Myaówka-czyli piknik, cycuchy i pogaduchy. Przed i po powiekszaniu piersi cz.8 - Strona 393 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Chirurgia plastyczna

Notka

Chirurgia plastyczna Interesujesz się chirurgią plastyczną? Poddałaś się zabiegowi lub go rozważasz? Dołącz do nas. Podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-02-03, 13:41   #11761
french_miki
Raczkowanie

Dot.: Myaówka-czyli piknik, cycuchy i pogaduchy. Przed i po powiekszaniu piersi cz.8

Cytat:
Napisane przez iloona79 Pokaż wiadomość
A dlaczego chcesz ściągnąć ten gorset?
Tak dr kazal,czy coś Cię uwiera? Bo wiem,ze do sciągnięcia szwów chyba trzeba nic nie ruszać,ale wiem ze u różnych lekarzy to róznie jest...
Żeby je trochę pooglądać na razie mnie nie uwiera ani nic bo nie czuje w ogole tych piersi, tylko jak je dotykam to czuje rekami jakie są, więc chce na nie popatrzyć troszkę, bo jeszcze nie widziałam w lustrze. Trochę się obawiam
Stary 2013-02-03, 13:43   #11762
ania2003
Raczkowanie

Dot.: Myaówka-czyli piknik, cycuchy i pogaduchy. Przed i po powiekszaniu piersi cz.8

Z tego co kojarzę, to jusi ma wrócić po weekendzie i wszystko uzupełni
Stary 2013-02-03, 13:50   #11763
horo_2
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ania2003 Pokaż wiadomość
Moja zupełnie nie akceptowała smoków, ale przez 7 dni pokrzyczy , a ósmego będzie jak aniołek, jeżeli jest sucha, nakarmiona i przy tobie nie krzyczy, to znaczy ze to tylko terror Ja trudno po pół godziny płakała co 5 min wchodziłam żeby się uspokoiła albo mnie zobaczyła i po tygodniu mam aniołka. Jak inni przychodzą to mi zazdroszczą , ze dzieci nie chodzą do nocy pomimo imprezy. KONSEKWENCJA ... wiem ze nie jest łatwe , ale tydzień warty przemęczenia. W sumie to Twoje czwarte dziecko to powinnaś już wiedzieć, choć każde jest zawsze zupełnie inne, wiem to z autopsji.[COLOR=Silver] Wiem , ze to ciężka walka więc życzę powodzenia

oj, każde inne
cała moja poprzednia trójeczka sama odpuściła sobie pierś doszybciutko, wiec nie mialam żadnych problemów... do tego od powrotu do domu ze szpitala spali w swoich łóżeczkach ...
a czwarta malusia nie chce i juz ... z miękkim serduchem ciężko być mi konsekwentną

Cytat:
Napisane przez Amorcio Pokaż wiadomość
Kochana musze bo ciekawa jestem jakimi implantami byscie mnie wypelnily
wstawiaj focie
zaraz pokombinujemy

3.02.2014 - wracam do ćwiczeń
horo_2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-03, 14:14   #11764
tonia87
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez iloona79 Pokaż wiadomość
Pewnie niejdena z Was słyszała nazwę NATUR HOUSE?
Jestem ciekawa,czy któras korzystała z ich porad?
mnie to zastanawia. bo nigdy nie korzystałam z ich usług ale słyszałam, że oni dietę układają z własnego asortymentu a on trochę kosztuje.... no i cała zabawa w to kosztuje parę stówek miesięcznie prawda to?
tonia87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-03, 14:30   #11765
iloona79
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez tonia87 Pokaż wiadomość
mnie to zastanawia. bo nigdy nie korzystałam z ich usług ale słyszałam, że oni dietę układają z własnego asortymentu a on trochę kosztuje.... no i cała zabawa w to kosztuje parę stówek miesięcznie prawda to?
Tak,tak-jakoś chyba 600pln moja mama płaciła miesięcznie...

French_miki
ja bym nie ryzykowała ściągania tego samej tak krótko po zabiegu-tu były takie co też chcialy,bo ciekawość je zżerała
No ale dziewczyny jednak odradzały...poczekaj do zdjęcia szwów,to już niedługo
iloona79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-03, 14:41   #11766
lauren25
Raczkowanie

Witam się w ten słoneczny dzień!

Mało mnie na forum od jakiegoś czasu ale staram się być na bieżąco z wpisami żeby czegoś nie przegapić

W końcu sie zmobilizowałam i dodałam zdjęcia na 2 mce... same oceńcie czy cos się wizualnie zmieniło, ja jedynie zauwałyłam że 2cm mi uciekły
Na pocieszenie zrobiłam sobie kolaże z porównaniem jak było przed i jak jest po

pozdrowionka!
Stary 2013-02-03, 14:44   #11767
iloona79
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez lauren25 Pokaż wiadomość

Mało mnie na forum od jakiegoś czasu ale staram się być na bieżąco z wpisami żeby czegoś nie przegapić

W końcu sie zmobilizowałam i dodałam zdjęcia na 2 mce... same oceńcie czy cos się wizualnie zmieniło, ja jedynie zauwałyłam że 2cm mi uciekły

pozdrowionka!

Witamy,Sprawdzimy,Porówna my
Stary 2013-02-03, 14:49   #11768
Amorcio
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez tonia87 Pokaż wiadomość
Prawda Toniu, moja mama tez korzystala z uslug ale odpócila wlasnie z powodow finansowych.
Amorcio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-03, 15:03   #11769
margo50100
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez lauren25 Pokaż wiadomość

pozdrowionka!
veni, vidi... nooooo muszę powiedzieć, że są naprawde piękne!!!! idealne proporcje, kawał pięknego cycuszka i drugi kawal pięknego cycuszka. Byłabym szczęśliwa jakby mi sie takie udały po op.

a co znaczy że Ci 2 cm uciekły?

Dzień dobry wysztskim!

---------- Dopisano o 14:59 ---------- Poprzedni post napisano o 14:50 ----------

Cytat:
Napisane przez Amorcio;

[/COLOR
Margo, Miki mam zdjecia z tej sesji bez stanika, gdzie zakrywam cycuszki dlońmi wstawie je to zobaczycie co krylo sie w staniku. Zrobilam tez fotki mojego rozszalalego cyca jak odatawilam corcie w listopadzie i musze zrobic fotke teraz. Bedziecie widzialy dlaczego decyzja o implantach.
Amorcio, wracam własnie z Twojego albumu...a tam nic nowego?
także czekamy
ps. oczytałam Twoje posty, to takie piękne że w wieloletnim związku nadal tak czule o sobie mówicie/piszecie, tęsknicie i cenicie sie nawzajem, naprawdę miło mi się Ciebie czytało

---------- Dopisano o 15:03 ---------- Poprzedni post napisano o 14:59 ----------

Cytat:
Napisane przez french_miki Pokaż wiadomość
Żeby je trochę pooglądać na razie mnie nie uwiera ani nic bo nie czuje w ogole tych piersi, tylko jak je dotykam to czuje rekami jakie są, więc chce na nie popatrzyć troszkę, bo jeszcze nie widziałam w lustrze. Trochę się obawiam
Miki, tez myślę, ze jesli lekarz nie zalecił to nie ściągaj biustonisza... chociaz ja sama jestems trasznie ciekawa bo mi Twoj Pan doktor ten sam implant "wymierzył"... wiec jak już popełnisz ten grzech to nie zpaomnij o zdjeciach
nie nie, żartuje, nie zaglądaj
Stary 2013-02-03, 15:06   #11770
niezapominajka1987
Raczkowanie

Ania2003, iloona79. gdyby się tak tylko dało, żebyście od siebie odjęły i mi dały Każda z nas byłaby zadowolona, bo wam by ubyło a mi wreszcie przybyło
niezapominajka1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-03, 15:16   #11771
margo50100
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez niezapominajka1987 Pokaż wiadomość
Ania2003, iloona79. gdyby się tak tylko dało, żebyście od siebie odjęły i mi dały Każda z nas byłaby zadowolona, bo wam by ubyło a mi wreszcie przybyło
ja też sie dorzucę i oddam pare zbednych kilosków, już taka nie bede

---------- Dopisano o 15:16 ---------- Poprzedni post napisano o 15:08 ----------

Dzieczyny widzę że znowu mój post zginął...

wczoraj byłam na konsultacji nr 3 (oj biedny ten mój doktor). Opowiedziałam mu o moich obawach, że niestety ale jak szczyt implantu znajdzie się na wysokości brodawki to niestety ale dwa tiry przejadą mi klatce jeden obok drugiego...
No to Pan doktor zaproponował Natrelle MF355, lub FF 375...
Oczywiscie nie byłabym sobą gdybym nie porposiła tym razem o rozrysowanie tego jak by to wyglądało na mojej klatce piersiowej...
zdjecia wrzuciłam do albumu nr 3...
Wiecie, w szoku jestem bo wydawało mi sie, że pierś zacznie się w tym miejscu gdzie teraz, a pan doktor narysował 2 cm niżej...
i w ogóle w ogóle wygląda to dziwnie...
jak miałbybyście ochotę mi coś doradzić to BARDZO WAS O TO PROSZĘ

ja już się zastanawiam czy jakiegoś liftu piersi by się nie dało zrobić..?
Stary 2013-02-03, 15:26   #11772
przedpo
Raczkowanie

Cytat:
Ja właśnie wróciłam od J.J. i dowiedziałam się, że wszystko w porządku. Są spuchnięte, ale ponoć zachowują sie lepiej niż dr myślał
Dobrze, że piszesz o tych rozstepach, ja widziałam na mojej karcie informacyjnej, że kremów na rozstępy można używać dopiero po 2 tygodniach? Może coś się tu pomyliło? Bo chciałabym używać też, żeby broń boże ich nie mieć. ;>
Ja na razie sie poje tego gorsetu sciagać, ale dzisiaj na pewno to zrobie wieczorem. A czujesz już je? Bo ja na razie się czuję jakbym macała protezy tylko w środku bolą ;]
Hmm mi po zdjęciu szwów powiedział dr, żeby smarować, bo skóra może być przesuszona, ale nie mówił jakim. Ja smaruje raz zwykłym, raz takim na rozstępy dla kobiet w ciąży Phar. Eris, ale w sumie też myślałam, żeby znaleźć jakiś mega delikatny czyli np dla dzieci na początek, bo najważniejsze, żeby skóra była nawilżona i elastyczna. Chociaż....jak mają się zrobić to chyba i tak się zrobią przy takim naciągnięciu skóry po op:/

Czy czuję? Raczej nie, tzn mam czucie w sutkach, w prawym całkowicie w lewym trochę słabiej, ale za to jak przejadę w okolicach lewego sutka to jest to czucie takie lekko bolesne. Może wynika to właśnie z tego, że ta skóra taka naciagnięta...no nie wiem. Ale ogólnie to takie drętwuski są i chyba jeszcze tak długo będzie...

już są ojaaa
przedpo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-03, 15:26   #11773
iloona79
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez margo50100 Pokaż wiadomość
wczoraj byłam na konsultacji nr 3 (oj biedny ten mój doktor). Opowiedziałam mu o moich obawach, że niestety ale jak szczyt implantu znajdzie się na wysokości brodawki to niestety ale dwa tiry przejadą mi klatce jeden obok drugiego...
Oczywiscie nie byłabym sobą gdybym nie porposiła tym razem o rozrysowanie tego jak by to wyglądało na mojej klatce piersiowej...
Wiecie, w szoku jestem bo wydawało mi sie, że pierś zacznie się w tym miejscu gdzie teraz, a pan doktor narysował 2 cm niżej...

Margo,
wysłałam Ci zapro,bo musze zobaczyć na co Ty tak tam narzekasz
Stary 2013-02-03, 15:30   #11774
przedpo
Raczkowanie

Cytat:
A ja za okolo 6,5mca
Amorcio, u Ciebie to brzmi, jakbyś na dzidziusia czekała

już są ojaaa
Stary 2013-02-03, 15:45   #11775
celina777
Rozeznanie

Cytat:
Celinka wykapalam dzis mojego piesa. Wyglada zarabiscie, klebek waty, pachnacej waty Uwielbiam go
No sobie wyobrazam jaki slodziak moje po kapaniu jak szczurki hehe...smieszne takie
Amorcio dawaj jakies foty bo tu zagladam co chwile i nic
Stary 2013-02-03, 15:48   #11776
niezapominajka1987
Raczkowanie

Margo gdybym jeszcze od Ciebie przyjęła to musiałabym się już chyba turlać, bo chodzić nie dałabym rady Też zaraz wysyłam zaproszenie, mam nadzieję, że przyjmiesz
Stary 2013-02-03, 15:50   #11777
przedpo
Raczkowanie

Cytat:
ja też sie dorzucę i oddam pare zbednych kilosków, już taka nie bede

---------- Dopisano o 15:16 ---------- Poprzedni post napisano o 15:08 ----------

Dzieczyny widzę że znowu mój post zginął...

Margo, na dole jest niżej o 2 cm, ale ogólnie wysokość tego implantu jakaś duża mi się wydaje. A czy na którejś z konsultacji usłyszałaś zdanie lekarza zanim powiedziałaś o wszystkich swoich wątpliwościach. Mam na myśli to czy poznałaś zdanie lekarza (a chyba oni mają oko do tego co i ile wkładać w te piersi) zanim mu zasugerowałaś, że tu za szeroko, tu za nisko itp?

już są ojaaa
Stary 2013-02-03, 16:24   #11778
margo50100
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez przedpo Pokaż wiadomość
Margo, na dole jest niżej o 2 cm, ale ogólnie wysokość tego implantu jakaś duża mi się wydaje. A czy na którejś z konsultacji usłyszałaś zdanie lekarza zanim powiedziałaś o wszystkich swoich wątpliwościach. Mam na myśli to czy poznałaś zdanie lekarza (a chyba oni mają oko do tego co i ile wkładać w te piersi) zanim mu zasugerowałaś, że tu za szeroko, tu za nisko itp?
no właśnie, być może nie usłyszałam a być może jestem w zbyt wielkim ...stresie i nie pamiętam żeby mi powiedział "ja Pania widze w takim" "ten bedzie dla Pani najlepszy". Bo po kolei to było tak:
Na pierwszej wizycie dał mi do przymierzenia 300, założyłam w biustonoszu elastycznym i cycki zwisły tak ze oparły mi sie o brzuch, więc przestraszona powiedział że "nie nie musza być mniejsze" i dał mi 275. Te jako ze lżejsze to nie opadły tak nisko więc powiedziałam że ok, moga być te. Pan Doktor pochwalił mnie za rozsądek. No ale siadłyśmy z Krystel która wtedy była na drugiej konsultacji i Krystel mi powiedziała ze jej też tak implanty opadły w tym gabinetowym staniku dlatego ona do przymiarki je sobie przytrzymuje za ramiączka...
Na drugą konsultacje pojechałam i powiedziałam, że obawiam sie że te 275 za małe bo ja w sumie do kruszynek nie należę (170cm wzrostu, 77 pod biustem i dość szerokie ramiona) wiec chciałbym większe.
Pan doktor dał mi wtedy do wyboru 330 lub 350 i powiedział żebym na tydzień przed op. zadeklarował który chce.
Przymierzyłam, znowu wyszły maciorowato, no własnie, bo u mnie są niżej osadzone te wyjściówki i tu niestety pan doktor potwierdził że niestety ale to będzie taki efekt... (na ostatniej wizycie powiedział żebym się zastanwoiła czy zaakceptuje taki efekt bo moze nie warto robić op?)
No i na ostatniej wizycie na którą przyjechałam ze strachem w oczach ze wyjdzie mi autostrada zaproponował 375...
Pytałam go jakie mi wybierze i powiedział że to pacjentka wybiera...

zaśmiałam sie tlyko ze na następnej wizycie dojdziemy do 400!!!

Edytowane przez margo50100
Czas edycji: 2013-02-03 o 16:29
margo50100 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-03, 16:55   #11779
przedpo
Raczkowanie

Cytat:
no właśnie, być może nie usłyszałam a być może jestem w zbyt wielkim ...stresie i nie pamiętam żeby mi powiedział "ja Pania widze w takim" "ten bedzie dla Pani najlepszy". Bo po kolei to było tak:
Na pierwszej wizycie dał mi do przymierzenia 300, założyłam w biustonoszu elastycznym i cycki zwisły tak ze oparły mi sie o brzuch, więc przestraszona powiedział że "nie nie musza być mniejsze" i dał mi 275. Te jako ze lżejsze to nie opadły tak nisko więc powiedziałam że ok, moga być te. Pan Doktor pochwalił mnie za rozsądek. No ale siadłyśmy z Krystel która wtedy była na drugiej konsultacji i Krystel mi powiedziała ze jej też tak implanty opadły w tym gabinetowym staniku dlatego ona do przymiarki je sobie przytrzymuje za ramiączka...
Na drugą konsultacje pojechałam i powiedziałam, że obawiam sie że te 275 za małe bo ja w sumie do kruszynek nie należę (170cm wzrostu, 77 pod biustem i dość szerokie ramiona) wiec chciałbym większe.
Pan doktor dał mi wtedy do wyboru 330 lub 350 i powiedział żebym na tydzień przed op. zadeklarował który chce.
Przymierzyłam, znowu wyszły maciorowato, no własnie, bo u mnie są niżej osadzone te wyjściówki i tu niestety pan doktor potwierdził że niestety ale to będzie taki efekt... (na ostatniej wizycie powiedział żebym się zastanwoiła czy zaakceptuje taki efekt bo moze nie warto robić op?)
No i na ostatniej wizycie na którą przyjechałam ze strachem w oczach ze wyjdzie mi autostrada zaproponował 375...
Pytałam go jakie mi wybierze i powiedział że to pacjentka wybiera...

zaśmiałam sie tlyko ze na następnej wizycie dojdziemy do 400!!!
Hmmm ostatnie stwierdzenie Pana dra coś nie bardzo profesjonalnie brzmi
A może te wkładki do przymiarek nie do końca trafione?
Ty do tego samego lekarza na konsultacje jeździsz 3 raz? Implant w piersi chyba tak łatwo jak ta wkładka do przymiarki nie podda grawitacji, bo trzyma go mięsień, skóra itp, Przynajmniej tak mi się wydaje.
Co do Twojej budowy, to nie przesadzaj szczupak jesteś. Jeżeli chodzi o autostradę, to trzeba chyba logicznie wypośrodkować, żeby nie było tak, że nie masz autostrady ale za to masz implant od krtani po pępek. Popatrz w tych tabelach, bo tej samej pojemności implant może mieć różne wymiary. I to lekarze biorą pod uwagę na równi z pojemnością.

już są ojaaa
Stary 2013-02-03, 17:10   #11780
margo50100
Raczkowanie

Cytat:
Hmmm ostatnie stwierdzenie Pana dra coś nie bardzo profesjonalnie brzmi
A może te wkładki do przymiarek nie do końca trafione?
Ty do tego samego lekarza na konsultacje jeździsz 3 raz? Implant w piersi chyba tak łatwo jak ta wkładka do przymiarki nie podda grawitacji, bo trzyma go mięsień, skóra itp, Przynajmniej tak mi się wydaje.
Co do Twojej budowy, to nie przesadzaj szczupak jesteś. Jeżeli chodzi o autostradę, to trzeba chyba logicznie wypośrodkować, żeby nie było tak, że nie masz autostrady ale za to masz implant od krtani po pępek. Popatrz w tych tabelach, bo tej samej pojemności implant może mieć różne wymiary. I to lekarze biorą pod uwagę na równi z pojemnością.

co do wkładek, to nie mam pojęcia, to były te tzn sizery czyli nie stricte sam implant tylko ta wkładka co symuluje jak wygląda pierś po powiększeniu...
a jakie Ty (i wy dziewczyny też) masz odczucia co do przymiarki a efektu który uzyskałaś? większe? mniejsze? "w tym samym miejscu" klatki piers?!?
tak, ten sam lekarz
i tu nie chodzi o grawitacje która zadziała za powiedzmy 10 lat tylko efekt zaraz po op...
no włąsnie, ten implant jakiś mi sie też kosmiczny wydaje, a to jest rysunek doktora...!

Edytowane przez margo50100
Czas edycji: 2013-02-03 o 17:11
margo50100 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-03, 17:56   #11781
french_miki
Raczkowanie

Cytat:
Hmm mi po zdjęciu szwów powiedział dr, żeby smarować, bo skóra może być przesuszona, ale nie mówił jakim. Ja smaruje raz zwykłym, raz takim na rozstępy dla kobiet w ciąży Phar. Eris, ale w sumie też myślałam, żeby znaleźć jakiś mega delikatny czyli np dla dzieci na początek, bo najważniejsze, żeby skóra była nawilżona i elastyczna. Chociaż....jak mają się zrobić to chyba i tak się zrobią przy takim naciągnięciu skóry po op:/

Czy czuję? Raczej nie, tzn mam czucie w sutkach, w prawym całkowicie w lewym trochę słabiej, ale za to jak przejadę w okolicach lewego sutka to jest to czucie takie lekko bolesne. Może wynika to właśnie z tego, że ta skóra taka naciagnięta...no nie wiem. Ale ogólnie to takie drętwuski są i chyba jeszcze tak długo będzie...
No to ja też poczekam do ściągnięcia szwów pewnie z tym smarowaniem

Dziewczyny, mówicie, żeby nie ściągać stanika, ale przeciez dr powiedział, że mogę się spokojnie kąpać i myć cycuchy, to wtedy muszę ściągnąć ;P
Stary 2013-02-03, 18:02   #11782
ninka28
Raczkowanie

cześć dziewczyny jeden dzień nie zaglądałam i musze nadrabiać tak zasuwacie mam pytnko do dziewczyn które mają anatomy czy jak nie macie stanika a macie tylko sukienke z dekoldem albo bluzke to ładnie wyglądaja bo mi się wydaje, że jak będe miała anatomy to zawsze bede musiała je podnosic stanikimem żeby tak troche było je widać bo te okrągłe to nie trzeba bo od razu widać takie półkola w dekoldzie do nastepnej konsultacji zwariuje bo ciagle mam jakieś pytania.
ninka28 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-03, 18:05   #11783
ania2003
Raczkowanie

Cytat:

Dziewczyny, mówicie, żeby nie ściągać stanika, ale przeciez dr powiedział, że mogę się spokojnie kąpać i myć cycuchy, to wtedy muszę ściągnąć ;P
Mi lekarz pozwolił codziennie ściągać stanik i się kąpać się , tylko nie moczyć szwów A po kąpieli wysuszyć jak były plastry suszarką. Tak też robię i nic się nie dzieje.
Stary 2013-02-03, 18:06   #11784
ninka28
Raczkowanie

Cytat:

A jak się czujesz ogólnie french miki jesteś zadowolona z cycuchów, mocno bolało po op i czy jeszcze bolą?
ninka28 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-03, 18:14   #11785
belseno
Zadomowienie

Cytat:

co do wkładek, to nie mam pojęcia, to były te tzn sizery czyli nie stricte sam implant tylko ta wkładka co symuluje jak wygląda pierś po powiększeniu...
a jakie Ty (i wy dziewczyny też) masz odczucia co do przymiarki a efektu który uzyskałaś? większe? mniejsze? "w tym samym miejscu" klatki piers?!?
tak, ten sam lekarz
i tu nie chodzi o grawitacje która zadziała za powiedzmy 10 lat tylko efekt zaraz po op...
no włąsnie, ten implant jakiś mi sie też kosmiczny wydaje, a to jest rysunek doktora...!
wiecie, że ja nie miałam przymiarki u doktora Na pierwszej konsultacji powiedziałam, że chce małe i jędrne. Zaproponował mi 200ml do jednej 250ml do drugiej piersi i to było dla mnie ok. W domu po przymiarce woreczkowej i rozmowach na forum uznałam, że to jednak mało i że jak już robie cycki to ma być je widać, zadzwoniłam z zapytaniem czy da się większe w moim przypadku, lekarz pow. że tak tylko musimy się jeszcze spotkać przed zabiegiem i dobrać rozmiar. Pokazałam moje fotki z przymiarki, pokazałam fotke nagiego biustu jaki mi się podobał i powiedziałam, że z przymiarek wynika, że tak ze 350ml bym chciała. Lekarz wysłuchał, obejrzał i powiedział, że w takiej sytuacji proponuje 275 i 325 do drugiej piersi bo 350 jest za dużo, że będzie problem z gojeniem. A to co proponuje to już da mi spore piersi ale nie przymierzałam niczego, pokazał mi jak wygląda taka wkładka i była oooogromna i ciężka w moim odczuciu a jak przed op. wykonał rysunek na moim ciele to byłąm przerażona wielkością tych kółek i gdybym tym się sugerowała to bym uciekła...kółka były oooogrooomneee wydawało mi się że będa pod brodą a dół schodził mocno na żebra a teraz...no cóż uważam, że to była najlepsza decyzja powiedzieć jakie mam oczekiwania i zdać się na doktora...ja pojęcia nie miałam jaki mi rodzaj implantu da w sensie szerokości, wysokości i takie tam...

---------- Dopisano o 18:14 ---------- Poprzedni post napisano o 18:07 ----------

Cytat:

ja do czasu ściągnięcia szwów miałam zakaz moczenia szwów i nie mogłam ściągać stanika. Myłam się od pasa w dół a górę mokrym ręcznikiem

Edytowane przez belseno
Czas edycji: 2013-02-03 o 18:11
belseno jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-03, 18:21   #11786
french_miki
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez ania2003 Pokaż wiadomość
Mi lekarz pozwolił codziennie ściągać stanik i się kąpać się , tylko nie moczyć szwów A po kąpieli wysuszyć jak były plastry suszarką. Tak też robię i nic się nie dzieje.
Tak też mi zlecił i tak też będę robiła

Cytat:
Napisane przez ninka28 Pokaż wiadomość
A jak się czujesz ogólnie french miki jesteś zadowolona z cycuchów, mocno bolało po op i czy jeszcze bolą?
Bolą bolą, ale bez przesady, po prostu pobolewają, a tylko mają gorsze momenty np w nocy. Jak dla mnie do takiego bólu da się przyzwyczaić. Przed chwilą je obejrzałam pierwszy raz. Z racji tego, że ja nie miałam praktycznie gruczołu to wyraźnie widać przejście między gruczołem a właściwą skórą, ale to wcześniej mój dr zapowiedział i powiedział, że to z czasem się wygładzi. Oprócz tego wielkość cacy, nie są jakies ogromne, ale bardzo proporcjonalne widać, że będą piękniaste, już nie mogę się doczekać jak zmiekną generalnie czuję się wspaniale

Cytat:
Napisane przez belseno Pokaż wiadomość
wiecie, że ja nie miałam przymiarki u doktora Na pierwszej konsultacji powiedziałam, że chce małe i jędrne. Zaproponował mi 200ml do jednej 250ml do drugiej piersi i to było dla mnie ok. W domu po przymiarce woreczkowej i rozmowach na forum uznałam, że to jednak mało i że jak już robie cycki to ma być je widać, zadzwoniłam z zapytaniem czy da się większe w moim przypadku, lekarz pow. że tak tylko musimy się jeszcze spotkać przed zabiegiem i dobrać rozmiar. Pokazałam moje fotki z przymiarki, pokazałam fotke nagiego biustu jaki mi się podobał i powiedziałam, że z przymiarek wynika, że tak ze 350ml bym chciała. Lekarz wysłuchał, obejrzał i powiedział, że w takiej sytuacji proponuje 275 i 325 do drugiej piersi bo 350 jest za dużo, że będzie problem z gojeniem. A to co proponuje to już da mi spore piersi ale nie przymierzałam niczego, pokazał mi jak wygląda taka wkładka i była oooogromna i ciężka w moim odczuciu a jak przed op. wykonał rysunek na moim ciele to byłąm przerażona wielkością tych kółek i też wydawało mi się że będa pod brodą a dół schodził mi mocno na żebra a teraz...no cóż uważam, że to była najlepsza decyzja powiedzieć jakie mam oczekiwania i zdać się na doktora...ja pojęcia nie miałam jaki mi rodzaj implantu da w sensie szerokości, wysokości i takie tam...a gdybym sugerowała się kółkiem narysowanym tuż przed op. na ciele to bym uciekła... ono było oooogrooomneee
Ja w ogóle nic nie czytałam, nie obczajałam, ani nie oglądałam zanim nie poszłam na konsultacje. Dr dał mi ulotki, żebym sobie poczytała o tych implantach, żebym mogła sobie zdecydować której firmy chcę i zobaczyć jaki będę miała rozmiar itp. Wszystko podał mi od razu po wymierzeniu mnie wzdłuż i wszerz, ale przymiarkę też zrobił. W kazdym razie ja na moje implanty po prostu się zgodziłam i zaakceptowałam, w ogóle się nie zastanawiałam nad tym czy będą pasowały i czy na pewno.
Zadałam tylko jedno pytanie dr'owi "czy nie będą za duże?" (bo też mi się wydawały ogromne) ale powiedzieł "nie, no coś Ty". I tak zaczęła i skończyła się historia wybierania implantów.
Wydaje mi się, że czasem lepiej jest zdać się na lekarza i nie zaśmiecać głowy niepotrzebnymi zmartwieniami.

Ufff

---------- Dopisano o 18:21 ---------- Poprzedni post napisano o 18:18 ----------

Cytat:
Napisane przez belseno Pokaż wiadomość
ja do czasu ściągnięcia szwów miałam zakaz moczenia szwów i nie mogłam ściągać stanika. Myłam się od pasa w dół a górę mokrym ręcznikiem
Mi dzisiaj (3 dzień po operacji) powiedział, że mogę moczyć cycuchy tylko uważać na szwy i wymieniać gazę i suszyć plastry. Ciekawa jestem od czego to zależy...
Stary 2013-02-03, 18:33   #11787
margo50100
Raczkowanie

Cytat:
Tak też mi zlecił i tak też będę robiła

Bolą bolą, ale bez przesady, po prostu pobolewają, a tylko mają gorsze momenty np w nocy. Jak dla mnie do takiego bólu da się przyzwyczaić. Przed chwilą je obejrzałam pierwszy raz. Z racji tego, że ja nie miałam praktycznie gruczołu to wyraźnie widać przejście między gruczołem a właściwą skórą, ale to wcześniej mój dr zapowiedział i powiedział, że to z czasem się wygładzi. Oprócz tego wielkość cacy, nie są jakies ogromne, ale bardzo proporcjonalne widać, że będą piękniaste, już nie mogę się doczekać jak zmiekną generalnie czuję się wspaniale

Ja w ogóle nic nie czytałam, nie obczajałam, ani nie oglądałam zanim nie poszłam na konsultacje. Dr dał mi ulotki, żebym sobie poczytała o tych implantach, żebym mogła sobie zdecydować której firmy chcę i zobaczyć jaki będę miała rozmiar itp. Wszystko podał mi od razu po wymierzeniu mnie wzdłuż i wszerz, ale przymiarkę też zrobił. W kazdym razie ja na moje implanty po prostu się zgodziłam i zaakceptowałam, w ogóle się nie zastanawiałam nad tym czy będą pasowały i czy na pewno.
Zadałam tylko jedno pytanie dr'owi "czy nie będą za duże?" (bo też mi się wydawały ogromne) ale powiedzieł "nie, no coś Ty". I tak zaczęła i skończyła się historia wybierania implantów.
Wydaje mi się, że czasem lepiej jest zdać się na lekarza i nie zaśmiecać głowy niepotrzebnymi zmartwieniami.

Ufff [COLOR="Silver"]

---------- Dopisano o 18:21 ---------- Poprzedni post napisano o 18:18 ----------
Powiem tylko tyle: zazdroszczę! O ile jest Ci łatwiej!!!
Ja to chyba jestem taki straszny cykor i boje sie że ie będę zadowolona z efektu dlatego chcę podjąć w miarę możliwości świadomą decyzję co do implantu...
no i też dlatego że może moje piersi nie są takie klasyczne haha

Pozdrawiam Cię Miki, cieszę sie że tak dobrze sie czujesz i jesteś zadowolona!
Stary 2013-02-03, 18:34   #11788
maja2013
Raczkowanie

Margo a masz możliwość konsultacji u innego dr? myślę, że warto.
maja2013 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-03, 18:47   #11789
niezapominajka1987
Raczkowanie

Margo ja też głupieje z tym moim rozmiarem. Ja mam mieć anatomiczne 305 i teraz boje się że będą za małe, a nie chce wydać tyle pieniędzy na marne. Choć swoich piersi nie mam wcale, wiec może ten rozmiar będzie dla mnie dobry. Chciałabym wrzucić swoją wyjściówkę, ale nie mam aparatu, a mój telefon, jakoś nie chce się połączyć z komputerem Może wtedy Wy byście mi coś doradziły. Pod "piersiami" mam 72cm, a w "piersiach" 78 Mam bardzo wąską klatke i lekarz nie chce mi dać wiekszych bo powiedział, że wejdą mi pod pachy! Wy jesteście doświadczone, doradzcie coś prosze, bo jeszcze tylko 3 tygodnie do operacji Czy jest bardzo duża różnica między implantem 305 a 325?
Stary 2013-02-03, 19:03   #11790
french_miki
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez niezapominajka1987 Pokaż wiadomość
Margo ja też głupieje z tym moim rozmiarem. Ja mam mieć anatomiczne 305 i teraz boje się że będą za małe, a nie chce wydać tyle pieniędzy na marne. Choć swoich piersi nie mam wcale, wiec może ten rozmiar będzie dla mnie dobry. Chciałabym wrzucić swoją wyjściówkę, ale nie mam aparatu, a mój telefon, jakoś nie chce się połączyć z komputerem Może wtedy Wy byście mi coś doradziły. Pod "piersiami" mam 72cm, a w "piersiach" 78 Mam bardzo wąską klatke i lekarz nie chce mi dać wiekszych bo powiedział, że wejdą mi pod pachy! Wy jesteście doświadczone, doradzcie coś prosze, bo jeszcze tylko 3 tygodnie do operacji Czy jest bardzo duża różnica między implantem 305 a 325?
Ja mam 305 i przed samą operacją przymierzałam jeszcze 330, różnica była niewielka, ale 305 wyglądały naturalniej. Tyle wiem

Nowe wątki na forum Chirurgia plastyczna

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości