|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#391 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Styczniowo-lutowe Mamusie cz.X Kolejna część rozpakowywania :)
|
![]() ![]() |
![]() |
#392 |
Zakorzenienie
|
My wlasnie chcemy dla przyjaciol, ale po podliczeniu osob wyszlo ok. 20
![]() ![]()
#393 |
Zadomowienie
|
Iffonka ja tak miewam, twardo do granic możliwości.
Bokeh ![]() ![]() Byłam na kontrolnym KTG na IP, bardzo ładnie mnie potraktowali zbadali na samolocie, ph wód, nawet USG zrobili. Ilość wód w porządku, mała 3600, rozwarcie puszcza palec. Jeszcze nie rodzę, więc uczę się na środowy egzamin ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#394 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#395 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Ponieważ w sobotę o 13 mam egzamin a poza tym w sobotę TŻ wraca.
![]() |
#396 |
Zakorzenienie
|
Właśnie zdałam sobie sprawę z tego, że nawet nie będę Wam mogła przesłać mmsem zdjęcia mojej kruszynki, bo mam zablokowany przesył danych w telefonie - mój "smart"fon sam się aktualizował i sprzątał mi kasę z konta w trybie ekspresowym, więc zablokowałam mu jakikolwiek przesył, żeby tego nie robił...
|
![]() ![]() |
![]() |
#397 | ||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;39030119]Nie zawsze. TO jak z dorosłymi, powiedzmy talerz grochówki ci nie szkodzi, ale jakbyś ją jadła codziennie po 2 talerze? ![]() Takie uczulacze lub ciężkie rzeczy jak orzechy - jeśli nic nie jest to jedz, ale w ograniczonej ilości. BTW< polecam ciasteczka zbożowe z biedronki, bonitki - genialne ![]() Dostałam, normalnie 1, ale mi zakład pracy płaci. -------------------- Dziewczyny, BioGaię podajecie regularnie codziennie ![]() Ja daje juz prawie tydzień i widze poprawe z baczkami Cytat:
![]() My tez mamy ciemieniuche na brwi Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Co do karmienia mamy kryzys za soba ciezko bylo ale mleczko wrociło i jest ok i zeby nas juz nieopuszczało bo psycha mi siadała Ale u nas zawsze cos musi byc i mały sie odparzył i płacze przy zmianie pieluszki i wszystko mamy zasikane i opkupkane bo długo go wietrzymy i dziś dwie pralki szły ale od wczoraj załatwił 20 pieluch tetrowych ma spust ![]() Jutro szczepienie zdecydowalismy sie na roto i 5w1 trzymajcie kciuki
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#398 |
Zadomowienie
|
No to niech dzidzia siedzi do soboty w brzuchu a w niedziele tak od święta niech pojawi się na świecie
![]()
#399 | |||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Ja myslalam ze to z przejedzenia bo brzuch ma strasznie wtedy pelniutki no ale teraz sama nie wiem ![]() piekny i jak juz urosl ![]() Cytat:
![]() Cytat:
co do rozmiarow to moj synek niby taki malutki sie urodzil i mial tylko 50 cm a od samego poczatku rozmiar 56 ma za krotkie rekawy dla niego a ciuchy z 62 rekawek maja dobry, oczywiscie wszystko jeszcze wisi na nim no ale wyglada na to ze bedzie dlugo reki ![]() Gratulacje sliczna ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() narazie tylko tyle nadrabiam i lece pod prysznic poki maly spi ![]() ![]()
![]() |
#400 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#401 |
Zakorzenienie
|
Ja dziś przez cały dzień zgłębiałam temat. To, które Ci pokazałam jest już os urodzenia od 3,5 kg. Ma taką wkładkę zabezpieczającą główkę dziecka, dzieki czemu główka jest oparta o naszą klatkę. Potem jak juz dziecko trzyma głowę sztywno to już nie trzeba używać tej wkładki. ja trochę czytałam forum chusty.info i tam czytałam opinie o różnych nosidełkach i padł wybór na to.
Nosidło ergonomiczne firmy Hoppediz wykonane jest z materiału skośno-krzyżowego, a więc takiego samego, którego używa się do produkcji chust. Nosidło ergonomiczne zapewni Twojemu dziecku fizjologiczną pozycję żabki, zarówno przy noszeniu maluszka z przodu jak i na plecach. Bodnolino jest łatwe w noszeniu- pas biodrowy zapinany jest na rzep a pasy naramienne wiążemy węzłem, co pozwala na szybkie dostosowanie się nosidła do noszącego. Nosidło przeznaczone jest do noszenia dzieci od urodzenia do 36 miesiąca życia ( do 15 kg) Bondolino posiada: - osłonkę na główkę, - szerokie wypełniane pasy naramienne - wypełniane wycięcia na nóżki, - szeroki pas biodrowy z zapięciem na rzep na całej długości (do 110 cm w pasie ) (przy obwodzie w pasie powyżej 110 cm można dokupić przedłużenie pasa biodrowego) - rozszerzane siedzisko dla starszych dzieci Nosidło ergonomiczne to szybsza alternatywa chusty, która zapewni Tobie i Twojemu dziecku bezpieczne i wygodne noszenie.Do nosidła dołączona jest ilustrowana instrukcja obsługi nosidła (w języku polskim) oraz plecaczek. Tu jest filmik pokazujący jak zakładać takie nosidełko i jak wygląda takie małe dzieciatko w takim nosidełku. https://www.youtube.com/watch?v=VKOY...e=results_main |
![]() ![]() |
![]() |
#402 |
Zakorzenienie
|
Hmm Babyactive, model Ballerina
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#403 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#404 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() slodki ![]() Cytat:
Cytat:
buhaha no usmialam sie ![]() ![]() ![]()
![]() |
#405 | |
Zakorzenienie
|
![]() super ![]() zaraz lece do klubu poogladac zdjecia Cytat:
![]() ![]() dzis dzownilam do szpitala zarejestrowac malego do ortopedy no i termin mam na 22 marca ![]() ![]() ![]()
![]() |
#406 |
Zadomowienie
|
No i wypadla mi wieksza czesc tego czopa, chyba, znowu jakas galareta, w kolorze zoltym...ciekawe, ciekawe...
![]()
#407 |
Zakorzenienie
|
padam dzisiaj, rece mi omdlewają od ciąglego noszenia Bartula.... pierdółek sie wymęczył dzisiaj- z kupką było w porządku, z jedzeniem tez a tai był niespokojny, ze jak odlozyłam do łóżeczka to zaraz był przerazliwy zalosny placz, było mi go tak bardzo zal,... usnął pół godz temu dopiero... w dzien spał dwa arzy po kwadrans.... masakra.... nawet nie staram sie Was nadrobic szalone kobiety bo jak zobaczylam ilosc stron to szok....
życze powodzenia wszystkim mamusiom niecierplwie oczekujacym rozpakowania ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#408 |
Zakorzenienie
|
Widze ze duzo z nas ma problem z tym ze jak sie dzidzie odklada do lozeczka nie chce spac u mnie to samo, karmie ona zasypia odkladam do lozeczka i placz.... Eh a nie moge jej nosic cale dnie, a jak np karmie na lezaco to potem musze przy niej lezec....skubana wyczuwa ze wwstaje z lozka.
Musze zamowic chuste Dobranoc ![]() ![]()
#409 |
Konto usunięte
|
Sylwietta, jeśli tak mało spał w dzień to zwyczajnie - płacze, bo nie potrafi zasnąć ze zmęczenia. Postaraj się znaleźć jakiś sposób na usypianie
![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#410 | ||||
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() [QUOTE=LadyWhisper;3904015 0]Powiem wam, ze u nas wszystko super hiper fajnie, jedyna rzecz z ktora sobie nie moge dac rady to pokarm, ktory mi naplywa do drugiej piersi, jak karmie pierwsza, nie wiem, czy ktoras jeszcze tak ma, ale w moim przypadku to jest z dnia na dzien coraz wiekszy i coraz dluzszy bol ![]() ![]() Powiem Ci tak. ![]() ![]() Mam podobnie, tylko że w o wiele mniejszym stopniu - ból czuję od sutków tak centralnie po miejsce, gdzie "kończą się" brodawki. I czasami boli pierońsko, więc współczuję bardzo, jeśli Ciebie bolą całe piersi. Cytat:
![]() ---------------------------------- Iffonka, do becikowego potrzeba: - zaświadczenie o dochodach za 2011r., - zaświadczenie lekarskie o opiece od przynajmniej 10 tyg. ciąży, - zaświadczenie o ubezpieczeniu, - kopia aktu urodzenia dziecka - kopie Waszych dowodów osobistych, - i jeszcze dostaniecie spory plik papiórków do wypełnienia. Aha, a jakbyście jeszcze o rodzinne się starali, to trzeba jeszcze mieć zaświadczenie, że jeśli np. będziecie je brać w Twoim MOPSie, to tż nie brał go ze swojego. Mika, ile trwał u Was kryzys? Bo u mnie drugi dzień i czekam aż minie. ![]() ---------------------------------- Nigdy więcej mm! ![]() ![]() Edytowane przez Wisienka_0809 Czas edycji: 2013-02-04 o 22:11 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#411 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() U mnie cisza żadnych skurczy odchodzących czopów, wód ![]() ![]()
![]() |
#412 |
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;39043384]Sylwietta, jeśli tak mało spał w dzień to zwyczajnie - płacze, bo nie potrafi zasnąć ze zmęczenia. Postaraj się znaleźć jakiś sposób na usypianie
![]() Kurcze, ale wtedy jak sie obudzi to nie bedzie w szoku, bo znajduje sie w innym miejscu niz zasypiala? Dlaczego to jest takie trudne ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#413 |
Rozeznanie
|
Nawijko, gdyby tak miało być z każdym dzieckiem, to by wszystkie z rodzicami w łóżkach spały.
![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#414 |
Zakorzenienie
|
Wisienko, ja juz sie gubie w tych poradach po prostu
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#415 |
Raczkowanie
|
Cześć dziewczyny
![]() Wczoraj wypisali nas do domku, praktycznie 3 dni po cc, więc lekko nie jest, rana boli, ale jestem dzielna ![]() Weroniczka właśnie przytula się na moich kolanach, a ja w końcu mogę do Was zajrzeć. Powrót do domu i opieka nad dwójką małych dzieci to nie lada wyzwanie, cały dzień byłyśmy same w domu, bo mąż musiał jechać do pracy, padam na pyszczek. Gratuluję serdecznie nowym Mamusiom, Lenova, Aniołek, Szklanka, Ewulka ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#416 |
Zakorzenienie
|
A jeszcze co do krwawienia - pamiętacie, bałam się tego.
A tu zaskoczenie. Zaraz po CC faktycznie dość obficie, ale na pewno nie tak, że podkłady zmieniałam jeden za drugim. Tak dość intensywnie było przez 2 dni. Jak wychodziłam na 4 dobę po CC do domu, to na kontrolnym usg aż zapytałam lekarza czy to normalne, z tym krwawieniem, bo intensywnie było 2 dni a teraz raczej skąpe i czy to nie za szybko. Na co on że nie mam dużego zalegania w macicy (widać dobrze oczyszczona po cc?) to i krwawienia dużego nie ma. W domu od razu na zwykłe podpaski przeszłam, bo krwawienie takie jak na końcówce okresu. Dziś chyba na dobre się skończyło, 2 tygodnie po CC. Ale nie było to w ogóle uciążliwe, jedynie te 2 dni obfite dość. Także pozytywnie! |
![]() ![]() |
![]() |
#417 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#418 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pierwszy dzień po porodzie miałam przygodę. Nie miałam jak wyjść do łazienki bo mały cały czas na mnie wisiał a jak kładłam go spać to w tym momencie albo zjeść albo siku mogłam(a że ogromnej potrzeby na mocz nie czułam wiec wybierałam jedzenie) wstałam z łóżka i czuje ciepło na nogach,w kapciach mokro. Patrzę a ze mnie sie leje,dosłownie. Nogi całe we krwi i tak jak rozkrokiem stanęłam tak też na podłodze kałuża krwi. Mina mojej współlokatorki wtedy była bezcenna ![]() Na szczęście mały wtedy pospał jakieś 15 minut wiec udało mi sie wziąć prysznic. I z gaciami miałam to samo,wylatywało mi bokiem wiec dzień dnia robiłam pranie pantalonów ![]() ![]() Ah były przeboje w tym szpitalu,jak sobie pomysle co tam przeszłam jako świeżynka to jakaś trauma poszpitalna mnie dotyka ![]()
![]() |
#419 |
Zakorzenienie
|
To miałaś Mała przeboje. Ja tak nie miałam w ogóle, w sensie aż tak. Dużooo mniej niż sądziłam, fajnie, bo mało komortowo leżeć bez gaci z podkładem jedynie ;/ (tak na początku kazali, dopiero po prysznicu pierwszym zaczęłam siatkowe zakładać).
|
![]() ![]() |
![]() |
#420 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
W ogóle po porodzie leżałam z małym 2 godz na porodówce(z resztą chyba jak każda z nas) a potem przewieźli mnie do sali poporodowej i kazali odpoczywać i nie ruszać się z łóżka 2 godz bo po tym czasie dostane synka i bede musiała sie nim zająć a więc mieć na to siły. A ja mądra oczywiście zamiast spać telefon do męża i dawaj do sali odwiedzić. Jeszcze nigdy w życiu nie było mi tak słabo,do niego doszłam po omacku ![]() Zdążyłam wrócić a synek lada moment został do mnie dostarczony,czułam się wtedy jakbym tydzień nie spała,nie jadła a piła same % ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:58.