|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 9 części naszego wątku ??
|
|||
| Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.9 |
|
8 | 16,00% |
| Niesiemy światu tę wieść radosną, nasze dzieciaki urodzą się wiosną! V-VI 2013, cz.9 |
|
28 | 56,00% |
| Brzuszki rosną, dzieci też a nasz wątek jest the best! Mamy V-VI 2013 cz.9 |
|
2 | 4,00% |
| Rosną brzuchy, w nich maluchy; mamy się cieszą, milczeniem nie grzeszą. V-VI 2013 cz.9 |
|
1 | 2,00% |
| Trzęsą się brzuszki, wychodzą pępuszki, niedługo ujrzymy maluszki. V-VI 2013 cz.9 |
|
3 | 6,00% |
| Kolejne wizyty za nami, snujemy macierzyńskie plany - Mamy V-VI 2013 cz.9 |
|
2 | 4,00% |
| Robią się z nas grubasy, ale w głowie nam bobasy. Mamy V-VI 2013 cz.9 |
|
2 | 4,00% |
| Ciężko nam się ruszać, więc spędzamy czas na pogaduchach. Mamy V-VI 2013 cz.9 |
|
0 | 0% |
| Tyjemy i płaczemy, za chwilę się śmiejemy - przez hormony szalejemy. V-VI 2013 cz.9 |
|
0 | 0% |
| Bejbik mnie kopie a ja colę żłopię? Mamy V-VI 2013 cz.9 |
|
0 | 0% |
| Fasolencja w brzuszek ciśnie, zaraz z tyłka mi wypryśnie. Mamy V-VI 2013 cz.9 |
|
1 | 2,00% |
| Mam żylaki, mam rozstępy no i brzuch mocno wydęty. Mamy V-VI 2013 cz.9 |
|
0 | 0% |
| Rozstępują się nam brzuszki, jednak rosną też cycuszki. Mamy V-VI 2013 cz.9 |
|
3 | 6,00% |
| Głosujący: 50. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3361 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: My tu sobie gadu, gadu, a Maleństwa dają czadu - Mamy V-VI 2013 cz.8
Cytat:
|
|
#3362 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
nie lubię grzebać w cudzych rzeczach
|
|
#3363 |
|
Zakorzenienie
|
Widzę ze mialyście fajne sny...
Mi się dzisiaj sniło ze komuś dziecko ukradłam .Siedziało sobie takie roczne dziecko w wózku w spacerówce i nikogo przy nim nie było.. Wiec sobie je wziełam.. I jeżdziłam z nim po mieście i testowałam tą spacerówke na schodach i innych wybojach... Potem pojechałam z nim do domu (bo to chłopak był) go przebrać.. I jak mu sciągnęłam pieluchę to mnie calą obsikał...A potem go chciałam ubrać, bo jeszcze musiałam sporo rzeczy załatwić i nie dawałam sobie rady..w koncu go ubralam wsadziłam w chuste i pojechałam na miasto coś załatwiać.. a jak ktoś się mnie pytał skad mam dziecko, to mówiłam ,że nikt się nim nie zajmował więc go sobie wzięłam.. |
|
|
|
#3364 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ide w poniedziąłek za tydzień a we wtroek do gina a brzuszek rośnie Ci to widać |
|
|
|
|
#3365 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
ufff... dopiero wróciłam z miasta ... padam
![]() ze sklepów zaliczyłam NETTO, BIEDRONKĘ i LUMPKA ![]() odgrzałam sobie wczorajszy rosół i jem, nadrabiając Was szybko ![]() Cytat:
no ogólnie jest ciężko, ale jak nie ma się czasu i siły żeby nawet kompa odpalić to nie jest tak źle ![]() No więc tak: Ubranka- niektóre nawet nawet, ale że tak powiem doopy nie urywają no i cena nie była zbyt kusząca w porównaniu do jakości.kocyki- motyw małpek bardzo fajny, ale jakieś takie hmmm.. kiepskawe. Z lewej strony takie wyblaknięte, wyglądają jak sprane. no ale za 19zł można się zastanowić nad taką szmatką. Ja jednak nie brałam pościel wydała mi się kiepskiej jakości, ale mogę się mylić bo nie zaglądałam żeby nie rozrywać okrycia kąpielowe- 100%bawełny, ale małe 75x75 spodobała mi się ta małpka więc jedno niebieskie wzięłam pozwoliłam sobie na ten zakup dlatego, że jedno porządne i duże 100x100 już mam ![]() Cytat:
![]() ogólnie przymierzam się do nich już dłuugo. Na pewno świetnie się sprawdzają.. Zwłaszcza, że ja uwielbiam mieć podkreślone oczy i mogę nie mieć wcale makijażu, ale wytuszowane rzęsy i ewentualnie kredkę na powiekach muszę mieć Cytat:
może akurat w tym Dniu się urodzi Cytat:
gratuluję kopniaczków no i gonisz nas faktycznie z tymi tygodniami ![]() Cytat:
![]() ale okrycie kąpielowe kupiłam ![]() bo jedno, śliczne,dobrej jakości i duże (100x100) już mam za brzuszek, pomalutku rośnie ![]() Cytat:
|
||||||
|
|
|
#3366 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
tylko mi narazie zazwyczaj śni się poród
|
|
|
|
|
#3367 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3368 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ja jeszcze nie robiłam żadnej listy ale mam zamiar w lutym skompletować większość "drobiazgów" dla mnie i małej zostawiam tylko łóżeczko i wózek na koniec, ale wcześniej już będę miała upatrzony
|
|
#3369 |
|
Zakorzenienie
|
jejjjuuu... gaduły... mam jeszcze trochę do nadrobienia
ale najpierw idę sobie odgrzać obiadek, bo rosół już zjadłam i umieram z głodu ![]() Aaaa no i chwalę się, że dzisiaj zostawiłam w lumpku prawie 30zł, ale kupiłam: 4szt śpiochów szare spodenki dresowe 1body bluzeczkę podkoszulkę ![]() później wrzucę Wam fotki jeśli chcecie
|
|
|
|
#3370 |
|
Zakorzenienie
|
|
#3371 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a fotki chcemy oczywiście
|
|
|
|
|
#3372 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A właśnie, bo odebrałam wyniku glukozy. Na czczo mam 71, co jest normą, a po 2h mam 66, czyli dziwnie bo spadek. Lekarka kazała się nie przejmować .... Rozmawiałam z tatą i mówię, że dziwne, to się zaczął śmiać, że dziecko zjadło cukier bo był dobry to mam spadek
|
|
#3373 |
|
Zadomowienie
|
ja po wizycie kontrolnej u internisty- no i co , no i
ale wiecie co zrobiłam- weszłąm do gabinetu bez kolejki , tak jak w piątek mi lekarka kazała, bym bez kolejki wchodziła dziś na kontrol, tak też zrobiłam, kilka osób było a ja sie nimi nieprzyejełam i weszłam odrazu jak tylko przyszłam do przychodni, zdąrzyłam tylko płaszczyk zdjąć i czapke i jak siedziałam w gabinecie to słychać było komentarze pacjentów z poczekalni,ich oburzenie- ale mam to w
|
|
|
|
#3374 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Gosiulka, widze ze tez masz problem z suwaczkiem i podpisem do niego oj nameczylam sie z tym okrutnie! juz tlumacze. wchodzisz w swoj profil, klikasz na gorze "kolory i styl profilu", nastepnie po lewej "edytuj podpis" i tam wpisujesz[url = tu wpisujesz adres swojego suwaczka]Piszesz tekst jaki chcesz mieć wyświetlany np. imie [/url] wszystko bez spacji
|
|
|
|
|
#3375 | |||||
|
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
co do makijazu na porodowce to ja tez bez makijazu eheh pazurki bede miala zrobione i moze rzesy ale zadnych tuszy podkladow , tam siejest mokrym po 5 min i taka brudna obslizgla fuujj my bardziej mowilismy o ciazy i po ciazyy zeby jakos wygladac kazdego dnia )Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#3376 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#3377 |
|
Zakorzenienie
|
a i pozytywnie się zaskoczyłam córką męża siostry (siostrzenicą?? męża)..
Ma półtorej miesiąca i myślalam, że takie dziecko to tylko się drze non stop chce jeść albo śpi.. A ta jak przyśliśmy to sobie leżała sama w łóżeczku jakąś godzinę.. Potem chwilę popłakała - może z 10 minut.. Dali jej jeść - przestała.. Potem po jakiejść godzinie znowu, ale nie jakoś głośno dali jej pić.. Potem wzieli na ręcę bo coś zaczęła marudzić, ale jak trzymali na kolanach i miała się na kogo patrzeć to już był spokój ![]() myślalam ze z takim maluchem jest znacznie gorzej.. I jeszcze mówili, że dzisiaj to ma jakiś strasznie słaby dzien i im non stop płacze... |
|
|
|
#3378 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3379 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
teoria taty może być słuszna Cytat:
i bardzo dobrze
|
|
#3380 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3381 |
|
Zakorzenienie
|
nasza corka powinna zwac sie Fifa
|
|
|
|
#3382 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja tak mam...a to od tego, że mała zazwyczaj jest bardzo wysoko ułożona i najprawdopodobniej uciska na wątrobę. To taki dziwny ból, jakby drętwienie, a jeszcze gorzej jak się dotyka to miejsce albo masuje. Mi czasami żadna pozycja nie pomaga...Ale np. wczoraj jak mała była nisko to mnie nie bolało. Nie martw się pewnie masz to samo. Niestety nic nie da się poradzić - przejdzie po porodzie ![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|
|
#3383 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
teraz do podstawówki chodzi, to już taki aniołeczek niejest, już różki pokazuje![]() ale znam niemowlęta, z którymi nikt dosłownie oprócz rodziców niechciał zostawać, nawet dziadkowei, bo takie darciuchy i marudy okropne i to nie z bólu czy głodu, poprostu takie charakterki miały i niewyrosły z tego niestety
Edytowane przez Atena564 Czas edycji: 2013-02-04 o 16:07 |
|
|
|
|
#3384 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#3385 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Plan na najbliższy tydzien:Jutro gimnastyka i sprzątanie łazienki i kibelka w srode gimnastyka, bank, zakupy i piekę ciasta, sprzatanie sypialni, a wieczorem spotkanie ze znajomumi w czwartek gimnastyka i przynoszę ciasta do pracy i się żegnam ostatecznie (muszę l4 zanieśc) w piątek wolne od gimnastyki, ale jadę na uczelnie podbić obiegówkę a w sobotę dla odmiany gimnastyka.... a mój synek Wiedźmin:p |
|
|
|
|
#3386 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() nie żebym straszyła czy coś ale moją znajomą z pracy jak dopadł kaszel ok 3 miesiaca to jej odpuścił 2 tyg przed porodem ale bądźmy dobrej mysli ![]() Cytat:
![]() ja to sie boję że tyle słodyczy ostatnio jem że pewnie mi wyjdzie glukoza 10000 ale powiem wam że mojemu dziadkowi jak wykryli cukrzyce to miał ponad 700 ![]() lekarz powiedział że to rekord i zdziwił się że dziadek sam do przychodni przyszedł
|
||
|
|
|
#3387 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A tak w ogóle to dzwoniłam do rodziców poskarżyć się na ich wnuczę, że współpracować nie chce i nadal nie jestem pewna płci
Mam tylko jedno skrzydło ... A Ty masz skrzydło drugie ... Szczęścia nie trzeba szukać, spotyka się je przy okazji ![]() Edytowane przez xal Czas edycji: 2013-02-04 o 16:16 |
|
|
|
|
#3388 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() wymuś ciążą leczenie nfz, powiedz że jak się nie zgodzą to ich myszy zjedzą ![]() Cytat:
ale mam jakieś inne jednostki glukoza: przed wypiciem- 4,3mmol/l (norma 3,5-5,6) po 2 h od wypicia- 3,7mmol/l (norma do 7,8) wrzucę za jakąś godzinkę, jak zjem i się ogarnę, bo niedawno wróciłam Cytat:
Naprawdę !!!! w sobotę pod wieczór zmęczona położyłam się żeby troszkę odpocząć, miałam małe skurcze i tak się zamyśliłam, a ona przybiegła, pocałowała mnie i mówi żebym się nie smuciła ![]() głaskała mi brzuszek i przytulała się, a że wie że nie mogę jej nosić to za każdym razem mówi, że jak się urodzi Wiktorek to wtedy będę ją nosiła ![]() i np. jak woła na kibelek to mówi do mojego Tż- "Kituuuś a posadzisz mnie na sedesik? ale Emilcia będzie mnie trzymała a Ty sobie pójdziesz" |
|||
|
|
|
#3389 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny z Wawy - kolezanka mi podesłała - http://img685.imageshack.us/img685/5...brzuszkiem.jpg
|
|
|
|
#3390 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale ruszaj się jak najwięcej bo to nie wiadomo. ja dzisiaj na 20 min do sklepu poszłam i oczywiście brzuch twardy po powrocie, zmęczenie nieziemskie i leżałam plackiem godzinę...sylviae a ty jak się czujesz z tym pessarem?
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:34.

). mozliwe, ze jakis guzek...wypisal skierowanie na tsh, dodatkowo zrobilam ft3 i ft4, bo nie sa refundowane... wyniki odbieram jutro rano. dostalam skierowanie do poradni endokrynologicznej i chorob tarczycy (podobno terminy na rok do przodu! ale wpisal, ze ciaza i na cito). podjechalam tam juz dzisiaj, pani w recepcji od razu chciala mnie splawic, ze nie maja kontraktu, zmienila zdanie jak powiedzialam o ciazy i pokazalam szyje...mam przyjechac jutro o 15 z wynikami i prosic kierownika przychodni i lekarza zeby mnie jednak przyjeli

.
Ja dziś w domku, myślałam, że TŻ w tym tygodniu będzie w domu, ale pewnie zostanie w pracy aż do środy i zaczynamy remont naszego pokoiku
ide w poniedziąłek za tydzień a we wtroek do gina

może akurat w tym Dniu się urodzi
no i gonisz nas faktycznie z tymi tygodniami 

dobrze,że nie jestem sama.

ciekawa jestem czy skonczy sie na prywatnym leczeniu...po cholere nam ten nfz?!