|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 9 części naszego wątku ??
|
|||
| Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.9 |
|
8 | 16,00% |
| Niesiemy światu tę wieść radosną, nasze dzieciaki urodzą się wiosną! V-VI 2013, cz.9 |
|
28 | 56,00% |
| Brzuszki rosną, dzieci też a nasz wątek jest the best! Mamy V-VI 2013 cz.9 |
|
2 | 4,00% |
| Rosną brzuchy, w nich maluchy; mamy się cieszą, milczeniem nie grzeszą. V-VI 2013 cz.9 |
|
1 | 2,00% |
| Trzęsą się brzuszki, wychodzą pępuszki, niedługo ujrzymy maluszki. V-VI 2013 cz.9 |
|
3 | 6,00% |
| Kolejne wizyty za nami, snujemy macierzyńskie plany - Mamy V-VI 2013 cz.9 |
|
2 | 4,00% |
| Robią się z nas grubasy, ale w głowie nam bobasy. Mamy V-VI 2013 cz.9 |
|
2 | 4,00% |
| Ciężko nam się ruszać, więc spędzamy czas na pogaduchach. Mamy V-VI 2013 cz.9 |
|
0 | 0% |
| Tyjemy i płaczemy, za chwilę się śmiejemy - przez hormony szalejemy. V-VI 2013 cz.9 |
|
0 | 0% |
| Bejbik mnie kopie a ja colę żłopię? Mamy V-VI 2013 cz.9 |
|
0 | 0% |
| Fasolencja w brzuszek ciśnie, zaraz z tyłka mi wypryśnie. Mamy V-VI 2013 cz.9 |
|
1 | 2,00% |
| Mam żylaki, mam rozstępy no i brzuch mocno wydęty. Mamy V-VI 2013 cz.9 |
|
0 | 0% |
| Rozstępują się nam brzuszki, jednak rosną też cycuszki. Mamy V-VI 2013 cz.9 |
|
3 | 6,00% |
| Głosujący: 50. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3271 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: My tu sobie gadu, gadu, a Maleństwa dają czadu - Mamy V-VI 2013 cz.8
Cytat:
Czego to ludzie nie wymyślą.Bierz miśki - wszystkie je będziemy mieć
|
|
|
#3272 |
|
Wtajemniczenie
|
Heloł
![]() Wiecie co, jak taki człowiek jak ja nie ma co robić, to sobie zawsze znajdzie robotę ![]() ![]() A i jeszcze pochwalę się, bo wczoraj z tej radości nie mogłam zasnąć. Szwagierka (?) - mojego Tż, brata żona zaproponowała mi trochę dobytku po ich dziecku, jakąś huśtawkę, 2 torby ciuszków, wanienkę itp. Wprawdzie po chłopczyku ale wanienka jest różowa a ciuszki już przebrane na dziewczynkę lub neutralne - miała fazę kupowania dla dziewczynki, bo tak czuła Strasznie się cieszę bo w sumie kontakt mamy niby dobry ale nie liczyłam na cokolwiek od nikogo tym bardziej od nich a tu taka miła niespodzianka
|
#3273 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a co do wozkow i ich kolorow to tam pare takich sie znajdzie co mozna zaliczyc do wiocha.pl hehehhe ten z pomaranczowym masakra jakas ciemna oliwka jest ładny kolor
|
|
#3274 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
|
#3275 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Właśnie przyszedł mi dresik z all, super jest nadrobiłam i uciekam |
|||
|
|
|
#3276 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() co do wagi, nasze dzieciątko najpierw miało 2 tyg do przodu z wagą czyli ważyło 300gram w skończonym 19tc czyli jak na 21t a potem w środku 21tc ważyło 380 czyli jak na 22,5tc około.. a teraz nie wiem ile waży, dowiem sie 19lutego jak będę w 26tc to pewnie z kilogram ![]() Cytat:
![]() mnie babcia to tak wytłumaczyła, że teraz mężowie sie tak zachowują żeby pokazać jacy to oni są twardzi i żebyśmy my też sie same nad sobą nie rozczulały..może coś w tym jest ![]() -mi też powtarza że nie musimy już nic kupować..a przecież połowy nie mamy z ubranek. Skoro ci to nie przeszkadza to spoko, ja sobie nie wyobrażam żeby mnie mama ubierała a tym bardziej mojego męża.. - a z witaminami to nie wiem, ja zaczęłam brać w 3m-cu chyba no i dzidzia jest na wyrost zawsze.. |
||
|
|
|
#3277 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#3278 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#3279 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
na youtube są fajne filmiki instruktażowe ![]() może w praktyce nie będzie tak źle.. na pewno sobie poradzimy. Moja położna twierdzi, że to nie jest wcale takie trudne ![]() Cytat:
![]() mam kilka pytań 1.kiedy zamierzasz kupić ten olejek do masażu krocza ? i od którego msc chcesz zacząć masować ? ![]() 2. chcecie wiaderko zamiast wanienki ? mnie troszkę te wiaderka przerażają3. po co ten olejek z drzewa herbacianego ? 4. termometru do wody nie chcemy. co prawda i tak myślę o takim na podczerwień który mierzy też temp wody, ale chyba najlepiej sprawdzać łokciem ![]() miałam o coś jeszcze zapytać, ale wyleciało mi z głowy ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() finiszuję już z nadrabianiem, ale na razie muszę przerwać... lecę wyjąć pranie, a późńiej po zakupy |
|||||
|
|
|
#3280 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Co prawda po tym prenatalu wymiotowałam chyba ze 2-3 razy do pół h po wzięciu tabletki(wiec domyślam sie ze to po niej- a niby są przeciw wymiotom Edytowane przez Paulina 87 Czas edycji: 2013-02-04 o 12:22 |
|
|
|
|
#3281 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny dziś pytanie o film
jaki polecacie??
|
#3282 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zazdroszczę
|
|
#3283 |
|
Zakorzenienie
|
rozwiesiłam pranie, teraz lecę po zakupy, bo mam już małe opóźnienie..
oczywiście przez nadrabianie na wizażu ![]() wracając wstąpię do netto ![]() do usłyszenia, znaczy napisania później |
|
|
|
#3284 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() nos do góry, nasze maleństwa już NAPRAWDĘ czują każdą huśtawkę nastrojów i nie pozostaje to dla nich obojętne. Cytat:
Laura to przepiękne imię. Prawie jestem gotowa zmienić albo nadam jako drugie ![]() historia z dziewczyną rodzącą w łazience zmroziła mi krew w żyłach. jeśli to nie legendy, jak piszesz, to ten świat naprawdę bywa straszny. podgrzewacz dostałam w spadku od brata, ale też nie wiem czy będę używać. to tak jak ze sterylizatorem smoczków- ten sam efekt uzyskamy dezynfekując parą. Cytat:
specjalnie jadę do małego miasta ![]() ja chcę coś do 600 zł/ para i mam nadzieję, że się uda. a Tobie zazdroszczę kupowania prezentu dla teściowej! ja uwielbiam kupować prezenty, jak tylko jest okazja to mam zawsze listę 10 rzeczy na poczekaniu, które bym chciała podarować. Ale muszę znać osobę. Uwielbiam robić prezenty.
|
|
#3285 | ||
|
Zakorzenienie
|
Zapomniałam zupełnie:
Xal trzymam za wizytę no i łowy dla teściowej, może coś ciekawego znajdziesz.Powodzenia w zakupach, koniecznie pochwal się co upolowałaś! Cytat:
Cytat:
2. Tak, chcemy wiaderko. Miałam okazję widzieć malucha w takiej kompieli i jest to na prawdę bardzo fajna rzecz, mały może być cały w wodzie więc łatwiej zachować stabilność temperatury ciała, jest w pozycji embrionalnej, można sobie spokojnie poradzić z myciem w jedną osobę do tego zajmuje dużo mniej miejsca niż wanienka. Myślimy nad takim: http://allegro.pl/wiaderko-do-kapiel...996004385.html bo nie trzeba podstawki do niego. 3. Olejek dodaje się do brudnych pieluch zanim pójdą do prania - zabija nieprzyjemny zapach i ma działanie antybakteryjne. 4. O, nie pomyślałam, żeby mierzyć temp wody tym na podczerwień. Dzięki. A co do łokcia, to na początku jednak nie będę wiedziała co tym łokciem mam czuć, jaką konkretnie temperature. A że to parę złotych to mogę kupić
|
||
|
|
|
#3286 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Już dziewczyny pisały, że witaminy nie mają nic do wagi i też się podpisuję pod tym przekonaniem ![]() Te łóżeczka turystyczne Wam się naprawdę podobają? Bez urazy Ja się próbuję zmusić do zakupu takiego, ale tylko dlatego, że ma kółka i mogłabym przemieszczać je z sypialni do salonu, ale ten wygląd mnie zniechęca. Nie chciałam kupować leżaczka, ale chyba nie mam wyjścia, muszę mieć coś do salonu, tudzież kuchni, żeby mieć Kluskę blisko. Jak postępy z mieszkaniem? wybraliście pralkę? Ja mam zakaz kupowania w sh dziewczyny ![]()
|
|
#3287 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Lakier hybrydowy fajna rzecz, pięknie i długo się błyszczy. Ale polecam tylko osobom, którym wolno rosną paznokcie, bo u kometyczki koszt 80 zł, a moje rosną jak szalone i po miesiącu miałabym pewnie tylko 3/4 pomalowane, a reszta odrost. Nie wiedziałam, że można na allegro kupić! Cytat:
nie ma jak w domu ![]() Bez pośpiechu z tą wyprawką- tzn bez stresu. Jest czas Jak masz ochotę to kompletuj, jak nie to nic się nie dzieje ![]() Cytat:
Słodko jest też Bunia Cytat:
Nieno, Szprotka, dla mnie to sen roku!!!!!!!! Cytat:
Cytat:
A skąd wiemy, że maleństwo ma wzdęcia
|
|
#3288 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() teraz to w ogóle mam zamiar zaraz po porodzie kupic karnet na fitness... dlatego marzy mi się poród sn... Cytat:
![]() Cytat:
oj nakrzyczałabym, gdyby ktoś raczył odebrać telefon! oj, przejdę się tam jutro! ![]() Cytat:
Cytat:
![]() dziewczyny a czy wy macie już pokarm w piersiach??? bo mi się jakiś czas temu pojawił... także jest szansa, że będę znów karmić
|
|||||
|
|
|
#3289 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
szczęściara z Ciebie:P ja mam po 2 tygodniach 3/4 na ostatni tydzień maluje lakierem zwykłym ale na hybrydzie się trzyma tydzień, a kładę jedną cienką warstwę, uzupełniam co 3 tygodnie
|
|
|
#3290 | |
|
Zakorzenienie
|
pawie oczko fajnie że dostaniesz trochę rzeczy
![]() Cytat:
z doświadczenia Ci powiem że tańsze obrączki znalazłam np w Kraku i to w okolicach rynku niż u siebie w małej mieścinie. I była różnica czasami kilku stówek na obrączkach niemal identycznych. No chyba że się teraz pozmieniało. |
|
|
|
|
#3291 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
uderzyłabym na rakowicką
Michaś 02.07.16 ![]() Edytowane przez Mysia mysz Czas edycji: 2013-02-04 o 12:55 |
|
|
|
|
#3292 |
|
Zakorzenienie
|
Ash super lista! Fajnie, że wózek macie za dwie stówy i łóżeczko od rodziców - duże odciążenie finansowe
![]() Metropolitan - ja muszę do jednej piersi wkładki laktacyjne stosować, bo cieknie, a teraz częściej..... Co do zaniedbanych mam.... Ja 2 tyg. przed porodem zrobię sobie rzęsy (a co!), kupię krem BB i może jakoś będę wyglądać. A z tymi zębami to przesada.... Dziecku chuchać niemytymi zębolami to chyba żadna frajda dla obu stron..... |
|
|
|
#3293 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Mam parowar elektryczny wiec może go wykorzystam. Nie pomyślałam o tym ![]() Cytat:
|
|
#3294 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() a to ze masz teraz siare to wcale nie swiadczy o tym ze bedziesz mogla karmic czego zycze Tobie z calego serca ja w poprzedniej ciazy uzywlalm wkladek laktacyjnych od 7 mc codziennie , najgorzej w nocy mnie zalewalo a po porodzie dupaa nawal i siara znikla ,meczylam je jeszcze 3 tyg. ale to nic nie dalo moja mam tez tak miala i zadnej z 3 corek nie karmila a piersi dorodne
|
|
#3295 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jesteśmy bardzo zadowoleni no i gość ma na prawdę duży wybór i według mnie ceny też niskie.
|
|
#3296 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() O tym samym pomyślałam. Cytat:
Wziął ten worek, potrzymał i się zaczął śmiać. Cytat:
Na pewno usłyszysz. Twardy brzuszek i ryk - to tak z obserwacji. ![]() Cytat:
2) |
||||
|
|
|
#3297 |
|
Zakorzenienie
|
Witam się
Gratuluję rozpoczętych tygodni dziewczyny
|
|
#3298 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3299 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
przywitałabym dziewczyny na świecie zniewalającym spojrzeniem ![]() metropolitan i jak rozmowa z zusem? słuchajcie mi to w czwartek szczeka opadła bo dostałam jeszcze wyższa pensję niż normalnie ![]() jakby któraś była zainteresowana: http://www.lovemum.pl/ darmowa dostawa dziś i jutro ![]() Mysia dzięki za info tak właśnie się zastanawiamy z mężem czy w to inwestować czy nie... zobaczymy
|
|
|
|
|
#3300 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Witamy :P
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:44.

Czego to ludzie nie wymyślą.

także luzik
za 24 tc!
Także aż tak cukierkowo nie może być. 

za wizytę no i łowy dla teściowej, może coś ciekawego znajdziesz.
Ślub 27. X. 2012