| 
 | |||||||
| Notka |  | 
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. | 
|  | 
|  | Narzędzia | 
|  2013-02-05, 11:41 | #2491 | |
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2012-04 
				 | 

Dot.: Macierzyństwa cienie i blaski-były słonice dziś znowu są laski -Mamusie XI - XI

Cytat: 
  A coś się stało? Czy standardowy problem wątkowy - brak snu lub sen w kratkę. ------- Młoda zaczęła mi się nudzić w łóżku, wierci się i kwęka. Ja w tym czasie trochę ogarniałam chatę. W końcu podchodzę do niej i mówię - dobra to zaraz przekręcamy się na brzuszek i będziemy ćwiczyć. Poszłam na chwilę do kuchni, wracam, a ona śpi. Ale sobie poćwiczyłyśmy   | |
|     | 
|  2013-02-05, 11:44 | #2492 | 
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2010-08 Lokalizacja: Dolny Śląsk 
				 | 

Dot.: Macierzyństwa cienie i blaski-były słonice dziś znowu są laski -Mamusie XI - XI

| 
|     | 
|  2013-02-05, 11:47 | #2493 | 
				 | 

| 
|     | 
|  2013-02-05, 11:49 | #2494 | ||
				 | 

Cytat: 
  flegamina działa, tylko takiego malucha trzeba oklepywać żeby łatwiej się odkrztuszało mój też przy cycu usypia często, w dzień zdarza mu się samemu w łóżeczku, np dziś zasnął jak czytałam mu "Rzepkę"  . Na noc obowiązkowo lulanie  Problem z samodzielnym usypianiem u nas jest taki, że jak dziecko jest aktywne to chce jeść co ok godzinę, jak go położę do łóżeczka, to zanim zaśnie to znów chce jeść  ---------- Dopisano o 11:49 ---------- Poprzedni post napisano o 11:48 ---------- Cytat: 
  coś tam czytałam na FB  Dobrze że z małym lepiej! | ||
|     | 
|  2013-02-05, 11:50 | #2495 | 
				 | 

Dobra już wiem dlaczego wierciła się i usnęła - poszedł kupalec. Nie spodziewałam się gościa, bo godzinę wcześniej jednego już się pozbyłam. Nie wiem co ona ostatnio tak mi w ratach dawkuje te przyjemności.   | 
|     | 
|  2013-02-05, 11:54 | #2496 | ||||
				 | 

Cytat: 
 ---------- Dopisano o 11:53 ---------- Poprzedni post napisano o 11:52 ---------- Cytat: 
  ---------- Dopisano o 11:54 ---------- Poprzedni post napisano o 11:53 ---------- Cytat: 
   ---------- Dopisano o 11:54 ---------- Poprzedni post napisano o 11:54 ---------- Cytat: 
   | ||||
|     | 
|  2013-02-05, 11:57 | #2497 | 
				 | 

| 
|     | 
|  2013-02-05, 12:12 | #2498 | |
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2006-11 
				 | 

Cytat: 
  Ja się przełamałam i ćwiczę, z Jillian Michaels. Dziś od razu czuję że mam pod zwałami tłuszczu mięśnie, jutro pewnie nie zbiorę się z łóżka  Byliśmy u księdza, chce"jakieś" zaświadczenia od chrzestnych. Cóż, te że są bierzmowani wezmą, że praktykujący katolicy nie. Może nam 15 minut przed mszą nie odmówi chrztu przez to   
				__________________ | |
|     | 
|  2013-02-05, 12:15 | #2499 | 
				 | 

Wyślecie mi zaproszenie do fb? Poczytam sobie co u innych.    | 
|     | 
|  2013-02-05, 12:16 | #2500 | 
				 | 

| 
|     | 
|  2013-02-05, 12:17 | #2501 | 
				 | 

Macie czasem tak, że Wasze dzieci się budzą i płaczą? I wcale nie chodzi o to, że są głodne. Wystarczy tylko podejść, coś powiedzieć i jak już tak się do końca obudzą to wszystko jest ok, nawet się śmieją?

| 
|     | 
Okazje i pomysĹy na prezent
|  2013-02-05, 12:17 | #2502 | 
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2011-10 
				 | 

Hej Adaś miał ładną nockę po kąpieli o 20 dostał butlę ululałam go odłożyłam do łóżeczka zgasiłam światło i ładnie spał. Robiłam akurat z tż pizzę a mały szkrab obudził się o 21 dostał trochę herbatki tż go ululał i dalej spał. To ja się przebudziłam o 3:30 w nocy zmartwiona że moje dziecię już tyle nie jadło, zmieniłam mu pieluszkę jak spał i dałam butlę wypił i dalej spał do 8 normalnie szok. Jestem dokładnie 6 tyg, i 4 dni po cesarce pisałam wam wcześniej że po ściągnięciu szwów zaczęło się źle goić i "po prułam się" a dwa dni temu zauważyłam że "pruję się" z drugiej strony czy któraś ma podobne problemy ? 
				__________________ | 
|     | 
|  2013-02-05, 12:18 | #2503 | |
| Wtajemniczenie Zarejestrowany: 2012-03 
				 | 

Hej!   Cytat: 
  Mały nie wiedział co się dzieje, ale nie płakał nawet  Może dlatego, że dźwięk inhalatora jest podobny do suszarki albo odkurzacza, a na niego działają te szumy  Eeejjj nie uciekajcie i Wy na fb - ja właśnie jestem w trakcie podejmowania męskiej decyzji, że usunę to fb i będę częściej tutaj, bo tam za dużo się dzieje i czuję, że zaniedbuję przez to dom  Tzn. na razie jestem u rodziców, ale jak wrócę do domu to na pewno tak będzie  A i tak ostatnio tylko czytam co tam się dzieje i nie mam czasu na odpisywanie... 
				__________________ Tymcio 01.12.2012   | |
|     | 
|  2013-02-05, 12:20 | #2504 | 
				 | 

| 
|     | 
|  2013-02-05, 12:20 | #2505 | ||
| Wtajemniczenie Zarejestrowany: 2012-03 
				 | 

Cytat: 
  Cytat: 
  Ja to sobie wytłumaczyłam, że coś mu się złego przyśniło i się obudził przez to. Nie mam takich problemów... Idź lepiej do lekarza może? 
				__________________ Tymcio 01.12.2012   | ||
|     | 
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|  2013-02-05, 12:23 | #2506 | 
| Rozeznanie Zarejestrowany: 2012-02 Lokalizacja: Lublin 
				 | 

Witam się w samo południe   dziś rano byliśmy u pediatry - ale spokojnie jesteśmy zdrowi  poszłam tak tylko kontrolnie bo od grudnia nie byliśmy, a u nas w przychodni jest tylko lekarz rodzinny, a ja chciałam żeby małego zobaczył lekarz dziecięcy no i sama miałam parę pytań (nasza doktorka na każde z nich miałaby odpowiedź że "ludzie tak mają"  ) mały dostał wit. C w kropelkach, bo jedną z niepokojących mnie rzeczy były drgawki, które Seba miewa od dwóch tygodni raz lub dwa razy dziennie - zobaczymy czy pomoże, mam nadzieję że tak  dostał też maść Hydrocortizon, bo na główce i między brwiami, tam gdzie miał ciemieniuchę, zrobiła mu się jakaś taka dziwna skorupka i oliwkowanie nic nie pomagało no i został zmierzony i zważony - 64cm i 6500g  długość i waga są na 75 centylu czyli to oznacza że 75% dzieci w tym wieku jest krótszych i lżejszych? bo ja nigdy nie wiem jak te siatki odczytywać  a wczoraj ja byłam u ginki - wszystko OK, a nawet lepiej, bo powiedziała mi że mam bardzo cienką śluzówkę w macicy = że jeszcze długo nie dostanę okresu  no i mam wysoki poziom prolaktyny, która jest odpowiedzialna za produkcję pokarmu   z mniej przyjemnych wieści to że muszę ćwiczyć mięśnie Kegla, bo jak nie to na starość będę mieć problemy z nietrzymaniem moczu  ech, no cóż, w sumie mogłam się tego spodziewać po porodzie sn, że wszystko mi się tam poluźni  a, i mam sikać "na raty"  też w ramach ćwiczeń a moje dziecko śpi od 10, zbudził się tylko na jedzenie o 11:30 i śpi dalej co jest zaskakujące bo zazwyczaj w ciągu dnia co 1,5-2h robi sobie tylko 30min drzemki  mi to pasuje bo mam czas dla Was   
				__________________ Nasz ślub 1.08.2009  Nasz skarb 2.11.2012   Edytowane przez agrafka85 Czas edycji: 2013-02-05 o 12:31 | 
|     | 
|  2013-02-05, 12:35 | #2507 | |
				 | 

Cytat: 
 | |
|     | 
|  2013-02-05, 12:37 | #2508 | |
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2006-11 
				 | 

Cytat: 

__________________ | |
|     | 
|  2013-02-05, 12:50 | #2509 | |
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2009-12 
				 | 

Cytat: 
    Sola zakładaj konto na Fb  bo kurka bedziemy niedługo tu gasić światło chyba...  własnie tam wrzuciłam zdjecia pokoiku Tomka z burdelem w srodku wiec jesli chcesz zobaczyc to zakładaj   | |
|     | 
|  2013-02-05, 12:50 | #2510 | |
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2007-05 
				 | 

Cytat: 
  albo płacze przez sen, podejdę - pogadam, pogłaskam i śpi dalej   | |
|     | 
|  2013-02-05, 13:00 | #2511 | ||
				 | 

Już przypomniało mi się dlaczego wykasowałam kiedyś konto fb. Wiem, że są fani fb, ale dla mnie zawsze to był pier. dzielnik na maksa. Najpierw muszę dojść co i jak.   Cytat: 
  Cytat: 
   | ||
|     | 
|  2013-02-05, 13:10 | #2512 | |
				 | 

Cytat: 
   Agrafka tylko ten hydrocortizon to steryd wiec jesli juz chcesz go uzyc to naprawde krótko, i jak odstawisz to wszytsko moze wrocic tak skorupka to pewnie łojotkowe moja tez czasem sie obudzi pojeczy i zasnie sama, niestety nie zdarza sie jej to czesto wieczorem sie skubana od 23 obudzila wyspana i za nic spac nie chciala gdzies po 2 dopiero zasnela ryki byly, bo ciemno, sam anie wiedziala czego chce zasnac nie mogla   | |
|     | 
|  2013-02-05, 13:14 | #2513 | 
				 | 

| 
|     | 
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|  2013-02-05, 13:32 | #2514 | |
| Rozeznanie Zarejestrowany: 2012-02 Lokalizacja: Lublin 
				 | 

Cytat: 
 a z tym siusianiem to dałyście mi do myślenia hmmm, więc chyba będę ćwiczyć na sucho   
				__________________ Nasz ślub 1.08.2009  Nasz skarb 2.11.2012   | |
|     | 
|  2013-02-05, 13:37 | #2515 | 
				 | 

Dobra zawijam d... w troki i zabieram się do roboty    | 
|     | 
|  2013-02-05, 13:48 | #2516 | |
				 | 

Cytat: 
 ale moze to i lepiej, bym musiala ja izolowac od chlopcow   | |
|     | 
|  2013-02-05, 13:49 | #2517 | |||||||||
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2012-10 Lokalizacja: Rzeszów 
				 | 

Cytat: 
  Cytat: 
  Cytat: 
 Takie porady miał mój mąż. Nie wiem jak sie to do dzieci ma  Cytat: 
  Cytat: 
  Cytat: 
  za przespaną noc a co do szwów nie nie wiem, bo ja po sn jestem. Nie pomogę  Cytat: 
  ja sobie tez kegla ćwicze, jak sobie przypomnę, niestety bez zadnej systematycznosci  Cytat: 
  Cytat: 
 Żebym miała sama do siebie pisać, to wątek będzie i już!!   
				__________________ "I'm not crazy. My reality is just different than yours." | |||||||||
|     | 
|  2013-02-05, 13:53 | #2518 | |||
				 | 

Cytat: 
  Cytat: 
  a po co?   Cytat: 
   jeszcze jej sie zrobią takie   
				__________________ "I'm not crazy. My reality is just different than yours." | |||
|     | 
|  2013-02-05, 13:59 | #2519 | 
				 | 

pobawic sie z nia mialam  ja ledwo na oczy patrzylam  tak mysle zeby na spacer wyjsc, ale taki syf w kuchni jest, czeka na mnie..... | 
|     | 
|  2013-02-05, 15:02 | #2520 | |
				 | 

Cytat: 
  a tak serio, to po spacerze może więcej siły i energii bedziesz mieć na sprzatanie?  A ja!!! Włączyłam sobie skalpel na jutubie i odpadłam po........... 12 minutach  ajm soł łiik  Musze poćwiczyć, żeby zacząć ćwiczyć  Na szczęście M zresetował w odpowiednim momencie ruter i mi połączenie przerwało, więc mogłam z twarzą zaprzestać ćwiczeń  Jeszcze zje.bke dostał że mi przeszkadza hahaaaa  Poszłam sobie więc obiad zrobić. Dziś w menu- makaron ze szpinakiem. Albo naleśniki ze szpinakiem, jeszcze nie zdecydowałam. Wsad w każdym razie zrobiony  Poszukam sobie jakichś krótszych i łatwiejszych ćwiczeń na yt, żeby wstepnej kondycji nabrać   
				__________________ "I'm not crazy. My reality is just different than yours." | |
|     | 
|  | 
|  Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą | 
|  | 

| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| 
 | 
 | 
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:09.

ale głupia .... ze mnie
 ale głupia .... ze mnie 
 powiedziałabym ci żebyś się wyspała, ale wiem ze to niewykonalne "w naszym stanie"
 powiedziałabym ci żebyś się wyspała, ale wiem ze to niewykonalne "w naszym stanie"