|
Notka |
|
Praca i biznes W tym miejscu rozmawiamy o pracy i biznesie. Jeśli szukasz pracy, planujesz ją zmienić lub prowadzisz własny biznes, to miejsce jest dla ciebie. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1981 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Pracy szukamy - ciągle się wspieramy i nigdy nie poddamy! cz.4.
TAJKUNA wiem, że łatwo mi mówić jak nie jestem w takiej sytuacji ale to co się dzieje jest straszne i na pewno wymaga jakiejś interwencji... pójście do ośrodka pomocy społecznej na pewno coś pomoże...
ostatnio natknęłam się na sporo ogloszeń o pracę w pensjonatach w górach, oferują zakwaterowanie praca głównie pomoc kuchenna i sprzątanie wiem, że to nic ekstra i kasa pewnie niewielka ale to okazja żeby się WYRWAĆ Z TEGO DOMU. Myślę, że gdyby nic mnie nie trzymało i byłabym w tak trudnej sytuacji to spróbowałabym tego ---------- Dopisano o 10:31 ---------- Poprzedni post napisano o 10:24 ---------- http://www.infopraca.pl/praca/agent-...o_Nonsponsored a to link do ogloszenia o pracę, dla wszystkich znudzonych poszukiwaniami i czytaniem ciagle podobnych ogłoszeń (przynajmniej ja tak mam... ) hmm może wyśle..ciekawa jestem czy to ściema czy inaczej zrobione ogloszenie na akwizytora :P
#1982 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny mam do Was wielką prosbę
![]() W pewnej małej miejscowości otwierają luksusowy pensjonat seniora (na ich stronie można zobaczyć zdjęcia itp. i jest napisane, że otwarcie na początku 2013 roku). Otwiera go dwoje lekarzy, kardiolog i urolog. Zdaję sobie sprawę, że pewnie będą tam pracować ludzie po znajomości, z rodziny itp., ale mimo wszystko chciałabym wysłać do nich spontaniczną aplikację - na stronie napisali, że będzie prowadzona tam terapia zajęciowa (ja pracowałam w Warsztacie Terapii Zajęciowej więc jakieś tam doświadczenie mam), mogłabym prowadzić tam zajęcia artystyczne (robię kartki i inne takie duperelki). Nie wiem teraz jak to ładnie napisać, taki wstęp, że może w związku z otwarciem placówki poszukują kogoś do pracy itp., chciałabym tam właśnie napisać coś o moim doświadczeniu w pracy z osobami niepełnosprawnymi, o tym, że umiem język migowy i że będę się dalej go uczyć... Jakbyście mi pomogły jak zacząć taki list motywacyjny byłabym bardzo wdzięczna - chodzi mi o to, żeby to ładnie i profesjonalnie. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1983 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 11:03 ---------- Poprzedni post napisano o 11:01 ---------- priv, zaraz Ci napiszę |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1984 |
Zakorzenienie
|
Gwiazdeczka miejscowość na R?
#1985 |
Zakorzenienie
|
[1=be257fbd309f063d0b46a46 a8a3513ba0f4b3308_684a0a7 a57592;39028440]
priv, zaraz Ci napiszę[/QUOTE] Ojej dziękuję ![]() ---------- Dopisano o 11:05 ---------- Poprzedni post napisano o 11:04 ---------- Taaaaak ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1986 |
Zadomowienie
|
Gwiazdeczka, może tak?
Szanowni Państwo, w związku z otwarciem Pensjonatu Seniora w Xyz chciałabym przedstawić swoją kandydaturę na stanowisko terapeuty zajęciowego. Mam nadzieję, że będą Państwo zainteresowani, gdyż mam doświadczenie w prowadzeniu zajęć terapii poprzez sztukę, które cieszą się dużym zainteresowaniem wśród osób starszych oraz działają korzystnie na ich kondycję psychiczną. Prowadziłam zajęcia w Warsztacie Terapii Zajęciowej, także z osobami niepełnosprawnymi, toteż znam ich potrzeby oraz możliwości. Chcąc podnieść swoje kwalifikacje nauczyłam się języka migowego. Bardzo lubię pracę z ludźmi, jestem osobą pełną pomysłów i energii, przy tym jestem także cierpliwa i opanowana. Tajkuna, proszę Cię idź do mopsu czy innej instytucji i tak jak wyżej napisała któraś z dziewczyn szukaj pracy po pensjonatach w górach. Szakal, szkoła policealna nie gryzie ![]()
#1987 |
Zakorzenienie
|
A bo mieszkam w mieście na B i coś tam gdzieś słyszałam, ze budują.
#1988 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1989 |
Wtajemniczenie
|
Hej dziewczyny, dawno mnie tu nie było
![]() W skrócie szukam pracy już pół roku i niestety jest coraz gorzej. Jeszcze jesienią chodziłam na rozmowę i były jako takie ogłoszenia, a teraz nikt nie oddzwania, albo praca okazuje się być zupełnie inna niż w ogłoszeniu. Nawet teraz wysłałam 1 Cv, gdzie było podane konkretne stanowisko, firma, a dosłownie 2 minuty po wysłaniu na maila przyszła propozycja pracy do call center ![]() Ostatnio pracowałam 2 tygodnie jako recepcjonistka w bardzo fajnej firmie, niestety przez agencję, która na dodatek mi nie zapłaciła ![]() ![]() ale nie ma co się poddawać - wiosna idzie, już to czuję w kościach ![]() Coś pisałyście o rodzinie wcześniej - moja mnie też kompletnie nie wspiera i uważa za pasożyta, ale ja jestem z siebie dumna - szukam uparcie, łapię okazje, żeby mieć co wpisać do cv, uczę się codziennie, chodzę na szkolenia, kursy, a teraz szukam jeszcze jakiejś fajnej szkoły policealnej, staram się nie tracić czasu i tego się trzymam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1990 | |
Zakorzenienie
|
Tak tak już Cię skojarzyłam
![]() ---------- Dopisano o 11:14 ---------- Poprzedni post napisano o 11:12 ---------- Cytat:
![]() ![]() Dziękuję za pomoc, na pewno skorzystam! Będę musiała przysiąść i coś ładnego skleić ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1991 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1992 |
Rozeznanie
|
Tajkuna daleko mieszkasz od Rzeszowa? . W ankietach zawsze potrzebują ludzi . Mogę dac Tobie pare namiarów na dobre firmy .Pomogę Tobie jak rozwawiać z ludzmi jak ich nakłonić. Jakby co pisz na pw. Oferują swoją pomoc Tobie.
#1993 |
BAN stały
|
Jutro komp moze uda sie naprawic. Byl ichlopak dzis ale nie ma plytki windowsa xp wieczorem mam miec ta plytke to jutro rano wpadnie i przeinstaluje. Oby ta plytke obiecana wieczorem miala. Mieszkam 70km od rzeszow. Z tel prywatnych wiadomosci nie dam rady wyslac.
|
![]() ![]() |
![]() |
#1994 |
Zadomowienie
|
Dziewczyny piszę list motywacyjny i potrzebuję pomocy, by jakoś go zakończyć logicznie
![]() ![]() Wrzucam list i proszę o sugestie ![]() w odpowiedzi na ofertę pracy zamieszczoną na stronie gazetapraca.pl chciałabym zaproponować swoją kandydaturę na stanowisko pracownika ds. obsługi administracyjno-prawnej. Obecnie jestem na V roku prawa na Wydziale Prawa i Administracji Uniwersytetu XYZ, gdzie poznałam zagadnienia z zakresu prawa cywilnego i handlowego a dzięki odbytym przeze mnie praktykom w Kancelarii Radców Prawnych miałam okazję stosować wiele zagadnień związanych z tymi dziedzinami prawa w praktyce. Z uwagi na to, że szczególnie interesuje mnie tematyka prawa cywilnego, gospodarczego i podatkowego ciągle podnoszę wiedzę w tych dziedzinach prawa m.in. w tym roku brałam udział drużynowo w finale konkursu Eye on tax organizowanym przez Ernst&Young. Konkurs ten wymaga szerokiej wiedzy teoretycznej oraz praktycznej oraz umiejętności działania w styuacjach stresogennych. Jestem również prezesem Koła Naukowego Prawa Gospodarczego Publicznego w ramach, którego doskonalę nie tylko swoje umiejętności i poszerzam wiedzę, ale daję taką możliwość także innym. Jestem osobą samodzielną, skrupulatną i dokładną, lubię pracę z ludźmi oraz współpracować z innymi. Potrafię efektywnie zorganizować swój czas pracy dla osiągnięcia jak najlepszych rezultatów, pomogło mi w tym także doświadczenie w pracy jako pracownik biurowy. Jestem osobą chcącą się rozwijać i dokształcać...?
#1995 |
Rozeznanie
|
Nie lubię poniedziałków, to tak na wstępie
![]() Dlaczego interesujące mnie ogłoszenia zazwyczaj są skierowane do osób z orzeczeniem o niepełnosprawności? Dyskryminacja i tyle. Wszyscy powinni mieć równe szanse. Dziś przeglądałam ogłoszenia z 2 lutego, czyli sprzed dwóch dni. Dość ciekawe jedno. Zgadnijcie ile aplikacji już zostało wysłanych?Uwaga uwaga! Ponad 620 ![]() Przepraszam. Miałyśmy się wspierać, a nie dołować, ale nikt mnie lepiej nie zrozumie niż Wy. Musiałam się z kimś podzielić swoimi przemyśleniami. Takie negatywne nastawienie od początku tygodnia nie wróży dobrze, ale na pocieszenie czeka na mnie mega kremowe ciacho z owocami ![]()
![]() |
#1996 |
Zadomowienie
|
Ciacho z kremem to podstawa udanego dnia a jak jeszcze z owocami to już w ogóle
![]()
#1997 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja bym napisała dlaczego ubiegasz się o to stanowisko: bo chcesz się rozwijać, zdobyć doświadczenie, pragniesz pracować w stabilnej renomowanej firmie, szukasz pracy, która da Ci satysfakcję.
![]() |
#1998 |
Zadomowienie
|
a mój tż wcozraj usmazył pączki
![]() ![]() Dziewczyny, nie wiem czy zabrać się za szkolenie z BHP w PARPie... Jak sądzicie, to jest takie bardziej dla siebie, czy można gdzies z tym dalej pójść? Jest sporo materiału do opanowania... https://www.akademiaparp.gov.pl/szkolenia-internetowe.html |
![]() ![]() |
![]() |
#1999 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Czy to jest takie trudne do zrozumienia?? ---------- Dopisano o 13:02 ---------- Poprzedni post napisano o 12:58 ---------- [1=be257fbd309f063d0b46a46 a8a3513ba0f4b3308_684a0a7 a57592;39026984]100% ![]() ---------- Dopisano o 09:48 ---------- Poprzedni post napisano o 09:34 ---------- Tajkunia, idź może do pomocy społecznej, bo to nie może tak być, że ty cierpisz przez błędy i zachowanie ojca. Zbierz się w sobie. ---------- Dopisano o 09:56 ---------- Poprzedni post napisano o 09:48 ---------- Ja myślę, że problem jest w głowie a nie w wątku. Przykre jest zdarzenie z rzeczywistością, ale nie ma co liczyć na otwarte ramiona i zaproszenie do pracy. Wiem, że jest Ci ciężko, choć trudno mi sobie to wyobrazić bo nie byłam aż w takiej sytuacji. Myślę jednak, że jak nie udało Ci się iść na studia, to bym się skusiła na jakiś kierunek szkoły policealnej. Aby tylko nie stać w miejscu.[/QUOTE] A ja myślę, ze jednak w wątku. Nie spotkałam się jeszcze w życiu z takim chamskim najazdem z powodu długiego poszukiwania pracy. ---------- Dopisano o 13:04 ---------- Poprzedni post napisano o 13:02 ---------- Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#2000 |
Zadomowienie
|
Szakal, nie denerwuj się, dziewczyny (w tym ja) chcemy pomóc
![]() A jakiej pracy szukasz? Jakiejkolwiek czy czegoś konkretnego? Co Cię interesuje? Co chciałabyś robić? Szukasz długo pracy, to jest fakt i niestety trudno znaleźć teraz pracę każdemu a Ty nie masz doświadczenia (z tego co zrozumiałam), więc jest Ci jeszcze ciężej. Dlatego też moim zdaniem powinnaś przeanalizować swoje marzenia i dostosować je do rzeczywistości, która jest niestety nieciekawa. Nikt na Ciebie nie najeżdża, dziewczyny próbują dać Ci rady ![]() Pulinaj, dziękuję Ci bardzo, ładnie to ujęłaś, mi to zdanie zgrzytało ale nie umiałam go przerobić. ![]()
"Wszyscy wiedzą, że czegoś nie da się zrobić, i przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da, i on to właśnie robi." ~Albert Einstein If you are good at something never do it for free. Edytowane przez Erite Czas edycji: 2013-02-04 o 12:18 |
![]() ![]() |
![]() |
#2001 |
Zakorzenienie
|
Juz pisałam milion razy to samo, że szukam wszystkiego prócz sprzątania, opieki nad starszymi i dziećmi.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2002 |
Zadomowienie
|
Dobrze, nie czytałam wszystkich postów i jakiś czas mnie tu też nie było.
W takim razie jakie masz teraz plany? ![]() Pulinaj, jeszcze raz dziękuję ![]()
"Wszyscy wiedzą, że czegoś nie da się zrobić, i przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da, i on to właśnie robi." ~Albert Einstein If you are good at something never do it for free. Edytowane przez Erite Czas edycji: 2013-02-04 o 12:39 |
![]() ![]() |
![]() |
#2003 |
Konto usunięte
|
Erite - były powtórzenia i średnio złożone zdania.
Obczaj moją wersję W odpowiedzi na ofertę pracy zamieszczoną na stronie gazetapraca.pl z dn. (data), chciałabym zaproponować swoją kandydaturę na stanowisko pracownika ds. obsługi administracyjno-prawnej. Obecnie jestem na V roku prawa na Wydziale Prawa i Administracji Uniwersytetu XYZ, gdzie poznałam zagadnienia z zakresu prawa cywilnego i handlowego. Dzięki odbytym praktykom w Kancelarii Radców Prawnych, miałam okazję zastosować w praktyce wiele zagadnień związanych z tymi dziedzinami prawa. Z uwagi na to, że szczególnie interesuje mnie tematyka prawa cywilnego, gospodarczego i podatkowego, ciągle poszerzam swoją wiedzę w tych dziedzinach. W tym roku brałam udział drużynowo w finale konkursu "Eye On Tax", organizowanym przez Ernst&Young. Konkurs ten wymagał szerokiej wiedzy teoretycznej oraz praktycznej, a także umiejętności działania w sytuacjach stresogennych. Od (tu wstaw rok/miesiąc) jestem również prezesem Koła Naukowego Prawa Gospodarczego Publicznego w ramach którego, nie tylko doskonalę i poszerzam swoje horyzonty, a także daję taką samą możliwość innym. Jestem osobą samodzielną, skrupulatną i dokładną, lubię pracę z ludźmi i jestem otwarta na nowe znajomości. Potrafię efektywnie zorganizować swój czas pracy dla osiągnięcia jak najlepszych rezultatów. Ciagle pragnę rozwijać się zawodowo, stąd jestem przekonana, że praca w Państwa firmie będzie dla mnie odpowiednim miejscem na zdobycie cennego doświadczenia. Mam nadzieję, że zainteresowałam Państwa swoją osobą i będę miała przyjemność spotkać się w Państwa siedzibie na rozmowie kwalifikacyjnej, by pełniej przedstawić swoje umiejętności. ---------- Dopisano o 13:45 ---------- Poprzedni post napisano o 13:41 ---------- Najazdem czy może prawdą? Edytowane przez be257fbd309f063d0b46a46a8a3513ba0f4b3308_684a0a7a57592 Czas edycji: 2013-02-04 o 12:43 |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2004 |
Zakorzenienie
|
żadnych planów
---------- Dopisano o 13:45 ---------- Poprzedni post napisano o 13:45 ---------- [1=be257fbd309f063d0b46a46 a8a3513ba0f4b3308_684a0a7 a57592;39031897]Erite - były powtórzenia i średnio złożone zdania. Obczaj moją wersję W odpowiedzi na ofertę pracy zamieszczoną na stronie gazetapraca.pl z dn. (data), chciałabym zaproponować swoją kandydaturę na stanowisko pracownika ds. obsługi administracyjno-prawnej. Obecnie jestem na V roku prawa na Wydziale Prawa i Administracji Uniwersytetu XYZ, gdzie poznałam zagadnienia z zakresu prawa cywilnego i handlowego. Dzięki odbytym praktykom w Kancelarii Radców Prawnych, miałam okazję zastosować w praktyce wiele zagadnień związanych z tymi dziedzinami prawa. Z uwagi na to, że szczególnie interesuje mnie tematyka prawa cywilnego, gospodarczego i podatkowego, ciągle poszerzam swoją wiedzę w tych dziedzinach. W tym roku brałam udział drużynowo w finale konkursu "Eye On Tax", organizowanym przez Ernst&Young. Konkurs ten wymagał szerokiej wiedzy teoretycznej oraz praktycznej, a także umiejętności działania w sytuacjach stresogennych. Od (tu wstaw rok/miesiąc) jestem również prezesem Koła Naukowego Prawa Gospodarczego Publicznego w ramach którego, nie tylko doskonalę i poszerzam swoje horyzonty, a także daję taką samą możliwość innym. Jestem osobą samodzielną, skrupulatną i dokładną, lubię pracę z ludźmi i jestem otwarta na nowe znajomości. Potrafię efektywnie zorganizować swój czas pracy dla osiągnięcia jak najlepszych rezultatów. Ciagle pragnę rozwijać się zawodowo, stąd jestem przekonana, że praca w Państwa firmie będzie dla mnie odpowiednim miejscem na zdobycie cennego doświadczenia. Mam nadzieję, że zainteresowałam Państwa swoją osobą i będę miała przyjemność spotkać się w Państwa siedzibie na rozmowie kwalifikacyjnej, by pełniej przedstawić swoje umiejętności. ---------- Dopisano o 13:45 ---------- Poprzedni post napisano o 13:41 ---------- Najazdem czy może prawdą?[/QUOTE] Jaką prawdą?? Przecież ja wiem, że pracy nie mam i jej nie znajdę. Po co jeszcze powtarzać wiadome? |
![]() ![]() |
![]() |
#2005 |
Konto usunięte
|
A ile z nas robi to, co lubi? Raczej bardzo mało.
Może kolejny dyplom i dodatkowe wykształcenie, by coś zmieniło? Zawsze jest to kolejna karta przetargowa w rozmowie kwalifikacyjnej. Nie rozumiem jak można samemu się tak ograniczać. To, czego się uczymy, co robimy i czego się łapiemy jest tylko dla nas, aby potem, móc z czymś walczyć na rynku pracy. Nie będę się udzielać więcej, bo to Twoje życie..... I takie komentarze powinny dać do myślenia, że "kurcze, faktycznie, może powinnam zrobić to i to..." Życie nie głaszcze po głowie i jak samemu się o przyszłość nie zadba, to nikt tego za nas nie zrobi. Niestety. ---------- Dopisano o 13:51 ---------- Poprzedni post napisano o 13:50 ---------- podchodząc z takim założeniem jak wyżej - na pewno nie. Edytowane przez be257fbd309f063d0b46a46a8a3513ba0f4b3308_684a0a7a57592 Czas edycji: 2013-02-04 o 12:53 |
![]() ![]() |
![]() |
#2006 |
Zakorzenienie
|
Amen.
Nawet jak miałam kupę energii i poczucie, że tym razem to mnie wybiorą, nic się nie działo. |
![]() ![]() |
![]() |
#2007 |
Zadomowienie
|
Szakal, jedno jest pewne jak się nie otrząśniesz z marazmu, to nic dobrego z tego nie wyniknie.
Zresztą żadna praca nie hańbi, jak nic nie znajdę, jak mi się w życiu nie powiedzie jeden czy drugi pomysł, to mogę się opiekować dziećmi/staruszkami i sprzątać i nie ma co wydziwiać. Nie jestem w takiej sytuacji jak Ty, ale wiem jedno, nie marnuj życia ![]() Tusia, dzięki ale już wysłałam, wcześniej jednak też coś poprawiłam. Będę się modlić, by mnie przyjęli, bo dają więcej niż najniższa krajowa ![]() A może ktoś chce postatystować??? ![]() ![]() ![]() http://manager.money.pl/kariera/ofer...a,8978625.html
"Wszyscy wiedzą, że czegoś nie da się zrobić, i przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da, i on to właśnie robi." ~Albert Einstein If you are good at something never do it for free. Edytowane przez Erite Czas edycji: 2013-02-04 o 13:11 |
![]() ![]() |
![]() |
#2008 |
Zakorzenienie
|
Nie uważam, że jeśli nie chcę zamiatać i nie nadaję się na opiekunkę, to marnuję życie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2009 | |||
Konto usunięte
|
Cytat:
---------- Dopisano o 14:27 ---------- Poprzedni post napisano o 14:25 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 14:27 ---------- Poprzedni post napisano o 14:27 ---------- ![]() ---------- Dopisano o 14:28 ---------- Poprzedni post napisano o 14:27 ---------- Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2010 |
Zadomowienie
|
[1=be257fbd309f063d0b46a46 a8a3513ba0f4b3308_684a0a7 a57592;39032900]
tylko niech idzie w cycki a nie w tyłek ![]() Z tym trochę gorzej ale co tam, czasem trzeba sobie pożyć i pojeść ![]() Pokszyfka, zazdroszczę pączusi ![]() Szakal, a wykorzystujesz jakoś konstruktywnie ten czas, gdy nie zarabiasz np. sprzątaniem? ![]() Dla mnie praca jak praca, wiadomo, że człowiek się uczy, dokształca, by mieć super pracę za fantastyczne pieniądze. Jednak jeśli nie ma ekstra pracy, to się bierze, co się nawinie ![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:04.