Z maluszkami wątek trzeci - jak ten czas nam szybko leci! Mamusie IX-X 2012 - Strona 45 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-02-05, 12:49   #1321
m_moni
Zadomowienie

Dot.: Z maluszkami wątek trzeci - jak ten czas nam szybko leci! Mamusie IX-X 2012

Cytat:
Napisane przez Iwoncia81 Pokaż wiadomość

A tą Waszą sąsiadke wytargałabym za wlosy i niech sie pinda wyprowadzi z tym zafajdanym kundlem do piwnicy jak jej dziecko przeszkadza. Sama dzieci nie ma pewnie to se psa zafundowała żeby z kims pogadał

Cytat:
Napisane przez weronika_91 Pokaż wiadomość
Dziewczyny czy Wasze dzieci też się tak wyginają w sensie że głowa do tyłu i ciało tworzy taką literkę C ?? nie wiem o co chodzi ale Jaś robi tak już trzeci dzień :/ chociaż dziś już nie tak często widzę .

Wszystkiego najlepszego dla Jagódki, Zosi i Poli
tak. ćwiczy sobie

Cytat:
Napisane przez Konczita Pokaż wiadomość

dobrze że coś wogóle zostawił hahahaa
mówisz, że mogłoby być gorzej?

Cytat:

Hipp tez ma ziemniaka ze szpinakiem

Czy któraś mamusia gotuje też obiadki sama ???
jeśli chodzi o mięsko, to ja zamierzam

Nisia jak Majunia fajniusia
m_moni jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-05, 12:50   #1322
Iwa844
Zakorzenienie

Dot.: Z maluszkami wątek trzeci - jak ten czas nam szybko leci! Mamusie IX-X 2012

Cytat:
Ja też będe chciała tylko kiedy??
Aha, miałam spytać czy któraś z Was mroziła już swoje zupki czy jakieś przygotowane dania? Jesli tak to w czym? Bo zastanawiam sie czy szklane słoiki nie pękną?
Ja latem zamrażam zblendowane truskawki i maliny w słoikach nie pękną, tylko nie nakładaj do pełna.
Stary 2013-02-05, 12:55   #1323
Sojka1990
Zadomowienie

Ja do mrożenia kupiłam w tesco takie małe pojemniczki na których pisze że są to pojemniki na posiłki dla dzieci, za 4 sztuki zapłaciłam chyba 2 czy 3 zł. sa takiej pojemności jak słoiczki dla dzieci kupne.
Stary 2013-02-05, 13:00   #1324
lidka0308
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kraven Pokaż wiadomość
Oj ale poranek nam się zapowiada

Ja też polecam baze do fotelika. Jest bardzo wygofna i przede wszystkim bezpieczniejsza niż samo przypięcie pasami.

Gda możliwe, że to od intensywnych wojaży. Mój tak miał po Świętach, kiedy codziennie gdzieś byliśmy i przewijalo się dużo nowych osób.

Śpioszka ślicznego masz synka

Lidka nie martw sie ja dopiero jak przestałam Hugissów używać to odkryłam o co chodzi z tym paskiem

Zmykam spać. Do jutra
Kochana ja się wcale nie martwię, ja się sama z siebie śmieję
nie sądziłam, że będzie mi kiedyś potrzebna instrukcja obsługi pampersa a tu jednak proszę - pampers mi udowodnił, że jednak tak

Witam!

wy żeście poszalały - od wczoraj już chyba z siedem stron do nadrobienia
lidka0308 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-05, 13:00   #1325
Iwoncia81
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Iwa844 Pokaż wiadomość
Ja latem zamrażam zblendowane truskawki i maliny w słoikach nie pękną, tylko nie nakładaj do pełna.
Hmmm, no to zobacze jak z tym będzie
Dzięki

Cytat:
Napisane przez Sojka1990 Pokaż wiadomość
Ja do mrożenia kupiłam w tesco takie małe pojemniczki na których pisze że są to pojemniki na posiłki dla dzieci, za 4 sztuki zapłaciłam chyba 2 czy 3 zł. sa takiej pojemności jak słoiczki dla dzieci kupne.
A z jakiego to tworzywa jest?
Iwoncia81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-05, 13:00   #1326
spioszka
Raczkowanie

Cytat:
Dziewczyny czy Wasze dzieci też się tak wyginają w sensie że głowa do tyłu i ciało tworzy taką literkę C ?? nie wiem o co chodzi ale Jaś robi tak już trzeci dzień :/ chociaż dziś już nie tak często widzę .

:
Cytat:
Tak, u nas już od dwóch ponad tygodni tak robi i przekręca sie na boczek i nawet na brzuszek ale potem ręki spod siebie nie potrafi wyciągnąć jeszcze
Moj brzdac ma identycznie

Cytat:
Aha, miałam spytać czy któraś z Was mroziła już swoje zupki czy jakieś przygotowane dania? Jesli tak to w czym? Bo zastanawiam sie czy szklane słoiki nie pękną?
ooo wlasnie z Alliyah tez mamy ten dylemat:confuse d:

5 cykl staran
ostatnia@-29/11/11
http://enpr.pl/1837
spioszka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-05, 13:04   #1327
Konczita
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez marta1986222 Pokaż wiadomość
Ja bedę chciała ale pierwsze muszę jakieś przepisy dorwać

to czekam na Twoje wynalazki my jesteśmy po zupce jarzynowej i powiem że smakowała o niebo lepiej niż ze słoiczka ....
a poniżej nasza wersja podania

Cytat:
Napisane przez sandra23s Pokaż wiadomość
a ja muszę blender kupićcoś nigdy mi nie po drodze do media marktu

ja używam malaksera takiego z blenderem z boscha i jest świetny !

Cytat:
Napisane przez colds Pokaż wiadomość
Chciałam nadrobić, ale Melka nie daje możliwości.. Więc tylko zdjęcia wstawiam , a później wpadnę na dłużej

kochany aniołeczek

Cytat:

są takie pojemniczki do mrożenia ale i w słoiczkach można
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 201302045291.jpg (164,9 KB, 39 załadowań)
13.08.2012 godz 15:01
2532g i 50 cm naszej miłości
[*] .. dzieli nas już tylko czas ...
Konczita jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-02-05, 13:06   #1328
Konczita
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez m_moni Pokaż wiadomość

mówisz, że mogłoby być gorzej?

jeśli chodzi o mięsko, to ja zamierzam

myślę że mógł zostawić piątaka z karteczką na chleb
my jutro robimy kurczaczka ciekawe jak będzie mlaskała
Stary 2013-02-05, 13:10   #1329
Agnus21
Zadomowienie

GG do Agnus21

Cytat:
Napisane przez alfabia Pokaż wiadomość
Potrzebuję rady: moja córka zafarbowała włosy bez mojej zgody. Ona ma niespełna 15 lat (dopiero w kwietniu będzie miała).
Szamponetką. Jestem wściekła
jak mam ją ukarać aby sobie zapamiętała?
u nich w szkole strasznie ganiają za takie rzeczy
a przez tydzień to w życiu nie zejdzie
najbardziej mnie wkurza że nie spytała, nie doradziła się
pomogła bym jej dobrać kolor zbliżony do tych co ma aby nie było tak mocno widać.
ja się obawiam że jak to zostawię tak, to niedługo przyjdzie mi z tatuażem na ręku i kolczykiem w nosie
Niestety nie mam starszych dzieci więc nie wiem, ale faktycznie dobrze by było wiedzieć jak się w takiej sytuacji zachować, żeby dotarło do dziecka, że źle postąpiło.

Cytat:
Tak, moja też tak robi często np w wannie podczas kąpieli i patrzy na naklejki na wanience. Trzeba bardzo uważać, żeby jej wody do oczu nie naleciało.

Cytat:
Chciałam nadrobić, ale Melka nie daje możliwości.. Więc tylko zdjęcia wstawiam , a później wpadnę na dłużej
Do kogo wysyłasz Melkę?
Stary 2013-02-05, 13:12   #1330
niegrzeczna88
Wtajemniczenie

dzięki dziewczyny za odpowiedzi w sprawie słoiczków, poszukam w takim razie z hippa bo wszystkie mam z tej firmy

IGA

Maja

niegrzeczna88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-05, 13:12   #1331
Agnus21
Zadomowienie

GG do Agnus21

Cytat:

to czekam na Twoje wynalazki my jesteśmy po zupce jarzynowej i powiem że smakowała o niebo lepiej niż ze słoiczka ....
a poniżej nasza wersja podania
A możesz napisać od początku do końca jak zrobiłaś tą zupkę?
Przyznam, że zrobiłam może kilka razy w życiu zupę i brak mi doświadczenia...
Stary 2013-02-05, 13:14   #1332
lidka0308
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Katee27 Pokaż wiadomość
właśnie założyłam ostatnio fb,ale nie umiem się tam odnaleźć.Wolałam nk.

nie wiem o co chodzi.Może pójdę do znajomego,co sprzedaje telefony itp.

myślisz,że sernik na zimno można w czymś takim zrobić?Teściowa ma taką formę
http://allegro.pl/tupperware-liliana...984359087.html ,ale mnie narazie na nią nie stać,a super w tym wychodzi.

fajne oznaczenie.

To ma być ten Ancior?fakt urósł trochę,ale to nadal malutki,słodziutki Antoś

dziękujęW sumie to poszłam po wkładki laktacyjne,ale się skończyły,więc żeby nie było,że przyjechałam,nabrudziłam wózkiem i nic nie kupiłam,to wzięłamChoć szczerze Kubuś ma mało na 74.
Oglądaliśmy dziś z J.zdjęcia i on jeszcze w niektórych śmigał mając 5miesięcy,a Kuba już dawno z nich wyrósł.A na promocję w lidlu za późno się obudziłam(następnego dnia)nie było ani jednej paczki.

witaj Kasieńka

spioszka Julek ładny chłopczyk.Pokażesz go całego?

colds Melcia zjawiskowa

Dziękuję za komplementy mojego Bejbiczka

Fotelik mam po starszym synku(zapomniałam na tą chwile)

Anusia mój wszystko wpycha do dzioba,ale ostatnio zakładam mu na rączkę to opaskę z pszczółką i patrzy na nią zatrwożonyi lubi gryzaka z canpolu.

Gdzie się podziała anusiaaniaanusia i ciekawe jak tam Filusia
Katee ja na początku też nie mogłam ogarnąć tego facebooka i nadal pewnie nie wiem o milionie jego funkcji, ale do podstawowej komunikacji się przydaje, bo jednak większość ludzi się przerzuciła z nk na fb właśnie
przyzwyczaisz się, zobaczysz

Cytat:
Napisane przez lourose Pokaż wiadomość
Test wyszedł negatywny koniec bara bara bez gumki!
no to dobrze, że ujrzałaś oczekiwany wynik
ja tam bez gumki bym się nigdy nie zdecydowała jeśli bym nie brała tabletek lub nie miała spirali

Cytat:

a ja kciuki trzymałam hmm .. non ie ważne w którą stronę czyż nie ? ... ale skoro lepiej jak negartyw to ciesze się że taki wynik ujrzałaś ...

my znowu mamy jazdę z sąsiadką i ich psem który w depresje przez Dusie popadł .. tragedia ...

---------- Dopisano o 07:29 ---------- Poprzedni post napisano o 07:28 ----------

nie doczytałam wszystkiego więc nie krzyczeć na mnie - Iwoncia jak tam zmiany na buźce Alanka? my już wiemy od czego ta czerwona plamka nam wyskoczyła ... od kaszki bananowej

mamy my tu jakieś mamy z niemiec w naszym gronie?

---------- Dopisano o 07:30 ---------- Poprzedni post napisano o 07:29 ----------

Mąż przywiózł ze wsi swojej marchewkę pietruchę ziemniaki i kuraka ... jesteśmy na gotowanych zupkach i uwaga Duśka nie ulewa!!! jak to pięknie nie przebierać jej 7 razy dziennie
no to cudnie, że Dusi służą swojskie warzywka

Cytat:
my krzesełko mamy beznadziejne ale sama sobie wybrałam to teraz nie mam co marudzić ... może jak dodatkowa kasa wpadnie to zmienimy na inne

---------- Dopisano o 07:37 ---------- Poprzedni post napisano o 07:34 ----------

nie wiem czy pamiętacie jak we wrześniu miałam kontrole czy Dusia ma odpowiednią opiekę itp .. sąsiadka zadzwoniła że jej krzywdę robimy i jej pies przez duśki płacze popadł w depresję ... i teraz jej piesio wrócił gdzieś w listopadzie do domu i od tej pory codziennie piesek zostaje sam .. około 18 zaczyna się szczekanie i trwa różnie do 21 do 22 zależy o której wrócą ... mąż wczoraj zadzwonił aby to sprawdzono bo nie da się wieczorem nawet dziecka ululać .. no i dzisiaj o 5 wpadła do nas z buźką że teraz to dopiero popamiętamy
że o 5 rano przyszła????
porąbało ją?
no w bloku nigdy nie wiadomo na jakich wariatów się trafi eh i to jest największy minus mieszkania w blokach

Cytat:
Napisane przez Nisia4 Pokaż wiadomość
Mnie się te podobają http://www.asos.com/ASOS/ASOS-Swing-...ate&zanpid=XXX
http://www.asos.com/ASOS/ASOS-Swing-...ate&zanpid=XXX

Ja mam wesele we wrześniu i już zaczęłam myśleć co przyodzieję :P I marzy mi się toczek :P

Poważnie? Współczuję Ci szczerze, ale nie wiem co doradzić, masakra jakaś...

No to my też cieszymy się razem z Tobą
I czekamy na wynik u Maggie
Katee i Śpioszka cudne dzieciaczki
Pokażę Wam zdziwioną Maję po tym jak ją na chwilę posadziłam.
hihihi minka z cyklu " matka, ale o co chodzi?"
Stary 2013-02-05, 13:19   #1333
Konczita
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez niegrzeczna88 Pokaż wiadomość
dzięki dziewczyny za odpowiedzi w sprawie słoiczków, poszukam w takim razie z hippa bo wszystkie mam z tej firmy

ja tez z tych hippowskich jestem zadowolona no ale pora na własne gotowanko przejść

Cytat:
Napisane przez Agnus21 Pokaż wiadomość
A możesz napisać od początku do końca jak zrobiłaś tą zupkę?
Przyznam, że zrobiłam może kilka razy w życiu zupę i brak mi doświadczenia...

Agnus pewnie to banalnie proste
Jarzynowy krem dla niemowlaka - SKŁADNIKI:
  • 1 marchewka
  • 1 średni ziemniak
  • 1/2 pietruszki
  • 3 listki natki pietruszki
  • szczypta soli
Jarzynowy krem dla niemowlaka - PRZYGOTOWANIE: Warzywka myjemy, obieramy i płuczemy, następnie ziemniaka kroimy w kosteczkę, marchewkę i pietruszkę w plasterki, wrzucamy wszystko do garnka i zalewamy przegotowaną wodą (dwukrotnie powinny być warzywa zakryte), dodajemy natkę i szczyptę soli i gotujemy na malutkim ogniu pod przykryciem do miękkości warzywek, następnie warzywa przekładamy do malaksera z dodatkiem około 50-100 ml wywaru i dokładnie wszystko rozdrabniamy na krem, Można przechować na kolejny dzień.

a tu foty z przygotowania http://www.gotujmy.pl/jarzynowy-krem...sy,181135.html

Cytat:
Napisane przez lidka0308 Pokaż wiadomość
Katee ja na początku też nie mogłam ogarnąć tego facebooka i nadal pewnie nie wiem o milionie jego funkcji, ale do podstawowej komunikacji się przydaje, bo jednak większość ludzi się przerzuciła z nk na fb właśnie
przyzwyczaisz się, zobaczysz

no to cudnie, że Dusi służą swojskie warzywka

że o 5 rano przyszła????
porąbało ją?
no w bloku nigdy nie wiadomo na jakich wariatów się trafi eh i to jest największy minus mieszkania w blokach

mam podobne wrażenie co do fb hyhy
nio o 5 przytargała do nas!!!!!
Stary 2013-02-05, 13:19   #1334
kraven
Zakorzenienie

My zaliczyliśmy spacer z zakupami, a teraz Jasiu padł

A wstawiałyście już przepisy na domowej roboty zupki? Bo jakoś nie zauwazyłam, a też w miarę możłiwośći chcicąłbym robić sama.

Czyli poleciacie blender Boscha?

I dzisiejszy Jasiu
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg P1040404.jpg (53,4 KB, 17 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg P1040410.jpg (51,5 KB, 13 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg P1040413.jpg (53,9 KB, 15 załadowań)

Jestem żonką

Dwa szczęścia:
Jaś - 08.11.2012
Hania - 06.11.2015
kraven jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-05, 13:22   #1335
Bafi@Home
Zakorzenienie

GG do Bafi@Home

Cytat:
Alfabia po pierwsze marsz do sklepu kupić szamponetke takiego koloru jakie ma włosy naturalne, niech sobie nie myśli że będzie się obnosić z nowością bez uzgodnienia tego z Tobą.
Takie kary jak dziewczyny piszą nie poskutkują (byłam okropnym dzieckiem i na mnie nie działały żadne szlabany bo co? bo przeżyje ten tydzień bez komputera a i tak stanie na moim bo miałam co chciałam) karanie w takich przypadkach wcale nie skutkuje, następnym razem jak coś wymyśli będzie wiedziała że będzie szlaban to się do niego psychicznie przygotuje. Ja bym proponowała rozwiązanie po dobroci- najpierw wracamy do normalnego koloru w tej chwili, ale np możesz jej zaproponować że jeśli chce jakiejś zmiany w swoim wyglądzie to jeśli obieca że będzie Cię o tym informowała to np możesz jej strzelić kilka pasemek które nie będą aż tak rzucały się w oczy jak pofarbowana cała głowa.
Niestety to jest taki wiek, że co będzie chciała to to zrobi ale Ty możesz być cwańsza od niej i robić to w taki sposób że będziesz miała nad tym kontrole

O proszę Sojka - tyś to ekspertka dobre rady będę o nich pamiętać jak kiedyś moja zechce się buntować

"Nie wierzysz, mówiła miłość - jak cię rąbnę to we wszystko uwierzysz"
ks. Jan Twardowski
Bafi@Home jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-05, 13:23   #1336
angel166
Zakorzenienie

Dziekujemy wszystkiwgo naj tez dla Poli i Zosi

A oto Jagodka z dzis takie na spon
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg uploadfromtaptalk1360070537132.jpg (63,0 KB, 20 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg uploadfromtaptalk1360070551671.jpg (76,5 KB, 22 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg uploadfromtaptalk1360070560617.jpg (76,1 KB, 21 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg uploadfromtaptalk1360070570665.jpg (88,7 KB, 16 załadowań)

Jagódka
angel166 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-05, 13:24   #1337
colds
Zakorzenienie

Cytat:
rozumiem że dzieciaczki tez przeszkadzają ale są jakieś pewne granice wszystkiego ja uważam i ona też ma córkę .. pewnie była idealnym dzieciątkiem które nie płakało i nie ząbkowało .. wszystko bezobjawowo przeszła wrrrrrrrrrrrr
O, właśnie. Dla mnie małe dziecko -tak do roku, półtora - może krzyczeć, płakać, ogólnie robić hałas. Ale dziecku od 2.r.ż. można pewne sprawy już wytłumaczyć, poprosić, itp. Chociaż wiadomo, różne rzeczy się dzieją, ale na ogół takie dziecko nie musi robić hałasu 24godziny codziennie.

Sojka - Też sobie zapiszę ten fotelik A powiedz mi, jak myślisz, na ile mniej więcej starczy taki fotelik?

Cytat:
hej hej mamuśki wpadłam się przywitać i nadrobić 3 dni mojej nieobecności . Week spędzony na uczelni i mogę się pochwalić że jestem już po sesji V semestr zaliczony
A od wczoraj jestem z Jaśkiem u mamci brat mi dopiero w nocy neta podłączył więc czas nadrabiać

Konczita - Też myślałam o FB, ale poczytałam opinie w necie i niezbyt dobrze wypadają

m_moni - W piątek się przejdę, bo dzisiaj zamknięte, a niby dostawa miała być

Powiedzcie mi, właśnie, jaki blender polecacie?
Ale wiecie, w takiej ludzkiej cenie
Stary 2013-02-05, 13:24   #1338
Bafi@Home
Zakorzenienie

GG do Bafi@Home

Cytat:
Napisane przez niegrzeczna88 Pokaż wiadomość
a ja nigdzie nie mogę dostać nic ze szpinakiem, z jakiej firmy masz?

Nie wiem jak Kaczuszka - ja kupiłam z Bobovity

ks. Jan Twardowski
Stary 2013-02-05, 13:25   #1339
lidka0308
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez maggie123 Pokaż wiadomość
Tylko tak szybciutko Wam napisze bo pewnie stresujecie sie w tej niepewności
Negatywny wyszedł. Zajrzeć pozniej. Na 12 idziemy do ortopedy
no to ukoiłaś nerwy całego wątku
a już myślałam, że pozytywny wyjdzie

Cytat:
Napisane przez gda Pokaż wiadomość
A, jeszcze miałam napisać, że po tej Chodakowskiej sobotniej mam takie zakwasy, że wczoraj nie mogłam jej zrobić już. Tak mnie bolą okolice rany po cc! Myślicie, że katować się, czy jak bardzo boli odpuścić?
jak boli to odpuść aż zakwasy zejdą i następnym razem nie ćwicz tak intensywnie
ja jak w niektórych momentach wymiękam to przestaję na chwilkę, łapię oddech i zaczynam przy następnym ćwiczeniu
nie masz się od razu zakatować
trzeba stopniować wysiłek mądrze, bo inaczej szybko się zniechęcisz i tylko krzywdę możesz sobie zrobić a tego byśmy nie chciały bardzo
Stary 2013-02-05, 13:26   #1340
angel166
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lilka00 Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny, wczoraj mnie nie było, bo net mi słabo chodził, my wczoraj byliśmy na wizycie w sprawie ciemiączka i jest w miarę ok, trochę zawyżone wyniki, więc musimy odstawić witaminę d3 i mamy już rozszerzać dietę, bo wapń i fosfor też dosyć duży, żeby dziecko co innego niż mleko jadło. No to dzisiaj będzie jabłuszko. Mamy mierzyć głowę co miesiąc i jak będzie rosła to wszystko ok. Chyba i tak się jeszcze wybiorę prywatnie na USG przezciemieniowe, wolę dmuchać na zimne.

Dzisiaj tez byłam u lekarza zwykłego w przychodni. Mała coś mi wczoraj dużo kaszlała i wolałam sprawdzić. Osłuchowo i gardełko czyste, tż się bardzo cieszy, bo już w ten czwartek idzie z mała pierwszy raz na basen i się bał, że nic z tego nie będzie. Pediatra bardzo pochwaliła, że dziecko bierzemy na basen, no i poprosiłam o próbę trakcji i super wyszła!

---------- Dopisano o 10:44 ---------- Poprzedni post napisano o 10:42 ----------

Teraz ponadrabiam ile mi dziecko pozwoli, pewnie ten kaszel to przez to, że nauczyła się krzyczeć i bardzo chętnie z tego korzysta, uszy mi już pękają, ale cóż
Super wiesci! Basen zazdroszcze Wam! My dopiero jak Sie cieplej zrobi Sie wybierzemy z mala, bo daleko mamy:l

Jagódka
Stary 2013-02-05, 13:27   #1341
colds
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Bafi@Home Pokaż wiadomość
O proszę Sojka - tyś to ekspertka dobre rady będę o nich pamiętać jak kiedyś moja zechce się buntować
Właśnie tak sobie pomyślałam, że jak Melka będzie bunt przechodzić to mam nadzieję, że tu będziecie
Stary 2013-02-05, 13:28   #1342
Bafi@Home
Zakorzenienie

GG do Bafi@Home

Cytat:

Hipp tez ma ziemniaka ze szpinakiem

Czy któraś mamusia gotuje też obiadki sama ???

Konczi ja kombinuje z gotoeaniem i na zmianę z gotowymi słoiczkami. Zastanawiam się czy marchewka z popularnego Owada, jest w miarę zdrowa - czy nie rośnie w pobliżu autostrady. Moja mafefka się skończyła.

Ja zrobiłam taką zupkę, jako że miałam bardzo drobne marchweki to sześć sztuk starłam na tarle, do tego garść ryżu, łyżeczkę swojskiego masełka ugotowałam wszystko i zmiksowałam. Młoda wcinała aż się uszy trzepały

ks. Jan Twardowski
Stary 2013-02-05, 13:28   #1343
colds
Zakorzenienie

Angel - Boziu, zapomniałam! Już wpłacam pieniążki. Mam nadzieję, że wybaczysz
Stary 2013-02-05, 13:30   #1344
kraven
Zakorzenienie

My chyba też się wybierzemy na basen tyle, że dopiero w marcu bo on jest 40 km od nas i musi być troche cieplej

Bafi już zapisałam przepis

Jestem żonką

Dwa szczęścia:
Jaś - 08.11.2012
Hania - 06.11.2015

Edytowane przez kraven
Czas edycji: 2013-02-05 o 13:31
Stary 2013-02-05, 13:33   #1345
angel166
Zakorzenienie

Kochane poradzcie cos w spr spacerow. Jagoda dokladnie od 4stycznia placze mi na spacerze na poczatku myslalam, ze to przet mroz, als teraz? Nasz spacer wyglada tak, ze zasnie na 10-15min i placz. W wozku Sie Nie uspokoi. Jak ja wyciagne od razu cisza, odloze znow placz macie jakis pomysl?
Bo dosc mam tych zadym na dworze i 5min spacerow:/ boje Sie, ze cala wiosbe i lato w domu z nia bede musiala siedziec:/

Jagódka
Stary 2013-02-05, 13:34   #1346
kraven
Zakorzenienie

Angel a spróbuj Ją połozyć w wózku w domu i zobacz, czy to może niechęć do wózka. Niektóre dzieci tak mają

Jestem żonką

Dwa szczęścia:
Jaś - 08.11.2012
Hania - 06.11.2015
Stary 2013-02-05, 13:34   #1347
Konczita
Zakorzenienie

Cytat:

A wstawiałyście już przepisy na domowej roboty zupki? Bo jakoś nie zauwazyłam, a też w miarę możłiwośći chcicąłbym robić sama.

I dzisiejszy Jasiu

śliczność!!!!!!!!!!!

ja mam ten
Blender MSM7300 i polecam go w 10000%
http://www.ceneo.pl/2313569

Cytat:
Napisane przez angel166 Pokaż wiadomość

Cytat:
O, właśnie. Dla mnie małe dziecko -tak do roku, półtora - może krzyczeć, płakać, ogólnie robić hałas. Ale dziecku od 2.r.ż. można pewne sprawy już wytłumaczyć, poprosić, itp. Chociaż wiadomo, różne rzeczy się dzieją, ale na ogół takie dziecko nie musi robić hałasu 24godziny codziennie.

Konczita - Też myślałam o FB, ale poczytałam opinie w necie i niezbyt dobrze wypadają

Powiedzcie mi, właśnie, jaki blender polecacie?
Ale wiecie, w takiej ludzkiej cenie

czyli FB niezbyt mówisz wypada? i na co się decydujecie ?
http://www.ceneo.pl/2313569 poczytaj o tym blenderze my w tym malakserze do niego dołączonym robimy i jest rewelacyjny kremik
Stary 2013-02-05, 13:35   #1348
lidka0308
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Katiaskaa Pokaż wiadomość
Pokażę wam mojego Antka z wczoraj. Zabawy z językiem

Ma któraś z was kojec? Moja mama chce kupić dla małego i szukam jakiegoś sprawdzonego
słodka fotka

Cytat:
Hej dziewczyny, wczoraj mnie nie było, bo net mi słabo chodził, my wczoraj byliśmy na wizycie w sprawie ciemiączka i jest w miarę ok, trochę zawyżone wyniki, więc musimy odstawić witaminę d3 i mamy już rozszerzać dietę, bo wapń i fosfor też dosyć duży, żeby dziecko co innego niż mleko jadło. No to dzisiaj będzie jabłuszko. Mamy mierzyć głowę co miesiąc i jak będzie rosła to wszystko ok. Chyba i tak się jeszcze wybiorę prywatnie na USG przezciemieniowe, wolę dmuchać na zimne.

Dzisiaj tez byłam u lekarza zwykłego w przychodni. Mała coś mi wczoraj dużo kaszlała i wolałam sprawdzić. Osłuchowo i gardełko czyste, tż się bardzo cieszy, bo już w ten czwartek idzie z mała pierwszy raz na basen i się bał, że nic z tego nie będzie. Pediatra bardzo pochwaliła, że dziecko bierzemy na basen, no i poprosiłam o próbę trakcji i super wyszła!

---------- Dopisano o 10:44 ---------- Poprzedni post napisano o 10:42 ----------

Teraz ponadrabiam ile mi dziecko pozwoli, pewnie ten kaszel to przez to, że nauczyła się krzyczeć i bardzo chętnie z tego korzysta, uszy mi już pękają, ale cóż
no to się doczekaliśmy dobrych nowin
zobaczysz, że z małą będzie wszystko w porządku
kciuki za jabłuszko-oby posmakowało
no i za basen

Cytat:
Jagódka, Pola
ale nam te brzdące rosną szybko..
Wczoraj tak siedziałam nad Zośką i mówie do niej żeby już mi tak nie rosła bo niedługo ciężko będzie ją przytulić czy buziaka dac jak przed mamą będzie uciekac :P
Zośla właśnie siedzi w huśtawce i ciągnie się za fraki swoje do siadania uwielbiam jak tak robi
oj też już bym chciała taki widok zobaczyć, ale moja kruszynka pewnie jeszcze trochę będzie musiała nabrać masy i siły zanim usiądzie
w piątek szczepienie i zobaczymy ile waży mój okruszek
dobiła już do 6 kg czy jeszcze nie
Stary 2013-02-05, 13:36   #1349
angel166
Zakorzenienie

Cytat:
niby gumki były, ale Kinga też zrobiona w gumce :brzydal
sorki xD

Jagódka
Stary 2013-02-05, 13:37   #1350
marta1986222
Zakorzenienie

Cytat:

ja tez z tych hippowskich jestem zadowolona no ale pora na własne gotowanko przejść

Agnus pewnie to banalnie proste
Jarzynowy krem dla niemowlaka - SKŁADNIKI:
  • 1 marchewka
  • 1 średni ziemniak
  • 1/2 pietruszki
  • 3 listki natki pietruszki
  • szczypta soli
Jarzynowy krem dla niemowlaka - PRZYGOTOWANIE: Warzywka myjemy, obieramy i płuczemy, następnie ziemniaka kroimy w kosteczkę, marchewkę i pietruszkę w plasterki, wrzucamy wszystko do garnka i zalewamy przegotowaną wodą (dwukrotnie powinny być warzywa zakryte), dodajemy natkę i szczyptę soli i gotujemy na malutkim ogniu pod przykryciem do miękkości warzywek, następnie warzywa przekładamy do malaksera z dodatkiem około 50-100 ml wywaru i dokładnie wszystko rozdrabniamy na krem, Można przechować na kolejny dzień.

a tu foty z przygotowania http://www.gotujmy.pl/jarzynowy-krem...sy,181135.html

mam podobne wrażenie co do fb hyhy
nio o 5 przytargała do nas!!!!!
mysle ze warto wkleic na klub do przepisow

Cytat:

I dzisiejszy Jasiu
ale sie zmienił,sliczny

Cytat:
Napisane przez angel166 Pokaż wiadomość

Jagódka jak zawsze urocza

Zuzia
04.09.2012
g.3.20
3020g,52cm

Hania
09.03.2016
g.20.45
3000g 53 cm

marta1986222 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości