|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3571 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Guciu od Megi:zagadaj do kolegi- II-IV 2010
|
|
|
|
#3572 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
do niedawna miały ciut inne opakowanie. Jak zmienisz mleko w tym wieku to na pewno młodej nie zaszkodzisz. Lepszy składowo od juniora jest NAN-od niedawna jest też ponoć nr 4 (właśnie powyżej 2 r.ż), ale nie widziałam. Cenowo to by trzeba porównać cenę za 100g, bo nie wiem jak by wyszło do bebilona Libra, bardzo jestem zadowolona. Najczęściej używam do pieczenia, znaczy, no, do ciast. Tarcze to tż czasem (z naciskiem na czasem-bo potem to przecież myć trza ), blender z dzbankiem jeszcze nierozdziewiczony.Bardzo się cieszę, że mi go doradziłaś , a miałam jeszcze inne na oku)
Edytowane przez evitka21 Czas edycji: 2013-02-04 o 20:37 |
|
|
|
|
#3573 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3574 |
|
Zakorzenienie
|
Evi Zosia piła Bebilon do czasu aż zawału mało w biedronie nie dostałam
Wypiła zawartość pudełka, tego co przez kasę przeszło i powiedziałam dość. Miałam puszkę na ok. 10 dni więc rachunek prosty przy tych 46 pln . Chętnie wypija "świeże" więc nie ma żalu.Asia szklanka mleka bardzo szybko się gotuje
|
#3575 |
|
Zakorzenienie
|
nataszka, jutro, obiecuję, bo teraz ciągle mam spadać i ciągle jestem
.Ale ide na MjM jużizz, ale po co wy chcecie mleko wygotowywać?
|
|
#3576 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3577 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
właśnie Libra, ty się może orientujesz bardziej ![]() muszę je cały czas wygotowywać? Ja gotuje całość, wychładzam i do lodówki, potem podgrzewam tylko. bo kozie się szybko psuje. |
|
|
|
|
#3578 |
|
Zakorzenienie
|
Zaraz sobie zlukam na spokojnie te wasze , ale chyba wiem o co chodzi . Chyba mi sie taki podoba one są Mega drogie .
http://www.currys.co.uk/gbuk/search-...-criteria.html , nie wiem czy wejdzie . Ja mam z monlinex badziewiaste gowno . http://www.moulinex.pl/Products/Food...cio_fp737.aspx , cos takiego ale inny model. No gowniany jest . Kupowalam go pare lat temu , tak bez zastanowienia. Cieknie mi z niego , nie wiem o co chodzi. Jak miksuje cos płynnego to spodem wyciska. Nataszka hahah ja mu dam SPA , juz dziś łazienkę mylam i musialm drugi raz .Jak byłam w Turcji, poszły wydoic może żebym mleka sie napila i gotowaly je , chyba musisz . Ja kupuje kozie ale sklepowe , nie mam dojścia hehe kij wie ile tam koziego jest. Edytowane przez monka23 Czas edycji: 2013-02-04 o 21:21 |
|
|
|
#3579 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Gotuję tylko mleko krowie, takie dostane od teściowej.
|
|
#3580 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
nasze (moje i siostry) zawsze piły surowe takie jeszcze ciepłe świeżo udojone ,gotowałam tylko jak chciałam kaszę ugotować czy budyń a tak to nie po co?Co to znaczy szybko się psuje? po ilu dniach? to znaczy kwaśnieje tak? no takie mleko nie z kartonu tak ma ,że kwaśnieje ![]() Cytat:
Może same tak piją gotowane to i Tobie gotowały niektórzy się nie napiją takiego surowego.Kosmos z tym mlekiem ,z cenami przecież przy malutkim dziecku to takie opakowanie na 3 dni chyba tylko starcza? |
|||
|
|
|
#3581 |
|
Zakorzenienie
|
Libra nie wiem jaki masz model . Bo mi cała strona wyskoczyla.
Czyli chce taki jak wasz , tylko musze znaleźć w dobrej cenie , jak cos wybiorą to pokaże , bo widzę ze modele rożne , nie widzę u mnie tych co Evi dodała . Nie chce przeplacic i znowu cos badziewiastego kupic . Widzę ze ta końcówkę do mielenia można dokupić ale wole ze u była juz w zestawie . Cena no super np 799 f , ale są tańsze na szczęście . HeheNo gotowaly nie wiem czemu , ja sie nie znam , świeżego nie chciały mi dac , może wściekły kozy maja haha Taaa tylko one mega drogie no masakra powariowali z tymi mikserami , no ale fane są bez 2 zdań. Moj jak zobaczy cenę to powie rzem pierd.o. Lnieta
Edytowane przez monka23 Czas edycji: 2013-02-04 o 22:03 |
|
|
|
#3582 |
|
Zakorzenienie
|
Monka mój to Bosch MUM 4655
różnią się np tarczami ,albo np tym że jeden ma maszynkę a inny jakąś wyciskarkę i już inny model. Ale że mówisz cene którego jak zobaczy tego boscha czy ka
|
|
|
|
#3583 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
W czwartek pracuję do 18 ![]() Cytat:
Asiulek, super pomysł z tym wanno-prysznicem.
|
|
#3584 |
|
Zakorzenienie
|
Libra ogolnie jak ceny zobczy, bo te ceny to 200 f , 300 , 400 f, 500, it 799 f
bo szkoda mi . Do polski chce leciec z lepkami na swieta wielkanocne, wiec kolejny koszt . zobaczymy , ale juz sie napalilam ze lece iiii tak bede odwlekac te kupno , no na bank, bo zawsze cos bedzie, albo zaczne sobie oszczedzac co tydz jakas sumke i chyba to bedzie rozwiazanie .Oka juz kumam, chyba Evi dala linka do niego albo podobnego . Juz sie pogubilam z tymi numerami mikserow, oczoplas . ---------- Dopisano o 23:25 ---------- Poprzedni post napisano o 23:15 ---------- Libra o tym mowisz http://www.currys.co.uk/gbuk/kitchen...35095-pdt.html , skad ta cena bo ja nie wiem? ty a w nim moge ciasto ugnaitac np do pierogow ? chleb? , jest do ubijania i mieszania . No ale cena zabojcza serio . Aha i jaka masz pojemnosc miski ( juz zamknelam twoj model i nie pamietam)
Edytowane przez monka23 Czas edycji: 2013-02-04 o 22:26 |
|
|
|
#3585 | |
|
Zakorzenienie
|
Monka może bliżej świąt jakaś promocja będzie , tak najlepiej ze wszystkimi końcówkami taki kupić bo później dokupować to się nie opłaca bo strasznie drogie te części osobno.
U nas jest takie błocisko wszędzie że jak mój Mik dzisiaj przyszedł z dworu do domu to jak go rozbierałam to calutkie ręce miałam w błocie Cholery można dostać z tą chlapą ![]() ---------- Dopisano o 22:35 ---------- Poprzedni post napisano o 22:25 ---------- Cytat:
ja w swoim do ciast typu drożdżowe albo chleb czy kruche to mam końcówkę taki hak i tym się robi a tu czyżby bła tylko końcówka do ubijania piany? jak za taką cenę to powinien być ful wypas ,no właśnie nie pamiętam pojemności miski ale chyba coś ok. 2 litry a w tym misa wielgachna taka by mi pasowała
|
|
|
|
|
#3586 |
|
Zakorzenienie
|
Ja juz chyba sobie znalazlam.
Czekam na promo i oszczedzam Koncowki drogie fakt, ale wezme odrazu z koncowka do mielenia( taniej ) a potem dokupie sobie osobno do sokow .Taki jest plan . Tak mi sie wydaje, ze blizej swiat moze byc jakas promocja, ale na wielkanoc juz nie wyrobie ![]() U nas na szczescie ani ciapy, ani chlapy nie ma, jest suchutko ,ale zimno Przyslzy mi ksiazki do nauki tureckiego, chyba ide cos poczytac
|
|
|
|
#3587 |
|
Zakorzenienie
|
To jaki w końcu wybrałaś ?
Po turecku to ja mogę coś zjeść najwyżej
|
|
|
|
#3588 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a tutaj juz np masz wypisane 4 koncowki jakie posiada http://www.currys.co.uk/gbuk/kitchen...16268-pdt.html ( mniejsza o kolor )---------- Dopisano o 23:53 ---------- Poprzedni post napisano o 23:45 ---------- Ten mi sie spodobal http://www.currys.co.uk/gbuk/kenwood...57767-pdt.html i ponizej masz 3 opcje z koncowkami, nie kumam tych 2 koncowek bo jedna do mielenia miesa a druga do ogolnie mielnia czekaj czy ta czasem nie jest osobno ? na nozkach stoi http://www.currys.co.uk/gbuk/kenwood...08859-pdt.html a ta sie doczepia do miksera ? http://www.currys.co.uk/gbuk/kenwood...ances~04753024 tak jest ? ![]() No ale nie wiem czy tyle wydam i czy wogole go kupie haha narazie ten mi sie podoba .Okaze sie. Edytowane przez monka23 Czas edycji: 2013-02-04 o 22:55 |
|
|
|
|
#3589 | |
|
Zakorzenienie
|
No faktycznie tutaj napisali ,czerwony ładniejszy
![]() na polskiej stronie sklepu są jeszcze droższe http://sklep.vivamix.pl/mikser-artis...ek-id-361.html ---------- Dopisano o 23:00 ---------- Poprzedni post napisano o 22:54 ---------- Cytat:
tak te maszynki to jedna jest doczepiana a druga samodzielna ten jest też fajny bo on gotuje od razu http://www.kenwoodworld.com/pl-pl/Al...ef-0WKM070002/ na ceny nawet nie patrzę
|
|
|
|
|
#3590 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja mam caly sprzet z tego sklepu od kuchni po wibrator Kiedys profesor chcial, zebym mu lapka kupila bo tanije w UK niz w pl , ale ktos mu potem nabyl bo ja akurat bylam w pl. Tak samo jak z kosmetykami , nie wiem ja teraz , ale pamietam kiedys skonczyl mi sie podklad Diora, a tz jeszcze nie dojechal , wiec chcialam w pl kupic to cena 160 zl a w uk ponad 20 f ---------- Dopisano o 00:04 ---------- Poprzedni post napisano o 00:01 ---------- Cytat:
,
|
||
|
|
|
#3591 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
oj kobitko nie wiesz co tracisz , u mojego brata w cukierni paczki pieka na smalcu i sa z nadzieniem rózanym ---------- Dopisano o 23:13 ---------- Poprzedni post napisano o 23:11 ---------- Cytat:
nie boisz sie ze kiedys te mrówki uciekną i sie po domu rozejda ? czym on je karmi , pokaz zdiecie ![]() ---------- Dopisano o 23:15 ---------- Poprzedni post napisano o 23:13 ---------- Cytat:
|
|
#3592 | |
|
Zakorzenienie
|
Ale szok z tym sprzetem , ciekawe czy bym z niego w pelni korzystala
. Troche za inteligentny trzeba byloby troche nad nim posiedziec . U mnie kosztuje 995 f , ale w John Lewis ,a tam moze byc ciut drozszy . ![]() ---------- Dopisano o 00:17 ---------- Poprzedni post napisano o 00:15 ---------- Cytat:
Zamiast wspierac emocjonalnie emigracje to jeszcze doluje
Edytowane przez monka23 Czas edycji: 2013-02-04 o 23:18 |
|
|
|
|
#3593 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
http://mofflo.pl/pl/produkty/ubrania...kt/tutu-fiolet bo taka się na co dzień nadaje . Ola ma jeszcze różową wrzucałam nie dawno , ale to już ręczna robota mojej koleżanki . wiązane te paski są na gumce i do tego kokarda dorobiona . Ale układa się przepięknie . Cytat:
Cytat:
Wystawka dla sąsiada znaczy się , bo już teściowa dostała pytanie , czy kupione . Dobrze , że na bezczelnego nie pytają za ile ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Nie wiesz jak się mleko zmienia ? Kup nowe i jej wymieszaj jak chcesz delikatnie przejść, ale ona duża więc luzik . Olka sie coś przeziębiła . Wydałam 140 zł na leki , bo nic w domu nie miałam ![]() No myślałam że padnę w tej aptece . Kurde współczuję tym co im dzieci chorują , przecież to z torbami można pójść . . Ale pani mi sinupred przypomniała i odepchało mi zatoki . ogólnie polecam to na katar , wstrętne w smaku , ale super działa . http://www.i-apteka.pl/product-pol-9...ple-100ml.html
|
|
#3594 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() nie mam zdjęcia ,one są zamknięte w profesjonalnych formikariach także nie ma prawa nic wyjść z tamtąd , a jakby co to jakoś wytrujemy ![]() chociaz podejrzewam że by się czołgał i je zbierał ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#3595 |
|
Zakorzenienie
|
trzymam kciuki
|
#3596 |
|
Zakorzenienie
|
Ania a trza było czosnkiem nogi ponacierać
a tak na serio to zdrowia życzę ,fakt choroba może z torbami puścić i to dosłownie |
|
|
|
#3597 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No zdrowia dla malej , raz na jakis czas musi przecie zachorowac i jakas mala infekcje zalapac Wlasnie ja popieram to co napisalas, lepiej sie bujac z takim malym smrodem niz z takim poltora-roczniakiem albo 2 latkiem Moj mlody mial 6 tyg i jechal ( lecial ) ze mna do Polski , a maly mial 4 miechy jak lecial ze mna do Polski . Podroz trwala praktycznie caly dzien i bylo cacy . |
|
|
|
|
#3598 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Oczywiście pani po mojemu nurofen 3 dni kazała dawać nawet jak gorączki nie ma . I tak bym podała . Ale ogólnie fajna babka i sama się jednym lekiem leczę . Byłam z OLką w smyku . Chciałam żeby pomacała zabawki może coś jej wpadnie w oko i bym na urodziny kupiła . A więc ma być .. Roszpunka ... roszpunka i jeszcze taz roszpunka . Taka Barbiowata . Ta 129 zł i pewnie zaraz w kąt pójdzie . Podobają jej się też świecące Pet shopy . Postawi się to na ręku na skrzydełka i święci . Figurka mająca może 4cm wysokości kosztuje 49 zł Szymek ma teraz szał na transformersy . taki w miarę fajnej wielkości to jakieś 70 zł a i tak ma to może góra 6 cm . I takie autka co się w kulkę składają . Też może ze 3cm kulki i 49 PLnów przy kasie ![]() No nic tylko iść kraść . A i jeszcze lego Ninjago
|
|
#3599 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. Tak na marginesie,nie chce ci sie jesc po tym winku nastepnego dnia? Nie wiem jakie ilosci wypijasz , bo ja zawsze nastepnego dnia pochlaniam wszystko co mozna strawic , z tym, ze ja duzo pije jak juz pije, nie potrafie saczyc lampki . Inni padaja a ja dalej nie dopita ![]() o wlasnie przypomnialas mi , Tylkooliwka ja tez trzymam , tak naprodukowane dzis ze pozapominalam co mialam napisac
|
|
|
|
|
#3600 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Szkoda, na pewno chcesz odmówić? Kurcze już powiedziałam Michałowi , obiad na jutro zrobiłam...Cytat:
To co się dzieje teraz to mi przypomina lęk separacyjny u roczniakaMichał pije krowie mleko z butelki (tzn ze sklepu w butelce przynosimy, pije z kubka ) Wit D w tranie dostaje.---------- Dopisano o 23:40 ---------- Poprzedni post napisano o 23:36 ---------- Co do remontu to ja za malowanie kuchni (co ostatnio zajęło mi 2h) zabieram się jak do jeża... Nie mam pomysłu na kolor. Mam stare drewniane meble, jasne kafelki z delikatnymi zielonymi i pomarańczowymi akcentami. Teraz jest dość wyrazisty żółty ale nudny już... Asiulek byłaś widziałaś, masz jakiś pomysł na kolor u mnie w kuchni?
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:11.

nie kojarzę nic,a nic.
), blender z dzbankiem jeszcze nierozdziewiczony.
Wypiła zawartość pudełka, tego co przez kasę przeszło i powiedziałam dość. Miałam puszkę na ok. 10 dni więc rachunek prosty przy tych 46 pln
. Chętnie wypija "świeże" więc nie ma żalu.

, juz dziś łazienkę mylam i musialm drugi raz .

bo szkoda mi
, jest do ubijania i mieszania . No ale cena zabojcza serio
,
tyle rzeczy ma się wyjaśnić,oby było dobrze