Styczniowo-lutowe Mamusie cz.X Kolejna część rozpakowywania :) - Strona 15 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-02-05, 06:31   #421
neti1
Zakorzenienie

GG do neti1
Dot.: Styczniowo-lutowe Mamusie cz.X Kolejna część rozpakowywania :)

Wszystkie z Was śpią??? no nie* co tu robić??? Ale jestem niesamowicie zadowolona...dziś poza oczywiście dwukrotną wizytą w toalecie- jak usnęłam po 23 tak spałam...łohoho... aż w szoku jestem* żadnego kręcenia, jęczenia - jakaż miła noc..

"Jeśli zastanowisz się nad tym, aby przerwać dążenie do celu, przypomnij sobie, dlaczego zaczęłaś do niego dążyć."
neti1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-05, 06:42   #422
nancykenator
Zakorzenienie

cześć

Cytat:
Napisane przez iffonka7 Pokaż wiadomość
Ponieważ w sobotę o 13 mam egzamin a poza tym w sobotę TŻ wraca.
to trzymam kciuki, żeby wyszedł w niedzielę albo kiedy tam mu bardziej spasuje ale po sobocie
Cytat:
Napisane przez ewadylewska Pokaż wiadomość
No i wypadla mi wieksza czesc tego czopa, chyba, znowu jakas galareta, w kolorze zoltym...ciekawe, ciekawe...
to u Ciebie już niedługo a u mnie nic się nie dzieje to u mnie to chyba nie był czop
Cytat:
Napisane przez Wisienka_0809 Pokaż wiadomość

Nigdy więcej mm! Pola po wczorajszym wymiotowaniu ma tak podrażnione gardełko i nie wiem co jeszcze, że teraz po każdym karmieniu ulewa, i to sporo, jak nigdy wcześniej. A jak w nocy próbowałam jej dać trochę bebiko, bo już głodna była bardzo, to nawet nie przełknęła do końca, i od razu zwracała.
biedactwo...
Cytat:
Napisane przez nafiyqa Pokaż wiadomość
Wisienko, ja juz sie gubie w tych poradach po prostu I jestem coraz bardziej przerazona tym co mnie czeka PO tym jak dzidzia opusci brzuch.
ja też już tego nie ogarniam i teraz to już nie wiem jak to zrobić, żeby dzidzia usypiała sobie u siebie w łóżeczku...
Cytat:
Napisane przez neti1 Pokaż wiadomość
Wszystkie z Was śpią??? no nie* co tu robić??? Ale jestem niesamowicie zadowolona...dziś poza oczywiście dwukrotną wizytą w toalecie- jak usnęłam po 23 tak spałam...łohoho... aż w szoku jestem* żadnego kręcenia, jęczenia - jakaż miła noc..
a ja nie śpię u mnie dziś też tylko 2 nocne wizyty w toalecie i spałam sobie aż miło jedynie co to jak się budziłam to pobolewał mnie brzusio tak okresowo
nancykenator jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-05, 06:45   #423
neti1
Zakorzenienie

GG do neti1

Ja to własnie nie wiem...mam tydzień do terminu..a nigdy ani razu jeszcze ani nawet kłucia nie miałam- żadnego bólu- żadnego przepowiadającego. Nie żeby mnie to martwiło- może i powinnam się cieszyć bo jak się zacznie i przypomne sobie te słowa to ich wtedy pożałuje

"Jeśli zastanowisz się nad tym, aby przerwać dążenie do celu, przypomnij sobie, dlaczego zaczęłaś do niego dążyć."
Stary 2013-02-05, 06:49   #424
badziabadzia
Zakorzenienie

Dziewczynki postaram sie napisac opis porodu

A bylo to tak 31.01 stawilam sie w szpitalu, zrobili ktg, usg, zbadali ginekologicznie, stwierdzili mare rozwarcie na jeden palec i zapadla decyzja, ze nastepnego dnia bede miec zalozony cewnik foleya (czy jakos tak). W zasadzie to nie spodziewalam sie rewelaci ale mialam nadzieje, ze uslysze ze sa jakies symptomy zblizajacego sie porodu
Wieczorem, kolo 22 zaczelo mnie przykurczac, bardzo delikatnie ale w miare regularnie (co 10 min).. nie chcialam robic sobie nadzieji wiec poszlam spac nikomu nic nie mowiac kolo 2 obudzily mnie juz takie dosc mocne skurcze co 8 min, i od tej pory juz w zasadzie nie spalam.. powoli robily sieco raz silniejsze i czestsze i juz wiedzialam, ze to to, bo przepowiadacze przy nich wymiekaly poczekalam na polozna, ktora przed 6 przyszla zmierzyc cisnienie i ppwiedzialam jej za mam skurcze co 4 min ta zadzwonila szybko po lekarke no i okazalo sie ze rozwarcie mam juz na 4 cm i ze sie zaczelo zapytala mnie czy chce od razu isc na porodowke, ale wolalam jeszcze zostac napatologii. Wzielam sobie prysznic, zalozylam koszule (bo wczesniej bylam w pizamce) pospacerowalam, kolo 7 zadzwonilam do tz, ze sie zaczelo, ale kazalam mu sie nie spieszyc i przyjechac kolo 9 (byl juz o 8 ).. no i jak tak spacerowalam, to mi sie skurcze nasilily i usiadlam na fotelu przy dyuzrce, polozne stwierdzily, ze lepiej juz isc na porodowke i o 7.30 zajelam swoja sale
Reszte porodu pamietam jakby trwala 5 min wieksza jego czesc spedzilam na pilce, najgorze bylo jak podpinali ktg.. w ogole mnie wykrecalo z bolu a na ktg pokazywaly sie jakies mare surcze rozwarcie doszlo mi do 6 cm, wtedy przebili pecherz plodowy (nic nie czulam) rozwarcie momentalnie skoczylo do 9 i sie zatrzymalo wiec dostalam oksy i wtedy szybko poszlo dalej i zaczelo sie parcie . Co za ulga po tych skurczach parlam dlugo, ponad godzine ale warto bylo . Pierwsze co powiedzialam jak malutkamwyskoczyla z brzucha, to ze za 9 miesiecy wracam
Oczywko wszyscy plakali ja poprosilam tylko lekarzazeby mnie ladadnie pozszywal nacinania i szycia w ogole nie czulam . Po 2 gdzinach z malutka wstalam i poszlam na poloznictwo.. i od tej pory jestesmy juz tylko razem z Zosia

To by bylo na tyle chyba
Stary 2013-02-05, 06:57   #425
nancykenator
Zakorzenienie

Cytat:
Ja to własnie nie wiem...mam tydzień do terminu..a nigdy ani razu jeszcze ani nawet kłucia nie miałam- żadnego bólu- żadnego przepowiadającego. Nie żeby mnie to martwiło- może i powinnam się cieszyć bo jak się zacznie i przypomne sobie te słowa to ich wtedy pożałuje
mnie boli tak tylko czasem okresowo, skurczy miałam wczoraj aż 3 choć nie do końca jestem pewna czy to właściwie było TO. U mnie jeszcze 3 tygodnie więc lepiej żeby jeszcze nie chciał wyjść
Cytat:
Napisane przez badziabadzia Pokaż wiadomość
Dziewczynki postaram sie napisac opis porodu

A bylo to tak 31.01 stawilam sie w szpitalu, zrobili ktg, usg, zbadali ginekologicznie, stwierdzili mare rozwarcie na jeden palec i zapadla decyzja, ze nastepnego dnia bede miec zalozony cewnik foleya (czy jakos tak). W zasadzie to nie spodziewalam sie rewelaci ale mialam nadzieje, ze uslysze ze sa jakies symptomy zblizajacego sie porodu
Wieczorem, kolo 22 zaczelo mnie przykurczac, bardzo delikatnie ale w miare regularnie (co 10 min).. nie chcialam robic sobie nadzieji wiec poszlam spac nikomu nic nie mowiac kolo 2 obudzily mnie juz takie dosc mocne skurcze co 8 min, i od tej pory juz w zasadzie nie spalam.. powoli robily sieco raz silniejsze i czestsze i juz wiedzialam, ze to to, bo przepowiadacze przy nich wymiekaly poczekalam na polozna, ktora przed 6 przyszla zmierzyc cisnienie i ppwiedzialam jej za mam skurcze co 4 min ta zadzwonila szybko po lekarke no i okazalo sie ze rozwarcie mam juz na 4 cm i ze sie zaczelo zapytala mnie czy chce od razu isc na porodowke, ale wolalam jeszcze zostac napatologii. Wzielam sobie prysznic, zalozylam koszule (bo wczesniej bylam w pizamce) pospacerowalam, kolo 7 zadzwonilam do tz, ze sie zaczelo, ale kazalam mu sie nie spieszyc i przyjechac kolo 9 (byl juz o 8 ).. no i jak tak spacerowalam, to mi sie skurcze nasilily i usiadlam na fotelu przy dyuzrce, polozne stwierdzily, ze lepiej juz isc na porodowke i o 7.30 zajelam swoja sale
Reszte porodu pamietam jakby trwala 5 min wieksza jego czesc spedzilam na pilce, najgorze bylo jak podpinali ktg.. w ogole mnie wykrecalo z bolu a na ktg pokazywaly sie jakies mare surcze rozwarcie doszlo mi do 6 cm, wtedy przebili pecherz plodowy (nic nie czulam) rozwarcie momentalnie skoczylo do 9 i sie zatrzymalo wiec dostalam oksy i wtedy szybko poszlo dalej i zaczelo sie parcie . Co za ulga po tych skurczach parlam dlugo, ponad godzine ale warto bylo . Pierwsze co powiedzialam jak malutkamwyskoczyla z brzucha, to ze za 9 miesiecy wracam
Oczywko wszyscy plakali ja poprosilam tylko lekarzazeby mnie ladadnie pozszywal nacinania i szycia w ogole nie czulam . Po 2 gdzinach z malutka wstalam i poszlam na poloznictwo.. i od tej pory jestesmy juz tylko razem z Zosia

To by bylo na tyle chyba
fajny opis, w sumie dość szybko się uwinęłaś
Stary 2013-02-05, 07:18   #426
neti1
Zakorzenienie

GG do neti1

Badzia.... niby się namęczyłaś...ale jakos lekko to opowiedziałaś..czyli może tak źle nie było- ja to wciąż myśle jak ja ten ból wytrzymam - jak się tam nie spierdzieć -albo jeszcze gorzej . Każdy mówi - nie myśl o tym to normalne- ale co ja poradzę że właśnie o tym wciąż myślę...
no ale gratuluję Zosieńki

---------- Dopisano o 08:18 ---------- Poprzedni post napisano o 08:05 ----------

pouciekałyście to idę coś zjeśc i pranie wstawic- bo mi coś wykipiało z kosza w łazience

Stary 2013-02-05, 07:30   #427
BlackSanctum
Zakorzenienie

Badzia, to faktycznie optymistycznie to u Ciebie wyglądało.

Męczę się ze skurczami od wczorajszego wieczora, ale się nie nasilają i są rzadkie... Tak więc za godzinkę jadę na miasto, na te zakupy, na wszelki wypadek pakujemy torbę szpitalną do samochodu, może się rozkręci i wtedy w 5 minut będziemy w szpitalu, w razie czego.
BlackSanctum jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-02-05, 07:47   #428
ewadylewska
Zadomowienie

No to Black, trzymamy kciuki!
Ja przespalam noc, tzn.niby bez zadnych boli itd., ale na siku wstawalam co godzine!! Masakra!!!
Stary 2013-02-05, 07:55   #429
nancykenator
Zakorzenienie

Cytat:
Badzia.... niby się namęczyłaś...ale jakos lekko to opowiedziałaś..czyli może tak źle nie było- ja to wciąż myśle jak ja ten ból wytrzymam - jak się tam nie spierdzieć -albo jeszcze gorzej . Każdy mówi - nie myśl o tym to normalne- ale co ja poradzę że właśnie o tym wciąż myślę...

---------- Dopisano o 08:18 ---------- Poprzedni post napisano o 08:05 ----------

pouciekałyście to idę coś zjeśc i pranie wstawic- bo mi coś wykipiało z kosza w łazience
ja też się boję bączków, najbardziej, że mi się wypsnie wprost na położną albo lekarza :/
a ja mam dziś ambitny plan spakowania torby do szpitala
Stary 2013-02-05, 08:11   #430
Aga8484
Zakorzenienie

GG do Aga8484

Cytat:
Napisane przez bokeh Pokaż wiadomość
Dodam ze chyba jak silver tez mam baby blues.... Ogolnie ciezko jest w ciazy w ogle nie plakalam teraz non stop, poczucie ze se nie poradze ze tz mnie nie kocha.....
Poradzisz sobie i Tż Cię kocha.
Też przez to przechodziłam.
Aga8484 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-05, 08:12   #431
BlackSanctum
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nancykenator Pokaż wiadomość
ja też się boję bączków, najbardziej, że mi się wypsnie wprost na położną albo lekarza :/
a ja mam dziś ambitny plan spakowania torby do szpitala
Eeee tam, przejmujesz się... Oni pewnie przyzwyczajeni są do takich sytuacji.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-02-05, 08:19   #432
Aga8484
Zakorzenienie

GG do Aga8484

Cytat:
Napisane przez misia1505 Pokaż wiadomość
Która z was pije herbatkę koperkowa?
Jaką?
Ja pije. Mam z hippa taką rozpuszczalną.
2 łyżeczki na szklankę. 1 szkl dziennie

---------- Dopisano o 09:19 ---------- Poprzedni post napisano o 09:16 ----------

Cytat:
Napisane przez Lenova Pokaż wiadomość
Mam jeszcze pytanie odnosnie pologu, dlugo krwawilyscie ? Bo ja juz jestem prawie tydzien po i ciągle uzywam tych podkladow z belli grubych bo mi leci i na brzuchu mam worek jak w 5 miesiacu ciązy !To jest juz pewnie sadło i w zyciu tego nie zgubie ((
Powiedzcie że ten flak zginie !!!

Ja tydzień po porodzie już używałam podpasek zwykłych, ale koleżanka mówiła, że z tymi podkładami chodziła 3 tygodnie, a krwawiła przez 6 tygodni.

Brzuch zniknie na pewno
Stary 2013-02-05, 08:21   #433
nancykenator
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez BlackSanctum Pokaż wiadomość
miejmy nadzieję
Stary 2013-02-05, 08:25   #434
BlackSanctum
Zakorzenienie

Cytat:
miejmy nadzieję
Siostra mi mówiła, że jej na pewno coś tam się wydostawało podczas porodu, ale w tym momencie było jej to w 100% obojętne, od razu to sprzątali (pod łóżkiem porodowym jest taki kosz z workiem, coś jak kosz na śmieci) i nikt nie zwracał na to uwagi, ogólnie rzecz biorąc. Ciśnienie podczas parcia jest tak wysokie, że trzeba nawet oczy zamknąć, bo mogą naczynia pękać i głowę przyciskać do klatki piersiowej, bo może "wyskoczyć" tarczyca, także nie ma co się dziwić, że i z tyłka czasem coś wyjdzie.
Stary 2013-02-05, 08:30   #435
Aga8484
Zakorzenienie

GG do Aga8484

Cytat:
Napisane przez bokeh Pokaż wiadomość
Widze ze duzo z nas ma problem z tym ze jak sie dzidzie odklada do lozeczka nie chce spac u mnie to samo, karmie ona zasypia odkladam do lozeczka i placz.... Eh a nie moge jej nosic cale dnie, a jak np karmie na lezaco to potem musze przy niej lezec....skubana wyczuwa ze wwstaje z lozka.

Musze zamowic chuste

Dobranoc trzymam kiuki za jakies rozpakowanie dzisiejszej nocy !
Ja tak mam, W nocy karmię na leżąco, zasypia, czekam chwilę, ja do łóżeczka, oczy otwarte, ale nie biorę do łóżka. Wsadzam smoka, siedzę przy łóżeczku, głaszczę po główce, nic nie mówię i Mała zasypia. Najdłużej to trwało godzinę
Stary 2013-02-05, 08:35   #436
nafiyqa
Zakorzenienie

Cytat:
Ja co prawda mam do TP jeszcze 12 dni, ale tak samo jak Ty - zadnych skurczy, klucia, bolu, po prostu NIC
Nie to, zebym sie martwila...

Cytat:
Jeeej, ja tez sie tego boje
I wkurza mnie juz gadka: "to normalne, polozne niejedno widzialy", wiem, ze widzialy, ale JA sie cykam

Gdyby nie budzik, to za cholere nie wstalabym o tej porze
Ale czas szykowac sie, bo niedlugo wizyta u gina. Mam nadzieje, ze zrobi mi usg i dowiem sie ile moj slonik wazy

nafiyqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-05, 08:38   #437
badziabadzia
Zakorzenienie

Black, trzymam kciuki, zeby sie rozkrecilo na maksa
Stary 2013-02-05, 08:42   #438
sylwietta1988
Zakorzenienie

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;39043384]Sylwietta, jeśli tak mało spał w dzień to zwyczajnie - płacze, bo nie potrafi zasnąć ze zmęczenia. Postaraj się znaleźć jakiś sposób na usypianie U nas tak 2 ostatnie dni - Dorotka miała dłuuugie przerwy w niespaniu, po 3h - a to ogrom czasu dla maluszka takiego. No i wieczorem płakusianie, bo zmęczona przeogromnie tak, że nie jest w stanie usnąć. Wzięłam na ręce na siedząco, tak jakbym kołysać chciała, dałam smoczek, poszuszałam trochę (szszszszsz... - dzieci to lubią) i oczy zaczęły się zamykać. Odłożyłam, poszuszałam jeszcze, usnęła. Umiejętność zasypiania to dla dziecka trudna sztuka.[/QUOTE]
nieoceniona jestes chyba tak było, bo w nocy nawet jadl na spiąco i etraz tez spi..... w szoku jestem znowu, moje dziecko nie przestaje mnie zadziwiac

Cytat:
korzystaj póki mozesz \

my dzis o 17 mamy bioderka, pisze jak tylko teraz moge bo nie wiem co przyniesie dzien

i mam jeszcze pytanie odnosnie karmienia- zawsze miałam mega twarde piersi przed karmieniem, teraz takie miekkawe nawet jak mały długo nie jadł w nocy.... czy to mozliwe ze zanika mi pokarm i konczy sie moja kariera matki karmiącej???
sylwietta1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-05, 08:47   #439
fewcia
Zakorzenienie

GG do fewcia

Cytat:
ja na początku ciąży miałam straszne doły, np. siedziałam i nagle w ryk, małżon się mnie pyta co mi jest a ja mówię, że nie wiem.
Potem to płakałam głównie jak się z nim pokłóciłam a teraz jak słucham o tym wszystkim co będzie po (wcześniej jakoś nie myślałam, że ciąża się skończy i będzie dzidzio, wiem to głupie ale nie docierało to do mnie) to też jakoś tak mi smutno i chce mi się płakać
Też tak mam... A jak sobie nie poradzę PO?(

Cytat:
Hmm Babyactive, model Ballerina
My też planujemy Babyactive, ale model Elipso. Mieszkamy na 4 piętrze bez windy więc priorytetem miała być waga.

Cytat:
Ja też dzisiaj poszalałam - zasnęłam o 22,dwa razy wizyta w toalecie i spałam do 8. Co za rarytas

Cytat:
Męczę się ze skurczami od wczorajszego wieczora, ale się nie nasilają i są rzadkie... Tak więc za godzinkę jadę na miasto, na te zakupy, na wszelki wypadek pakujemy torbę szpitalną do samochodu, może się rozkręci i wtedy w 5 minut będziemy w szpitalu, w razie czego.
Może w końcu Oliwia postanowi poznać swoich rodziców Trzymam kciuki

Myślałam, że pod koniec ciąży nie ma już zachcianek. A tu wczoraj, nie wiem skąd mi się to wzięło, naszła mnie straszna ochota na szampana dla dzieci i kompot truskawkowy Z kompotem nie miałam problemu, wyjęłam zamrożone truskawki i jest Ale szampan.... hmmm... No i mężuś leciał o 20. kupować szampana ciężarówce Zachowałam się jak nieodpowiedzialna mama i wypiłam duuuużą szklankę bąbelków z lodem
Biedna dzidzia w brzuszku...
fewcia jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-02-05, 08:53   #440
nafiyqa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez fewcia Pokaż wiadomość
My też planujemy Babyactive, ale model Elipso. Mieszkamy na 4 piętrze bez windy więc priorytetem miała być waga.
Tez fajny
O, kurcze, i bedziesz go nosic na 4 pietro? Nie macie np jakiejs wozkarni w piwnicy?
Ja tu przezywam, ze musze go przez 6 schodkow przeniesc

nafiyqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-05, 08:54   #441
nancykenator
Zakorzenienie

Cytat:
Siostra mi mówiła, że jej na pewno coś tam się wydostawało podczas porodu, ale w tym momencie było jej to w 100% obojętne, od razu to sprzątali (pod łóżkiem porodowym jest taki kosz z workiem, coś jak kosz na śmieci) i nikt nie zwracał na to uwagi, ogólnie rzecz biorąc. Ciśnienie podczas parcia jest tak wysokie, że trzeba nawet oczy zamknąć, bo mogą naczynia pękać i głowę przyciskać do klatki piersiowej, bo może "wyskoczyć" tarczyca, także nie ma co się dziwić, że i z tyłka czasem coś wyjdzie.
niby to wszystko wiem, ale mimo wszystko... chociaż w sumie z tym, że mogę nie zwracać na to uwagi to jak najbardziej, wtedy przecież najważniejsze jest to, żeby Dzidzio wyszło
Cytat:
Też tak mam... A jak sobie nie poradzę PO?(

Myślałam, że pod koniec ciąży nie ma już zachcianek. A tu wczoraj, nie wiem skąd mi się to wzięło, naszła mnie straszna ochota na szampana dla dzieci i kompot truskawkowy Z kompotem nie miałam problemu, wyjęłam zamrożone truskawki i jest Ale szampan.... hmmm... No i mężuś leciał o 20. kupować szampana ciężarówce Zachowałam się jak nieodpowiedzialna mama i wypiłam duuuużą szklankę bąbelków z lodem
Biedna dzidzia w brzuszku...
a ja w ogóle nie doznałam zachcianek ciążowych niby w wakacje miałam zwiększoną chęć na ogórki małosolne ale jak zaczęłam je zwracać to mi się ich odechciało
Stary 2013-02-05, 08:57   #442
neti1
Zakorzenienie

GG do neti1

a z tym kompotem to i ja ma fazę od tygodnia... na szczęście w piwinicy teściowie mają zapasy z lata i w słoiczkach kompoty:
-wiśniowe -malinowe -truskawkowe -jagodowe....podbieram..za lewam... mniammmmmmmm

---------- Dopisano o 09:57 ---------- Poprzedni post napisano o 09:56 ----------

Cytat:
black...udanych zakupów - i pamiętaj idź na kebaba

Stary 2013-02-05, 08:58   #443
pstryczek84
Zakorzenienie

Hej laski.
ja tylko na sekundke.
Cytat:
Napisane przez mikakrolikowa Pokaż wiadomość

Jutro szczepienie zdecydowalismy sie na roto i 5w1 trzymajcie kciuki
My tez zaraz zmykamy na szczepienie. Trzymajcie kciukasy za nasze bejbiatka!

Cytat:
Napisane przez Aga8484 Pokaż wiadomość
Ja pije. Mam z hippa taką rozpuszczalną.
2 łyżeczki na szklankę. 1 szkl dziennie[COLOR="Silver"]
ja pije zwykly koper w szasetkach z herbapolu, zamiast herbaty. wychodza tak ze 3 szklanki dziennie.

pstryczek84 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-02-05, 08:58   #444
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

Cytat:
Luzik, przy Agatce tak miałam

Badzia, Measia - bardzo przyjemne te wasze porody

Cytat:
Badzia, to faktycznie optymistycznie to u Ciebie wyglądało.

Ojjj oby poszło!

Cytat:
Napisane przez ewadylewska Pokaż wiadomość
No to Black, trzymamy kciuki!
Ja przespalam noc, tzn.niby bez zadnych boli itd., ale na siku wstawalam co godzine!! Masakra!!!
No i właśnie dlatego wolę się wysypiać karmiąc

Cytat:
no i widziały gały, co brały, zdawali sobie sprawę z uroków zawodu

----------------------
A ja dzisiaj zabieram się z mężem i Dorką na zakupy, nie mam co na tyłek wsadzić.
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-05, 09:00   #445
fewcia
Zakorzenienie

GG do fewcia

Cytat:
Tez fajny
O, kurcze, i bedziesz go nosic na 4 pietro? Nie macie np jakiejs wozkarni w piwnicy?
Ja tu przezywam, ze musze go przez 6 schodkow przeniesc
Stelaż mi mężo będzie znosił rano jak będzie wychodził do pracy, ale gondolkę i Blankę to już sama Może szybciej schudnę, bo przytyłam już14 kg

Cytat:
a ja w ogóle nie doznałam zachcianek ciążowych niby w wakacje miałam zwiększoną chęć na ogórki małosolne ale jak zaczęłam je zwracać to mi się ich odechciało
U mnie zastanawianie nad tym czy jestem w ciąży zaczęło się od uczucia wstrętu do ogórków małosolnych, które wcześniej uwielbiałam
fewcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-05, 09:00   #446
meduzza
Zadomowienie

Kurcze Dziewczyny moja mała Księżna chyba wymyśliła sobie dzisiaj wyjście, albo to lekarka coś aktywowała w czasie gmerania przy szyjce
Od 2 mam skurcze tak co 5 minut, wiem, że to te bo w życiu czegoś takiego nie czułam ból od pleców i rozchodzenie się kości na dole brrr no i nie ustępują.... do tego chce mi się i jakaś taka zdenerwowana jestem jak przed podróżą jakąś Wyslałam TŻta do pracy i czekam na konkrety...
Ile mogą trwać takie skurcze? Kilka-kilkanaście godzin, prawda? Chcę jak najpóźniej jechać do szpitala
meduzza jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-05, 09:01   #447
nancykenator
Zakorzenienie

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;39048095]
A ja dzisiaj zabieram się z mężem i Dorką na zakupy, nie mam co na tyłek wsadzić.[/QUOTE]
ooo zakupy ja też chcę, ja też
ale teraz to na mój gruby tyłek to pewnie tylko namiot bym znalazła a do tego przymierzając tak bym się zasapała, że bym pewnie urodziła
Stary 2013-02-05, 09:02   #448
neti1
Zakorzenienie

GG do neti1

Szaja tylko na te zakupy coś przyodziej na siebie ...

Edytowane przez neti1
Czas edycji: 2013-02-05 o 09:05
Stary 2013-02-05, 09:04   #449
nancykenator
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez meduzza Pokaż wiadomość
Kurcze Dziewczyny moja mała Księżna chyba wymyśliła sobie dzisiaj wyjście, albo to lekarka coś aktywowała w czasie gmerania przy szyjce
Od 2 mam skurcze tak co 5 minut, wiem, że to te bo w życiu czegoś takiego nie czułam ból od pleców i rozchodzenie się kości na dole brrr no i nie ustępują.... do tego chce mi się i jakaś taka zdenerwowana jestem jak przed podróżą jakąś Wyslałam TŻta do pracy i czekam na konkrety...
Ile mogą trwać takie skurcze? Kilka-kilkanaście godzin, prawda? Chcę jak najpóźniej jechać do szpitala
kurczątko a jak są co 5 minut tyle czasu to się nie powinno jechać do szpitala? A długie masz te skurcze?
Stary 2013-02-05, 09:04   #450
neti1
Zakorzenienie

GG do neti1

Cytat:
Stelaż mi mężo będzie znosił rano jak będzie wychodził do pracy, ale gondolkę i Blankę to już sama Może szybciej schudnę, bo przytyłam już14 kg

U mnie zastanawianie nad tym czy jestem w ciąży zaczęło się od uczucia wstrętu do ogórków małosolnych, które wcześniej uwielbiałam
a ja do 9 miesiaca przytyłam 12 a od tamtej pory przybyło mi 5...aż wstyd się przyznać - jem tak samo i wszystko tak samo a na plusie łącznie 17- tragedia.....

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości