Guciu od Megi:zagadaj do kolegi- II-IV 2010 - Strona 121 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-02-04, 23:44   #3601
monka23
Zakorzenienie

Dot.: Guciu od Megi:zagadaj do kolegi- II-IV 2010

Cytat:
Napisane przez ania p Pokaż wiadomość

Szymek ma teraz szał na transformersy . taki w miarę fajnej wielkości to jakieś 70 zł a i tak ma to może góra 6 cm . I takie autka co się w kulkę składają . Też może ze 3cm kulki i 49 PLnów przy kasie
No nic tylko iść kraść .
A i jeszcze lego Ninjago
moj mlody tez mial szal , dostal to http://www.amazon.co.uk/Transformers...0017601&sr=8-1
Pobawil sie pobawil a teraz w pudelku gnije , hajc wydany .
Jak im pokoj zrobie, to umieszcze na jakiejs polce bo szkoda zeby sie marnowalo bo jest swietny .

Lind moze fotke wklej kuchni i cos wspolnie wymyslimy, albo bedzie glosowanie .
monka23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-04, 23:55   #3602
P0P70
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez libra777 Pokaż wiadomość
sama szyjesz ,mówiłaś że nic nie umiesz to jednak coś potrafisz
Cytat:
Napisane przez megi-megi Pokaż wiadomość

P0P
- pokaż te swoje literki, które szyjesz. Albo przynajmniej wzór, na czym bazujesz.
No i ja Ci powiem, Pani Menadżer, a Mamuśka pełną gębą
No coś tam potrafię przeszyć prostym ściegiem. Do maszyny elektrycznej to pierwszy raz siadłam jak miałam jakieś 12 lat. Moja mama ładnie szyła. Potem moja siostra w wieku 10 lat zaczęła szyć bo maszyna stała i się kurzyła. Pamiętam jak kiedyś w Peweksie tato kupił materiał dzinsowy to uszyła mi kurtkę. Miała wtedy chyba z 14 lat.
Maszynę mam bo kiedyś właśnie siostra mi ją kupiła się kurzy.

JEszcze potrafię na szydełku obrusy robić i kiedyś wyszywałam krzyżykami.

Literki to prawie skończyłam tylko I mi brakuje i nie mam kiedy skończyć. Ale jak w końcu skończę to zaprezentuję.

Cytat:
Napisane przez evitka21 Pokaż wiadomość
A w ogóle, dziewczyny, dajecie jeszcze dzieciom MM?
bo ja cały czas daję jeszcze
U nas Oliwka nadal pije 2 razy dziennie.

Cytat:
Napisane przez anakazar Pokaż wiadomość
Evi,moja mała dalej piję bebilon-widziałyście jak gnojki cenę podnieśli?
Widziałam, u mnie na bebilonie aktualnie są obydwie. Ostatnio w TESCO była promocja na te 1200 cena 57 PLN.

P0P70 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-04, 23:57   #3603
monka23
Zakorzenienie

Lind moze jakis jasny szary , popiel, , albo taka zielen http://www.google.pl/search?q=koloro...2F%3B600%3B409 , albo cremowy , fiolet bo wspolgra z pomarancza i zielenia . Ciezko doradzic jak nie widac pomieszczenia
albo moze brudny niebieski

Dlatego ja mam bialo wszedzie ( no na dole narazie ) .
Stary 2013-02-04, 23:58   #3604
P0P70
Zakorzenienie

A widziałyście kuchnię Dusiaczka naszego? Piękna jest

P0P70 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-05, 00:42   #3605
lindsley
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez P0P70 Pokaż wiadomość
Tak... piękna jest, idealna

Monka, meble mam coś w ten deseń (nie taki układ tylko styl) tylko nie tak ładnie odrestaurowane, no stare i brzydkie się zrobiły już Zielony odpada, bo mam już salon i łazienkę Dodam ze okna nie mam w kuchni

Co pomoże na popękane, bolące kąciki ust? Chyba nigdy tak (mocno) nie miałam Chyba za dużo się drę

Michaś
lindsley jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-05, 07:05   #3606
Baobabek
Zakorzenienie

GG do Baobabek Send a message via Skype™ to Baobabek

Cytat:
Marudziła , że ją uszko boli i tylko dlatego polazłam . Inaczej bym sobie sama z tym poradziła
Oczywiście pani po mojemu nurofen 3 dni kazała dawać nawet jak gorączki nie ma . I tak bym podała .
Ale ogólnie fajna babka i sama się jednym lekiem leczę .

Byłam z OLką w smyku .
Chciałam żeby pomacała zabawki może coś jej wpadnie w oko i bym na urodziny kupiła .
A więc ma być .. Roszpunka ... roszpunka i jeszcze taz roszpunka . Taka Barbiowata .
Ta 129 zł i pewnie zaraz w kąt pójdzie .
Podobają jej się też świecące Pet shopy . Postawi się to na ręku na skrzydełka i święci .
Figurka mająca może 4cm wysokości kosztuje 49 zł
Szymek ma teraz szał na transformersy . taki w miarę fajnej wielkości to jakieś 70 zł a i tak ma to może góra 6 cm . I takie autka co się w kulkę składają . Też może ze 3cm kulki i 49 PLnów przy kasie
No nic tylko iść kraść .
A i jeszcze lego Ninjago
u nas dziec mają te same zainteresowania, lego ninjago i roszpunki
zdrówka dla Oli
Cytat:
Napisane przez lindsley Pokaż wiadomość
No to by się z Michałem dogadała bo ten to od kilku dni wyje o wszystko

A byłaś u nas nad paluszkiem (koło rossmanna)? Tam na kg jest, byłam dziś pierwszy raz, masa ludzi, 27zł/kg ale z Michałem to się nie da

To jakbyś się wybrała nad morze to nie zapomnij do mnie na kawkę wjechać

To może przedzwoń do jednego z nich i zapytaj gdzie masz jechać...
Szkoda, na pewno chcesz odmówić? Kurcze już powiedziałam Michałowi, obiad na jutro zrobiłam...

Michał ospy nie miał a też takie powikłanie od kilku dni ma To co się dzieje teraz to mi przypomina lęk separacyjny u roczniaka

Michał pije krowie mleko z butelki (tzn ze sklepu w butelce przynosimy, pije z kubka) Wit D w tranie dostaje.

---------- Dopisano o 23:40 ---------- Poprzedni post napisano o 23:36 ----------

Co do remontu to ja za malowanie kuchni (co ostatnio zajęło mi 2h) zabieram się jak do jeża... Nie mam pomysłu na kolor. Mam stare drewniane meble, jasne kafelki z delikatnymi zielonymi i pomarańczowymi akcentami. Teraz jest dość wyrazisty żółty ale nudny już... Asiulek byłaś widziałaś, masz jakiś pomysł na kolor u mnie w kuchni?
nie zapomnę, choć raczej wybierzemy gory - tu mam raptem 2 godziny, a nad morze z 8-10

Cytat:
bao, ja mam takich tiulowych kilka, ale większych (chyba 18 miechów, nowe z children's place). I mnóstwo sukienek (które miałam obfocić dla nataszki naszej, ale właśnie dopiero dziś się do tego zabrałam i chyba już za małe będą jak się ciepło zrobi...)-jak cię coś interesuje na bardzo zaś, to daj maila.
bao, ja ostatnio jakoś rzadko chodzę do swoich lumpków, ale w razie co też mogę zerknąć, tylko daj znać czego poszukujesz (spodni, spódnic, sukienek, bluz, bluzek, śpiworków,szlafroczków... ?)
Nataszka, tam jest kilka sukienek na 3 latka-mogę już wysłać foto, tylko nie wiem czy już nie za późno.

moim zdaniem to świetne rozwiązanie . Ja jestem z frakcji prysznicowych, ale jakbym nie była to na pewno bym coś w tym stylu zrobiła.

Ja mam pod prysznicem takie plastikowe, składane krzesełko zamontowane na ścianie-właśnie do golenia mi służy i jak się peelinguję

my mamy elektryczną, wiekowego zelmera. Hula już 150 lat, tylko nożyki dajemy do ostrzenia. Jest to grat, owszem, i do mycia rozkręcanie itp.
Ale jak nie masz robota dobrego to polecałabym robota bosha w wersji z maszynką do mielenia. Ja właśnie kupiłam robota boscha po tym jak mi libra poleciła (ale właśnie bez maszynki, bo już miałam osobno)
http://☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠/produkt/Bosch-MUM-4655
http://☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠/produkt/Bosch-MUM-52131
albo jeszcze z wyciskarką http://☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠/produkt/Bosch-MUM-54240
a ja mam taki http://☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠/produkt/Bosch-MUM-52120

edit, widzę, że wyczachowało, ale na końcu linków masz modele.
To co wyczachowało to cokupic . pl (bez spacji)

libra, monka, pisałyście ostatnio o mleczku kokosowym i migdałowym, a ja sobie zrobiłam mleczko owsiane, wg takiego przepisu http://pinkcake.blox.pl/2012/03/Jak-...o-owsiane.html.
I smakuje mi-mączne takie, ale fajne. Mam zamiar sobie koktajl z banankiem lub innym owocem robić . Robiłam na zimno i tylko zblendowałam, zostawiłam te "otręby", bo bardzo dorbne wyszły, dla zdrowotności

A w ogóle, dziewczyny, dajecie jeszcze dzieciom MM?
bo ja cały czas daję jeszcze
jak bardzo na zaś??hmmm kupuję do 3 lat póki co i siostra tez mi coś tam daje po małej, ja kocham kiecuszki, więc bierz maila z klubu i zapodaj zdjęcia pewnie coś wybiorę, jak nie masz mniejszych to może być od 86 w zwyż. Taką tiulową na 18mcy też byłabym zainteresowana co do lumpków, to w zasadzie letnie ciuszki/wiosenne typu bluzeczki/tuniczki, jakieś krótkie spodenki/ogordniczki....mała weszła teraz w rozm. 74 i klops, bo na lato mam nakupione włąśnie na ten rozmiar...część ma rozmiar 74/80 - te mże będą dobre, ale bluzki na 74 to wątpię...dobrze, ze metek nie obrywałam to pchnę na allegro bliżej lata

Cytat:
wiesz co, składy dość podobne. Bebiko najuboższy, można powiedzieć.
Moim zdaniem oprócz bebilona Nan i nestle są dobre składowo, mają baketrie , NAn ma też kwasy tłuszczowe, ale cenowo to chyba nan niewiele tańszy od bebilona
Kubuś nadal Juniora pije ryżowego, tego Nana pow 2 roku to z raz w rosssie widziałąm i tyle - nigdzie go nie ma u nas Rano i po południu (jak zawoła) dostaje butelkowe z biedry lub lidla, zagęszczam kleikiem albo kaszką malinową - jest sytsze wtedy, a na noc zawsze juniora. Teraz sie junior kończy i kazał sobie kupić bobika (bebiko), kupiłam, ale skłąd faktycznie kiepściejszy, niech dokończy i więcej nie kupię.
Isia jest na Nanie 1 i tu też klops, bo zniżek nie ma na to mleko, żadnych promocji, a dla Kubusia pamiętam, że nr 1 ze zniżkami można było kupić...teraz przez propagowanie kp nr się taniej nie kupi...cenowo wychodzi podobnie do bebilona - to fakt, może ze 2-3 zł taniej pije je chętnie, kupy wali po nim, wiec niech ma tgeo nana...

Tż się przyziębił...w piątek mam szczepienie, nie muszę mówić jakiego mam nerwa i jak trzepę dupą ze strachu, zeby nie złapała....jezu niech te szczepienia się skońćzą bo ja oszaleję!

Baobabek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-05, 08:18   #3607
libra777
Zakorzenienie

Cytat:
Byłam z OLką w smyku .
Chciałam żeby pomacała zabawki może coś jej wpadnie w oko i bym na urodziny kupiła .
A więc ma być .. Roszpunka ... roszpunka i jeszcze taz roszpunka . Taka Barbiowata .
Podobają jej się też świecące Pet shopy . Postawi się to na ręku na skrzydełka i święci .
No nic tylko iść kraść .
A i jeszcze lego Ninjago
najbezpieczniej to się nie pytać co chcą
Cytat:
Napisane przez monka23 Pokaż wiadomość
ty tam uwazaj z tym, bo jak winko przedobrzysz to jeszcze ci sie pomyli i za robaczki sie wezmiesz . Tak na marginesie,nie chce ci sie jesc po tym winku nastepnego dnia? Nie wiem jakie ilosci wypijasz , bo ja zawsze nastepnego dnia pochlaniam wszystko co mozna strawic , z tym, ze ja duzo pije jak juz pije, nie potrafie saczyc lampki . Inni padaja a ja dalej nie dopita
teraz jak piję wino to 1-2 lampki takie średnie i nie widzę zależności między tym a jedzeniem ,bez zmian.
Teraz w zasadzie nie piję innych alkoholi ale kiedyś wcześniej piłam i wódke i nie raz jakąś deptaną i potrafiłam dużo wypić ,kaca nigdy nie miałam ani nie chorowałam i jakiegoś zwiększenia apetytu też nie było

Spokojnie za robale się jescze nie biore
Cytat:
No coś tam potrafię przeszyć prostym ściegiem. Do maszyny elektrycznej to pierwszy raz siadłam jak miałam jakieś 12 lat. Moja mama ładnie szyła. Potem moja siostra w wieku 10 lat zaczęła szyć bo maszyna stała i się kurzyła. Pamiętam jak kiedyś w Peweksie tato kupił materiał dzinsowy to uszyła mi kurtkę. Miała wtedy chyba z 14 lat.
Maszynę mam bo kiedyś właśnie siostra mi ją kupiła się kurzy.

JEszcze potrafię na szydełku obrusy robić i kiedyś wyszywałam krzyżykami.

Literki to prawie skończyłam tylko I mi brakuje i nie mam kiedy skończyć. Ale jak w końcu skończę to zaprezentuję.
no mam nadzieję że pokażesz
też tak zaczynałam przygodę z maszyna ,była w domu bo mama moja szyła ubrania dla nas i ja też zaczęłam szyć najpierw dla lalek ,misia później sobie a teraz dzieciom
Krzyżykami też wyszywam ale na szydełku to jakoś nie bardzo umiem

Nie widziałam kuchni Dusi ,kiedys miałam zapisanego jej bloga i gdzieś mi się to pogubiło

Lind brakuje Ci witaminy B ,kup sobie są takie chyba komplet witamin z grupy B się to nazywa ,a teraz to smaruj czymś ,może tą maścią co się sutki smarwało popękane.

Obiad mi się już gotuje ,ciasto na pączki rośnie ,zaraz jeszcze chatę oblecę i laba
libra777 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-05, 08:36   #3608
pl_madzia
Zakorzenienie

GG do pl_madzia

Cytat:
Napisane przez mrowak Pokaż wiadomość

a są takie ścianki, które pasują do wanny o zaokrąglonym brzegu? (nie prostokątna tylko taka wygięta)
Pewnie że są http://allegro.pl/parawan-nawannowy-...971391794.html
Ale chyba z tego co widziałam to można i taki co ja będę miała bo one montowane do ściany i możesz sobie go ustawić tak jak potrzebujesz a w praktikerze za 199 złhttp://allegro.pl/parawan-nawannowy-...986701213.html

Sara ku pamięci mojej, ślicznie córeczka pozuje, mam wrażenie że ona już taka bardzo duża

Ania niestety leki są strasznie drogie, a najgorzej jak po pierwszym zestawie się okazuje że trzeba drugi zestaw całkiem innych leków kupic bo poprzednie nie pomogły. U nas odpukać ochorowali jesienią i jak narazie mam z głowy. U Eryka w szkole wczoraj w klasie było 11 dzieci, z czego jedna dziewczynka uciekała z lekcji pawiować, i jeszcze jeden kolega z mdłościami siedział w ławce. Mój na szczęście się trzyma.

"Życie trzeba przeżyć tak żeby wstyd było opowiadać, ale przyjemnie wspominać"
pl_madzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-05, 08:37   #3609
libra777
Zakorzenienie

Słyszałyście ,w pytaniu na śniadanie mówią o Diane 35 że spowodował śmierć 4 kobiet chyba we francji.
Brałam to przez kilka lat.Chodzi o ryzyko zakrzepów ,że palenie tytoniu zwiększa to ryzyko.
libra777 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-05, 08:45   #3610
aneczkkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Nie widziałam kuchni Dusi ,kiedys miałam zapisanego jej bloga i gdzieś mi się to pogubiło
http://forum.muratordom.pl/showthrea...ghlight=anatol

---------- Dopisano o 08:44 ---------- Poprzedni post napisano o 08:41 ----------

Cytat:
Słyszałyście ,w pytaniu na śniadanie mówią o Diane 35 że spowodował śmierć 4 kobiet chyba we francji.
Brałam to przez kilka lat.Chodzi o ryzyko zakrzepów ,że palenie tytoniu zwiększa to ryzyko.
słyszałam pare dni temu , aż się za głowę złapałam , wiecie że ja ją brałam całą moją młodość dawał mi ją lekarz że niby cera będzie ładniejsza itd. i właśnie w tym okresie miałam kłopoty z serduchem , pamiętam jeździłam po lekarzach robili nikt nie wiedział co mi jest dopiero jak odstawiłam dianę to wszystko się uspokoiło !

---------- Dopisano o 08:45 ---------- Poprzedni post napisano o 08:44 ----------

idę nadrabiać parę stron jestem do tyłu
20-12-14 10 tc
aneczkkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-05, 08:50   #3611
anakazar
Zakorzenienie

Cytat:
to dobrze że posłuchałaś , bo ja to też nikogo nie slucham i najmądrzejsza jestem

U nas jest takie błocisko wszędzie że jak mój Mik dzisiaj przyszedł z dworu do domu to jak go rozbierałam to calutkie ręce miałam w błocie całe ubranie wszystko od razu do pralki ,podłoga do mycia.
Cholery można dostać z tą chlapą [COLOR="Silver"]
to tak jak i ja,na co dowodem jest moja ciemna łazienka i setki innych rzeczy bo tż przed zakupem kropka w kropkę mi tłumaczył i ostrzegał,że właśnie tak będzie

u mnie to samo gdyby nie to,że wiem jaki kolor podwórkowych kozaków ma Nina to za cholerę nie doszłabym do tego

Cytat:
Marudziła , że ją uszko boli i tylko dlatego polazłam . Inaczej bym sobie sama z tym poradziła
Oczywiście pani po mojemu nurofen 3 dni kazała dawać nawet jak gorączki nie ma . I tak bym podała .
Ale ogólnie fajna babka i sama się jednym lekiem leczę .

Byłam z OLką w smyku .
No nic tylko iść kraść .
A i jeszcze lego Ninjago
nas tam sąsiedzi prosto z mostu zapytali ile zapłaciliśmy za tż samochód

bo też masz nauczkę,żeby dziecka po smykach nie targać i nie pytać póki samo nie woła
Cytat:

Widziałam, u mnie na bebilonie aktualnie są obydwie. Ostatnio w TESCO była promocja na te 1200 cena 57 PLN.

w grudniu była promo w biedronce 1200 za 46 zeta to kupiłam wszystkie czwórki jakie mieli,już mi się ten zapas kończy i muszę coś kupić
Cytat:
wrzuć link do bloga Dusi,bo jestem ciekawa czy udało im się wprowadzić na święta,a nic nie wiem
Cytat:
słyszałam o tym
to były moje pierwsze antykoncepty,brałam je ponad 3 lata

---------- Dopisano o 08:50 ---------- Poprzedni post napisano o 08:49 ----------

Cytat:
Napisane przez aneczkkaa Pokaż wiadomość
http://forum.muratordom.pl/showthrea...ghlight=anatol

---------- Dopisano o 08:44 ---------- Poprzedni post napisano o 08:41 ----------

słyszałam pare dni temu , aż się za głowę złapałam , wiecie że ja ją brałam całą moją młodość dawał mi ją lekarz że niby cera będzie ładniejsza itd. i właśnie w tym okresie miałam kłopoty z serduchem , pamiętam jeździłam po lekarzach robili nikt nie wiedział co mi jest dopiero jak odstawiłam dianę to wszystko się uspokoiło !

---------- Dopisano o 08:45 ---------- Poprzedni post napisano o 08:44 ----------

idę nadrabiać parę stron jestem do tyłu
o dzięki

"Kiedy decydujesz się na dziecko,zgadasz się,że od tej chwili Twoje serce będzie przebywało poza Twoim ciałem"Katharine Hadley
anakazar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-05, 08:54   #3612
aneczkkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mloda1989 Pokaż wiadomość
ana papier robcie
młoda widziałam ten papier w sklepie mieli zrobioną próbkę , wzięłam zahaczyłam paznokciem, tak żeby sprawdzić czy jest wytrzymała i całe się podarło podoba mi się ten papier strasznie ale przeraża mnie wizja ciągłego naprawiania

Znalazłam takie cudo na YT i teraz zastanawiam się czy nie zrobić tego u nas http://www.youtube.com/watch?v=zVUu-2VCso4 chodzi mi o wzór wyciskany na tynku za pomocą wałka gumowego, już znalazłam firmę która ma w ofercie takie wałeczki koszt 40 zł (z przesyłką)

---------- Dopisano o 08:53 ---------- Poprzedni post napisano o 08:51 ----------

Cytat:
Ania jak gładkich ścian nie polecam.Mam takie na górze-gdzie idą schody-wszystko w Ninowych paluchach
W reszcie domu na dole(bo góra to ściany gładkie i tapeta)mam strukture,ale nie to o czym tutaj piszecie,a nie pamiętam jak się to nazywa i o niebo lepiej.Brudu palcowego nie widać,nic nie widać-czyste,ładne ścianyGdybym miała na tej całej,niemałej powierzchni gładkie ściany to albo bym się wyprowadziła albo stary by się ze mną rozwiódł,bo co kilka miesięcy malowałby ściany albo chuj by mnie strzelił

My postanowiliśmy,że robimy remont całości-wszystkie ściany-zmiany koloru+odświeżenie,podłog i na dole całe nowe i stary się zgodził na całkowitą zmianę łazienki for me i sama teraz myślę co zrobić tam gdzie mam gładkie ściany-bo na pewno gładkich nie zostawię,chyba skuszę się na tapetę
Tak naprawdę od nowa czeka mnie urządzanie domu pod względem kolorów co bardzo lubię,tylko kuchnia zostaję taka jest,bo jest w moim odczuciu piękna,tzn.bardzo ją lubię i nic zmieniać nie chcę.

najlepiej myślę jakbyś na tapete się zdecydowała,teraz są tak piękne,że to tylko ozdoba
ana znajdź to co wy macie na necie i wklej fotki , proszę
widzę że ciebie też więziło tapety bardzo lubię ale drogo wychodzą.

---------- Dopisano o 08:54 ---------- Poprzedni post napisano o 08:53 ----------

Cytat:
Napisane przez mloda1989 Pokaż wiadomość
ana pisz jakie masz pomyslu na kolory - nam tez sie znudzilo juz poloczenie fioletu i brazu... i zmiany chcemy tak mysle o szatosciach z zielenia - ale taka zginta, albo szaroski z tukusem...albo szarosc turkus i limonka
też zaczynają mnie kusić takie kolorki
20-12-14 10 tc

Edytowane przez aneczkkaa
Czas edycji: 2013-02-05 o 09:03
aneczkkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-05, 09:13   #3613
anakazar
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aneczkkaa Pokaż wiadomość
młoda widziałam ten papier w sklepie mieli zrobioną próbkę , wzięłam zahaczyłam paznokciem, tak żeby sprawdzić czy jest wytrzymała i całe się podarło podoba mi się ten papier strasznie ale przeraża mnie wizja ciągłego naprawiania

Znalazłam takie cudo na YT i teraz zastanawiam się czy nie zrobić tego u nas http://www.youtube.com/watch?v=zVUu-2VCso4 chodzi mi o wzór wyciskany na tynku za pomocą wałka gumowego, już znalazłam firmę która ma w ofercie takie wałeczki koszt 40 zł (z przesyłką)

---------- Dopisano o 08:53 ---------- Poprzedni post napisano o 08:51 ----------

ana znajdź to co wy macie na necie i wklej fotki , proszę
widzę że ciebie też więziło tapety bardzo lubię ale drogo wychodzą.

---------- Dopisano o 08:54 ---------- Poprzedni post napisano o 08:53 ----------

też zaczynają mnie kusić takie kolorki
Ania ja już wczoraj szukałam,ale w 100% tego co mam na ścianach nie znalazłam.Mam mniej-więcej coś takiego
http://www.technocolor.com.pl/pliki/.../313869683.jpg

grubość coś między tym stucco a sand,tylko nie wiem jak ceny wyglądają obecnie,ale te kilka lat wcześniej cenowo wychodziło to 500 zł za jedno wiadro,a my u siebie zużyliśmy ich 9,mój tż przywiózł to ze Szwecji i był oburzony tym,że takie dobro mi zwozi,a ja nosem kręcę(bo na początku kazałam mu iść z tym w diabły) no i to trzeba umieć nakładać,bo można niezłe kuku na ścianach zrobić

to co pokazałaś w linku to też się zastanawiam czy tego w korytarzu nie walnąć,ale tż mówi,że to wieśniacze jest mnie się tam podoba

"Kiedy decydujesz się na dziecko,zgadasz się,że od tej chwili Twoje serce będzie przebywało poza Twoim ciałem"Katharine Hadley

Edytowane przez anakazar
Czas edycji: 2013-02-05 o 09:16
Stary 2013-02-05, 09:24   #3614
sara 85
Zakorzenienie

Cytat:
widziałam, bardzo ładna jest

Cytat:
pisałam Wam kiedyś, że mi lekarz nie powzolił brać tabletek anty bo mam silne bóle głowy. U nas raz na jakiś czas słychać że kobieta zmarła, bo zrobił jej się zakrzep, a najczęsciej to jest od tabletek.

Ja już nigdy nie będe mogła brać tabletek anty, chyba że na własną odpowiedzialność.

Ania weź mi nawet nie mów ile leki kosztują. W styczniu pond 300 zł wydałam na Zosie.

Ja już się rozliczyłam, rano byłam złożyć pit, nawet kolejki nie było

Franio 24.07.2014 r.
sara 85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-05, 09:30   #3615
anakazar
Zakorzenienie

mi się też u Dusiaczka strasznie podoba,tym bardziej,że teraz najbardziej podobają mi się białe meble

Stary 2013-02-05, 09:57   #3616
Baobabek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sara 85 Pokaż wiadomość
widziałam, bardzo ładna jest

pisałam Wam kiedyś, że mi lekarz nie powzolił brać tabletek anty bo mam silne bóle głowy. U nas raz na jakiś czas słychać że kobieta zmarła, bo zrobił jej się zakrzep, a najczęsciej to jest od tabletek.

Ja już nigdy nie będe mogła brać tabletek anty, chyba że na własną odpowiedzialność.

Ania weź mi nawet nie mów ile leki kosztują. W styczniu pond 300 zł wydałam na Zosie.

Ja już się rozliczyłam, rano byłam złożyć pit, nawet kolejki nie było
to ja mam podobnie... mimo, ze przed ślubem brałam jasmin, po którym pięknie chudłam, bolała mnie głowa ale nie jakoś specjalnie, bo mnie wogóle często boli i teraz u mojej gin jak chciałam tabletki to mi powiedziała, ze tabletki nie dla mnie bo: mam migrenowe bóle głowy, ryzyko cukrzycy po ojcu i wysoki cholesterol, jeszcze coś tam jej sie nie podobało i powiedziała, ze może na moją odpowiedzialność mi tylko zapisać, więc nie wzięłam....
Mój tż wczoraj pita dostał, ja jeszcze nie mamza to od dzisiaj są wnioski do przedszkola już, ale moja dupna siostra mi nie wzięła, może mama podskoczy w wolnej chwili z pracy i mi przyniesie (tak sie łudzę...matko ją o coś poprosić to)

Stary 2013-02-05, 09:59   #3617
izazula
Zakorzenienie

GG do izazula

Witajcie

Mam dość takiej byle jakiej zimy. Znowu całą noc padał deszcz a na dworze breja mimo że chodniki mamy

Ania zdrówka dla Oli
Ja już nawet nie chcę mówić o cenach leków. Mi lekarz zanim wystawił receptę pytał co mam i takim sposobem dostałam tylko na antybiotyk, który i tak tani nie był. Niby nie mam zapasów lekowych ale zawsze coś jest.

Teraz już wiesz że się dzieci nie pyta co chcą.
Synek Tża jeszcze niedawno pisał listy do Mikołaja i nawet dobrze zarabiająca rodzina musiałaby kredyt brać na te cuda

Tż za kawalera był w Chorwacji na początku września i przeklina strasznie te wakacje bo zimno przyszło 2 tygodnie wcześniej niż zwykle i całe grupy turystów zamiast pluskać się w wodzie to marzły i mokły.

Asia znajomi w ubiegłym roku jechali do Chorwacji w ciemno, tzn. spakowali bagaże, zapakowali dzieciaki do samochodu i pojechali do wcześniej wybranej na mapie miejscowości i na miejscu kwatery znaleźli. Wrócili bardzo zadowoleni.

Cytat:
Czytałam w ubiegłym tygodniu. Nigdy ich nie brałam.

Cytat:
w grudniu była promo w biedronce 1200 za 46 zeta to kupiłam wszystkie czwórki jakie mieli,już mi się ten zapas kończy i muszę coś kupić
W mojej biedronie nie było nic
Stary 2013-02-05, 10:06   #3618
anakazar
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez izazula Pokaż wiadomość
W mojej biedronie nie było nic
w swojej jeszcze w zeszłym tygodniu widziałam kilka dwójek po tej cenie

a u mnie dalej leje co za zima?teraz to naprawdę nie ma co liczyć na normalne lato,zimę,bo cuda się dzieją

ja jestem ciekawa co z moich zielonych dzieci wyrośnie po takiej popieprzonej zimie

Stary 2013-02-05, 10:10   #3619
tylkooliwka
Wtajemniczenie

GG do tylkooliwka

nie zdążyłam wszystkiego przeczytac ale:
też mi ostatnio kopara opadła jak poszłam bo bebilon dla mojej bratanicy,pogięlo ich na prawdę!

ja Danielkowi odkąd skończył 2 latka daję normalne mleko krowie,pije rano zawse ciepłe mleczko lub kakao i jest ok

Cytat:
Napisane przez megi-megi Pokaż wiadomość
A ile można o żarciu
Dobra - ja kocham jeść - co widać po mnie +13,5 kg mam
chyba w uszach

Cytat:
Evi,moja mała dalej piję bebilon-widziałyście jak gnojki cenę podnieśli?
masakra

Cytat:
Evi dzięki potem zlukam jak czubki poloze.

Mały prychola bierze , ja z młodym odrabiam lekcje , wchodzę a tam cała łazienka w kawie , peeling sobie robił

Cytat:
widziałam,Dusiaczek nieźle do przodu gna,fajnie im chatka wyszła

Asiulek jak dacie radę to organizujcie sobie tą Chorwację albo Bułgarię u nas jak zawsze więcej pada niż świeci słońce

Edytowane przez tylkooliwka
Czas edycji: 2013-02-05 o 10:13
tylkooliwka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-05, 10:11   #3620
izazula
Zakorzenienie

GG do izazula

Cytat:
Napisane przez Baobabek Pokaż wiadomość
to ja mam podobnie... mimo, ze przed ślubem brałam jasmin, po którym pięknie chudłam, bolała mnie głowa ale nie jakoś specjalnie, bo mnie wogóle często boli i teraz u mojej gin jak chciałam tabletki to mi powiedziała, ze tabletki nie dla mnie bo: mam migrenowe bóle głowy, ryzyko cukrzycy po ojcu i wysoki cholesterol, jeszcze coś tam jej sie nie podobało i powiedziała, ze może na moją odpowiedzialność mi tylko zapisać, więc nie wzięłam....
Mój tż wczoraj pita dostał, ja jeszcze nie mamza to od dzisiaj są wnioski do przedszkola już, ale moja dupna siostra mi nie wzięła, może mama podskoczy w wolnej chwili z pracy i mi przyniesie (tak sie łudzę...matko ją o coś poprosić to)
U Was nie ma elektronicznej rejestracji ? U nas i tak trzeba się najpierw do systemu wpisać później formularz wydrukować i osobiście zanieść do przedszkola (li). Zwykle pierwsze 2 tygodnie kwietnia
Stary 2013-02-05, 10:14   #3621
mloda1989
Zakorzenienie

aneczka powiem ci ze naszego nigdy w ten sposob nie sprawdzalm zaraz zobacze gdzies za szafka - my mamy inaczj to robione nic te sklepach - bo tak taniej wyszlo

Edytowane przez mloda1989
Czas edycji: 2013-02-05 o 10:27
mloda1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-05, 10:26   #3622
Baobabek
Zakorzenienie

Cytat:
U Was nie ma elektronicznej rejestracji ? U nas i tak trzeba się najpierw do systemu wpisać później formularz wydrukować i osobiście zanieść do przedszkola (li). Zwykle pierwsze 2 tygodnie kwietnia
coś Ty

Stary 2013-02-05, 10:36   #3623
evitka21
Zakorzenienie

Cytat:
Ja nie gotuję ale Asi nie chce się gotować więc piszę że szybko się gotuje.
Gotuję tylko mleko krowie, takie dostane od teściowej.
jednak dalej nie kumam-Asia, czy ty wygotowujesz mleko ze sklepu
Bo przecież nie masz chyba dostępu do takiego prosto od krowy?
Cytat:
Czyli chce taki jak wasz , tylko musze znaleźć w dobrej cenie , jak cos wybiorą to pokaże , bo widzę ze modele rożne , nie widzę u mnie tych co Evi dodała . Nie chce przeplacic i znowu cos badziewiastego kupic .
Widzę ze ta końcówkę do mielenia można dokupić ale wole ze u była juz w zestawie . Cena no super np 799 f , ale są tańsze na szczęście . Hehe
a może by ci było lepiej w polsce wysyłkowo kupić jak i tak tu będziesz jak takie różnice?
choć w sumie, to by lipa z gwarancją była wtedy....
kitchen aidy boskie są, ale cena
Cytat:
Napisane przez lindsley Pokaż wiadomość
Co pomoże na popękane, bolące kąciki ust? Chyba nigdy tak (mocno) nie miałam Chyba za dużo się drę
maść z wit.A
Cytat:
Napisane przez Baobabek Pokaż wiadomość
jak bardzo na zaś??hmmm kupuję do 3 lat póki co i siostra tez mi coś tam daje po małej, ja kocham kiecuszki, więc bierz maila z klubu i zapodaj zdjęcia pewnie coś wybiorę, jak nie masz mniejszych to może być od 86 w zwyż. Taką tiulową na 18mcy też byłabym zainteresowana co do lumpków, to w zasadzie letnie ciuszki/wiosenne typu bluzeczki/tuniczki, jakieś krótkie spodenki/ogordniczki....mała weszła teraz w rozm. 74 i klops, bo na lato mam nakupione włąśnie na ten rozmiar...część ma rozmiar 74/80 - te mże będą dobre, ale bluzki na 74 to wątpię...dobrze, ze metek nie obrywałam to pchnę na allegro bliżej lata
to wyślę tobie i nataszce co mam i obadasz czy coś ci sie spodoba. Dużo mam nowych rzeczy, bo dostałam kiecek w takiej ilości, że młoda nie zdążyła przenosić
Cytat:
słyszałam jakiś czas temu, ale mnie to nie porwało-podali że umarły 4 kobiety w ciągu ponad 20 lat. A wiadomo, że ludzie mają różne choroby, uwarunkowania.....
---
a nie wiem czy wiecie, ale od wczoraj są w biedrze fajne puzzle 2x50szt. za 9,99zł

evitka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-05, 10:38   #3624
Baobabek
Zakorzenienie

Cytat:
jednak dalej nie kumam-Asia, czy ty wygotowujesz mleko ze sklepu
Bo przecież nie masz chyba dostępu do takiego prosto od krowy?

a może by ci było lepiej w polsce wysyłkowo kupić jak i tak tu będziesz jak takie różnice?
choć w sumie, to by lipa z gwarancją była wtedy....
kitchen aidy boskie są, ale cena

maść z wit.A

to wyślę tobie i nataszce co mam i obadasz czy coś ci sie spodoba. Dużo mam nowych rzeczy, bo dostałam kiecek w takiej ilości, że młoda nie zdążyła przenosić

słyszałam jakiś czas temu, ale mnie to nie porwało-podali że umarły 4 kobiety w ciągu ponad 20 lat. A wiadomo, że ludzie mają różne choroby, uwarunkowania.....
---
a nie wiem czy wiecie, ale od wczoraj są w biedrze fajne puzzle 2x50szt. za 9,99zł
ok ok, będę czekać na maila

Stary 2013-02-05, 10:38   #3625
anakazar
Zakorzenienie

Cytat:
oo!nie wiem,idę szukać

widzę-fajne,jak poczekają na mnie do jutra do kupię.

Edytowane przez anakazar
Czas edycji: 2013-02-05 o 10:40
Stary 2013-02-05, 10:39   #3626
lindsley
Zakorzenienie

Cytat:
Lind brakuje Ci witaminy B ,kup sobie są takie chyba komplet witamin z grupy B się to nazywa ,a teraz to smaruj czymś ,może tą maścią co się sutki smarwało popękane.
Dobrze wiedzieć... Dzięki

Cytat:
Ja już nawet nie chcę mówić o cenach leków. Mi lekarz zanim wystawił receptę pytał co mam i takim sposobem dostałam tylko na antybiotyk, który i tak tani nie był. Niby nie mam zapasów lekowych ale zawsze coś jest.
Ja mam listę leków, z datami ważności i mniej więcej na co stosować, jak coś nowego kupię to dopisuję jak coś zuzyję to skreślam... Z taką listą idę do lekarza.

Nataszka, Asiulek a w tym Waszym tanim lumpku coś ze strażakiem samem się by znalazło? Bo Michaś choruje na cokolwiek byle z Samem. Nosi teraz 92-98r...

Michaś
lindsley jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-05, 10:46   #3627
izazula
Zakorzenienie

GG do izazula

Lind cały czas pamiętam o tej Twojej liście leków i ciągle się zbieram żeby zrobić swoją. To jest bardzo pożyteczna sprawa. Teraz to tylko co jakiś czas przeglądam i szykuję do wywalenia przeterminowane. Nie wiem jak to się dzieje ale ciągle można je spotkać w mojej szufladzie. Już coraz rzadziej kupuję na zapas.
Stary 2013-02-05, 11:11   #3628
monka23
Zakorzenienie

Libraa słyszałam o tych tapsach.

Evitzn znajdę tanszy , nawet takie poniżej 100 f , tak jak za moj dałam, z korego nie jestem zadowolona,wkurza mnie. Te z miksami juz od dawna mi sie podobają , więc na spokojnie sobie zaoszczędze i kupię , bo ceny są powalone .

Kurde nic mi sie niechce

Mojemu młodemu wypadł wczoraj ząb, miała przyjść wróżka zebuszka , kowa zapomniałam , przyszedł taki zawiedziony z żebym w ręce . Poszedł na dół i przed wyjściem do szkoły kapalam mu jeszcze raz sprawdzić ufffff najszczęscie wróżka przyszła .
Stary 2013-02-05, 11:31   #3629
Baobabek
Zakorzenienie

evitka - odpisałam na @

Stary 2013-02-05, 11:39   #3630
mrowak
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pl_madzia Pokaż wiadomość
Pewnie że są http://allegro.pl/parawan-nawannowy-...971391794.html
Ale chyba z tego co widziałam to można i taki co ja będę miała bo one montowane do ściany i możesz sobie go ustawić tak jak potrzebujesz a w praktikerze za 199 złhttp://allegro.pl/parawan-nawannowy-...986701213.html
fajny jak się to montuje, wie ktoś?tzn.czy potrzebny fachowiec czy we własnym zakresie się da to zrobić?
mrowak jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości