|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#511 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Styczniowo-lutowe Mamusie cz.X Kolejna część rozpakowywania :)
Czesc dziewczyny
przepraszam, ze bez polskich znakow, ale Mala wlasnie je i brakuje mi reki Dziekujemy za wszystkie kciuki i gratulacje! Wypuscili nas dopiero wczoraj, choc od poczatku mowa byla nawet o sobocie. W niedziele stwierdzili u Ewci zoltaczke, dodatkowo Mala ma po porodzie krwiaka na glowce i lekarka tak mnie wystraszyla, ze przeryczalam caly dzien. No i oczywiscie zabrali Ewunie na naswietlanie. Teraz probujemy sie jaks ogarnac potem opisze porod i juz jestem na biezaco bo wszystko nadrabialam Meduzza mocne kciuki!
|
|
|
|
#512 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
) wczoraj jej nalała moja matula wiecej niz zwykle wody, jaka zadowolona byla a co do tej wody morskiej, to jak dzidzi sie psiuka to na brzuszek ja przelozyc? czy na boczku moze byc?
|
|
|
#513 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Szklanka-witaj
|
|
#514 |
|
Rozeznanie
|
Hey,nie mam czasu Was nadrobic. Dalej mieszkamy u rodziny TZ,wiec msze sie zajmowac ich domem,myslalam ze po porodzie to sie moze troche zmieni,ze ktos bedzie chcial mnie odciazyc. Ale oni zyja w tym durnym przekonaniu,ze skoro siedze caly dzien w domu to mam czas na wszystko... Maly w nocy robil mi sajgon nie z tej ziemi,darl sie i 5-6 godzin potrafil mnie trzymac bez spania. Potem godzina przerwy i znowu. Wczoraj pomyslalam o problemach brzuszkowych,TZ kupil kropelki delicol i bylo o niebo lepiej,to znow byl moj dzidzius a nie diabel wcielony:p ale kolega TZ z pracy powiedzial,ze na kolki i takie tam to lekarstwa pomoga 2-3 dni i problem powroci:sciana:powiedzcie ,ze to nie prawda
tak mi go strasznie bylo szkoda. W weekend chyba sie przeprowadzamy do NASZEGO mieszkania,jutro ma byc podpisana umowa u notariusza,nareszcie... Ehh kocham mojego bobasa najbardziej na swiecie,naprawde,ale wydaje mi sie ze sobie nie radze ;( ze nie bede dobra mama;( i caly czas plakac mi sie chce przepraszam,wpadam tu i smece. Ehh.
|
|
|
|
#515 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() a skurcze trwaja roznie z cora 7h mialam a teraz z 5h do urodzenia, tez chcialam byc jak najdluzej w domu tyle ze mi woda z krwia odeszla wiec zebralismy sie jednak szybciej
|
|
#516 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A może będziemy miały na sali miłe "współlokatorki",któr e spojrzą jednym okiem na nasze dzieciątka kiedy my będziemy się pluskać![]() I nie jest ciemny? Ładnie wygląda? |
|
|
|
|
#517 |
|
Rozeznanie
|
tak, jest właśnie teki amarantowy
|
#518 |
|
Zadomowienie
|
Hehe Fewcia Amarant jest bardziej fluorescencyjny, jeśli mnie rozumiesz, bardziej żywy ![]() Spokojnie Dziewczyny, do szpitala mam 2 minuty samochodem a naprawdę nie chcę tam leżeć Wzięłam kąpiel, posprzątałam trochę w domu i takie tam, muszę trochę pomóc tej szyjce sie otworzyć, żeby nie było, że po 12h skurczów przyjeżdzam z rozwarciem na palec Skurczybyki dalej co 5 min i
|
|
|
|
#519 |
|
Zakorzenienie
|
Może faktycznie te skurcze nie są jeszcze takie mocne, skoro możesz się skupić na pisaniu tutaj czy sprzątaniu:P Ja nie dałabym rady,
Nomen: spokojnie kochana, chyba każda z nas to tutaj przechodzi, trudny czas przed nami, ale wszystkie DAMY RADĘ!
|
|
|
|
#520 |
|
Zakorzenienie
|
Meduzza kciuki!
Dziewczyny, padam Maly wczoraj caluuuuuutki dzien spal jak zabity, a wieczorem i w nocy nic, w koncu o 4 wzielam go, polozylam sobie na brzuszku na mojej piersi - zasnal w 10sekund i spal, spaaaal i spaaaaaaaaal..... chyba jeszcze nie ogarniam, ma ktos instrukcje obslugi dla Maluszkow?Debrah ten 'katarek' to sapka, od razu bedziesz widziala roznice jak dostanie prawdziwego katarku. Maz chce dzisiaj jechac na zakupy, ja bym pojechala z nim i z Malym, a moja mama niemal mnie przechrzcila, ze gdzie z dzieckiem do sklepow, ze tyle ludzi chorych, ze jeszcze cos zlapie sie poczulam jak wyrodka matka.... Ale tak szczerze, moge z nim jechac? Dostaje na leb w tym domu, nikt mnie nie odwiedza
|
#521 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A co do ilości wizyt to nie wiem...następną mamy po ukończeniu 3 miesiąca życia mimo że teraz wszystko wyszło idealnie. Widocznie ważne jest żeby to kontrolować co jakiś czas u takiego dzieciątka które jeszcze nie chodzi i mogą się łatwo zrobić jakieś zwyrodnienia stawów biodrowych. Cytat:
I nie stresuj się tak, dasz radę mimo że czasem jest ciężko. jesteś na pewno wspaniałą mamą i chcesz jak najlepiej dla Hani. Cytat:
Oooo KPA to mój konik Na studiach w studenckiej poradni prawnej udzielałam bezpłatnych porad prawnych z tego zakresu a teraz w pracy kpa to u mnie podstawa ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Bonitki maślane z Biedry są rzeczywiście pyszne, ja jem ich sporo i nie zauważyłam negatywnego wpływu na synka. A co do długości spania to u nas nie zdarza się dłuższy sen niż 3 godziny a najczęściej są to 2 godziny. My tylko na cycu.
|
|
#522 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny Rozpakowane!!Nurtuje mnie jedna rzecz- jak przebrałyście się do porodu- zakładałyście też staniczek ?
|
#523 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
tylko plecy mnie bolały okropnie w nocy, ale to chyba przez to, ze wczoraj sporo łaziłam po tylu tyg lezenia....Cytat:
ja to chyba wpadne w panike, jak sie zacznie cos dziac. I niestety mam dalej do szpitala...
|
||
|
|
|
#524 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Co do zakupów to jak to jakaś galeria handlowa albo duży hipermarket to ja bym chyba nie ryzykowała. Naprawdę dużo ludzi teraz choruje, nawet wśród mojej rodziny i znajomych. ---------- Dopisano o 13:19 ---------- Poprzedni post napisano o 13:17 ---------- U mnie kazali bez stanika i bez majtek (miałam cc).
|
|
#525 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Żebyś czasem w domu nie rodziła.![]() Cytat:
![]() A co d psiukania - ja podnoszę lekko główkę, pyk-pyk i podnoszę małą jak do odbicia, albo przynajmniej tak, żeby plecki były w miarę w pionie. I w ogóle - nie bójcie się psiukania do noska. Lepiej, żeby dzidziol pokrzywił się troszeczkę i miał spokój, niż żeby było jak w naszym przypadku. Byliśmy w gościach i nie zabraliśmy sterimaru. Mała miała takie kozy (gorąco tam było straaasznie), że jak ją karmiłam, to połknęła jedną. Potem był wielki rzyg i od tej pory jest ulewanie po każdym karmieniu i wymioty przynajmniej raz dziennie. Tak ma podrażnione wszystko. Więc lepiej się nie zastanawiać. Edytowane przez Wisienka_0809 Czas edycji: 2013-02-05 o 13:22 |
|||
|
|
|
#526 |
|
Zakorzenienie
|
Hej dziewczyny.
Wchodzę a tu znowu 20 stron do nadrobienia. Nie mam wogóle czasu żeby z Wami popisć a tak bardzo bym chciaałaaaaa ![]() Kobietki które już urodziły--jak Wy to robicie że macie czas pisać na forum??
|
#527 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
A tak to albo tż się chwilę zajmie, albo mama, albo ogólnie młoda sobie spokojnie leży i gapi się wszędzie, to jej się puszcza jakąś muzykę i jest też trochę czasu.
|
|
|
|
|
#528 |
|
Zakorzenienie
|
---------- Dopisano o 13:19 ---------- Poprzedni post napisano o 13:17 ----------
[/COLOR] U mnie kazali bez stanika i bez majtek (miałam cc).[/QUOTE] Bez majtek rozumiem....ale jak jest ze stanikiem przy SN?
|
#529 |
|
Rozeznanie
|
Neti, przy sn też jest bez majtek i bez biustonosza.
![]() -------------- Kurna, tż puścił Poli Skilleta i sobie zasnęła.
|
|
|
|
#530 |
|
Wtajemniczenie
|
Sposób porodu nie ma tu chyba znaczenia. Jak po porodzie położą Ci synka na klacie to ważne żeby był kontakt z gołą skórą i natychmiastowy dostęp do cyca.
Igorek - 02.01.2013 r. Edytowane przez ILLUSION Czas edycji: 2013-02-05 o 13:34 |
|
|
|
#531 |
|
Zakorzenienie
|
Silver
Ja do konca pologu mam jeszcze immunitet, wiec w domu nie robie nic, chyba, ze bardzo, ale to bardzo mi sie zachce a ze zle sie jeszcze czuje to poza zajmowaniem sie malym nie robie nic. A ze maly terrorysta spi to ja zamiast z nim to wizazuje i czytam ksiazke
|
#532 | |
|
Rozeznanie
|
muszę się pochwalić, mój gałganek przybiera dziennie 40 gram, rozmawiałam właśnie z położną i śmiała się, że później bedzie trzeba go odchudzać ![]() Rownież to, że je w nocy tylko 10 min to jest ok - w nocy jest 3 razy więcej pokarmu stąd tak krótkie jedzenie. Idę może was nadrobię zanim wstanie, miałam iść spać ale z emocji odechciało mi się ---------- Dopisano o 13:53 ---------- Poprzedni post napisano o 13:50 ---------- Cytat:
|
|
#533 |
|
Zakorzenienie
|
Neti, u mnie sie tak akcja podziala, ze podczas porodu bylam w nowiusienkiej koszuli do karmienia
bez majtek i bez stanika ![]() Kuuuuurcze, tak piszecie, ze wasze Dzidzie byly z wami caly czas po porodzie, mojego mi polozyli na klate na czas szycia a potem od razu zabrali, nawet sie nie zorientowalam, ze cos z nim nie tak :/ dopiero potem przyszla pediatra i powiedziala, ze jest na obserwacji i podgrzewaniu.... Ale to moze i lepiej, przynajmniej sie nie martwilam, myslalam, ze tak jest i juz
|
#534 |
|
Zakorzenienie
|
wrocilismy ze szczepienia.
maly grzeczniutki az milo bylo sluchac pochwal od wszystkich naokolo ![]() ale pokolei... dzis dzien szczepien wiec do lekarza bez kolejki weszlismy od razu, lekarz osluchal malego i wyslalm do gabinetu obok, do pielegniarki juz na zastrzyk.tam zwazono malego i zmierzono - 62cm i 4890g ![]() no i po tym zaczela sie jazda! szczepilismy ta szczepionka 5w1 (dzieki o Panie!). jak zobaczylam igłę to mnie zamurowalo!!!! z 10 cm jak nic! ale se mysle - moze tylko troszke kłujnie. o ja naiwna!!!!! jak zasadzila w udko tej igły to myslalam ze na wylot przejdzie!!!! ja łzy w oczach ale naszczescie nie popuscilam robie postepy w plakaniu maly roszke zapłakal ale na sczescie szybko go uspokoilam. kolejna igla na wzw - długość ta sama, kłucie w ramię . na to juz na sczescie nie patrzylam, bo moglabym nie wytrzymac. i tu malenstwo troche bardziej popłakalo ale tez w miare szybko sie uspokoilo.ogolnie ja to chyba bardziej przezylam niz on ![]() teraz tylko mam nadzieje ze nie bedzie zadnej wysypki i goraczki ![]() jak macie jeszcze czas to zastanowcie sie nad tymi skojarzonymi szczepnkami. my zaplacilismy 93 zl, ale bedac po stwierdzam ze oddalabym osattnie grosze zeby tylko zaoszczedzic dziecku bólu! |
|
|
|
#535 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
psiuknelam, pierwszy raz mam za soba heheheCytat:
a moze by tak pojsc spac?:p hmmm
|
|
|
#536 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Silver-z tym czasem to różnie bywa teraz właśnie stoję przy łożeczku,trzymam smoczek małemu a w drugiej ręce telefon inaczej sie nie da.
|
|
#537 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
:brzydal :ehh ja wlasnie z mala na rekach nie chciala spac od 9 do 13,30....
|
|
#538 | |
|
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;39049592]Nawijka, a w ząbki chcesz?
[/QUOTE]Wybacz, musialam ![]() Cytat:
KPA nawet mi sie podoba - tzn przyjemnie sie go uczy Wrocilam od gina, uff. Zrobil mi usg, ale nie zwazyl malego, bo stwierdzil, ze to nie ma znaczenia. Zbadal tylko najwazniejsze rzeczy (lozysko, wody, itp) - wszystko ok. Usg zakonczyl slowami "widze gotowosc do porodu". Lekko mnie wmurowalo, wiec zapomnialam zapytac co ma na mysli. Akurat podczas usg stwardnial mi brzuch, gin sie od razu nakrecil i stwierdzil, ze jak tak bedzie co 5 min to mam jechac do szpitala. Ja tam nie do konca w to wierze, bo cos takiego zrobilo mi sie dopiero RAZ. Czulam to stwardnienie, ale wcale mnie to nie bolalo... Takze nie napalam sie. Poza tym wypytywal sie czy wszystko jest gotowe/spakowane, bo porod moze sie lada chwila zaczac ![]() Nie, nie, nie - to nie moze byc prawda. Jutro mam ostatni egzamin, a w czwartek musze zdazyc najesc sie paczkow ![]() Ide grzac zupe, a potem dalej nadrabiac Was
Edytowane przez nafiyqa Czas edycji: 2013-02-05 o 14:17 |
|
|
|
|
#539 |
|
Zadomowienie
|
A ja bylam na ktg no i mam skierowanie do szpitala. Wyszly skurcze, dosc regularne no i ta moja cukrzyca takze wola mnie miec na oku, bo bobas moze cos wymyslec i po co mam rodzic nie wiadomo gdzie. Takze zbieram sie powoli i wracam do szpitala na oddzial. plecy i uda mnie nadal rwa!
|
#540 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale mam rozkminy :P |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:27.

przepraszam, ze bez polskich znakow, ale Mala wlasnie je i brakuje mi reki

tak mi go strasznie bylo szkoda. W weekend chyba sie przeprowadzamy do NASZEGO mieszkania,jutro ma byc podpisana umowa u notariusza,nareszcie... Ehh kocham mojego bobasa najbardziej na swiecie,naprawde,ale wydaje mi sie ze sobie nie radze
;( ze nie bede dobra mama;( i caly czas plakac mi sie chce

i jakaś taka zdenerwowana jestem jak przed podróżą jakąś

Skurczybyki dalej co 5 min i

ja łzy w oczach ale naszczescie nie popuscilam