|
|||||||
| Notka |
|
| Chirurgia plastyczna Interesujesz się chirurgią plastyczną? Poddałaś się zabiegowi lub go rozważasz? Dołącz do nas. Podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#11791 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Myaówka-czyli piknik, cycuchy i pogaduchy. Przed i po powiekszaniu piersi cz.8
Miki prosze wrzuć zdjęcia już "po" operacji
chciałabym zobaczyć na własne oczy te 305 I jak Ci się wydaje ten rozmiarek? Dobry? Nie za mały? Ja dostane naprawdę nerwicy
|
|
|
|
#11792 | ||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Myaówka-czyli piknik, cycuchy i pogaduchy. Przed i po powiekszaniu piersi cz.8
Cytat:
---------- Dopisano o 19:29 ---------- Poprzedni post napisano o 19:11 ---------- Cytat:
21.06.2012 Mentory okrągłe 325/275 Edytowane przez belseno Czas edycji: 2013-02-03 o 19:31 |
||
|
|
|
#11793 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#11794 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
No dla mnie nie są za małe, ale ja nie miałam żadnych cycków, więc innym może nie wystarczyć
|
|
#11795 |
|
Raczkowanie
|
A i dodam, że byłam tylko na jednych konsultacjach, na których umówiłam się od razu na op.
|
#11796 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
. Może piersi będą troszkę bardziej wypełnione i to wszystko, a rozmiar biustonosza będzie pewnie taki sam przy 305 czy 325 ml
|
|
#11797 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja juz mam w domu komplet
![]() Fotki beda tylko troche czasu potrzebuje. Dzis tesciow mialam na obiedzie a pozniej lyzwy ze starsza corcia ale takie nieudane bo wczoraj spadla ze schodow i dzis nozka zaczela bolec po chwili jazdy. Jak moj maluch zasnie to chociaz wstawie cos starszego bo tesciowa zostala u mnie do konca tygodnia Edytowane przez Amorcio Czas edycji: 2013-02-03 o 20:26 |
|
|
|
#11798 |
|
Raczkowanie
|
Dzięki Wam za wszystkie komentarze
belseno nie już nie marudzę, jak jestem w samej bluzce bez stanika to wcale nie sa takie małe, cieszę się że nie widze w lustrze tych małych pryszczy margo dzisiaj jak sie zmierzyłam po wiadomosci od Ciebie w obwodzie mam 2cm mniej... już nie wiem od czego to zależy bo mierzę sie zawsze tak samo i w miarę luźno korolowa doczekasz sie napewno najwżniesze to sie zdecydować a potem już szybko leci. Mam nadzieję że złapiesz jakiś dobry termin
|
#11799 |
|
Zakorzenienie
|
Witam się wieczorkiem
nareszcie moge troche odetchnąć i odpoczac od nauki ale od jutra znowu![]() Tak szybko piszecie ze nie jestem w stanie nadrobic ![]() A co tu taka cisza przy niedzieli? ![]()
|
#11800 |
|
Zadomowienie
|
Margo,
widziałam,ze całkiem sensownie odpowiedziała Ci Mya, ale ja-tak jak i jeszcze ktoś wspominał-sugerowałabym wizytę u jeszcze jednego doktora... Widzę,ze musisz iśc do kogoś kto będzie bardziej zdecydowany, bo trochę to dziwne pojęcie,że "pacjentka sama wybiera wielkość". To nie jest tak i nie powinno być tak!Możesz dać jakieś swoje propozycje,powiedzieć oczekiwania,ale to dr powinien zdecydować co jest dla Ciebie najlepsze. Poza tym,przy takiej wyjściówce to każdej będzie się wydawało,ze ma nisko osadzone piersi... Za dużo analizujesz-ja też się tak nie wdrażałam w te rozmiary implanów i mimo iż mam do operacji kilka miesięcy,to aż tak nie mam zamiaru tego analizowac,bo to robi niepotrzebny kocioł w głowie... Belseno dobrze Ci napisała,ze jak ją dr obrysował to z gabinetu by najchętniej uciekła-nie do końca sugeruj się tymi "rysunkami"... |
|
|
|
#11801 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I na prawdę te 2 cm to jest i tak mało jak na przesunięcie dolnego przewieszenia Cytat:
I moim zdaniem te trzy konsultacje były Ci po prostu potrzebne dr. słucha Cię, słucha tego co mówisz, analizuje i chce zrozumieć czego oczekujesz. Na pierwszą konsultacje poszłaś zupełnie nie przygotowana- tzn przygotowana ale pojawiły się wątpliwości . Więc przespałaś się z problemem i poszłaś je wyjaśnić. I bardzo dobrze. Druga konsultacja wniosła dużo nowego- ale i nowe pytania które znowu wyjaśniłaś. I jeśli nadal masz wątpliwości - zbierz je w pytania i wyjaśnij znowu. Musisz być pewna czego chcesz- a Pan dr musi być pewny że Cię zrozumiał i że Ty zrozumiałaś wszystko. Natomiast jeśli chodzi o "dobór implantu przez Ciebie"- mi się wydaje że chodzi o określenie wielkości i wybór z tego co Pan dr. zaproponował. No przecież gdybyś chciała 600 to Pan dr by się nie podjął takiej operacji ![]() Raz się spotkałam z przypadkiem, że lekarz dosłownie kazał sobie wybrać implant przez pacjentkę. I to implant do poprawki (bo piersi po operacji były różne). I ta dziewczyna sama- samiusieńka wertowała tabele , szerokości i projekcje i dobrała sobie implant na wymianę Pan dr był chyba obrażony że mu nie wyszło za pierwszym razem i że jej się nie podobają jego piersi Poprawkę zrobił - mało tego kasy nie chciał. Ale w zamian zakazał jej o tym pisać na forum Ja mogę to pamiętać- niczego temu Panu dr nie obiecałam Cytat:
buuu No co to ma być w ogóleciężarek w luźnym staniku Jakbyś miała iść jeszcze raz weź ze sobą ścisły topik i włóż na ten stanikktóry dostaniesz do przymiarki. Wtedy może coś zobaczyć-choć też tylko mniej-więcej. ---------- Dopisano o 02:50 ---------- Poprzedni post napisano o 02:43 ---------- Dziewczynki-dostałam sygnał, że pora na nową część. Zgodnie z regulaminem 5 tyś postów to granica. Ale dla nas to miesiąc za dużo piszemy, same gaduły się zebrałyTak więc szykujemy się do przeprowadzki- dziś się tym zajmę.
like for like !!! Allergan 510FX dualgel 310cc-Sankowski/Lembas 19.12.2008-totalna porażka ..a jeśli płakać to tylko ze szczęścia 15,12.09 mentorCPG333-485cc https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...0#post30082520
Edytowane przez MyaDiva Czas edycji: 2013-02-04 o 02:45 |
|||
|
|
|
#11802 |
|
Zadomowienie
|
hej dziewczynki
Toniu, ratuj ![]() czy po ponad 3 latach od operacji moze mi sie coś jeszcze stać z piersiami? Obudziłam się ze strasznym bólem przy lewej piersi... strasznie ciądnie, aż piecze wczoraj zrobiłam kilka pompek, ot zachcialo mi się... nigdy w zyciu nie robilam i chciałam sprawdzić, czy potrafię ... czy to moze być powoidem?czy moglam coś uszkodzić? czy to ból mięśni? ledwo ruszam ręką
|
|
#11803 |
|
Raczkowanie
|
malina986 05.02-
już jutro jupiFoamclene123 05.02.- już jutro jupikochane trzymamy wszystkie kciukasi unsafe_girl- 11.02 - 6 krystel13 - 14.02 -9 ![]() dreamer365 - 16.02 - 11 ![]() niezapominajka1987 - 25.02. -20 ![]() jusi84 28.02 -23 ![]() witam was kochana z rana ![]() kurcze ale nam wiliczanka szybko się kurczy jutro 2 dziewczyny będą miały śliczne cycunie ale fajnie ![]() ![]() przepraszam was ale nie dam rady nadrobić zaległości przez weekend jestem w pracy a w domu nie mam już neta więc kochane troszku będę miała lukę ale już z Wami jestem buziam wszystkie miki kochana napisz mi na pruv jak przebiegła op i w ogule atmosfera w klinice tak żebym miała jakieś rozeznanie i czego mam się spodziewać ---------- Dopisano o 08:22 ---------- Poprzedni post napisano o 08:00 ---------- cyk cyk cyk kochane trzymamy wszystkie kciukasi unsafe_girl- 11.02 - 6 krystel13 - 14.02 -9 ![]() margo5010- 14.02 - 9 ![]() dreamer365 - 16.02 - 11 ![]() niezapominajka1987 - 25.02. -20 ![]() jusi84 28.02 -23 ![]() marguś kochanie dobrze, że zauważyłam że masz termin ustalony dożucilam Cię do wyliczanki ale się cieszę buziol ;*
już są 28.02.2013 dr J.J. Wrocław Edytowane przez jusi84 Czas edycji: 2013-02-04 o 16:37 |
|
|
|
#11804 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Dzień dobry. Witam się z poranną kawką. Widzę, że jutro swój wielki dzień mają dwie przyszłe cycoliny A jak u Was nastroje przedoperacyjne? ---------- Dopisano o 09:21 ---------- Poprzedni post napisano o 09:19 ---------- Jusi wysłałam Ci odpowiedź , potwierdź czy doszła, bo nie wiem czy coś nie namieszałam.
|
|
#11805 |
|
Raczkowanie
|
Witam wszystkich serdecznie
w końcu odważyłam się zajrzeć na forum o tym temacie a skoro już zajrzałam to chętnie będę się udzielać.17 stycznia powiększyłam moje 0 (po ciąży ) trochę więcej jak sutki do 75c ,do operacji unikałam wszelakich programów telewizyjnych,wątków na forach itp żeby nie spanikować od natłoku "okropieństw" Dla tych które są jeszcze przed chciałabym napisać szczerze że to wcale nie takie straszne jak się mówi,bardzo dobrze przeszłam operacje a raczej stan "po" wieczorem byłam operowana zaś rano obudzona przez pielęgniarki stanęłam sama na baczność i tak jest od pierwszej doby po dzień dzisiejszy ( co mi jeszcze niestety zostało,takie dziwne natręctwo budzę się nagle w nocy zazwyczaj raz do dwóch razy w pozycji siedzącej albo stojącej bo coś mi się głupiego śniło albo w związku z piersiami albo większe debilizmy typu pająk itd. po czym cała w zakwasach muszę się mościć na nowo tyle że zdarzały mi się takie dziwactwa przed operacją z powodu snu wtedy o wiele wiele rzadziej )Bezpośrednio po operacji oczywiście jest jakiś ból ale wszystko do przeżycia i przespania a kroplóweczka to niesamowita ulga dla mnie ciężkie były mdłości bo cóż z tego że potrafiłam sama usiąść,wstać kiedy momentalnie kończyłam przy misce a wizyta w toalecie była niczym w statku kosmicznym Na szczęście w klinice mają na to rady,po czym wszystko przemija. Bardzo dobrze wspominam pobyt po operacji ,czułam się trochę jak na kolonii a przez napady śmiechu zbiłam nie jeden termometr ![]() Kryzysowa noc zdecydowanie pierwsza po wyjściu (leżałam 5 dni w klinice) w domu kiedy mąż musiał rano pomóc mi wstać i okazało się że przy małym dziecku i pomocy mamy to i tak wcale nie jest takie łatwe jak planowałam,dzidzia chce na rączki a ja niestety nie mogłam jej podnosić z całej przygody z operacją powiększania piersi to dawało i daje nadal mi najbardziej w kość. Chciałabym jeszcze poruszyć może mało fajny temat ale cholernie istotny czyli toaleta po narkozie a konkretniej jej brak,naprawdę wołajcie o jakiś syropek na przemianę materii już na drugą dobę,czekałam do czwartej i nikomu nie polecam,nic przyjemnego a niestety narkoza czy też morfina,leki przeciwbólowe bardzo zwalniają metabolizm,sama żałuję że nikt mnie o tym nie poinformował. Piersi mam jeszcze opuchnięte,lewą mocniej niż prawą ale już jestem z nich niesamowicie zadowolona ! Cięcie było przez sutki,implant pod mięśniowy już wiem że było warto
|
|
#11806 |
|
Wtajemniczenie
|
[/COLOR]Dziewczynki-dostałam sygnał, że pora na nową część. Zgodnie z regulaminem 5 tyś postów to granica. Ale dla nas to miesiąc
za dużo piszemy, same gaduły się zebrałyTak więc szykujemy się do przeprowadzki- dziś się tym zajmę.[/QUOTE] Hm....to ja juz wiem....te problemy z logowaniem to kara za to, ze za duzo piszemy Wczoraj znowu problemy byly z Wizażem eh ![]() Witajcie z ranka Wracalam dzis ze szkoly i tak sobie myslalam a raczej mi sie przypomnial tekst z przed ilus lat po co to odchudzanie, w facet to nie pies, na kosci sie nie rzuca
Edytowane przez Amorcio Czas edycji: 2013-02-04 o 09:53 |
|
|
|
#11807 | |
|
Raczkowanie
|
Witam wszystkie panie
---------- Dopisano o 10:02 ---------- Poprzedni post napisano o 09:54 ---------- Cytat:
a spac chodze okoł23.00 bo póżniej nie dałabym rady następnego dnia funkcjonowaćA co do tych informaji o jedzeniu i tłuszczyku to masz jakieś konkretne stronki ? jeśli tak to poprosze ![]() ![]() chetnie się poedukujęCałuski
|
|
#11808 |
|
Raczkowanie
|
nonono przeprowadzka
wyliczanka nam się zmniejsza z dnia na dzień wszystkie cycolinki z lutego ja zakańczam wyliczankę haha kurcze już 2 tyg po chorobie a dalej mam kaszel i nie moge się tego dziadowsta pozbyć!! już nie wiem co mam brac jakiś taka mutacja grypy że tak długo trzyma okropieństwo boje sie e jak pódę na op to będę pokaszliwac jeszcze jejku i co wtedy umrę z bólu
|
#11809 | |
|
Raczkowanie
|
Hej dziewczyny, witam się i zaraz żegnam, bo książki na mnie złowrogo patrzą...
![]() Cytat:
A Wam wszystkim dziewczyny miłego dnia!
JJ Edytowane przez dreamer365 Czas edycji: 2013-02-04 o 10:44 |
|
|
|
|
#11810 |
|
Raczkowanie
|
cześć dziewczyny
a co do przymiarek mi też lekarz nie powiedział jaki rozmiar sama mam zobaczyć jaki chce kazał mi tylko włożyc na konsultacji implant do mojego stanika i zobaczyć jak wygląda ale to i tak nic mi nie dało bo wydawały mi się ogromne, mam nadzieje że na konsultacji w kwietniu mi zaproponuje coś.
|
|
|
|
#11811 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
co do seksu to zależy jak się czujesz pewnie i tak przez pierwsze dni kiedy będą Cie boleć piersi (oczywiście mam nadzieję, że bół będzie jak najmniejszy) to nie będziesz myślec o fikołkach w łóżku![]() hmm ciekawe kiedy klaudeczka wróci z wakacji...ech opalona, wypoczęta...tylko pozazdrościć ![]() horo - może naciągnęłaś sobie mięsień? malina, foamclene123 - powodzenia jutro! będe trzymać kciuki! |
|
|
|
|
#11812 |
|
Raczkowanie
|
malina & foamclene\powodzenia!
|
#11813 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
każda z nas różnie przechodziła okres rekonwalescencji... jedna lepiej inna gorzej, ale po jakimś czasie o bólu się zapomina i pozostaje tylko radość z piersiaków Cytat:
"... ale facet też nie sikorka i słoniny wpier....ać nie będzie " ... ![]() Cytat:
![]() uczucie koszmarne... i ten strach w oczach zaraz po przebudzeniu
|
|
|
#11814 |
|
Raczkowanie
|
Witam z drugą kawką
Kochane, mam pytanie. Jako, że dr wczoraj mi pozwolił się normlanie wykąpać to myślałam, że mi zejdą te geo markerowe ślady, ale niestety... nadal je widać. Macie na nie jakiś sposób? ;>
|
#11815 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 12:21 ---------- Poprzedni post napisano o 12:18 ---------- Cytat:
|
|
#11816 |
|
Raczkowanie
|
tak,do wyjęcia drenów wychodziłam w ciągu dnia z mężem np. do mc donalda albo na spacer ale wypuścili mnie dopiero po wyjęciu drenów miały to być 3 doby a skończyło się na 5
Dziewczyny chciałabym zapytać te z was które mają małe dzieci po jakim realnie czasie mogłyście zajmować się maluchami,podnosić na ręce ? Moja córka ma rok,dzisiaj czyli niecałe 3 tyg. po operacji zostajemy już z mężem bez pomocy babci która jest wykończona,wiadomo on będzie pomagał na ile będzie mógł ale też na pewno będzie musiał wychodzić z domu i strasznie się boje jak to będzie i czy sobie poradzę ((i tak btw. może mi ktoś wyjaśnić czym różnią się marki implantów ? zastanawiam się czy moje są aby na pewno ok tzn. lekarz o tym zapewniał ale tutaj stare wyjadaczki na pewno mają pojęcie
|
|
#11817 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Mya dziękuję za odpowiedź Tak Myaeczku, każda konsultacja była mi potrzebna i na każdej Pan doktor wykazał się wielką cierpliwością Chwała mu za to!!!I jeśli nie wynika to z moich wcześniejszych postów to oczywiście ze Pan doktor dał mi wybór spośród implantów o których rozmawialiśmy! Rozrzut jest dość duży, bo od 275 zaczęliśmy a na 375 skończyliśmy i Pan Doktor proponując coś więcej odpowiadał tylko na moje sygnały "boję się że będzie za nisko i za szeroko"... Dla mnie rysunek Pana Doktora był odkrywczy że jednak im większy implant tym niżej zostanie umiejscowiona jego dolna krawędź... oczywiscie byłam tym prawie oburzona, ale nie zmienia to faktów! Przymiarka z sizerami była też w moim sportowym staniku i z bluzeczką-(na sugestię Pana Doktora) i znowu chwała mu za to... a dlaczego? bo faktycznie jest tak, że jak są takie piersi niżej osadzone to efekt jest hm mniej ciekawy (nabierają takiej ciężkości i wyglądają w bluzce jak obwisłe;/) i... ja mając taką świadomość przed operacją mogę się zastanowić "czy zaakceptuję takie piersi bo jeśli nie to może nie powinnam robić operacji...?"(cytat P. Doktora) Normalnie pomimo strachu, niepewności i tego że nie usłyszałam tego co chwiałabym usłyszeć (piersi wyjdą za☠☠☠biaszcze) to jestem wdzięczna że lekarz podchodzi do mnie uczciwie a nie czaruje mnie że wszystko będzie super... ja mam wątpliwości a lekarz mi je rozwiewa albo potwierdza dzięki czemu ja moge podjąć bardziej świadomą decyzje... takie jest moje zdanie (dzisiaj o godz. 12:17 )Chciałbym tylko, żeby jednak chociaż zasugerował który rozmiar i model byłby dla mnie najlepszy spośród tych o których rozmawialiśmy wiecie doktorskie oko+doswiadczenie... Dzisiaj na przykład myślę, ze jednak mniejszy implant będzie lepszy ponieważ będzie wyżej osadzony :rolley es:![]() (kurcze czy to nie brzmi jak przymairka butów?) lauren25 Amanina pisała że też po 3 miesiącach od op stwierdziła obwód w piersiach o 2 cm mniej niż miesiąc po op Miki jusi dziękuje za dołaczenie mnie do wyliczanki (kurcze 9 dni aaaaa...)a teraz mykam i na pewno zajrzę do Was wieczorkiem miłego dnia!!! Buziole
|
|
#11818 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() piersiom nic się nie stało... woprawdzie jedna blizna jest brzydka, być moze rozeszla się właśnie dlatego, ze za szybko dźwigałam, sprzątałam, itd, ale nie wiem tego w 100 %... tak podejrzewam
|
|
|
#11819 |
|
Raczkowanie
|
Kocham Cię kobieto <3
już myślałam że runę z tego zamartwiania się do tego ludzie dookoła z komentarzami że mi cycki plecami wyjdą a tu się okazuję że człowiek może dać radę to dla mnie zdecydowanie najważniejsze,będzie ciężko ok coś za coś ale żebym tylko podołała. Moje dziecię lubi jeszcze budzić się w nocy więc mam wizję jak woła smoka a ja podnoszę się z zakwasami bez końca --> bo tak niestety podnoszenie się z zastałymi mięśniami wygląda : / Sprzątam od pierwszego dnia po wyjściu i jest ok ale po jednym gruntowym sprzątanku lekarz musiał włożyć w otwór po drenie sondę bo już sam nie wiedział czy ta opuchlizna w ten a nie inny sposób schodzi czy też są płyny,przyjemne to nie było ale na szczęście okazało się że było suchutko. W piersiach mam jeszcze ogromne napięcie czasami czuję się jakbym miała dwa ciężary
Edytowane przez scheherezade Czas edycji: 2013-02-04 o 12:48 |
|
|
|
#11820 |
|
Wtajemniczenie
|
Są jakieś chętne? Szczególnie po programie E.Drzyzgi nt powiekszania cyckow
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Chirurgia plastyczna
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:26.

chciałabym zobaczyć na własne oczy te 305
I jak Ci się wydaje ten rozmiarek? Dobry? Nie za mały? Ja dostane naprawdę nerwicy

juz sa
do nastepnej konsultacji zwariuje bo ciagle mam jakieś pytania.

buuu No co to ma być w ogóle
za dużo piszemy, same gaduły się zebrały

już jutro jupi
Chwała mu za to!!!