|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 9 części naszego wątku ??
|
|||
| Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.9 |
|
8 | 16,00% |
| Niesiemy światu tę wieść radosną, nasze dzieciaki urodzą się wiosną! V-VI 2013, cz.9 |
|
28 | 56,00% |
| Brzuszki rosną, dzieci też a nasz wątek jest the best! Mamy V-VI 2013 cz.9 |
|
2 | 4,00% |
| Rosną brzuchy, w nich maluchy; mamy się cieszą, milczeniem nie grzeszą. V-VI 2013 cz.9 |
|
1 | 2,00% |
| Trzęsą się brzuszki, wychodzą pępuszki, niedługo ujrzymy maluszki. V-VI 2013 cz.9 |
|
3 | 6,00% |
| Kolejne wizyty za nami, snujemy macierzyńskie plany - Mamy V-VI 2013 cz.9 |
|
2 | 4,00% |
| Robią się z nas grubasy, ale w głowie nam bobasy. Mamy V-VI 2013 cz.9 |
|
2 | 4,00% |
| Ciężko nam się ruszać, więc spędzamy czas na pogaduchach. Mamy V-VI 2013 cz.9 |
|
0 | 0% |
| Tyjemy i płaczemy, za chwilę się śmiejemy - przez hormony szalejemy. V-VI 2013 cz.9 |
|
0 | 0% |
| Bejbik mnie kopie a ja colę żłopię? Mamy V-VI 2013 cz.9 |
|
0 | 0% |
| Fasolencja w brzuszek ciśnie, zaraz z tyłka mi wypryśnie. Mamy V-VI 2013 cz.9 |
|
1 | 2,00% |
| Mam żylaki, mam rozstępy no i brzuch mocno wydęty. Mamy V-VI 2013 cz.9 |
|
0 | 0% |
| Rozstępują się nam brzuszki, jednak rosną też cycuszki. Mamy V-VI 2013 cz.9 |
|
3 | 6,00% |
| Głosujący: 50. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3181 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: My tu sobie gadu, gadu, a Maleństwa dają czadu - Mamy V-VI 2013 cz.8
Cytat:
dzień dobry
|
|
#3182 |
|
Zakorzenienie
|
diabli nawet nie wiesz jak mnie podniosłaś na duchu...
mąż napisał, że wróci po obiedzie... czyli jedzie do miasta wraca tam na obiad i dopiero przyjeżdża... pogadam z nim jak przyjedzie.... powiem mu, że rozumiem, ze ma prawo tęsknic za domem ale teraz to dziecko powinno byc najważniejsze i nic by się nie stało jakby raz za czas on zrobił mi coś do jedzenia... nawet nie zapytał, czy my mamy co jeść... tat obskakuje kolo mnie mama.... bardziej niz on... trzeba pogadać ---------- Dopisano o 08:16 ---------- Poprzedni post napisano o 08:14 ---------- anoxxe najsłodszy tygrysek
|
#3183 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam z ranca, juz po sniadaniu z Leo jestesmy, ale dawal czadu wieczorem, az zasnac nie moglam, moj kochany
teraz z niecierpliwoscia czekam na godz 10 bo jest obchod, prawdopodobnie mnie dzis wypisza, oby! Dzisiaj wielkiesprzatanie, oczywiscie beze mnie i jutro przeprowadzka, ciesze sie jak osiol w koncu bede miala sypialnie, garderobe i pokoj Leoska. Trzymamy kciuki za dzisiejsze wizyty! |
|
|
|
#3184 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale coś mieszać będę.olej z kiełków pszenicy kupiłam w niemieckim sklepie z półproduktami. ale on tu jest mniej ważny - możesz go zastąpić jakimkolwiek innym (np. ciekawy byłby z amarantusa) lub wcale bardzo polecany jest olej z dzikiej róży firmy alepia - podobno już niejednej cycki uratował rozstępy znikały normalnie, o ile potraktowało się je na świeżo. więc niech to on będzie gwoździem programu Cytat:
oby twój się połapał w porę - bo dzidzię pokocha na bank (znaczy się już kocha, tylko może nie zdaje sobie sprawy z tego, jak bardzo), ale ciebie musi jakoś wspierać JUŻ TERAZ, cholera jedna! ![]() hihi, grrrrrr...
|
|
#3185 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() przepływy? chyba tak, na usg migały jakieś kolorki np. przy nerkach a to chyba tętnice były czy coś i patrzył na te kolorki ---------- Dopisano o 08:49 ---------- Poprzedni post napisano o 08:46 ---------- Cytat:
nie martw się także luzik
Michaś 02.07.16 ![]() Edytowane przez Mysia mysz Czas edycji: 2013-02-04 o 08:56 |
||
|
|
|
#3186 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny zdecydowaliśmy się, że robimy te badania USG... dodatkowe... jeszcze dziś przedzwonie dopytam co jest na takich badaniach mierzone, czy dostaniemy odpis, płytke... myślicie, że mogę ją poprosić o globulki dopochwowe skoro to gin?? bo coś mnie swędzi... dla pewności skonsultujemy wszystko...może to mi poprawi humor?? Mąż mówi, że nas stać... bratowa, zebym skonsultowała wszystko z jeszcze jednym ginekologiem... dla spokoju.
|
#3187 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja nosiłam tipsy, potem żel an swoich, a teraz zeszłam na hybrydę
|
|
|
#3188 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 08:57 ---------- Poprzedni post napisano o 08:56 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 08:58 ---------- Poprzedni post napisano o 08:57 ---------- Cytat:
W ogóle super ciuszki! Ja wczoraj dostałam trochę bluzeczek, ale to tak na 1,5 roczku.---------- Dopisano o 09:01 ---------- Poprzedni post napisano o 08:58 ---------- Cytat:
Podpytaj lekarza. Daj znać, na kiedy Cię umówili.
|
|
#3189 | |
|
Zakorzenienie
|
poplułam monitor
![]() Cytat:
![]() jeeeeej Cześć
|
|
|
|
|
#3190 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 09:09 ---------- Poprzedni post napisano o 09:04 ---------- Cytat:
|
|
#3191 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jakbym swojego "słyszała" |
|
|
|
|
#3192 |
|
Wtajemniczenie
|
|
#3193 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
anoxee śliczne masz te rzeczy dla maluszka
|
|
#3194 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 09:29 ---------- Poprzedni post napisano o 09:22 ---------- anoxxe teściowa ma oko, super te rzeczy , jadę dzisiaj do lumpa
|
|
|
#3195 | ||||||
|
Raczkowanie
|
dzień dobry
ale nadrabiania miałam - ale się udało, więc: Xal - za dzisiejszą wizytę ![]() Wasze samochodowe przygody mnie rozbroiły ![]() Cytat:
Cytat:
sama bym też się chyba poddała poza tym "na kangurka" wiązanie jest jednym z bardziej skomplikowanych, a na tych fotach to wygląda tak, jakby małe miało zaraz wypaść (i pół godziny musiało cierpliwie leżeć )ja korzystałam ze zdjęć np. z tej strony: http://www.chustomania.pl/online/chu...nka_instrukcja, z instrukcji dołączonej do chusty i z filmików (niestety, moja nosząca znajoma mieszka 400 km dalej - chyba najłatwiej jak się kogoś zna i to pokaże, bo wtedy widać, że można to zrobić szybko i bezpiecznie). Jak mój mąż mnie pierwszy raz zobaczył owiniętą takim ogromem materiału, trzymającą w jednej ręce misia (model ) a w drugiej książeczkę z instrukcją i z miną pt:WTF, to zaczął fuczeć, że kupiłam tę chustę niepotrzebnie, a potem się ze mnie nabijał. Miałam problem z nauczeniem się tego podstawowego węzła - ale to chyba tak jak z wszystkim (jazdą autem itp.) - w końcu zabiera coraz mniej czasu i się nie myśli już o tym, co się robi. Dlatego chciałam kupić wcześniej, żeby nie musieć się uczyć samej techniki na małej - tylko potem razem z nią się uczyć co jej i mnie najbardziej odpowiada, bo z tych tkanych chust można na wiele sposobów dzieciątka nosić. I szanowny małżonek ma w planach swoją córeczkę tak na spacerkach rodzinnych w lesie nosić ![]() Cytat:
) - a i tak jest pyszna na leniuszka to biorę słoik z ciecierzycą, odcedzam, dodaję kilka ząbków czosnku, sok z cytryny, oliwę z oliwek i atakuję to blenderem. Doprawiam do smaku tylko solą. a zupkę: jak mam zieloną soczewicę, to zalewam ją wrzątkiem na pół godziny i odcedzam potem (bo inaczej długo się bardzo musi gotować), a czerwoną - to od razu można użyć. Nastawiam bazę zupkową z tego co mam (właściwie jak na rosołek: małe mięsko, włoszczyzna pokrojona drobno, zioła: np. paprykę słodką, bazylię, co lubisz), do tego dodaję tę soczewicę, a pod koniec pokrojone drobno ziemniaki i zezłoconą na maśle cebulę. Odlewam szklankę zupy do blendowania razem z jednym serkiem topionym i czosnkiem - wlewam do garnka i już można sobie do tego grzanki czosnkowe zrobić (wiem, mogłabym polować na wampiry )zwykle wszystko robię "na oko" - a tak się kiedyś na swoją mamę wkurzałam, jak ją prosiłam na przepis na coś, a ona mi mówiła - no, nie wiem ile tego daję - jak mi wyjdzie akurat ![]() Cytat:
Cytat:
trzeba wszystko dostosować do wieku, temperamentu, upodobań, sytuacji (niektóre dzieci nie lubią być noszone np., niektóre nie znoszą być w wózkach). Ja się nie upieram, ale spróbuję na pewno.jak dziecko jest przed fazą separacji, to najlepszą inwestycją w jego późniejszą samodzielnością jest budowanie bliskości - żeby się móc zdrowo odseparować potem od rodzica musi się wcześniej poczuć bezpiecznie (gorzej, jak niektóre mamy potem nie chcą od siebie puścić ) polecam też artykuły o kangurowaniu - w wielu krajach bezpośredni kontakt cielesny w pierwszych tygodniach jest procedurą medyczną zwiększającą znacząco wydolność układu immunologicznego dziecka i inne takie. Ale to z zupełnymi maluszkami u nas zresztą też na niektórych oddziałach np. z wcześniakami się to stosujeJeśli chodzi o chusty tkane a nosidełka, to ważne jest to, że chusta równomiernie rozkłada ciężar ciała dziecka na noszącym - znajoma fizjoterapeutka mnie ostatecznie przekonała do chusty. Znacznie zdrowsze dla kręgosłupa niż noszenie na rękach, ma się ręce wolne, a bliskość z dzieciątkiem zapewniona. Poza tym chusta się mieści w torebce, a nie wszędzie dam radę zabrać wózek. Dziecko można w różnych pozycjach nosić i dzięki temu nie ma ryzyka wad postaw jak przy dłuższym noszeniu w nosidełkach. To tak w megaskrócie. moja współlokatorka na studiach tak się nazywała, zdziwiłam się jak usłyszałam pełne imię Nela jest ładne Cytat:
ale Wam zazdroszczę u nas wysyp rodzinny ciąż (szwagierka rodziła pierwsze dzieciątko w grudniu, a druga będzie miała trzecie początkiem lipca) i nie ma zmiłuj, trzeba kupować przeraża mnie to trochę ![]() Ankaa - za przeprowadzkę - już bym też chciała.. |
||||||
|
|
|
#3196 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
musze to załatwić wcześniej..tak samo jak farbe na włosy i inne takie ![]() witam się porannie z Inką,zaraz skoczę zrobić jakieś śniadanko i czekam na telefon o pracę bo wysłałam cv.. ![]() jutro idę podpisać umowę o mieszkanie śniło mi się, że Zu była juz na świecie a mój tż stwierdził,że zaczyna palić ![]() AAAAAAAAAAAA! oficjalnie witam w III trymestrze!! ![]() 27tygodni za mną, zaczynamy 28
Edytowane przez axella Czas edycji: 2013-02-04 o 09:43 |
|||
|
|
|
#3197 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#3198 |
|
Zakorzenienie
|
nuna super że twój mąż dziś przyjeżdża
![]() a ja dziś znów z doskoku rano byłam na badaniach i ciekawa jestem jak tam wyjdzie morfologia ![]() i chyba wraca mi infekcja gardła coś zaczyna mnie boleć od nowa, więc po powrocie do domu wracam do diety czosnkowo-cytrynowej. wszelkie przepisy na czosnkowe pyszności mile widziane
|
#3199 |
|
Raczkowanie
|
Witam
właśnie wróciłam z badań - jakaś kiepska pielęgniarka mi krew pobierała w środę mam wizytę u reumatologa... 3 majcie kciuki, bo martwię się czy wszystko będzie ok ... chyba niepotrzebnie się nakręcam... kawa i ciacho może poprawi mi humor
|
|
|
|
#3200 |
|
Wtajemniczenie
|
część dziewczynki
dawno nie pisałam ![]() u nas zaczął się 24 tydzień podczytuje was troszke , o tyle fajnych rzeczach piszecie a ja ostatnio nie mogłam sie zebrać żeby napisać.. nie mogę nadrobić..widzę że skarżycie sie na tżtów.. mój tez nie zachowuje sie tak jakbym chciała no ale cóż..trochę go poinstruowałam czego oczekuję i jest lepiej ale to już nie to... Jutro zaczynamy SR ciekawa jestem jak to będzie, zdam relację po powrocie czyli koło 21
|
|
|
|
#3201 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Lepiej dla własnego bezpieczeństwa do porodu iść z naturalnymi pazurami. Na takich, w razie gdyby było potrzebne znieczulenie albo narkoza to anastezjolog szybciej coś wypatrzy niż na lakierowanych więc i reakcja szybsza.
|
|
#3202 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Nadrobiłam ![]() Cytat:
Mała LAura wczoraj od samego rana fikała prawie przez cały dzień, a na koniec zaczęła mnie po pęcherzu okładać. To akurat miłe nie było, ale dobrze, że się rusza. Cytat:
Cytat:
Dziękuję z przyjemnością poczytam. Co do kocyka to kupuję jeden gruby chyba akrylowy i 2 ciękie ale jeszcze nie wiem z czego. Może jeden ten z netto, ale kurcze wolałabym nie biały. Cytat:
Ja znam osobiście dziewczynę. Pojechała do Wadowic i położna przywitała ją tekstem "A co wy wszytskie sie na dzisiaj uparłyście, nie mamy miejsca". Zbadałą ja i kazała jechać do Bielska albo Krakowa nie konsultując ze szpitalami czy oni mają miejsce. A jakieś parę dni później w ddtvn była babka, którą odesłali we Wrcławiu do domu, że nie ma miejsca itd urodziła na podłodze w swojej łazience przy pomocy sąsiadki i mężą, a dziecko miało zapalenie płóc bo urodziło się na zimną podłogę w łazience. Także nie powiedziałabym, że to takie legendy. Cytat:
Cytat:
dobra decyzja. Jeśli chodzi o te globulki to chyba zalezy do kogo idziesz. Ja jak byłam to bylo samo usg a nie jak wizyta. Pani doktor nawet nie miała fotela do badań w pokoju i myślę, że raczej by mi nie przepisała. Dziewczyny byłam wczoraj u tek koleżanki co rodziła 3 miesiace temu. Tak na świeżo powiedziała, że jakby miała 2 dziecko to pierwsze co kupuje to przewijak ( ale jakiś regulowany wysokościowo) bo powiedziała, że przewijała małego co 15 minut ( używała tetry na początku ) i próbowała na łóżku, na ławie i od łóżka za któymś razem nie mogła się podnieść,a na ławie to później się bała, że mały spadnie. Pierze w płatkach mydlanych dzidziuś i używa tego samego płynu do płukania. Powiedziała, że kupowanie podgrzewacza to bezsensowny wydatek bo to samo można uzyskać przez garnek z wodą, ale to już jak kto woli. No i co do ubranek pokazywała mi body na 54 i powiedziała, że raz je ubrała. A dziecko urodziło się małe bo ważyło 2,5kg a mimo to nie przydały jej się małe ciuchy. Teraz mały ma 3 miesiace i ubiera go w 74...
|
|
#3203 |
|
Zakorzenienie
|
Idę dzisiaj przed wizytą przejść się po sklepach, głównie jubilerach poszukać czegoś dla teściowej na prezent ...
Mąż wczoraj powiedział, że mam szukać czegoś tylko dla nas, a jak już totalnie nic nie będzie to jeszcze w BB poszukać, a dopiero później coś razem z jego bratem. Bo ich podejście to ... lepiej samemu, przynajmniej człowiek wie na czym stoi. Muszę sobie ten argument dopisać do listy dlaczego J. nie będzie chrzestnym
|
#3204 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ale hmm ja tam bym nie chciała żeby mi teściowa ubranka dla dziecka w takiej ilości kupowała. Rozumiem jakiś prezent co jakiś czas.. |
|
|
|
|
#3205 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3206 |
|
Zadomowienie
|
hej hej poniedziałkowo
![]() na szybkości was nadrobiłam ![]() axella za mieszkanko i III Trymestr ankaa za przeporwadze i kciuki aby cie wypisalianoxee ciuszki super, teściowa ma oko tygrysek przesłodkiJa zaraz zwlekam się z łóżka, ogarne troche mieszkanko, zjem 2 śnaidanie, bo Natalka ostanio wiecej jeść potrzebuje , zrobie pierogów z truskwkami i biegne na kontrol do internisty, choć wcale mi się niechce tymbradziej,że znów trzeba mieć kontakt z tymi chorymi w przychodnia, a po drugie to mi wcale nielepiej po tym kolejnym antybiotyku ![]() Dziewuszki miłego dzionka życze |
|
|
|
#3207 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3208 | ||||||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
za ubranka no i za teściową! ![]() Mój Mały też coraz częściej fika, miał dwa takie dni, że chyba w ogóle nie spał, teraz trochę przystopował... Choć może też dlatego, że ja mało na dupie siedzę tylko ciągle latam... Cytat:
Wyobraź sobie, że mój nie poszedł ze mną na wizytę (albo pojechał do swoich rodziców, albo w domu grał w kurniku), bo kurdę On jest zmęczony pracą i Mu się nie chce. W domu zero większej radości, że zdrowy syn, jak pokazałam Mu płytkę z USG to rzucił okiem może na 10 sek i powiedział, że fajne i siadł przed TV... Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
za III trymestr! i jeszcze większe za mieszkanko! A to Ty nie pracujesz już tam gdzie pracowałaś- gdzieś na telefonie?!? Przeoczyłam coś?!? Cytat:
za 24 tc!--- Jak zwykle cytowałam więcej, ale poucinało ![]() Dzień dobry! Melduję, że nadrobiłam wszystko. Było tyle tego, że chyba postaram się być z Wami w miarę możliwości na bieżąco ![]() My już z Misiem po śniadanku (cwaniak był chyba głodny, to obudził matkę kopniakami Z resztą zakupów na razie się wstrzymuję, bo żona kuzyna ma popatrzeć co Jej zostało po Michasiu i ma przywieść (ale pewnie dopiero na Święta). Na pewno ma jakieś książki, kocyk, ochraniacz do łóżeczka etc. A propo rośnięcia. Ostatnio znalazłam, że mój Młody powinien ważyć w 22tc ok 350g, a waży 435g. Czy którejś z Was bobo też jest ponad normę?!? Bo tak się zastanawiam czy nie przystopować z witaminkami. Tzn brać, ale np co 2gi dzień, zwłaszcza, że idzie wiosna... Jakoś średnio widzi mi się urodzenie ponad 4kg bobasa... Chociaż najważniejsze, żeby zdrowy był!
|
|
#3209 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
za 28tcCytat:
za 24 tc
|
|
#3210 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:44.

To kiedy otwierasz mini sklepik dla mam? 
ale coś mieszać będę.
rozstępy znikały normalnie, o ile potraktowało się je na świeżo. więc niech to on będzie gwoździem programu
jesteście przekochane...
:cmo k: wszystko by było inaczej, gdyby sie dało chociaz pochodzić... a tak to człowiek siwieje bo w kułko skiązka laptop książka laptop... wiecie co mnie motywuje?? że Jula tak często skacze w brzuszku... nawet teraz.... kocham ją nad życie.... i może faceci faktycznie inaczej to odczuwają?? Dla mnie ona jest największym cudem świata... I boje się o nią, bo te skurcze bóle... staram się nie myśleć o tym, zeby sie nie dołować... Ale jak siedze ciągle sama... pozostaje wizaz... i pogaduchy z wami... lecę... spróbuję usnąć... chociaż chyba będę zaraz

Ale też elektroniczny, mała nie chciała w nim siedzieć, chyba, że był ktoś obok niej, kto ją zabawiał. Myślę jednak, że to zależy od dziecka, więc taka moja opinia, to nie opinia. 
także luzik 

) a w drugiej książeczkę z instrukcją i z miną pt:WTF, to zaczął fuczeć, że kupiłam tę chustę niepotrzebnie, a potem się ze mnie nabijał. Miałam problem z nauczeniem się tego podstawowego węzła - ale to chyba tak jak z wszystkim (jazdą autem itp.) - w końcu zabiera coraz mniej czasu i się nie myśli już o tym, co się robi. Dlatego chciałam kupić wcześniej, żeby nie musieć się uczyć samej techniki na małej - tylko potem razem z nią się uczyć co jej i mnie najbardziej odpowiada, bo z tych tkanych chust można na wiele sposobów dzieciątka nosić. I szanowny małżonek ma w planach swoją córeczkę tak na spacerkach rodzinnych w lesie nosić 
coś zaczyna mnie boleć od nowa, więc po powrocie do domu wracam do diety czosnkowo-cytrynowej. wszelkie przepisy na czosnkowe pyszności mile widziane 
ja nie wiem czy to nie jakieś urban legend ;-)
Ślub 27. X. 2012