MAMUSIE MARZEC i KWIECIEŃ 2013 cz.VI - czekamy na pierwsze maluszki!! - Strona 19 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2013-02-05, 10:21   #541
Dragusia88
Zakorzenienie

Dot.: MAMUSIE MARZEC i KWIECIEŃ 2013 cz.VI - czekamy na pierwsze maluszki!!

Cytat:
Napisane przez oliwka__ Pokaż wiadomość
Witam się w skończonym 29 tygodniu czyli 30 zaczynamy

Cytat:
Napisane przez kwiatuszekkk21 Pokaż wiadomość
Poza tym Wy tu sobie obstawiacie kto pierwszy a mi lekarz powiedział, że do końca lutego urodzę także tego... no.. surprise
ooooooooooooooooooooo

Cytat:
Napisane przez Moderna Pokaż wiadomość
Z okazji ostatniego dnia 30-tego tygodnia brzusio

i uwierzcie jest duzy i ciezki, nawet bez wysilku sapie jak parowoz

nadrobilam

Dragusia88 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-05, 10:22   #542
Malpka
Zakorzenienie

Mokka pisałaś ze brałaś u tego sprzedawcy z krakowa na allegro biustonosz i jest za duży a jaki rozmiar wziełaś?
zastanawiam się nad tym 75/80C ale nie wiem czy nie bedzie za wielki bo ja nadal w swoje staniki wchodzę a B nosze
K http://www.suwaczek.pl/cache/f2a2119f90.png
W http://www.suwaczek.pl/cache/ef8b004f6a.png
Malpka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-05, 10:24   #543
Ptaszysko16
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ObserwujeCie Pokaż wiadomość
Bry !

O rany, ale ten mój syn dziś wariował w mojej gigantycznej macicy, pierwszy raz zaczęłam wątpić w mój błyskawiczny bezbolesny trwający 1 h poród zrobię sobie jednak badanie na krzepliwość wcześniej - znieczulenie !!!

Ogólnie to zerknij sobie tu:

http://allegro.pl/help_item.php?item=3552#q7 - tam masz wszystko opisane, ogólnie to jest to kupno towaru niezgodnego z opisem, koszt przesyłki pokrywa sprzedawca. Ogólnie z każdej rzeczy kupionej w sieci można się wycofać w ciągu 10 dni, bez podania przyczyny nawet, już nie mówiąc o wadach ujawnionych towaru. .

Czy możliwość wymiany towaru niezgodnego z opisem dotyczy wszystkich typów transakcji (licytacji i Kup Teraz!)?

Reklamacja z powodu niezgodności towaru z umową przez ujawnienie się wady towaru, dotyczy wszystkich transakcji bez względu na ich formę. Nie możesz jednak zareklamować towaru na podstawie określonej wady, jeżeli została ona ujawniona w opisie transakcji.

wszystkie się napaliły, ja też uważam że odszkodowanie się należy )

Wow ! co za sen.. , na szczęście tylko sen ! A może zadzwoń do gina z tym bólem brzucha ??

A dziewuszki, w smyk.pl jest niezła promocja na laktatory medeli - z calmą 419 zł i przesyłką za 1.99 - jak na nowy, to naprawdę dobra cena. Zakupiłam wczoraj !
do zzo chyba jeszcze dobrze miec elektrolity zrobione tak przynajmniej slyszalam więc łba sobie nie dam uciąć.
15.10. 2011.
21.02.2013. Natalka 31 tc. 1190 g 40 cm

http://www.suwaczki.com/tickers/km5sdf9hhaev4h7a.png

http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cdf9h7pw9dmdz.png

http://s10.suwaczek.com/20111015650114.png
Ptaszysko16 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-05, 10:25   #544
klementyna1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Malpka Pokaż wiadomość
Mokka pisałaś ze brałaś u tego sprzedawcy z krakowa na allegro biustonosz i jest za duży a jaki rozmiar wziełaś?
zastanawiam się nad tym 75/80C ale nie wiem czy nie bedzie za wielki bo ja nadal w swoje staniki wchodzę a B nosze
Mam ten sam problem...Wchodze w swoje staniki B a miałam zamairzamówi C, tylko jak bedzie otem za wielki, to co? wkałdek laktacyjnych sobie tam nawpycham;p. Ogólnie piersi moje sa ciut wieksze, abrdziej pełniejsze, ale nie az tak duże, zeby rozmiar zmienia...moze po porodzie sie to zmieni... Moze wezme sobie jeden B drugi C? Kupowałyście wieksze staniki?
klementyna1 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-05, 10:26   #545
myaja
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez klementyna1 Pokaż wiadomość
Jeszcze tylko laryngolog i wszystkie otwory by Ci przebadali;p

A dlaczego nie masz l4? Mnie ta kolką nerkowa straszyła lekarka, ale urosept i duuużo picia pomogły 3mam kciuki! I nie spiesz się tak do tego porodu;p

Jak nie bedzie rpzeciskazań, a wanna bedzie wolna to ja chce rodzi w wodzie. A przeciwskazań jest troche, z tego co pamietam, to problekmy z cisnieiem, skórą, stany zapalne, infekcje i ogólnie wszystkie te dolegliwością, które moga się zakończy cesarką. Temperatura ma ok. 36-37 stopni i jest utrzymywana cały czas taka sama.

Takie historie podnisza mnie na duchu...Ale mama widze, już w dojrzałym wieku, ciekawe czy to miało wpływ.
Ale na tej liscie marcowo0-kwietniowej to szybko wystartowałyście

Na Twoje zyczenie wysłałam CI przeciez na maila liste rzeczy do szpitala, która mam od połóżnej..... Według mnie masz tu mase rzeczy zbędnych, bez których mozna sie obejsc-przynajmniej na początku, ale to każdego indywidualna sprawa.
/
kurcze własnie przegrzebałam całą pocztę 2 razy i NIC
a specjalnie nie usuwałam żadnych wiadomości żeby gdzies nie przeoczyć tej od Ciebie! buuuuuuuu...
podaje jeszcze raz maila: myaja@wp.pl
myaja jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-05, 10:28   #546
Ptaszysko16
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez oliwka__ Pokaż wiadomość
Ptaszysko kochana my mamy tp na ten sam dzień a ja już magiczne 10kg + przekroczyłam od 7 kg to idę jak burza
nie boj nic + 8 kg to byl stan na 28 stycznia dziś u babci sie zwazylam stan +10 kg także widzę ze idę jak burza tak to chyba jest juz w tym III trymestrze
15.10. 2011.

Stary 2013-02-05, 10:30   #547
strippi
Zakorzenienie

GG do strippi

Cytat:
Napisane przez nestelle Pokaż wiadomość
już mi tak nie słodżcie dziewczyny bo dupsko będę nosiła wyżej niż brzuch

Cytat:
cześć!
to i mi się w końcu przyśnił sen o porodzie śniło mi się ze zrobili mi cesarke teraz czyli w 36 tyg a po wybudzedniu mnie od razu puścili do domu. I weszłam do was wam powiedzieć że to jednek ja pierwsza byłam W domu pytam męża czy widział chociaż syna to mi fotki pokazał ale zaraz poszliśmy do szpitala go zobaczyć. Oddział z dziećmi był na -16 piętrze ale jak wsiedliśmy do windy to winda najpierw zjeżdzała na -100 piętro z prędkością światła dopiero potem jechała do góry i wysadzała ludzi
ale sen

Cytat:

wszystkie się napaliły, ja też uważam że odszkodowanie się należy )
zgadzam się

Cytat:
Napisane przez Sorceresss Pokaż wiadomość
Dziewczyny, nie wiem czy to podświadome pragnienie seksu, ale kolejny dzień zjadam parówki :) Mogłabym jej jeść na każdy posiłek... Niby mają te 85% mięsa, ale to ciągle parówki....

Ah, i wiem co mi się śniło.... Mój były facet (w sumie byliśmy razem 4 lata, więc taka głębsza znajomość) mi się chwalił, że urodził dziecko. Dziewczynkę. Wpadł z jakąś laską, a ona dziecka nie chciała i on postanowił je donosić i urodzić. Pomyślałam sobie: jaki dobry chłop... a ja go zostawiłam

Ja dziś mam hot dogi domowe :d

Cytat:
hej jestem na chwilę żeby zdać relację z wizyty. trochę się zdołowałam.
Ten okropny ból pleców, który mnie tak męczył od 3 tygodni to przez nerki mam lekki zastój moczu w prawej nerce, z tego powodu wizyta za 2 tyg a nie za 3 i jakby coś się działo kazał dzwonić. Na wszelki wypadek spytałam co się może dziać, więc może mnie bardzo bardzo boleć i to będzie kolka. Chanel czy Ty przypadkiem nie miałaś kolki nerkowej? czy u Ciebie to jelitowa była?

Poza tym Wy tu sobie obstawiacie kto pierwszy a mi lekarz powiedział, że do końca lutego urodzę także tego... no.. surprise

Jeśli chodzi o moje ostatnie twardnienie brzucha i okresowe bóle to są właśnie te skurcze przepowiadające. Jak położyłam się do usg i gin macnął mnie po brzuchu, stwierdził że rzeczywiście bardzo napięty (a to nie było jeszcze jego maksymalne napięcie )

Poza tym pobrał posiew z pochwy, zbadał palcowato i powiedział, że tutaj te twardnienie brzucha nie wywołuje żadnych skutków, czyli rozumiem że wszystko pozamykane
za wizytę
oo nieźle z tym terminem ciąży

zdrówka

Cytat:

wow ale szczypior z Ciebie!! super wyglądasz i brzuszek zgrabniutki

Cytat:
wiem ze była o tym dyskusja ale tera poproszę o odpowiedz dziewczyny znające się na składzie tych środków dla dzieci
To co do kąpania kupujecie i z jakiej firmy ?
ja mam mydełko babydream

Cytat:
Napisane przez oldzinx Pokaż wiadomość
heh, simsy, straszny pożeracz czasu. Aż boję się włączyć czasami, TŻ wraca z pracy a tu obiad jest gotowy, ale na stole u wirtualnej rodzinki

mi sama budowa domu i urządzanie zajmuje pół dnia

---------- Dopisano o 11:30 ---------- Poprzedni post napisano o 11:28 ----------

Cytat:
Mam ten sam problem...Wchodze w swoje staniki B a miałam zamairzamówi C, tylko jak bedzie otem za wielki, to co? wkałdek laktacyjnych sobie tam nawpycham;p. Ogólnie piersi moje sa ciut wieksze, abrdziej pełniejsze, ale nie az tak duże, zeby rozmiar zmienia...moze po porodzie sie to zmieni... Moze wezme sobie jeden B drugi C? Kupowałyście wieksze staniki?
po porodzie obwód piersi rośnie ok 10cm dodatkowych niż przed samym porodem
tak koło numeru/dwóch
ale może być że i 4 numery

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-02-05, 10:31   #548
alliw
Zadomowienie

Dzień dobry

Cytat:
Napisane przez pani22ka Pokaż wiadomość
hehe powiem szelmie małej, żeby się w kolejkę nie pchała, bo e-ciocie krzyczą "Pan tu nie stał"

Cytat:
Napisane przez trolla2405 Pokaż wiadomość
a myślałam że ty tak specjalnie napisałaś, bo w sumie odszkodowanie też by mogli dać za porozcinane dupska, prawda? w końcu nowych podatników robimy

Cytat:
cześć!
to i mi się w końcu przyśnił sen o porodzie śniło mi się ze zrobili mi cesarke teraz czyli w 36 tyg a po wybudzedniu mnie od razu puścili do domu. I weszłam do was wam powiedzieć że to jednek ja pierwsza byłam W domu pytam męża czy widział chociaż syna to mi fotki pokazał ale zaraz poszliśmy do szpitala go zobaczyć. Oddział z dziećmi był na -16 piętrze ale jak wsiedliśmy do windy to winda najpierw zjeżdzała na -100 piętro z prędkością światła dopiero potem jechała do góry i wysadzała ludzi

obudziłam się wystraszona a do tego obudziłam się znów z bólem brzucha i nadal mnie boli

a dziś wieczorem wizyta
sen mocny
za wizytę

Cytat:
A dziewuszki, w smyk.pl jest niezła promocja na laktatory medeli - z calmą 419 zł i przesyłką za 1.99 - jak na nowy, to naprawdę dobra cena. Zakupiłam wczoraj !
jednak jestem głupia baba

Cytat:
Ah, i wiem co mi się śniło.... Mój były facet (w sumie byliśmy razem 4 lata, więc taka głębsza znajomość) mi się chwalił, że urodził dziecko. Dziewczynkę. Wpadł z jakąś laską, a ona dziecka nie chciała i on postanowił je donosić i urodzić. Pomyślałam sobie: jaki dobry chłop... a ja go zostawiłam

Cytat:
Napisane przez megi-megi Pokaż wiadomość
A co do tłustego czwartku - kiedy robicie pączki? Czy jak zrobię jutro wieczorem, to rano jeszcze będą mięciutkie? Czy lepiej jednak w czwartek rano? Jakieś praktyczne wskazówki?
Moja praktyczna wskazówka: idę w czwartek rano do piekarni

Cytat:
hej jestem na chwilę żeby zdać relację z wizyty. trochę się zdołowałam.
Ten okropny ból pleców, który mnie tak męczył od 3 tygodni to przez nerki mam lekki zastój moczu w prawej nerce, z tego powodu wizyta za 2 tyg a nie za 3 i jakby coś się działo kazał dzwonić. Na wszelki wypadek spytałam co się może dziać, więc może mnie bardzo bardzo boleć i to będzie kolka. Chanel czy Ty przypadkiem nie miałaś kolki nerkowej? czy u Ciebie to jelitowa była?

Joanna miałam rację, że mój synuś przypakował waży już 2600g czyli urósł 650g w 3 tyg. podobno ma ważyć 3600 albo więcej (a jeszcze ostatnio szacował na 3,5kg). jednak nastawię się na 4kg

mi za to przybyło 2kg w 3 tyg razem już 6,2kg na plusie

mam o siebie dbać i brać no-spe. l4 dalej nie mam

jako że wystraszył mnie wizją porodu w lutym i kolka nerkową jeśli zdążę to dziś a jak nie to jutro pakuję się do szpitala. Robi się poważnie i szczerze mówiąc to teraz chyba bardziej boję się tego ataku kolki nerkowej niż porodu... przynajmniej wiem, że w bólach porodowych jest jakiś sens i że zakończenie będzie piękne a taki ból nerek, nic nie wniesie w me życie

---------- Dopisano o 09:58 ---------- Poprzedni post napisano o 09:57 ----------

aha zapomniałam dodać, że w końcu dał mi zdjęcie z usg szkoda tylko, że to zdjęcie nerki a nie synka
a skąd on taki wróżbita że ten poród na koniec lutego przewidział, hehe
co do nerek to pij dużo
no i za zdjęcie nerki
Stary 2013-02-05, 10:31   #549
ObserwujeCie
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Ptaszysko16 Pokaż wiadomość
do zzo chyba jeszcze dobrze miec elektrolity zrobione tak przynajmniej slyszalam więc łba sobie nie dam uciąć.
no i jeszcze coś, mam napisane na kartce ale kartka jest w biurku, a biurko daaaleeeeekooooo )

Cytat:
A co to za sprzedawca z Krakowa ? dajcie linka !

Cytat:
Napisane przez myaja Pokaż wiadomość
a specjalnie nie usuwałam żadnych wiadomości żeby gdzies nie przeoczyć tej od Ciebie! buuuuuuuu...
o czyli jednak czytasz co się pisze, ale odpowiadasz na to co wygodne..
Stary 2013-02-05, 10:36   #550
Ptaszysko16
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez monicca1989 Pokaż wiadomość

Kurcze a mi diabetolog kazała zrobić TSH, znając moje szczęście to już się boję wyniku...

Wczoraj znajoma nie uświadomiła, że nie dziedziczne jej mama ją rodziła 24h a ona synka 3h

Ha ha, byłam 3 razy

no i dobrze ze kazala bo wlasnie sa jazdy i trzeba to pilnować

---------- Dopisano o 11:36 ---------- Poprzedni post napisano o 11:32 ----------

Cytat:
ja jestem zwierzatkiem wodnym, uwielbiam kapiele... a podobno taki porod jest bardzo relaksujacy (jezeli mozna tu w ogole mowic o relaksie )..
tylko ciekawe jaka temperature ma woda, bo chlodnej to ja nie lubie.
I czy istneija jakiekolwiek przeciwskazania?

(podejrzewam, ze z moja alergiczna skora ten numer nie przejdzie.. )

a ja wlasnie jak mnie boli zoladek, czy cokolwiek: plecy, kolano.. to mysle tylko o jednym, o cieplej kapieli: wlasnie woda bardzo odpreza..

o super to w czwartek usmażę sobie faworków
pani na dniach otwartych szpitala mowila u nas żeby pamiętac ze wanna ciepla woda wyciszają skurcze także cos za coś ja tam nie wiem czy nie szybciej lepiej urodzić
15.10. 2011.

Stary 2013-02-05, 10:37   #551
iwona335
Zakorzenienie

Witam się z Wami
przyznaje się bez bicia, że od paru dni podczytuje wasz wątek
jestem dopiero w 19 t.c, ale z ciekawości jak to jest tuż przed i tuż po porodzie zagladam tutaj

mam do was pytanie (do tych które juz zdążyły wypróbować): jakie macie wózki dla swoich pociech? czy są jakieś typy któe absolutnie nie są praktyczne?? jakie kolory?? jakie koła??
jest tego wszystkiego tyle, ze głowa mała, a za tydzien chce przejsc sie do komisów i zobaczyc używane i nie chciałabym zeby mi ktoś kity wciskał.
Dodam, że nie chce wydać na wózek wiecj niz 1500-1800 zł.
iwona335 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-05, 10:39   #552
ObserwujeCie
Wtajemniczenie

iwona ale ktoś ma wykonać całą pracę za Ciebie, google i inne wyszukiwarki aż tak parzą ? Nie wiem czy komuś będzie się chciało pisać Ci referat o wózkach, jakbyś dała wybór między dwoma czy trzema prędzej się ktoś pochyli nad Twoją prośbą.
Stary 2013-02-05, 10:40   #553
klementyna1
Zakorzenienie

Cytat:
Przykro mi, ale nie mam tych fot juz na kompie, bo tż zmieniał ssystem i wszystko poooszło. W minionym wątku gdzies w połowie dodawąłam te foty, jak dobrze poszukasz to znajdziesz, i jeszcze troche innych ciekawych rzeczy
Ale sprawdz jeszcze raz poczte bo ok. tydzien temu wysłałam CI na maila i nic nie wróciło, ze wiadomosc nie dotarła do adrrsstaa lub tp. więc nie wiem....
Cytat:
Napisane przez strippi Pokaż wiadomość
:
po porodzie obwód piersi rośnie ok 10cm dodatkowych niż przed samym porodem
tak koło numeru/dwóch
ale może być że i 4 numery
Ojej bede az taka cycata? To biore C
Stary 2013-02-05, 10:42   #554
ObserwujeCie
Wtajemniczenie

Boshe dziś jakiś nawał, użytkowników pokolenia neostrady, zero pracy własnej, a wszystko by na tacy chcieli. Co za czasy Idę zrobić kawę
Stary 2013-02-05, 10:42   #555
Ewkaaa8891
Zadomowienie

Czesc wszystkim, ja mam dzis ciężki dzień, bieganina po urzedach, ciche dni z mężem, samochód nam sie zepsół, i bardzo źle się czuje, jak wracałam to myslałam że upadne i nie dojde tak mnie brzuch rozbolał i stwardniał .... jezu jak sie wali to wszystko ... ale marudze
jade zaraz do drugiego miasta więc wieczorem siąde i będe was nadrabiać.
Ewkaaa8891 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-05, 10:44   #556
alliw
Zadomowienie

Cytat:
Ja pamiętam jak Anna Mucha pisała o tym, że ona planuje mieć orgazm w czasie porodu I tak sobie wtedy myślałam: to się zdziwisz
A później na blogu tylko napisała, że jednak orgazmu nie było i cała lista podziękowań do personelu szpitala, że jej pomogli to przeżyć
Oj bidulka

Cytat:

piękny jak zwykle

Cytat:
wiem ze była o tym dyskusja ale tera poproszę o odpowiedz dziewczyny znające się na składzie tych środków dla dzieci
ja kupiłam hippa

Cytat:
alez tu uprzejmie, kazda kazdej ustepuje miejsca
tiaaa

A ja wczoraj w końcu uprałam pierwszą partię ciuszków... tylko kto mi teraz to wyprasuje?

Dragusia, jak egzamin poszedł?

Edytowane przez alliw
Czas edycji: 2013-02-05 o 10:47
alliw jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-05, 10:49   #557
klementyna1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez alliw Pokaż wiadomość
O
A ja wczoraj w końcu uprałam pierwszą partię ciuszków... tylko kto mi teraz to wyprasuje?

Zgłąszam sie na ochotnika prasowanie takich maniunoch ubraneksprawia mi mega frajdę

No włąsnie jak egzamin?
Stary 2013-02-05, 10:54   #558
pani22ka
Zakorzenienie

Cytat:
Boshe dziś jakiś nawał, użytkowników pokolenia neostrady, zero pracy własnej, a wszystko by na tacy chcieli.
też bym chciała. choć ja pokolenie kartkowe
ale marzenia... idealna lista: bez skuch, wszystkiego tyle ile trzeba, tani-świetny-lekki wózek, bez usterkowa niania, butelki z fosforyzującymi podziałkami, pieluszki dobrane rozmiarem i nie uczulające...
echhhh.... marzenia...

Cytat:
Napisane przez Ewkaaa8891 Pokaż wiadomość
.... jezu jak sie wali to wszystko ...

pani22ka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-05, 10:55   #559
Dragusia88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez alliw Pokaż wiadomość
Cytat:
No włąsnie jak egzamin?

brak słów miało byc abc, wypisz, uzupelnij a bylo 14 pyt opisowych
kiepsko to widze

Dragusia88 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-02-05, 10:58   #560
corka_rosy
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Mokka_83 Pokaż wiadomość
a to jakiś sklep internetowy czy u użytkownika na allegro? Myjkę no to zgłoś i niech dosyłają... A co do reklamacji okrycia to jestem ciekawa co Ci odpiszą
Sklep.

Cytat:
Ogólnie to zerknij sobie tu:

http://allegro.pl/help_item.php?item=3552#q7 - tam masz wszystko opisane, ogólnie to jest to kupno towaru niezgodnego z opisem, koszt przesyłki pokrywa sprzedawca. Ogólnie z każdej rzeczy kupionej w sieci można się wycofać w ciągu 10 dni, bez podania przyczyny nawet, już nie mówiąc o wadach ujawnionych towaru. .

Czy możliwość wymiany towaru niezgodnego z opisem dotyczy wszystkich typów transakcji (licytacji i Kup Teraz!)?

Reklamacja z powodu niezgodności towaru z umową przez ujawnienie się wady towaru, dotyczy wszystkich transakcji bez względu na ich formę. Nie możesz jednak zareklamować towaru na podstawie określonej wady, jeżeli została ona ujawniona w opisie transakcji.
Dzięki, problem w tym, że nie wiem, jak to jest oficjalnie regulowane, nie kupowałam na allegro. Sprawę zwrotów chyba ustala każdy serwis/sprzedający sam i zależy od szeroko pojętej dobrej woli. Znam jako tako unijne prawo konsumenta, ale w PL to stanowi jakąś wielką zagadkę, bo chyba tylko kodeks cywilny/handlowy to reguluje i nie ma konkretnej podstawy prawnej odnośnie sprzedaży internetowej.

Cytat:
Dziewczyny, nie wiem czy to podświadome pragnienie seksu, ale kolejny dzień zjadam parówki Mogłabym jej jeść na każdy posiłek... Niby mają te 85% mięsa, ale to ciągle parówki....

Jesteś mega

I narobiłaś mi ochoty na parówki

Cytat:
oho, nieźle.
6,2 kg to niewiele A zdjęcia nam nie pokażesz?

Cytat:

bardzo kształtny, super!

Cytat:
Wczoraj umieściłam fajny link, mi bardzo rozjaśnił - przeczytaj http://dzieciowo.pl/2009/03/stanik-d...ta-sprawa.html
http://dzieciowo.pl/2010/01/stanik-d...doceniany.html

Ja noszę dobrze dobrane staniki, więc taki do karmienia też taki będzie, tym bardziej, że mam zamiar min. pół roku karmić, a nie chcę mieć potem obwisłych flaków zamiast piersi, bo nosiłam przypadkowy stanik-spadochron kupiony w internecie.

21.04.2013.

Edytowane przez corka_rosy
Czas edycji: 2013-02-05 o 11:01
corka_rosy jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-05, 10:59   #561
Lukrecjas
Raczkowanie

Cytat:
niesamowite, jestem pod wrazeniem postepu medycyny.

---------- Dopisano o 10:04 ---------- Poprzedni post napisano o 10:00 ----------

trzymam kciuki za szybki powrot do zdrowia

ale bys nam wywinela numer z tym porodem

zdjecie nerki..

prosze mnie nie wyprowadzać z błędu
ja miałam zastój w prawej nerce. Okropnie bolało i siusiu na czerwono robiłam. Wystraszyłam się bo to był chyba 22 tydzień pozatym akurat byliśmy w Zakopanem. Lekarz kazał jeść i spać na lewym boku. Do dziś jem urosept i jest ok. Trzeba też uważać żeby stopy miały ciepło
Lukrecjas jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-05, 11:01   #562
Luna0
Zakorzenienie

Dzień dobry, jeszcze 10 stron do nadrobienia

TŻ pojechał o 5 rano.. myśleliśmy że będzie łatwiej.. łatwo się mówiło że pojedzie i zarobi a przyszło co do czego to oboje żałujemy że tak wyszło.. Mam nadzieje że szybko zleci

Wczoraj jak na złość miałam cały czas skurcze mały się przewrócił jakoś plecami i ciągle napina mi brzuch więc skurcz mnie łapie i to zaczyna boleć jak na @ więc nie dobrze i wieczorem jeszcze krzyże mnie bolały, ale jak zawsze na drugi dzień już nic nie czuje, tak dziś mnie napierdzielają zdrowo mam nadzieje że mały poczeka na Tatusia wczoraj TŻ mu kazał czekać więc miejmy nadzieje że go posłucha zresztą wszystko w pudłach, więc nie wiem gdzie bym go dała jakby się urodził musi poczekać na ładny pokoik

Cytat:
Mała (prawdopodobnie Alicja ) po piątkowej wizycie:
- waży już 2 250g
- wszystko idealnie się rozwija
- serduszko pracuje prężnie
- nóżki, kości, kręgosłup, stópki, oczy, wargi, podniebienia itd. wszystko ok
- ułożyła się główką w dół i jak to lekarz określił 'zaczyna wyczajać że nie długo nadejdzie 'ten' moment
- szyjka ok
- łożysko 'starzeje się w normalnie'
- w poczekalni czekaliśmy 3h!!! ale było warto... to jest nasz nowy lekarz, którego musieliśmy zmienić bo poprzedniczka odeszła... nie żałuje, moje zwykłe usg było bardziej dokładnie niż połówkowe
nie wspomnę o tym, że lekarz piekielnie przystojny taki tym wysokiego bruneta z lekkim zarostem, amant pełna gębą nieskromnie przyznam się że mąż dokładnie taki sam tyle, że wyższy ale poza wyglądem profesjonalista w każdym calu - oby więcej takich lekarzy... mogę czekać nawet i po 4h jeśli tylko każda wizyta będzie tak wyglądać
O jak super a mała naprawdę duża

Cytat:

podczas całego naszego wspólnego bytowania dwa razy widziałam go w "akcji". Raz jak się pokłóciłam z jakimś kibicem podczas meczu (nie wiem jakich argumentów chłop użył na stronie, ale mój oponent cały wieczór potem stawiał mi drinki ); drugi raz na jakimś weselu włożył palec w oko kolesiowi-lotnikowi, który za dużo ze mną tańczył ("Kasia, to nie było nie specjalnie").
Także bicie to chyba szybciej ja w tym konkubinacie (choć jeszcze nie było ale ja histeryczka jestem, więc to realne).

Za to patologiczne picie odchodzi często
hahaha

Cytat:
Napisane przez LiwkaO Pokaż wiadomość
Jestem jestem... dziś się zaczął 38 Wczoraj cały dzień bolał brzuch, przeszło dopiero po drugiej nospie
Te piękna to Ty już na porodówke zmierzasz powoli a tą no-spe odstaw bo w skonczonym 37tc nie masz już potrzeby zatrzymywać skurczy, a boleć musi co poradzisz
Dociera do Ciebie wogole że zaraz urodzisz? Bo do mnie ani troche, przecież dopiero co zaczęłyśmy wątek

Cytat:
Napisane przez monicca1989 Pokaż wiadomość
Też mi się tak wydawało, że położna ta która była u mnie właśnie dlatego polecała Bepanthen że nie trzeba zmywać...
Muszę poszukać gdzieś informacji, bo jak by trzeba było zmywać to kupię Maltan a Bepanthen będzie do pupy maluszka.
Jak czytałam na forach to też pisały dziewczyny że Bepanthenu nie trzeba zmywać

Cytat:
A czułaś taki ból jak na miesiączkę? Bo mi się wydaje, że jest różnica między BH a tzw. stawianiem się macicy. Te BH właśnie tak czuć jak miesiączkę.
Ale pewności nie mam na pewno
W pierwszej ciąży w każdym razie nie czułam takich skurczy, jak teraz. Teraz pięknie od krzyża na całą macicę. Od razu poród mi się przypomina.
Megi z tymi skurczami to chyba na odwrót, bo BH nie są bolesne i nie przepowiadają porodu. A już stawianie które jest bolesne może wywołać skracanie szyjki itp. z tego co mi lekarz tłumaczył to tak jest, bo ja mam skurcze od 20tc i wtedy jak bolały jak na @ to była panika i lekarstwa a później jak narzekałam że brzuch twardnieje ale nie boli to że wszystko jest ok i macica tylko ćwiczy czyli BH. No i ostatnio mówiłam że znów bolą więc rozważał szpital

Aniołek 25.05.2012
"...Widze Ciebie w głowie, nosze Ciebie w sobie..."
Luna0 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-05, 11:08   #563
Lukrecjas
Raczkowanie

Cytat:
Nasza Oliwka urodziła się z wagą 900 gramów. Jej mama miała zatrucie ciążowe. Generalnie ma kłopoty z oczkami lekkie - wada 4,5 dioptrii. I tyle. Poza tym wszystko super - jak nie wcześniak.
Mało tego - ma siostrę młodszą - niestety niewydolność łożyska i waga urodzeniowa 700 gramów. I wygląda na to, że młodsza w ogóle dała sobie radę idealnie.

w 98 roku rodziłam moją córeczkę w 34 tyg ciąży. Lekarz do którego chodziłam prywatnie zbagatelizował zatrucie ciążowe. Było juz źle i ze mną i z dzidzią. Wszystko dobrze się skończyło. Lekarze straszyli że dziecko może mieć wadę wzroku i słuchu. Teraz ma 14 lat i widzi doskonale a wade słuchu ma tylko wtedy jak mama każe coś posprzątać a do tego lekarza już nigdy nie poszłam ... Odradzałam go wszystkim
Lukrecjas jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-02-05, 11:11   #564
ObserwujeCie
Wtajemniczenie

Cytat:
też bym chciała. choć ja pokolenie kartkowe

Cytat:
Napisane przez corka_rosy Pokaż wiadomość

Dzięki, problem w tym, że nie wiem, jak to jest oficjalnie regulowane, nie kupowałam na allegro. Sprawę zwrotów chyba ustala każdy serwis/sprzedający sam i zależy od szeroko pojętej dobrej woli. Znam jako tako unijne prawo konsumenta, ale w PL to stanowi jakąś wielką zagadkę, bo chyba tylko kodeks cywilny/handlowy to reguluje i nie ma konkretnej podstawy prawnej odnośnie sprzedaży internetowej.
Nie, sprawa zwrotów jest regulowana odgórnie. e
http://uokik.gov.pl/faq_sprzedaz_kon...ka.php#faq1169

http://reklamacjatowaru.pl/poradnik/...-w-internecie/

Sprzedaż konsumencka, a sprzedaż „zwykła”
Musimy odróżnić:

zakup pomiędzy dwoma osobami fizycznymi (np. Nowak sprzedaje na Allegro używane meble, bo już ich nie potrzebuje – a Kowalski je kupuje) – w takim przypadku zastosowanie znajdą przepisy o rękojmi za wady fizyczne z kodeksu cywilnego;

zakup przez konsumenta u sprzedawcy (np. Kowalski kupuje w sklepie internetowym laptopa) – w takim przypadku zastosowanie znajdą przepisy ustawy o szczególnych warunkach sprzedaży konsumenckiej.

W tych dwóch linkach wd mnie znajdziesz odpowiedź jak to przeprowadzić.

Cytat:
Napisane przez corka_rosy Pokaż wiadomość

Wczoraj umieściłam fajny link, mi bardzo rozjaśnił - przeczytaj http://dzieciowo.pl/2009/03/stanik-d...ta-sprawa.html
http://dzieciowo.pl/2010/01/stanik-d...doceniany.html

Ja noszę dobrze dobrane staniki, więc taki do karmienia też taki będzie, tym bardziej, że mam zamiar min. pół roku karmić, a nie chcę mieć potem obwisłych flaków zamiast piersi, bo nosiłam przypadkowy stanik-spadochron kupiony w internecie.
Właśnie dzięki za link, fajny !

Zapomniałam wczoraj o tym !

A Ty zdecydowałaś się na jakąś konkretną firmę ?

---------- Dopisano o 12:11 ---------- Poprzedni post napisano o 12:09 ----------

Odnośnie biustonosza, to ja właśnie na początek chciałabym nie przeinwestowywać, a potem jak laktacja się ustabilizuje wybrać się normalnie do brafiterki... hm no bo w sumie ciężko wydać teraz kilkaset zł na biustonosze, których rozmiar może być nie trafiony ! I mam trochę zgryza, w związku z tym...
Stary 2013-02-05, 11:12   #565
Sorceresss
Wtajemniczenie

Cytat:
h mój synuś przypakował waży już 2600g czyli urósł 650g w 3 tyg. podobno ma ważyć 3600 albo więcej (a jeszcze ostatnio szacował na 3,5kg). jednak nastawię się na 4kg

aha zapomniałam dodać, że w końcu dał mi zdjęcie z usg szkoda tylko, że to zdjęcie nerki a nie synka
brawo dla synusia - kawał dziecinki
miejmy nadzieję, że będzie dobrze z Twoimi nerami...

a co do zdjęcia - dorysuj nerce oczka, nosek, buzię... i mów, że to Twój maluch Mój TŻ by się w życiu nie zorientował... kompletnie nic nie widzi na USG

Cytat:
Napisane przez bzinka Pokaż wiadomość
U mnie dzisiaj skończony 30 tydzień, zaczynam 31

Cytat:
u lala... super!

Cytat:
ja uderzam na Rossmanna babydream Jedyny minus dla mnie - nie pachnie jakoś cudnie... tyle, że to może jednak być dla dziecka plusem

Dragusia, będzie dobrze... mogłaś napisac na kartce z egzaminu, że prosisz o ulgowe traktowanie i dołączyć swoje zdjęcie z brzuchem

"Szanse jedne na milion spełniają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć"
Terry Pratchett
Sorceresss jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-05, 11:21   #566
Malpka
Zakorzenienie

Cytat:

A co to za sprzedawca z Krakowa ? dajcie linka !
http://allegro.pl/listing/user.php?us_id=14918399

a powiedz mi bo ty tak o tych składach kosmetyków pisałaś (nie pomyliłam ) na jaki płyn do mycia dla malucha się zdecydowałaś? i balsam czy oliwka?

Cytat:
Napisane przez Ewkaaa8891 Pokaż wiadomość
Czesc wszystkim, ja mam dzis ciężki dzień, bieganina po urzedach, ciche dni z mężem, samochód nam sie zepsół, i bardzo źle się czuje, jak wracałam to myslałam że upadne i nie dojde tak mnie brzuch rozbolał i stwardniał .... jezu jak sie wali to wszystko ... ale marudze
jade zaraz do drugiego miasta więc wieczorem siąde i będe was nadrabiać.

Cytat:
Zgłąszam sie na ochotnika prasowanie takich maniunoch ubraneksprawia mi mega frajdę

No włąsnie jak egzamin?
to przyjedz do mnie też mam stertę ubranek do wyprasowania a ja blisko i uziemiona w domu więc zapraszam Może i Monika.g się skusi to zrobimy zlot lubelanek hehe

Edytowane przez Malpka
Czas edycji: 2013-02-05 o 11:24
Stary 2013-02-05, 11:25   #567
Ptaszysko16
Wtajemniczenie

Cytat:
brawo dla synusia - kawał dziecinki
miejmy nadzieję, że będzie dobrze z Twoimi nerami...

a co do zdjęcia - dorysuj nerce oczka, nosek, buzię... i mów, że to Twój maluch Mój TŻ by się w życiu nie zorientował... kompletnie nic nie widzi na USG

u lala... super!

ja uderzam na Rossmanna babydream Jedyny minus dla mnie - nie pachnie jakoś cudnie... tyle, że to może jednak być dla dziecka plusem

Dragusia, będzie dobrze... mogłaś napisac na kartce z egzaminu, że prosisz o ulgowe traktowanie i dołączyć swoje zdjęcie z brzuchem
wiesz pod warunkiem ze nie trafi na oszołoma. Mnie się zdazalo miec Panie ktore mi płakaly na zaliczeniu że dziecko miało ospe, swinke itp. i ja rozumiem że sie tak dzieje ale nie można tez ludzi traktowac inaczej bo są w ciązy albo maja dziecko. Ja takich sytuacji bardzo nie lubie bo potem cala sala na mnie patrzy jak ta beczy bo powiedziałam np. ze ma pisac kolokwium. Pewne rzeczy sie zalatwia przed a nie w trakcie.
15.10. 2011.

Stary 2013-02-05, 11:25   #568
Malpka
Zakorzenienie

Cytat:

to widze większość z was na rossmana liczy to pewnie i ja go kupię
Stary 2013-02-05, 11:30   #569
corka_rosy
Wtajemniczenie

Cytat:
Dziękuję, dziękuję! Poczytam sobie ustawę, będę miała powrót do czasów studiów

Cytat:
Właśnie dzięki za link, fajny !

Zapomniałam wczoraj o tym !

A Ty zdecydowałaś się na jakąś konkretną firmę ?

---------- Dopisano o 12:11 ---------- Poprzedni post napisano o 12:09 ----------

Odnośnie biustonosza, to ja właśnie na początek chciałabym nie przeinwestowywać, a potem jak laktacja się ustabilizuje wybrać się normalnie do brafiterki... hm no bo w sumie ciężko wydać teraz kilkaset zł na biustonosze, których rozmiar może być nie trafiony ! I mam trochę zgryza, w związku z tym...
Mnie wizualnie podobają się te z Alles. Za jakieś 3-4 tyg. planuję wybrać się do sklepu, który ma dużą ofertę staników do karmienia i pomierzyć, ale z zakupem się wstrzymam - mam zamiar wyrwać się po porodzie na ponowną przymiarkę wybranych wcześniej modeli i zakup.

21.04.2013.
corka_rosy jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-05, 11:31   #570
Sorceresss
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Ptaszysko16 Pokaż wiadomość
wiesz pod warunkiem ze nie trafi na oszołoma. Mnie się zdazalo miec Panie ktore mi płakaly na zaliczeniu że dziecko miało ospe, swinke itp. i ja rozumiem że sie tak dzieje ale nie można tez ludzi traktowac inaczej bo są w ciązy albo maja dziecko. Ja takich sytuacji bardzo nie lubie bo potem cala sala na mnie patrzy jak ta beczy bo powiedziałam np. ze ma pisac kolokwium. Pewne rzeczy sie zalatwia przed a nie w trakcie.
ale ja tylko żartowałam

"Szanse jedne na milion spełniają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć"
Terry Pratchett
Sorceresss jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości