Guciu od Megi:zagadaj do kolegi- II-IV 2010 - Strona 120 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-02-04, 20:34   #3571
nataszka25
Zakorzenienie

Dot.: Guciu od Megi:zagadaj do kolegi- II-IV 2010

Cytat:
Napisane przez anakazar Pokaż wiadomość
raz byłam zmuszona kupić nan jak była malutka,bo nigdzie dosłownie nie było bebilon 2 i piła jak stara
hmmm a jak składy podobne to po co przepłacać
jak uważasz
nataszka25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-04, 20:36   #3572
evitka21
Zakorzenienie

Cytat:
nie wiem jak one wszystkie cenowo,bo teraz też bebilon pokręcił z opakowaniami(800 g za 46,a 1200 za 63) a nestle mleko jest nie kojarzę nic,a nic.
nestle junior 2+ http://www.dziecko.nestle.pl/produkt...uctid/372.aspx
do niedawna miały ciut inne opakowanie.

Jak zmienisz mleko w tym wieku to na pewno młodej nie zaszkodzisz. Lepszy składowo od juniora jest NAN-od niedawna jest też ponoć nr 4 (właśnie powyżej 2 r.ż), ale nie widziałam.
Cenowo to by trzeba porównać cenę za 100g, bo nie wiem jak by wyszło do bebilona

Libra
, bardzo jestem zadowolona. Najczęściej używam do pieczenia, znaczy, no, do ciast. Tarcze to tż czasem (z naciskiem na czasem-bo potem to przecież myć trza ), blender z dzbankiem jeszcze nierozdziewiczony.
Bardzo się cieszę, że mi go doradziłaś (i że ja cię posłuchałam, bo ja zawsze najmądrzejsza i nie zawsze mi to na dobre wychodzi , a miałam jeszcze inne na oku)

Edytowane przez evitka21
Czas edycji: 2013-02-04 o 20:37
evitka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-04, 20:38   #3573
nataszka25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez evitka21 Pokaż wiadomość

Jak zmienisz mleko w tym wieku to na pewno młodej nie zaszkodzisz. Lepszy składowo od juniora jest NAN-od niedawna jest też ponoć nr 4 (właśnie powyżej 2 r.ż), ale nie widziałam.
Cenowo to by trzeba porównać cenę za 100g, bo nie wiem jak by wyszło do bebilona

Libra
, bardzo jestem zadowolona. Najczęściej używam do pieczenia, znaczy, no, do ciast. Tarcze to tż czasem (z naciskiem na czasem-bo potem to przecież myć trza ), blender z dzbankiem jeszcze nierozdziewiczony.
Bardzo się cieszę, że mi go doradziłaś (i że ja cię posłuchałam, bo ja zawsze najmądrzejsza i nie zawsze mi to na dobre wychodzi , a miałam jeszcze inne na oku)
evi kiedy się emaila spodziewać?
Stary 2013-02-04, 20:39   #3574
izazula
Zakorzenienie

GG do izazula

Evi Zosia piła Bebilon do czasu aż zawału mało w biedronie nie dostałam Wypiła zawartość pudełka, tego co przez kasę przeszło i powiedziałam dość. Miałam puszkę na ok. 10 dni więc rachunek prosty przy tych 46 pln. Chętnie wypija "świeże" więc nie ma żalu.

Asia szklanka mleka bardzo szybko się gotuje
Stary 2013-02-04, 20:44   #3575
evitka21
Zakorzenienie

nataszka, jutro, obiecuję, bo teraz ciągle mam spadać i ciągle jestem .Ale ide na MjM już

izz, ale po co wy chcecie mleko wygotowywać?

evitka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-04, 20:46   #3576
anakazar
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nataszka25 Pokaż wiadomość
hmmm a jak składy podobne to po co przepłacać
jak uważasz
Cytat:

Libra
jak bede w sklepie to zrobie risercz mlekowo+cenowy

"Kiedy decydujesz się na dziecko,zgadasz się,że od tej chwili Twoje serce będzie przebywało poza Twoim ciałem"Katharine Hadley
anakazar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-04, 20:48   #3577
nataszka25
Zakorzenienie

Cytat:
nataszka, jutro, obiecuję, bo teraz ciągle mam spadać i ciągle jestem .Ale ide na MjM już

ja to kozie wygotowuje,
właśnie Libra, ty się może orientujesz bardziej
muszę je cały czas wygotowywać?
Ja gotuje całość, wychładzam i do lodówki, potem podgrzewam tylko.
bo kozie się szybko psuje.
Stary 2013-02-04, 21:19   #3578
monka23
Zakorzenienie

Zaraz sobie zlukam na spokojnie te wasze , ale chyba wiem o co chodzi . Chyba mi sie taki podoba one są Mega drogie .
http://www.currys.co.uk/gbuk/search-...-criteria.html , nie wiem czy wejdzie .

Ja mam z monlinex badziewiaste gowno .
http://www.moulinex.pl/Products/Food...cio_fp737.aspx , cos takiego ale inny model. No gowniany jest . Kupowalam go pare lat temu , tak bez zastanowienia.
Cieknie mi z niego , nie wiem o co chodzi. Jak miksuje cos płynnego to spodem wyciska.

Nataszka hahah ja mu dam SPA , juz dziś łazienkę mylam i musialm drugi raz .
Jak byłam w Turcji, poszły wydoic może żebym mleka sie napila i gotowaly je , chyba musisz .
Ja kupuje kozie ale sklepowe , nie mam dojścia hehe kij wie ile tam koziego jest.

Edytowane przez monka23
Czas edycji: 2013-02-04 o 21:21
monka23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-04, 21:52   #3579
izazula
Zakorzenienie

GG do izazula

Cytat:

Ja nie gotuję ale Asi nie chce się gotować więc piszę że szybko się gotuje.
Gotuję tylko mleko krowie, takie dostane od teściowej.
Stary 2013-02-04, 21:53   #3580
libra777
Zakorzenienie

Cytat:
Libra[/B], bardzo jestem zadowolona. Najczęściej używam do pieczenia, znaczy, no, do ciast. Tarcze to tż czasem (z naciskiem na czasem-bo potem to przecież myć trza ), blender z dzbankiem jeszcze nierozdziewiczony.
to dobrze że posłuchałaś , bo ja to też nikogo nie slucham i najmądrzejsza jestem
Cytat:
Napisane przez nataszka25 Pokaż wiadomość
ja to kozie wygotowuje,
właśnie Libra, ty się może orientujesz bardziej
muszę je cały czas wygotowywać?
Ja gotuje całość, wychładzam i do lodówki, potem podgrzewam tylko.
bo kozie się szybko psuje.
ale jak wygotowuje? o co chodzi zeby nie pić takiego surowego? co za bzdety a co się stanie nasze (moje i siostry) zawsze piły surowe takie jeszcze ciepłe świeżo udojone ,gotowałam tylko jak chciałam kaszę ugotować czy budyń a tak to nie po co?
Co to znaczy szybko się psuje? po ilu dniach? to znaczy kwaśnieje tak? no takie mleko nie z kartonu tak ma ,że kwaśnieje
Cytat:
Napisane przez monka23 Pokaż wiadomość
Zaraz sobie zlukam na spokojnie te wasze , ale chyba wiem o co chodzi . Chyba mi sie taki podoba one są Mega drogie .
http://www.currys.co.uk/gbuk/search-...-criteria.html , nie wiem czy wejdzie .

Ja mam z monlinex badziewiaste gowno .
http://www.moulinex.pl/Products/Food...cio_fp737.aspx , cos takiego ale inny model. No gowniany jest . Kupowalam go pare lat temu , tak bez zastanowienia.
Cieknie mi z niego , nie wiem o co chodzi. Jak miksuje cos płynnego to spodem wyciska.

Nataszka hahah ja mu dam SPA , juz dziś łazienkę mylam i musialm drugi raz .
Jak byłam w Turcji, poszły wydoic może żebym mleka sie napila i gotowaly je , chyba musisz .
Ja kupuje kozie ale sklepowe , nie mam dojścia hehe kij wie ile tam koziego jest.
o mój następny sprzęt to będzie na pewno albo kitchenaid albo kenwood choćbym miała na raty wziąć są piękne Tylko wolałabym większą miskę niż w tym co mam.
Może same tak piją gotowane to i Tobie gotowały niektórzy się nie napiją takiego surowego.

Kosmos z tym mlekiem ,z cenami przecież przy malutkim dziecku to takie opakowanie na 3 dni chyba tylko starcza?
libra777 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-04, 21:58   #3581
monka23
Zakorzenienie

Libra nie wiem jaki masz model . Bo mi cała strona wyskoczyla.

Czyli chce taki jak wasz , tylko musze znaleźć w dobrej cenie , jak cos wybiorą to pokaże , bo widzę ze modele rożne , nie widzę u mnie tych co Evi dodała . Nie chce przeplacic i znowu cos badziewiastego kupic .
Widzę ze ta końcówkę do mielenia można dokupić ale wole ze u była juz w zestawie . Cena no super np 799 f , ale są tańsze na szczęście . Hehe

No gotowaly nie wiem czemu , ja sie nie znam , świeżego nie chciały mi dac , może wściekły kozy maja haha

Taaa tylko one mega drogie no masakra powariowali z tymi mikserami , no ale fane są bez 2 zdań. Moj jak zobaczy cenę to powie rzem pierd.o. Lnieta

Edytowane przez monka23
Czas edycji: 2013-02-04 o 22:03
Stary 2013-02-04, 22:08   #3582
libra777
Zakorzenienie

Monka mój to Bosch MUM 4655
różnią się np tarczami ,albo np tym że jeden ma maszynkę a inny jakąś wyciskarkę i już inny model.

Ale że mówisz cene którego jak zobaczy tego boscha czy ka
Stary 2013-02-04, 22:10   #3583
mrowak
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ASIULEK_23 Pokaż wiadomość
mrowak- nie potrafię powiedzieć ale może tak w czasie spania małej wyjedziemy, czyli koło 12-13?? pewności nie mam. A masz jakieś plany czy po prostu chcesz zaplanować dzień?? No chyba, że w ten czwartek ale to popołudniu bo chcemy wyjechać też koło 12-13 z Torunia, żeby mała kimnęła w aucie, bo w Pleszewie za dużo się będzie działo i pewnie nie uśnie.

Asia, w niedzielę na 16 jedziemy na urodziny do rocznego malucha-więc po 15 wyjazd, bo to w innym mieście.
W czwartek pracuję do 18

Cytat:
Napisane przez pl_madzia Pokaż wiadomość
i szklana scianke,takie pojedyncze drzwi zeby normalnie mozna z prysznica korzystac.
a są takie ścianki, które pasują do wanny o zaokrąglonym brzegu? (nie prostokątna tylko taka wygięta)

Asiulek, super pomysł z tym wanno-prysznicem.
mrowak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-04, 22:25   #3584
monka23
Zakorzenienie

Libra ogolnie jak ceny zobczy, bo te ceny to 200 f , 300 , 400 f, 500, it 799 f . Narazie przeczekam bo remont, a pozniej bede polowac , na ten z wszystkimi koncowkami i do mielenia miesa tyz , najlepiej to na promo bo szkoda mi .
Do polski chce leciec z lepkami na swieta wielkanocne, wiec kolejny koszt . zobaczymy , ale juz sie napalilam ze lece
iiii tak bede odwlekac te kupno , no na bank, bo zawsze cos bedzie, albo zaczne sobie oszczedzac co tydz jakas sumke i chyba to bedzie rozwiazanie .

Oka juz kumam, chyba Evi dala linka do niego albo podobnego . Juz sie pogubilam z tymi numerami mikserow, oczoplas .

---------- Dopisano o 23:25 ---------- Poprzedni post napisano o 23:15 ----------

Libra o tym mowisz http://www.currys.co.uk/gbuk/kitchen...35095-pdt.html , skad ta cena bo ja nie wiem? ty a w nim moge ciasto ugnaitac np do pierogow ? chleb? , jest do ubijania i mieszania . No ale cena zabojcza serio . Aha i jaka masz pojemnosc miski ( juz zamknelam twoj model i nie pamietam)

Edytowane przez monka23
Czas edycji: 2013-02-04 o 22:26
Stary 2013-02-04, 22:35   #3585
libra777
Zakorzenienie

Monka może bliżej świąt jakaś promocja będzie , tak najlepiej ze wszystkimi końcówkami taki kupić bo później dokupować to się nie opłaca bo strasznie drogie te części osobno.

U nas jest takie błocisko wszędzie że jak mój Mik dzisiaj przyszedł z dworu do domu to jak go rozbierałam to calutkie ręce miałam w błocie całe ubranie wszystko od razu do pralki ,podłoga do mycia.
Cholery można dostać z tą chlapą

---------- Dopisano o 22:35 ---------- Poprzedni post napisano o 22:25 ----------

Cytat:

[/COLOR]Libra o tym mowisz http://www.currys.co.uk/gbuk/kitchen...35095-pdt.html , skad ta cena bo ja nie wiem? ty a w nim moge ciasto ugnaitac np do pierogow ? chleb? , jest do ubijania i mieszania . No ale cena zabojcza serio . Aha i jaka masz pojemnosc miski ( juz zamknelam twoj model i nie pamietam)
no o tym ,cena kosmiczna ale będę go kiedyś miała ja w swoim do ciast typu drożdżowe albo chleb czy kruche to mam końcówkę taki hak i tym się robi a tu czyżby bła tylko końcówka do ubijania piany? jak za taką cenę to powinien być ful wypas ,no właśnie nie pamiętam pojemności miski ale chyba coś ok. 2 litry a w tym misa wielgachna taka by mi pasowała
Stary 2013-02-04, 22:39   #3586
monka23
Zakorzenienie

Ja juz chyba sobie znalazlam. Czekam na promo i oszczedzam
Koncowki drogie fakt, ale wezme odrazu z koncowka do mielenia( taniej ) a potem dokupie sobie osobno do sokow .Taki jest plan .
Tak mi sie wydaje, ze blizej swiat moze byc jakas promocja, ale na wielkanoc juz nie wyrobie

U nas na szczescie ani ciapy, ani chlapy nie ma, jest suchutko ,ale zimno .

Przyslzy mi ksiazki do nauki tureckiego, chyba ide cos poczytac
Stary 2013-02-04, 22:44   #3587
libra777
Zakorzenienie

To jaki w końcu wybrałaś ?
Po turecku to ja mogę coś zjeść najwyżej
Stary 2013-02-04, 22:53   #3588
monka23
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez libra777 Pokaż wiadomość

no o tym ,cena kosmiczna ale będę go kiedyś miała ja w swoim do ciast typu drożdżowe albo chleb czy kruche to mam końcówkę taki hak i tym się robi a tu czyżby bła tylko końcówka do ubijania piany? jak za taką cenę to powinien być ful wypas ,no właśnie nie pamiętam pojemności miski ale chyba coś ok. 2 litry a w tym misa wielgachna taka by mi pasowała
no wlasnie nie pisze ze sa dodatkowe akcesoria, ale pisze ze sprzet do ubijania, ugniatania mieszania .
a tutaj juz np masz wypisane 4 koncowki jakie posiada http://www.currys.co.uk/gbuk/kitchen...16268-pdt.html ( mniejsza o kolor )

---------- Dopisano o 23:53 ---------- Poprzedni post napisano o 23:45 ----------

Ten mi sie spodobal http://www.currys.co.uk/gbuk/kenwood...57767-pdt.html i ponizej masz 3 opcje z koncowkami, nie kumam tych 2 koncowek bo jedna do mielenia miesa a druga do ogolnie mielnia
czekaj czy ta czasem nie jest osobno ? na nozkach stoi http://www.currys.co.uk/gbuk/kenwood...08859-pdt.html
a ta sie doczepia do miksera ? http://www.currys.co.uk/gbuk/kenwood...ances~04753024
tak jest ?

No ale nie wiem czy tyle wydam i czy wogole go kupie haha narazie ten mi sie podoba .Okaze sie.

Edytowane przez monka23
Czas edycji: 2013-02-04 o 22:55
Stary 2013-02-04, 23:00   #3589
libra777
Zakorzenienie

No faktycznie tutaj napisali ,czerwony ładniejszy
na polskiej stronie sklepu są jeszcze droższe http://sklep.vivamix.pl/mikser-artis...ek-id-361.html

---------- Dopisano o 23:00 ---------- Poprzedni post napisano o 22:54 ----------

Cytat:

[/COLOR]Ten mi sie spodobal http://www.currys.co.uk/gbuk/kenwood...57767-pdt.html i ponizej masz 3 opcje z koncowkami, nie kumam tych 2 koncowek bo jedna do mielenia miesa a druga do ogolnie mielnia
czekaj czy ta czasem nie jest osobno ? na nozkach stoi http://www.currys.co.uk/gbuk/kenwood...08859-pdt.html
a ta sie doczepia do miksera ? http://www.currys.co.uk/gbuk/kenwood...ances~04753024
tak jest ?

No ale nie wiem czy tyle wydam i czy wogole go kupie haha narazie ten mi sie podoba .Okaze sie.
fajny ,a jaką ma moc jak koń tak te maszynki to jedna jest doczepiana a druga samodzielna
ten jest też fajny bo on gotuje od razu http://www.kenwoodworld.com/pl-pl/Al...ef-0WKM070002/
na ceny nawet nie patrzę
Stary 2013-02-04, 23:04   #3590
monka23
Zakorzenienie

Cytat:
No faktycznie tutaj napisali ,czerwony ładniejszy
na polskiej stronie sklepu są jeszcze droższe http://sklep.vivamix.pl/mikser-artis...ek-id-361.html
, ja ci zaraz zlukam z dostawa , moze byc za friko, albo za 20 f czy cos w tym stylu , wiec bardziej bedzie oplacalne zamowic z tj strony

Ja mam caly sprzet z tego sklepu od kuchni po wibrator , zartuje, po lampka itd . Jest w kazdym wiekszym miescie .
Kiedys profesor chcial, zebym mu lapka kupila bo tanije w UK niz w pl , ale ktos mu potem nabyl bo ja akurat bylam w pl.

Tak samo jak z kosmetykami , nie wiem ja teraz , ale pamietam kiedys skonczyl mi sie podklad Diora, a tz jeszcze nie dojechal , wiec chcialam w pl kupic to cena 160 zl a w uk ponad 20 f .

---------- Dopisano o 00:04 ---------- Poprzedni post napisano o 00:01 ----------

Cytat:
fajny ,a jaką ma moc jak koń tak te maszynki to jedna jest doczepiana a druga samodzielna
ten jest też fajny bo on gotuje od razu http://www.kenwoodworld.com/pl-pl/Al...ef-0WKM070002/
na ceny nawet nie patrzę
wow , tego to nie widzialam, ide opczajke zrobie ,
Stary 2013-02-04, 23:15   #3591
Edzia400
Zakorzenienie

Cytat:

Ja tam chemi nie czuje w kupnych paczkach , pewnie dlatego ze nie mam porównania , jakbym robiła domowe to poczulabym . Za lepka jadlam domowe bo mama robiła ale nie pamietam smaku

Ale np różnice miedzy polskimi a angielskimi czuje , wiadomo które smaczniejsze hehe

oj kobitko nie wiesz co tracisz , u mojego brata w cukierni paczki pieka na smalcu i sa z nadzieniem rózanym oby do 7

---------- Dopisano o 23:13 ---------- Poprzedni post napisano o 23:11 ----------

Cytat:

zbrzydło chłopu to nie piecze w domu
miałam strzykawkę ,ale młody mi zajumał do karmienia mrówek
dokładnie
nie boisz sie ze kiedys te mrówki uciekną i sie po domu rozejda ? czym on je karmi , pokaz zdiecie

---------- Dopisano o 23:15 ---------- Poprzedni post napisano o 23:13 ----------

Cytat:
Napisane przez machaj Pokaż wiadomość

a co do tortów... to ja wam pokaże (bo chwalić nie mam sie za bardzo czym) jaki tort zrobiłam synowi sąsiadów na 9 urodziny... nie jest za urodziwy ale na usprawiedliwienie mam że to mój pierwszy tort z masą cukrową... trochę za cienko rozwałkowaną sąsiadka dała mi za niego 50zł... a ja dałam od siebie wszystkie składniki...
to jest jakiś stworek z ulubionej gry młodego... może tort nie wyglądaj jak z cukierni ale młodym był zadowolony... tym bardziej że dostał od nas koszulkę z tym samym ludkiem
super mnie sie torcik podoba

http://www.zapytajpolozna.pl/compone....php?sid=69629- JULECZKA 14 marzec 2014
Edzia400 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-04, 23:17   #3592
monka23
Zakorzenienie

Ale szok z tym sprzetem , ciekawe czy bym z niego w pelni korzystala . Troche za inteligentny trzeba byloby troche nad nim posiedziec .
U mnie kosztuje 995 f , ale w John Lewis ,a tam moze byc ciut drozszy .

---------- Dopisano o 00:17 ---------- Poprzedni post napisano o 00:15 ----------

Cytat:
Napisane przez Edzia400 Pokaż wiadomość
oj kobitko nie wiesz co tracisz , u mojego brata w cukierni paczki pieka na smalcu i sa z nadzieniem rózanym oby do 7[COLOR="Silver"]

Zamiast wspierac emocjonalnie emigracje to jeszcze doluje

Edytowane przez monka23
Czas edycji: 2013-02-04 o 23:18
Stary 2013-02-04, 23:20   #3593
ania p
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Baobabek Pokaż wiadomość
dziewczyny buszujące po sh - jakbyście widziały taką spódniczkę na rozmiar 6-9 mcy pliiiis weźcie mi http://allegro.pl/next-spodniczka-tu...986208039.html
Ja mam takie chyba ze trzy ale wszystkie na Olkę dobre . Będę prosiła babki co szyje u nas żeby mi uszyła , ale taką z dzianinowym pasem
http://mofflo.pl/pl/produkty/ubrania...kt/tutu-fiolet
bo taka się na co dzień nadaje . Ola ma jeszcze różową wrzucałam nie dawno , ale to już ręczna robota mojej koleżanki . wiązane te paski są na gumce i do tego kokarda dorobiona . Ale układa się przepięknie .

Cytat:
[/COLOR]Widze temat remontów i inspiracji ja nadal na tym samym etapie co bylam, czyli wiem, że nic nie wiem kasy ciągle brakuje na nowa kanapę i inne dodatki typu firanki itp. Firany do mojego pokoju to minimum 300zł. Teraz zastanawiamy sie czy nie zacisnąć pasa i nie uzbierać na wakacje zagraniczne bo szukamy w Polsce i jak widzimy te ceny to nas krew zalewa, a, że trafimy na takie upały jak w zeszłym roku jest 1% szansy biorąc pod uwagę nasze letnie miesiące. Myślimy o Chorwacji tylko nie wiemy jak sie za to zabrać. Tż już cos tam wertuje w necie ale też za bardzo sie nie zna. Gdzie szukać ciekawych ofert?

Jeszcze pytanko, czy w tym roku jak mała skończy w kwietniu 3 latka to już musimy za nią płacić? czy może nie przyznawać się że już skończyła? Spotkałam się na kilku stronach kwater, że dzieci gratis to roczniki 2010-2013, wiec by się łapała... jak na to patrzeć?
A nie chcecie z nami do włoch we wrześniu ? Tydzień kosztuje 1100 zł . Bo wtedy tańszy sezon . Ogólnie chorwacja czy co tam innego polecam początek września , bo ceny są spokojnie o 60 % mniejsze

Cytat:
roboty znosić nie będę,bo na ten czas zabieram dziecko i idę mieszkać do mamy a nowa łazienka to w sumie taki mój kaprys i trochę wyrzuty sumienia mnie gryzą
ale znowu dbam o swoje zdrowie psychiczne,bo tak jak denerwują mnie smugi na świeżo umytej,ciemnej podłodze to tylko ja wiem(i libra i Aniap) a zdrowie jest bezcenne
Ta je... na ciemna łazienka na szczęście snu z powiek mi to nie spędza . Ja mam teraz zamiast remontu nowe auto pod domem
Wystawka dla sąsiada znaczy się , bo już teściowa dostała pytanie , czy kupione . Dobrze , że na bezczelnego nie pytają za ile

Cytat:
raczej nie, wszelkie kolory mile widziane bierz co tam Ci sie spodoba na 6-9 mcy

My w te wakacje to chyba do gliczarowa pojedziemy (kilka razy byliśmy u jednej babki, akurat ośrodek dla rodzin z dziećmi), nad morze mam ok 550 km CHyba Isia jeszcze za mała na aż tak długą podróż, bo Kubuś to byłby zadowolony
Czemu za mała ? Olka jak miała 3 miechy była nad morzem , a jak miałam 5 pojechała z nami do włoch Lepiej z takim małym niż z roczniakiem się jedzie , który na dupie nie usiedzi . Małe to śpi pół drogi

Cytat:
no mówię,że ich posrało za przeproszeniem.
Mamy na fejsie zrobiły dym niezły,ale gnojki nawet nic nie odpisali tylko skasowali te wszystkie"narzekania" już za samo takie parszywe podejście chętnie z tego mleka zrezygnuję,ale nie chcę małej zaszkodzić,bo ona od noworodka na tym mleku

Nie wiesz jak się mleko zmienia ? Kup nowe i jej wymieszaj jak chcesz delikatnie przejść, ale ona duża więc luzik .

Olka sie coś przeziębiła .
Wydałam 140 zł na leki , bo nic w domu nie miałam
No myślałam że padnę w tej aptece .
Kurde współczuję tym co im dzieci chorują , przecież to z torbami można pójść . .
Ale pani mi sinupred przypomniała i odepchało mi zatoki .
ogólnie polecam to na katar , wstrętne w smaku , ale super działa .

http://www.i-apteka.pl/product-pol-9...ple-100ml.html
Stary 2013-02-04, 23:23   #3594
libra777
Zakorzenienie

Cytat:
nie boisz sie ze kiedys te mrówki uciekną i sie po domu rozejda ? czym on je karmi , pokaz zdiecie [COLOR="Silver"]
nabiera tą strzykawką miód płynny i podaje im w karmidełkach i do tego jeszcze robale są w lodówce takie jak na ryby się kupuje te białe
nie mam zdjęcia ,one są zamknięte w profesjonalnych formikariach także nie ma prawa nic wyjść z tamtąd , a jakby co to jakoś wytrujemy
chociaz podejrzewam że by się czołgał i je zbierał
Cytat:
Ale szok z tym sprzetem , ciekawe czy bym z niego w pelni korzystala . Troche za inteligentny trzeba byloby troche nad nim posiedziec .
U mnie kosztuje 995 f , ale w John Lewis ,a tam moze byc ciut drozszy .
[COLOR="Silver"]
sprzęt ful-wypas ,u nas kosztuje cos ok. 4000 juz patrzyłam ,może by się okazało że połowę funkcji jest mało przydatne
Stary 2013-02-04, 23:25   #3595
Edzia400
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tylkooliwka Pokaż wiadomość

dziewczyny jak ja się boję tego tygodnia-jest dla nas decydujący tyle rzeczy ma się wyjaśnić,oby było dobrze
trzymam kciuki

http://www.zapytajpolozna.pl/compone....php?sid=69629- JULECZKA 14 marzec 2014
Edzia400 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-04, 23:27   #3596
libra777
Zakorzenienie

Ania a trza było czosnkiem nogi ponacierać a tak na serio to zdrowia życzę ,fakt choroba może z torbami puścić i to dosłownie
Stary 2013-02-04, 23:28   #3597
monka23
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ania p Pokaż wiadomość

Czemu za mała ? Olka jak miała 3 miechy była nad morzem , a jak miałam 5 pojechała z nami do włoch Lepiej z takim małym niż z roczniakiem się jedzie , który na dupie nie usiedzi . Małe to śpi pół drogi

Olka sie coś przeziębiła .
Wydałam 140 zł na leki , bo nic w domu nie miałam
No myślałam że padnę w tej aptece .
Kurde współczuję tym co im dzieci chorują , przecież to z torbami można pójść . .
Ale pani mi sinupred przypomniała i odepchało mi zatoki .
ogólnie polecam to na katar , wstrętne w smaku , ale super działa .

http://www.i-apteka.pl/product-pol-9...ple-100ml.html

No zdrowia dla malej , raz na jakis czas musi przecie zachorowac i jakas mala infekcje zalapac

Wlasnie ja popieram to co napisalas, lepiej sie bujac z takim malym smrodem niz z takim poltora-roczniakiem albo 2 latkiem .
Moj mlody mial 6 tyg i jechal ( lecial ) ze mna do Polski , a maly mial 4 miechy jak lecial ze mna do Polski .
Podroz trwala praktycznie caly dzien i bylo cacy .
Stary 2013-02-04, 23:32   #3598
ania p
Zakorzenienie

Cytat:
Ania a trza było czosnkiem nogi ponacierać a tak na serio to zdrowia życzę ,fakt choroba może z torbami puścić i to dosłownie
Marudziła , że ją uszko boli i tylko dlatego polazłam . Inaczej bym sobie sama z tym poradziła
Oczywiście pani po mojemu nurofen 3 dni kazała dawać nawet jak gorączki nie ma . I tak bym podała .
Ale ogólnie fajna babka i sama się jednym lekiem leczę .

Byłam z OLką w smyku .
Chciałam żeby pomacała zabawki może coś jej wpadnie w oko i bym na urodziny kupiła .
A więc ma być .. Roszpunka ... roszpunka i jeszcze taz roszpunka . Taka Barbiowata .
Ta 129 zł i pewnie zaraz w kąt pójdzie .
Podobają jej się też świecące Pet shopy . Postawi się to na ręku na skrzydełka i święci .
Figurka mająca może 4cm wysokości kosztuje 49 zł
Szymek ma teraz szał na transformersy . taki w miarę fajnej wielkości to jakieś 70 zł a i tak ma to może góra 6 cm . I takie autka co się w kulkę składają . Też może ze 3cm kulki i 49 PLnów przy kasie
No nic tylko iść kraść .
A i jeszcze lego Ninjago
Stary 2013-02-04, 23:33   #3599
monka23
Zakorzenienie

Cytat:
nabiera tą strzykawką miód płynny i podaje im w karmidełkach i do tego jeszcze robale są w lodówce takie jak na ryby się kupuje te białe
nie mam zdjęcia ,one są zamknięte w profesjonalnych formikariach także nie ma prawa nic wyjść z tamtąd , a jakby co to jakoś wytrujemy
chociaz podejrzewam że by się czołgał i je zbierał

sprzęt ful-wypas ,u nas kosztuje cos ok. 4000 juz patrzyłam ,może by się okazało że połowę funkcji jest mało przydatne
ty tam uwazaj z tym, bo jak winko przedobrzysz to jeszcze ci sie pomyli i za robaczki sie wezmiesz . Tak na marginesie,nie chce ci sie jesc po tym winku nastepnego dnia? Nie wiem jakie ilosci wypijasz , bo ja zawsze nastepnego dnia pochlaniam wszystko co mozna strawic , z tym, ze ja duzo pije jak juz pije, nie potrafie saczyc lampki . Inni padaja a ja dalej nie dopita

Cytat:
trzymam kciuki
o wlasnie przypomnialas mi , Tylkooliwka ja tez trzymam , tak naprodukowane dzis ze pozapominalam co mialam napisac
Stary 2013-02-04, 23:40   #3600
lindsley
Zakorzenienie

Cytat:
Mała śpi, trochę spokoju bo od 2 dni jest nie do wytrzymania
bao-
przyznaj się czarownico, że zaczarowałaś mi dziecko tak ładnie o niej ostatnio pisałaś
Wczoraj był ryk o wszystko, nawet jak nie musiała, byle wyć... dziś już lepiej ale do normalności jeszcze daleko.
No to by się z Michałem dogadała bo ten to od kilku dni wyje o wszystko
Cytat:
Gdzie chodzisz? Moja mama mi tez duzo rzeczy pieknych wyhacza za 3-5 zl
A byłaś u nas nad paluszkiem (koło rossmanna)? Tam na kg jest, byłam dziś pierwszy raz, masa ludzi, 27zł/kg ale z Michałem to się nie da
Cytat:
My w te wakacje to chyba do gliczarowa pojedziemy (kilka razy byliśmy u jednej babki, akurat ośrodek dla rodzin z dziećmi), nad morze mam ok 550 km CHyba Isia jeszcze za mała na aż tak długą podróż, bo Kubuś to byłby zadowolony
To jakbyś się wybrała nad morze to nie zapomnij do mnie na kawkę wjechać
Cytat:
Lind- chyba jutro musze odmowic spotkanie. Musze jechac do sadu zlozyc wniosek. Musze jechac do sądu rejonowego, wydzial cywilny, a jak wpisuje w google to wychodza mi jakies 3 wydzialy. Nie wiem do jakiego jechac. Kazdy na innej ulicy
To może przedzwoń do jednego z nich i zapytaj gdzie masz jechać...
Szkoda, na pewno chcesz odmówić? Kurcze już powiedziałam Michałowi, obiad na jutro zrobiłam...

Cytat:
Napisane przez megi-megi Pokaż wiadomość
No i mamy powikłanie po ospie: moje dziecko odzyskało pępowinę i wszędzie musi być z mamą! Mam 6 tygodni, żeby pępowinę zredukować, ile się da.
Michał ospy nie miał a też takie powikłanie od kilku dni ma To co się dzieje teraz to mi przypomina lęk separacyjny u roczniaka

Michał pije krowie mleko z butelki (tzn ze sklepu w butelce przynosimy, pije z kubka) Wit D w tranie dostaje.

---------- Dopisano o 23:40 ---------- Poprzedni post napisano o 23:36 ----------

Co do remontu to ja za malowanie kuchni (co ostatnio zajęło mi 2h) zabieram się jak do jeża... Nie mam pomysłu na kolor. Mam stare drewniane meble, jasne kafelki z delikatnymi zielonymi i pomarańczowymi akcentami. Teraz jest dość wyrazisty żółty ale nudny już... Asiulek byłaś widziałaś, masz jakiś pomysł na kolor u mnie w kuchni?

Michaś
lindsley jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości