My tu sobie gadu, gadu, a Maleństwa dają czadu - Mamy V-VI 2013 cz.8 - Strona 107 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 9 części naszego wątku ??
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.9 8 16,00%
Niesiemy światu tę wieść radosną, nasze dzieciaki urodzą się wiosną! V-VI 2013, cz.9 28 56,00%
Brzuszki rosną, dzieci też a nasz wątek jest the best! Mamy V-VI 2013 cz.9 2 4,00%
Rosną brzuchy, w nich maluchy; mamy się cieszą, milczeniem nie grzeszą. V-VI 2013 cz.9 1 2,00%
Trzęsą się brzuszki, wychodzą pępuszki, niedługo ujrzymy maluszki. V-VI 2013 cz.9 3 6,00%
Kolejne wizyty za nami, snujemy macierzyńskie plany - Mamy V-VI 2013 cz.9 2 4,00%
Robią się z nas grubasy, ale w głowie nam bobasy. Mamy V-VI 2013 cz.9 2 4,00%
Ciężko nam się ruszać, więc spędzamy czas na pogaduchach. Mamy V-VI 2013 cz.9 0 0%
Tyjemy i płaczemy, za chwilę się śmiejemy - przez hormony szalejemy. V-VI 2013 cz.9 0 0%
Bejbik mnie kopie a ja colę żłopię? Mamy V-VI 2013 cz.9 0 0%
Fasolencja w brzuszek ciśnie, zaraz z tyłka mi wypryśnie. Mamy V-VI 2013 cz.9 1 2,00%
Mam żylaki, mam rozstępy no i brzuch mocno wydęty. Mamy V-VI 2013 cz.9 0 0%
Rozstępują się nam brzuszki, jednak rosną też cycuszki. Mamy V-VI 2013 cz.9 3 6,00%
Głosujący: 50. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-02-04, 06:53   #3181
humpback
Zakorzenienie

Dot.: My tu sobie gadu, gadu, a Maleństwa dają czadu - Mamy V-VI 2013 cz.8

Cytat:
Napisane przez nuna2 Pokaż wiadomość
jest mi cholernie źle... czuje sie dziś taka samotna... dopiero wrócił mi net...
trzymaj się cieplutko, dziś już twój mąż wraca, nie?

dzień dobry wstałam i zbieram się na badania, a potem do pracy. miłego dnia i powodzenia na wszystkich dzisiejszych wizytach
humpback jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-04, 08:16   #3182
nuna2
Zakorzenienie

diabli nawet nie wiesz jak mnie podniosłaś na duchu... dziękuję... dziękuję wam wszystkim...

mąż napisał, że wróci po obiedzie... czyli jedzie do miasta wraca tam na obiad i dopiero przyjeżdża... pogadam z nim jak przyjedzie.... powiem mu, że rozumiem, ze ma prawo tęsknic za domem ale teraz to dziecko powinno byc najważniejsze i nic by się nie stało jakby raz za czas on zrobił mi coś do jedzenia... nawet nie zapytał, czy my mamy co jeść... tat obskakuje kolo mnie mama.... bardziej niz on... trzeba pogadać

---------- Dopisano o 08:16 ---------- Poprzedni post napisano o 08:14 ----------

anoxxe najsłodszy tygrysek
Stary 2013-02-04, 08:43   #3183
ankaaa206
Wtajemniczenie

Witam z ranca, juz po sniadaniu z Leo jestesmy, ale dawal czadu wieczorem, az zasnac nie moglam, moj kochany teraz z niecierpliwoscia czekam na godz 10 bo jest obchod, prawdopodobnie mnie dzis wypisza, oby!
Dzisiaj wielkiesprzatanie, oczywiscie beze mnie i jutro przeprowadzka, ciesze sie jak osiol w koncu bede miala sypialnie, garderobe i pokoj Leoska.
Trzymamy kciuki za dzisiejsze wizyty!

Julka
ankaaa206 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-04, 08:44   #3184
cloche
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ashyshqa Pokaż wiadomość
To kiedy otwierasz mini sklepik dla mam?

A tak poważnie, gdzie kupiłaś olej z kiełków pszenicy? Jak patrzyłam na stronki sklepów z półproduktami kosmetycznymi to nigdzie go nie widziałam...
ech, daleko mi do sklepu ale coś mieszać będę.
olej z kiełków pszenicy kupiłam w niemieckim sklepie z półproduktami. ale on tu jest mniej ważny - możesz go zastąpić jakimkolwiek innym (np. ciekawy byłby z amarantusa) lub wcale bardzo polecany jest olej z dzikiej róży firmy alepia - podobno już niejednej cycki uratował rozstępy znikały normalnie, o ile potraktowało się je na świeżo. więc niech to on będzie gwoździem programu

Cytat:
dzięki wam jesteście przekochane...:cmo k: wszystko by było inaczej, gdyby sie dało chociaz pochodzić... a tak to człowiek siwieje bo w kułko skiązka laptop książka laptop... wiecie co mnie motywuje?? że Jula tak często skacze w brzuszku... nawet teraz.... kocham ją nad życie.... i może faceci faktycznie inaczej to odczuwają?? Dla mnie ona jest największym cudem świata... I boje się o nią, bo te skurcze bóle... staram się nie myśleć o tym, zeby sie nie dołować... Ale jak siedze ciągle sama... pozostaje wizaz... i pogaduchy z wami... lecę... spróbuję usnąć... chociaż chyba będę zaraz
dobranoc
ochh... faktycznie faceci często dłużej potrzebują... niekumaci jacyś oby twój się połapał w porę - bo dzidzię pokocha na bank (znaczy się już kocha, tylko może nie zdaje sobie sprawy z tego, jak bardzo), ale ciebie musi jakoś wspierać JUŻ TERAZ, cholera jedna!
Cytat:
Napisane przez diabli Pokaż wiadomość
znalazlam fotke
hihi, grrrrrr...
cloche jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-04, 08:49   #3185
Mysia mysz
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anoxee Pokaż wiadomość

Sąsiadki córa miała taki z fisher price, ale chyba trochę inny, siedzonko nie było takie kubełkowe. Ale też elektroniczny, mała nie chciała w nim siedzieć, chyba, że był ktoś obok niej, kto ją zabawiał. Myślę jednak, że to zależy od dziecka, więc taka moja opinia, to nie opinia.

Pytam, bo mój gin mi porobił takie właśnie pomiary. I się zastanawiam czym się różniło to badanie od takiego specjalistycznego połówkowego? Tobie robił przepływy?
moje koleżanki mają leżaczki i9 dzieci w nich siedzą, a one są zadowolone,że mogą małe zabrać tam gdzie akurat coś robią

przepływy? chyba tak, na usg migały jakieś kolorki np. przy nerkach a to chyba tętnice były czy coś i patrzył na te kolorki

---------- Dopisano o 08:49 ---------- Poprzedni post napisano o 08:46 ----------

Cytat:
dzięki wam jesteście przekochane...:cmo k: wszystko by było inaczej, gdyby sie dało chociaz pochodzić... a tak to człowiek siwieje bo w kułko skiązka laptop książka laptop... wiecie co mnie motywuje?? że Jula tak często skacze w brzuszku... nawet teraz.... kocham ją nad życie.... i może faceci faktycznie inaczej to odczuwają?? Dla mnie ona jest największym cudem świata... I boje się o nią, bo te skurcze bóle... staram się nie myśleć o tym, zeby sie nie dołować... Ale jak siedze ciągle sama... pozostaje wizaz... i pogaduchy z wami... lecę... spróbuję usnąć... chociaż chyba będę zaraz
dobranoc

nie martw się mój wczoraj ze mną leżał i w końcu poczuł ruchy i się pytam 'no i jak'? on mówi, no coś tam czuć,a ja do niego no może jakieś wzruszenie czy coś, nie robi to na Tobie wrażenia? a on, że fajnie się rusza, ale zrobi wrażenie jak sie urodzi także luzik

Edytowane przez Mysia mysz
Czas edycji: 2013-02-04 o 08:56
Mysia mysz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-04, 08:54   #3186
nuna2
Zakorzenienie

dziewczyny zdecydowaliśmy się, że robimy te badania USG... dodatkowe... jeszcze dziś przedzwonie dopytam co jest na takich badaniach mierzone, czy dostaniemy odpis, płytke... myślicie, że mogę ją poprosić o globulki dopochwowe skoro to gin?? bo coś mnie swędzi... dla pewności skonsultujemy wszystko...może to mi poprawi humor?? Mąż mówi, że nas stać... bratowa, zebym skonsultowała wszystko z jeszcze jednym ginekologiem... dla spokoju.
Stary 2013-02-04, 08:55   #3187
Mysia mysz
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez banka26 Pokaż wiadomość
a co to hubryda ja do porodu mialam zel french - bez problemu , potem przy dziecku tez bez problemu - byly krotkie i zaokraglone
hybryda to jest lakier hybrydowy, różni się tym od żelu, że nie budujesz paznokcia po prostu malujesz i utwardzasz w lampie

ja nosiłam tipsy, potem żel an swoich, a teraz zeszłam na hybrydę
Stary 2013-02-04, 09:01   #3188
vvgh
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez axella Pokaż wiadomość
hej, dopiero wizaż mi ruszył

czytałam o sprawie,która mnie męczy i nie wiem co o tym sądzić.. mianowicie:
paznokcie do porodu

rozumiem,że warto mieć krótkie bo przy maleństwie bezpieczniej ale podobno lekarze robią mega problemy(niektórzy) jeśli pazurki są pomalowane, bo nie widza zasinienia/ich stanu co podobna ułatwia ogarnięcie tego, co się z organizmem dzieje.
z nogami nie ma problemu, ale ręce?
mam zmywać przed wyjazdem na porodówkę?

myślalam o hybrydzie,by przy małej potem nic mi nie odpryskiwało a naturalnych poprostu niecierpie

no i nie wiem za cholerkę-pytać na moim oddziale, olac czy co?

net jak zawsze miesza w głowie

---------- Dopisano o 23:34 ---------- Poprzedni post napisano o 23:31 ----------
Myślę, że na porodówce nie będziesz się zastanawiała, jakiego koloru masz paznokcie, pomalowane czy nie..... Jak wrócisz do domu, to sobie pomalujesz.

---------- Dopisano o 08:57 ---------- Poprzedni post napisano o 08:56 ----------

Cytat:

Wózek nie w moim typie, ale cena bardzo mi się podoba. Co do Twojej opinii, że skrętne koła "latają", to uważam, że są baaardzo przydatne, a poza tym zawsze je można zablokować.
Jak na razie jestem bardzo zadowolona z nowego wózeczka

---------- Dopisano o 08:58 ---------- Poprzedni post napisano o 08:57 ----------

Cytat:
Dostałam dzisiaj garść fotek od teściowej z niektórymi rzeczami dla malucha. Z tych niektórych zdjęć ja wybrałam niektóre, które wrzucam. Tż zakochany w tygrysku, ja w butkach z Kubusia.
Tygrysek mega! W ogóle super ciuszki! Ja wczoraj dostałam trochę bluzeczek, ale to tak na 1,5 roczku.

---------- Dopisano o 09:01 ---------- Poprzedni post napisano o 08:58 ----------

Cytat:
dziewczyny zdecydowaliśmy się, że robimy te badania USG... dodatkowe... jeszcze dziś przedzwonie dopytam co jest na takich badaniach mierzone, czy dostaniemy odpis, płytke... myślicie, że mogę ją poprosić o globulki dopochwowe skoro to gin?? bo coś mnie swędzi... dla pewności skonsultujemy wszystko...może to mi poprawi humor?? Mąż mówi, że nas stać... bratowa, zebym skonsultowała wszystko z jeszcze jednym ginekologiem... dla spokoju.
Zróbcie Podpytaj lekarza. Daj znać, na kiedy Cię umówili.
Stary 2013-02-04, 09:03   #3189
potterka
Zakorzenienie

Cytat:
Czyli w kościele nic nowego.
poplułam monitor
Cytat:
Dostałam dzisiaj garść fotek od teściowej z niektórymi rzeczami dla malucha. Z tych niektórych zdjęć ja wybrałam niektóre, które wrzucam. Tż zakochany w tygrysku, ja w butkach z Kubusia.

Cytat:
znalazlam fotke
jeeeeej

Cześć
potterka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-04, 09:09   #3190
nuna2
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mysia mysz Pokaż wiadomość
moje koleżanki mają leżaczki i9 dzieci w nich siedzą, a one są zadowolone,że mogą małe zabrać tam gdzie akurat coś robią

przepływy? chyba tak, na usg migały jakieś kolorki np. przy nerkach a to chyba tętnice były czy coś i patrzył na te kolorki

---------- Dopisano o 08:49 ---------- Poprzedni post napisano o 08:46 ----------

nie martw się mój wczoraj ze mną leżał i w końcu poczuł ruchy i się pytam 'no i jak'? on mówi, no coś tam czuć,a ja do niego no może jakieś wzruszenie czy coś, nie robi to na Tobie wrażenia? a on, że fajnie się rusza, ale zrobi wrażenie jak sie urodzi także luzik
MYSIA no to sie wysilił

---------- Dopisano o 09:09 ---------- Poprzedni post napisano o 09:04 ----------

Cytat:
Napisane przez vvgh Pokaż wiadomość
Myślę, że na porodówce nie będziesz się zastanawiała, jakiego koloru masz paznokcie, pomalowane czy nie..... Jak wrócisz do domu, to sobie pomalujesz.

---------- Dopisano o 08:57 ---------- Poprzedni post napisano o 08:56 ----------

Jak na razie jestem bardzo zadowolona z nowego wózeczka

---------- Dopisano o 08:58 ---------- Poprzedni post napisano o 08:57 ----------

Tygrysek mega! W ogóle super ciuszki! Ja wczoraj dostałam trochę bluzeczek, ale to tak na 1,5 roczku.

---------- Dopisano o 09:01 ---------- Poprzedni post napisano o 08:58 ----------

Zróbcie Podpytaj lekarza. Daj znać, na kiedy Cię umówili.
w piątek mam na 14.
Stary 2013-02-04, 09:10   #3191
potterka
Zakorzenienie

Cytat:

jakbym swojego "słyszała"
Stary 2013-02-04, 09:15   #3192
vvgh
Wtajemniczenie

Cytat:
w piątek mam na 14.
Kciuki masz zapewnione, ode mnie i od Jurka!
Stary 2013-02-04, 09:18   #3193
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anoxee
Twój mąż jest debeściacki.
o to na pewno

anoxee śliczne masz te rzeczy dla maluszka
Stary 2013-02-04, 09:29   #3194
salviae
Zadomowienie

Cytat:
Mój wczoraj pierwszy raz zobaczył jak ta UFO kulka jeździ po brzuchu i też nie był pod wrażeniem, stwierdził, że też tak umie i zaczął falować tak swoim bebechem

---------- Dopisano o 09:29 ---------- Poprzedni post napisano o 09:22 ----------

anoxxe teściowa ma oko, super te rzeczy , jadę dzisiaj do lumpa
I Like Me So Much Better WhenYou Are Naked... Ouooo
Kubuś
salviae jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-04, 09:38   #3195
pearl87
Raczkowanie

dzień dobry
ale nadrabiania miałam - ale się udało, więc:

Xal
- za dzisiejszą wizytę

Wasze samochodowe przygody mnie rozbroiły

Cytat:
Napisane przez Aaś Pokaż wiadomość

axella a to z paznokciami nie jest na wypadek cesarki? zawsze to przecież operacja a do każdej operacji trzeba mieć zmyty lakier
u nas mówiły położne, że musi być coś przezroczystego na paznokciach - właśnie dlatego, że nie da się przewidzieć co się będzie działo (nawet jak przewidywań nie ma na cesarkę) i czy nie trzeba będzie monitorować stanu matki bardziej dokładnie

Cytat:
Napisane przez happy blue Pokaż wiadomość
ej, drogie mamy, zagłębiłam się w temat chust i już się zdecydowałam na rodzaj (najbardziej uniwersalna tkana) chciałam przejść do recenzji różnych firm, ale zerknęłam jeszcze na instrukcję wiązania i tu..... czar prysł...nie dam rady!
http://kangurkowo.pl/webpage/instruk...angurek-1.html

i to tylko pierwsza część instrukcji. powiedzcie, co Wy o tym sądzicie?
Pearl, Ash- ratunku!
po tych zdjęciach, to się nie dziwię, że zwątpiłaś sama bym też się chyba poddała poza tym "na kangurka" wiązanie jest jednym z bardziej skomplikowanych, a na tych fotach to wygląda tak, jakby małe miało zaraz wypaść (i pół godziny musiało cierpliwie leżeć )

ja korzystałam ze zdjęć np. z tej strony: http://www.chustomania.pl/online/chu...nka_instrukcja, z instrukcji dołączonej do chusty i z filmików (niestety, moja nosząca znajoma mieszka 400 km dalej - chyba najłatwiej jak się kogoś zna i to pokaże, bo wtedy widać, że można to zrobić szybko i bezpiecznie). Jak mój mąż mnie pierwszy raz zobaczył owiniętą takim ogromem materiału, trzymającą w jednej ręce misia (model ) a w drugiej książeczkę z instrukcją i z miną pt:WTF, to zaczął fuczeć, że kupiłam tę chustę niepotrzebnie, a potem się ze mnie nabijał. Miałam problem z nauczeniem się tego podstawowego węzła - ale to chyba tak jak z wszystkim (jazdą autem itp.) - w końcu zabiera coraz mniej czasu i się nie myśli już o tym, co się robi. Dlatego chciałam kupić wcześniej, żeby nie musieć się uczyć samej techniki na małej - tylko potem razem z nią się uczyć co jej i mnie najbardziej odpowiada, bo z tych tkanych chust można na wiele sposobów dzieciątka nosić. I szanowny małżonek ma w planach swoją córeczkę tak na spacerkach rodzinnych w lesie nosić

Cytat:
ja poprosze o przepisy ciecierzycowe, bo wstyd sie przyznac nigdy nie jadlam i nie wiem jak sie za nia zabrac humus, slyszalam, ze przepyszny...zupe tez wypadaloby sprobowac bo lubie wszelkie zupy-kremy.
Cytat:
Napisane przez humpback Pokaż wiadomość
brzmi pysznie podzielisz się przepisem?
http://www.kwestiasmaku.com/zielony_...s/przepis.html - tutaj prażą sezam, w oryginale się daje pastę tahini (z sezamu) ale ja zwykle to pomijam, bo mąż nie lubi posmaku sezamowego (i z lenistwa ) - a i tak jest pyszna na leniuszka to biorę słoik z ciecierzycą, odcedzam, dodaję kilka ząbków czosnku, sok z cytryny, oliwę z oliwek i atakuję to blenderem. Doprawiam do smaku tylko solą.

a zupkę: jak mam zieloną soczewicę, to zalewam ją wrzątkiem na pół godziny i odcedzam potem (bo inaczej długo się bardzo musi gotować), a czerwoną - to od razu można użyć. Nastawiam bazę zupkową z tego co mam (właściwie jak na rosołek: małe mięsko, włoszczyzna pokrojona drobno, zioła: np. paprykę słodką, bazylię, co lubisz), do tego dodaję tę soczewicę, a pod koniec pokrojone drobno ziemniaki i zezłoconą na maśle cebulę. Odlewam szklankę zupy do blendowania razem z jednym serkiem topionym i czosnkiem - wlewam do garnka i już można sobie do tego grzanki czosnkowe zrobić (wiem, mogłabym polować na wampiry )

zwykle wszystko robię "na oko" - a tak się kiedyś na swoją mamę wkurzałam, jak ją prosiłam na przepis na coś, a ona mi mówiła - no, nie wiem ile tego daję - jak mi wyjdzie akurat

Cytat:
Napisane przez Magiusa Pokaż wiadomość
Dziewczyny, a ja mam do Was pytanie czy nosidełka są złe? Dużo piszecie o chustach, ale faktycznie jak się zerka na te instrukcje to nieco skomplikowane, a nosidełka wydają się zgrabne i wygodne.
Czy coś jest z nimi nie tak, że raczej małe tutaj zainteresowanie nimi?

Cytat:
Napisane przez happy blue Pokaż wiadomość
atam zaraz wyrodną
ja jestem zdania, że jest tak wiele dróg nauczenia dziecka samodzielności, że na pewno chusta w tym nie przeszkadza. a liczba dzieci chowanych w wózkach i nienoszonych przesadnie na rękach, a jednocześnie rozpieszczonych i uczepionych spódnicy potwierdza tę teorię. nie na tym etapie nie zamierzam nosić dziecka do 2 roku życia, jak zacznie chodzić będzie chodzić równo z nami. samodzielności i odrębności od drugiej osoby będę uczyć tak jak i mnie uczono, bo uważam to za najważniejszą cechę charakteru.
właśnie trzeba wszystko dostosować do wieku, temperamentu, upodobań, sytuacji (niektóre dzieci nie lubią być noszone np., niektóre nie znoszą być w wózkach). Ja się nie upieram, ale spróbuję na pewno.

jak dziecko jest przed fazą separacji, to najlepszą inwestycją w jego późniejszą samodzielnością jest budowanie bliskości - żeby się móc zdrowo odseparować potem od rodzica musi się wcześniej poczuć bezpiecznie (gorzej, jak niektóre mamy potem nie chcą od siebie puścić ) polecam też artykuły o kangurowaniu - w wielu krajach bezpośredni kontakt cielesny w pierwszych tygodniach jest procedurą medyczną zwiększającą znacząco wydolność układu immunologicznego dziecka i inne takie. Ale to z zupełnymi maluszkami u nas zresztą też na niektórych oddziałach np. z wcześniakami się to stosuje

Jeśli chodzi o chusty tkane a nosidełka, to ważne jest to, że chusta równomiernie rozkłada ciężar ciała dziecka na noszącym - znajoma fizjoterapeutka mnie ostatecznie przekonała do chusty. Znacznie zdrowsze dla kręgosłupa niż noszenie na rękach, ma się ręce wolne, a bliskość z dzieciątkiem zapewniona. Poza tym chusta się mieści w torebce, a nie wszędzie dam radę zabrać wózek. Dziecko można w różnych pozycjach nosić i dzięki temu nie ma ryzyka wad postaw jak przy dłuższym noszeniu w nosidełkach. To tak w megaskrócie.

Cytat:
a ja mam kolezanke Kornelię i do niej tez Nela , Nelka mowia
moja współlokatorka na studiach tak się nazywała, zdziwiłam się jak usłyszałam pełne imię Nela jest ładne

Cytat:
jesli mam byc szczera, to chyba odpadly nam wszystkie wydatki...ubranka, grzechotki, zabawki, jakies wiszace pianinka na lozeczko, mata sensoryczna, czapki, sliniaki, laktator, kocyki, koldra i poduszka (ale pomyslimy nad kupnem nowej). ogolnie jest tego mnostwo...fakt, ze sporo ciuszkow odrzucimy jako typowo meskie z autkami ale reszta swietna. caly tyl samochodu zaladowany, a zabralismy ubranka moze do pol roku. no i czeka na nas jeszcze jumper i inne p.i.e.r.d.o.l.y jak juz mala bedzie siedziala.
ale Wam zazdroszczę u nas wysyp rodzinny ciąż (szwagierka rodziła pierwsze dzieciątko w grudniu, a druga będzie miała trzecie początkiem lipca) i nie ma zmiłuj, trzeba kupować przeraża mnie to trochę

Ankaa - za przeprowadzkę - już bym też chciała..
pearl87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-04, 09:38   #3196
axella
Zakorzenienie

GG do axella

Cytat:
a co to hubryda ja do porodu mialam zel french - bez problemu , potem przy dziecku tez bez problemu - byly krotkie i zaokraglone
Cytat:
hybryda to jest lakier hybrydowy, różni się tym od żelu, że nie budujesz paznokcia po prostu malujesz i utwardzasz w lampie

oo,dobrze wiedzieć, że nie będzie o to może wielkiej wojny

Cytat:
Napisane przez vvgh Pokaż wiadomość

hehe, no właśnie tego chce uniknąć i chcę uniknąć zwykłego lakieru, a już widzę jak na dzień po porodzie lece do kosmetyczki
musze to załatwić wcześniej..tak samo jak farbe na włosy i inne takie

witam się porannie z Inką,zaraz skoczę zrobić jakieś śniadanko i czekam na telefon o pracę bo wysłałam cv..

jutro idę podpisać umowę o mieszkanie

śniło mi się, że Zu była juz na świecie a mój tż stwierdził,że zaczyna palić nie wiem o co chodziło :P

AAAAAAAAAAAA! oficjalnie witam w III trymestrze!!
27tygodni za mną, zaczynamy 28

ZUZIAK 7.05.2013

Edytowane przez axella
Czas edycji: 2013-02-04 o 09:43
axella jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-04, 09:39   #3197
pearl87
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez potterka Pokaż wiadomość

jakbym swojego "słyszała"
niestety się podpisuję obiema łapkami
pearl87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-04, 09:42   #3198
humpback
Zakorzenienie

nuna super że twój mąż dziś przyjeżdża

a ja dziś znów z doskoku rano byłam na badaniach i ciekawa jestem jak tam wyjdzie morfologia

i chyba wraca mi infekcja gardła coś zaczyna mnie boleć od nowa, więc po powrocie do domu wracam do diety czosnkowo-cytrynowej. wszelkie przepisy na czosnkowe pyszności mile widziane
Stary 2013-02-04, 09:42   #3199
vujka
Raczkowanie

Witam właśnie wróciłam z badań - jakaś kiepska pielęgniarka mi krew pobierała w środę mam wizytę u reumatologa... 3 majcie kciuki, bo martwię się czy wszystko będzie ok... chyba niepotrzebnie się nakręcam... kawa i ciacho może poprawi mi humor
vujka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-04, 09:47   #3200
Paulina 87
Wtajemniczenie

część dziewczynki
dawno nie pisałam
u nas zaczął się 24 tydzień
podczytuje was troszke , o tyle fajnych rzeczach piszecie a ja ostatnio nie mogłam sie zebrać żeby napisać.. nie mogę nadrobić..widzę że skarżycie sie na tżtów.. mój tez nie zachowuje sie tak jakbym chciała no ale cóż..trochę go poinstruowałam czego oczekuję i jest lepiej ale to już nie to...
Jutro zaczynamy SR ciekawa jestem jak to będzie, zdam relację po powrocie czyli koło 21
Stary 2013-02-04, 09:54   #3201
xal
Zakorzenienie

Cytat:
A i jeszcze mam pytanko- z czego kupujecie kocyk na lato? Bo ja mam póki co polarowy, ale to wiadomo, że na lato będzie za ciepły i nie wiem z czego kupić na tą porę? I co będziecie podkładały pod główkę na początku?
Kocyk na lato muszę wygrzebać z tapczanu rodziców po moim tacie. Nie ważne, że niebiesko-biały, bawełniany jest. Bąbel będzie mieć po dziadku
Cytat:
Rozumiem, że chce jechać do swojego domu... nie dziwie mu się... ale przykre jest to, że jakby nie było mam nakaz ciągłego leżenia... siedzę 24 h w pokoju praktycznie sama... ma jutro coś do załatwienia dlatego niby pojechał dziś... tylko, że już po 10 rano.... pytam kiedy wróci jutro a on, że jeszcze nie wie... nie zainteresuje się, że może obiad czy cos... wszystko załatwia moja mama... był w czwartek w domu, jeździ praktycznie co tydzień... uważam, że w takiej chwili chociażby został ze mną... bo wie, że ciągle jestem sama... a week który moglibyśmy spędzić razem-jedzie do domu... ok spoko... tylko po 2, 5 godziny gdzie jedzie do godziny nie napisal nic ja dzwonilam do niego do jego siostry a on, że zapomniał napisac, że dojechał... przez dzień wylałam mu zale a on to poprostu zlał
Nuna, faceci to inna rasa, przyzwyczajaj się. Oni na co dzień inaczej rozumują, inaczej czują, a teraz jak my jesteśmy w ciąży to stajemy się jeszcze bardziej emocjonalne czyli jeszcze większa różnica się robi ...
Cytat:
paznokcie do porodu

rozumiem,że warto mieć krótkie bo przy maleństwie bezpieczniej ale podobno lekarze robią mega problemy(niektórzy) jeśli pazurki są pomalowane, bo nie widza zasinienia/ich stanu co podobna ułatwia ogarnięcie tego, co się z organizmem dzieje.
Jakbyś szła na normalną zaplanowaną operację to z lakierem na paznokciach mogliby cię odesłać do domu ...
Lepiej dla własnego bezpieczeństwa do porodu iść z naturalnymi pazurami. Na takich, w razie gdyby było potrzebne znieczulenie albo narkoza to anastezjolog szybciej coś wypatrzy niż na lakierowanych więc i reakcja szybsza.

xal jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-04, 09:55   #3202
justyna_g4
Zakorzenienie

Nadrobiłam

Cytat:

Oprócz tego kupiłam sobie wczoraj piłkę i grzecznie na niej siedzę. No i zauważam, że dzidziuś zaczyna coraz częściej fikać, a właściwie, to ja coraz częściej go czuję.
Też siedzę na piłce i cały czas zastanawiam się jakie ćwiczenia mogłabym na niej robić, ale nie zapytałam gin czy mogę ćwiczyć wiec chyba poczekam z tym do następnej wizyty.

Mała LAura wczoraj od samego rana fikała prawie przez cały dzień, a na koniec zaczęła mnie po pęcherzu okładać. To akurat miłe nie było, ale dobrze, że się rusza.

Cytat:
http://www.netto.pl/gazetka-flash.html?id=116 netto - od jutra pisalyscie juz, ale jest gazetka w necie. sliczna posciel i kocyk w malpki. podklady na materac, przescieradla, koldra poduszka, rozek, termopokrowiec na butelki (tomme moga nie wejsc )
Wybieram się do tego netto bo może jakiś kocyk byśmy kupili...

Cytat:
Jeju, przerażacie mnie z tą hemoglobiną, ja kolejną morfoligię mam 22.02, ale też nie była nigdy za wysoka.

Słuchajcie, tak sobie pomyślałam, że nie każda z nas kupuje gazety dla mam, ja np. dziś kupiłam po raz pierwszy. I tam są takie np. mini artykuły/ porównania/ rady , które mogą nam się przydać, więc poskanowałam. Może będziemy tak sobie wklejały, jak któraś znajdzie coś godnego uwagi.

A swoją drogą apropo historii Axelle o dziewczynie, która do 5 mc nie wiedziała , że jest w ciąży to w gazecie jest artykuł o dziewczynie, która do szpitala przyjechała z bólem brzucha i okazało się, że rodzi. Ona w szoku bo brała całą ciąże tabletki antykoncepcyjne, po tych 21 dniach brania zawsze miała 3-4 dni @, brzuch urósł jej mało, przytyła tylko 5 kg, ruchów dziecka nie czuła, bo miało mało wód płodowych i się nie ruszało. A urodziła zdrową córeczkę

Załącznik 5096312
Załącznik 5096314
Załącznik 5096313
Załącznik 5096315

A i jeszcze mam pytanko- z czego kupujecie kocyk na lato? Bo ja mam póki co polarowy, ale to wiadomo, że na lato będzie za ciepły i nie wiem z czego kupić na tą porę? I co będziecie podkładały pod główkę na początku?

Dziękuję z przyjemnością poczytam. Co do kocyka to kupuję jeden gruby chyba akrylowy i 2 ciękie ale jeszcze nie wiem z czego. Może jeden ten z netto, ale kurcze wolałabym nie biały.

Cytat:
Napisane przez Aaś Pokaż wiadomość
A co do odsylania to ja jeszcze nie spotkałam nikogo kogo by z któregokolwiek szpitala odeslali ja nie wiem czy to nie jakieś urban legend ;-)

Ja znam osobiście dziewczynę. Pojechała do Wadowic i położna przywitała ją tekstem "A co wy wszytskie sie na dzisiaj uparłyście, nie mamy miejsca". Zbadałą ja i kazała jechać do Bielska albo Krakowa nie konsultując ze szpitalami czy oni mają miejsce.

A jakieś parę dni później w ddtvn była babka, którą odesłali we Wrcławiu do domu, że nie ma miejsca itd urodziła na podłodze w swojej łazience przy pomocy sąsiadki i mężą, a dziecko miało zapalenie płóc bo urodziło się na zimną podłogę w łazience.

Także nie powiedziałabym, że to takie legendy.

Cytat:
diabli problem w tym,że on problemu nie widzi... On zje obiad u mamusi... o mnie nie pomyśli...
najlepsze jest to, że jego mama wszystko wie lepiej.
Np?? jak lekarz mówi, ze lezeć, to leż ale obiad możesz zrobić bo sie nic nie stanie jak na chwilę wstanęmatka jak karmi dziecko z butelki to to zwykłe lenistwo, a nie że brak pokarmu, pieluchy tylko tetrowe bo jej synowa tylko na takich do tej pory jedzie, dawniej pampow nie było ludzie żyli... etc etc... stwierdziła, że u nas zaczął za mało jeść schudł powinnam mu robić kanapki etc... a ja?? nigdy nie wstał nie zrobił dla mnie sam od siebie....
Rozumiem Cię bardzo dobrze. Ja jestem z tych, co uważają, że weekend spędza sie z najbliższą rodzina ( czyli w tym wypadku żona). Ja na szczeście leżeć cały czas nie muszę i chyba nie trzymałabym Tż w domu a tym, ze on do mamy ma 10minut wiec jakby pojechał na godznkę to nic by się nie stało. Ale np denerwuje mnie jak dzownią kuzyni i żeby przyjechał na siatkówkę. Noż kurdę w niedziele o 15,30 akurat...a ja siedzę sama w domu i patrzę w sufit. Są inne dni w tygodniu i nie mam nic przeciwko. Do teściowej nie pojedziemy bo siatkówka, a później jest, że nie przyjeżdżamy. A w Twojej sytuacji to już wogole uważam, że Tż powinien siedzieć z tobą. Mój jak byłam przeziębiona i lekarz kazał leżeć, ale w sumie dobrze się czułam to Tż robił mi herbatki i kolacje gotował.

Cytat:
dobra decyzja. Jeśli chodzi o te globulki to chyba zalezy do kogo idziesz. Ja jak byłam to bylo samo usg a nie jak wizyta. Pani doktor nawet nie miała fotela do badań w pokoju i myślę, że raczej by mi nie przepisała.

Dziewczyny byłam wczoraj u tek koleżanki co rodziła 3 miesiace temu. Tak na świeżo powiedziała, że jakby miała 2 dziecko to pierwsze co kupuje to przewijak ( ale jakiś regulowany wysokościowo) bo powiedziała, że przewijała małego co 15 minut ( używała tetry na początku ) i próbowała na łóżku, na ławie i od łóżka za któymś razem nie mogła się podnieść,a na ławie to później się bała, że mały spadnie.
Pierze w płatkach mydlanych dzidziuś i używa tego samego płynu do płukania.
Powiedziała, że kupowanie podgrzewacza to bezsensowny wydatek bo to samo można uzyskać przez garnek z wodą, ale to już jak kto woli.

No i co do ubranek pokazywała mi body na 54 i powiedziała, że raz je ubrała. A dziecko urodziło się małe bo ważyło 2,5kg a mimo to nie przydały jej się małe ciuchy. Teraz mały ma 3 miesiace i ubiera go w 74...

Laura

http://lb1f.lilypie.com/YodDp2.png
justyna_g4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-04, 09:57   #3203
xal
Zakorzenienie

Idę dzisiaj przed wizytą przejść się po sklepach, głównie jubilerach poszukać czegoś dla teściowej na prezent ...
Mąż wczoraj powiedział, że mam szukać czegoś tylko dla nas, a jak już totalnie nic nie będzie to jeszcze w BB poszukać, a dopiero później coś razem z jego bratem. Bo ich podejście to ... lepiej samemu, przynajmniej człowiek wie na czym stoi.
Muszę sobie ten argument dopisać do listy dlaczego J. nie będzie chrzestnym

Stary 2013-02-04, 09:59   #3204
Paulina 87
Wtajemniczenie

Cytat:
diabli, teściowa na pewno ma gest, gust, ale przede wszystkim... oko. To wszystko są okazje z lumpków, bazarków i takich innych. Niektóre z metkami. Śliniaki ostatnio kupiła jakoś okazyjnie, bo był komplet Monday-Sunday, ale rozkompletowane i za grosze kupiła. Także to podwójna radość. A ona uchachana, bo to maniak kupowania, szperacz lumpkowy pierwsza klasa.

A co do teściowej, to ona teraz ma raj, bo teściu przynajmniej nie buczy, że rupiecie do domu znosi. Wszak działa w słusznej sprawie.
ubranka świetne ale hmm ja tam bym nie chciała żeby mi teściowa ubranka dla dziecka w takiej ilości kupowała. Rozumiem jakiś prezent co jakiś czas.. no bo co by zostało dla nas?
Stary 2013-02-04, 09:59   #3205
xal
Zakorzenienie

Cytat:
diabli problem w tym,że on problemu nie widzi... On zje obiad u mamusi... o mnie nie pomyśli...
najlepsze jest to, że jego mama wszystko wie lepiej.
Np?? jak lekarz mówi, ze lezeć, to leż ale obiad możesz zrobić bo sie nic nie stanie jak na chwilę wstanęmatka jak karmi dziecko z butelki to to zwykłe lenistwo, a nie że brak pokarmu, pieluchy tylko tetrowe bo jej synowa tylko na takich do tej pory jedzie, dawniej pampow nie było ludzie żyli... etc etc... stwierdziła, że u nas zaczął za mało jeść schudł powinnam mu robić kanapki etc... a ja?? nigdy nie wstał nie zrobił dla mnie sam od siebie....
O, doczytałam. Czyli "synuś mamusi"? Przecież on nie jest jakimś starym kawalerem, tylko młody chłopak, co mnie dziwi. Nie wiem co Ci poradzić, bo jak Ty się zaczniesz tego czepiać, co prawda słusznie, to będziesz ta zła, może Twoja mama niech mu zwróci uwagę?

Stary 2013-02-04, 10:04   #3206
Atena564
Zadomowienie

hej hej poniedziałkowo
na szybkości was nadrobiłam

axella za mieszkanko i III Trymestr
ankaa za przeporwadze i kciuki aby cie wypisali
anoxee ciuszki super, teściowa ma oko tygrysek przesłodki

Ja zaraz zwlekam się z łóżka, ogarne troche mieszkanko, zjem 2 śnaidanie, bo Natalka ostanio wiecej jeść potrzebuje , zrobie pierogów z truskwkami i biegne na kontrol do internisty, choć wcale mi się niechce tymbradziej,że znów trzeba mieć kontakt z tymi chorymi w przychodnia, a po drugie to mi wcale nielepiej po tym kolejnym antybiotyku

Dziewuszki miłego dzionka życze
Atena564 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-04, 10:07   #3207
potterka
Zakorzenienie

Cytat:
toż to już bliżej niż dalej
Cytat:
Napisane przez Paulina 87 Pokaż wiadomość
Stary 2013-02-04, 10:12   #3208
szprotka_mada
Wtajemniczenie

Zajefajne to łóżeczko, ale cena...

Cytat:
Napisane przez candace1 Pokaż wiadomość

Znowu mnie dziś męczą wymioty. Mam teraz taki dzień raz na kilka dni ale czuję się jakby mnie ktoś walcem rozjechał
Biedna...

Cytat:
ja szykuje sie na bunt nastolatki tekstem "petronelo tak nie bedziemy dyskutowac"

Cytat:

Mam do nadrobienia jeszcze duuużo, ale dam radę. Dzisiaj teściowa przysłała mi zdjęcia niektórych rzeczy, które do tej pory kupiła dla dzidziolka. Jestem w niektórych zakochana.

Oprócz tego kupiłam sobie wczoraj piłkę i grzecznie na niej siedzę. No i zauważam, że dzidziuś zaczyna coraz częściej fikać, a właściwie, to ja coraz częściej go czuję.
za ubranka no i za teściową!
Mój Mały też coraz częściej fika, miał dwa takie dni, że chyba w ogóle nie spał, teraz trochę przystopował... Choć może też dlatego, że ja mało na dupie siedzę tylko ciągle latam...

Cytat:
Rozumiem, że chce jechać do swojego domu... nie dziwie mu się... ale przykre jest to, że jakby nie było mam nakaz ciągłego leżenia... siedzę 24 h w pokoju praktycznie sama... ma jutro coś do załatwienia dlatego niby pojechał dziś... tylko, że już po 10 rano.... pytam kiedy wróci jutro a on, że jeszcze nie wie... nie zainteresuje się, że może obiad czy cos... wszystko załatwia moja mama... był w czwartek w domu, jeździ praktycznie co tydzień... uważam, że w takiej chwili chociażby został ze mną... bo wie, że ciągle jestem sama... a week który moglibyśmy spędzić razem-jedzie do domu... ok spoko... tylko po 2, 5 godziny gdzie jedzie do godziny nie napisal nic ja dzwonilam do niego do jego siostry a on, że zapomniał napisac, że dojechał... przez dzień wylałam mu zale a on to poprostu zlał
Kochana, bo to facet...
Wyobraź sobie, że mój nie poszedł ze mną na wizytę (albo pojechał do swoich rodziców, albo w domu grał w kurniku), bo kurdę On jest zmęczony pracą i Mu się nie chce. W domu zero większej radości, że zdrowy syn, jak pokazałam Mu płytkę z USG to rzucił okiem może na 10 sek i powiedział, że fajne i siadł przed TV...

Cytat:

paznokcie do porodu

Właśnie też coś o tym słyszałam, ale ile w tym prawdy

Cytat:

Boskie!

Cytat:

witam się porannie z Inką,zaraz skoczę zrobić jakieś śniadanko i czekam na telefon o pracę bo wysłałam cv..

za III trymestr! i jeszcze większe za mieszkanko!
A to Ty nie pracujesz już tam gdzie pracowałaś- gdzieś na telefonie?!? Przeoczyłam coś?!?

Cytat:
część dziewczynki
dawno nie pisałam
podczytuje was troszke , o tyle fajnych rzeczach piszecie a ja ostatnio nie mogłam sie zebrać żeby napisać.. nie mogę nadrobić..widzę że skarżycie sie na tżtów.. mój tez nie zachowuje sie tak jakbym chciała no ale cóż..trochę go poinstruowałam czego oczekuję i jest lepiej ale to już nie to...
Jutro zaczynamy SR ciekawa jestem jak to będzie, zdam relację po powrocie czyli koło 21
za 24 tc!

---

Jak zwykle cytowałam więcej, ale poucinało

Dzień dobry!

Melduję, że nadrobiłam wszystko. Było tyle tego, że chyba postaram się być z Wami w miarę możliwości na bieżąco

My już z Misiem po śniadanku (cwaniak był chyba głodny, to obudził matkę kopniakami coby poszła coś na ruszt wrzuciła), dopijam z Wami herbatkę, później prysznic, ogarnięcie się i spadam na miasto. Dzisiaj i jutro są dostawy w sh gdzie ostatnio udało mi się kupić fajne ciuszki, więc szkoda nie skorzystać. W ogóle stwierdziłam z Mężem, że ubranka dla Młodego kupimy w sh. Oczywiście są rzeczy sklepowe dla których dam się pokroić i je i tak kupię, ale w sh też jest tyle pięknych rzeczy, że szkoda przepłacić. Zwłaszcza, że taki maluch szybciutko rośnie...
Z resztą zakupów na razie się wstrzymuję, bo żona kuzyna ma popatrzeć co Jej zostało po Michasiu i ma przywieść (ale pewnie dopiero na Święta). Na pewno ma jakieś książki, kocyk, ochraniacz do łóżeczka etc.

A propo rośnięcia. Ostatnio znalazłam, że mój Młody powinien ważyć w 22tc ok 350g, a waży 435g. Czy którejś z Was bobo też jest ponad normę?!? Bo tak się zastanawiam czy nie przystopować z witaminkami. Tzn brać, ale np co 2gi dzień, zwłaszcza, że idzie wiosna... Jakoś średnio widzi mi się urodzenie ponad 4kg bobasa... Chociaż najważniejsze, żeby zdrowy był!

Kubuś

ex-aparatka
góra- 30.06.10- 17.11.11
dół- 01.09.10- 26.08.11

koszt leczenia- 6225 zł

szprotka_mada jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-04, 10:12   #3209
banka26
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez humpback Pokaż wiadomość
trzymaj się cieplutko, dziś już twój mąż wraca, nie?

dzień dobry wstałam i zbieram się na badania, a potem do pracy. miłego dnia i powodzenia na wszystkich dzisiejszych wizytach
trzymam kciuki ale widzialam ze juz po i przetrwalas hehehe

Cytat:
Napisane przez ankaaa206 Pokaż wiadomość
Witam z ranca, juz po sniadaniu z Leo jestesmy, ale dawal czadu wieczorem, az zasnac nie moglam, moj kochany teraz z niecierpliwoscia czekam na godz 10 bo jest obchod, prawdopodobnie mnie dzis wypisza, oby!
Dzisiaj wielkiesprzatanie, oczywiscie beze mnie i jutro przeprowadzka, ciesze sie jak osiol w koncu bede miala sypialnie, garderobe i pokoj Leoska.
Trzymamy kciuki za dzisiejsze wizyty!
ooo to gratulacje super to teraz trzeba trzymac kciuki zebys wyszla i do nowego mieszkanka lecila...
Cytat:

tak to sa przeplywy , widac czy ukrwione dobrze

Cytat:
mysle ze skoro idziesz na usg to raczej nie da tobie globulek , bo po 1 musialby Cie zbadac na fotelu a to odrebna wizyta
Cytat:

o i mozna sobie go kupic ? np. na allegro? a zmywa sie czym? lampe mam wiec bym mogla tez tego uzywac ehehe
Cytat:
oo,dobrze wiedzieć, że nie będzie o to może wielkiej wojny

hehe, no właśnie tego chce uniknąć i chcę uniknąć zwykłego lakieru, a już widzę jak na dzień po porodzie lece do kosmetyczki
musze to załatwić wcześniej..tak samo jak farbe na włosy i inne takie

śniło mi się, że Zu była juz na świecie a mój tż stwierdził,że zaczyna palić nie wiem o co chodziło :P

za 28tc
Cytat:
część dziewczynki
dawno nie pisałam
za 24 tc
banka26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-04, 10:15   #3210
banka26
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez szprotka_mada Pokaż wiadomość
Zajefajne to łóżeczko, ale cena...

Biedna...

za ubranka no i za teściową!
Mój Mały też coraz częściej fika, miał dwa takie dni, że chyba w ogóle nie spał, teraz trochę przystopował... Choć może też dlatego, że ja mało na dupie siedzę tylko ciągle latam...

Kochana, bo to facet...
Wyobraź sobie, że mój nie poszedł ze mną na wizytę (albo pojechał do swoich rodziców, albo w domu grał w kurniku), bo kurdę On jest zmęczony pracą i Mu się nie chce. W domu zero większej radości, że zdrowy syn, jak pokazałam Mu płytkę z USG to rzucił okiem może na 10 sek i powiedział, że fajne i siadł przed TV...

Właśnie też coś o tym słyszałam, ale ile w tym prawdy

Boskie!

za III trymestr! i jeszcze większe za mieszkanko!
A to Ty nie pracujesz już tam gdzie pracowałaś- gdzieś na telefonie?!? Przeoczyłam coś?!?

za 24 tc!

---

Jak zwykle cytowałam więcej, ale poucinało

Dzień dobry!

Melduję, że nadrobiłam wszystko. Było tyle tego, że chyba postaram się być z Wami w miarę możliwości na bieżąco

My już z Misiem po śniadanku (cwaniak był chyba głodny, to obudził matkę kopniakami coby poszła coś na ruszt wrzuciła), dopijam z Wami herbatkę, później prysznic, ogarnięcie się i spadam na miasto. Dzisiaj i jutro są dostawy w sh gdzie ostatnio udało mi się kupić fajne ciuszki, więc szkoda nie skorzystać. W ogóle stwierdziłam z Mężem, że ubranka dla Młodego kupimy w sh. Oczywiście są rzeczy sklepowe dla których dam się pokroić i je i tak kupię, ale w sh też jest tyle pięknych rzeczy, że szkoda przepłacić. Zwłaszcza, że taki maluch szybciutko rośnie...
Z resztą zakupów na razie się wstrzymuję, bo żona kuzyna ma popatrzeć co Jej zostało po Michasiu i ma przywieść (ale pewnie dopiero na Święta). Na pewno ma jakieś książki, kocyk, ochraniacz do łóżeczka etc.

A propo rośnięcia. Ostatnio znalazłam, że mój Młody powinien ważyć w 22tc ok 350g, a waży 435g. Czy którejś z Was bobo też jest ponad normę?!? Bo tak się zastanawiam czy nie przystopować z witaminkami. Tzn brać, ale np co 2gi dzień, zwłaszcza, że idzie wiosna... Jakoś średnio widzi mi się urodzenie ponad 4kg bobasa... Chociaż najważniejsze, żeby zdrowy był!
mój Michas w 21 tc i 3 dni wazył 478g albo 476g
banka26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości