|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 9 części naszego wątku ??
|
|||
| Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.9 |
|
8 | 16,00% |
| Niesiemy światu tę wieść radosną, nasze dzieciaki urodzą się wiosną! V-VI 2013, cz.9 |
|
28 | 56,00% |
| Brzuszki rosną, dzieci też a nasz wątek jest the best! Mamy V-VI 2013 cz.9 |
|
2 | 4,00% |
| Rosną brzuchy, w nich maluchy; mamy się cieszą, milczeniem nie grzeszą. V-VI 2013 cz.9 |
|
1 | 2,00% |
| Trzęsą się brzuszki, wychodzą pępuszki, niedługo ujrzymy maluszki. V-VI 2013 cz.9 |
|
3 | 6,00% |
| Kolejne wizyty za nami, snujemy macierzyńskie plany - Mamy V-VI 2013 cz.9 |
|
2 | 4,00% |
| Robią się z nas grubasy, ale w głowie nam bobasy. Mamy V-VI 2013 cz.9 |
|
2 | 4,00% |
| Ciężko nam się ruszać, więc spędzamy czas na pogaduchach. Mamy V-VI 2013 cz.9 |
|
0 | 0% |
| Tyjemy i płaczemy, za chwilę się śmiejemy - przez hormony szalejemy. V-VI 2013 cz.9 |
|
0 | 0% |
| Bejbik mnie kopie a ja colę żłopię? Mamy V-VI 2013 cz.9 |
|
0 | 0% |
| Fasolencja w brzuszek ciśnie, zaraz z tyłka mi wypryśnie. Mamy V-VI 2013 cz.9 |
|
1 | 2,00% |
| Mam żylaki, mam rozstępy no i brzuch mocno wydęty. Mamy V-VI 2013 cz.9 |
|
0 | 0% |
| Rozstępują się nam brzuszki, jednak rosną też cycuszki. Mamy V-VI 2013 cz.9 |
|
3 | 6,00% |
| Głosujący: 50. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3121 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: My tu sobie gadu, gadu, a Maleństwa dają czadu - Mamy V-VI 2013 cz.8
Cytat:
|
|
|
|
|
#3122 |
|
Zakorzenienie
|
ku................... wa rozspisalam sie na pol strony a ten zasrany wizaz poprostu ........ ,,., k...wa muli i nei ma juz
![]() Happy damy rade z wozkiem heheh nie ma weny pisac tego wszystkiego
|
#3123 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Kupić jeden porządny wózek (najlepiej używany), do którego jeśli będzie potrzeba będę wkładać niemowlę, ale głównie używać chusty. No i w razie gdyby nie zaakceptowała chustowania (zakładam taką opcję, oj zakładam), żeby ten wózek był. A jakby się okazało, że chustę super uwielbia to jak zacznie siadać kupiłabym może nosidełko, bo wygodniejsze w zakładaniu i szybsze, a efekty te same. Wózek zawsze mogę sprzedać wtedy lub w ogóle później. Nie mam od kogo pożyczyć wózka, chciałabym kupić używany, ale właśnie któryś z tych spacerówek, żeby potem nie pozbywać się jednego i wymieniać na porządniejszy, w razie gdyby chustowanie upadło. To skomplikowanie brzmi, tak jakbym w ogóle nie wiedziała czego chcę ![]() ---------- Dopisano o 21:18 ---------- Poprzedni post napisano o 21:17 ---------- Banka, wiem, że damy radę, wiem A mi dziś wizaż chodzi normalnie
|
|
#3124 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Happy jednak nie zniklo tylko dodalo si ena poprzedniej stronie, wnnnerwia mnie juz !!!! cuda oceanuu too mooj lezaczek!!! hehehe juz od miesiaca jestem na niego nasta wiona i w tym tyg. go kupuje heheh
|
|
#3125 | |||
|
Zakorzenienie
|
jesli mam byc szczera, to chyba odpadly nam wszystkie wydatki...ubranka, grzechotki, zabawki, jakies wiszace pianinka na lozeczko, mata sensoryczna, czapki, sliniaki, laktator, kocyki, koldra i poduszka (ale pomyslimy nad kupnem nowej). ogolnie jest tego mnostwo...fakt, ze sporo ciuszkow odrzucimy jako typowo meskie z autkami
ale reszta swietna. caly tyl samochodu zaladowany, a zabralismy ubranka moze do pol roku. no i czeka na nas jeszcze jumper i inne p.i.e.r.d.o.l.y jak juz mala bedzie siedziala.brakuje podgrzewacza, przewijaka, rozka, wozka (na upartego jest spacerowka graco, ale trzeba wymienic kola, bo po dwojce dzieci), monitora (ale to juz nasze widzi-mi-sie), kosmetykow i rzeczy aptecznych do szpitala ![]() Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 21:42 ---------- Poprzedni post napisano o 21:23 ---------- Cytat:
![]() Cytat:
dzisiejsza kolejna opcja Inglesina Magnum Bike http://www.tosia.pl/inglesina-magnum-bike_p141 ladny, duze kola. nie podoba mi sie kratka zamiast kosza, spacerowka tez jakas taka nijaka wybredna jestem.
Edytowane przez diabli Czas edycji: 2013-02-03 o 21:53 |
|||
|
|
|
#3126 |
|
Zakorzenienie
|
heloł, nadrobiłam weekend w końcu
![]() chciałam pogratulować mieszkań axelli i happy!!! ![]() ja dzisiaj robiłam placki po zbójnicku i w ogóle intensywny weekend miałam, sprzątanie, goście, śniegu znów nasypało... no a teraz młody szaleje po truskawkach z maślanką nie wiem, czy to na znak, że mu smakuje, czy raczej niebardzo???aha, chciałam się wypowiedzieć na temat żelaza jako dawna anemiczka chroniczna i córka anemiczki głębokiej (lekarze mówili na moją mamę "chodząca śmierć") powiem wam - zwróćcie uwagę na dietę!!! dużo słodyczy, byle jakie kalorie, a na to tabletka z żelazem - to żadne wyjście! wchłania się to z tabletki baaardzo kiepsko, żołądek też niezawsze dobrze reaguje (ja miałam nieprzyjemności żołądkowe po wszelkich preparatach z żelazem do łykania, moja mama rzygała momentalnie i musiała przejść na zastrzyki, które jej zmasakrowały tyłeczek ). owszem, jeśli reagujecie w porządku na preparaty z żelazem, to sobie bierzcie, ale przede wszystkim jedzcie to, co żelazo zawiera i/lub poprawia wchłanianie żelaza
|
#3127 | ||
|
Zakorzenienie
|
ja szykuje sie na bunt nastolatki tekstem "petronelo tak nie bedziemy dyskutowac"
Cytat:
przez dobre 3 lata zachwycalam sie jakie ma fajne imie, az kiedys mama zawolala "Korneliaaaa!" i troche zburzyla moj swiat. tz zaproponowal najpierw Lene, pozniej Hanie, w koncu zmienil na Nele. ja upieralam sie przy Zojce (Zoja, Zojeczka) bo to od dawna moje imie nr 1. Cytat:
|
||
|
|
|
#3128 |
|
Zakorzenienie
|
jest mi cholernie źle... czuje sie dziś taka samotna... dopiero wrócił mi net...
|
#3129 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
A moja sąsiadka miała TT od momentu wyjścia ze szpitala i młody fantastycznie przyjął te butle w połączeniu z piersią. I jakie to ma znaczenie? Każde dziecko jest inne, a mnie grzeją takie panie mądralińskie. ![]() Cytat:
Jak dla mnie dużo za dużo i poza tym największy minus - nie są to te anti-colic. Wózek nie w moim typie, ale cena bardzo mi się podoba. ![]() Cytat:
![]() Witam i o zdrówko pytam. Mam do nadrobienia jeszcze duuużo, ale dam radę. Dzisiaj teściowa przysłała mi zdjęcia niektórych rzeczy, które do tej pory kupiła dla dzidziolka. Jestem w niektórych zakochana. Oprócz tego kupiłam sobie wczoraj piłkę i grzecznie na niej siedzę. No i zauważam, że dzidziuś zaczyna coraz częściej fikać, a właściwie, to ja coraz częściej go czuję. ![]() Idę czytać! |
|||||
|
|
|
#3130 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
chciałam sprawdzić czy cokolwiek się zmieni i zmieniło się o 0,1
|
|
|
|
|
#3131 |
|
Zakorzenienie
|
wyprawka od mojej siostry...podobno same niezbedne niezbednosci hehe
Lozeczko + materac Fotelik Butelki mala i duza Smoczki do butelek ( 0 - maly otwor) Sliniaki Niedrapki Rozek Kocyk Pościel do lozeczka plus przescieradlo Pieluchy terowe 20-30szt. Pampersy (1 i 2) Śpioszki/pajacyki 10szt. Body 4-5 szt. Czapeczki bawelna Skarpetki 5-6par Dres Spirytus do pepka Oliwka Krem na odparzenia sudocream Plyn do kapieli Recznik x2 Alantan (do twarzy) Sol fizjologiczna Termometr Chusteczki nawilżone Waciki Wata, zapałki lub gruszka do nosa Szczoteczka do „wlosow” Termometr do wody Wanienka Nurofen czopki dla niemowlaka Herbatka koperkowa po 1 dniu hipp Nożyczki do paznokci Laktator Gabka/myjki Przewijak Szczotka do butelek Termometr na butelke lub podgrzewacz Termos/pokrowiec termiczny Grzechotki Cerata pod przescieradlo Ochraniacz na lozeczko Poduszka do karmienia Proszek jelp/lovela Staniki do karmienia 2szt. Wkładki laktacyjne Osłonki na sutki Szczotka silikonowa do dziasel na palec Do szpitala Mama Termometr Koszule nocne Klapki pod prysznic Witaminy Kapcie Przybory toaletowe Dokumenty Do porodu Podkłady Tantum rosa Woda do picia Majtki wielorazowe Podpaski Dziecko Pampersy Ubranka Smoczek Chusteczki nawilzajace Oliwka Skarpetki i niedrapki Na wyjście Fotelik Ubranka dla dziecka i mamy Edytowane przez diabli Czas edycji: 2013-02-03 o 22:19 |
|
|
|
#3132 |
|
Zakorzenienie
|
Diabli - wata, zapałki LUB gruszka? Czyli co? Jeśli nie gruszka to watą i zapałkami grzebać w nosie?
|
|
|
|
#3133 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
bo są tańsze i z takimi samymi składami lub lepszymi. Żelaza dodatkowo żadnego, jedynie czerpie z jedzenia. Pytałam mojego gin. czy nie powinnam dodatkowo sobie czegoś łykać (startowałam z hemoglobiną 12,7 obecnie mam 11,3) i mówił że jak na razie nie ma potrzeby. Bo wynik jest Ok jak dla kobiet w ciąży na tym etapie. Ponoć jak się spożywa za dużo żelaza to podrażnia to w jakiś sposób przełyk, i może wywoływać właśnie bóle brzucha, twardnienia itd.
|
|
#3134 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a jednak anemia jest. tyle, ze u mnie od liceum zawsze hemoglobina byla dosc niska. chcialam oddawac krew honorowo, czekalam na 18stke, pozniej nie puszczala mnie waga (50+), nastepnie to zelazo...dopiero po solidnej diecie i kuracji ascoferem udalo mi sie doprowadzic do porzadku i krew oddawac jeszcze we wrzesniu pani w punkcie krwiodawstwa byla zachwycona moim wynikiem i sprawdzala z niedowierzaniem 2 razy w ciazy wyniki byly ok, teraz znow polecialy w dol.---------- Dopisano o 22:32 ---------- Poprzedni post napisano o 22:28 ---------- Cytat:
wyciagnac wata na zapalce...ale uzywala glownie gruszki. frida jej nie przekonala. no i w necie juz wtedy krazyly te zdjecia http://deser.pl/deser/1,111857,13318..._w_srodku.html
|
||
|
|
|
#3135 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A co do tej gruszki - ile ona musiała tam nie zaglądać
|
|
|
|
|
#3136 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() a podrażniać to żelazo może... nie wspominam dobrze tamtych czasów, kiedy musiałam łykać Cytat:
|
|
#3137 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Dzięki
|
||
|
|
|
#3138 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a gruszka jest gumowa i w calosci, ona ja rozciela, a to obrzydlistwo to nie kozy...tylko plesn. wlasnie szukam czy sa otwierane gruszki...my mamy chyba jakas taka podobna http://allegro.pl/aspirator-gruszka-...966288804.html musze jej sie przyjrzec. |
|
|
|
|
#3139 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
) transika poprzedzając to kulturalnym: A męskich nie było?. Cytat:
za mieszkanie! ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Rano zadzwonił budzik, pięknie się wyszykowałam, pomaszerowałam do kuchni zrobić śniadanko, odsłaniam zasłonki i... I tak oto zakończyła się nasza dzisiejsza wyprawa do Ikei... Kolejne podejście... sobota!
|
|||||
|
|
|
#3140 |
|
Zakorzenienie
|
na to wychodzi
chciałam się przekonać jak to jest z tymi preparatami
|
|
|
|
#3141 |
|
Zakorzenienie
|
ooo, Ash, dobrze że jesteś! chciałam ci napisać, co na razie w ramach pierwszych, nieśmiałych prób zmieszałam. za zrobienie tłuścioszka do brzucha zabiorę się później, weekend zabiegany i czasu nie było, ale na szybcika do małego pojemniczka dałam:
- bezzapachowe mleczko do ciała alterra (fajny skład i świetnie się nadaje do wzbogacania właśnie) - olej z dzikiej róży - olej z kiełków pszenicy - ja dodałam olejek zapachowy, można, nie trzeba... jak kto lubi ![]() oleje w stosunku do mleczka: 50:50 około... łatwo się rozprowadza, nie ma babrania, a przebosko nawilża!
|
#3142 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no i koktajl pietruszkowy No ale w sumie logiczne, że jak ciąpek się tam nazbiera to w końcu grzyb się wda kolejny argument ZA fridą
|
|
|
|
|
#3143 |
|
Zakorzenienie
|
http://www.netto.pl/gazetka-flash.html?id=116 netto - od jutra
pisalyscie juz, ale jest gazetka w necie. sliczna posciel i kocyk w malpki. podklady na materac, przescieradla, koldra poduszka, rozek, termopokrowiec na butelki (tomme moga nie wejsc ) Ash, znalazlam wczoraj jeszcze cos takiego http://allegro.pl/szczoteczka-do-zeb...966290493.html http://allegro.pl/nuby-zel-do-mycia-...982066865.html zel mnie zaciekawil, ale nie ma info od kiedy mozna stosowac. |
|
|
|
#3144 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
miałam podobny model, moja mała nie leżała w nim dłużej niż 15 minut... u nas się nie sprawdziło sprzedałam po miesiącu ale straciłam na nim niewiele Mamusie jakie jesteście zaopatrzone u nas jak na razie to jesteśmy na etapie porządków i przeglądania tego co mamyPo ubranka nikt się jeszcze nie zgłosił, dlatego powtórzę się (bo mozliwe, że nie każdy doczytał) JEŻELI KTÓRAŚ Z WAS KOCHANE MAMUSIE JEST W TRUDNEJ SYTUACJI TO CHĘTNIE POMOGĘ I ODDAM UBRANKA DLA DZIEWCZYNKI NA DOBRY POCZĄTEK Sprzedawać ubranek nie będę (po prostu mi na tym nie zależy), mogę ewentualnie (jeżeli któraś z Was krępuje się zupełnie za darmo) wymienić się za jakiś drobiazg dla maluszka Ubranek mam tyle że spokojnie wystarczy dla 3 a nawet 4 osób, albo dla trojaczków Czekam na PV, kolorowych snówEdytowane przez acha131321 Czas edycji: 2013-02-03 o 23:12 |
|
|
|
|
#3145 |
|
Zakorzenienie
|
Can drogi i beznadziejny
już go oglądaliśmy i to taka mega ciężka landara że szok. napaleni byliśmy na niego jak szczerbaty na suchary ale nam momentalnie przeszło teraz prym wiedzie ten: http://www.babyactive.pl/twinni-2/ tylko bez ichnich fotelików. wiecie co? przerzucilismy temat wózka na kwiecień. nie mamy pomysłu co i jak a kupować na lapu capu to bez sensu. marchewka to między ratuszem a mostem z napisem stomatologa to jest centrum stomatologii ![]() praski jest przy katedrze floriana, naprzeciw wejścia do parku praskiego. A co do odsylania to ja jeszcze nie spotkałam nikogo kogo by z któregokolwiek szpitala odeslali ja nie wiem czy to nie jakieś urban legend ;-)
|
|
|
|
#3146 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
przejdę się jutro i zobaczę |
|
|
|
|
#3147 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
pozyczylismy dzisiaj od mamy sokowirowke i od jutra bede szalec. ale bardziej od tego soku ciesza mnie placki ziemniaczane (nie bedzie trzeba trzec). natke pietruszki tez juz kupilam i dodaje gdzie sie da. moze rumience wroca
|
|
|
|
|
#3148 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
To kiedy otwierasz mini sklepik dla mam? ![]() A tak poważnie, gdzie kupiłaś olej z kiełków pszenicy? Jak patrzyłam na stronki sklepów z półproduktami kosmetycznymi to nigdzie go nie widziałam... |
|
|
|
|
#3149 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale świta mi, że mój chrzestny ma i nie używa jutro się do niego uśmiechnę ![]() --- małż wkracza do wyra, więc spadam dobranoc |
|
|
|
|
#3150 |
|
Zakorzenienie
|
Jeju, przerażacie mnie z tą hemoglobiną, ja kolejną morfoligię mam 22.02, ale też nie była nigdy za wysoka.
Słuchajcie, tak sobie pomyślałam, że nie każda z nas kupuje gazety dla mam, ja np. dziś kupiłam po raz pierwszy. I tam są takie np. mini artykuły/ porównania/ rady , które mogą nam się przydać, więc poskanowałam. Może będziemy tak sobie wklejały, jak któraś znajdzie coś godnego uwagi. A swoją drogą apropo historii Axelle o dziewczynie, która do 5 mc nie wiedziała , że jest w ciąży to w gazecie jest artykuł o dziewczynie, która do szpitala przyjechała z bólem brzucha i okazało się, że rodzi. Ona w szoku bo brała całą ciąże tabletki antykoncepcyjne, po tych 21 dniach brania zawsze miała 3-4 dni @, brzuch urósł jej mało, przytyła tylko 5 kg, ruchów dziecka nie czuła, bo miało mało wód płodowych i się nie ruszało. A urodziła zdrową córeczkę laktator.jpg o odparzeniach1.jpg o odparzeniach2.jpg o pępku.jpg A i jeszcze mam pytanko- z czego kupujecie kocyk na lato? Bo ja mam póki co polarowy, ale to wiadomo, że na lato będzie za ciepły i nie wiem z czego kupić na tą porę? I co będziecie podkładały pod główkę na początku?
07.07.2012 & Edytowane przez Magiusa Czas edycji: 2013-02-03 o 23:06 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:18.

ale dopiję herbatę, i idę spać bo ogólnie mi wizaż zamula
ale reszta swietna. caly tyl samochodu zaladowany, a zabralismy ubranka moze do pol roku. no i czeka na nas jeszcze jumper i inne p.i.e.r.d.o.l.y jak juz mala bedzie siedziala.
w sumie na zimę cięższa spacerówka powinna się dobrze sprawdzić. nie wiem jak parasolki spisują się na śniegu (pewnie dużo zależy od kół, ale te zwykle są małe). muszę w końcu zagłębić się w temat.
i w ogóle intensywny weekend miałam, sprzątanie, goście, śniegu znów nasypało... no a teraz młody szaleje po truskawkach z maślanką 

Wózek nie w moim typie, ale cena bardzo mi się podoba. 

a jednak anemia jest. tyle, ze u mnie od liceum zawsze hemoglobina byla dosc niska. chcialam oddawac krew honorowo, czekalam na 18stke, pozniej nie puszczala mnie waga (50+), nastepnie to zelazo...dopiero po solidnej diecie i kuracji ascoferem udalo mi sie doprowadzic do porzadku i krew oddawac 

I tak oto zakończyła się nasza dzisiejsza wyprawa do Ikei...
ja nie wiem czy to nie jakieś urban legend ;-)
jutro się do niego uśmiechnę
07.07.2012