|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#991 | |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Mamo, tato - ja urodzę się w to lato! Mamusie VII-VIII 2013 r!!!
Cytat:
A co do Twojego TŻa - urocze, naprawdę |
|
|
|
|
#992 |
|
Wtajemniczenie
|
Kathe wszystkiego najlepszego z okazji urodzin
![]() dziewczyny ciezko sie wbic z powrotem w watek po nieobecnosci :/ ja dopiero na 5 str nowego watku ale staram sie tez byc na koncu zeby juz nie byc do tylu
|
#993 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Uroczy To ja wg pryszczy też powinam się na dziewczynkę szykować |
|
|
|
|
#994 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Zawsze jest jakiś problem z rodzicami, jak nie z jednymi to z drugimi. Moi na początku nie akceptowali Tż, był ode mnie 5 lat starszy i dość wcześnie zaczęliśmy chodzić (tzn ja ) pewnie myśleli, że mnie wykorzysta i porzuci, ale po ślubie to się zmieniło i myślę, ze teraz bardzo się lubią.Zazdroszczę mieszkania! Ja właściwie nie wiem, czy chciałabym dziewczynkę czy chłopca. Chyba przyzwyczaiłam się do myśli o chłopcu. A Tż odkąd zobaczył maleństwo na usg tak bardziej w to wszystko uwierzył i taki jest dumny i szczęśliwy! Już pewnie wszyscy myśleli, ze nie możemy mieć dzieci, bo będziemy w sierpniu 3 lata po ślubie
|
|
#995 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wczoraj świętowaliśmy jego urodzinki
|
|
|
|
|
#996 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny czy możecie opisać mi w skrócie te 34 strony ?
bo nie ogarniam
|
#997 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Humorami się nie przejmuj, tak to juz jest hormony mają duży wpływ na nasze samopoczucie, najważniejsze w byciu matką, to nie dążenie do perfekcjonizmu, bo nikt idealny nie jest i nikt się idealną matką nie urodził. Rodzicielstwa trzeba się nauczyć jak wszystkiego w naszym życiu i nie można się poddawać, gdy coś się nie uda. Nasze dziecko będzie nas kochało dokładnie takimi jakimi jesteśmy i dla niego bedziemy jedyną idealną i najukochańszą Matką!!! Nasze dziecko nie zauważy, że ma pieluchę założoną tył na przód, ale zauważy nasz uśmiech i troskę podczas wkładania tej pieluchy Mam nadzieję, że już lepszy humorek ![]() Cytat:
ja też nieznosze koszul, więc nie wiem jak ja w tym szpitalu będę w tych koszulach funkcjonować, no ale wyjścia nie ma bo w piżamce nie ma jak wietrzyć krocza ![]() Cytat:
![]() A wogóle pisałyście w weekeend że leniwe, nic się nie chce itp... Ja ogólnie ostatnio tez leniwa i nic mi się robić nie chce, wracam z pracy, jem obiad i leżę na kanapie, później znów zjem kolację i leżę.. od czasu do czasu cos zrobię, ale naprawdę obowiązki domowe ograniczam do minimum... No i przyszedł weekend, a ja znów od śniadania na kanapie, a mój mąż mi wczoraj zaserwował filmik... http://www.tvn24.pl/wideo/z-anteny/o...ie,692857.html I czyta artykuł: Kotka Holly pływa pieskiem w basenie. Wszystko po to, żeby schudnąć. 13-letnia kotka waży ponad 10 kilogramów. Imponująca waga to skutek miłości do jedzenia i braku ruchu. Jej hobby to leżenie na kanapie. Ogólnie to żal kotka, że taki otyły i się teraz musi męczyć z odchudzaniem i strasznie wygląda jak się tak męczy, że nie może na łapkach ustać... Ale TŻ się ze mnie śmieje, że ja jestem jak kotka Holy - imponująca miłość do jedzenia i hobby w postaci leżenia na kanapie
|
|
|
#998 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#999 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
witaj w klubie... ja taram sie nadrobic ale jestem dopiero na 5 str i wlasnie jestem na etapie smazenia przez wszytskie nalesnikow ![]() wiec juz zlozylam zamowienie dla tz na dzisiejszy obiad
|
|
#1000 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Chyba że bd chłopczyk to będę musiała się podszkolić jak to siusiaczkiem się zajmować hahahaha bo tak to wszystko z automatu ![]() Chętnie bym poszła do pracy ale raz kto teraz przyjmię ciężarną a dwa tu jest takie "zadupie" że nawet marketu nie ma dopiero w Nowym Targu haha a co dopiero miejsca pracy znaleźć ![]()
|
|
|
|
|
#1001 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Mnie to zupełnie obojętne - ważne żeby było zdrowe i żeby ciąża przebiegała bezproblemowo Przy pierwszej ciąży patrzyłam troszkę inaczej na to wszystko i "chciałam" dziewczynkę a teraz to już nieważne... Ale z tyłu głowy "siedzi" chłopczyk tym razem ![]() Wiecie Kobiety- kwiaty kwiatami ale te pryszcze mógł sobie darować ![]() Wczoraj rozmawiałam z tatą przez telefon i oczywiście pytanie czy już po obiedzie jesteśmy i co jadłam Ja dumna z siebie powiedziałam, że placki po węgiersku co tata skomentował "No to ładnie się odżywiasz... nie ma co..." (bo strasznie za mną wątróbka chodzi cały czas - taka jaką tata robi... I sobie wymyśliłam, że jak polecimy w Wielkanoc do Polski to sobie wnusio/wnusia zażyczy od dziadka małą porcję |
|
|
|
|
#1002 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Wątróbka pycha taka usmażona i z cebulką...za mną mizeria chodzi dzisiaj
|
|
|
|
|
#1003 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Aha właśnie wyczytałam w mądrej książce, że od 15-16 tyg to ostatni dzwonek na założenie biustonosza (dla tych co jeszcze nie noszą).
|
|
#1004 |
|
Zakorzenienie
|
Ewusia709
Ale ty piękności robisz sama zamówiłabym u ciebie jakiś torcik, może toyote dla tż (pracownik toyoty) albo z emblematem ulubionej drużyny, aż ślinka cieknie
|
|
|
|
#1005 |
|
Zakorzenienie
|
No i mamy 1000 postów! Jeszcze tylko 4000
|
#1006 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
#1007 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1008 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Za mną chodziła mizeria i miała być w sobotę ale kupiłam ogórka i się gorzki okazał niestety ![]() Wrzucam temat do dyskusji Co myślicie o kolczykach dla małej dziewczynki Tutaj przykład :klik: Lepiej zafundować córeczce kolczyki jak będzie mała czy poczekać na jej świadomy wybór?
|
|
|
|
|
#1009 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Juuż po spacerze.Słońce sie schowało.Jest ponuro i wieje przeszywający wiatr i połaziłam z pieskowymi synkami tylko 20 minut ale zawsze cos
![]() [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;39030152]Bry. Nic. Ciąża wysokiego ryzyka = mogę tylko chodzić, nie mogę nawet sprzątać. Ale mój kochany TŻ robi prawie wszystko za mnie na szczęście. Nie chcę straszyć (jak za bardzo straszę, to mi powiedzcie, to ja już sobie pójdę z tymi moimi chorobami), ale przypomniała mi się taka choroba: http://pl.wikipedia.org/wiki/Cholest...99%C5%BCarnych Choć ona zwykle występuje po 30 tygodniu. Tylko uczulam, że takie objawy mogą o tym świadczyć. Może powiedz o tym lekarzowi. Aczkolwiek prawdopodobne jest po prostu, że masz suche powietrze i stąd sucha skóra, jak to zimą.. Moje też Czasami jak mi się przypomni, to proszę TŻa o nasmarowanie, ale to może raz na 3 miesiące albo rzadziej...[/QUOTE]Kochany ten Twój Tż ![]() Mam nadzieje ze dopada nas zwykły świąd nma skutek rozciągania sie skóry..... Cytat:
![]() Cytat:
Głowa do góry Poradzisz sobie a w ciazy tez mozna byc sexy Pomimo kilku kg więcej ![]() Cytat:
Tulipany Cytat:
Chociaz ja juz chyba tez bd musiała ![]() Cytat:
|
|
#1010 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ale tak jak wcześniej pisałam, musiałam zawiesić moją karierę tortową bo najpierw mdłości nie dawały mi żyć i ostatni tort na zamówienie jak robiłam to z mega mdlościami i miałam serdecznie dość, a teraz na nogach jak postoje z 30 minut w kuchni to juz padam, boli kręgosłup, a przy takich tortach to jednak parę ładnych godzin stania w kuchni jest, więc z braku sił hobby musiałam odpuścić. I tak naprawdę to sama nie wiem czy i kiedy uda mi się wrócić do pieczenia, bo myślę że przy Tymoteuszku to nie bede miała czasu na takie hobby, może jak troszke podrośnie to będzie ze mną kucharzył
|
|
|
#1011 |
|
Raczkowanie
|
Hahhha, wszystko ma swoje plusy i minusy. Chociaż przy charakterach moich teściów to odległość jest raczej plusem. Ale jest i minus bo moi rodzice tez mieszkają 400 km ode mnie. Dobrze że chociaż mój brat przyturlał się za mną do Poznania.
Dobra znikam na razie muszę Młodemu obiad zapodać i chyba na jakiś spacer z nim iść bo mi mieszkanie rozniesie. Wpadnę do was za kilka godzinek. Miłego popołudnia.
|
#1012 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Z moją siostrą byłam przebić uszy, jak on miała 4 lata, jedną dziurkę przebiliśmy i za cholerę nie zgadzała się na drugie ucho. Dopiero po paru dniach udała się przekonać, ale pamiętam, że bardzo się gimnastykowaliśmy, żeby ją przekupić i jeszcze na 2 ucho poszliśmy do innej kosmetyczki. Więc z moją córcią nie chcę tego przerabiać. A jak robią 2 kosmetyczki jednocześnie, to nie zawsze się zgrają i może wyjść krzywo. |
|
|
|
|
#1013 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
jedzeniu, drapaniu się, nic-nie-chceniu, wrednych i dobrych teściowych, zusach i L4 (tego tematu nie ogarniam, Tż się tym u mnie zajmuje), buzujących hormonach i sklerozie ciążowej i roztargnieniu, wózkach, ubrankach, o słońcu i o ohydnej pogodzie, o wiośnie, ewentualnym założeniu klubu... aaa psuciu się cery, tyciu, i znowu o jedzeniu (to już temat przewodni )......no chyba już wszystko ![]() nie nadrabiajcie, na pewno jeszcze wiele razy poruszymy powyższe tematy Kathe, wszystkiego najjjjjjjjjj i jeszcze więcej |
||
|
|
|
#1014 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1015 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1016 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1017 |
|
Zakorzenienie
|
Margosia bedzie z nas dumna
|
#1018 |
|
Zakorzenienie
|
No a tak na marginesie - szafki nie ruszone, ale za to ja się ruszyłam z kanapy i się ogarnęłam i znowu położyłam. Jakaś sflaczała dziś jestem, chyba ciśnienie wali w dół.
|
|
|
|
#1019 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
#1020 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:24.

Na co on z uśmiechem na twarzy (bez żadnej złośliwości czy coś 

Ale za to często jest problem z moją mamą i TŻ tem. Po prostu się nie trawią. Moja mama zawsze przypisuje TŻtowi najczarniejsze zachowania i zamiary i każdą wątpliwość tłumaczy na jego niekorzyść że niby on jej nie lubi źle jej życzy itp. Uczepi się czasem jakiegoś słowa i dorabia potem całą historię. Ze mną też tak robi i to jest mega męczące. Teraz kupiliśmy mieszkanie i je wyremontowaliśmy i byli rodzice i siostra TŻta obejrzeć a moja mama widocznie już się o coś obraziła bo nie chce iść. I wymyśla jakieś głupie wymówki
Ciężko jest z tą moją mamą. Wiem, że miała ciężko bo była sama i bardzo się dla mnie poświęciła za co jestem jej wdzięczna, ale ciągle słyszę tylko jakim byłam nieusłuchanym i kłopotliwym dzieckiem. Nawet wczoraj jej powiedziałam, że nie przypominam sobie żeby coś pozytywnego o mnie jako o dziecku powiedziała :-( Dlatego z jednej strony bardzo chcę dziewczynkę żeby dać jej pełną rodzinę i nie robić tego co mi sprawia przykrość ze strony mojej mamy.

Przy pierwszej ciąży patrzyłam troszkę inaczej na to wszystko i "chciałam" dziewczynkę a teraz to już nieważne...
Ja dumna z siebie powiedziałam, że placki po węgiersku
co tata skomentował "No to ładnie się odżywiasz... nie ma co..."
- taka jaką tata robi...

sama zamówiłabym u ciebie jakiś torcik, może toyote dla tż (pracownik toyoty) albo z emblematem ulubionej drużyny, aż ślinka cieknie

Czasami jak mi się przypomni, to proszę TŻa o nasmarowanie, ale to może raz na 3 miesiące albo rzadziej...[/QUOTE]