Mamo, tato - ja urodzę się w to lato! Mamusie VII-VIII 2013 r!!! - Strona 34 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-02-04, 13:28   #991
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91
Konto usunięte

Dot.: Mamo, tato - ja urodzę się w to lato! Mamusie VII-VIII 2013 r!!!

Cytat:
Napisane przez cynamon_owa Pokaż wiadomość
Perse- widziałaś? http://www.siepomaga.pl/f/dolfroz/c/717 Udało się zebrać brakujące środki

A ja pochwalę się swoim mężem Wczoraj dostałam od niego piękny bukiet kolorowych tulipanów i małe, dziewczęce buciki Romantyzm pełną gębą, ja się rozpływam ale w tej całej radości pytam go dlaczego buciki dziewczęce a nie chłopięce Na co on z uśmiechem na twarzy (bez żadnej złośliwości czy coś ) powiedział, że przecież rano narzekałam, że mi sporo wyprysków na twarzy się pojawiło więc wywnioskował, że to będzie dziewczynka... Dopiero jak wybuchnęłam śmiechem zorientował się jak to zabrzmiało
Udało się to zebrać chyba w pół godziny

A co do Twojego TŻa - urocze, naprawdę
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-04, 13:31   #992
ita83
Wtajemniczenie

Kathe wszystkiego najlepszego z okazji urodzin

dziewczyny ciezko sie wbic z powrotem w watek po nieobecnosci :/
ja dopiero na 5 str nowego watku ale staram sie tez byc na koncu zeby juz nie byc do tylu
Stary 2013-02-04, 13:34   #993
surka
Zakorzenienie

Cytat:
A ja pochwalę się swoim mężem Wczoraj dostałam od niego piękny bukiet kolorowych tulipanów i małe, dziewczęce buciki Romantyzm pełną gębą, ja się rozpływam ale w tej całej radości pytam go dlaczego buciki dziewczęce a nie chłopięce Na co on z uśmiechem na twarzy (bez żadnej złośliwości czy coś ) powiedział, że przecież rano narzekałam, że mi sporo wyprysków na twarzy się pojawiło więc wywnioskował, że to będzie dziewczynka... Dopiero jak wybuchnęłam śmiechem zorientował się jak to zabrzmiało

Uroczy

To ja wg pryszczy też powinam się na dziewczynkę szykować
surka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-04, 13:34   #994
luskap
Zakorzenienie

GG do luskap

Cytat:
Napisane przez Ghia Pokaż wiadomość
no zabiłaś mnie tym tekstem nie wiem czemu mnie to tak śmieszy dobrze, że mam pokój sama bo by się na mnie jak na wariatkę patrzyli. Ale nie martw się ja mam tak samo z tymi koszulami

A ja teściową mam w porządku nie wtrąca się i wydaje się mnie naprawdę lubić. Mieszkamy od początku co prawda osobno więc może coś w tym też jest Ale za to często jest problem z moją mamą i TŻ tem. Po prostu się nie trawią. Moja mama zawsze przypisuje TŻtowi najczarniejsze zachowania i zamiary i każdą wątpliwość tłumaczy na jego niekorzyść że niby on jej nie lubi źle jej życzy itp. Uczepi się czasem jakiegoś słowa i dorabia potem całą historię. Ze mną też tak robi i to jest mega męczące. Teraz kupiliśmy mieszkanie i je wyremontowaliśmy i byli rodzice i siostra TŻta obejrzeć a moja mama widocznie już się o coś obraziła bo nie chce iść. I wymyśla jakieś głupie wymówki Ciężko jest z tą moją mamą. Wiem, że miała ciężko bo była sama i bardzo się dla mnie poświęciła za co jestem jej wdzięczna, ale ciągle słyszę tylko jakim byłam nieusłuchanym i kłopotliwym dzieckiem. Nawet wczoraj jej powiedziałam, że nie przypominam sobie żeby coś pozytywnego o mnie jako o dziecku powiedziała :-( Dlatego z jednej strony bardzo chcę dziewczynkę żeby dać jej pełną rodzinę i nie robić tego co mi sprawia przykrość ze strony mojej mamy.
Cieszę się więc, że Cię rozweseliłam
Zawsze jest jakiś problem z rodzicami, jak nie z jednymi to z drugimi. Moi na początku nie akceptowali Tż, był ode mnie 5 lat starszy i dość wcześnie zaczęliśmy chodzić (tzn ja ) pewnie myśleli, że mnie wykorzysta i porzuci, ale po ślubie to się zmieniło i myślę, ze teraz bardzo się lubią.
Zazdroszczę mieszkania!
Ja właściwie nie wiem, czy chciałabym dziewczynkę czy chłopca. Chyba przyzwyczaiłam się do myśli o chłopcu. A Tż odkąd zobaczył maleństwo na usg tak bardziej w to wszystko uwierzył i taki jest dumny i szczęśliwy! Już pewnie wszyscy myśleli, ze nie możemy mieć dzieci, bo będziemy w sierpniu 3 lata po ślubie
luskap jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-04, 13:34   #995
Anulka_p
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kathe Pokaż wiadomość
a ja dzis wstalam o 12!! fajnie mi sie dzisiaj spalo, ale nie moge tak dlugo spac bo pozniej glowa mnie boli i jestem jakas przymulona ;/ w ogole wczoraj mialam urodziny, a czulam sie fatalnie, ryczalam prawie caly dzien ;/ mysli milam straszne, ze jestem do niczego, ze gruba, ze sobie nie poradze, ze bede zla matka itp
No coś ty!! Nigdy więcej nie miej takich myśli. Szczęśliwa, zrelaksowana mama, to szczęśliwe dziecko. No i Wszystkiego Najlepszego. Urodziłaś się wtedy kiedy mój mąż Wczoraj świętowaliśmy jego urodzinki
09.07.2013 g. 4:55- Wreszcie jesteś- Michaś   
Anulka_p jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-04, 13:35   #996
Guuusiaa
Zadomowienie

Dziewczyny czy możecie opisać mi w skrócie te 34 strony ? bo nie ogarniam

08.08.2013 r. Nasze Życie Nabrało Sensu Synuś

Rośnij kruszynko rośnij

Guuusiaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-04, 13:37   #997
Ewusia709
Zadomowienie

Cytat:
a ja dzis wstalam o 12!! fajnie mi sie dzisiaj spalo, ale nie moge tak dlugo spac bo pozniej glowa mnie boli i jestem jakas przymulona ;/ w ogole wczoraj mialam urodziny, a czulam sie fatalnie, ryczalam prawie caly dzien ;/ mysli milam straszne, ze jestem do niczego, ze gruba, ze sobie nie poradze, ze bede zla matka itp
Wszystkiego najlepszego!!!
Humorami się nie przejmuj, tak to juz jest hormony mają duży wpływ na nasze samopoczucie, najważniejsze w byciu matką, to nie dążenie do perfekcjonizmu, bo nikt idealny nie jest i nikt się idealną matką nie urodził. Rodzicielstwa trzeba się nauczyć jak wszystkiego w naszym życiu i nie można się poddawać, gdy coś się nie uda. Nasze dziecko będzie nas kochało dokładnie takimi jakimi jesteśmy i dla niego bedziemy jedyną idealną i najukochańszą Matką!!! Nasze dziecko nie zauważy, że ma pieluchę założoną tył na przód, ale zauważy nasz uśmiech i troskę podczas wkładania tej pieluchy
Mam nadzieję, że już lepszy humorek

Cytat:
Napisane przez luskap Pokaż wiadomość
Ja też nie śpię w koszulach, bo rano budzę się z gołym tyłkiem i koszulą na szyi
ja też nieznosze koszul, więc nie wiem jak ja w tym szpitalu będę w tych koszulach funkcjonować, no ale wyjścia nie ma bo w piżamce nie ma jak wietrzyć krocza

Cytat:
jaki kochany Mąż, romantyzm w pełnej krasie

A wogóle pisałyście w weekeend że leniwe, nic się nie chce itp... Ja ogólnie ostatnio tez leniwa i nic mi się robić nie chce, wracam z pracy, jem obiad i leżę na kanapie, później znów zjem kolację i leżę.. od czasu do czasu cos zrobię, ale naprawdę obowiązki domowe ograniczam do minimum... No i przyszedł weekend, a ja znów od śniadania na kanapie, a mój mąż mi wczoraj zaserwował filmik...
http://www.tvn24.pl/wideo/z-anteny/o...ie,692857.html
I czyta artykuł: Kotka Holly pływa pieskiem w basenie. Wszystko po to, żeby schudnąć. 13-letnia kotka waży ponad 10 kilogramów. Imponująca waga to skutek miłości do jedzenia i braku ruchu. Jej hobby to leżenie na kanapie.

Ogólnie to żal kotka, że taki otyły i się teraz musi męczyć z odchudzaniem i strasznie wygląda jak się tak męczy, że nie może na łapkach ustać... Ale TŻ się ze mnie śmieje, że ja jestem jak kotka Holy - imponująca miłość do jedzenia i hobby w postaci leżenia na kanapie I teraz mnie szantażem zaciąga na spacer i naśladuję biedną kotke, która pływa z wyłupiastymi oczkami.

Moja Słodka Fabryka => www.slodkafabryka.blox.pl
Ewusia709 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-04, 13:40   #998
surka
Zakorzenienie

Cytat:
Już pewnie wszyscy myśleli, ze nie możemy mieć dzieci, bo będziemy w sierpniu 3 lata po ślubie
My 1,5 roku po ślubie, ale prawie 10 lat razem, a moja babcia już tż podejrzewała o bezpłodność(tylko np. nie wie, że jak jeszcze panienką byłam, to straciłąm ciążę).
Stary 2013-02-04, 13:42   #999
ita83
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Guuusiaa Pokaż wiadomość

witaj w klubie... ja taram sie nadrobic ale jestem dopiero na 5 str i wlasnie jestem na etapie smazenia przez wszytskie nalesnikow
wiec juz zlozylam zamowienie dla tz na dzisiejszy obiad
Stary 2013-02-04, 13:42   #1000
shestiger
Rozeznanie

Cytat:
To faktycznie nieciekawie... Ja mieszkam u teściow ale mam w tej samej miejscowości, dosłownie parę domów dalej 2 babcie, ciocie, wujka, rodzice i brat też blisko. Lepiej byłoby, jakbyś miała gdzie wyjść, może uda się z kimś nawiązać znajomośc, żeby wyskoczyć na kawkę?
Ja nie pracowałam, to siedziałam cały czas z teściową, jakiś rok, bo miałam jeszcze ostatni rok studiów, potem od razu poszłam na staż, a teraz już jestem na umowie w ciąży chcę pracować, o ile to będzie mozliwe, bo nie chcę siedzieć w domu. Obawiam się tylko tych złotych rad i patrzenia mi na ręce jak już się dziecko urodzi...
Ja się złotych rad nie obawiam bo tż nie jest jej biologiczny...Ona nigdy nie była w ciąży ani nie opiekowała się niemowlakiem bo tż jest z nią od 3 rż. więc w tej kwestii bd miała święty spokój
Chyba że bd chłopczyk to będę musiała się podszkolić jak to siusiaczkiem się zajmować hahahaha bo tak to wszystko z automatu
Chętnie bym poszła do pracy ale raz kto teraz przyjmię ciężarną a dwa tu jest takie "zadupie" że nawet marketu nie ma dopiero w Nowym Targu haha a co dopiero miejsca pracy znaleźć
shestiger jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-04, 13:43   #1001
cynamon_owa
Zadomowienie

Cytat:
cynamon_owa ale slodki tez Twoj tz a co bys chciala? dziewcynke czy chlopca? bo tutaj na razie sami faceci
Wszystkiego najlepszego
Mnie to zupełnie obojętne - ważne żeby było zdrowe i żeby ciąża przebiegała bezproblemowo Przy pierwszej ciąży patrzyłam troszkę inaczej na to wszystko i "chciałam" dziewczynkę a teraz to już nieważne... Ale z tyłu głowy "siedzi" chłopczyk tym razem

Wiecie Kobiety- kwiaty kwiatami ale te pryszcze mógł sobie darować Mam lustro i wiem jak wyglądam...

Wczoraj rozmawiałam z tatą przez telefon i oczywiście pytanie czy już po obiedzie jesteśmy i co jadłam Ja dumna z siebie powiedziałam, że placki po węgiersku co tata skomentował "No to ładnie się odżywiasz... nie ma co..." Potem to powtórzyłam mężowi a on zaczął się śmiać "To już widzę jak Ci tata wątróbkę jeść pozwoli" (bo strasznie za mną wątróbka chodzi cały czas - taka jaką tata robi... I sobie wymyśliłam, że jak polecimy w Wielkanoc do Polski to sobie wnusio/wnusia zażyczy od dziadka małą porcję)

cynamon_owa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-04, 13:47   #1002
shestiger
Rozeznanie

Cytat:
Wszystkiego najlepszego
Mnie to zupełnie obojętne - ważne żeby było zdrowe i żeby ciąża przebiegała bezproblemowo Przy pierwszej ciąży patrzyłam troszkę inaczej na to wszystko i "chciałam" dziewczynkę a teraz to już nieważne... Ale z tyłu głowy "siedzi" chłopczyk tym razem

Wiecie Kobiety- kwiaty kwiatami ale te pryszcze mógł sobie darować Mam lustro i wiem jak wyglądam...

Wczoraj rozmawiałam z tatą przez telefon i oczywiście pytanie czy już po obiedzie jesteśmy i co jadłam Ja dumna z siebie powiedziałam, że placki po węgiersku co tata skomentował "No to ładnie się odżywiasz... nie ma co..." Potem to powtórzyłam mężowi a on zaczął się śmiać "To już widzę jak Ci tata wątróbkę jeść pozwoli" (bo strasznie za mną wątróbka chodzi cały czas - taka jaką tata robi... I sobie wymyśliłam, że jak polecimy w Wielkanoc do Polski to sobie wnusio/wnusia zażyczy od dziadka małą porcję)
To z tymi pryszczami na dziewczynkę to nie do końca prawda bo jak już wspominałam w ciąży z Mariką miałam idealną cerę a teraz też mi pryszcze wychodzą więc zwiastuję płeć męską
Wątróbka pycha taka usmażona i z cebulką...za mną mizeria chodzi dzisiaj
Stary 2013-02-04, 13:47   #1003
mela1234
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez charmeuse_25 Pokaż wiadomość
Dzień dobry Dziewczynki!! Czy u Was też jest tak ponuro?
Sporo tu dziś o teściowych moja teściowa mieszka prawie 400 km ode mnie i dzięki temu nasze stosunki są całkiem całkiem chociaż jak dłużej u nich siedzimy to potrafi mi podnieść ciśnienie. Ale jak by nie było odległość robi swoje.
Jak ja bym chciała, żeby moja tak daleko ode mnie mieszkała!

Cytat:
To hormony. Mnie też dziś dobijają. Trochę się poprawiło jak poszłam z córą na dwór pochodzić. Ale nadal to nie to co powinno być. Byle do wiosny.

Cytat:
Też mnie czasem kłuje, ale tak bardziej w szyjce, ale po chwili przechodzi, więc się tym nie przejmuję.
Wiesz co jak mnie w poprzedniej ciąży kłuło w szyjce to okazało, że ona mi się skraca. Ale to była końcówka ciąży więc ok. Nie chcę cię straszyć.

Cytat:
Napisane przez surka Pokaż wiadomość
My 1,5 roku po ślubie, ale prawie 10 lat razem, a moja babcia już tż podejrzewała o bezpłodność(tylko np. nie wie, że jak jeszcze panienką byłam, to straciłąm ciążę).
Jak zaszłam w pierwszą ciążę 3 m-ce przed ślubem nie wiedziałam jak to babci powiedzieć, no bo przecież jeszcze ślubu nie mamy (co prawda już było blisko, no ale to babcia). A ona zadowolona popłakała się, bo tyle czasu ze sobą już byliśmy i ona myślała, że któreś z nas nie może mieć dzieci

Aha właśnie wyczytałam w mądrej książce, że od 15-16 tyg to ostatni dzwonek na założenie biustonosza (dla tych co jeszcze nie noszą).
mela1234 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-04, 13:48   #1004
surka
Zakorzenienie

Ewusia709

Ale ty piękności robisz sama zamówiłabym u ciebie jakiś torcik, może toyote dla tż (pracownik toyoty) albo z emblematem ulubionej drużyny, aż ślinka cieknie
Stary 2013-02-04, 13:50   #1005
mela1234
Zakorzenienie

No i mamy 1000 postów! Jeszcze tylko 4000
mela1234 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-04, 13:52   #1006
Ewusia709
Zadomowienie

Cytat:
Już pewnie wszyscy myśleli, ze nie możemy mieć dzieci, bo będziemy w sierpniu 3 lata po ślubie
My 7 sierpnia też mamy 3cią rocznicę, ale ja ostatnie 2 lata jeszcze studia zaocznie kończyłam, więc nie chciałam sobie komplikować praca + studia + ciąża i od dawna planowaliśmy że dziecko dopiero jak studia skończę. Też wcześniej mieszkaliśmy razem kilka lat, ale te 2 lata małżeństwa fajnie nas do siebie zbliżyły i mieliśmy czas na bycie we 2 i wiele wspaniałych przeżyć. Można powiedzieć, że zdąrzyliśmy się porządnie sobą nacieszyć, a teraz szczęsliwi oczekujemy potomka. A ile ja się od babci nasłuchałam, że "kwiat mi przekwitnie" albo że Sebastian nie robotny bo dziecko się samo nie zrobi itp. I też już słyszałam za plecami, że pewnie bezpłodni itp, no i w sumie z tego gadania to sama tez się nakręciłam i bałam, ze rzeczywiście jak przyjdzie co do czego to moze się tak łatwo nie udać z tym potomkiem. Ale mielismy ogromniaste szczęście i w pierwszym cyklu starań się udało. Właściwie to od razu miałam przeczucie, że w tym miesiącu to już miesiączki nie dostanę i tak było... I jesteśmy oboje bardzo bardzo szczęśliwi

Stary 2013-02-04, 13:53   #1007
surka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mela1234 Pokaż wiadomość
Aha właśnie wyczytałam w mądrej książce, że od 15-16 tyg to ostatni dzwonek na założenie biustonosza (dla tych co jeszcze nie noszą).
Stary 2013-02-04, 13:54   #1008
cynamon_owa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez shestiger Pokaż wiadomość
To z tymi pryszczami na dziewczynkę to nie do końca prawda bo jak już wspominałam w ciąży z Mariką miałam idealną cerę a teraz też mi pryszcze wychodzą więc zwiastuję płeć męską
Wątróbka pycha taka usmażona i z cebulką...za mną mizeria chodzi dzisiaj
Z pryszczami to powiedz to mojemu meżowi- on się jakiś zabobonnych stron dla ciężarnych naczytał

Za mną chodziła mizeria i miała być w sobotę ale kupiłam ogórka i się gorzki okazał niestety

Wrzucam temat do dyskusji Co myślicie o kolczykach dla małej dziewczynki Tutaj przykład :klik:
Lepiej zafundować córeczce kolczyki jak będzie mała czy poczekać na jej świadomy wybór?

cynamon_owa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-04, 13:58   #1009
Rockyyy
Zakorzenienie

Juuż po spacerze.Słońce sie schowało.Jest ponuro i wieje przeszywający wiatr i połaziłam z pieskowymi synkami tylko 20 minut ale zawsze cos

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;39030152]Bry.

Nic. Ciąża wysokiego ryzyka = mogę tylko chodzić, nie mogę nawet sprzątać. Ale mój kochany TŻ robi prawie wszystko za mnie na szczęście.

Nie chcę straszyć (jak za bardzo straszę, to mi powiedzcie, to ja już sobie pójdę z tymi moimi chorobami), ale przypomniała mi się taka choroba: http://pl.wikipedia.org/wiki/Cholest...99%C5%BCarnych Choć ona zwykle występuje po 30 tygodniu. Tylko uczulam, że takie objawy mogą o tym świadczyć. Może powiedz o tym lekarzowi.

Aczkolwiek prawdopodobne jest po prostu, że masz suche powietrze i stąd sucha skóra, jak to zimą..

A jak już, to na brzuszek jakaś chustka czy coś. Ale w ciąży trzeba uważać z opalaniem z uwagi na to, że z powodu hormonów mogą powstać różne przebarwienia.

Moje też Czasami jak mi się przypomni, to proszę TŻa o nasmarowanie, ale to może raz na 3 miesiące albo rzadziej...[/QUOTE]
Kochany ten Twój Tż
Mam nadzieje ze dopada nas zwykły świąd nma skutek rozciągania sie skóry.....

Cytat:
Napisane przez ita83 Pokaż wiadomość
hej dziewczyny ja pomalu wracam do zywych co prawda dalej mam lekkiego stresa i co jakis czas sprawdzam czy nie ma zadnych plamien....
dalej zazywam no-spe i dolaczylam magnez.....oby do przodu... a teraz postaram si etroche was podczytac co sie dzialo gdy ja grzecznie odpoczywalam
Ciesze sie ze jest ok.Oby tak dalej,wypoczywaj grzecznie
Cytat:
Kochana chyba kazda z nas miewa taki dzien. Głowa do góry Poradzisz sobie a w ciazy tez mozna byc sexy Pomimo kilku kg więcej
Cytat:
Dzień dobry

Hehehee fajny Tż Tulipany
Cytat:
Napisane przez Ewusia709 Pokaż wiadomość

Ja uważam, że poród w lato jest dużo lepszy niż w zimię, pomyślcie sobie teraz z wielkim brzucholem w tych kurtkach i ciuchach grubych się poruszać, na spacer z maluchem kiepskie pogody, trudno o wietrzenie krocza,
a w lecie kiecka, maluch do wózeczka i spacerki i wietrzenie
No pewnie ze tak. A teraz co? Tylko przeszywałybysmy guziki u zimowych kurtek Chociaz ja juz chyba tez bd musiała
Cytat:
Hmm....spam,rozmowy o wózkach,codziennych sprawach,dolegliwosciach ciążowych,zwierzętach...J ak cos pominęłam to prosze dopisać
Stary 2013-02-04, 13:59   #1010
Ewusia709
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez surka Pokaż wiadomość
Ewusia709

Ale ty piękności robisz sama zamówiłabym u ciebie jakiś torcik, może toyote dla tż (pracownik toyoty) albo z emblematem ulubionej drużyny, aż ślinka cieknie
Dziękuję Ale tak jak wcześniej pisałam, musiałam zawiesić moją karierę tortową bo najpierw mdłości nie dawały mi żyć i ostatni tort na zamówienie jak robiłam to z mega mdlościami i miałam serdecznie dość, a teraz na nogach jak postoje z 30 minut w kuchni to juz padam, boli kręgosłup, a przy takich tortach to jednak parę ładnych godzin stania w kuchni jest, więc z braku sił hobby musiałam odpuścić. I tak naprawdę to sama nie wiem czy i kiedy uda mi się wrócić do pieczenia, bo myślę że przy Tymoteuszku to nie bede miała czasu na takie hobby, może jak troszke podrośnie to będzie ze mną kucharzył

Stary 2013-02-04, 13:59   #1011
charmeuse_25
Raczkowanie

Cytat:
Jak ja bym chciała, żeby moja tak daleko ode mnie mieszkała!
Hahhha, wszystko ma swoje plusy i minusy. Chociaż przy charakterach moich teściów to odległość jest raczej plusem. Ale jest i minus bo moi rodzice tez mieszkają 400 km ode mnie. Dobrze że chociaż mój brat przyturlał się za mną do Poznania.

Dobra znikam na razie muszę Młodemu obiad zapodać i chyba na jakiś spacer z nim iść bo mi mieszkanie rozniesie. Wpadnę do was za kilka godzinek. Miłego popołudnia.
Stary 2013-02-04, 14:01   #1012
surka
Zakorzenienie

Cytat:
Wrzucam temat do dyskusji Co myślicie o kolczykach dla małej dziewczynki Tutaj przykład :klik:
Lepiej zafundować córeczce kolczyki jak będzie mała czy poczekać na jej świadomy wybór?
Ja zamierzam robić jak będzie mała (jeśli to córeczka), ale jeszcze nie sprecyzowałam pojęcia mała
Z moją siostrą byłam przebić uszy, jak on miała 4 lata, jedną dziurkę przebiliśmy i za cholerę nie zgadzała się na drugie ucho. Dopiero po paru dniach udała się przekonać, ale pamiętam, że bardzo się gimnastykowaliśmy, żeby ją przekupić i jeszcze na 2 ucho poszliśmy do innej kosmetyczki. Więc z moją córcią nie chcę tego przerabiać.

A jak robią 2 kosmetyczki jednocześnie, to nie zawsze się zgrają i może wyjść krzywo.
Stary 2013-02-04, 14:03   #1013
czarownica1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ita83 Pokaż wiadomość
Kathe wszystkiego najlepszego z okazji urodzin

dziewczyny ciezko sie wbic z powrotem w watek po nieobecnosci :/
ja dopiero na 5 str nowego watku ale staram sie tez byc na koncu zeby juz nie byc do tylu
Cytat:
no to w skrócie pisałyśmy o:
jedzeniu, drapaniu się, nic-nie-chceniu, wrednych i dobrych teściowych, zusach i L4 (tego tematu nie ogarniam, Tż się tym u mnie zajmuje), buzujących hormonach i sklerozie ciążowej i roztargnieniu, wózkach, ubrankach, o słońcu i o ohydnej pogodzie, o wiośnie, ewentualnym założeniu klubu... aaa psuciu się cery, tyciu, i znowu o jedzeniu (to już temat przewodni)......
no chyba już wszystko
nie nadrabiajcie, na pewno jeszcze wiele razy poruszymy powyższe tematy

Kathe, wszystkiego najjjjjjjjjj i jeszcze więcej a na dokładkę oby Ci poród lekkim był
czarownica1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-04, 14:03   #1014
Anulka_p
Zakorzenienie

Cytat:

Zanim zobaczyłam filmik stwierdziłam pod nosem, że raczej z tym zaczekam. Nie będę przekłuwać uszu, ale kiedy zobaczyłam filmik, to stwierdzam, że ZDECYDOWANIE poczekam.
09.07.2013 g. 4:55- Wreszcie jesteś- Michaś   
Anulka_p jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-04, 14:03   #1015
shestiger
Rozeznanie

Cytat:
Z pryszczami to powiedz to mojemu meżowi- on się jakiś zabobonnych stron dla ciężarnych naczytał

Za mną chodziła mizeria i miała być w sobotę ale kupiłam ogórka i się gorzki okazał niestety

Moja mama chciała Marice na roczek ufundować i przebić uszy ale się nie zgodziłam, mam to w planach bo mała przypatruje się moim kolczykom i chyba też by chciała mieć.
Stary 2013-02-04, 14:04   #1016
luskap
Zakorzenienie

GG do luskap

Cytat:
Napisane przez Ewusia709 Pokaż wiadomość
My 7 sierpnia też mamy 3cią rocznicę, ale ja ostatnie 2 lata jeszcze studia zaocznie kończyłam, więc nie chciałam sobie komplikować praca + studia + ciąża i od dawna planowaliśmy że dziecko dopiero jak studia skończę. Też wcześniej mieszkaliśmy razem kilka lat, ale te 2 lata małżeństwa fajnie nas do siebie zbliżyły i mieliśmy czas na bycie we 2 i wiele wspaniałych przeżyć. Można powiedzieć, że zdąrzyliśmy się porządnie sobą nacieszyć, a teraz szczęsliwi oczekujemy potomka. A ile ja się od babci nasłuchałam, że "kwiat mi przekwitnie" albo że Sebastian nie robotny bo dziecko się samo nie zrobi itp. I też już słyszałam za plecami, że pewnie bezpłodni itp, no i w sumie z tego gadania to sama tez się nakręciłam i bałam, ze rzeczywiście jak przyjdzie co do czego to moze się tak łatwo nie udać z tym potomkiem. Ale mielismy ogromniaste szczęście i w pierwszym cyklu starań się udało. Właściwie to od razu miałam przeczucie, że w tym miesiącu to już miesiączki nie dostanę i tak było... I jesteśmy oboje bardzo bardzo szczęśliwi
Wiesz, u nas praktycznie identycznie! Też mamy 3 rocznicę właśnie 7 sierpnia i takie same komentarze słyszałam. Mi został wtedy 5 rok studiów, skończyłam w lipcu 2011, na początku sierpnia poszłam na staż, trwał rok, więc nie chciałam bez umowy zachodzić w ciążę, robiłam wszystko, zeby zostać zauważona w pracy, potem dostałam umowę i właściwie po 4 m-cach zaszłam w ciążę. Trochę głupio mi było, ze od razu po umowie, ale już tez sie zastanawialam, ze odłożymy macierzyństwo, potem obudzimy się z ręką w nocniku, bo coś będzie nie tak i nie będziemy mogli, a też przy 2 cyklu zaszłam, przy pierwszym tak nieśmiało próbowaliśmy, w sumie w niepłodne dni chyba trafiliśmy, ale jesteśmy mega szczęśliwi, ze tak szybko się udało.
luskap jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-04, 14:04   #1017
Rockyyy
Zakorzenienie

Cytat:
No i mamy 1000 postów! Jeszcze tylko 4000
Margosia bedzie z nas dumna
Stary 2013-02-04, 14:05   #1018
czarownica1
Zakorzenienie

No a tak na marginesie - szafki nie ruszone, ale za to ja się ruszyłam z kanapy i się ogarnęłam i znowu położyłam. Jakaś sflaczała dziś jestem, chyba ciśnienie wali w dół.
czarownica1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-04, 14:06   #1019
Ewusia709
Zadomowienie

Cytat:
Mnie sie bardzo podobają kolczyki u małych dziewczynek, kupiłam mojej chrześnicy kolczyki na chrzest (aktualnie ma 1,5 roku i jeszcze nie nosi kolczyków, ale napewno się później przydadzą) przy okazji kupowania tych kolczyków to odwiedziłam kilka forów internetowych i się naczytałam m.in., że trzeba być wariatka, żeby małemu dziecku krzywde robić kolczykami itp, ale ja tam jakbym miała dziewczynkę to chyba bym jej przekuła uszka tak np. na roczek, nie uważam tego za zbrodnię, sama miałam uszy przekłuwane dopiero po Komunii Sw. i żałowałam, że tak późno bo koleżanki w szkole miały od małego. Zapewne znajdzie się wielu przeciwników, jak i zwolenników kolczyków u małych dziewczynek. Mnie osobiście bardzo się podobają takie delikatne maluteńkie, ale u nas będzie chłopczyk, więc kolczyków stanowczo mieć nie będzie.

Stary 2013-02-04, 14:07   #1020
Rockyyy
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez czarownica1 Pokaż wiadomość

Kathe, wszystkiego najjjjjjjjjj i jeszcze więcej a na dokładkę oby Ci poród lekkim był
Do powyższych zyczeń dołącza się Rockyyy

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości