|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3661 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Łognisty jeździec,kinder bueno szklanka,chodź mężu miły,jam Twoja wybranka!PM20
alloffkowa gratuluję podpisania umowy
![]() Cytat:
![]() Cytat:
dobrze zrobiłaś, co ma być to będzie, a żyje się tylko raz ![]() Cytat:
150zł za niecałą godzinę a za gratki dziękuję ![]() Powodzenia! a tak w ogóle co się stało?
|
|
#3662 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Łognisty jeździec,kinder bueno szklanka,chodź mężu miły,jam Twoja wybranka!PM20
Waniliova, toć piszę przecież, że taras taki większy chciałabym mieć. No i ja nie mówię tutaj o budownictwie z lat 60. czy 70. tylko o nowoczesnych apartamentowcach gdzie i ogrzewanie jest super i zazwyczaj jakiś skwerek przed budynkami, fontanna itp. Poza tym mieszkając w centrum dużego miasta jest gdzie wychodzić. Budując dom musiałabym budować się z 10-20km od miasta. A tego bym sobie nie zrobiła nigdy w życiu.
|
#3663 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
(???Bardzo mi przykro (---------- Dopisano o 12:47 ---------- Poprzedni post napisano o 12:46 ---------- Cytat:
chyba każdy ma takie złe mysli ja też sie martwie że coś sie stanie (---------- Dopisano o 12:49 ---------- Poprzedni post napisano o 12:47 ---------- Cytat:
|
|
#3664 |
|
Wtajemniczenie
|
Gratuluję An3kaa!!
![]() - ja się muszę jeszcze męczyć przez pół roku! Chciałabym już skończyć studia raz na zawsze im bliżej końca tym bardziej mi si e nie chce
|
|
|
|
#3665 |
|
Zakorzenienie
|
Loczek_brown Dziękuje
![]() ![]() ---------- Dopisano o 12:51 ---------- Poprzedni post napisano o 12:50 ---------- Dziekuje ![]()
|
#3666 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja mieszkam w mieście w domku i właśnie praktycznie dom przy domie jest Nigdy nie wyprowadziłabym sie na wieś, nie dla mnie cisza i błogi spokój
|
|
|
|
|
#3667 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
takie coś trzeba porządnie oblać
|
|
#3668 |
|
Raczkowanie
|
Ja mieszkam na wsi, w domku. Do miejsca, w którym mieszkałam wcześniej mam 5 minut autem, a 10 do centrum. To chyba raczej kwestia przyzwyczajenia. Jak się przeprowadziłam to rozpaczałam i nie mogłam tego zaakceptować, a teraz z TŻtem nie wyobrażamy sobie powrotu do miasta. Mamy ciszę, spokój, więcej miejsca i nie ma tego całego ''syfu'', który jest w mieście. Minusy są oczywiście: dojazd, rachunki.. Wszystko ma swoje dobre i złe strony. ;-)
|
|
|
|
#3669 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tam gdzie mamy dom czas całkiem inaczej płynie. Jak będziemy chcieli się rozerwać to pojedziemy gdzieś poza tym tam okolica jest naprawdę bardzo fajna i jedzenie calkiem inne niż w mieście---------- Dopisano o 13:05 ---------- Poprzedni post napisano o 13:03 ---------- Cytat:
ale tak jak mówisz, wszystko ma swoje plusy i minusy
|
|
#3670 |
|
Wtajemniczenie
|
Właśnie uzmysłowiłam sobie jaki ze mnie jest mieszczuch, a zawsze myślałam, że jestem bardziej 'przystosowawcza'
![]() ja nie potrafię wypoczywać w spokoju, albo np. na łące gdzie jest cicho, nic sie nie dzieje, zwyczajnie się wtedy nudzę... najlepiej wypoczywam i czuję, że żyję gdy dużo się wokół mnie dzieje pozytywnych rzeczy a na wsi myślę, że dużo bym nad wszystkim rozmyślała i to by mnie tylko przygnębiało.. ![]() ale racja, syfu w mieście jest za dużo, stanowczo za dużo! Spaliny, spaliny i jeszcze raz spaliny. Szczególnie odczuwam to mieszkając w jednym z większych miast w PL na czas studiów... trucizny na każdym kroku, no ale co ja zrobię... Edytowane przez KaEs Czas edycji: 2013-02-03 o 13:11 |
|
|
|
#3671 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nawet jest ''większe pole do popisu'', bo można zorganizować grilla, ognisko... ja właśnie to uwielbiam a w mieście jak to zrobisz? Musi ktoś mieć działkę
|
|
#3672 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja nie jestem zbytnio imprezowa jeżeli chodzi o cluby
ale grille jak najbardziej i wiesz mimo, że mam dom to nie urządzam tam grilli, zawsze chodzimy w miejsca do tego przeznaczone gdzieś pod miastem, np. do ośrodka wypoczynkowego blisko Nas i tam przy jeziorku w ogóle koło mnie jest dużo fajnych terenów, ośrodków rekaracyjnych, gdzie można spokojnie dojechać rowerami nawet, bo mamy pełno ścieżek rowerowych albo na właśnie działkę do kogoś tak więc mieszkanie w bloku tego wszytskiego nie ogranicza ale ja jestem mieszczuchem no i rozumiem Was, bo rzeczywiście w domku będziecie mieć więcej spokoju, prywatności i wiele, wiele innych rzeczy i nawet już nie trzeba palić samemu w piecu, żeby ogrzać domek, bo można mieć centralne (oczywiście jeżeli jest takie podłączenie już) Także dom to naprawdę super sprawa, no ale nie dla mnie i jeszcze jeden mega plus... sami sobie wybieramy projekt domu, taki jak on ma wyglądac na zewnątrz i w środku... dom marzeń tego mi brakuje, że nie mogę zaprojektować sobie bloku i w środku jak to ma wyglądać:PRozgadałam się, a musze wracać do nauki bardzo przyjemnie tu u Was dlatego tak mnei długo zatrzymałyście ![]() do usłyszenia wieczorem? -chyba tak
Edytowane przez KaEs Czas edycji: 2013-02-03 o 13:23 |
|
|
|
#3673 |
|
Winter is coming
|
Ja wsi jako takiej nie lubię, dużych miast też nie, ale już wolałabym na tej wsi mieszkać.
Mieszkam teraz w małym mieście i to mi najbardziej odpowiada. I chciałabym mieć dom blisko lasu Po 5 latach mieszkania w Szczecinie i Poznaniu z dużą ulgą wróciłam do mojej zapyziałej mieściny, gdzie co prawda nie ma wielu atrakacji, ale za to jest święty spokój i przemieszczanie się jest błyskawiczne ;]
|
#3674 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jazda na rowerze... o, oboje uwielbiam i własnie tutaj kolejny minus dla bloku - gdzie wszystko trzymać? Żeby wyjść na rower to musisz robić wyprawkę z piwnicą, a tak to myk wyciągasz z garażu i gotowe kolejna sprawa, gdzie zrobić/umyć samochód? Jak masz gdzieś niedaleko bloku garaż to ok, ale my np. teraz nie mamy i nie ma gdzie robić takich rzeczy Cytat:
mieszkać koło lasu bym nie chciała. Za dużo robactwa (miałam w tamte wakacje przygodę z kleszczem
|
|
#3675 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
TŻ całe swoje młodzieńcze życie z rodzicami mieszkał w domu i pewnie ogrodu i oczka wodnego będzie mu żal najbardziej, jeśli nie będziemy w przyszłości mieszkać w domu, a w mieszkaniu właśnie... ja to całe życie przyzwyczajona a tak w ogóle to nie wiem ale mam taką właściwość, że się szybko i dosyć łatwo przystosowuję do przeróżnych warunków mieszkaniowych ale wiadomo, w przyszłości chciałabym mieć to swoje miejsce urządzone dokładnie po naszej myśli Cytat:
![]() Cytat:
The most courageous act is still to think for yourself. Aloud. ______________________ ♥ & ♥ Edytowane przez lupinka Czas edycji: 2013-02-03 o 13:50 |
|||
|
|
|
#3676 | |||
|
Zakorzenienie
|
co tam ?
![]() Cytat:
![]() Cytat:
ale zanim my się wybudujemy to jeszcze na pewno z 8-10lat od razu po ślubie wynajem przez rok dwa a potem kupujemy własne mieszkanie ![]() Cytat:
i mimo, że takej totalej wsi też bym nie chciała (jeszcze) to naprawde czekam na przeprowadzkę do mniejszego miasta. Jeszcze rok będę w Krakowie do końca studiów a potem na kilka miesięcy (trzy około) wrócę do rodziców i po ślubie zamieszkamy razem w mieście takim średnim ale nie chce w centrum takim ścisłym
2015 Edytowane przez mala_czarna_21 Czas edycji: 2013-02-03 o 13:58 |
|||
|
|
|
#3677 |
|
Zakorzenienie
|
http://www.msdj.pl/ pisałam do tego dj jakie mają ceny, odpisali że obługa wesela przez jedną osobę która jest jednocześnie dj i wodzirejem wynosi 1400 zł a przez dwie czyli osobno dj a osobno wodzirej 1600, zdecydowanie bardzo opłaca się opcja 2, bo to tylko 200 zł drożej, a w porównaniu do orkiestry którą chceliśmy (4000zł) to w ogóle
|
|
|
|
#3678 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() chyba przez to że wy w chórach śpiewacie
|
|
|
#3679 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Co do mieszkań - ja na takiej całkowitej wiosce to bym nie chciała, ale na jakiś przedmieściach w mieście to czemu nie
|
|
#3680 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
(( ale sami chłopacy z zespołu byle na tyle uczciwi i powiedzieli że nie opłaca się nam ich wynajmować na przyjęcie na 30-40 osób
|
|
|
|
|
#3681 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a co w tym mieście takiego jest, że nie pozwolisz sobie na mieszkanie daleko od niego? centra handlowe? Takie nowe apartamentowce są super, ale jak mam do wyboru to wole własny dom przed apartamentowcem np. grilla nie zrobię ![]() Cytat:
poza tym uwielbiam jeść śniadanie na dworze, czy siedzieć do późna każdy woli coś innego ![]() mala_czarna_21 Kraków... super ale też wole właśnie mniejsze miasta. Tam gdzie mamy dom nie jest taka typowa wiocha zabita dechami są sklepy, fajne jeziorko blisko, jest gdzie iść na spacer i pojeździć na rowerze to większego sklepu jest 5min autem, a do typowego miasta (Piotrków Trybunalski lub Radomsko) 30 min. ![]() Cytat:
hm ciekawe czemu taka mała róznica, 200zł tylko
|
|
#3682 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mi może podobały się pierwsze trzy loty. Nie widzę nic fajnego w siedzeniu na tyłku przez tak długi czas i wegetowaniu... Chyba, że lot jest krótki to moze być fajnie przy starcie i lądowaniu ![]() ogółem to zamulam i nie wiem co pisać |
|
|
|
|
#3683 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Dziś jest ten dzień, których nie lubię najbardziej, muszę siedzieć w domu i w dodatku nad książkami! Ogromnym minusem jest w tej chwili internet i tv, bo to jest moja odskocznia... Pocieszający jest fakt, że pozostały tylko 3 egzaminy i koniec sesji ![]() Wstyd się przyznać, ale nigdy nie leciałam samolotem. Każda moja wyprawa do innego państwa była albo samochodowa, albo autobusowa, albo płynęłam promem... Boję sie samolotów poza tym nie do końca wiem, czy mając chorobę serca można Może kiedyś się przełamię... Jako jedyna z rodziny jestem taka zacofana:P i się boję Podziwiam Was dziewczyny Mam też lekki lęk wysokości także gdybym się zdecydowała to jak najdalej od okienka, przez co nie mogłabym podziwiać widoków, więc chyba w zasadzie zadna atrakcja to dla mnie by nie była
|
|
|
|
|
#3684 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Poza tym, za jakiś czas ma wejść ustawa zabraniająca mycia samochodów na własną rękę Kto żyw otwiera myjnie, bo interes złoty na tą chwilę ![]() Cytat:
Never
|
|
#3685 |
|
Zakorzenienie
|
Witam, drogie panie
![]() Witam na wątku, KaEs Chłopina mi się spił 4-ma piwkami wczoraj i mi tutaj kona Co do mieszkania w bloku czy w domu, to ja zdecydowanie wolałabym mieszkać w domu. W bloku nigdy nie wiadomo na jakich sąsiadów się trafi- my kiedyś trafiliśmy na całkowitą wariatkę, aż policję musielimy do niej wzywać, bo się na nas wyżywała. Długa historia. Poza tym gra na instrumentach często przeszkadza sąsiadom, a mam zamiar sprawić sobie niebawem pianino, zatem mieszkanie w bloku odpada
Petersburski bogacz uchodzący za mecenasa sztuki, zaprosił kiedyś na filiżankę herbaty Henryka Wieniawskiego i jakby mimochodem, dodał: - Może pan także wziąć ze sobą skrzypce. - Dziękuję w imieniu skrzypiec, ale one herbaty nie piją! PRZYNAJMNIEJ ≠ BYNAJMNIEJ
Edytowane przez wenedka Czas edycji: 2013-02-03 o 15:00 |
|
|
|
#3686 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3687 |
|
Zakorzenienie
|
Co do mieszkania, ja nie mam porownania bo całe życie w bloku.
Teraz mieszkamy wlaśnie na takim nowym osiedlu gdzie jest dużo placów zabaw, zieleni, fajne oświetlenie, podziemne parkingi. Las widać z okna, 5 minut drogi. Balkon mamy taki akurat, żeby posiedzieć w kilka osób albo rozłożyć się z laptopem, winem. W innych blokach mają tarasy (parter, I piętro albo Ci pod samym dachem). I jeśli będziemy kupować mieszkanie to chcę tylko tutaj ![]() Mieliśmy dzisiaj jechac oglądać salę, ale zapiliśmy i nic z tego nie wyszło A wiadomo, lepiej więcej wódki niż mniej.
|
|
|
|
#3688 |
|
Wtajemniczenie
|
Właśnie też się głowię ile tej wódki ma być... Gości ma być 120-140 osób... jeszcze każdemu trzeba dać na pozegnanie + bramka... Póki co zbieram opinie, kto ile miał i ile warto zakupić
Natomiast tak jak napisałaś wszystko zależy od możliwości gości w umowie mamy zapisane w cenie 2 litry napoi na głowę, ale już wiemy, że będziemy na pewno dokupywać, bo to będzie jeszcze lato, być może gorąco, parno, takie zabezpieczenie, żeby nie jeździć za napojami w dn. wesela czy poprawin. A jak zostanie to zawsze sie wypije więc stratni nie będziemy
|
|
|
|
#3689 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
My zamierzamy kupić 0,5l/os. Część naszych gości za wódką nie przepada, na czym mogą skorzystać inni goście :P
Petersburski bogacz uchodzący za mecenasa sztuki, zaprosił kiedyś na filiżankę herbaty Henryka Wieniawskiego i jakby mimochodem, dodał: - Może pan także wziąć ze sobą skrzypce. - Dziękuję w imieniu skrzypiec, ale one herbaty nie piją! PRZYNAJMNIEJ ≠ BYNAJMNIEJ
|
|
|
|
|
#3690 |
|
Zakorzenienie
|
A u nas nie ma zwyczaju dawania wódki na odchodne
![]() Dj nam odpisal, chcę 2000 albo 2500 jeśli jakieś dekoracje świetlne. Ale mnie takie dekoracje nie rajcują, to nie dyskoteka Chyba go weźmiemy bo dużo osób nam go poleciło, ale najpierw trzeba się spotkać
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:11.

przejrzałam zeszyt, liczę na szczęście, albo drugi termin
a tak w ogóle co się stało?

(???