|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3601 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Guciu od Megi:zagadaj do kolegi- II-IV 2010
Cytat:
Pobawil sie pobawil a teraz w pudelku gnije , hajc wydany .Jak im pokoj zrobie, to umieszcze na jakiejs polce bo szkoda zeby sie marnowalo bo jest swietny . Lind moze fotke wklej kuchni i cos wspolnie wymyslimy, albo bedzie glosowanie .
|
|
|
|
|
#3602 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Maszynę mam bo kiedyś właśnie siostra mi ją kupiła się kurzy. JEszcze potrafię na szydełku obrusy robić i kiedyś wyszywałam krzyżykami. Literki to prawie skończyłam tylko I mi brakuje i nie mam kiedy skończyć. Ale jak w końcu skończę to zaprezentuję. Cytat:
Cytat:
u mnie na bebilonie aktualnie są obydwie. Ostatnio w TESCO była promocja na te 1200 cena 57 PLN.
|
|
#3603 |
|
Zakorzenienie
|
Lind moze jakis jasny szary , popiel, , albo taka zielen http://www.google.pl/search?q=koloro...2F%3B600%3B409 , albo cremowy
, fiolet bo wspolgra z pomarancza i zielenia . Ciezko doradzic jak nie widac pomieszczenia albo moze brudny niebieski Dlatego ja mam bialo wszedzie |
|
|
|
#3604 |
|
Zakorzenienie
|
A widziałyście kuchnię Dusiaczka naszego? Piękna jest
|
#3605 |
|
Zakorzenienie
|
Tak... piękna jest, idealna
![]() Monka, meble mam coś w ten deseń (nie taki układ tylko styl) tylko nie tak ładnie odrestaurowane, no stare i brzydkie się zrobiły już Zielony odpada, bo mam już salon i łazienkę Dodam ze okna nie mam w kuchniCo pomoże na popękane, bolące kąciki ust? Chyba nigdy tak (mocno) nie miałam
|
#3606 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() zdrówka dla Oli Cytat:
![]() Cytat:
co do lumpków, to w zasadzie letnie ciuszki/wiosenne typu bluzeczki/tuniczki, jakieś krótkie spodenki/ogordniczki....mała weszła teraz w rozm. 74 i klops, bo na lato mam nakupione włąśnie na ten rozmiar...część ma rozmiar 74/80 - te mże będą dobre, ale bluzki na 74 to wątpię...dobrze, ze metek nie obrywałam to pchnę na allegro bliżej lata![]() Cytat:
Isia jest na Nanie 1 i tu też klops, bo zniżek nie ma na to mleko, żadnych promocji, a dla Kubusia pamiętam, że nr 1 ze zniżkami można było kupić...teraz przez propagowanie kp nr się taniej nie kupi...cenowo wychodzi podobnie do bebilona - to fakt, może ze 2-3 zł taniej Tż się przyziębił...w piątek mam szczepienie, nie muszę mówić jakiego mam nerwa i jak trzepę dupą ze strachu, zeby nie złapała....jezu niech te szczepienia się skońćzą bo ja oszaleję!
|
|
#3607 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Teraz w zasadzie nie piję innych alkoholi ale kiedyś wcześniej piłam i wódke i nie raz jakąś deptaną i potrafiłam dużo wypić ,kaca nigdy nie miałam ani nie chorowałam i jakiegoś zwiększenia apetytu też nie było Spokojnie za robale się jescze nie biore ![]() Cytat:
![]() też tak zaczynałam przygodę z maszyna ,była w domu bo mama moja szyła ubrania dla nas i ja też zaczęłam szyć najpierw dla lalek ,misia później sobie a teraz dzieciom ![]() Krzyżykami też wyszywam ale na szydełku to jakoś nie bardzo umiem Nie widziałam kuchni Dusi ,kiedys miałam zapisanego jej bloga i gdzieś mi się to pogubiło ![]() Lind brakuje Ci witaminy B ,kup sobie są takie chyba komplet witamin z grupy B się to nazywa ,a teraz to smaruj czymś ,może tą maścią co się sutki smarwało popękane. Obiad mi się już gotuje ,ciasto na pączki rośnie ,zaraz jeszcze chatę oblecę i laba
|
|||
|
|
|
#3608 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale chyba z tego co widziałam to można i taki co ja będę miała bo one montowane do ściany i możesz sobie go ustawić tak jak potrzebujesz a w praktikerze za 199 zł http://allegro.pl/parawan-nawannowy-...986701213.htmlSara ku pamięci mojej, ślicznie córeczka pozuje, mam wrażenie że ona już taka bardzo duża Ania niestety leki są strasznie drogie, a najgorzej jak po pierwszym zestawie się okazuje że trzeba drugi zestaw całkiem innych leków kupic bo poprzednie nie pomogły. U nas odpukać ochorowali jesienią i jak narazie mam z głowy. U Eryka w szkole wczoraj w klasie było 11 dzieci, z czego jedna dziewczynka uciekała z lekcji pawiować, i jeszcze jeden kolega z mdłościami siedział w ławce. Mój na szczęście się trzyma.
|
|
|
#3609 |
|
Zakorzenienie
|
Słyszałyście ,w pytaniu na śniadanie mówią o Diane 35 że spowodował śmierć 4 kobiet chyba we francji.
Brałam to przez kilka lat.Chodzi o ryzyko zakrzepów ,że palenie tytoniu zwiększa to ryzyko. |
|
|
|
#3610 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 08:44 ---------- Poprzedni post napisano o 08:41 ---------- Cytat:
dopiero jak odstawiłam dianę to wszystko się uspokoiło !---------- Dopisano o 08:45 ---------- Poprzedni post napisano o 08:44 ---------- idę nadrabiać parę stron jestem do tyłu
|
|
#3611 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bo tż przed zakupem kropka w kropkę mi tłumaczył i ostrzegał,że właśnie tak będzie![]() u mnie to samo ![]() Cytat:
![]() bo też masz nauczkę,żeby dziecka po smykach nie targać i nie pytać póki samo nie woła ![]() Cytat:
![]() ![]() w grudniu była promo w biedronce 1200 za 46 zeta to kupiłam wszystkie czwórki jakie mieli,już mi się ten zapas kończy i muszę coś kupić ![]() wrzuć link do bloga Dusi,bo jestem ciekawa czy udało im się wprowadzić na święta,a nic nie wiem ![]() Cytat:
![]() to były moje pierwsze antykoncepty,brałam je ponad 3 lata ![]() ---------- Dopisano o 08:50 ---------- Poprzedni post napisano o 08:49 ---------- Cytat:
|
|
#3612 | ||
|
Zakorzenienie
|
młoda widziałam ten papier w sklepie mieli zrobioną próbkę , wzięłam zahaczyłam paznokciem, tak żeby sprawdzić czy jest wytrzymała i całe się podarło
![]() Znalazłam takie cudo na YT i teraz zastanawiam się czy nie zrobić tego u nas http://www.youtube.com/watch?v=zVUu-2VCso4 chodzi mi o wzór wyciskany na tynku za pomocą wałka gumowego, już znalazłam firmę która ma w ofercie takie wałeczki koszt 40 zł (z przesyłką) ---------- Dopisano o 08:53 ---------- Poprzedni post napisano o 08:51 ---------- Cytat:
widzę że ciebie też więziło ---------- Dopisano o 08:54 ---------- Poprzedni post napisano o 08:53 ---------- Cytat:
'...Życie nie daje nam tego, czego chcemy, lecz to, co dla nas ma..." Maciuś 10-04-10 ![]() Edytowane przez aneczkkaa Czas edycji: 2013-02-05 o 09:03 |
||
|
|
|
#3613 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
http://www.technocolor.com.pl/pliki/.../313869683.jpg grubość coś między tym stucco a sand,tylko nie wiem jak ceny wyglądają obecnie,ale te kilka lat wcześniej cenowo wychodziło to 500 zł za jedno wiadro,a my u siebie zużyliśmy ich 9,mój tż przywiózł to ze Szwecji i był oburzony tym,że takie dobro mi zwozi,a ja nosem kręcę (bo na początku kazałam mu iść z tym w diabły) no i to trzeba umieć nakładać,bo można niezłe kuku na ścianach zrobićto co pokazałaś w linku to też się zastanawiam czy tego w korytarzu nie walnąć,ale tż mówi,że to wieśniacze jest mnie się tam podoba
Mój najpiękniejszy uśmiech "Kiedy decydujesz się na dziecko,zgadasz się,że od tej chwili Twoje serce będzie przebywało poza Twoim ciałem"Katharine Hadley Edytowane przez anakazar Czas edycji: 2013-02-05 o 09:16 |
|
|
|
|
#3614 | |
|
Zakorzenienie
|
widziałam, bardzo ładna jest
Cytat:
Ja już nigdy nie będe mogła brać tabletek anty, chyba że na własną odpowiedzialność. Ania weź mi nawet nie mów ile leki kosztują. W styczniu pond 300 zł wydałam na Zosie. Ja już się rozliczyłam, rano byłam złożyć pit, nawet kolejki nie było
|
|
|
#3615 |
|
Zakorzenienie
|
mi się też u Dusiaczka strasznie podoba,tym bardziej,że teraz najbardziej podobają mi się białe meble
|
#3616 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mój tż wczoraj pita dostał, ja jeszcze nie mam za to od dzisiaj są wnioski do przedszkola już, ale moja dupna siostra mi nie wzięła, może mama podskoczy w wolnej chwili z pracy i mi przyniesie (tak sie łudzę...matko ją o coś poprosić to )
|
|
#3617 | ||
|
Zakorzenienie
|
Witajcie
Mam dość takiej byle jakiej zimy. Znowu całą noc padał deszcz a na dworze breja mimo że chodniki mamy ![]() Ania zdrówka dla Oli Ja już nawet nie chcę mówić o cenach leków. Mi lekarz zanim wystawił receptę pytał co mam i takim sposobem dostałam tylko na antybiotyk, który i tak tani nie był. Niby nie mam zapasów lekowych ale zawsze coś jest. Teraz już wiesz że się dzieci nie pyta co chcą. Synek Tża jeszcze niedawno pisał listy do Mikołaja i nawet dobrze zarabiająca rodzina musiałaby kredyt brać na te cuda ![]() Tż za kawalera był w Chorwacji na początku września i przeklina strasznie te wakacje bo zimno przyszło 2 tygodnie wcześniej niż zwykle i całe grupy turystów zamiast pluskać się w wodzie to marzły i mokły. Asia znajomi w ubiegłym roku jechali do Chorwacji w ciemno, tzn. spakowali bagaże, zapakowali dzieciaki do samochodu i pojechali do wcześniej wybranej na mapie miejscowości i na miejscu kwatery znaleźli. Wrócili bardzo zadowoleni. Cytat:
Cytat:
|
|
#3618 |
|
Zakorzenienie
|
w swojej jeszcze w zeszłym tygodniu widziałam kilka dwójek po tej cenie
a u mnie dalej leje ![]() ja jestem ciekawa co z moich zielonych dzieci wyrośnie po takiej popieprzonej zimie
|
#3619 | |||
|
Wtajemniczenie
|
nie zdążyłam wszystkiego przeczytac ale:
też mi ostatnio kopara opadła jak poszłam bo bebilon dla mojej bratanicy,pogięlo ich na prawdę! ja Danielkowi odkąd skończył 2 latka daję normalne mleko krowie,pije rano zawse ciepłe mleczko lub kakao i jest ok Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
widziałam,Dusiaczek nieźle do przodu gna,fajnie im chatka wyszła Asiulek jak dacie radę to organizujcie sobie tą Chorwację albo Bułgarię u nas jak zawsze więcej pada niż świeci słońce Edytowane przez tylkooliwka Czas edycji: 2013-02-05 o 10:13 |
|||
|
|
|
#3620 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3621 |
|
Zakorzenienie
|
aneczka powiem ci ze naszego nigdy w ten sposob nie sprawdzalm zaraz zobacze gdzies za szafka - my mamy inaczj to robione nic te sklepach - bo tak taniej wyszlo
Edytowane przez mloda1989 Czas edycji: 2013-02-05 o 10:27 |
|
|
|
#3622 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3623 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Bo przecież nie masz chyba dostępu do takiego prosto od krowy? Cytat:
choć w sumie, to by lipa z gwarancją była wtedy.... kitchen aidy boskie są, ale cena ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
--- a nie wiem czy wiecie, ale od wczoraj są w biedrze fajne puzzle 2x50szt. za 9,99zł
|
|
|
#3624 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3625 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() widzę-fajne,jak poczekają na mnie do jutra do kupię.
Mój najpiękniejszy uśmiech "Kiedy decydujesz się na dziecko,zgadasz się,że od tej chwili Twoje serce będzie przebywało poza Twoim ciałem"Katharine Hadley Edytowane przez anakazar Czas edycji: 2013-02-05 o 10:40 |
|
|
|
|
#3626 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Nataszka, Asiulek a w tym Waszym tanim lumpku coś ze strażakiem samem się by znalazło? Bo Michaś choruje na cokolwiek byle z Samem. Nosi teraz 92-98r...
|
|
#3627 |
|
Zakorzenienie
|
Lind cały czas pamiętam o tej Twojej liście leków i ciągle się zbieram żeby zrobić swoją. To jest bardzo pożyteczna sprawa. Teraz to tylko co jakiś czas przeglądam i szykuję do wywalenia przeterminowane. Nie wiem jak to się dzieje ale ciągle można je spotkać w mojej szufladzie. Już coraz rzadziej kupuję na zapas.
|
#3628 |
|
Zakorzenienie
|
Libraa słyszałam o tych tapsach.
Evitzn znajdę tanszy , nawet takie poniżej 100 f , tak jak za moj dałam, z korego nie jestem zadowolona,wkurza mnie. Te z miksami juz od dawna mi sie podobają , więc na spokojnie sobie zaoszczędze i kupię , bo ceny są powalone .Kurde nic mi sie niechce ![]() Mojemu młodemu wypadł wczoraj ząb, miała przyjść wróżka zebuszka , kowa zapomniałam . Poszedł na dół i przed wyjściem do szkoły kapalam mu jeszcze raz sprawdzić ufffff najszczęscie wróżka przyszła .
|
|
|
|
#3629 |
|
Zakorzenienie
|
evitka - odpisałam na @
|
#3630 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:03.

i cos wspolnie wymyslimy, albo bedzie glosowanie
.

Zielony odpada, bo mam już salon i łazienkę

co do lumpków, to w zasadzie letnie ciuszki/wiosenne typu bluzeczki/tuniczki, jakieś krótkie spodenki/ogordniczki....mała weszła teraz w rozm. 74 i klops, bo na lato mam nakupione włąśnie na ten rozmiar...część ma rozmiar 74/80 - te mże będą dobre, ale bluzki na 74 to wątpię...dobrze, ze metek nie obrywałam to pchnę na allegro bliżej lata

dopiero jak odstawiłam dianę to wszystko się uspokoiło !
[COLOR="Silver"]