|
|||||||
| Notka |
|
| Chirurgia plastyczna Interesujesz się chirurgią plastyczną? Poddałaś się zabiegowi lub go rozważasz? Dołącz do nas. Podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#11761 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Myaówka-czyli piknik, cycuchy i pogaduchy. Przed i po powiekszaniu piersi cz.8
Cytat:
na razie mnie nie uwiera ani nic bo nie czuje w ogole tych piersi, tylko jak je dotykam to czuje rekami jakie są, więc chce na nie popatrzyć troszkę, bo jeszcze nie widziałam w lustrze. Trochę się obawiam
|
|
#11762 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Myaówka-czyli piknik, cycuchy i pogaduchy. Przed i po powiekszaniu piersi cz.8
Z tego co kojarzę, to jusi ma wrócić po weekendzie i wszystko uzupełni
|
#11763 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
oj, każde inne cała moja poprzednia trójeczka sama odpuściła sobie pierś doszybciutko, wiec nie mialam żadnych problemów... do tego od powrotu do domu ze szpitala spali w swoich łóżeczkach a czwarta malusia nie chce i juz ... z miękkim serduchem ciężko być mi konsekwentną ![]() Cytat:
![]() zaraz pokombinujemy
|
|
|
#11764 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
prawda to?
|
|
|
|
|
#11765 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
French_miki ja bym nie ryzykowała ściągania tego samej tak krótko po zabiegu-tu były takie co też chcialy,bo ciekawość je zżerała ![]() No ale dziewczyny jednak odradzały...poczekaj do zdjęcia szwów,to już niedługo
|
|
|
|
|
#11766 |
|
Raczkowanie
|
Witam się w ten słoneczny dzień!
Mało mnie na forum od jakiegoś czasu ale staram się być na bieżąco z wpisami żeby czegoś nie przegapić ![]() W końcu sie zmobilizowałam i dodałam zdjęcia na 2 mce... same oceńcie czy cos się wizualnie zmieniło, ja jedynie zauwałyłam że 2cm mi uciekły Na pocieszenie zrobiłam sobie kolaże z porównaniem jak było przed i jak jest po pozdrowionka!
|
#11767 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Witamy,Sprawdzimy,Porówna my ![]()
|
|
|
|
|
#11768 |
|
Wtajemniczenie
|
Prawda Toniu, moja mama tez korzystala z uslug ale odpócila wlasnie z powodow finansowych.
|
|
|
|
#11769 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
a co znaczy że Ci 2 cm uciekły? Dzień dobry wysztskim! ![]() ---------- Dopisano o 14:59 ---------- Poprzedni post napisano o 14:50 ---------- Cytat:
![]() także czekamy ps. oczytałam Twoje posty, to takie piękne że w wieloletnim związku nadal tak czule o sobie mówicie/piszecie, tęsknicie i cenicie sie nawzajem, naprawdę miło mi się Ciebie czytało ![]() ---------- Dopisano o 15:03 ---------- Poprzedni post napisano o 14:59 ---------- Cytat:
nie nie, żartuje, nie zaglądaj
|
|
#11770 |
|
Raczkowanie
|
Ania2003, iloona79. gdyby się tak tylko dało, żebyście od siebie odjęły i mi dały
Każda z nas byłaby zadowolona, bo wam by ubyło a mi wreszcie przybyło
|
|
|
|
#11771 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 15:16 ---------- Poprzedni post napisano o 15:08 ---------- Dzieczyny widzę że znowu mój post zginął... wczoraj byłam na konsultacji nr 3 (oj biedny ten mój doktor). Opowiedziałam mu o moich obawach, że niestety ale jak szczyt implantu znajdzie się na wysokości brodawki to niestety ale dwa tiry przejadą mi klatce jeden obok drugiego... No to Pan doktor zaproponował Natrelle MF355, lub FF 375... Oczywiscie nie byłabym sobą gdybym nie porposiła tym razem o rozrysowanie tego jak by to wyglądało na mojej klatce piersiowej... zdjecia wrzuciłam do albumu nr 3... Wiecie, w szoku jestem bo wydawało mi sie, że pierś zacznie się w tym miejscu gdzie teraz, a pan doktor narysował 2 cm niżej... i w ogóle w ogóle wygląda to dziwnie... jak miałbybyście ochotę mi coś doradzić to BARDZO WAS O TO PROSZĘ ja już się zastanawiam czy jakiegoś liftu piersi by się nie dało zrobić..?
|
|
#11772 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Czy czuję? Raczej nie, tzn mam czucie w sutkach, w prawym całkowicie w lewym trochę słabiej, ale za to jak przejadę w okolicach lewego sutka to jest to czucie takie lekko bolesne. Może wynika to właśnie z tego, że ta skóra taka naciagnięta...no nie wiem. Ale ogólnie to takie drętwuski są i chyba jeszcze tak długo będzie...
|
|
#11773 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Margo, wysłałam Ci zapro,bo musze zobaczyć na co Ty tak tam narzekasz
|
|
|
|
|
#11774 |
|
Raczkowanie
|
Amorcio, u Ciebie to brzmi, jakbyś na dzidziusia czekała
|
#11775 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
moje po kapaniu jak szczurki hehe...smieszne takie ![]() Amorcio dawaj jakies foty bo tu zagladam co chwile i nic
|
|
#11776 |
|
Raczkowanie
|
Margo gdybym jeszcze od Ciebie przyjęła to musiałabym się już chyba turlać, bo chodzić nie dałabym rady
Też zaraz wysyłam zaproszenie, mam nadzieję, że przyjmiesz
|
|
|
|
#11777 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#11778 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Na pierwszej wizycie dał mi do przymierzenia 300, założyłam w biustonoszu elastycznym i cycki zwisły tak ze oparły mi sie o brzuch, więc przestraszona powiedział że "nie nie musza być mniejsze" i dał mi 275. Te jako ze lżejsze to nie opadły tak nisko więc powiedziałam że ok, moga być te. Pan Doktor pochwalił mnie za rozsądek. No ale siadłyśmy z Krystel która wtedy była na drugiej konsultacji i Krystel mi powiedziała ze jej też tak implanty opadły w tym gabinetowym staniku dlatego ona do przymiarki je sobie przytrzymuje za ramiączka... Na drugą konsultacje pojechałam i powiedziałam, że obawiam sie że te 275 za małe bo ja w sumie do kruszynek nie należę (170cm wzrostu, 77 pod biustem i dość szerokie ramiona) wiec chciałbym większe. Pan doktor dał mi wtedy do wyboru 330 lub 350 i powiedział żebym na tydzień przed op. zadeklarował który chce. Przymierzyłam, znowu wyszły maciorowato, no własnie, bo u mnie są niżej osadzone te wyjściówki i tu niestety pan doktor potwierdził że niestety ale to będzie taki efekt... (na ostatniej wizycie powiedział żebym się zastanwoiła czy zaakceptuje taki efekt bo moze nie warto robić op?) No i na ostatniej wizycie na którą przyjechałam ze strachem w oczach ze wyjdzie mi autostrada zaproponował 375... Pytałam go jakie mi wybierze i powiedział że to pacjentka wybiera... zaśmiałam sie tlyko ze na następnej wizycie dojdziemy do 400!!!
14.03 dr MW Edytowane przez margo50100 Czas edycji: 2013-02-03 o 16:29 |
|
|
|
|
#11779 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
A może te wkładki do przymiarek nie do końca trafione? Ty do tego samego lekarza na konsultacje jeździsz 3 raz? Implant w piersi chyba tak łatwo jak ta wkładka do przymiarki nie podda grawitacji, bo trzyma go mięsień, skóra itp, Przynajmniej tak mi się wydaje. Co do Twojej budowy, to nie przesadzaj szczupak jesteś. Jeżeli chodzi o autostradę, to trzeba chyba logicznie wypośrodkować, żeby nie było tak, że nie masz autostrady ale za to masz implant od krtani po pępek. Popatrz w tych tabelach, bo tej samej pojemności implant może mieć różne wymiary. I to lekarze biorą pod uwagę na równi z pojemnością.
|
|
#11780 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
co do wkładek, to nie mam pojęcia, to były te tzn sizery czyli nie stricte sam implant tylko ta wkładka co symuluje jak wygląda pierś po powiększeniu... a jakie Ty (i wy dziewczyny też) masz odczucia co do przymiarki a efektu który uzyskałaś? większe? mniejsze? "w tym samym miejscu" klatki piers?!? ![]() tak, ten sam lekarz ![]() i tu nie chodzi o grawitacje która zadziała za powiedzmy 10 lat tylko efekt zaraz po op... no włąsnie, ten implant jakiś mi sie też kosmiczny wydaje, a to jest rysunek doktora...!
14.03 dr MW Edytowane przez margo50100 Czas edycji: 2013-02-03 o 17:11 |
|
|
|
|
#11781 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Dziewczyny, mówicie, żeby nie ściągać stanika, ale przeciez dr powiedział, że mogę się spokojnie kąpać i myć cycuchy, to wtedy muszę ściągnąć ;P
|
|
#11782 |
|
Raczkowanie
|
cześć dziewczyny jeden dzień nie zaglądałam i musze nadrabiać tak zasuwacie
mam pytnko do dziewczyn które mają anatomy czy jak nie macie stanika a macie tylko sukienke z dekoldem albo bluzke to ładnie wyglądaja bo mi się wydaje, że jak będe miała anatomy to zawsze bede musiała je podnosic stanikimem żeby tak troche było je widać bo te okrągłe to nie trzeba bo od razu widać takie półkola w dekoldzie do nastepnej konsultacji zwariuje bo ciagle mam jakieś pytania.
|
|
|
|
#11783 |
|
Raczkowanie
|
Mi lekarz pozwolił codziennie ściągać stanik i się kąpać się , tylko nie moczyć szwów A po kąpieli wysuszyć jak były plastry suszarką. Tak też robię i nic się nie dzieje.
|
#11784 |
|
Raczkowanie
|
A jak się czujesz ogólnie french miki jesteś zadowolona z cycuchów, mocno bolało po op i czy jeszcze bolą?
|
|
|
|
#11785 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Na pierwszej konsultacji powiedziałam, że chce małe i jędrne. Zaproponował mi 200ml do jednej 250ml do drugiej piersi i to było dla mnie ok. W domu po przymiarce woreczkowej i rozmowach na forum uznałam, że to jednak mało i że jak już robie cycki to ma być je widać, zadzwoniłam z zapytaniem czy da się większe w moim przypadku, lekarz pow. że tak tylko musimy się jeszcze spotkać przed zabiegiem i dobrać rozmiar. Pokazałam moje fotki z przymiarki, pokazałam fotke nagiego biustu jaki mi się podobał i powiedziałam, że z przymiarek wynika, że tak ze 350ml bym chciała. Lekarz wysłuchał, obejrzał i powiedział, że w takiej sytuacji proponuje 275 i 325 do drugiej piersi bo 350 jest za dużo, że będzie problem z gojeniem. A to co proponuje to już da mi spore piersi ale nie przymierzałam niczego, pokazał mi jak wygląda taka wkładka i była oooogromna i ciężka w moim odczuciu a jak przed op. wykonał rysunek na moim ciele to byłąm przerażona wielkością tych kółek i gdybym tym się sugerowała to bym uciekła...kółka były oooogrooomneee ---------- Dopisano o 18:14 ---------- Poprzedni post napisano o 18:07 ---------- Cytat:
21.06.2012 Mentory okrągłe 325/275 Edytowane przez belseno Czas edycji: 2013-02-03 o 18:11 |
||
|
|
|
#11786 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
widać, że będą piękniaste, już nie mogę się doczekać jak zmiekną generalnie czuję się wspaniale ![]() Cytat:
Zadałam tylko jedno pytanie dr'owi "czy nie będą za duże?" (bo też mi się wydawały ogromne) ale powiedzieł "nie, no coś Ty". I tak zaczęła i skończyła się historia wybierania implantów. Wydaje mi się, że czasem lepiej jest zdać się na lekarza i nie zaśmiecać głowy niepotrzebnymi zmartwieniami. Ufff ![]() ---------- Dopisano o 18:21 ---------- Poprzedni post napisano o 18:18 ---------- Mi dzisiaj (3 dzień po operacji) powiedział, że mogę moczyć cycuchy tylko uważać na szwy i wymieniać gazę i suszyć plastry. Ciekawa jestem od czego to zależy...
|
|
#11787 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja to chyba jestem taki straszny cykor i boje sie że ie będę zadowolona z efektu dlatego chcę podjąć w miarę możliwości świadomą decyzję co do implantu... no i też dlatego że może moje piersi nie są takie klasyczne haha Pozdrawiam Cię Miki, cieszę sie że tak dobrze sie czujesz i jesteś zadowolona!
|
|
#11788 |
|
Raczkowanie
|
Margo a masz możliwość konsultacji u innego dr? myślę, że warto.
|
|
|
|
#11789 |
|
Raczkowanie
|
Margo ja też głupieje z tym moim rozmiarem. Ja mam mieć anatomiczne 305 i teraz boje się że będą za małe, a nie chce wydać tyle pieniędzy na marne. Choć swoich piersi nie mam wcale, wiec może ten rozmiar będzie dla mnie dobry. Chciałabym wrzucić swoją wyjściówkę, ale nie mam aparatu, a mój telefon, jakoś nie chce się połączyć z komputerem
|
|
|
|
#11790 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Chirurgia plastyczna
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:04.

na razie mnie nie uwiera ani nic bo nie czuje w ogole tych piersi, tylko jak je dotykam to czuje rekami jakie są, więc chce na nie popatrzyć troszkę, bo jeszcze nie widziałam w lustrze. Trochę się obawiam

Ja trudno po pół godziny płakała co 5 min wchodziłam żeby się uspokoiła albo mnie zobaczyła i po tygodniu mam aniołka
. Jak inni przychodzą to mi zazdroszczą , ze dzieci nie chodzą do nocy pomimo imprezy. KONSEKWENCJA ... wiem ze nie jest łatwe , ale tydzień warty przemęczenia. W sumie to Twoje czwarte dziecko to powinnaś już wiedzieć, choć każde jest zawsze zupełnie inne, wiem to z autopsji.
bo ciekawa jestem jakimi implantami byscie mnie wypelnily

Na pierwszej konsultacji powiedziałam, że chce małe i jędrne. Zaproponował mi 200ml do jednej 250ml do drugiej piersi i to było dla mnie ok. W domu po przymiarce woreczkowej i rozmowach na forum uznałam, że to jednak mało i że jak już robie cycki to ma być je widać, zadzwoniłam z zapytaniem czy da się większe w moim przypadku, lekarz pow. że tak tylko musimy się jeszcze spotkać przed zabiegiem i dobrać rozmiar. Pokazałam moje fotki z przymiarki, pokazałam fotke nagiego biustu jaki mi się podobał i powiedziałam, że z przymiarek wynika, że tak ze 350ml bym chciała. Lekarz wysłuchał, obejrzał i powiedział, że w takiej sytuacji proponuje 275 i 325 do drugiej piersi bo 350 jest za dużo, że będzie problem z gojeniem. A to co proponuje to już da mi spore piersi ale nie przymierzałam niczego, pokazał mi jak wygląda taka wkładka i była oooogromna i ciężka w moim odczuciu a jak przed op. wykonał rysunek na moim ciele to byłąm przerażona wielkością tych kółek i gdybym tym się sugerowała to bym uciekła...kółka były oooogrooomneee