My tu sobie gadu, gadu, a Maleństwa dają czadu - Mamy V-VI 2013 cz.8 - Strona 112 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 9 części naszego wątku ??
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.9 8 16,00%
Niesiemy światu tę wieść radosną, nasze dzieciaki urodzą się wiosną! V-VI 2013, cz.9 28 56,00%
Brzuszki rosną, dzieci też a nasz wątek jest the best! Mamy V-VI 2013 cz.9 2 4,00%
Rosną brzuchy, w nich maluchy; mamy się cieszą, milczeniem nie grzeszą. V-VI 2013 cz.9 1 2,00%
Trzęsą się brzuszki, wychodzą pępuszki, niedługo ujrzymy maluszki. V-VI 2013 cz.9 3 6,00%
Kolejne wizyty za nami, snujemy macierzyńskie plany - Mamy V-VI 2013 cz.9 2 4,00%
Robią się z nas grubasy, ale w głowie nam bobasy. Mamy V-VI 2013 cz.9 2 4,00%
Ciężko nam się ruszać, więc spędzamy czas na pogaduchach. Mamy V-VI 2013 cz.9 0 0%
Tyjemy i płaczemy, za chwilę się śmiejemy - przez hormony szalejemy. V-VI 2013 cz.9 0 0%
Bejbik mnie kopie a ja colę żłopię? Mamy V-VI 2013 cz.9 0 0%
Fasolencja w brzuszek ciśnie, zaraz z tyłka mi wypryśnie. Mamy V-VI 2013 cz.9 1 2,00%
Mam żylaki, mam rozstępy no i brzuch mocno wydęty. Mamy V-VI 2013 cz.9 0 0%
Rozstępują się nam brzuszki, jednak rosną też cycuszki. Mamy V-VI 2013 cz.9 3 6,00%
Głosujący: 50. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-02-04, 14:31   #3331
Magiusa
Zakorzenienie

Dot.: My tu sobie gadu, gadu, a Maleństwa dają czadu - Mamy V-VI 2013 cz.8

Cytat:
Napisane przez humpback Pokaż wiadomość
znalazłam imię które być może przypasuje mojemu mężowi on tak lubi komputery, że może nazwiemy syna Monitor nawet taki święty był http://pl.wikipedia.org/wiki/%C5%9Awi%C4%99ty_Monitor
Hehe, dobre Podrzuce to mojemu.- też dużo siedzi przy kompie, może mu się spodoba

Cytat:
Napisane przez minkionka Pokaż wiadomość
dziewczyny, pomocy ;( mój lekarz na urlopie. A ja od kilku dni mam zdrętwienie ciała tuż pod prawym zebrem, nie czuję tu skóry, poza tym doszedł ból jakby pieczenie. Kobiety ponoć mają taki objaw ale w zaawansowanej ciąży a ja zaczęłam dopiero 22 tydzień, nie 30-34 ;( lekarz nie odbiera i nie wiem czy któraś z Was na to cierpi ?? Martwić sin tym ??;(
Oj, ja się nie znam, może dziewczyny mają rację i to faktycznie niedobór magnezu. Ale osobiście jakbym miała takie przygody kilka dni to naprawdę próbowałabym do innego lekarza albo do szpitala.

A u mnie właśnie się okazało, że żona kuzyna też jest w ciąży i rodzi na początku sierpnia Odkąd jestem w ciąży już dowiedziałam się o 3 dziewczynach z otoczenia, które rodzą w podobnym terminie

07.07.2012

12.06.2013 DARUŚ
&
20.02.2015 BARTUŚ

Magiusa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-04, 14:37   #3332
humpback
Zakorzenienie

ej, co macie dzisiaj na obiad? bo nie mam na nic pomysłu ani szczególnej ochoty

---------- Dopisano o 14:37 ---------- Poprzedni post napisano o 14:31 ----------

Cytat:
Napisane przez Magiusa Pokaż wiadomość
Hehe, dobre Podrzuce to mojemu.- też dużo siedzi przy kompie, może mu się spodoba

A u mnie właśnie się okazało, że żona kuzyna też jest w ciąży i rodzi na początku sierpnia Odkąd jestem w ciąży już dowiedziałam się o 3 dziewczynach z otoczenia, które rodzą w podobnym terminie
fajnie

co do imienia to ja sobie wyobraziłam jak będę wołać " Monitor odejdź od komputera " i już się nie moge doczekać aż zapytam męża czy to wystarczająco dobre i godne imię dla jego pierworodnego
humpback jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-04, 14:38   #3333
vil84
Wtajemniczenie

poczytałam, ale nie mam humoru coś na odpisywanie ...
wczoraj po południu wieczorem bardzo męczyły mnie skurcze, były co pół godziny, a jak zaczęły się co 20 min wzięłam relanium i trochę się wyciszyło, ale w nocy zaś były... i od czwartku każdego popołudnia zwiększa się ich ilość. do środy to ja bym chyba na porodówce wylądowała, więc zadzwoniłam do swojej gin z zapytaniem czy mogę brać ten fenoterol i w jakich dawkach ... babcia jest emerytowanym lekarzem więc by mi wypisała receptę, ale gin chce mnie zobaczyć, więc za godzinę podjadę tam na moment, do innej przychodni ... porażka, co tydzień kontrole ale mam nadzieję że po fenoterolu się uspokoją te skurcze i że już spokojnie dotrwamy do terminu ...

co do kocyków, planuje kupić w lutym dwa - lekki i cieplejszy, ale chciałabym kupić jak najbardziej naturalny, bawełniany - a te ceny mają kosmiczne ale nie znoszę po prostu tych z poliestru, sama pod takimi nie jestem w stanie wyleżeć więc dziecku tym bardziej nie zafunduje takiego. myślałam nad takim:
http://allegro.pl/kocyk-bawelniany-7...990857354.html
ale cena ...

a co do makijażu na porodówce - ja na pewno będę jechać zupełnie bez, najlepiej świeżo po prysznicu teraz mam jakąś awersję do makijażu, malowania paznokci itp. wcześniej nawet jak miałam wolne to się malowałam, chociaż oczka i puder mineralny, teraz jedynie co to korektor pod oczy. wiem, że to chore myślenie, ale na samym początku dwa razy trafiałam do szpitala "z marszu" nie mając nawet czasu na umycie się, i ciągle mam gdzieś w podświadomości że jakby się coś zaczęło dziać to nie będę miała jak zmyć makijażu - idiotyczne, wiem za to nie wyobrażam sobie dnia bez kąpieli, świeżo umytych włosów, najchętniej to kapałabym się dwa razy dziennie, gdyby nie rachunki za wodę ale wiecie co? nie maluje się, a wszyscy mi mówią że pięknie wyglądam tak więc nie straszę

Edytowane przez vil84
Czas edycji: 2013-02-04 o 14:44
vil84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-04, 14:46   #3334
happy blue
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez pearl87 Pokaż wiadomość
siara w ilościach minimalnych - teraz się mąż boi mnie całować

przylazłam na szybko się pochwalić - przyszedł mi właśnie drugi nabytek z alles mama - myślałam, że ten model naomi jest tak ładny, że wezmę taki sam większy, ale w końcu zamówiłam ten: http://allegro.pl/biustonosz-do-karm...964456305.html i na żywo jest jeszcze ładniejszy noszę od godziny dopiero - ale przy moich nadwrażliwiasach podobnie jak ten naomi jest wyściełany taką mięciutką bawełenką i przede wszystkim - wygląda megaseksownie odpina się łatwo tego karmniczka. Pójadę za chwilę na zakupy do Lidla, zobaczę, czy się nie przesunie ani nic nie wywinie. Jak te cycki rosną (dobra, nie tylko cycki ) z 70 c mam na razie f i zaczynam się bać

rzeczywiście
co do skóry - to moje plecy wołają o pomstę do nieba ale jak przy córce ma się brzydnąć, to dobrze, że wybrała taki obszar
piękny biustonosz

Cytat:
ej, co macie dzisiaj na obiad? bo nie mam na nic pomysłu ani szczególnej ochoty

---------- Dopisano o 14:37 ---------- Poprzedni post napisano o 14:31 ----------

fajnie

co do imienia to ja sobie wyobraziłam jak będę wołać " Monitor odejdź od komputera " i już się nie moge doczekać aż zapytam męża czy to wystarczająco dobre i godne imię dla jego pierworodnego

ziemniaki z wczoraj i jajsko sadzone plus mix sałat ze śmietaną
dziś i jutro uzupełnianie zapasów, bo lodówka puści świstkami
wstawię rosół, bo od rana kurę rozmrażam, tylko muszę czekać na męża, żeby włoszczyznę przyniósł .
Stary 2013-02-04, 14:51   #3335
xal
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez happy blue Pokaż wiadomość
mnie czeka w czwartek rundka po jubilerach i misja znalezienia najtańszych obrączek na świecie specjalnie jadę do małego miasta
ja chcę coś do 600 zł/ para i mam nadzieję, że się uda.
a Tobie zazdroszczę kupowania prezentu dla teściowej! ja uwielbiam kupować prezenty, jak tylko jest okazja to mam zawsze listę 10 rzeczy na poczekaniu, które bym chciała podarować. Ale muszę znać osobę. Uwielbiam robić prezenty.
Ale ja nie cierpię zakupów
Obrączki ... cenowo, bo nie wiem jaki ty region pl to powiem ci, że my robiliśmy w BB. W sosnowcu czy katowicach zrobienie 500 zł, a w bielsku 200zł, obrączki kosztowały ok 300zł takie 4-5mm rozmiar 23 w bielsku. To było 2 lata temu, ale różnica cen została do dzisiaj.

Cytat:
Napisane przez Aaś Pokaż wiadomość
słuchajcie mi to w czwartek szczeka opadła bo dostałam jeszcze wyższa pensję niż normalnie aż napisałam do księgowej czy się nie pomyliła ale mówi że nie
Ja dzwoniłam tydzień temu w tej samej sprawie tylko ja się bałam, że mi nie ściągnęli raty pożyczki i moi żyranci będą ścigani.
Pewnie też wliczyły ci się premie uznaniowe albo nagrody.
Cytat:
Napisane przez minkionka Pokaż wiadomość
dziewczyny, pomocy ;( mój lekarz na urlopie. A ja od kilku dni mam zdrętwienie ciała tuż pod prawym zebrem, nie czuję tu skóry, poza tym doszedł ból jakby pieczenie. Kobiety ponoć mają taki objaw ale w zaawansowanej ciąży a ja zaczęłam dopiero 22 tydzień, nie 30-34 ;( lekarz nie odbiera i nie wiem czy któraś z Was na to cierpi ?? Martwić sin tym ??;(
Może dziecko akurat tak leży? Zawsze możesz iść do innego lekarza na NFZ, w ciąży powinni cię przyjąć bez problemu.
Cytat:
Napisane przez nuna2 Pokaż wiadomość
ja też jeszcze w tym roku dnia matki nie przezyje
Ja pewnie tak, ale mój mąż pewnie jeszcze nie zaskoczy, że fajnie by było w imieniu dziecka jakiegoś badylka kupić

---------- Dopisano o 14:51 ---------- Poprzedni post napisano o 14:48 ----------

Miałam napisać jak na wizycie a zapomniałam
No więc, moje dziecko to śpioch-leniwiec aż się lekarka zapytała przy USG kiedy ma swoje pory, bo sobie po prostu spało, więc płeć nadal nie potwierdzona. Mam wrażenie, że dziecko myśli sobie na USG " zastygnę w bezruchu, wstrzymam oddech to mnie nie zauważą i szybko sobie pójdą"

xal jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-04, 14:52   #3336
antoinettee
Zadomowienie

Cześć dziewczyny. Nadrobiłam Was Ja dziś w domku, myślałam, że TŻ w tym tygodniu będzie w domu, ale pewnie zostanie w pracy aż do środy i zaczynamy remont naszego pokoiku Nie mogę się doczekać.
Dzidziuś mi dokazuje w brzuszku, coraz mocniejsze kopniaki dostaje TŻ ostatnio położył rękę na brzuchu, nie czuł co prawda kopniaków, ale jak go dzieciątko głaszcze po rączce Powiedział, że takie dziwne uczucie Faceci
Dziś idę na przegląd zębów na NFZ. Zapisałam się wreszcie w tamtym tygodniu. Jestem ciekawa co tam się dzieje. A za tydzień wizyta u gina Nie mogę się doczekać aż mi powie, że wszystko OK i kto tam się u mnie w brzuszku rozgościł.
A co do brzuszka wklejam zdjęcie z wczoraj 20 TC
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC04123.jpg (98,3 KB, 34 załadowań)
Stary 2013-02-04, 14:52   #3337
happy blue
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez vil84 Pokaż wiadomość
poczytałam, ale nie mam humoru coś na odpisywanie ...
wczoraj po południu wieczorem bardzo męczyły mnie skurcze, były co pół godziny, a jak zaczęły się co 20 min wzięłam relanium i trochę się wyciszyło, ale w nocy zaś były... i od czwartku każdego popołudnia zwiększa się ich ilość. do środy to ja bym chyba na porodówce wylądowała, więc zadzwoniłam do swojej gin z zapytaniem czy mogę brać ten fenoterol i w jakich dawkach ... babcia jest emerytowanym lekarzem więc by mi wypisała receptę, ale gin chce mnie zobaczyć, więc za godzinę podjadę tam na moment, do innej przychodni ... porażka, co tydzień kontrole ale mam nadzieję że po fenoterolu się uspokoją te skurcze i że już spokojnie dotrwamy do terminu ...

co do kocyków, planuje kupić w lutym dwa - lekki i cieplejszy, ale chciałabym kupić jak najbardziej naturalny, bawełniany - a te ceny mają kosmiczne ale nie znoszę po prostu tych z poliestru, sama pod takimi nie jestem w stanie wyleżeć więc dziecku tym bardziej nie zafunduje takiego. myślałam nad takim:
http://allegro.pl/kocyk-bawelniany-7...990857354.html
ale cena ...

a co do makijażu na porodówce - ja na pewno będę jechać zupełnie bez, najlepiej świeżo po prysznicu teraz mam jakąś awersję do makijażu, malowania paznokci itp. wcześniej nawet jak miałam wolne to się malowałam, chociaż oczka i puder mineralny, teraz jedynie co to korektor pod oczy. wiem, że to chore myślenie, ale na samym początku dwa razy trafiałam do szpitala "z marszu" nie mając nawet czasu na umycie się, i ciągle mam gdzieś w podświadomości że jakby się coś zaczęło dziać to nie będę miała jak zmyć makijażu - idiotyczne, wiem za to nie wyobrażam sobie dnia bez kąpieli, świeżo umytych włosów, najchętniej to kapałabym się dwa razy dziennie, gdyby nie rachunki za wodę ale wiecie co? nie maluje się, a wszyscy mi mówią że pięknie wyglądam tak więc nie straszę
bidulko, mam nadzieję, że lekarz coś poradzi ostatecznie
ja też kupuję tylko bawełniane kocyki, nic sztucznego sobie nie wyobrażam w nich.
http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/80197413/
http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/60194849/
Stary 2013-02-04, 14:52   #3338
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nuna2
goryl widze cie
nuna ty szpiegu jaki film oglądałaś dzisiaj?
Stary 2013-02-04, 14:56   #3339
Aaś
Zakorzenienie

xal dokładnie normalnie mam kwartalne a teraz mi częśc tej kwartalnej doliczyli do miesięcznej. tylko księgowa mi napisała że musi si upewnić w zusie czy na pewno dobrze robi doliczając mi tą premię bo sama nie jest pewna

przyszedł mój najlepszy zakup z all. 12 bodziaków,2 rampersy, 2 pary skarpeteczek oaz ofkors bujaczki całośćza ok 150zł.

20130204_143934.jpg
Aaś jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-04, 14:58   #3340
vil84
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez happy blue Pokaż wiadomość
bidulko, mam nadzieję, że lekarz coś poradzi ostatecznie
ja też kupuję tylko bawełniane kocyki, nic sztucznego sobie nie wyobrażam w nich.
http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/80197413/
http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/60194849/

ooo też fajnie, do ikei musimy się wybrać, świeczki nam się kończą
qrcze ale nakręciłam na ten lek na skurcze ... jak sobie pomyślę, że będę mogła jechać pooglądać wózki, meble, w ogóle wyjść z domu bez problemu to ahhhhhh oby tylko zadziałało

vil84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-04, 15:00   #3341
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez xal Pokaż wiadomość

Miałam napisać jak na wizycie a zapomniałam
No więc, moje dziecko to śpioch-leniwiec aż się lekarka zapytała przy USG kiedy ma swoje pory, bo sobie po prostu spało, więc płeć nadal nie potwierdzona. Mam wrażenie, że dziecko myśli sobie na USG " zastygnę w bezruchu, wstrzymam oddech to mnie nie zauważą i szybko sobie pójdą"

Cytat:
Napisane przez antoinettee Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny. Nadrobiłam Was Ja dziś w domku, myślałam, że TŻ w tym tygodniu będzie w domu, ale pewnie zostanie w pracy aż do środy i zaczynamy remont naszego pokoiku Nie mogę się doczekać.
Dzidziuś mi dokazuje w brzuszku, coraz mocniejsze kopniaki dostaje TŻ ostatnio położył rękę na brzuchu, nie czuł co prawda kopniaków, ale jak go dzieciątko głaszcze po rączce Powiedział, że takie dziwne uczucie Faceci
Dziś idę na przegląd zębów na NFZ. Zapisałam się wreszcie w tamtym tygodniu. Jestem ciekawa co tam się dzieje. A za tydzień wizyta u gina Nie mogę się doczekać aż mi powie, że wszystko OK i kto tam się u mnie w brzuszku rozgościł.
Super brzuś

Cytat:
przyszedł mój najlepszy zakup z all. 12 bodziaków,2 rampersy, 2 pary skarpeteczek oaz ofkors bujaczki całośćza ok 150zł.

Załącznik 5097128

XxXJuSstiii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-04, 15:02   #3342
Kinga_20
Zakorzenienie

happy to ja się nic nie odzywam.... my za swoje obrączki daliśmy 2700 zł.........

Aaś jakie zarąbiste zakupy! A cena......

xal hahahaha Wasze dziecię to potrzyma Was coś czuję aż do rozwiązania

antoinettee śliczny brzusio i jeszcze taki mały

If the sun shuts down and decided not to shine no more, I would still have You...

Kinga_20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-04, 15:05   #3343
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez xal Pokaż wiadomość
o to tak jak moje!

Cytat:
wow ja niby też 20t, ale nie mam nawet połowy tego co ty. mąż się śmieje że ja pewnie tą ciążę sobie uroiłam, bo całe otoczenie nie wierzy. a ja widzę że rośnie, tylko baaaaaardzo powoli

napisałam siostrze że jak będzie synek to ja jestem za imieniem Monitor chwilę później telefon od mojej szanownej mamy że co ja znów wymyśliłam, że imiona powinnam dać po dziadkach (to nic, że mamusia tak nie zrobiła) czyli że w przypadku synka powinien być Krzyś (jak mój tata, i mąż) lub Franek (jak mój absolutnie nielubiany teść) uwielbiam takie akcje, humor do wieczora mam zapewniony, a mama pewnie się zacznie modlić o wnuczkę
Stary 2013-02-04, 15:06   #3344
Aaś
Zakorzenienie

xal padłam ty weź ja ci może dam moje dziewczyny na pare dni bo one jak nic adhd mają

dziewczyny może warto przykleić do 1 postu?
http://dobra-mama.pl/temat-tygodnia/pierwsza-pomoc.html
Stary 2013-02-04, 15:09   #3345
antoinettee
Zadomowienie

Cytat:
o to tak jak moje!

wow ja niby też 20t, ale nie mam nawet połowy tego co ty. mąż się śmieje że ja pewnie tą ciążę sobie uroiłam, bo całe otoczenie nie wierzy. a ja widzę że rośnie, tylko baaaaaardzo powoli

napisałam siostrze że jak będzie synek to ja jestem za imieniem Monitor chwilę później telefon od mojej szanownej mamy że co ja znów wymyśliłam, że imiona powinnam dać po dziadkach (to nic, że mamusia tak nie zrobiła) czyli że w przypadku synka powinien być Krzyś (jak mój tata, i mąż) lub Franek (jak mój absolutnie nielubiany teść) uwielbiam takie akcje, humor do wieczora mam zapewniony, a mama pewnie się zacznie modlić o wnuczkę
No właśnie brzuszek mi rośnie a waga stoi w miejscu Albo moja waga sfiksowała, albo czeka mnie opierdziel od gina. Jem na co mam ochotę i kiedy mam ochotę a nie tyję. To zdjęcie było robione koło godziny 13.00 wieczorem mam jeszcze większy Ale każdemu rośnie inaczej, Tobie zaraz też wyskoczy i będzie śluczniusi
Stary 2013-02-04, 15:16   #3346
Aaś
Zakorzenienie

Cytat:
No właśnie brzuszek mi rośnie a waga stoi w miejscu Albo moja waga sfiksowała, albo czeka mnie opierdziel od gina. Jem na co mam ochotę i kiedy mam ochotę a nie tyję. To zdjęcie było robione koło godziny 13.00 wieczorem mam jeszcze większy Ale każdemu rośnie inaczej, Tobie zaraz też wyskoczy i będzie śluczniusi
i będziesz tęskniła za czasami kiedy mogłaś bez problemu założyć skarpetki

aaaaa znowu mam zgagę! ja już nie moge jem migdały, czasami rennie i noc nie pomaga. dopada mnie w najmniej spodziewanym momencie...
Stary 2013-02-04, 15:17   #3347
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
dziewczyny może warto przykleić do 1 postu?
http://dobra-mama.pl/temat-tygodnia/pierwsza-pomoc.html
moim zdaniem warto

Cytat:
no to u mnie na odwrót waga rośnie, a brzuch jakoś znacząco nie odstaje. ale jak synek chce się gnieść w namiocie, to jego sprawa
Stary 2013-02-04, 15:17   #3348
antoinettee
Zadomowienie

Cytat:

aaaaa znowu mam zgagę! ja już nie moge jem migdały, czasami rennie i noc nie pomaga. dopada mnie w najmniej spodziewanym momencie...
Podobno dobrze jest pić kefir, na trochę pomaga. Mnie jeszcze zgaga tak mocno nie dała popalić, ale koleżanki mi powtarzają te co mają to za sobą, że na zgagę pij kefir
Stary 2013-02-04, 15:18   #3349
maarchewka
Zakorzenienie

Melduje, że wrócilam z wizyty... Dostałam bez problemu L4.. Serducho bije, żadnej infekcji nie ma, szyjka w porzo i macica nie twardnieje

Miałam dzisiaj pracowity dzień- byłam u lekarza, potem w banku, potem w aptece (dzięki annoite za linka do aukcji kupiłam witaminki!!), potem znowu u lekarza bo zapomniałam podbić l4 na recepcji, potem na poczcie- było tyle ludzie ze masakra..

Szukałam kartki, że kobiety w ciąży bez kolejki ale nie było.. Nawet mi miejsca nikt do siedzenia nie ustąpił.. Ale na szczęście się zwolniło..No i czekalam 25 minut.. Jak w koncu był mój numerek to wpadła dziewczyna z numerkiem o 10 osób mniejszym, że ona była wcześniej ale nie zauwazyła, że awizo na inne nazwisko i czekała na chłopaka.. No i pani w okienku powiedziała, że ten numerek juz był i ze bylo wtedy podejsc i musi teraz wziaśc nowy numerek.. Swoją drogą trochę głupia dziewczyna.. Bo mogla co jakiś czas sobie dobierać numerek, a nei czekać na chlopaka i myslec ze wejdzie z tym numerkiem który był.. Ale co zrobić..
a i oczywiście apteka pełna starszych ludzi.. troche mi szkoda tych geriawitów, że oni te wszystkie rachunki na poczcie płacą toż to najgorszy wyzysk jest..

Wojtek
maarchewka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-04, 15:21   #3350
humpback
Zakorzenienie

Cytat:

mnie też cały czas piecze w gardle. tak okropnie jeszcze nie miałam, ale przypuszczam że młody uciska mi wnętrzności i cały mój kwas z żołądka ląduje w przełyku i w gardle..
Stary 2013-02-04, 15:21   #3351
antoinettee
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez maarchewka Pokaż wiadomość
Melduje, że wrócilam z wizyty... Dostałam bez problemu L4.. Serducho bije, żadnej infekcji nie ma, szyjka w porzo i macica nie twardnieje

Miałam dzisiaj pracowity dzień- byłam u lekarza, potem w banku, potem w aptece (dzięki annoite za linka do aukcji kupiłam witaminki!!), potem znowu u lekarza bo zapomniałam podbić l4 na recepcji, potem na poczcie- było tyle ludzie ze masakra..

Szukałam kartki, że kobiety w ciąży bez kolejki ale nie było.. Nawet mi miejsca nikt do siedzenia nie ustąpił.. Ale na szczęście się zwolniło..No i czekalam 25 minut.. Jak w koncu był mój numerek to wpadła dziewczyna z numerkiem o 10 osób mniejszym, że ona była wcześniej ale nie zauwazyła, że awizo na inne nazwisko i czekała na chłopaka.. No i pani w okienku powiedziała, że ten numerek juz był i ze bylo wtedy podejsc i musi teraz wziaśc nowy numerek.. Swoją drogą trochę głupia dziewczyna.. Bo mogla co jakiś czas sobie dobierać numerek, a nei czekać na chlopaka i myslec ze wejdzie z tym numerkiem który był.. Ale co zrobić..
a i oczywiście apteka pełna starszych ludzi.. troche mi szkoda tych geriawitów, że oni te wszystkie rachunki na poczcie płacą toż to najgorszy wyzysk jest..
Hehe, to chyba do mnie. Nie ma za co, ja też zamówiłam, tylko blondynka zapomniała zrobić przelew. Już się za to zabieram
Stary 2013-02-04, 15:23   #3352
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
Podobno dobrze jest pić kefir, na trochę pomaga. Mnie jeszcze zgaga tak mocno nie dała popalić, ale koleżanki mi powtarzają te co mają to za sobą, że na zgagę pij kefir
o dobrze wiedzieć, dzięki

Cytat:
super no to gratulacje i teraz masz mnóstwo czasu na odpoczynek
Stary 2013-02-04, 15:25   #3353
Aaś
Zakorzenienie

maarchewka to teraz laaaaaaaba
Stary 2013-02-04, 15:28   #3354
axella
Zakorzenienie

GG do axella

Cytat:
Napisane przez pearl87 Pokaż wiadomość
siara w ilościach minimalnych - teraz się mąż boi mnie całować

przylazłam na szybko się pochwalić - przyszedł mi właśnie drugi nabytek z alles mama - myślałam, że ten model naomi jest tak ładny, że wezmę taki sam większy, ale w końcu zamówiłam ten: http://allegro.pl/biustonosz-do-karm...964456305.html i na żywo jest jeszcze ładniejszy noszę od godziny dopiero - ale przy moich nadwrażliwiasach podobnie jak ten naomi jest wyściełany taką mięciutką bawełenką i przede wszystkim - wygląda megaseksownie odpina się łatwo tego karmniczka. Pójadę za chwilę na zakupy do Lidla, zobaczę, czy się nie przesunie ani nic nie wywinie. Jak te cycki rosną (dobra, nie tylko cycki ) z 70 c mam na razie f i zaczynam się bać

rzeczywiście
co do skóry - to moje plecy wołają o pomstę do nieba ale jak przy córce ma się brzydnąć, to dobrze, że wybrała taki obszar
moje plecy też fuu
nawet nie wiem jak peeling tam zrobić, ale już niedługo z tż to on się tym zajmie, i oczyści mi trochę te tereny

a co do cycków, mimo że wyjściowo miałam megha małe, coś tam podrosło i teraz co?!
znów zerówki
i nie wiem czemu i jestem zła

Cytat:
Napisane przez cynamon_owa Pokaż wiadomość
Ja pewnie w Dzień Matki będę leżała do góry brzuchem a w Dzień Ojca pewnie będę oddychać jak parowóz

Axella- gratuluję mieszkania
oj, dzień matki jest dla każdej z nas, bo przecież mając dziecko w brzuchu już jest się mamą

dzięki za gratki

Cytat:
Napisane przez salviae Pokaż wiadomość
Axella przyszła kasa z ZUSu tyle ile mówiłam

nie no super, ja jeszcze w środe śmigam do księgowej i będę działać..

kinga-też kocham efekt po zrobieniu rzęs, choć samo robienie jest tak nudne,że zasnęłam

ZUZIAK 7.05.2013
axella jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-04, 15:29   #3355
antoinettee
Zadomowienie

Cytat:
maarchewka to teraz laaaaaaaba
2 tygodnie fajnie tak posiedzieć w domu, ale po sobie wiem, że po tym okresie by się wróciło, choćby na kilka godzin dziennie. W moim przypadku 8 godzin za dużo, do tego weekendy, a na rękę oczywiście mi nie pójdą więc pozostaje L4
Stary 2013-02-04, 15:33   #3356
pawie_oczko
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez salviae Pokaż wiadomość
Mi wydaje się, że w tym fembionie specjalnie nie ma żelaza, bo od jego nadmiaru mogą być problemy np zaparcia, ja na początku miałam niską hemoglobine 10.5 czy coś i dostałam dodatkowo żelazo, a teraz mam juz ok 12,5 i kiedy brałam to żelazo miałam mega problemy w wc i bałam się że tam urodze w fembionie bardzie dziwi mnie to, że nie ma tam magnezu
no bo nie ma żelaza ten femibion to w ogóle chyba jest przereklamowany
Stary 2013-02-04, 15:39   #3357
diabli
Zakorzenienie

wlasnie wrocilam z maratonu lekarskiego. rodzinny zszokowany moja gula na szyi - stwierdzil, ze to powiekszony plat tarczycy, widoczne golym okiem (dziwil sie, ze nic nie czulam i nie zauwazylam jak roslo ). mozliwe, ze jakis guzek...wypisal skierowanie na tsh, dodatkowo zrobilam ft3 i ft4, bo nie sa refundowane... wyniki odbieram jutro rano. dostalam skierowanie do poradni endokrynologicznej i chorob tarczycy (podobno terminy na rok do przodu! ale wpisal, ze ciaza i na cito). podjechalam tam juz dzisiaj, pani w recepcji od razu chciala mnie splawic, ze nie maja kontraktu, zmienila zdanie jak powiedzialam o ciazy i pokazalam szyje...mam przyjechac jutro o 15 z wynikami i prosic kierownika przychodni i lekarza zeby mnie jednak przyjeli ciekawa jestem czy skonczy sie na prywatnym leczeniu...po cholere nam ten nfz?!

Cytat:
Napisane przez _pola Pokaż wiadomość
Mi spadła hemoglobina do 10,7 i w miesiąc po Tardyferonie wzrosła do 11,5 - tak samo erytrocyty i hematokryt. Lekarz powiedział, że super reaguję na te tabletki. No ale przy okazji też mocno zmodyfikowałam dietę.
dziekuje, baaaardzo mnie pocieszylas no to lykam pudelko do konca, zrobie morfologie 13go lutego, 14 wizyta i musi byc ok a teraz pedze robic buraczany sok...
diabli jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-04, 15:39   #3358
Atena564
Zadomowienie

Cytat:
[B]

Załącznik 5097128
za zakupy
Atena564 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-04, 15:41   #3359
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
znalazłam imię które być może przypasuje mojemu mężowi on tak lubi komputery, że może nazwiemy syna Monitor nawet taki święty był http://pl.wikipedia.org/wiki/%C5%9Awi%C4%99ty_Monitor
mojemu tez by sie spodobalo...

---------- Dopisano o 15:41 ---------- Poprzedni post napisano o 15:39 ----------

Cytat:
Napisane przez nuna2 Pokaż wiadomość
Sharp ale my właśnie żywimy sie sami... mamy swoją kuchnie lodówke tylko obiady razem.
myślę, że dobrze będzie ustalić z nim jakieś zasady.

co do wagi dziecka. Moje w 20 t o d ważyła 380 gram. znalazłam plusy leżenia-małą czuję co po chwile
obejrzałam,,Nostalgię anioła" TŻ zamówił tv, kupił mi jakąś książkę. zobaczymy co wykombinował
widzisz, tesciowa go przeszkolila i od razu sie o Ciebie troszczy przeczytaj sobie ksiazke nostalgie, a po niej szczesciare tej samej autorki (alice sebold)
diabli jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-04, 15:42   #3360
Atena564
Zadomowienie

Cytat:

oj to teraz odpocznij sobie po takim maratonie
Atena564 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości