Łognisty jeździec,kinder bueno szklanka,chodź mężu miły,jam Twoja wybranka!PM2014cz7 - Strona 123 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-02-03, 12:45   #3661
Waniliova
Zakorzenienie

Dot.: Łognisty jeździec,kinder bueno szklanka,chodź mężu miły,jam Twoja wybranka!PM20

alloffkowa gratuluję podpisania umowy

Cytat:
Napisane przez myboyismine Pokaż wiadomość
dzisiaj miałam wyniki i na szczęście ja juz po egzaminach tylko jeszcze krótka praca zaliczeniowa i po sesji
Gratuluję!

Cytat:
Napisane przez AnULka248 Pokaż wiadomość
My też mieliśmy miałam się w sumie uczyć na egzamin, ale skoro cały tydzień nie było mi dane, to dziś już bym za wiele się nie nauczyła przejrzałam zeszyt, liczę na szczęście, albo drugi termin ale było warto
Powodzenia dobrze zrobiłaś, co ma być to będzie, a żyje się tylko raz

Cytat:
Napisane przez pysia1987 Pokaż wiadomość
ale Teściowa też była, i już mnie zdązyła wku*wić jak ja nienawidze jak ktoś mi dyktuje gdzie mam co dać, jak poukładać, co kupować. Aaaaaaaaaaaa!!!!!!!!!!!!! !!!
Niestety moja mama taka jest i z TŻ mamy coraz bardziej dość a co do organisty to fajna fucha 150zł za niecałą godzinę a za gratki dziękuję

Cytat:
Napisane przez misiadelko Pokaż wiadomość
Muszę zacząć szukac innej pracy...
Powodzenia! a tak w ogóle co się stało?
Stary 2013-02-03, 12:45   #3662
Shiruvii
Zakorzenienie

GG do Shiruvii Send a message via Skype™ to Shiruvii
Dot.: Łognisty jeździec,kinder bueno szklanka,chodź mężu miły,jam Twoja wybranka!PM20

Waniliova, toć piszę przecież, że taras taki większy chciałabym mieć. No i ja nie mówię tutaj o budownictwie z lat 60. czy 70. tylko o nowoczesnych apartamentowcach gdzie i ogrzewanie jest super i zazwyczaj jakiś skwerek przed budynkami, fontanna itp. Poza tym mieszkając w centrum dużego miasta jest gdzie wychodzić. Budując dom musiałabym budować się z 10-20km od miasta. A tego bym sobie nie zrobiła nigdy w życiu.

Cinderella is a proof that a new pair of shoes can change your life
Shiruvii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-03, 12:49   #3663
ane3kaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agunineczka Pokaż wiadomość
szczerze mówiąc, to jakoś to do mnie jeszcze nie dotarło... Bo kurcze to była taka żywiołowa, odważna kobieta! Z każdym potrafiła sie dogadać, miała mega poczucie humoru i była silna, nie dała sobie w kaszę dmuchać.. a tu... ;/ kurde... zaczyna mnie powoli dobijać, że to już chyba 5 pogrzeb w ciągu ostatnich 2 lat...

---------- Dopisano o 15:35 ---------- Poprzedni post napisano o 15:30 ----------

eh przeklęte choróbska...
a ile miała lat? chorowała czy tak nagle (???

Bardzo mi przykro (

---------- Dopisano o 12:47 ---------- Poprzedni post napisano o 12:46 ----------

Cytat:
Napisane przez agunineczka Pokaż wiadomość
ja przyznam szczerze że też tego bardzo się boje... nasze babcie nie są najmłodsze... eh...

chyba każdy ma takie złe mysli ja też sie martwie że coś sie stanie (

---------- Dopisano o 12:49 ---------- Poprzedni post napisano o 12:47 ----------

Cytat:
Napisane przez alloffkowa Pokaż wiadomość
Chwalę się !! umowa z fotografem podpisana !!! http://foto-kamera.pl/ nasz fotograf i Kamerun Jednak mamy plener, bo to raczej sztywne jest, ale zamiast 3500 biorą od nas 3000 za pakiet Czyli za: WIDEOFILMOWANIE + FOTOREPORTAŻ + SESJA PLENEROWA
- Błogosławieństwo, Kościół, Przyjęcie weselne do godziny 1:30 po oczepinach
- Zwiastun, czołówkę, prezentację zdjęć, życzenia, teledysk z sesji plenerowej
- Ponad 700 zdjęć reportażowych na płycie DVD + 100 zdjęć w formacie 10x15
- 20 zdjęć w formacie 15x23 + Elegancki album ślubny (PLENER)
- Około 100 ujęć z sesji plenerowej na płycie DVD (gotowych do powielania)
Gratuluje
ane3kaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-03, 12:49   #3664
KaEs
Wtajemniczenie

Gratuluję An3kaa!! - ja się muszę jeszcze męczyć przez pół roku! Chciałabym już skończyć studia raz na zawsze im bliżej końca tym bardziej mi si e nie chce

KaEs jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-03, 12:51   #3665
ane3kaa
Zakorzenienie

Loczek_brown Dziękuje

---------- Dopisano o 12:51 ---------- Poprzedni post napisano o 12:50 ----------

Cytat:
Napisane przez wioliix Pokaż wiadomość
gratulacje!!!

Dziekuje
ane3kaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-03, 12:52   #3666
KaEs
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Shiruvii Pokaż wiadomość
Waniliova, toć piszę przecież, że taras taki większy chciałabym mieć. No i ja nie mówię tutaj o budownictwie z lat 60. czy 70. tylko o nowoczesnych apartamentowcach gdzie i ogrzewanie jest super i zazwyczaj jakiś skwerek przed budynkami, fontanna itp. Poza tym mieszkając w centrum dużego miasta jest gdzie wychodzić. Budując dom musiałabym budować się z 10-20km od miasta. A tego bym sobie nie zrobiła nigdy w życiu.
Zgadzam się Ja mieszkam w mieście w domku i właśnie praktycznie dom przy domie jest Nigdy nie wyprowadziłabym sie na wieś, nie dla mnie cisza i błogi spokój

Stary 2013-02-03, 13:00   #3667
Waniliova
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ane3kaa Pokaż wiadomość
Witaj

---------- Dopisano o 12:41 ---------- Poprzedni post napisano o 12:39 ----------

Nie było mnie tu od piątku bo cały czas oblewam inżyniera xDDD
Dzisiaj raczej juz stopuje
I bardzo dobrze takie coś trzeba porządnie oblać
Stary 2013-02-03, 13:01   #3668
MeMickey
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez KaEs Pokaż wiadomość
Zgadzam się Ja mieszkam w mieście w domku i właśnie praktycznie dom przy domie jest Nigdy nie wyprowadziłabym sie na wieś, nie dla mnie cisza i błogi spokój
Ja mieszkam na wsi, w domku. Do miejsca, w którym mieszkałam wcześniej mam 5 minut autem, a 10 do centrum. To chyba raczej kwestia przyzwyczajenia. Jak się przeprowadziłam to rozpaczałam i nie mogłam tego zaakceptować, a teraz z TŻtem nie wyobrażamy sobie powrotu do miasta. Mamy ciszę, spokój, więcej miejsca i nie ma tego całego ''syfu'', który jest w mieście. Minusy są oczywiście: dojazd, rachunki.. Wszystko ma swoje dobre i złe strony. ;-)
MeMickey jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-03, 13:05   #3669
Waniliova
Zakorzenienie

Cytat:
Ja właśnie marze o takim spokoju tam gdzie mamy dom czas całkiem inaczej płynie. Jak będziemy chcieli się rozerwać to pojedziemy gdzieś poza tym tam okolica jest naprawdę bardzo fajna i jedzenie calkiem inne niż w mieście

---------- Dopisano o 13:05 ---------- Poprzedni post napisano o 13:03 ----------

Cytat:
Napisane przez MeMickey Pokaż wiadomość
Ja mieszkam na wsi, w domku. Do miejsca, w którym mieszkałam wcześniej mam 5 minut autem, a 10 do centrum. To chyba raczej kwestia przyzwyczajenia. Jak się przeprowadziłam to rozpaczałam i nie mogłam tego zaakceptować, a teraz z TŻtem nie wyobrażamy sobie powrotu do miasta. Mamy ciszę, spokój, więcej miejsca i nie ma tego całego ''syfu'', który jest w mieście. Minusy są oczywiście: dojazd, rachunki.. Wszystko ma swoje dobre i złe strony. ;-)
Właśnie na tym nam zależy ale tak jak mówisz, wszystko ma swoje plusy i minusy
Stary 2013-02-03, 13:10   #3670
KaEs
Wtajemniczenie

Właśnie uzmysłowiłam sobie jaki ze mnie jest mieszczuch, a zawsze myślałam, że jestem bardziej 'przystosowawcza' ja nie potrafię wypoczywać w spokoju, albo np. na łące gdzie jest cicho, nic sie nie dzieje, zwyczajnie się wtedy nudzę... najlepiej wypoczywam i czuję, że żyję gdy dużo się wokół mnie dzieje pozytywnych rzeczy a na wsi myślę, że dużo bym nad wszystkim rozmyślała i to by mnie tylko przygnębiało..

ale racja, syfu w mieście jest za dużo, stanowczo za dużo! Spaliny, spaliny i jeszcze raz spaliny. Szczególnie odczuwam to mieszkając w jednym z większych miast w PL na czas studiów... trucizny na każdym kroku, no ale co ja zrobię...

Edytowane przez KaEs
Czas edycji: 2013-02-03 o 13:11
Stary 2013-02-03, 13:13   #3671
Waniliova
Zakorzenienie

Cytat:
Właśnie uzmysłowiłam sobie jaki ze mnie jest mieszczuch, a zawsze myślałam, że jestem bardziej 'przystosowawcza' ja nie potrafię wypoczywać w spokoju, albo np. na łące gdzie jest cicho, nic sie nie dzieje, zwyczajnie się wtedy nudzę... najlepiej wypoczywam i czuję, że żyję gdy dużo się wokół mnie dzieje pozytywnych rzeczy a na wsi myślę, że dużo bym nad wszystkim rozmyślała i to by mnie tylko przygnębiało..

ale racja, syfu w mieście jest za dużo, stanowczo za dużo! Spaliny, spaliny i jeszcze raz spaliny. Szczególnie odczuwam to mieszkając w jednym z większych miast w PL na czas studiów... trucizny na każdym kroku, no ale co ja zrobię...
Ja nieraz wolę ciszę, właśnie taką łąkę, a czasem zabawę, ale nie ma żadnego problemu żeby jechać na imprezę czy ją zrobić mieszkając w domu nawet jest ''większe pole do popisu'', bo można zorganizować grilla, ognisko... ja właśnie to uwielbiam a w mieście jak to zrobisz? Musi ktoś mieć działkę
Stary 2013-02-03, 13:21   #3672
KaEs
Wtajemniczenie

Ja nie jestem zbytnio imprezowa jeżeli chodzi o cluby ale grille jak najbardziej i wiesz mimo, że mam dom to nie urządzam tam grilli, zawsze chodzimy w miejsca do tego przeznaczone gdzieś pod miastem, np. do ośrodka wypoczynkowego blisko Nas i tam przy jeziorku w ogóle koło mnie jest dużo fajnych terenów, ośrodków rekaracyjnych, gdzie można spokojnie dojechać rowerami nawet, bo mamy pełno ścieżek rowerowych albo na właśnie działkę do kogoś tak więc mieszkanie w bloku tego wszytskiego nie ogranicza ale ja jestem mieszczuchem no i rozumiem Was, bo rzeczywiście w domku będziecie mieć więcej spokoju, prywatności i wiele, wiele innych rzeczy i nawet już nie trzeba palić samemu w piecu, żeby ogrzać domek, bo można mieć centralne (oczywiście jeżeli jest takie podłączenie już) Także dom to naprawdę super sprawa, no ale nie dla mnie i jeszcze jeden mega plus... sami sobie wybieramy projekt domu, taki jak on ma wyglądac na zewnątrz i w środku... dom marzeń tego mi brakuje, że nie mogę zaprojektować sobie bloku i w środku jak to ma wyglądać:P

Rozgadałam się, a musze wracać do nauki bardzo przyjemnie tu u Was dlatego tak mnei długo zatrzymałyście

do usłyszenia wieczorem? -chyba tak

Edytowane przez KaEs
Czas edycji: 2013-02-03 o 13:23
Stary 2013-02-03, 13:25   #3673
velika
Winter is coming

Ja wsi jako takiej nie lubię, dużych miast też nie, ale już wolałabym na tej wsi mieszkać.
Mieszkam teraz w małym mieście i to mi najbardziej odpowiada. I chciałabym mieć dom blisko lasu Rok temu oglądałam super działki pod samym lasem u mnie w miasteczku, ale jednak się nie zdecydowałam, bo nie wiem, czy tu zostaniemy, więc szkoda ładować już pieniądze :/
Po 5 latach mieszkania w Szczecinie i Poznaniu z dużą ulgą wróciłam do mojej zapyziałej mieściny, gdzie co prawda nie ma wielu atrakacji, ale za to jest święty spokój i przemieszczanie się jest błyskawiczne ;]

velika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-03, 13:31   #3674
Waniliova
Zakorzenienie

Cytat:
Ja nie jestem zbytnio imprezowa jeżeli chodzi o cluby ale grille jak najbardziej i wiesz mimo, że mam dom to nie urządzam tam grilli, zawsze chodzimy w miejsca do tego przeznaczone gdzieś pod miastem, np. do ośrodka wypoczynkowego blisko Nas i tam przy jeziorku w ogóle koło mnie jest dużo fajnych terenów, ośrodków rekaracyjnych, gdzie można spokojnie dojechać rowerami nawet, bo mamy pełno ścieżek rowerowych albo na właśnie działkę do kogoś tak więc mieszkanie w bloku tego wszytskiego nie ogranicza ale ja jestem mieszczuchem no i rozumiem Was, bo rzeczywiście w domku będziecie mieć więcej spokoju, prywatności i wiele, wiele innych rzeczy i nawet już nie trzeba palić samemu w piecu, żeby ogrzać domek, bo można mieć centralne (oczywiście jeżeli jest takie podłączenie już) Także dom to naprawdę super sprawa, no ale nie dla mnie i jeszcze jeden mega plus... sami sobie wybieramy projekt domu, taki jak on ma wyglądac na zewnątrz i w środku... dom marzeń tego mi brakuje, że nie mogę zaprojektować sobie bloku i w środku jak to ma wyglądać:P

Rozgadałam się, a musze wracać do nauki bardzo przyjemnie tu u Was dlatego tak mnei długo zatrzymałyście

do usłyszenia wieczorem? -chyba tak
My też nie jesteśmy jakoś mega imprezowi, ale siedzieć w domu nie lubimy jazda na rowerze... o, oboje uwielbiam i własnie tutaj kolejny minus dla bloku - gdzie wszystko trzymać? Żeby wyjść na rower to musisz robić wyprawkę z piwnicą, a tak to myk wyciągasz z garażu i gotowe kolejna sprawa, gdzie zrobić/umyć samochód? Jak masz gdzieś niedaleko bloku garaż to ok, ale my np. teraz nie mamy i nie ma gdzie robić takich rzeczy

Cytat:
Napisane przez velika Pokaż wiadomość
Ja wsi jako takiej nie lubię, dużych miast też nie, ale już wolałabym na tej wsi mieszkać.
Mieszkam teraz w małym mieście i to mi najbardziej odpowiada. I chciałabym mieć dom blisko lasu Rok temu oglądałam super działki pod samym lasem u mnie w miasteczku, ale jednak się nie zdecydowałam, bo nie wiem, czy tu zostaniemy, więc szkoda ładować już pieniądze :/
Po 5 latach mieszkania w Szczecinie i Poznaniu z dużą ulgą wróciłam do mojej zapyziałej mieściny, gdzie co prawda nie ma wielu atrakacji, ale za to jest święty spokój i przemieszczanie się jest błyskawiczne ;]
Dom blisko lasu, super, ale tak na weekendy wyjazd mieszkać koło lasu bym nie chciała. Za dużo robactwa (miałam w tamte wakacje przygodę z kleszczem ) i w ogóle takie bardziej odludzie. A dużych miast tak samo nie znoszę, to jest dla mnie coś najgorszego
Stary 2013-02-03, 13:47   #3675
lupinka
Zadomowienie

Cytat:
Waniliova, toć piszę przecież, że taras taki większy chciałabym mieć. No i ja nie mówię tutaj o budownictwie z lat 60. czy 70. tylko o nowoczesnych apartamentowcach gdzie i ogrzewanie jest super i zazwyczaj jakiś skwerek przed budynkami, fontanna itp.
ooo tak, mi się marzy dwupoziomowe mieszkanie z dużym tarasem i widokiem na zielony skwer z placem zabaw w mieście TŻ całe swoje młodzieńcze życie z rodzicami mieszkał w domu i pewnie ogrodu i oczka wodnego będzie mu żal najbardziej, jeśli nie będziemy w przyszłości mieszkać w domu, a w mieszkaniu właśnie... ja to całe życie przyzwyczajona a tak w ogóle to nie wiem ale mam taką właściwość, że się szybko i dosyć łatwo przystosowuję do przeróżnych warunków mieszkaniowych ale wiadomo, w przyszłości chciałabym mieć to swoje miejsce urządzone dokładnie po naszej myśli

Cytat:
Gratuluję An3kaa!! - ja się muszę jeszcze męczyć przez pół roku! Chciałabym już skończyć studia raz na zawsze im bliżej końca tym bardziej mi si e nie chce
dokładnie, niestety też tak mam...
Cytat:
Napisane przez Waniliova Pokaż wiadomość
kolejna sprawa, gdzie zrobić/umyć samochód? Jak masz gdzieś niedaleko bloku garaż to ok, ale my np. teraz nie mamy i nie ma gdzie robić takich rzeczy
a myjnia samochodowa to co? hehe

Edytowane przez lupinka
Czas edycji: 2013-02-03 o 13:50
lupinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-03, 13:56   #3676
mala_czarna_21
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez myboyismine Pokaż wiadomość
oszzzz
co tam ?

Cytat:
Czaję się na własny wypiek chleba żytniego, ale przeraża mnie bycie niewolnicą zakwasu... Jakieś porady?
ja robiłam drożdzowy chleb ale zostawiałam drożdże tylko na 15 minut więc nie wiem czy o to Ci chodzi

Cytat:
Napisane przez velika Pokaż wiadomość
u nas w mieście (u rodziców) też mamy na oku takie działeczki pod lasem
ale zanim my się wybudujemy to jeszcze na pewno z 8-10lat
od razu po ślubie wynajem przez rok dwa a potem kupujemy własne mieszkanie

Cytat:
A dużych miast tak samo nie znoszę, to jest dla mnie coś najgorszego
od trzech lat mieszkam w Krakowie i miasto to ma niesamowity klimat ale jednak jest tu dla mnie strasznie głośno, brudno, tłoczno...

i mimo, że takej totalej wsi też bym nie chciała (jeszcze) to naprawde czekam na przeprowadzkę do mniejszego miasta. Jeszcze rok będę w Krakowie do końca studiów a potem na kilka miesięcy (trzy około) wrócę do rodziców i po ślubie zamieszkamy razem w mieście takim średnim

ale nie chce w centrum takim ścisłym

2015 - 38

Edytowane przez mala_czarna_21
Czas edycji: 2013-02-03 o 13:58
mala_czarna_21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-03, 14:02   #3677
alloffkowa
Zakorzenienie

http://www.msdj.pl/ pisałam do tego dj jakie mają ceny, odpisali że obługa wesela przez jedną osobę która jest jednocześnie dj i wodzirejem wynosi 1400 zł a przez dwie czyli osobno dj a osobno wodzirej 1600, zdecydowanie bardzo opłaca się opcja 2, bo to tylko 200 zł drożej, a w porównaniu do orkiestry którą chceliśmy (4000zł) to w ogóle
Oliwka 21.07.2016
alloffkowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-03, 14:08   #3678
mala_czarna_21
Zakorzenienie

Cytat:
http://www.msdj.pl/ pisałam do tego dj jakie mają ceny, odpisali że obługa wesela przez jedną osobę która jest jednocześnie dj i wodzirejem wynosi 1400 zł a przez dwie czyli osobno dj a osobno wodzirej 1600, zdecydowanie bardzo opłaca się opcja 2, bo to tylko 200 zł drożej, a w porównaniu do orkiestry którą chceliśmy (4000zł) to w ogóle
nie wiem czemu mi się ubzdurało że wy na bank macie zespół
chyba przez to że wy w chórach śpiewacie

2015 - 38
mala_czarna_21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-03, 14:10   #3679
Nati_kk
Zakorzenienie

Cytat:
Nati jakbym miała Ci coś fajnego do zaproponowania na zamianę to pewnie, że bym się zamieniła

Czaję się na własny wypiek chleba żytniego, ale przeraża mnie bycie niewolnicą zakwasu... Jakieś porady?
Jak masz pracę, to się zamieniamy

Co do mieszkań - ja na takiej całkowitej wiosce to bym nie chciała, ale na jakiś przedmieściach w mieście to czemu nie

Wymienię

Razem od 08.07.2009
Zaręczeni 17.09.2011
Ślubujemy 06.09.2014

Nati_kk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-03, 14:22   #3680
alloffkowa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mala_czarna_21 Pokaż wiadomość
nie wiem czemu mi się ubzdurało że wy na bank macie zespół
chyba przez to że wy w chórach śpiewacie
mi się marzył (( ale sami chłopacy z zespołu byle na tyle uczciwi i powiedzieli że nie opłaca się nam ich wynajmować na przyjęcie na 30-40 osób
Oliwka 21.07.2016
Stary 2013-02-03, 14:25   #3681
Waniliova
Zakorzenienie

Cytat:
Sorki, nie zauważyłam wcześniej tego co napisałaś a co w tym mieście takiego jest, że nie pozwolisz sobie na mieszkanie daleko od niego? centra handlowe? Takie nowe apartamentowce są super, ale jak mam do wyboru to wole własny dom przed apartamentowcem np. grilla nie zrobię

Cytat:
Napisane przez lupinka Pokaż wiadomość
ooo tak, mi się marzy dwupoziomowe mieszkanie z dużym tarasem i widokiem na zielony skwer z placem zabaw w mieście TŻ całe swoje młodzieńcze życie z rodzicami mieszkał w domu i pewnie ogrodu i oczka wodnego będzie mu żal najbardziej, jeśli nie będziemy w przyszłości mieszkać w domu, a w mieszkaniu właśnie... ja to całe życie przyzwyczajona a tak w ogóle to nie wiem ale mam taką właściwość, że się szybko i dosyć łatwo przystosowuję do przeróżnych warunków mieszkaniowych ale wiadomo, w przyszłości chciałabym mieć to swoje miejsce urządzone dokładnie po naszej myśli

dokładnie, niestety też tak mam...

a myjnia samochodowa to co? hehe
No tak, myjni jest wiele, ale nieraz samemu można umyć. Mój TŻ jest z zawodu mechanikiem i wiele rzeczy przy samochodzie zrobi sam, a w bloku nie jest to możliwe poza tym uwielbiam jeść śniadanie na dworze, czy siedzieć do późna każdy woli coś innego

mala_czarna_21 Kraków... super ale też wole właśnie mniejsze miasta. Tam gdzie mamy dom nie jest taka typowa wiocha zabita dechami są sklepy, fajne jeziorko blisko, jest gdzie iść na spacer i pojeździć na rowerze to większego sklepu jest 5min autem, a do typowego miasta (Piotrków Trybunalski lub Radomsko) 30 min.

Cytat:
Super cena! hm ciekawe czemu taka mała róznica, 200zł tylko
Stary 2013-02-03, 14:28   #3682
Kate Noir
Zakorzenienie

Cytat:
ja za to kocham latać Dlatego liczę na to że jutro o 8.30 będę szczęśliwą posiadaczką wizy do USA
Trzymam kciuki Mi może podobały się pierwsze trzy loty. Nie widzę nic fajnego w siedzeniu na tyłku przez tak długi czas i wegetowaniu... Chyba, że lot jest krótki to moze być fajnie przy starcie i lądowaniu

ogółem to zamulam i nie wiem co pisać
Kate Noir jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-03, 14:51   #3683
KaEs
Wtajemniczenie

Cytat:
mala_czarna_21 Kraków... super ale też wole właśnie mniejsze miasta. Tam gdzie mamy dom nie jest taka typowa wiocha zabita dechami są sklepy, fajne jeziorko blisko, jest gdzie iść na spacer i pojeździć na rowerze to większego sklepu jest 5min autem, a do typowego miasta (Piotrków Trybunalski lub Radomsko) 30 min. :
Wychodzi na to, że mieszkasz w moich rejonach -> do Piotrkowa mam 25km, Radomska 40km

Dziś jest ten dzień, których nie lubię najbardziej, muszę siedzieć w domu i w dodatku nad książkami! Ogromnym minusem jest w tej chwili internet i tv, bo to jest moja odskocznia... Pocieszający jest fakt, że pozostały tylko 3 egzaminy i koniec sesji

Wstyd się przyznać, ale nigdy nie leciałam samolotem. Każda moja wyprawa do innego państwa była albo samochodowa, albo autobusowa, albo płynęłam promem... Boję sie samolotów poza tym nie do końca wiem, czy mając chorobę serca można Może kiedyś się przełamię... Jako jedyna z rodziny jestem taka zacofana:P i się boję Podziwiam Was dziewczyny Mam też lekki lęk wysokości także gdybym się zdecydowała to jak najdalej od okienka, przez co nie mogłabym podziwiać widoków, więc chyba w zasadzie zadna atrakcja to dla mnie by nie była

Stary 2013-02-03, 14:53   #3684
Shiruvii
Zakorzenienie

GG do Shiruvii Send a message via Skype™ to Shiruvii

Cytat:
My też nie jesteśmy jakoś mega imprezowi, ale siedzieć w domu nie lubimy jazda na rowerze... o, oboje uwielbiam i własnie tutaj kolejny minus dla bloku - gdzie wszystko trzymać? Żeby wyjść na rower to musisz robić wyprawkę z piwnicą, a tak to myk wyciągasz z garażu i gotowe kolejna sprawa, gdzie zrobić/umyć samochód? Jak masz gdzieś niedaleko bloku garaż to ok, ale my np. teraz nie mamy i nie ma gdzie robić takich rzeczy
Są piwnice dla lokatorów

Poza tym, za jakiś czas ma wejść ustawa zabraniająca mycia samochodów na własną rękę Kto żyw otwiera myjnie, bo interes złoty na tą chwilę

Cytat:
Sorki, nie zauważyłam wcześniej tego co napisałaś a co w tym mieście takiego jest, że nie pozwolisz sobie na mieszkanie daleko od niego? centra handlowe? Takie nowe apartamentowce są super, ale jak mam do wyboru to wole własny dom przed apartamentowcem np. grilla nie zrobię
Choćby praca, nie zamierzam codziennie tracić 2-3 godzin na dojazd. Tak samo na imprezki, do znajomych. Albo musi być kierowca (brak chętnych), albo powrót taksówką (drogo). Brak blisko sklepów, szkół, przedszkoli, teatrów,kin, fitnessu, basenu itp. Wszędzie trzeba dojechać z wielką wyprawą na cały dzień.
Never

Cinderella is a proof that a new pair of shoes can change your life
Shiruvii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-03, 14:58   #3685
wenedka
Zakorzenienie

Witam, drogie panie

Witam na wątku, KaEs

Chłopina mi się spił 4-ma piwkami wczoraj i mi tutaj kona

Co do mieszkania w bloku czy w domu, to ja zdecydowanie wolałabym mieszkać w domu.
W bloku nigdy nie wiadomo na jakich sąsiadów się trafi- my kiedyś trafiliśmy na całkowitą wariatkę, aż policję musielimy do niej wzywać, bo się na nas wyżywała. Długa historia.
Poza tym gra na instrumentach często przeszkadza sąsiadom, a mam zamiar sprawić sobie niebawem pianino, zatem mieszkanie w bloku odpada
- Może pan także wziąć ze sobą skrzypce.
- Dziękuję w imieniu skrzypiec, ale one herbaty nie
piją!

PRZYNAJMNIEJ ≠ BYNAJMNIEJ

Edytowane przez wenedka
Czas edycji: 2013-02-03 o 15:00
wenedka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-03, 15:37   #3686
alloffkowa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kate Noir Pokaż wiadomość
Trzymam kciuki Mi może podobały się pierwsze trzy loty. Nie widzę nic fajnego w siedzeniu na tyłku przez tak długi czas i wegetowaniu... Chyba, że lot jest krótki to moze być fajnie przy starcie i lądowaniu

ogółem to zamulam i nie wiem co pisać
a dla mnie nic nie robienie to istny raj
Oliwka 21.07.2016
Stary 2013-02-03, 15:52   #3687
moooniaaaa
Zakorzenienie

Co do mieszkania, ja nie mam porownania bo całe życie w bloku.
Teraz mieszkamy wlaśnie na takim nowym osiedlu gdzie jest dużo placów zabaw, zieleni, fajne oświetlenie, podziemne parkingi. Las widać z okna, 5 minut drogi. Balkon mamy taki akurat, żeby posiedzieć w kilka osób albo rozłożyć się z laptopem, winem. W innych blokach mają tarasy (parter, I piętro albo Ci pod samym dachem). I jeśli będziemy kupować mieszkanie to chcę tylko tutaj

Mieliśmy dzisiaj jechac oglądać salę, ale zapiliśmy i nic z tego nie wyszło I wiecie co, przeraża mnie wódka, nie wiem juz jak liczyć, żeby nie zabrakło Bo o.5 na głowę to będzie za mało. Samych znajomych będzie 1/3 jak nie więcej. Mozliwości mają spore, nasze rodziny tak samo A wiadomo, lepiej więcej wódki niż mniej.
moooniaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-03, 16:11   #3688
KaEs
Wtajemniczenie

Właśnie też się głowię ile tej wódki ma być... Gości ma być 120-140 osób... jeszcze każdemu trzeba dać na pozegnanie + bramka... Póki co zbieram opinie, kto ile miał i ile warto zakupić Natomiast tak jak napisałaś wszystko zależy od możliwości gości w umowie mamy zapisane w cenie 2 litry napoi na głowę, ale już wiemy, że będziemy na pewno dokupywać, bo to będzie jeszcze lato, być może gorąco, parno, takie zabezpieczenie, żeby nie jeździć za napojami w dn. wesela czy poprawin. A jak zostanie to zawsze sie wypije więc stratni nie będziemy

Stary 2013-02-03, 16:26   #3689
wenedka
Zakorzenienie

Cytat:
Właśnie też się głowię ile tej wódki ma być... Gości ma być 120-140 osób... jeszcze każdemu trzeba dać na pozegnanie + bramka... Póki co zbieram opinie, kto ile miał i ile warto zakupić Natomiast tak jak napisałaś wszystko zależy od możliwości gości w umowie mamy zapisane w cenie 2 litry napoi na głowę, ale już wiemy, że będziemy na pewno dokupywać, bo to będzie jeszcze lato, być może gorąco, parno, takie zabezpieczenie, żeby nie jeździć za napojami w dn. wesela czy poprawin. A jak zostanie to zawsze sie wypije więc stratni nie będziemy
Ja tam nie zamierzam specjalnie kupować dodatkowe butelki, żeby rozdać gościom. My mamy zamiar rozdać tylko to co zostanie. Zresztą, nie każdy jest koneserem wódki, a koszta wzrastają...

My zamierzamy kupić 0,5l/os. Część naszych gości za wódką nie przepada, na czym mogą skorzystać inni goście :P
- Może pan także wziąć ze sobą skrzypce.
- Dziękuję w imieniu skrzypiec, ale one herbaty nie
piją!

PRZYNAJMNIEJ ≠ BYNAJMNIEJ
wenedka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-03, 16:35   #3690
moooniaaaa
Zakorzenienie

A u nas nie ma zwyczaju dawania wódki na odchodne

Dj nam odpisal, chcę 2000 albo 2500 jeśli jakieś dekoracje świetlne. Ale mnie takie dekoracje nie rajcują, to nie dyskoteka Chyba go weźmiemy bo dużo osób nam go poleciło, ale najpierw trzeba się spotkać
moooniaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości