|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3541 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Ludzkie zachowania i poglądy, które dziwią. Część 7
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3542 | ||
ma zielone pojęcie
|
O tak, pogrubienie Impacta, to jest to
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#3543 |
Zakorzenienie
|
Z mężem się śmiejemy, że jesteśmy lemingi bez mózgu
![]() ![]() ![]() Po co tutaj jest edytor czcionek, skoro te wszystkie rażące kolory, impact'y i inne, są tak irytujące? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3544 | |
ma zielone pojęcie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#3545 |
maszyna, nie człowiek
|
Dobór odpowiedniej czcionki ma na celu podkreślenie osobowości piszącego.
![]()
#3546 | |
Ekspert od Dupy Strony
|
Cytat:
![]() |
#3547 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3548 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#3549 |
Konto usunięte
|
[1=05872c226b72f809f533e1b e5bdf48ff33b7c1f2_5d4611f 2b5f9d;39039169]Mnie dziwi moja paranoja. Mama z bratem odwieźli rodzinę do domu (inne miasto), wliczając dojazd, krótki pobyt tam i przyjazd wychodzi mi, że już dawno powinni być w domu. Wysłałam już jednego sms i dałam krótki sygnał i nic. Już moja wyobraźnia podsuwa mi jakieś wypadki na drodze itp, już sprawdzałam w portalach lokalnych czy nie ma żadnej wiadomości na ten temat i próbuję się uspokoić. Kurcze zachowuję się jak nadopiekuńcza matka w stosunku do mojej matki. Wy też macie takie paranoiczne myśli jak ktoś się dłużej nie odzywa?[/QUOTE]
nie |
![]() ![]() |
![]() |
#3550 |
Konto usunięte
|
A ja się sprzeciwiłam systemowi i kupiłam ten jogurt, ba nawet go zjadłam. Czułam się jak prawdziwa buntowniczka bez powodu
![]() [1=af6a7928a10f2efb7030deb f852af0b1c87659cc;3904126 7]nie[/QUOTE] Będę obwiniać okres i stres sesyjny za moją histeryczną reakcję. Chociaż jest plus, wydaje mi się, że mama będzie chciała w jakiś sposób przeprosić mnie za ten stres. Kraino słodkości oto nadchodzę. Edytowane przez 05872c226b72f809f533e1be5bdf48ff33b7c1f2_5d4611f2b5f9d Czas edycji: 2013-02-04 o 19:48 |
![]() ![]() |
![]() |
#3551 |
Zakorzenienie
|
[1=05872c226b72f809f533e1b e5bdf48ff33b7c1f2_5d4611f 2b5f9d;39039169]Wy też macie takie paranoiczne myśli jak ktoś się dłużej nie odzywa?[/QUOTE]
Nie. Mają za to moi rodzice, którzy dzwonili do mnie w czasie moich zajęć (do 20:15) i później, a ponieważ zapomniałam włączyć dźwięku w telefonie, nie odbierałam. Trzy godziny później, gdy sprawdziłam komórkę, miałam ponad 50 połączeń nieodebranych. W trakcie rozmowy z rodzicami dowiedziałam się, że tata otwierał bramę wjazdową (mieli jechać mnie szukać w mieście, w którym studiuję), a policja została zawiadomiona, że zaginęłam. |
![]() ![]() |
![]() |
#3552 |
ma zielone pojęcie
|
MonikoFaustyno, wątek dla Ciebie https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=674266
![]() [1=05872c226b72f809f533e1b e5bdf48ff33b7c1f2_5d4611f 2b5f9d;39041419]A ja się sprzeciwiłam systemowi i kupiłam ten jogurt, ba nawet go zjadłam. Czułam się jak prawdziwa buntowniczka bez powodu ![]() Gratuluję, jesteś teraz prawdziwym mężczyzną!
#3553 | ||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Zazdroszczę ludziom, którzy są w stanie skupić się/zasnąć (i wyspać), kiedy sąsiad za oknem kosi ogródek, sąsiadka u góry odkurza, a nastolatek zza ściany słucha umcu-umcu na cały regulator. Naprawdę znam takie osoby i zazdroszczę im całym sercem, bo ja muszę mieć względny spokój, żeby się skupić/zasnąć. Względny - oznacza, że nie przeszkadzają mi jednostajne dźwięki, jak telewizor/radio szemrające za ścianą, czy dźwięk rozmów, itp. I regularnie używam zatyczek - mam trzy rodzaje. Tych piankowych, które przepuszczają najwięcej dźwięków używam w domu, gdzie mam względny spokój, a tych, które hamują praktycznie z 95% hałasu, wtedy, jak jadę z kimś gdzieś i jednak kompletna cisza jest trudna do zapewnienia. Ostatnio odkryłam jeszcze lepsze zatyczki od poprzednich - są w stanie zagłuszyć nawet chrapanie mojego ojca, a żadne z poprzednich zatyczek nie były w stanie tego zrobić. [1=05872c226b72f809f533e1b e5bdf48ff33b7c1f2_5d4611f 2b5f9d;39041419]A ja się sprzeciwiłam systemowi i kupiłam ten jogurt, ba nawet go zjadłam. Czułam się jak prawdziwa buntowniczka bez powodu ![]() Będę obwiniać okres i stres sesyjny za moją histeryczną reakcję. Chociaż jest plus, wydaje mi się, że mama będzie chciała w jakiś sposób przeprosić mnie za ten stres. Kraino słodkości oto nadchodzę.[/QUOTE] Pamietam głupawkę, którą miałam razem z koleżanką jakieś 2/3 lata temu w czasie wakacji. Wprowadzali wtedy do Polski szampony Clear i pamiętam, jak dziś, że była też wersja dla mężczyzn - Clear man. I kilka dobrych miesięcy miałyśmy głupawkę, że Clear man, to Clearman - superbohater ratujący płeć brzydszą przed brudem ![]() ![]() Jeżeli moi rodzice naprawdę się spóźniają (o parę godzin) to też zaczynam mieć schizy i wpadać w histerię. Jednak taka sytuacja miała miejsce może ze dwa razy w moim życiu, bo jednak zazwyczaj dzwonią i uprzedzają, że jednak będą później, żebym się nie martwiła. Edytowane przez linka_12 Czas edycji: 2013-02-04 o 20:31 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#3554 | |
ma zielone pojęcie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#3555 | |
Ekspert od Dupy Strony
|
Cytat:
![]()
![]() |
#3556 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Też się martwię jak bliscy (rodzina, TŻ) długo nie odbierają telefonu, ale nie aż tak żeby przeczesywać miasto ![]()
![]() |
#3557 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Dzięki temu chyba nic mi nie przeszkodzi zasnąć. Jak będę chciała to zrobić, to przy największym huku usnę. Z kolei przy nauce cisza mnie rozprasza. Jest za spokojnie, za bardzo słyszę swoje myśli, masakra. Najlepiej mi się uczy przy jakiejś cichej muzyce czy czymś takim. Sądzę, że moi rodzice naprawdę są w czołówce nadopiekuńczych, ale od paru lat z tym walczę i widzę duże postępy. Ta sytuacja jednak pokazała, że te ich pokłady obsesji kontrolowania nadal są, ale skutecznie je ucinam. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3558 |
Zakorzenienie
|
Wątek mnie zabił
![]() ![]() ![]() Moi rodzice potrafili strzelić focha, że pojechaliśmy z M. i małą do Wrocka (od naszej miejscowości rodzinnej na W. jest jakieś 70 kilosów)) i nie zadzwoniliśmy, jak dojechaliśmy. Najlepsze jest to, że jakby im mega zależało, to by zadzwonili. Ja zapominam o takich rzeczach dość często. Szczególnie, jak jest się w biegu i coś załatwia. Edytowane przez MonikaFaustyna Czas edycji: 2013-02-04 o 23:05 |
![]() ![]() |
![]() |
#3559 |
Zakorzenienie
|
Edit. Pomyliłam wątki
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3560 |
Zakorzenienie
|
Ja nie rozumiem jak np w markecie są 4 kasy, 3 to takie przy których stoi dłuuugi sznurek ludzi, czwarta jest pusta. I ludzie niejednokrotnie WIDZĄ, ze jest pusta i mogliby podejść bez problemu, ale tego nie robią. Nie rozumiem.
|
![]() ![]() |
![]() |
#3561 |
Zadomowienie
|
Te supergłuszące to takie, a te również bardzo dobre, ale jednak trochę mniej "zaklejające" to takie/ Obydwa rodzaje działają na tej samej zasadzie (formuje się je, jak plastelinę), ale te pierwsze są jakby trochę bardziej klejące i bardziej miękkie, przec co lepiej się dostosowują kształtem do przewodu słuchowego i tak jakby go "zaklejają". Ubolewam nad tym, że nigdzie ich w okolicy już nie mogę dostać (tam, gdzie je kupowalam po raz pierwszy mieli tylko jedną parę).
|
![]() ![]() |
![]() |
#3562 | ||
Szef ds. Wymianek
|
Cytat:
![]() Uprzedzając pytania - niestety nie załapałam się na fotkę ![]() Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3563 | ||
and cigarettes
|
Cytat:
Trochę mnie zastanawia strach ludzi przed kasami samoobsługowymi. Widuję ludzi z jedną rzeczą, którzy stoją w długich kolejkach, a samoobsługowe puste. Pierwszy raz się obawiałam czy nic nie zepsuję, ale normalnie podeszłam do pracownicy, powiedziałam 'nie umiem, prze pani' i na luzie mi pokazała co i jak. ---------- Dopisano o 02:12 ---------- Poprzedni post napisano o 02:07 ---------- Cytat:
![]() Edytowane przez coffee Czas edycji: 2013-02-05 o 01:14 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3564 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
#3565 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Impreza w toku kiedy nagle mojemu chłopakowi dzwoni telefon. Okazuje się, że to moi kochani rodzice. Od razu dostałam zj**ę, że czemu nie odbieram, dlaczego się nie odzywam?!?!?!?!?! Wygrzebuję telefon z torby, którą po przyjściu rzuciłam w kąt a telefonu nie nosiłam ze sobą bo w sukience kieszeni brak a tam 15 (albo 14?) smsów i właśnie około 50 nieodebranych połączeń ![]() Okazuje się, że chociaż rodzice widzieli nasze wyjście z domu o 20 to jak o 21 jechali gdzieś tam i zobaczyli świeżuteńki wypadek dwóch osobowych samochodów (my podróżowaliśmy autobusem) i jedno ciało przykryte czarnym workiem to uznali, że to na bank ja. http://peaceinyourhome.com/wp-conten...protective.jpg Co najlepsze, mogli od razu spróbować zadzwonić do mojego chłopaka ale nie, lepiej próbować do mnie 50 razy. Miałam wtedy 22 lata. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3566 |
Zakorzenienie
|
1000days,
|
![]() ![]() |
![]() |
#3567 |
BAN stały
|
[1=05872c226b72f809f533e1b e5bdf48ff33b7c1f2_5d4611f 2b5f9d;39039169]Mnie dziwi moja paranoja. Mama z bratem odwieźli rodzinę do domu (inne miasto), wliczając dojazd, krótki pobyt tam i przyjazd wychodzi mi, że już dawno powinni być w domu. Wysłałam już jednego sms i dałam krótki sygnał i nic. Już moja wyobraźnia podsuwa mi jakieś wypadki na drodze itp, już sprawdzałam w portalach lokalnych czy nie ma żadnej wiadomości na ten temat i próbuję się uspokoić. Kurcze zachowuję się jak nadopiekuńcza matka w stosunku do mojej matki. Wy też macie takie paranoiczne myśli jak ktoś się dłużej nie odzywa?[/QUOTE]
Tak, ja tak mam. Staram się z tym walczyć i nie wydzwaniam do bliskich 50 razy, ale i tak bardzo często czuje taki niepokój i wkręcam sobie różne bezsensowne rzeczy. Jestem sto razy bardziej nadopiekuńcza niż moi rodzice ![]() Nie wiem jak Ty, ale ja mam ten lęk odkąd pamiętam. Już jako dziecko martwiłam się, że np. mama spóźnia się i nie przychodzi po mnie do przedszkola. Kiedyś zapytałam przedszkolankę, która godzina, bo wydawało mi się, że już czas do domu, a ona mnie wyśmiała, bo przecież nie znam się na zegarku, to po co pytam. I zonk, bo ogarniałam już "czasowe" sprawy, a nie mogłam dowiedzieć się tak prostej rzeczy. Później rodzice kupili mi zegarek i czułam się taka niezależna ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3568 |
Zakorzenienie
|
Ja też tak mam, zwłaszcza jak rodzice wracają ode mnie z Warszawy do domu (trasa 100 km) późnym wieczorem i nie odzywają się do mnie. Zawsze do nich dzwonię i pytam, gdzie są. Zdarzało mi się płakać, bo np. dzwoniłam do mamy, ona nie słyszała telefonu, nie odbierała; albo okazuje się, że są złe warunki pogodowe, czy korki i jadą wolniej, a ja już miałam w głowie czarne myśli. Zwłaszcza że jestem jedynaczką i naprawdę boję się, że mogłabym stracić rodziców na raz. ![]()
#3569 | |
ma zielone pojęcie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#3570 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:37.