Pracy szukamy - ciągle się wspieramy i nigdy nie poddamy! cz. 4. - Strona 67 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Praca i biznes

Notka

Praca i biznes W tym miejscu rozmawiamy o pracy i biznesie. Jeśli szukasz pracy, planujesz ją zmienić lub prowadzisz własny biznes, to miejsce jest dla ciebie.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-02-04, 09:31   #1981
triss
Wtajemniczenie

Dot.: Pracy szukamy - ciągle się wspieramy i nigdy nie poddamy! cz.4.

TAJKUNA wiem, że łatwo mi mówić jak nie jestem w takiej sytuacji ale to co się dzieje jest straszne i na pewno wymaga jakiejś interwencji... pójście do ośrodka pomocy społecznej na pewno coś pomoże...
ostatnio natknęłam się na sporo ogloszeń o pracę w pensjonatach w górach, oferują zakwaterowanie praca głównie pomoc kuchenna i sprzątanie wiem, że to nic ekstra i kasa pewnie niewielka ale to okazja żeby się WYRWAĆ Z TEGO DOMU. Myślę, że gdyby nic mnie nie trzymało i byłabym w tak trudnej sytuacji to spróbowałabym tego

---------- Dopisano o 10:31 ---------- Poprzedni post napisano o 10:24 ----------

http://www.infopraca.pl/praca/agent-...o_Nonsponsored

a to link do ogloszenia o pracę, dla wszystkich znudzonych poszukiwaniami i czytaniem ciagle podobnych ogłoszeń (przynajmniej ja tak mam... )

hmm może wyśle..ciekawa jestem czy to ściema czy inaczej zrobione ogloszenie na akwizytora :P
Stary 2013-02-04, 09:45   #1982
gwiazdeczka172
Zakorzenienie

GG do gwiazdeczka172

Dziewczyny mam do Was wielką prosbę

W pewnej małej miejscowości otwierają luksusowy pensjonat seniora (na ich stronie można zobaczyć zdjęcia itp. i jest napisane, że otwarcie na początku 2013 roku). Otwiera go dwoje lekarzy, kardiolog i urolog. Zdaję sobie sprawę, że pewnie będą tam pracować ludzie po znajomości, z rodziny itp., ale mimo wszystko chciałabym wysłać do nich spontaniczną aplikację - na stronie napisali, że będzie prowadzona tam terapia zajęciowa (ja pracowałam w Warsztacie Terapii Zajęciowej więc jakieś tam doświadczenie mam), mogłabym prowadzić tam zajęcia artystyczne (robię kartki i inne takie duperelki). Nie wiem teraz jak to ładnie napisać, taki wstęp, że może w związku z otwarciem placówki poszukują kogoś do pracy itp., chciałabym tam właśnie napisać coś o moim doświadczeniu w pracy z osobami niepełnosprawnymi, o tym, że umiem język migowy i że będę się dalej go uczyć...

Jakbyście mi pomogły jak zacząć taki list motywacyjny byłabym bardzo wdzięczna - chodzi mi o to, żeby to ładnie i profesjonalnie.

Wymiana
gwiazdeczka172 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-04, 10:03   #1983
be257fbd309f063d0b46a46a8a3513ba0f4b3308_684a0a7a57592
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Erite Pokaż wiadomość
To nie mój pomysł, po prostu już wszystko tam jest zrobione pod pensjonat. Ale może się uda? Na razie się boję, że nie uda mi się za to wyżyć ale trzeba próbować Zapraszam serdecznie oczywiście
jak jest gotowe, to tym bardziej

---------- Dopisano o 11:03 ---------- Poprzedni post napisano o 11:01 ----------

Cytat:
Napisane przez gwiazdeczka172 Pokaż wiadomość
Jakbyście mi pomogły jak zacząć taki list motywacyjny byłabym bardzo wdzięczna - chodzi mi o to, żeby to ładnie i profesjonalnie.
priv, zaraz Ci napiszę
be257fbd309f063d0b46a46a8a3513ba0f4b3308_684a0a7a57592 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-04, 10:04   #1984
jo@n@
Zakorzenienie

GG do jo@n@

Gwiazdeczka miejscowość na R?

If you're out on the road
Feeling lonely and so cold
All you have to do is call my name
And I'll be there on the next train

jo@n@ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-04, 10:05   #1985
gwiazdeczka172
Zakorzenienie

GG do gwiazdeczka172

[1=be257fbd309f063d0b46a46 a8a3513ba0f4b3308_684a0a7 a57592;39028440]
priv, zaraz Ci napiszę[/QUOTE]

Ojej dziękuję

---------- Dopisano o 11:05 ---------- Poprzedni post napisano o 11:04 ----------

Cytat:
Napisane przez jo@n@ Pokaż wiadomość
Gwiazdeczka miejscowość na R?
Taaaaak a skąd wiesz?

Wymiana
Stary 2013-02-04, 10:07   #1986
Erite
Zadomowienie

Gwiazdeczka, może tak?
Szanowni Państwo,

w związku z otwarciem Pensjonatu Seniora w Xyz chciałabym przedstawić swoją kandydaturę na stanowisko terapeuty zajęciowego.

Mam nadzieję, że będą Państwo zainteresowani, gdyż mam doświadczenie w prowadzeniu zajęć terapii poprzez sztukę, które cieszą się dużym zainteresowaniem wśród osób starszych oraz działają korzystnie na ich kondycję psychiczną. Prowadziłam zajęcia w Warsztacie Terapii Zajęciowej, także z osobami niepełnosprawnymi, toteż znam ich potrzeby oraz możliwości. Chcąc podnieść swoje kwalifikacje nauczyłam się języka migowego. Bardzo lubię pracę z ludźmi, jestem osobą pełną pomysłów i energii, przy tym jestem także cierpliwa i opanowana.

Tajkuna, proszę Cię idź do mopsu czy innej instytucji i tak jak wyżej napisała któraś z dziewczyn szukaj pracy po pensjonatach w górach.

Szakal, szkoła policealna nie gryzie może spróbuj? Nic nie tracisz a zawsze możesz coś zyskać, np. zawód, znajomości. Siedząc w domu nic nie zmienisz.

If you are good at something never do it for free.
Erite jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-04, 10:08   #1987
jo@n@
Zakorzenienie

GG do jo@n@

A bo mieszkam w mieście na B i coś tam gdzieś słyszałam, ze budują.

If you're out on the road
Feeling lonely and so cold
All you have to do is call my name
And I'll be there on the next train

jo@n@ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-04, 10:10   #1988
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez gwiazdeczka172 Pokaż wiadomość
Ojej dziękuję
fuck, źle zaczęłam, bo napisałam, że ogłoszenie z neta więc sam początek będzie git jak u Erite ale resztę też możesz użyć
be257fbd309f063d0b46a46a8a3513ba0f4b3308_684a0a7a57592 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-04, 10:10   #1989
cochonnetta
Wtajemniczenie

Hej dziewczyny, dawno mnie tu nie było

W skrócie szukam pracy już pół roku i niestety jest coraz gorzej. Jeszcze jesienią chodziłam na rozmowę i były jako takie ogłoszenia, a teraz nikt nie oddzwania, albo praca okazuje się być zupełnie inna niż w ogłoszeniu.

Nawet teraz wysłałam 1 Cv, gdzie było podane konkretne stanowisko, firma, a dosłownie 2 minuty po wysłaniu na maila przyszła propozycja pracy do call center .

Ostatnio pracowałam 2 tygodnie jako recepcjonistka w bardzo fajnej firmie, niestety przez agencję, która na dodatek mi nie zapłaciła , ale zawsze mam co wpisać do cv - tym się pocieszam

ale nie ma co się poddawać - wiosna idzie, już to czuję w kościach .
Coś pisałyście o rodzinie wcześniej - moja mnie też kompletnie nie wspiera i uważa za pasożyta, ale ja jestem z siebie dumna - szukam uparcie, łapię okazje, żeby mieć co wpisać do cv, uczę się codziennie, chodzę na szkolenia, kursy, a teraz szukam jeszcze jakiejś fajnej szkoły policealnej, staram się nie tracić czasu i tego się trzymam
cochonnetta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-04, 10:14   #1990
gwiazdeczka172
Zakorzenienie

GG do gwiazdeczka172

Cytat:
Napisane przez jo@n@ Pokaż wiadomość
A bo mieszkam w mieście na B i coś tam gdzieś słyszałam, ze budują.
Tak tak już Cię skojarzyłam ja nie mieszkam w B., mam tam narzeczonego, z mojej miejscowości mam dobre 40 km do R., a z B. jest to tylko 15 km, planujemy razem zamieszkać jakbym dostała robotę.

---------- Dopisano o 11:14 ---------- Poprzedni post napisano o 11:12 ----------

Cytat:
Gwiazdeczka, może tak?
Szanowni Państwo,

w związku z otwarciem Pensjonatu Seniora w Xyz chciałabym przedstawić swoją kandydaturę na stanowisko terapeuty zajęciowego.

Mam nadzieję, że będą Państwo zainteresowani, gdyż mam doświadczenie w prowadzeniu zajęć terapii poprzez sztukę, które cieszą się dużym zainteresowaniem wśród osób starszych oraz działają korzystnie na ich kondycję psychiczną. Prowadziłam zajęcia w Warsztacie Terapii Zajęciowej, także z osobami niepełnosprawnymi, toteż znam ich potrzeby oraz możliwości. Chcąc podnieść swoje kwalifikacje nauczyłam się języka migowego. Bardzo lubię pracę z ludźmi, jestem osobą pełną pomysłów i energii, przy tym jestem także cierpliwa i opanowana.

Tajkuna, proszę Cię idź do mopsu czy innej instytucji i tak jak wyżej napisała któraś z dziewczyn szukaj pracy po pensjonatach w górach.

Szakal, szkoła policealna nie gryzie może spróbuj? Nic nie tracisz a zawsze możesz coś zyskać, np. zawód, znajomości. Siedząc w domu nic nie zmienisz.
[1=be257fbd309f063d0b46a46 a8a3513ba0f4b3308_684a0a7 a57592;39028615]fuck, źle zaczęłam, bo napisałam, że ogłoszenie z neta więc sam początek będzie git jak u Erite ale resztę też możesz użyć [/QUOTE]

Dziękuję za pomoc, na pewno skorzystam! Będę musiała przysiąść i coś ładnego skleić

Wymiana
Stary 2013-02-04, 10:39   #1991
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez cochonnetta Pokaż wiadomość
ale nie ma co się poddawać - wiosna idzie, już to czuję w kościach .
Coś pisałyście o rodzinie wcześniej - moja mnie też kompletnie nie wspiera i uważa za pasożyta, ale ja jestem z siebie dumna - szukam uparcie, łapię okazje, żeby mieć co wpisać do cv, uczę się codziennie, chodzę na szkolenia, kursy, a teraz szukam jeszcze jakiejś fajnej szkoły policealnej, staram się nie tracić czasu i tego się trzymam
Amen!
Stary 2013-02-04, 10:45   #1992
KOOL SHEN
Rozeznanie

Tajkuna daleko mieszkasz od Rzeszowa? . W ankietach zawsze potrzebują ludzi . Mogę dac Tobie pare namiarów na dobre firmy .Pomogę Tobie jak rozwawiać z ludzmi jak ich nakłonić. Jakby co pisz na pw. Oferują swoją pomoc Tobie.
Stary 2013-02-04, 11:41   #1993
tajkuna
BAN stały

Jutro komp moze uda sie naprawic. Byl ichlopak dzis ale nie ma plytki windowsa xp wieczorem mam miec ta plytke to jutro rano wpadnie i przeinstaluje. Oby ta plytke obiecana wieczorem miala. Mieszkam 70km od rzeszow. Z tel prywatnych wiadomosci nie dam rady wyslac.
tajkuna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-04, 11:47   #1994
Erite
Zadomowienie

Dziewczyny piszę list motywacyjny i potrzebuję pomocy, by jakoś go zakończyć logicznie Szczególnie jest to istotne, bo niedawno składałam do tej firmy CV, byłam na rozmowie, ale stwierdzili, że na razie nie. Teraz szukają na bardziej interesujące mnie stanowisko i postanowiłam zawalczyć, bo jest związane z prawem Słusznie?

Wrzucam list i proszę o sugestie

w odpowiedzi na ofertę pracy zamieszczoną na stronie gazetapraca.pl chciałabym zaproponować swoją kandydaturę na stanowisko pracownika ds. obsługi administracyjno-prawnej.
Obecnie jestem na V roku prawa na Wydziale Prawa i Administracji Uniwersytetu XYZ, gdzie poznałam zagadnienia z zakresu prawa cywilnego i handlowego a dzięki odbytym przeze mnie praktykom w Kancelarii Radców Prawnych miałam okazję stosować wiele zagadnień związanych z tymi dziedzinami prawa w praktyce.
Z uwagi na to, że szczególnie interesuje mnie tematyka prawa cywilnego, gospodarczego i podatkowego ciągle podnoszę wiedzę w tych dziedzinach prawa m.in. w tym roku brałam udział drużynowo w finale konkursu Eye on tax organizowanym przez Ernst&Young. Konkurs ten wymaga szerokiej wiedzy teoretycznej oraz praktycznej oraz umiejętności działania w styuacjach stresogennych. Jestem również prezesem Koła Naukowego Prawa Gospodarczego Publicznego w ramach, którego doskonalę nie tylko swoje umiejętności i poszerzam wiedzę, ale daję taką możliwość także innym.
Jestem osobą samodzielną, skrupulatną i dokładną, lubię pracę z ludźmi oraz współpracować z innymi. Potrafię efektywnie zorganizować swój czas pracy dla osiągnięcia jak najlepszych rezultatów, pomogło mi w tym także doświadczenie w pracy jako pracownik biurowy. Jestem osobą chcącą się rozwijać i dokształcać...?

Stary 2013-02-04, 11:47   #1995
pulinaj
Rozeznanie

Nie lubię poniedziałków, to tak na wstępie

Dlaczego interesujące mnie ogłoszenia zazwyczaj są skierowane do osób z orzeczeniem o niepełnosprawności? Dyskryminacja i tyle. Wszyscy powinni mieć równe szanse.

Dziś przeglądałam ogłoszenia z 2 lutego, czyli sprzed dwóch dni. Dość ciekawe jedno. Zgadnijcie ile aplikacji już zostało wysłanych?Uwaga uwaga! Ponad 620 Przecież moje CV zaginie w akcji... Coś mi się wydaje, że większe szanse mam trafić szóstkę w lotto niż znaleźć pracę.

Przepraszam. Miałyśmy się wspierać, a nie dołować, ale nikt mnie lepiej nie zrozumie niż Wy. Musiałam się z kimś podzielić swoimi przemyśleniami. Takie negatywne nastawienie od początku tygodnia nie wróży dobrze, ale na pocieszenie czeka na mnie mega kremowe ciacho z owocami

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-02-04, 11:51   #1996
Erite
Zadomowienie

Ciacho z kremem to podstawa udanego dnia a jak jeszcze z owocami to już w ogóle

Stary 2013-02-04, 11:54   #1997
pulinaj
Rozeznanie

Cytat:
Dziewczyny piszę list motywacyjny i potrzebuję pomocy, by jakoś go zakończyć logicznie Szczególnie jest to istotne, bo niedawno składałam do tej firmy CV, byłam na rozmowie, ale stwierdzili, że na razie nie. Teraz szukają na bardziej interesujące mnie stanowisko i postanowiłam zawalczyć, bo jest związane z prawem Słusznie?

Wrzucam list i proszę o sugestie

w odpowiedzi na ofertę pracy zamieszczoną na stronie gazetapraca.pl chciałabym zaproponować swoją kandydaturę na stanowisko pracownika ds. obsługi administracyjno-prawnej.
Obecnie jestem na V roku prawa na Wydziale Prawa i Administracji Uniwersytetu XYZ, gdzie poznałam zagadnienia z zakresu prawa cywilnego i handlowego a dzięki odbytym przeze mnie praktykom w Kancelarii Radców Prawnych miałam okazję stosować wiele zagadnień związanych z tymi dziedzinami prawa w praktyce.
Z uwagi na to, że szczególnie interesuje mnie tematyka prawa cywilnego, gospodarczego i podatkowego ciągle podnoszę wiedzę w tych dziedzinach prawa m.in. w tym roku brałam udział drużynowo w finale konkursu Eye on tax organizowanym przez Ernst&Young. Konkurs ten wymaga szerokiej wiedzy teoretycznej oraz praktycznej oraz umiejętności działania w styuacjach stresogennych. Jestem również prezesem Koła Naukowego Prawa Gospodarczego Publicznego w ramach, którego doskonalę nie tylko swoje umiejętności i poszerzam wiedzę, ale daję taką możliwość także innym.
Jestem osobą samodzielną, skrupulatną i dokładną, lubię pracę z ludźmi oraz współpracować z innymi. Potrafię efektywnie zorganizować swój czas pracy dla osiągnięcia jak najlepszych rezultatów, pomogło mi w tym także doświadczenie w pracy jako pracownik biurowy. Jestem osobą chcącą się rozwijać i dokształcać...?
To bym zmieniła. Może napisz, że "umiem pracować samodzielnie, ale także satysfakcjonuje mnie praca w zespole".

Ja bym napisała dlaczego ubiegasz się o to stanowisko: bo chcesz się rozwijać, zdobyć doświadczenie, pragniesz pracować w stabilnej renomowanej firmie, szukasz pracy, która da Ci satysfakcję.
Stary 2013-02-04, 11:56   #1998
pokszyfka
Zadomowienie

a mój tż wcozraj usmazył pączki szkoda gadać

Dziewczyny, nie wiem czy zabrać się za szkolenie z BHP w PARPie... Jak sądzicie, to jest takie bardziej dla siebie, czy można gdzies z tym dalej pójść?
Jest sporo materiału do opanowania...
https://www.akademiaparp.gov.pl/szkolenia-internetowe.html
pokszyfka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-04, 12:04   #1999
szakal165
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez martusia205 Pokaż wiadomość
Szakal szukasz pracy od 4 lat prawie, Dlaczego przez ten czas nie poszłas do jakiejkolwiek pracy? mogłas pójśc na promocję do marketu, na wykładnie towaru itd. Zbierac, oszczędzać pieniądze a potem za ta kwote wyjechac do większego miasta wynająć pokój. Ja zrobiłabym wszystko w tym kierunku, sama chwytam się każdej pracy i nie wierze, że przez 4 lata nie można nic znaleźć,i nic z tym nie robić
BO NIKT MNIE NIE ZATRUDNIŁ/??
Czy to jest takie trudne do zrozumienia??

---------- Dopisano o 13:02 ---------- Poprzedni post napisano o 12:58 ----------

[1=be257fbd309f063d0b46a46 a8a3513ba0f4b3308_684a0a7 a57592;39026984]100%

---------- Dopisano o 09:48 ---------- Poprzedni post napisano o 09:34 ----------

Tajkunia, idź może do pomocy społecznej, bo to nie może tak być, że ty cierpisz przez błędy i zachowanie ojca. Zbierz się w sobie.

---------- Dopisano o 09:56 ---------- Poprzedni post napisano o 09:48 ----------

Ja myślę, że problem jest w głowie a nie w wątku.
Przykre jest zdarzenie z rzeczywistością, ale nie ma co liczyć na otwarte ramiona i zaproszenie do pracy.
Wiem, że jest Ci ciężko, choć trudno mi sobie to wyobrazić bo nie byłam aż w takiej sytuacji. Myślę jednak, że jak nie udało Ci się iść na studia, to bym się skusiła na jakiś kierunek szkoły policealnej. Aby tylko nie stać w miejscu.[/QUOTE]
A ja myślę, ze jednak w wątku. Nie spotkałam się jeszcze w życiu z takim chamskim najazdem z powodu długiego poszukiwania pracy.

---------- Dopisano o 13:04 ---------- Poprzedni post napisano o 13:02 ----------

Cytat:
Gwiazdeczka, może tak?
Szanowni Państwo,

Nie jestem zainteresowana tymi kierunkami, więc po co? Nic na siłę
szakal165 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-04, 12:09   #2000
Erite
Zadomowienie

Szakal, nie denerwuj się, dziewczyny (w tym ja) chcemy pomóc
A jakiej pracy szukasz? Jakiejkolwiek czy czegoś konkretnego? Co Cię interesuje? Co chciałabyś robić?
Szukasz długo pracy, to jest fakt i niestety trudno znaleźć teraz pracę każdemu a Ty nie masz doświadczenia (z tego co zrozumiałam), więc jest Ci jeszcze ciężej. Dlatego też moim zdaniem powinnaś przeanalizować swoje marzenia i dostosować je do rzeczywistości, która jest niestety nieciekawa.
Nikt na Ciebie nie najeżdża, dziewczyny próbują dać Ci rady

Pulinaj, dziękuję Ci bardzo, ładnie to ujęłaś, mi to zdanie zgrzytało ale nie umiałam go przerobić.

Edytowane przez Erite
Czas edycji: 2013-02-04 o 12:18
Stary 2013-02-04, 12:29   #2001
szakal165
Zakorzenienie

Juz pisałam milion razy to samo, że szukam wszystkiego prócz sprzątania, opieki nad starszymi i dziećmi.
Stary 2013-02-04, 12:33   #2002
Erite
Zadomowienie

Dobrze, nie czytałam wszystkich postów i jakiś czas mnie tu też nie było.

W takim razie jakie masz teraz plany?

Pulinaj, jeszcze raz dziękuję Wysłałam tam znowu CV i lm, ale się zestresowałam, nigdy nie wysyłałam dwa razy w to samo miejsce CV.

Edytowane przez Erite
Czas edycji: 2013-02-04 o 12:39
Stary 2013-02-04, 12:45   #2003
Konto usunięte

Erite - były powtórzenia i średnio złożone zdania.
Obczaj moją wersję

W odpowiedzi na ofertę pracy zamieszczoną na stronie gazetapraca.pl z dn. (data), chciałabym zaproponować swoją kandydaturę na stanowisko pracownika ds. obsługi administracyjno-prawnej.

Obecnie jestem na V roku prawa na Wydziale Prawa i Administracji Uniwersytetu XYZ, gdzie poznałam zagadnienia z zakresu prawa cywilnego i handlowego. Dzięki odbytym praktykom w Kancelarii Radców Prawnych, miałam okazję zastosować w praktyce wiele zagadnień związanych z tymi dziedzinami prawa.

Z uwagi na to, że szczególnie interesuje mnie tematyka prawa cywilnego, gospodarczego i podatkowego, ciągle poszerzam swoją wiedzę w tych dziedzinach. W tym roku brałam udział drużynowo w finale konkursu "Eye On Tax", organizowanym przez Ernst&Young. Konkurs ten wymagał szerokiej wiedzy teoretycznej oraz praktycznej, a także umiejętności działania w sytuacjach stresogennych. Od (tu wstaw rok/miesiąc) jestem również prezesem Koła Naukowego Prawa Gospodarczego Publicznego w ramach którego, nie tylko doskonalę i poszerzam swoje horyzonty, a także daję taką samą możliwość innym.

Jestem osobą samodzielną, skrupulatną i dokładną, lubię pracę z ludźmi i jestem otwarta na nowe znajomości. Potrafię efektywnie zorganizować swój czas pracy dla osiągnięcia jak najlepszych rezultatów. Ciagle pragnę rozwijać się zawodowo, stąd jestem przekonana, że praca w Państwa firmie będzie dla mnie odpowiednim miejscem na zdobycie cennego doświadczenia.

Mam nadzieję, że zainteresowałam Państwa swoją osobą i będę miała przyjemność spotkać się w Państwa siedzibie na rozmowie kwalifikacyjnej, by pełniej przedstawić swoje umiejętności.

---------- Dopisano o 13:45 ---------- Poprzedni post napisano o 13:41 ----------

Cytat:
Napisane przez szakal165 Pokaż wiadomość

A ja myślę, ze jednak w wątku. Nie spotkałam się jeszcze w życiu z takim chamskim najazdem z powodu długiego poszukiwania pracy.
Najazdem czy może prawdą?

Edytowane przez be257fbd309f063d0b46a46a8a3513ba0f4b3308_684a0a7a57592
Czas edycji: 2013-02-04 o 12:43

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-02-04, 12:45   #2004
szakal165
Zakorzenienie

żadnych planów

---------- Dopisano o 13:45 ---------- Poprzedni post napisano o 13:45 ----------

[1=be257fbd309f063d0b46a46 a8a3513ba0f4b3308_684a0a7 a57592;39031897]Erite - były powtórzenia i średnio złożone zdania.
Obczaj moją wersję

W odpowiedzi na ofertę pracy zamieszczoną na stronie gazetapraca.pl z dn. (data), chciałabym zaproponować swoją kandydaturę na stanowisko pracownika ds. obsługi administracyjno-prawnej.

Obecnie jestem na V roku prawa na Wydziale Prawa i Administracji Uniwersytetu XYZ, gdzie poznałam zagadnienia z zakresu prawa cywilnego i handlowego. Dzięki odbytym praktykom w Kancelarii Radców Prawnych, miałam okazję zastosować w praktyce wiele zagadnień związanych z tymi dziedzinami prawa.

Z uwagi na to, że szczególnie interesuje mnie tematyka prawa cywilnego, gospodarczego i podatkowego, ciągle poszerzam swoją wiedzę w tych dziedzinach. W tym roku brałam udział drużynowo w finale konkursu "Eye On Tax", organizowanym przez Ernst&Young. Konkurs ten wymagał szerokiej wiedzy teoretycznej oraz praktycznej, a także umiejętności działania w sytuacjach stresogennych. Od (tu wstaw rok/miesiąc) jestem również prezesem Koła Naukowego Prawa Gospodarczego Publicznego w ramach którego, nie tylko doskonalę i poszerzam swoje horyzonty, a także daję taką samą możliwość innym.

Jestem osobą samodzielną, skrupulatną i dokładną, lubię pracę z ludźmi i jestem otwarta na nowe znajomości. Potrafię efektywnie zorganizować swój czas pracy dla osiągnięcia jak najlepszych rezultatów. Ciagle pragnę rozwijać się zawodowo, stąd jestem przekonana, że praca w Państwa firmie będzie dla mnie odpowiednim miejscem na zdobycie cennego doświadczenia.

Mam nadzieję, że zainteresowałam Państwa swoją osobą i będę miała przyjemność spotkać się w Państwa siedzibie na rozmowie kwalifikacyjnej, by pełniej przedstawić swoje umiejętności.

---------- Dopisano o 13:45 ---------- Poprzedni post napisano o 13:41 ----------

Najazdem czy może prawdą?[/QUOTE]
Jaką prawdą?? Przecież ja wiem, że pracy nie mam i jej nie znajdę. Po co jeszcze powtarzać wiadome?
Stary 2013-02-04, 12:51   #2005
Konto usunięte

Cytat:

Nie jestem zainteresowana tymi kierunkami, więc po co? Nic na siłę
A ile z nas robi to, co lubi? Raczej bardzo mało.
Może kolejny dyplom i dodatkowe wykształcenie, by coś zmieniło? Zawsze jest to kolejna karta przetargowa w rozmowie kwalifikacyjnej. Nie rozumiem jak można samemu się tak ograniczać. To, czego się uczymy, co robimy i czego się łapiemy jest tylko dla nas, aby potem, móc z czymś walczyć na rynku pracy.
Nie będę się udzielać więcej, bo to Twoje życie.....
I takie komentarze powinny dać do myślenia, że "kurcze, faktycznie, może powinnam zrobić to i to..." Życie nie głaszcze po głowie i jak samemu się o przyszłość nie zadba, to nikt tego za nas nie zrobi. Niestety.

---------- Dopisano o 13:51 ---------- Poprzedni post napisano o 13:50 ----------

Cytat:

Jaką prawdą?? Przecież ja wiem, że pracy nie mam i jej nie znajdę. Po co jeszcze powtarzać wiadome?
podchodząc z takim założeniem jak wyżej - na pewno nie.

Edytowane przez be257fbd309f063d0b46a46a8a3513ba0f4b3308_684a0a7a57592
Czas edycji: 2013-02-04 o 12:53
Stary 2013-02-04, 13:00   #2006
szakal165
Zakorzenienie

Amen.
Nawet jak miałam kupę energii i poczucie, że tym razem to mnie wybiorą, nic się nie działo.
Stary 2013-02-04, 13:08   #2007
Erite
Zadomowienie

Szakal, jedno jest pewne jak się nie otrząśniesz z marazmu, to nic dobrego z tego nie wyniknie.
Zresztą żadna praca nie hańbi, jak nic nie znajdę, jak mi się w życiu nie powiedzie jeden czy drugi pomysł, to mogę się opiekować dziećmi/staruszkami i sprzątać i nie ma co wydziwiać.
Nie jestem w takiej sytuacji jak Ty, ale wiem jedno, nie marnuj życia

Tusia, dzięki ale już wysłałam, wcześniej jednak też coś poprawiłam. Będę się modlić, by mnie przyjęli, bo dają więcej niż najniższa krajowa

A może ktoś chce postatystować???
http://manager.money.pl/kariera/ofer...a,8978625.html

Edytowane przez Erite
Czas edycji: 2013-02-04 o 13:11
Stary 2013-02-04, 13:21   #2008
szakal165
Zakorzenienie

Nie uważam, że jeśli nie chcę zamiatać i nie nadaję się na opiekunkę, to marnuję życie
Stary 2013-02-04, 13:28   #2009
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez pokszyfka Pokaż wiadomość
Dziewczyny, nie wiem czy zabrać się za szkolenie z BHP w PARPie... Jak sądzicie, to jest takie bardziej dla siebie, czy można gdzies z tym dalej pójść?
Jest sporo materiału do opanowania...
https://www.akademiaparp.gov.pl/szko...ternetowe.html
w każdej pracy jest obowiązkowe szkolenie z bhp odpowiednie do stanowiska pracy, więc możesz to co najwyżej zrobić sama dla siebie

---------- Dopisano o 14:27 ---------- Poprzedni post napisano o 14:25 ----------

Cytat:
Nie uważam, że jeśli nie chcę zamiatać i nie nadaję się na opiekunkę, to marnuję życie
ja bym się cieszyła, będą bez pracy, że mogę być opiekunką. zawsze jakiś dochód.

---------- Dopisano o 14:27 ---------- Poprzedni post napisano o 14:27 ----------

Cytat:
Napisane przez pokszyfka Pokaż wiadomość
a mój tż wcozraj usmazył pączki szkoda gadać

---------- Dopisano o 14:28 ---------- Poprzedni post napisano o 14:27 ----------

Cytat:
Ciacho z kremem to podstawa udanego dnia a jak jeszcze z owocami to już w ogóle
tylko niech idzie w cycki a nie w tyłek
Stary 2013-02-04, 13:37   #2010
Erite
Zadomowienie

[1=be257fbd309f063d0b46a46 a8a3513ba0f4b3308_684a0a7 a57592;39032900]

tylko niech idzie w cycki a nie w tyłek [/QUOTE]

Z tym trochę gorzej ale co tam, czasem trzeba sobie pożyć i pojeść

Pokszyfka, zazdroszczę pączusi

Szakal, a wykorzystujesz jakoś konstruktywnie ten czas, gdy nie zarabiasz np. sprzątaniem?
Dla mnie praca jak praca, wiadomo, że człowiek się uczy, dokształca, by mieć super pracę za fantastyczne pieniądze. Jednak jeśli nie ma ekstra pracy, to się bierze, co się nawinie

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Praca i biznes

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości