|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#571 | |
Wtajemniczenie
|
Dot.: MAMUSIE MARZEC i KWIECIEŃ 2013 cz.VI - czekamy na pierwsze maluszki!!
Cytat:
![]() Babydream do mycia, seria niebieska krem do twarzy babydream / Linomag Bobo A+E, krem,dla dzieci,niemowląt Oliwka ta migdałowa bio hippa też ją sobie wpisałam na karteczkę. HIPP krem przeciw odparzeniom / Krem dla dzieci z nagietkiem babydream natural krem do twarzy babydream / Linomag Bobo A+E, krem,dla dzieci,niemowląt Oliwka ta migdałowa bio hippa też ją sobie wpisałam na karteczkę.
![]() |
![]() |
#572 |
Wtajemniczenie
|
ja mam olejek z migdałów i planuję go używać jako oliwkę
![]() WIECIE CO? ZROBIŁAM COŚ STRASZNEGO!!! znalazłam jakiś portal gdzie jest tv na żywo - super idzie, nie tnie się.. i kupę kanałów... co ja narobiłam.... teraz będę leżeć i oglądać.... Ok, jestem uratowana! są limity ![]()
Terry Pratchett Edytowane przez Sorceresss Czas edycji: 2013-02-05 o 11:57 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#573 | ||||
Zakorzenienie
|
może będzie dobrze
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() uf uf uf ![]() Cytat:
![]() wysłać chłopa ze szpitala na Długą?! mamę? zawsze to pi razy oko... Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#574 |
Wtajemniczenie
|
luzik. mówię tylko ze to czasem pomaga a czasem nie.
25.02.2010 ![]() 25.04.2010. ![]() 25.10.2010. zaręczyny 15.10. 2011. ![]() 21.02.2013. Natalka 31 tc. 1190 g 40 cm http://www.suwaczki.com/tickers/km5sdf9hhaev4h7a.png http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cdf9h7pw9dmdz.png http://s10.suwaczek.com/20111015650114.png |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#575 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#576 | ||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja kupiłam B czyli taki gdzie teraz wchodzę, ale mam większe od siostry więc do szpitala spakowałam B i C...w zapasie mam chyba D jak nie E ale mysle, że tak mi cycuchy nie urosną az ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#577 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Przy Igorze prawie cały czas miałam cycki na wierzchu. Starałam się go jakoś karmić i jeszcze stanik by mi to utrudniał, ale teraz już sama nieco zgłupiałam. ![]() Cytat:
Cytat:
Ja jestem fanką tej firmy - ich system odpinania miseczki jest boski - jedną ręką i już. Te inne potrzebują dwóch rąk. No i są ładne.
![]() |
![]() |
#578 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#579 | |||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Dobra, idę futro przewietrzyć, bo ładna pogoda. Do potem ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#580 |
Zakorzenienie
|
![]() ![]() łaśnie kubę odebrałam ze szkoły i spotkałam znajomą z miesieczną Eleną w wózeczku - to jej 4 dziecko ... rodziła trochę w wannie trochę nie ...ogółem od pierwszych skurczy 5 godz. , tylko ,że szwy jej wyleciały i lekarze stwierdzili ,że jak minęły 24 godz.to już na pewno bakterie się jakieś dostały więc nie wolno zszywać od razu ..- musi się zasklepić i za rok plastyka ...
![]() |
#581 | |
Zakorzenienie
|
ja bede robic z tego przepisu
![]() http://pozytywnakuchnia.pl/faworki/ gdyz wyglada podobnie do tego jaki znam z domu (tzn. nie znam dokladnie, ale tam mi gdzies swieci, ze to to ![]() Cytat:
![]() a z wad to pytalam poloznej to mowila, ze porod w wodzie wyklucza sie ze znieczuleniem PDA (zewnatrzoponowe?).. w zwiazku z ryzykiem infekcji.. ---------- Dopisano o 13:15 ---------- Poprzedni post napisano o 13:06 ---------- ojejj 2 strony nadrabiania.. pffff wlasnie za oknem grzmotnelo.. czyzby burza.. taka wiosenna juz? ![]() a musze jeszzce wyjsc z psem ![]() ale najpierw zrobilam sobie jeszcze szybki obiadek, prosty i pyszny - spaghetti aglio e olio a'la Moderna ![]() Wrocilam od poloznej, u mojego maluszka wszystko dobrze, serduszko ladnie bije, i skurczy brak ![]() a na te skurcze przygotowujace macice mam brac magnez.. a i jak Natalia uslyszala, ze przez weekend moj maluszek byl marudny to mowi, ze wlasnie w sobote dzwonily do niej dwie babki w ciazy, ktorymi sie opiekuje, ze tez nie czuja ruchow, po wizycie w szpitalu okazalo sie, ze wszystko jest w porzadku.. wiec cos musialo wisiec w powietrzu.. takie dziwne zjawisko ![]()
Moja dziewczynka Edytowane przez Moderna Czas edycji: 2013-02-05 o 12:17 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#582 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() a synuś duży już ![]() ![]() ![]() Cytat:
Co do lodów to zjadłam wszystko przez 2 dni (wieczory) ..... cały litr ![]() Cytat:
a jeśli chodzi o tżta - to ja go nie biorę pod uwagę -bo praca .... , pewnie jak to będzie zwykły dzień- roboczy to będzie zawozić dzieci do szkoły/przedszkola albo na piłkę ... ale taka opieka na co dzień to raczej moi rodzice ....tylko jest parę "tylko" ale co zrobić.... a co do pępkowego to mój już na tyle przytomny jest aby dzieci przy tym nie było .... nie uznaję jakoś takiego picia -co ja mówię - "chlania" kiedy w pobliżu są dzieci ... a jak kubę opijał to film mu się urwał -poszedł spac podobno a ludzie sami po domu chodzili ,no już ninką było przytomniej więc teraz pewnie też.... Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#583 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Mój się budził co 2 godziny jak w mordę strzelił, a do 1,5 roku co 3 godziny na cycka. A w ogóle - co Ty tam wiesz ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Dobrze, że przypominasz o magnezie, bo ja zapominam o nim często, a skurcze łydek mnie męczą. Porobiłam fotki Igusiowych ubrań - jutro sklecę jakąś aukcję. Sporo tego. Spojrzałam krytycznym okiem i część takich spranych trochę wrzucę do kosza Caritasu czy innych. A niektóre są tak śliczne i budzą tyle wspomnień ![]()
![]() |
![]() |
#584 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() 2. do becikowego liczymy dziecko, ale dochód za 2011, a nie za poprzedni rok. Cytat:
Cytat:
- po co Ci lewatywa? sama będziesz ją sobie robić w szpitalu? jeśli poprosisz to zrobią Ci szpitalną, albo dadzą czopka i jak już coś brać to raczej czopki glicerynowe. ja bym sobie sama lewatywy nie robiła - pieniądze, aparat - takie rzeczy niech ma osoba towarzysząca, bo mogą zginąć, nie będziesz przecież w czasie porodu pilnować non stop torby zwłaszcza jak będziesz się przenosić z sali do sali. u nas w SR uprzedzali, żeby nie brać żadnych cennych rzeczy bo raz, że torba nie cały czas będzie przy nas, dwa nie wiemy na kogo trafimy na sali po porodzie, jak leży 8 kobiet to na różne towarzystwo można trafić - krem babino? nie wiem do czego używasz, ale wydaje mi się zbędny dokumenty, dopisałabym: - jeśli masz Rh - to wynik przeciwciał - 3 badania USG, po jednym z każdego trymestru, czyli te między 11 a 14 tyg, połówkowe i w okolicach 30 tyg - WR - wynik - HBS - wynik - karty informacyjne z pobytów szpitalnych w ciąży jeśli były - ostatnia morfologia i analiza moczu (wcześniejsze są zbędne) dla dziecka: - paczka pieluch - 2 pieluchy tetrowe wyprasowane - chusteczki nawilżone - krem przeciw odparzeniom - czapeczka - rękawiczki - skarpetki - smoczek - ewentualnie ubranka jeśli szpital nie zapewnia + ubranka na wyjście, ale to ktoś doniesie mam płyn do kąpieli z allerco Cytat:
ja biorę, bo mam na liście, ale biorę takie bardzo szmaciane, coś jak sportowe, tylko z odpinanymi ramiączkami i rozmiar uniwersalny. takie typowe będę kupować jak wyjdę ze szpitala i się ogarnę trochę bo teraz nie chcę strzelać w rozmiar. |
||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#585 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja mam zamiar kupic stanik dopiero po porodzie.. bo teraz juz mi dosc sporo urosl (w samym obwodzie pod biustem doszlo mi dobre 4-5 cm), a pozniej to nie wiadomo, jaki bedzie.. a moze przy okazji mi doradzicie, moja lewa piers jest o ok. 2 miseczki wieksza niz prawa.. i chcialam dobrac miseczke na ta wieksza.. ale co zrobic z prawa? sa jakies specjalne wkladki?
![]() |
![]() |
#586 |
Zadomowienie
|
Dziewczyny, zmotywowałyście mnie!
Jak tylko zrobię i zjem placki ziemniaczane, to zaczynam szukać jakiś kosmetyków dla małego. Chciałam mieć wszystko 'jednej marki', ale nie wiem czy tak będzie. Zobaczę na KWC co polecają, hehe.
![]() |
![]() |
#587 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#588 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
'' szanowny Egzaminatorze ... wiecej nie pamietam ... bo moje dziecko zamiast na pecherz ... usaidl mi dzis na mozgu '' ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() i LeccccE ![]() uuuuuffff ........... chwila odpoczynku ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#589 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#590 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#591 | ||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() a co do tej niby "wady słuchu" to wszystkie dzieci ją mają ..... ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() a co do brania staników do szpitala to ja sobie nie wyobrażam bez .... Cytat:
![]() też nie wiem ,może żle założone .... no nie może a na pewno .... i jeszcze jedno odnośnie pączków - dzieczyny nie bijcie ..... ![]() ale ja NIE CIERPIĘ PĄCZKÓW .... okropieństwo ![]()
![]() |
![]() |
#592 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() a co do jedzenia robionego przez tż to mała bedzie jadła bułki z nutella i monte chyba ze babcie ją uratują obiadem ![]() u nas tez rossmanowski żel do mycia króluje, albo ewentualnie hipp bo tylko po tych nie ma mega suchej skóry, kiedyś dostałam mustelle do mycia - nigdy wiecej Cytat:
![]() |
![]() |
#593 | ||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ciuszki faktycznie bez sensu.. już lepiej kupić za grosze w lumpku a przynajmniej czyste ![]() Joanna mozesz mi powiedziec jak to u nas jest z położną środowiskową? Trzeba coś podawać w szpitalu? Czy sami przyznają? I trzeba miec jakieś wyniki badań (bo moje wszystkie ma gin w poradni szpitalnej) oprocz grupy krwi? aa i jeszcze jedno, czy można pić podczas porodu? Bo z tego co wiem to nie ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() co do tików to mój tez tak ma, albo tiki albo się trzęsie/telepie i tez się bałam że to jakies dragwki ![]() Cytat:
![]() ![]() Liwka stosujesz już wiesiołek i tą herbatke? Czujesz się jakoś inaczej po tym? ![]() Pani a gin mówił kiedy ściagacie szew? Przypadkiem nie w 37tc? Co do tematu zmian mężczyzn po ślubie itp. to żal mi osób które myślą że po ślubie czy urodzeniu dziecka będzie lepiej... już wcześniej musi być na tyle dobrze w związku żeby właśnie wytrzymał taką próbę jak płaczące maleństwo, bo napewno lepszy się od tego nie zrobi... moim zdaniem najlepiej jak poprostu nie zmienia się nic, czyli prawidłowo ślub nie robi jakiejś rewolucji w związku ![]() Nie wiem czy wiecie ale cola light jest bez cukru/kalorii i kofeiny więc od wczoraj sobie popijam. Nie jest zdrowa bo ma ten slodzik niezdrowy ale przynajmniej bez kofeiny więc raz na jakiś czas można sobie łyknąć ![]() A co do ciuszków to ja mam po siostrzenicach wszystkie, wyprane ale nie przebrane i sama decyduje co chce a co nie. Zatrzymałam wszystkie bo te troche brudne itp. moge zawsze ubrać po domu jak braknie czy np. do próbowania pierwszego soczku itp. ale nie są zniszczone. Nie uznaję też pożyczania ubranek.. jak moje dzieci wyrosną z nich to poprostu dam, bo wiadomo że nie wrócą w dobrym stanie i tu nie ma się co łudzić ![]() ![]() |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#594 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() mój dzwonił w nocy po kilka razy z wyznaniami miłości - jak bardzo mnie kocha ,życ nie może beze mnie i straszliwie tęskni ![]() ![]() ---------- Dopisano o 14:01 ---------- Poprzedni post napisano o 13:58 ---------- cola light bez kofeiny ??????
![]() |
![]() |
#595 | ||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
To nie jest prawda !!!! Cola light i zero ma kofeinę ! Na mojej puszce jest ona nawet wymieniona w składnikach, istnieje cola bez kofeiny ale ona jest nie dostępna w pl. A poza tym dla osoby bez cukrzycy, to wd mnie bez sensu - pić odradzany dla płodu apsartam niż cukier, od którego się tyje, ale dziecku nie szkodzi. Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#596 | ||
Zakorzenienie
|
Była u mnie koleżanka na herbatce, wróciła w piątek z Irlandii (była na 2 miesiące u narzeczonego, który tam pracuję) i niestety wraca za 2 tyg na 2-3 lata
![]() Dostałam od niej 3 pak body, koszulkę i spodnie dla Igorka ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() A zdjęcie nerki zapewne bezcenne ![]() I jak to dalej bez L4? ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#597 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#598 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
Zbyt wydygana jestem. Każde wstanie na siku, jedzenie, pomiar, przyprawia mnie o epilepsje.... także jutro taxą przez świat i szybko w piernaty ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#599 | |
Zakorzenienie
|
ooo no to dobrze wiedziec ... a ten spiryt to Trzeba dodawac ... qr_wa !! w Norge zakaz spiryta ew moge dac Ablsowenta
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ale serio serio ... no wez ... mnie na sama mysl slinka cieknie .... yhmmm takie pyszne okragle ... w rozanym nadzieniem ... w ogromnej ilosci lukru ![]() boshe moglaby siostra wrocic glodna jestem ![]() ja jak na razie dalej sie mecze .. zostal ost worek z ciuchami (moimi) 2 kartony z ksiazkami i takie tym podobne .... ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#600 |
Wtajemniczenie
|
Malpka, weeb.tv
![]()
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:46.