|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 9 części naszego wątku ??
|
|||
| Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.9 |
|
8 | 16,00% |
| Niesiemy światu tę wieść radosną, nasze dzieciaki urodzą się wiosną! V-VI 2013, cz.9 |
|
28 | 56,00% |
| Brzuszki rosną, dzieci też a nasz wątek jest the best! Mamy V-VI 2013 cz.9 |
|
2 | 4,00% |
| Rosną brzuchy, w nich maluchy; mamy się cieszą, milczeniem nie grzeszą. V-VI 2013 cz.9 |
|
1 | 2,00% |
| Trzęsą się brzuszki, wychodzą pępuszki, niedługo ujrzymy maluszki. V-VI 2013 cz.9 |
|
3 | 6,00% |
| Kolejne wizyty za nami, snujemy macierzyńskie plany - Mamy V-VI 2013 cz.9 |
|
2 | 4,00% |
| Robią się z nas grubasy, ale w głowie nam bobasy. Mamy V-VI 2013 cz.9 |
|
2 | 4,00% |
| Ciężko nam się ruszać, więc spędzamy czas na pogaduchach. Mamy V-VI 2013 cz.9 |
|
0 | 0% |
| Tyjemy i płaczemy, za chwilę się śmiejemy - przez hormony szalejemy. V-VI 2013 cz.9 |
|
0 | 0% |
| Bejbik mnie kopie a ja colę żłopię? Mamy V-VI 2013 cz.9 |
|
0 | 0% |
| Fasolencja w brzuszek ciśnie, zaraz z tyłka mi wypryśnie. Mamy V-VI 2013 cz.9 |
|
1 | 2,00% |
| Mam żylaki, mam rozstępy no i brzuch mocno wydęty. Mamy V-VI 2013 cz.9 |
|
0 | 0% |
| Rozstępują się nam brzuszki, jednak rosną też cycuszki. Mamy V-VI 2013 cz.9 |
|
3 | 6,00% |
| Głosujący: 50. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3211 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: My tu sobie gadu, gadu, a Maleństwa dają czadu - Mamy V-VI 2013 cz.8
Witam poniedziałkowo
![]() ja znów nie spałam. Chyba za szybko się pochwaliłam tą jedną przespaną nocką bo znów to samo ![]() Cytat:
dzieciaki się biją po za tym co to za atrakcja patrzeć na siostrę/braciszka lepiej pooglądać świat.Dziewczyny mam pytanie co do imienia BLANKA. Jak inaczej można mówić zdrobniale/w skrócie?
|
|
|
|
|
#3212 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Witamy się w 23tc
|
|
#3213 |
|
Wtajemniczenie
|
Jupi!
Wychodze, czekam tylko na mezulka, jakies tam papiery i do domciu! Postanowilam ze musze juz zaczac organizowac wyprawke, bo mam tylko ciuszki, przewijak i posciel. Dobrze ze jest allegro
|
|
|
|
#3214 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() nie zmywa się tylko spiłowuje jak żel, ale,że to jest cienka warstwa to generalnie jak uzupełniasz to niewiele piłujesz
|
|
|
#3215 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Myslę, że do 4 kg jeszcze daleko
|
|
|
|
|
#3216 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zdrobniale to blana tylko ![]() wymyślają na nią inne przydomki
|
|
|
|
|
#3217 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
a ja mam wujka Kazika alkoholika ale mimo to mi sie źle nie kojarzy bo lubie tego wujka.Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
ale po co?? przecież dzieciom jeszcze długo ząbki nie wyjdą... co wy laski, macie zamiar z dziećmi w ogóle z domu przez pół roku nie wychodzić i stąd te zakupy na kilka miesięcy naprzód ? jezu ja to nic nie mam na razie... ale inspirujecie mnie do zrobienia zakupów wyprawkowych w końcu...
|
|||||
|
|
|
#3218 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja bym się nie martwiła mój ważył w 20t0d 323g, w 20t5d 380 g i raczej to nie znaczenia na tym etapie a już na pewno nie odstawiałabym witain, bo o rozmiarach dziecka decyduje raczej genetyka, nie wierze w te bzdury o witaminach, obie koleżanki brały femibiona jedna urodzila 3,5 druga 2,5 kg
|
|
|
#3219 |
|
Wtajemniczenie
|
Szprotka mada moj Leos jest zawsze wiekszy o 2tyg ale gin mowil ze jest w normie, a poza jodem i dha nie biore witamin. Lepiej jak jest wiekszy niz mial by byc za maly. Teraz w prawie 25 tyg wazy 916 g
|
|
|
|
#3220 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Blana, Blania, Biania... inni używają. z bardziej szalonych mówię: Blanek, Blancik, Blanszet i wszelkie inne głupoty, które mi przyjdą do głowy, ale to nie przy ludziach ![]() ---------- Dopisano o 10:23 ---------- Poprzedni post napisano o 10:23 ---------- no i jeszcze Blanunia... najpiękniejsze imię na świecie |
|
|
|
|
#3221 |
|
Zakorzenienie
|
spadam..
znów boli mnie głowa...
|
|
|
|
#3222 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
To nie odstawiam na razie witaminek, zobaczymy jak sprawy się potoczą Mysia- ja też nie wierzę, w witaminkowe niusy, ale wolałam się upewnić...---- Zapomniałam Wam napisać- śniło mi się dzisiaj, że byłam gdzieś i zaczęłam rodzić. No i zachciało mi się siku. Poszłam siku, główkę już czułam w rękach, jedno parcie i Maluch wylądował mi w rączkach. Tylko nie wiedziałam, czy przecinać samej pępowinę czy czekać na pogotowie... Ale ten maluch był dziwny, troszkę do szczeniaczka podobny, a że obok leżał pies (w kiblu?!?) to położyłam koło psa, bo przecież psy mają instynkt i wiedzą co robić. No i sen się skończył.
|
|
#3223 | |
|
Zakorzenienie
|
Pearl dziękuję za przepis
axella za 28t no i 3 trymestr ![]() Paulina za 24t ![]() banka dzięki ![]() ---------- Dopisano o 10:42 ---------- Poprzedni post napisano o 10:37 ---------- ![]() super Cytat:
|
|
#3224 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny nie przejmujcie się tą wagą dziecka za bardzo..... Moja w 21t 2d ważyła 476g i była 1 tydzień starsza niż wg OM, a w 25t 4d ważyła 700g i wyszło, że jest tydzień młodsza niż wg OM - także to się zmienia jak w kalejdoskopie, ważne, że pomiary wychodzą ok i dzieci się zdrowo rozwijają
|
|
|
|
#3225 |
|
Zakorzenienie
|
hej dziewczynki.. Wpadam tylko na chwilkę bo zaraz lecę do gina po zwolnienie.. Trzymajcie kciuki,żeby mi dał!!
Lo i własnie dowiedziałam sie, że kumpel przeprowadza się do Zurychu.. Za dwa tygodnie impreza pożegnalna.. Ten to ma życie najpierw siedział w San Fransico teraz Zurych.. Jednak dobry informatycy-programiści to mają wzięcie
|
|
|
|
#3226 |
|
Zakorzenienie
|
dzień dobry zastałem jolke?
![]() mysia powiedz mi czy tą twoja nianka + monitor to ma dwa te czujniki ruchu czy jeden? szukam na all i już się gubie
|
|
|
|
#3227 |
|
Zakorzenienie
|
23tc to już zaczynamy 6 misiąc??
|
#3228 |
|
Zakorzenienie
|
dibali bardzo fajna wyprawka. Jedynie termometr do wanienki jak dla mnie to zbyteczna rzecz
Tak się zastanawiam czy ktokolwiek tego używa max niż jakieś 2 tyg![]() nuna może on nie rozumie o co Ci chodzi? nie wiem co Ci poradzić, też by mi było smutno. Musicie DUŻO DUŻO rozmawiać. On musi sobie zdawać sprawę że Ty na prawdę musisz leżeć i go potrzebujesz itd a przy nastawieniu Twojej teściowej to różne rzeczy ona mu może opowiadać (skoro uważała wcześniej że wydziwiasz itd). Szkoda że nie mieszkam bliżej Ciebie. Posiedziałabym razem z Tobą Nuna a co do robienia jedzenia dla Ciebie przez TŻta to ja myślę że to jest kwestia tego że mieszkacie z waszymi rodzicami. Sama wiem jak to jest, i nawet po pół roku mieszkania "nie u siebie" głupio mi było iść otworzyć samej lodówkę i robić jedzenie. Mimo że dawaliśmy na nie połowę kasy. A co dopiero facet. A jak byłam sama to normalnie śmigałam, robiłam obiady itd. |
|
|
|
#3229 | ||||
|
Zakorzenienie
|
za 23tcCytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#3230 |
|
Zakorzenienie
|
witam się po weekendzie, dopiero teraz mam chwilę żeby do Was wpaść. Od rana na wysokich obrotach... zaraz spróbuję troszkę ponadrabiać, bo całą niedzielę nie zaglądałam i nie wiem co się dzieje |
|
|
|
#3231 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3232 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
dzwonie robić awanturę w zusie, bo co miesiąc dostaję mniejszy przelew!
|
|
|
|
|
#3233 |
|
Zakorzenienie
|
no właśnie widzę... dokopałam się i stwierdzam że musiałabym nadrabiać od 96 strony
![]() GADUUUUŁY !!!!!!! mam chwilkę luźniejszą więc spróbuję troszkę poczytać |
|
|
|
#3234 | ||||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() 2) Dzięki za informacje. Cytat:
Cytat:
Od każdej mamy słyszę, że będę miała w doopie jak wyglądam, że mam tydzień niemyte włosy i będę szczęśliwa, jak będę mogła iść umyć zęby. ![]() No co? Jakbyś chociaż raz posłuchała tego debila (a tak se właśnie o nim powiem! ), to by Cię to wcale nie zdziwiło. ![]() Cytat:
2) ![]() Cytat:
za 24 tc! Co do tż-ów, to tak sobie czytam i dochodzę do wniosku, że ja to chyba mam szczęście. Jeśli chodzi o zachowanie wobec ciąży, to jak tylko się skrzywię, to od razu pyta co jest, mówi, że mam się położyć, dziennie leży przy brzuchu, głaszcze, całuje, a jak czasem coś do niego wtedy zacznę gadać, to mi mówi: "Nie przeszkadzaj, bo rozmawiam z synem" i coś tam słucha (pewnie jelita Ogólnie wczoraj wyczaiłam, że pochwalił się niedawno kolegom, a właściwie baaardzo bliskiemu koledze (z rodzinnego miasta) i tak dumnie pisał o tych wszystkich rzeczach. Rozmawiali o jakichś grach, a tż napisał, że teraz jest na etapie poszukiwań butelek, smoczków, materacyków i innych takich, a aukcje zna już na pamięć, teraz już tylko zostaje chyba do nauczenia nazwy sprzedawców. Także aż tak cukierkowo nie może być. Cytat:
2) Cytat:
On ma więcej ubrań, niż ja. ![]() Cytat:
za decyzję.2) Witaminy nie mają wpływu na wagę dziecka, to bujda. Siema. |
||||||||
|
|
|
#3235 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A tu doopa. Dlatego trzeba te wózki macać i tyle Cytat:
Pamietam, że podczas I porodu sprawdzała mi połozna paznokcie i kazała zdjąć obrączkę. Soczewki też czasami każą wyjąć bo nie wiadomo co się wydarzy w trakcie porodu... Ja kupuję jednodniowe na maj ;-) Tak czy siak - lepiej nie ryzykować bo po paznokciach widać najszybciej, że coś jest nie tak... Cytat:
i extra ciuszki![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Za 23 tydz. ![]() Cytat:
Cytat:
![]() A większość kosmetyczek idzie na łatwiznę i piłuje - niszcząc tym samym paznokcia... --------------------- Dzień dobry. Niedawno wstałam, bo znowu pół nocy nie spałam Muszę iść do sklepu i pomysleć nad jakimś obiadem a pomysłów brak
|
|
|
#3236 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
http://allegro.pl/monitor-oddechu-el...927847771.html jest jeszcze wersja deluxe z dwoma ale jak maluchy beda spaly w jednym lozeczku to mysle, że chyba jedna powinna wystarczyc
|
|
|
#3237 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. Ale będę czatować, może się jeszcze odblokuje..A z mężem to u mnie to samo.. Jak go próbuje bardziej tuczyć to sama tyje.. a on nic.. W ogóle mamy jakąś dziwną fazę.. Jak ja chudne to on tyje a jak ja tyje to on chudnie.. nic w naturze u nas nie ginie ![]() Cytat:
Cytat:
.. Ważne ważne, ale chyba jak się ma w normie to nie ma po co jeść.. U mnie nic gin nie mówiła, żeby brać.. |
|||
|
|
|
#3238 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nuna jak ma Cię uspokoić to badanie to oczywiście idź. Może wejdź z TŻtem do gabinetu? niech też poogląda mała. axella za III trymestr Paulina za 24 tcankaaa dobrze że wychodzicie ![]() szprotka co za sen |
|
|
|
|
#3239 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 11:09 ---------- Poprzedni post napisano o 11:06 ---------- Cytat:
ja do swojej babki chodzę ponad 4 lata, przyszłam z ruiną na paznokciach które tipsy trzymały przy życiu, przepiłowane prawie do mięsa, po 4 latach mam twarde pazurki i mogę nosić hybrydę. Delikatnie tylko spiłowuje przy bokach i całość z góry, a potem kolejna wartstwa, po co całość zmywać co 3 tygodnie?
|
|
|
#3240 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
2) Ale ta szczoteczka jest na dziąsełka, a nie na ząbki. Takim maluszkom lubią się robić pleśniawki po mleku. |
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:11.

na Podbeskidziu hehe. Bielsko-Biała
po za tym co to za atrakcja patrzeć na siostrę/braciszka lepiej pooglądać świat.

Ślub 27. X. 2012

)

no i 3 trymestr 

), to by Cię to wcale nie zdziwiło.