![]() |
#121 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Facet zajęty = facet niedostępny?
[1=18d73f41c1c01aef8fdf04b 5e3282c14752c25f5_62181c6 d1d29a;39000478]Nie, nigdzie nie napisałam, że twój model jest dziwny, a to właśnie mi zarzuciałaś.
Niekoniecznie. Wystarczy sobie znaleźć faceta z podobnymi upodobaniami względem spędzanego czasu. Ja się nigdzie nie będę kryć, jak się komuś nie podoba, to nie musi brać udziału ![]() ---------- Dopisano o 15:44 ---------- Poprzedni post napisano o 15:35 ---------- Odpowiedż można wywniskować z innych moich postów ![]() Nie, no jeśli zaczynamy czepiać się do pojedynczych słów to mija się z celem taka rozmowa. Sens wypowiedzi nt czasu był jaki był, co zmienia użycie słowa "dziwny"? Zajęty facet jakiekolwiek nie miałby upodobania będzie się z Tobą krył aby jego partnerka się nie dowiedziała, to raczej oczywiste. Chyba, że oboje prowadzą tego typu styl życia, co raczej nie zdarza się często, przyznaj. Schadzki z kochankami zawsze organizuje się w ukryciu. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#122 | |||||
Zadomowienie
|
Cytat:
Oczywiscie nie mowie, ze nie warto sprawy postawic uczciwie i jasno, tylko tyle, ze ta trzecia i tak bedzie zdzira i tak, w oczach byłej i otoczenia. Niezaleznie od tego, czy zawinila tylko tym, ze jest i ze komus sie spodobala, a pech chcial, ze ten ktos byl zajety, czy regularnie sypiala z zajetym facetem. Cytat:
![]() ![]() Uważam, że łatwo oceniać rozne sytuacje z boku, ale wszyscy jestesmy ludzmi. Otoczenie ma na nas wplyw czy tego chcemy czy nie, a i nie jestesmy w stanie okreslic z cala pewnoscia, ze za x lat sami nie zostaniemy "obsadzeni" w ktorejs z tych 3 ról Cytat:
Cytat:
1) moze to wynikac z roznic miedzy partnerami i nie musi oznaczac, ze kobieta cos robi typowo zle, moga byc po prostu niedopasowani 2) facet moze faktycznie byc niewiernym dupkiem i tyle 3) facet mogl faktycznie stracic glowe dla "tej trzeciej", moze sie akurat okazac ze to ona jest jego zapisana w gwiazdach druga polowka ![]() i jeszcze multum innych mozliwosci... Takze tak jak piszesz - wina moze byc po czesci mniejszej lub wiekszej w nas samych, ale wcale nie musi. Bywa i tak, ze w zwiazku wszystko jest jak najbrdziej ok, a mimo to.. Cytat:
![]() ![]() ![]() A pisze to z perspektywy osoby, ktorej zdarzylo sie w zyciu byc przez chwile na kazdym z tych miejsc i jeszcze na dodatek w mojej rodzinie namieszala pewna "trzecia", wiec teoretycznie powinnam zywic nienawisc do wszelkich takich kobiet ![]()
![]() ![]() Edytowane przez claudiiin Czas edycji: 2013-02-03 o 18:58 |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#123 | |||
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#124 |
Zakorzenienie
|
[1=18d73f41c1c01aef8fdf04b 5e3282c14752c25f5_62181c6 d1d29a;39002562]Nie popadaj w skrajność. Brak monogamii nie oznacza setek partnerów seksualnych i braku jakiejkolwiek selekcji. Jednak tych partnerów jest siłą rzeczy więcej, i wiadomo raczej, że faceci wiedzą z kim mają do czynienia. Nie jest tak, że jakaś opinia jednak idzie za kobietą, skoro żyje tak latami? Wielokrotnie zdarzyło mi się zdziwić, jak moje miasto jest "małe" choć kilkusettysięczne. Znajomi znajomych itd..
Zmienia to, że używając słowa 'dziwny' miałabym na myśli zupełnie co innego niż to, o co mi rzeczywiście chodziło. Odniosłam wrażenie, że wg Ciebie model spędzania wolnego czasu jest tylko jeden i to na dodatek niemożliwy do pogodzenia z widywaniem się z zajętym facetem. A tak nie jest. Ok. Wyjaśnione. No to mamy impas, bo ja się nie będę z nikim kryć. Widać w takim razie problem mnie nie dotyczy, bo trafiam na niekryjących się facetów, co oznacza, że ich partnerki się na to godzą Dziwne rzeczywiście. Może oni mają partnerki czy żony w innych miastach? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#125 | ||||
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Ja osobiście normalnie nigdy bym zajętego faceta nie ruszyła ale teraz nawet nie znam żadnego w wieku 15-35. Po prostu nie znam, na ulicach nie widuję, zniknęli jak w seksmisji. Nic dziwnego, że kobiety po studiach biorą sobie nawet licealistów bo nie ma nikogo innego. |
||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#126 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#127 |
Zakorzenienie
|
[1=18d73f41c1c01aef8fdf04b 5e3282c14752c25f5_62181c6 d1d29a;39008152]Tylko co to za "opinia"? Mnie nie zależy na opinii ludzi, którzy oceniają przez pryzmat ilości partnerów seksualnych. To prymitywne.[/QUOTE]
Opinia mężczyzn, potencjalnych partnerów, o tę opinię mi chodziło. Wydaje mi się, że patrzą na kobietę również przez pryzmat ilości zaliczonych partnerów i są mało zainteresowani znajomością z tą kobietą. Edytowane przez laisla Czas edycji: 2013-02-02 o 21:55 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#128 |
Konto usunięte
|
Akurat liczba partnerów dla mnie jest ważna. Nie musze być pierwsza dla faceta, ale dziesiąta na pewno nie będę. A już w ogóle setna czy tysięczna. To o czymś jednak świadczy, że ktoś ma skłonności, że mógł złapać jakieś choroby, że ma dużo eks, z którymi pewnie nie pozałatwiał wszystkich spraw. Ja podziękuję.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#129 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#130 |
Konto usunięte
|
Jedni są, inni nie są. Nie ma obowiązku zadawania się z ludźmi, którzy nas nie tolerują. Z resztą po czym mają poznać ilość partnerów seksualnych? Nikt na czole nie ma wypisanych.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#131 |
Zadomowienie
|
[1=18d73f41c1c01aef8fdf04b 5e3282c14752c25f5_62181c6 d1d29a;39011933]Z resztą po czym mają poznać ilość partnerów seksualnych? Nikt na czole nie ma wypisanych.[/QUOTE]
Chodzi o to, ze jest cos takiego jak reputacja, ktora ciagnie sie za nami czy tego chcemy czy nie, no chyba, ze bardzo bysmy sie kryli z naszymi podbojami, ale jak sama pisalas - Ty sie nie kryjesz, a ludzie to jednak plotkarskie stworzenia ![]() Jednak dla wiekszosci ludzi seks nie jest tak powszednia i calkiem odarta z uczuc czynnoscia jak np. jedzenie kanapki (i moim zdaniem dobrze), wiec malo kto ma ochote byc piecdziesiata partnerka czy partnerem... Nie sadze, zeby to bylo prymitywne ![]()
![]() |
![]() |
#132 | |
Zakorzenienie
|
[1=18d73f41c1c01aef8fdf04b 5e3282c14752c25f5_62181c6 d1d29a;39011933]Jedni są, inni nie są. Nie ma obowiązku zadawania się z ludźmi, którzy nas nie tolerują. Z resztą po czym mają poznać ilość partnerów seksualnych? Nikt na czole nie ma wypisanych.[/QUOTE]
Mówiłam o sytuacji gdy kobieta prowadzi taki styl życia wiele lat, to raczej oczywiste, że nawet w dużym mieście partnerzy z kręgu zainteresowań wiedzą o niej cokolwiek.Mając teraz pewnie dwadzieścia parę lat niewiele myślisz o swoich potrzebach i możliwościach ich zaspokojenia później. Może być tak, że chętnych zabraknie i na seks i na zwyczajny związek. ---------- Dopisano o 15:45 ---------- Poprzedni post napisano o 15:40 ---------- Cytat:
![]() Dopóki człowiek młody i zbuntowany przeciwko panującemu porządkowi świata to jeszcze wszystko jakoś się układa, jednak gdy mijają kolejne wiosenki to sprawa się coraz bardziej komplikuje. Obawiam się, że taka kobieta może być bardzo nieszczęśliwa, samotna i zgorzkniała na starość gdy jej koleżanki cieszyć się będą swoją spokojną, sprawdzoną miłością przez wiele lat i ..wianuszkiem wnuków ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#133 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() A wątek jest o podrywaniu zajętych. To jest niezależne od wieku, buntu i nawet nie musi być zbieżne z dużą iloscią partnerów seksualnych na dobrą sprawę. Można przez 20 lat przygruchać sobie, powiedzmy, dwóch takich i nie będzie potem 50latki z setką partnerów na koncie. I to też nie wyklucza posiadania jednego sprawdzonego partnera, ani posiada dzieci i wnuków. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#134 |
Zakorzenienie
|
[1=18d73f41c1c01aef8fdf04b 5e3282c14752c25f5_62181c6 d1d29a;39017611]Tak myślałam, że zaczną się w końcu spekulacje na temat mojego stylu życia, wieku, tego co myślę i dlaczego
![]() A wątek jest o podrywaniu zajętych. To jest niezależne od wieku, buntu i nawet nie musi być zbieżne z dużą iloscią partnerów seksualnych na dobrą sprawę. Można przez 20 lat przygruchać sobie, powiedzmy, dwóch takich i nie będzie potem 50latki z setką partnerów na koncie. I to też nie wyklucza posiadania jednego sprawdzonego partnera, ani posiada dzieci i wnuków.[/QUOTE] Dziwi Ciebie to? Masz dość szokujące poglądy dla większości społeczeństwa. A wątek stał się inspiracją tylko dla tej rozmowy jak wiesz. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#135 |
Zadomowienie
|
Lisbeth, jeszcze tak odnoszac sie do tego, co pisalas wczesniej... Mowisz, ze apsekt finansowy nie jest wazny, ale jak by nie patrzec podwojne zycie kosztuje i nie jestem przekonana co do tego, ze (przynajmniej w polskich realiach) przecietny zdradzajacy mąż ma tyle kasy, aby zapewnic swojej rodzinie zycie na poziomie i jeszcze dodatkowo spedzac sobie czas z kochanka tak roznorodnie jak w typowym monogamicznym zwiazku. Twoje stwierdzenie, ze jak dla Ciebie to facet nie musi miec zadnych swoich pieniedzy wydaje mi sie naciagane, mam wrazenie ze na dluzsza mete to po prostu musi meczyc... Ta swiadomosc, ze oprocz spotykania sie na seks w mieszkaniu tej "trzeciej" nie ma juz kasy na nic wiecej, bo tą kasą zarządza w pewnym stopniu inna kobieta (zona).
A pomijajac juz kwestie pieniedzy, tak sobie mysle, ze ja po prostu nie moglabym nie przejmowac sie czy tez znosic tego, ze dziele sie facetem z kims innym. Ze nie jestem jedyna i najwazniejsza (bo tak jest, niezaleznie od tego, co nam wmawia ten zdradzajacy facet). Mysle, ze gdybym zakochala sie w zajetym mezczyznie to po dosc krotkim czasie postawilabym sprawe jasno i zmusila go do zrobienia kroku w ktoras strone. Albo woz, albo przewoz. Wiem ze to powazna decyzja, wiec nie kazalabym mu jej podejmowac od razu, ale nie wyobrazam sobie latami dać się mamić jakimis obietnicami wspolnego zycia w blizej nieokreslonej przyszlosci, ktora pewnie i tak nigdy nie nadejdzie. Natomiast gdyby facet rzeczywiscie zakonczyl z mojego powodu zwiazek ze swoja dotychczasowa dziewczyna/zona i widzialabym, ze jest we mnie zakochany to mysle, ze nie dreczylyby mnie mysli typu "czy on pozniej nie zrobi tego samego ze mna". Czemu - pisalam juz 2 posty temu ![]()
![]() |
![]() |
#136 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#137 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#138 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#139 |
Zakorzenienie
|
[1=18d73f41c1c01aef8fdf04b 5e3282c14752c25f5_62181c6 d1d29a;39019124]Nie napisałam, że facet nie musi mieć żadnych swoich pieniędzy. Napisałam, że ja nie chcę być sponsorowana oraz że nie chcę sponsorować jego. A poza tym kto mówił o związku na wzór monogamicznego? Przecież podrywając faceta (nieważne czy zajętego czy nie) wcale nie trzeba liczyć na stały związek ani na jakieś szczególne uczucie.[/QUOTE]
Nie uwierzę, że jara Cię fakt bycia jedną z wielu i to, że facet wkłada w kilka szpar jednocześnie. Nawet szukając sobie faceta do seksu chciałabym, żeby nie pchał gdzie popadnie.
![]() |
#140 |
Konto usunięte
|
Bo mnie nie jara. To bez znaczenia. I przypominam, że uprawianie seksu z kilkoma partnerami nie oznacza uprawiania seksu z kim popadnie.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#141 |
Zakorzenienie
|
Gdybym usłyszała, że mój facet uprawia seks z kilkoma innymi kobietami pomyślałabym, że bzyka co podejdzie - i nie wnikałabym w jego prawdziwą motywację.
Dla mnie facet, który zdradza szuka szpary do zaliczenia i tyle. Nie wnikam w jego problemy, bo od tego są specjaliści albo zdradzana kobieta. Nie uwierzę, że szuka "jedności dusz". To zwykły szparołap, któremu chodzi wyłącznie o seks, a cała reszta to nadbudowa usprawiedliwiająca.
![]() |
#142 |
Zakorzenienie
|
Ale Lisabeth w takim układzie też chodziłoby wyłącznie o seks, więc nie ma z tym problemu
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#143 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#144 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#145 | ||
Zadomowienie
|
[1=18d73f41c1c01aef8fdf04b 5e3282c14752c25f5_62181c6 d1d29a;39019124]Nie napisałam, że facet nie musi mieć żadnych swoich pieniędzy. Napisałam, że ja nie chcę być sponsorowana oraz że nie chcę sponsorować jego. A poza tym kto mówił o związku na wzór monogamicznego? Przecież podrywając faceta (nieważne czy zajętego czy nie) wcale nie trzeba liczyć na stały związek ani na jakieś szczególne uczucie.[/QUOTE]
No tak, ale jak juz ktos slusznie zauwazyl - w sytuacji kiedy on nie ma pieniedzy, a Ty nie chcesz go sponsorowac to Wasze mozliwosci spedzania wolnego czasu sa mocno ograniczone. Chyba, ze chodzi rzeczywiscie tylko i wylacznie o seks - wtedy faktycznie nic wiecej procz lozka nie jest potrzebne (a i lozko nie jest warunkiem koniecznym ![]() Cytat:
![]() [1=18d73f41c1c01aef8fdf04b 5e3282c14752c25f5_62181c6 d1d29a;39019929]Bo mnie nie jara. To bez znaczenia. I przypominam, że uprawianie seksu z kilkoma partnerami nie oznacza uprawiania seksu z kim popadnie.[/QUOTE] Racja, ale bardzo pradopodobne jest ze rotacja partnerek jest dosyc duza ![]() Cytat:
![]() Ciekawa jestem, co myslicie o takiej sytuacji (dotyczacej bliskiej mi osoby zreszta, jestem jedna z nielicznych wtajemniczonych). Kobieta A jest dlugo z facetem B, kochaja sie, wszystko jest super. Nagle kobieta A poznaje faceta C, na punkcie ktorego zaczyna szalec i ktoremu w koncu, mimo oporow, ulega. Zaczynaja regularnie sypiac ze soba i choc wiele ich rozni a o uczuciach rzadko rozmawiaja, wiadomo ze iskrzy miedzy nimi. Kobieta A kocha swojego B, ale jest jej tez cudownie i swiezo z facetem C, choc nie brakuje sprzeczek miedzy nimi, bo oboje raz sie zachowuja jakby faktycznie chodzilo tylko o seks, a czasami jakby chcieli czegos wiecej. Nagle okazuje sie, ze facet C przespal sie z owczesna przyjaciolka kobiety A - kobieta D, ktora tez byla w kregu wtajemniczonych w cala sytuacje i na dodatek byla eks faceta C ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#146 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#147 | |||
ma zielone pojęcie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Kobieta A winna jest zdrady, a facet C pomagania w tej zdradzie. A dlaczego facet C postąpił tak, jak postąpił? Pewnie miał ochotę na seks i z A, i z D ![]()
![]() |
![]() |
#148 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#149 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Co do C, po prostu patrzac na ta sytuacje przyszlo mi do glowy, ze mogl tak postapic, bo poczul sie usprawiedliwiony - skoro A tez kogos miala i nie zamierzala tego stanu rzeczy zmieniac ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#150 |
Zakorzenienie
|
[1=51e83afea3b91707dbf3887 d008ce6a0f5de39ea_626dbf7 23f6b2;38979137]Jest takie powiedzenie:
Jeśli wyjdziesz za mężczyznę, który zdradza żonę, wyjdziesz za mężczyznę, który zdradza żonę. Wersja dla młodszych osób: Jeśli będziesz z mężczyzną, który zdradza partnerkę, będziesz z mężczyzną, który zdradza partnerkę. To jest prosta zasada, której tak wiele pięknych i mądrych kobiet nie chce przyjąć do wiadomości. Skoro facet skusił się na inną będąc w związku, to ta inna (kiedy już z nim wejdzie w związek) ma niemalże gwarancję szwajcarskiego banku, że wcześniej czy później facet zrobi z nią to samo. I tyle.[/QUOTE] Wspaniałe przysłowie. ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:01.