko (to następne karmienie zaczynam od pełnej piersi), czasem z jednej, moment przerwy na odbicie i widzę, że jeszcze ssawka szuka
![]() Pozycje - karmiłam na leżąco i na siedząco, trzymając malutką na półleżąco - i tak nafajniej, bo mniej ulewa i spokojniej je, wyraźnie lepiej jej ta pozycja służy. W szpitalu raz karmiłam spod pachy, ale nie przepadam za tym. Teoretycznie powinno się co jakies czas zmieniać pozycje, bo w każdej z nich któreś kanaliki zapodają mleko lepiej ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#48 |
Zakorzenienie
|
witam i ja się nowej części
![]() tak patrzę na pierwszą stronę i nie dowierzam, że mój Skarbuś największy i jako jedyny urodził się powyżej 4kg ![]() ![]() moja walka o kp przyniosła ogromne rezultaty i po 2tyg na samej butli Wiktorek pierwszy raz ssał pierś ![]() ![]() tylko oczywiście, żeby nie było zbyt kolorowo to max daję radę przystawić go z 5 minut bo od jedzenia z butli strasznie mocno ciągnie i mimo nakładek strasznie mnie boli ![]() także dalej podaję butelkę z mm i moim mlekiem. Ale nie poddajemy się i próbujemy dalej ![]() trzymam kciuki za szybkie rozpakowywanie ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#49 |
Konto usunięte
|
Wiecie jaka to rozkosz iść spokojnie pod prysznic, móc SWOBODNIE nogi ogolić, umyć stópki, normalnie się wytrzeć?
![]() Do teściów idę, naszykowałam strój, pazurki bezbarwnym pociągnęłam, brwi wydepilowałam, mejkap lekki jest, włosy się suszą a potem ciutkę wyprostuję. Szyku będę zadawać ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#50 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ewulka GRATULACJE ![]() ![]() ![]() Mała nie może zrobić kupy i bączków. Mąż pojechał po espumisan i herbatkę koperkową dla mnie. ---------- Dopisano o 12:34 ---------- Poprzedni post napisano o 12:30 ---------- Cytat:
Mojej rzadko się odbija, a jak się odbije to i tak kłade na boku. Nie raz jest tak, że się je odbije, zaśnie, obudzi się, przekręci głową i ulewa ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#51 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Poducha jest super w klinice kazali mi karmić kladąc małego głową na zgięciu ręki - tragedia wcale mi nie wychodziło, a tak mam pełne pole manewru i wolną przynajmniej 1 rękę bo drugą lekko potrzymuję pierś od spodu jak już zacznie jeść. Ważne jest zeby przylegał do ciała blisko no i dobrze jest tak ułożyć poduchę aby głowa była wyżej od nóżek. Ja trzy ma małego jak na zdjęciu właśnie tylko ręcę odwrotnie hmmm
Edytowane przez mitabe Czas edycji: 2013-02-03 o 11:47 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#52 |
Zakorzenienie
|
A te różne specyfiki na kupkę to podajecie dawki jak jest w ulotce czy to po konsultacji z lekarzem??
Mi położna zaleciła espumisan 12 kropelek. |
![]() ![]() |
![]() |
#53 |
Rozeznanie
|
Znalazłam zdjęcie fajnie pokazuje o co chodzi.
#54 |
Zakorzenienie
|
Hehe, dziewczyny, ja mam nadzieję w każdej minucie, że to się w końcu zacznie i wreszcie pojadę na tę porodówkę, i nie wrócę z niej sama... Od wczoraj mam skurcze, ale są bardzo nieregularne, no i raz są, raz ich nie ma (zanikają), ale bolą mocno, więc może to jakaś zapowiedź... Nie wiem. Nie napalam się po ostatnich przygodach. Zobaczymy.
![]() W każdym razie tatuś jest teraz do środy w domu, więc czuję się bezpiecznie, mam nadzieję, że się rozpakuję do tego dnia... ![]() Szaja, nawet nie wiesz, jak ja bym chciała się swobodnie umyć, albo ogólnie: cokolwiek swobodnie zrobić... Jestem taaaaaka ogromna, ten mój brzuch jest meeeega napięty i mnie zwyczajnie WSZYSTKO boli, nie mam już siły na tę ciążę, zwłaszcza wieczorami, jak mała dostaje szaleju (czyli okolice 23:00) i mnie ciśnie główką w szyjkę, mam się ochotę rozpłakać momentami... Mam już dość. Ale teraz już tak naprawdę bardzo dość. I jestem zawiedziona naturą, dlaczego nie mogłam być jedną z tych kobiet, które rozpakowują się w terminie, ale przed dniem terminu? Tylko będę przeterminowana, na 100%, bo termin oficjalny mam na jutro, a nic się nie zanosi na poród... ![]() Dobra, nie smęcę Wam. |
![]() ![]() |
![]() |
#55 | |||
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;39013258]Debrah, różnie. Czasem z jednej piersi tylko (to następne karmienie zaczynam od pełnej piersi), czasem z jednej, moment przerwy na odbicie i widzę, że jeszcze ssawka szuka
![]() Pozycje - karmiłam na leżąco i na siedząco, trzymając malutką na półleżąco - i tak nafajniej, bo mniej ulewa i spokojniej je, wyraźnie lepiej jej ta pozycja służy. W szpitalu raz karmiłam spod pachy, ale nie przepadam za tym. Teoretycznie powinno się co jakies czas zmieniać pozycje, bo w każdej z nich któreś kanaliki zapodają mleko lepiej ![]() Hmm, to muszę zacząć inne pozycje próbować, może Małej będzie łatwiej złapać?? Przeraża mnie, że zostało mi tylko 4 tygodnie na wyregulowanie sytuacji, bo potem się odruch ssania utrwala, tak? I już kaplica, jak na butli będę jechać, już się nie nauczy ssać piersiowo?? Cytat:
Jaka to jest dla mnie radość jak mi się uda Małą przystawić, nagle robi się grobowa cisza, słychać tylko takie "khe khe" towarzyszące jedzeniu - nic nie boli i widzę i czuję, że teraz Ona JE. Tylko mi to okropnie dużo czasu zajmuje zanim tak złapie. A słuchajcie - ILE CZASU jedzą z piersi Wasze dzieci i SĄ NAJEDZONE? Bo ja wiem, że mleko to ma różne fazy, i jak moja je np. tylko 10 minut, bo tyle ssie w poprawny sposób, to się nie ma szans najeść bo wypija tą fazę "piciową", rzadszą?? I nie dochodzi do zjedzenia bardziej treściwego pokarmu??? Nie mam pojęcia jak długo powinnam karmić, kiedy jednak dziecko budzić (zasypia mi zawsze) a kiedy olać bo po prostu najedzona.. Cytat:
Właśnie rewelacja, w szpitalu mi pokazywali tak jak Tobie - główka w zgięciu łokcia, ale ja też tak raczej nie umiem. Muszę mieć głowkę dziecka w swojej dłoni i ją w ten sposób sterować. Tylko, że ona ostatnio mniej buzię otwiera, za płytko otoczkę mi łapie i puszcza potem bo widać nie leci. Krzyżowa to jaka jest? Karmienie spod pachy sprawdzi się przy mniejszym biuście? (chociaż teraz fajowy jest, znaczy nigdy nie miałam kompleksów, ale...:P szkoda, że taki mi nie zostanie.. Cytat:
Ale - ważne - tego się nie stosuje doraźnie - nie podajesz wtedy gdy już jest źle i boli. Podajesz profilaktycznie cały czas, żeby nie zaczęło boleć i gazować. Czyli dajesz non stop. Jednorazowo nie zadziała, bez szans. |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#56 |
Zadomowienie
|
Kurcze, ja chyba jestem jakaś inna.... wszystkie oczekiwałyście na poród albo oczekujecie z wielkim zniecierpliwieniem a ja sama nie wiem
![]()
#57 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#58 |
Zakorzenienie
|
Mitabe: czyli ja też karmię w pozycji krzyżowej, a raczej karmić probuję
![]() Problem Twój polega na tym, że dzieć ból zadaje, ale łapać dobrze łapie? Czy też z chwyceniem? Ja nie potrafię mojej za długo przetrzymać z mm - czyli walczyć z piersią, bo po prostu jest już głodna wtedy bardzo. I mi jej zwyczajnie szkoda, aż się czuję zrezygnowana, że ZNOWU mm muszę dać.. Wczoraj kupiłam drugie opakowanie (Bebilon 1), najpierw miałam 380g, teraz Tż kupił większe.Jak przyniósł to większe pudełko, to u mnie zaraz myśli rezygnacyjne, że eh...się nie udaje a bym chciała... ( a Tż po prostu większe kupił bo taniej ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#59 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja właśnie nie wiem sama jak to z tym karmieniem, u mnie tez kubuś je intensywnie 10 min a reszta to takie cmoktanie, które nawet do godziny trwa. Co do fazy pokarmu, lrzeczytałam gdzieś, że ta pierwsza to kilka minut ale na 100% pewna nie jestem.
![]() |
#60 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:44.