Macierzyństwa cienie i blaski-były słonice dziś znowu są laski -Mamusie XI - XII 2012 - Strona 84 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-02-05, 10:41   #2491
Sola1
Zakorzenienie

Dot.: Macierzyństwa cienie i blaski-były słonice dziś znowu są laski -Mamusie XI - XI

Cytat:
Napisane przez mmm12345 Pokaż wiadomość
Mam nadzieję, że to działa w obie strony.. tzn jak wstajesz wk... to się kładziesz zadowolona. Jeśli tak jest, to z niecierpliwością wyczekuję wieczora
Miejmy nadzieję, że tak jest

A coś się stało? Czy standardowy problem wątkowy - brak snu lub sen w kratkę.

-------

Młoda zaczęła mi się nudzić w łóżku, wierci się i kwęka. Ja w tym czasie trochę ogarniałam chatę. W końcu podchodzę do niej i mówię - dobra to zaraz przekręcamy się na brzuszek i będziemy ćwiczyć. Poszłam na chwilę do kuchni, wracam, a ona śpi. Ale sobie poćwiczyłyśmy
Sola1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-05, 10:44   #2492
Ma_majka
Zakorzenienie

Dot.: Macierzyństwa cienie i blaski-były słonice dziś znowu są laski -Mamusie XI - XI

Cytat:
Napisane przez Sola1 Pokaż wiadomość

A Ty dlaczego nie napisałaś
ups rzeczywiście ale głupia .... ze mnie

---------- Dopisano o 11:44 ---------- Poprzedni post napisano o 11:43 ----------

Cytat:
Ty chyba jeszcze na dodatek pracujesz z dziećmi o ile mnie pamięć nie myli
gratuluję pamięci
Ma_majka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-05, 10:47   #2493
Sola1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ma_majka Pokaż wiadomość
ups rzeczywiście ale głupia .... ze mnie
A widzisz - mogłyśmy uratować życie jednej biednej butelki
Stary 2013-02-05, 10:49   #2494
Ma_majka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez jagnna Pokaż wiadomość
o pracy póki co nie myslę

No widzisz jak sie zna to wiedziała co przepisać. Więc pomoże na pewno, don't panic
flegamina zaje.bista - mojego męża wyleczyła
zaglucone powiedziałabym ci żebyś się wyspała, ale wiem ze to niewykonalne "w naszym stanie" Idź się wykąp w bąbelkach, odpręż trochę.. Będzie dobrze.

A swoją drogą- jak usypiacie dzieci? Moja usypia przy cycku, i to mnie troche martwi. Bo co będzie jak przestanę karmić? Ale z drugiej str mam ją budzić żeby ją znów uśpić?
potwierdzam flegamina działa, tylko takiego malucha trzeba oklepywać żeby łatwiej się odkrztuszało

mój też przy cycu usypia często, w dzień zdarza mu się samemu w łóżeczku, np dziś zasnął jak czytałam mu "Rzepkę" . Na noc obowiązkowo lulanie Problem z samodzielnym usypianiem u nas jest taki, że jak dziecko jest aktywne to chce jeść co ok godzinę, jak go położę do łóżeczka, to zanim zaśnie to znów chce jeść

---------- Dopisano o 11:49 ---------- Poprzedni post napisano o 11:48 ----------

Cytat:
Napisane przez landi0909 Pokaż wiadomość
Dzień dobry moje Skarby!

ojj jak mnie tu dawno nie było. A trochę się ostatnio dzieje...

Laski z fb wiedzą o co chodzi - są na bieżąco ogólnie tak w wielkim skrócie - nie mieszkam już z mężem, tylko u rodziców po 1 oczywiscie KASA, a po 2 strasznie sie klocimy ostatnio, jestesmy o krok od rozwodu

Kubuś rośnie - macie fotkę łobuz mały właśnie mi tu śpiewa przespał calutką noc, ogólnie mega grzeczny

No i nasza przepuklinka się pięknie chowa, lekarka mówiła że będzie operacja ale ja powiedziałam że się nie poddam, no i wreszcie sukces! tylko że ma straszne zaparcia i obawiam się tego że znowu pępek mu wyskoczy ;/

jak będę miała kiedyś więcej czasu to zajrzę znowu a teraz idę zrobić sobie kawkę i się ogarnąć bo trzeba jakoś wyglądać co by dziecka nie wystraszyć

PS. Kocham Was bardzo
Hej hej coś tam czytałam na FB Dobrze że z małym lepiej!
Stary 2013-02-05, 10:50   #2495
Sola1
Zakorzenienie

Dobra już wiem dlaczego wierciła się i usnęła - poszedł kupalec. Nie spodziewałam się gościa, bo godzinę wcześniej jednego już się pozbyłam. Nie wiem co ona ostatnio tak mi w ratach dawkuje te przyjemności.
Stary 2013-02-05, 10:54   #2496
Ma_majka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dzika_kaka Pokaż wiadomość
Koleżanka mi właśnie o czymś takim powiedziała, szkoda że nie wiedziałam wcześniej. Albo ta baba mogła mi powiedzieć... Kupię na pewno ale dzisiaj już nie damy rady bo ja przecież z domu nie wyjdę a tż będzie z pracy na ciemną noc. Z tych emocji stosowałam już nawet szantaż emocjonalny i się popłakałam, żeby nie szedł do pracy ale był twardy pierdzielone hormony no
inhalator to rewelacja, pisałam Wam kiedyś że bardzo nam pomógł (przy pierwszym synu), młody miał alergie i częste duszności, a leki o wiele lepiej działają podane drogą wziewną. Na katar robiliśmy inhalacje z soli fizjologicznej

---------- Dopisano o 11:53 ---------- Poprzedni post napisano o 11:52 ----------

Cytat:
Napisane przez lady_kiss Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny!
Trochę tu nie zaglądałam, ale mam wytłumaczenie. TŻ mi zachorował, a wiecie jak to jest, jak facet chory. Na ten temat już reklamy robią w tv
Bałam się, żeby Kuba się nie zaraził, ale narazie nic mu nie jest. Za to mnie chyba bierze coś, gardło zaczyna mnie boleć.
Leków takich na gardło raczej mi nie wolno, więc postanowiłam rzucić się na herbatę z miodem i cytryną (w umiarkowanych ilościach)
Jak już będzie po wszystkim pojawię się na stałe i nadrobię zaległości
Buziaki dla Was i dzieciaczków!
Wiem coś o tym, mój był "chory" w styczniu

---------- Dopisano o 11:54 ---------- Poprzedni post napisano o 11:53 ----------

Cytat:
[/COLOR]Dzisiaj obudziło mnie piękne słoneczko i wstałam taka zadowolona. Ale jak to mawiała moja koleżanka - jak wstajesz zadowolona to idziesz spać wk....

---------- Dopisano o 11:54 ---------- Poprzedni post napisano o 11:54 ----------

Cytat:
Dobra już wiem dlaczego wierciła się i usnęła - poszedł kupalec. Nie spodziewałam się gościa, bo godzinę wcześniej jednego już się pozbyłam. Nie wiem co ona ostatnio tak mi w ratach dawkuje te przyjemności.
żeby matka miała co robić, zamiast siedzieć na wizażu
Stary 2013-02-05, 10:57   #2497
Sola1
Zakorzenienie

Cytat:
Hej hej coś tam czytałam na FB Dobrze że z małym lepiej!
Normalnie chyba się przełamię i założę sobie konto na fb. Bo tutaj tylko wpadają - krótka relacja jak w Teleexpresie i już ich nie ma. Ale i tak dobrze, że chociaż zaglądają

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-02-05, 11:12   #2498
sanetka
Zakorzenienie

Cytat:
Normalnie chyba się przełamię i założę sobie konto na fb. Bo tutaj tylko wpadają - krótka relacja jak w Teleexpresie i już ich nie ma. Ale i tak dobrze, że chociaż zaglądają
Dajcie linka do fb

Ja się przełamałam i ćwiczę, z Jillian Michaels. Dziś od razu czuję że mam pod zwałami tłuszczu mięśnie, jutro pewnie nie zbiorę się z łóżka

Byliśmy u księdza, chce"jakieś" zaświadczenia od chrzestnych. Cóż, te że są bierzmowani wezmą, że praktykujący katolicy nie. Może nam 15 minut przed mszą nie odmówi chrztu przez to

sanetka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-05, 11:15   #2499
Sola1
Zakorzenienie

Wyślecie mi zaproszenie do fb? Poczytam sobie co u innych.
Stary 2013-02-05, 11:16   #2500
Ma_majka
Zakorzenienie

Cytat:
Sola jak Ty pójdzieesz na FB to trzeba będzie zakończyć ten wątek (((
Stary 2013-02-05, 11:17   #2501
Sola1
Zakorzenienie

Macie czasem tak, że Wasze dzieci się budzą i płaczą? I wcale nie chodzi o to, że są głodne. Wystarczy tylko podejść, coś powiedzieć i jak już tak się do końca obudzą to wszystko jest ok, nawet się śmieją?

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-02-05, 11:17   #2502
Pokrzywka19
Zakorzenienie

Hej

Adaś miał ładną nockę po kąpieli o 20 dostał butlę ululałam go odłożyłam do łóżeczka zgasiłam światło i ładnie spał. Robiłam akurat z tż pizzę a mały szkrab obudził się o 21 dostał trochę herbatki tż go ululał i dalej spał. To ja się przebudziłam o 3:30 w nocy zmartwiona że moje dziecię już tyle nie jadło, zmieniłam mu pieluszkę jak spał i dałam butlę wypił i dalej spał do 8 normalnie szok.

Jestem dokładnie 6 tyg, i 4 dni po cesarce pisałam wam wcześniej że po ściągnięciu szwów zaczęło się źle goić i "po prułam się" a dwa dni temu zauważyłam że "pruję się" z drugiej strony czy któraś ma podobne problemy ?
2:29
Adam
56 cm
3600 g

Pokrzywka19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-05, 11:18   #2503
happy_eve
Wtajemniczenie

Hej!

Cytat:
inhalator to rewelacja, pisałam Wam kiedyś że bardzo nam pomógł (przy pierwszym synu), młody miał alergie i częste duszności, a leki o wiele lepiej działają podane drogą wziewną. Na katar robiliśmy inhalacje z soli fizjologicznej
Ja w końcu zamówiłam inhalator i dzisiaj przyszedł. Pierwsza inhalacja solą fizjologiczną za nami Mały nie wiedział co się dzieje, ale nie płakał nawet Może dlatego, że dźwięk inhalatora jest podobny do suszarki albo odkurzacza, a na niego działają te szumy

Eeejjj nie uciekajcie i Wy na fb - ja właśnie jestem w trakcie podejmowania męskiej decyzji, że usunę to fb i będę częściej tutaj, bo tam za dużo się dzieje i czuję, że zaniedbuję przez to dom Tzn. na razie jestem u rodziców, ale jak wrócę do domu to na pewno tak będzie A i tak ostatnio tylko czytam co tam się dzieje i nie mam czasu na odpisywanie...
Stary 2013-02-05, 11:20   #2504
Sola1
Zakorzenienie

Cytat:
Ja nigdzie nie się nie wybieram. Chyba, że mnie wyprosicie.
Chciałam tylko poczytać co u innych, bo nawet nie wiem o co chodzi z tą przepukliną u Landi - czy to u niej czy to u jej synka.
Stary 2013-02-05, 11:20   #2505
happy_eve
Wtajemniczenie

Cytat:
Dokładnie

Cytat:
Macie czasem tak, że Wasze dzieci się budzą i płaczą? I wcale nie chodzi o to, że są głodne. Wystarczy tylko podejść, coś powiedzieć i jak już tak się do końca obudzą to wszystko jest ok, nawet się śmieją?
Kilka razy się zdarzyło Ja to sobie wytłumaczyłam, że coś mu się złego przyśniło i się obudził przez to.

Cytat:
Napisane przez Pokrzywka19 Pokaż wiadomość
Jestem dokładnie 6 tyg, i 4 dni po cesarce pisałam wam wcześniej że po ściągnięciu szwów zaczęło się źle goić i "po prułam się" a dwa dni temu zauważyłam że "pruję się" z drugiej strony czy któraś ma podobne problemy ?
Nie mam takich problemów... Idź lepiej do lekarza może?
Stary 2013-02-05, 11:23   #2506
agrafka85
Rozeznanie

Witam się w samo południe

dziś rano byliśmy u pediatry - ale spokojnie jesteśmy zdrowi poszłam tak tylko kontrolnie bo od grudnia nie byliśmy, a u nas w przychodni jest tylko lekarz rodzinny, a ja chciałam żeby małego zobaczył lekarz dziecięcy no i sama miałam parę pytań (nasza doktorka na każde z nich miałaby odpowiedź że "ludzie tak mają" )

mały dostał wit. C w kropelkach, bo jedną z niepokojących mnie rzeczy były drgawki, które Seba miewa od dwóch tygodni raz lub dwa razy dziennie - zobaczymy czy pomoże, mam nadzieję że tak

dostał też maść Hydrocortizon, bo na główce i między brwiami, tam gdzie miał ciemieniuchę, zrobiła mu się jakaś taka dziwna skorupka i oliwkowanie nic nie pomagało

no i został zmierzony i zważony - 64cm i 6500g długość i waga są na 75 centylu czyli to oznacza że 75% dzieci w tym wieku jest krótszych i lżejszych? bo ja nigdy nie wiem jak te siatki odczytywać

a wczoraj ja byłam u ginki - wszystko OK, a nawet lepiej, bo powiedziała mi że mam bardzo cienką śluzówkę w macicy = że jeszcze długo nie dostanę okresu no i mam wysoki poziom prolaktyny, która jest odpowiedzialna za produkcję pokarmu

z mniej przyjemnych wieści to że muszę ćwiczyć mięśnie Kegla, bo jak nie to na starość będę mieć problemy z nietrzymaniem moczu ech, no cóż, w sumie mogłam się tego spodziewać po porodzie sn, że wszystko mi się tam poluźni a, i mam sikać "na raty" też w ramach ćwiczeń

a moje dziecko śpi od 10, zbudził się tylko na jedzenie o 11:30 i śpi dalej co jest zaskakujące bo zazwyczaj w ciągu dnia co 1,5-2h robi sobie tylko 30min drzemki mi to pasuje bo mam czas dla Was

Edytowane przez agrafka85
Czas edycji: 2013-02-05 o 11:31
agrafka85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-05, 11:35   #2507
Sola1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agrafka85 Pokaż wiadomość

z mniej przyjemnych wieści to że muszę ćwiczyć mięśnie Kegla, bo jak nie to na starość będę mieć problemy z nietrzymaniem moczu ech, no cóż, w sumie mogłam się tego spodziewać po porodzie sn, że wszystko mi się tam poluźni a, i mam sikać "na raty" też w ramach ćwiczeń
Te Cwiczenia są dobre - ja je robię profilaktycznie od porodu. Ale czytałam, że siusianie na raty nie jest dobre, bo można mieć potem problemy z oddawaniem moczu i generalnie mocz cofa się co nie jest za dobre, ale nie zgłębiałam za bardzo tematu więc nie wiem ile w tym prawdy.
Stary 2013-02-05, 11:37   #2508
sanetka
Zakorzenienie

Cytat:
Te Cwiczenia są dobre - ja je robię profilaktycznie od porodu. Ale czytałam, że siusianie na raty nie jest dobre, bo można mieć potem problemy z oddawaniem moczu i generalnie mocz cofa się co nie jest za dobre, ale nie zgłębiałam za bardzo tematu więc nie wiem ile w tym prawdy.
Ja też słyszałam że nie powinno się moczu wstrzymywać. Chyba lepiej "na sucho" ćwiczyć

sanetka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-05, 11:50   #2509
judkama
Zakorzenienie

Cytat:
cholercia napisałam i mi wsiąkła

Sola zakładaj konto na Fb bo kurka bedziemy niedługo tu gasić światło chyba... własnie tam wrzuciłam zdjecia pokoiku Tomka z burdelem w srodku wiec jesli chcesz zobaczyc to zakładaj

synuś
córeczka
synuś
judkama jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-02-05, 11:50   #2510
T'ai
Zakorzenienie

Cytat:

albo płacze przez sen, podejdę - pogadam, pogłaskam i śpi dalej
T'ai jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-05, 12:00   #2511
Sola1
Zakorzenienie

Już przypomniało mi się dlaczego wykasowałam kiedyś konto fb. Wiem, że są fani fb, ale dla mnie zawsze to był pier. dzielnik na maksa. Najpierw muszę dojść co i jak.

Cytat:
Napisane przez happy_eve Pokaż wiadomość
Dokładnie

Kilka razy się zdarzyło Ja to sobie wytłumaczyłam, że coś mu się złego przyśniło i się obudził przez to.
Właśnie tak to wygląda. Ciekawe czy takie małe dzieci mają sny

Cytat:
Napisane przez judkama Pokaż wiadomość
cholercia napisałam i mi wsiąkła

Sola zakładaj konto na Fb bo kurka bedziemy niedługo tu gasić światło chyba... własnie tam wrzuciłam zdjecia pokoiku Tomka z burdelem w srodku wiec jesli chcesz zobaczyc to zakładaj
Udało mi się odnaleźć - nie powiem piękne rzęsy Twojego synka mnie naprowadziły, bo nie kojarzę Was z imion i nazwisk.
Stary 2013-02-05, 12:10   #2512
judkama
Zakorzenienie

Cytat:
Już przypomniało mi się dlaczego wykasowałam kiedyś konto fb. Wiem, że są fani fb, ale dla mnie zawsze to był pier. dzielnik na maksa. Najpierw muszę dojść co i jak.

Właśnie tak to wygląda. Ciekawe czy takie małe dzieci mają sny

Udało mi się odnaleźć - nie powiem piękne rzęsy Twojego synka mnie naprowadziły, bo nie kojarzę Was z imion i nazwisk.
a jak to zrobilas??

Agrafka tylko ten hydrocortizon to steryd wiec jesli juz chcesz go uzyc to naprawde krótko, i jak odstawisz to wszytsko moze wrocic
tak skorupka to pewnie łojotkowe

moja tez czasem sie obudzi pojeczy i zasnie sama, niestety
nie zdarza sie jej to czesto

wieczorem sie skubana od 23 obudzila wyspana i za nic spac nie chciala

gdzies po 2 dopiero zasnela
ryki byly, bo ciemno, sam anie wiedziala czego chce
zasnac nie mogla

synuś
córeczka
synuś
Stary 2013-02-05, 12:14   #2513
Sola1
Zakorzenienie

Cytat:
a jak to zrobilas??
Weszłam na galerię i jak zobaczyłam taaaaaaaaakie długie rzęsy i taaaaaaaaaaakie wielkie oczy to stwierdziłam, że to musi być Tomuś. On to będzie łamał kobiece serca
Stary 2013-02-05, 12:32   #2514
agrafka85
Rozeznanie

Cytat:
Agrafka tylko ten hydrocortizon to steryd wiec jesli juz chcesz go uzyc to naprawde krótko, i jak odstawisz to wszytsko moze wrocic
tak skorupka to pewnie łojotkowe
no lekarka mówiła żeby smarować 3 dni i odstawić, tak też napisane jest w ulotce - zobaczymy za jakiś czas czy coś pomogło

a z tym siusianiem to dałyście mi do myślenia hmmm, więc chyba będę ćwiczyć na sucho
Stary 2013-02-05, 12:37   #2515
Sola1
Zakorzenienie

Dobra zawijam d... w troki i zabieram się do roboty
Stary 2013-02-05, 12:48   #2516
judkama
Zakorzenienie

Cytat:
Weszłam na galerię i jak zobaczyłam taaaaaaaaakie długie rzęsy i taaaaaaaaaaakie wielkie oczy to stwierdziłam, że to musi być Tomuś. On to będzie łamał kobiece serca
załuje, ze Matylda nie ma takich oczu
ale moze to i lepiej, bym musiala ja izolowac od chlopcow

synuś
córeczka
synuś
Stary 2013-02-05, 12:49   #2517
jagnna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez T'ai Pokaż wiadomość

jak ja mam dość to dzwonię po mamę
albo idę do niej, rozsiadam się a ona biega rozanielona przy wnuku
a w piątek zjechała siostra bo ma ferie to wczoraj przyszła i godzinę do niego gadała - nie mogła ogarnąć że na wszystko co mówi ten się śmieje
o widzisz... na własnych warunkach najlepiej jest

Cytat:
Młoda zaczęła mi się nudzić w łóżku, wierci się i kwęka. Ja w tym czasie trochę ogarniałam chatę. W końcu podchodzę do niej i mówię - dobra to zaraz przekręcamy się na brzuszek i będziemy ćwiczyć. Poszłam na chwilę do kuchni, wracam, a ona śpi. Ale sobie poćwiczyłyśmy
stwierdziła ze z dwojga złego woli pospać

Cytat:
potwierdzam flegamina działa, tylko takiego malucha trzeba oklepywać żeby łatwiej się odkrztuszało
Przypomniało mi się coś- flegaminy nie powinno się stosować mocnym popołudniem, bo potem odksztuszanie będzie przeszkadzać w spaniu
Takie porady miał mój mąż. Nie wiem jak sie to do dzieci ma

Cytat:
dba o Twoją rozrywkę

Cytat:
czasami popłakuje przez sen, albo zaczyna piszczeć. Ale po 2-3sek. śpi dalej. Wystarczy jak ją "werbalnie" uspokoję

Cytat:
Napisane przez Pokrzywka19 Pokaż wiadomość
Hej

Adaś miał ładną nockę po kąpieli o 20 dostał butlę ululałam go odłożyłam do łóżeczka zgasiłam światło i ładnie spał. Robiłam akurat z tż pizzę a mały szkrab obudził się o 21 dostał trochę herbatki tż go ululał i dalej spał. To ja się przebudziłam o 3:30 w nocy zmartwiona że moje dziecię już tyle nie jadło, zmieniłam mu pieluszkę jak spał i dałam butlę wypił i dalej spał do 8 normalnie szok.

za przespaną noc
a co do szwów nie nie wiem, bo ja po sn jestem. Nie pomogę

Cytat:
Napisane przez agrafka85 Pokaż wiadomość
Witam się w samo południe

dziś rano byliśmy u pediatry - ale spokojnie jesteśmy zdrowi poszłam tak tylko kontrolnie bo od grudnia nie byliśmy, a u nas w przychodni jest tylko lekarz rodzinny, a ja chciałam żeby małego zobaczył lekarz dziecięcy no i sama miałam parę pytań (nasza doktorka na każde z nich miałaby odpowiedź że "ludzie tak mają" )

mały dostał wit. C w kropelkach, bo jedną z niepokojących mnie rzeczy były drgawki, które Seba miewa od dwóch tygodni raz lub dwa razy dziennie - zobaczymy czy pomoże, mam nadzieję że tak

dostał też maść Hydrocortizon, bo na główce i między brwiami, tam gdzie miał ciemieniuchę, zrobiła mu się jakaś taka dziwna skorupka i oliwkowanie nic nie pomagało

no i został zmierzony i zważony - 64cm i 6500g długość i waga są na 75 centylu czyli to oznacza że 75% dzieci w tym wieku jest krótszych i lżejszych? bo ja nigdy nie wiem jak te siatki odczytywać

a wczoraj ja byłam u ginki - wszystko OK, a nawet lepiej, bo powiedziała mi że mam bardzo cienką śluzówkę w macicy = że jeszcze długo nie dostanę okresu no i mam wysoki poziom prolaktyny, która jest odpowiedzialna za produkcję pokarmu

a moje dziecko śpi od 10, zbudził się tylko na jedzenie o 11:30 i śpi dalej co jest zaskakujące bo zazwyczaj w ciągu dnia co 1,5-2h robi sobie tylko 30min drzemki mi to pasuje bo mam czas dla Was
brawa dla młodego. Ja też nie ogarniam tych centyli
ja sobie tez kegla ćwicze, jak sobie przypomnę, niestety bez zadnej systematycznosci

Cytat:
Napisane przez sanetka Pokaż wiadomość
Ja też słyszałam że nie powinno się moczu wstrzymywać. Chyba lepiej "na sucho" ćwiczyć
potwierdzam. Na sucho, bo powstrzymywanie moczu źle działa na pęcherz i wszystkie podzespoły

Cytat:
ja sie nie zgadzam na gaszenie światła tutaj!!
Żebym miała sama do siebie pisać, to wątek będzie i już!!

jagnna jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-02-05, 12:53   #2518
jagnna
Zakorzenienie

Cytat:
wieczorem sie skubana od 23 obudzila wyspana i za nic spac nie chciala

gdzies po 2 dopiero zasnela
ryki byly, bo ciemno, sam anie wiedziala czego chce
zasnac nie mogla
trzeba było sie z dzieckiem pobawić

Cytat:
no piękne te rzęsiska ma

Cytat:
Dobra zawijam d... w troki i zabieram się do roboty
a po co?

Cytat:
załuje, ze Matylda nie ma takich oczu
ale moze to i lepiej, bym musiala ja izolowac od chlopcow

jeszcze jej sie zrobią takie

Stary 2013-02-05, 12:59   #2519
judkama
Zakorzenienie

pobawic sie z nia mialam
ja ledwo na oczy patrzylam

tak mysle zeby na spacer wyjsc, ale taki syf w kuchni jest, czeka na mnie.....

synuś
córeczka
synuś
Stary 2013-02-05, 14:02   #2520
jagnna
Zakorzenienie

Cytat:
pobawic sie z nia mialam
ja ledwo na oczy patrzylam

tak mysle zeby na spacer wyjsc, ale taki syf w kuchni jest, czeka na mnie.....
idz na spacer. Bałagan może się sam kiedyś posprzata a tak serio, to po spacerze może więcej siły i energii bedziesz mieć na sprzatanie?
A ja!!! Włączyłam sobie skalpel na jutubie i odpadłam po........... 12 minutach ajm soł łiik
Musze poćwiczyć, żeby zacząć ćwiczyć
Na szczęście M zresetował w odpowiednim momencie ruter i mi połączenie przerwało, więc mogłam z twarzą zaprzestać ćwiczeń Jeszcze zje.bke dostał że mi przeszkadza hahaaaa Poszłam sobie więc obiad zrobić. Dziś w menu- makaron ze szpinakiem. Albo naleśniki ze szpinakiem, jeszcze nie zdecydowałam. Wsad w każdym razie zrobiony
Poszukam sobie jakichś krótszych i łatwiejszych ćwiczeń na yt, żeby wstepnej kondycji nabrać

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości