My tu sobie gadu, gadu, a Maleństwa dają czadu - Mamy V-VI 2013 cz.8 - Strona 135 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 9 części naszego wątku ??
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.9 8 16,00%
Niesiemy światu tę wieść radosną, nasze dzieciaki urodzą się wiosną! V-VI 2013, cz.9 28 56,00%
Brzuszki rosną, dzieci też a nasz wątek jest the best! Mamy V-VI 2013 cz.9 2 4,00%
Rosną brzuchy, w nich maluchy; mamy się cieszą, milczeniem nie grzeszą. V-VI 2013 cz.9 1 2,00%
Trzęsą się brzuszki, wychodzą pępuszki, niedługo ujrzymy maluszki. V-VI 2013 cz.9 3 6,00%
Kolejne wizyty za nami, snujemy macierzyńskie plany - Mamy V-VI 2013 cz.9 2 4,00%
Robią się z nas grubasy, ale w głowie nam bobasy. Mamy V-VI 2013 cz.9 2 4,00%
Ciężko nam się ruszać, więc spędzamy czas na pogaduchach. Mamy V-VI 2013 cz.9 0 0%
Tyjemy i płaczemy, za chwilę się śmiejemy - przez hormony szalejemy. V-VI 2013 cz.9 0 0%
Bejbik mnie kopie a ja colę żłopię? Mamy V-VI 2013 cz.9 0 0%
Fasolencja w brzuszek ciśnie, zaraz z tyłka mi wypryśnie. Mamy V-VI 2013 cz.9 1 2,00%
Mam żylaki, mam rozstępy no i brzuch mocno wydęty. Mamy V-VI 2013 cz.9 0 0%
Rozstępują się nam brzuszki, jednak rosną też cycuszki. Mamy V-VI 2013 cz.9 3 6,00%
Głosujący: 50. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-02-05, 21:46   #4021
diabli
Zakorzenienie

Dot.: My tu sobie gadu, gadu, a Maleństwa dają czadu - Mamy V-VI 2013 cz.8

wizaz wariuje to sobie troche pokopalam zmienie nick na krecik

http://allegro.pl/7x-body-mothercare...008018156.html
http://allegro.pl/sliczny-komplet-gr...007359734.html
http://allegro.pl/hm-r-56-body-x-2-s...006980142.html
http://allegro.pl/roczek-urodziny-hm...006936932.html
http://allegro.pl/hm-czapeczka-z-usz...005821111.html
http://allegro.pl/welurowy-komplet-hm-bluza-spodnie-jak-nowe-i3006052821.html dla Jerzyka
http://allegro.pl/hm-disney-cudny-ty...005710490.html
http://allegro.pl/hm-urocza-krowka-b...005778909.html
http://allegro.pl/sliczne-pizamki-ca...000261653.html dla Aasiowych laseczek
diabli jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-05, 21:48   #4022
JennyAniolek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez diabli Pokaż wiadomość
byl jeszcze jeden http://allegro.pl/body-getry-czapecz...001839916.html ktos kliknal dzisiaj o 13...poszukam jeszcze
Może uda Ci się jeszcze jakiś znaleźć Będę bardzo wdzięczna

Wiktor - 28.05.2013
Lilka & Emilka - 16.05.2015
Antoś - 12.02.2017
JennyAniolek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-05, 21:49   #4023
diabli
Zakorzenienie

candace - ja sie urodzilam w 7 miesiacu z waga 1400gramow, wiec pociesze Cie, ze maluszek juz jest na tyle duzy, ze mozesz byc w miare spokojna. skoro 28 lat temu lekarze ogarneli takiego maluszka, to teraz tym bardziej! oczywiscie zycze Ci zebys jednak dotrwala do 9 miesiaca i urodzila naturalnie i zeby maly nie szalal z przybieraniem w tym ostatnim czasie
Stary 2013-02-05, 21:54   #4024
joooasia
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez maarchewka Pokaż wiadomość
mi się zdarza, ale bardziej na zapachy reaguje.. Nie podejdzie mi jakiś zapach i od razu lece.. Albo czasami cos zjem - ostatnio jakas rybę i od razu do kibla.. Ale to sie zdarza coraz rzadziej.. tak raz w miesiacu, raz na 3 tygodnie..
Cytat:
Napisane przez lonely_lady Pokaż wiadomość
jeśli chodzi o mnie to ja przez całą ciążę nie puścilam nawet małego pawika ale wiem że dziewczyny jeszcze się z tym męczą.. kojarzę, że Can ostatnio się żaliła że dalej męczą ją wymioty
Cytat:
ja juz odpukac mam spokoj ale zwracalam non stop naprawde dlugo :P
dzięki dziewczyny za odpowiedzi

Cytat:
Napisane przez candace1 Pokaż wiadomość
No niestety ja nadal haftuję i to zdrowo
Cytat:
Co do moich badań na tarczycę to radzę te chormony zrobić każdej z Was, które wymiotują w zaawansowanej ciąży Mnie wyszła ewidentna niedoczynność i dostałam leki.
Dziwne jest to, że wymioty są przy nadczynności i wtedy się z automatu chudnie a ja mam niedoczynność i dlatego tyję - ale też wymiotuję no i mam za miesiąc wizytę u endokrynologa
Powiedziała mi, ze to badanie powinnam mieć zrobione na początku ciąży a nie teraz, ale lepiej późno niż wcale i dziwi się, ze nigdy żadne lekarz mnie na te chormony nie skierował np. podczas przepisywania tabletek antykoncepcyjnych
hm... ja miałam robione tarczycowe zaraz na początku ciąży i wtedy były ok. Zastanawiam się czy ich w takim razie nie powtórzyć. Zauważylam jednak, że na wymioty zbiera mnie jak regularnie przyjmuję witaminy przepisane przez lekarza. Jak nie brałam przez kilka dni, to miałam spokój, teraz biorę znowu regularnie i znowu się zaczęło Chyba zadzwonię jutro do położnej, żeby zapytać co o tym sądzi.

Jaś
joooasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-05, 21:57   #4025
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
w kuchni i lazience wc fuuuuuj. bez sensu. tam bedzie przebywal Twoj maluszek, wiec po co maja truc powietrze. koszmarem jest palenie w lazience albo wc gdzie nie ma okna...
a na korytarzu i klatce schodowej jest zakaz palenia u nas zamontowali na kazdym pietrze czujniki dymu (nowe przepisy ppoz) i jak ktos zapali to otwieraja sie wszystkie drzwi ewakuacjne
no i zabilabym gdyby mi jakis sasiad palil na pietrze...
zgadzam się mężu właśnie jest na etapie rzucania ale od kiedy dowiedzieliśmy się o ciąży wychodził przed blok (zima, nie zima, deszcz czy śnieg), gdyby palił na klatce to sama bym go pogoniła bo wystarczy, że ktoś przejdzie z fajką i to czuć
no i od kiedy jestem w ciąży to u nas w mieszkaniu nie pali nikt, znajomi też wychodzą na dwór
Cytat:
Napisane przez potterka Pokaż wiadomość
Diabli wydaje mi się, że można to zawrzeć w Planie porodu
chyba tak ale wiesz jak jest w większości szpitali

Cytat:
Napisane przez salviae Pokaż wiadomość
W porównaniu z Twoim to mój jest gigantem i mega piersi , a też w 28 tyg 9 kg na plusie, pokazuje mojego potwora (sory, że w stroju zakonnicy, ale takie najaktualniejsze)

No właśnie ja mieszkam przy grutn\owej drodze i okna są tak zakurzone, że już światło dzinnie się nie przebija a kobiety w ciąży podobno nie powinny myć okien bo trzeba ręce długo podnosić
nie no, zayebiaszczo wyglądałaś

u mnie też już ledwo widać przez okna ale ja nie myję to teraz fucha męża
Cytat:
Jak zwykle była godzinna obsuwa u lekarza.
No ale trzeba się z tym u niej liczyć. Moja mała ledwo wysiedziała na poczekalni dodatkowo myślała, ze zobaczy braciszka i doopa bo jak mi robiła usg to leżałam bez majtów to już się nawet nie odzywałam
Może następnym razem się uda
Generalnie wszystko ok. Szyjka twarda i długa, żadne wody mi nie wyciekają (śmiała się ze mnie) tylko te upławy takie są no i znowu mam zapalenie-powiedziała, ze już taki urok tej ciąży i ze mam się nie martwić bo to nic groźnego dla malucha.
Płec bez zmian ale straszny z niego wstydzioch. Jak leżał ładnie i zmieniła głowicę, żeby mu zrobić fotkę to się odwrócił doopką i założył nogi i ręce na buźkę - no myślałam że padnę Taki słodziuch.

Przeraziłam się jego wagą, bo ... ja jestem w 26 tyg+4dni według OM a on wg usg wychodzi na 29 tydzień Waży 1300 i jest długi, więc moja gin. powiedziała, ze musimy go obserwować z tą wagą bo zapowiada się, że będzie aplikował na cc. Może być naprawdę duży pod koniec Teściowa mnie pocieszyła, że chłopcy to u nich nawet po 6kg się rodzą

Co do moich badań na tarczycę to radzę te chormony zrobić każdej z Was, które wymiotują w zaawansowanej ciąży Mnie wyszła ewidentna niedoczynność i dostałam leki.
Dziwne jest to, że wymioty są przy nadczynności i wtedy się z automatu chudnie a ja mam niedoczynność i dlatego tyję - ale też wymiotuję no i mam za miesiąc wizytę u endokrynologa
Powiedziała mi, ze to badanie powinnam mieć zrobione na początku ciąży a nie teraz, ale lepiej późno niż wcale i dziwi się, ze nigdy żadne lekarz mnie na te chormony nie skierował np. podczas przepisywania tabletek antykoncepcyjnych

Bardzo się cieszę, ze do niej trafiłam Jest bardzo konkretna.
Gratuluję udanej wizyty, cieszę się, że trafiłaś do dobrego lekarza nooo i mam nadzieję, że Mały jednak nie będzie miał6kg

Cytat:
Napisane przez _pola Pokaż wiadomość
Dziewczynki muszę zmienić kołdrę na większą (przestajemy się mieścić w "trójkę")
Teraz mieliśmy normalną puchową, ale takiej już nie chcę
Z jakim wypełnieniem polecacie????
Bo oglądam i oglądam i nie mogę się zdecydować....
my mamy taką i polecam serdecznie!! http://allegro.pl/koldra-4-pory-roku...996515282.html
na lato cienka, lekka, na zimę grubsza, jeśli jesteś mega zmarzluchem to spinasz dwie albo jak się pokłócisz z mężem to zabierasz jedną dla siebie i jego wyganiasz na podłogę z drugą kołdrą
nie jest na rzepy a klipsy, więc nie mechaci pościeli

Cytat:
my tez mamy osobne konta, ale kazde ma dostep do drugiego, zna hasla. czesto tz smiga z moja karta...bo mnie teraz w domu niepotrzebna. korzystamy z kasy wspolnie. czyscimy jedno konto do zera, a pozniej drugie a tak powaznie, to wyplaty nam wplywaja w roznych terminach, wiec rachunki placi sie z tego gdzie akurat jest kasa, zakupy podobnie. otwarte karty zreszta o kazdym wydatku wiemy oboje...nawet moje szalenstwa na allegro nie sa ukrywane, bo po co :P
my też mamy osobne konta ale haseł nie znamy i podobny system mamy jak Wy

Coś jeszcze miałam napisać ale zapomniałam
Nadrobione

---------- Dopisano o 21:57 ---------- Poprzedni post napisano o 21:55 ----------

a wiem co miałam pisać

dzwonili mi dziś z mojego centrum medycznego i nie wizytujemy 14.02 tylko 15.02 - okazało się, że lekarzowi wypadł dyżur w szpitalu i będzie przyjmował tylko rano a to mnie nie urządza więc idziemy sobie 15.02

XxXJuSstiii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-05, 22:00   #4026
joooasia
Raczkowanie

Cytat:
Generalnie wszystko ok. Szyjka twarda i długa, żadne wody mi nie wyciekają (śmiała się ze mnie) tylko te upławy takie są no i znowu mam zapalenie-powiedziała, ze już taki urok tej ciąży i ze mam się nie martwić bo to nic groźnego dla malucha.
Płec bez zmian ale straszny z niego wstydzioch. Jak leżał ładnie i zmieniła głowicę, żeby mu zrobić fotkę to się odwrócił doopką i założył nogi i ręce na buźkę - no myślałam że padnę Taki słodziuch.

Przeraziłam się jego wagą, bo ... ja jestem w 26 tyg+4dni według OM a on wg usg wychodzi na 29 tydzień Waży 1300 i jest długi, więc moja gin. powiedziała, ze musimy go obserwować z tą wagą bo zapowiada się, że będzie aplikował na cc. Może być naprawdę duży pod koniec Teściowa mnie pocieszyła, że chłopcy to u nich nawet po 6kg się rodzą
za wizytę i trzymam kciuki, żeby Maleństwo jednak ważylo trochę mniej niż 6 kg

Jaś

Edytowane przez joooasia
Czas edycji: 2013-02-05 o 22:03
joooasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-05, 22:28   #4027
szprotka_mada
Wtajemniczenie

Cytat:
diabli, salviae - piękne brzuchatki z Was
--------------------------
No ale trzeba się z tym u niej liczyć. Moja mała ledwo wysiedziała na poczekalni dodatkowo myślała, ze zobaczy braciszka i doopa bo jak mi robiła usg to leżałam bez majtów to już się nawet nie odzywałam

za wizytę i za dużego i zdrowego synka!
No i w końcu ktoś się porządnie Tobą zajął i w końcu postawiono jakąś diagnozę odnośnie tego haftowania

Cytat:
Napisane przez JennyAniolek Pokaż wiadomość
Dziękuję za wszystkie opinie o mieszkaniu

Dalej mam mętlik w głowie , a jutro idziemy oglądać dwa M3 o metrażu ok 45-50 m2 z balkonem i malutką piwnicą. No i szukam jeszcze jakiejś oferty w znośnej cenie za M4 ok 50m2, ale boję się że pokoje w takim metrażu mogą malutkie.

Szprotka jaki mniej więcej metraż będą mieć Wasze pokoje w nowym mieszkaniu ??
Oooo... Ale zadałaś pytanie. Podam Ci tak mniej więcej z tego co pamiętam jak mierzyłam ściany:
- mały pokoik: 2m x 2,75m plus wnęka 0,6m x 1,4m = ok 6-7m2
- przechodni (duży) pokój: 4,65m x 3,5m = ok 16 m2
- pokój do którego się wchodzi z dużego: 4,65m x 2m = ok 9,3m2
Ale to takie duże przybliżenie. Do tego jest całkiem spora kuchnia, łazienka z WC i przedpokój. I nie wiem czy do metrażu nie wlicza się balkon, ale jest taki zwykły mały, standardowy- nie wiem może ma z 1,5m x 1m.

Cytat:
Napisane przez Ashyshqa Pokaż wiadomość
My co prawda też mamy oddzielne konta, ale tylko dlatego, że przez to, że mój mąż nie ma polskiego dowodu to w każdym banku do którego poszliśmy system nie chciał nam założyć wspólnego konta, więc daliśmy dobie spokój.
Ale prowadzimy wspólny budżet, w którym na począku miesiąca określamy wydatki na poszczególne kategorie (jedzenie, ubrania, rachunki itd) , zapisujemy ile danego dnia wydaliśmy w poszczególnych kategoriach i staramy się ustalonych kwot nie przekraczać. My sobie chwalimy takie rozwiązanie, ale też dlatego, że kasę traktujemy jako wspólną - na dwóch kontach, ale jednym budżecie. Nie wszystkim pewnie coś takiego do szczęścia potrzebne, ale ja ze swojej strony polecam
Cytat:
my tez mamy osobne konta, ale kazde ma dostep do drugiego, zna hasla. czesto tz smiga z moja karta...bo mnie teraz w domu niepotrzebna. korzystamy z kasy wspolnie. czyscimy jedno konto do zera, a pozniej drugie a tak powaznie, to wyplaty nam wplywaja w roznych terminach, wiec rachunki placi sie z tego gdzie akurat jest kasa, zakupy podobnie. otwarte karty zreszta o kazdym wydatku wiemy oboje...nawet moje szalenstwa na allegro nie sa ukrywane, bo po co :P
My mamy w sumie 3 konta. Jedno jest moje, jedno Męża, a jedno niby wspólne, które założyliśmy po ślubie w celu pomnożenia pieniążków, ale że ja nie miałam jeszcze nowego dowodu, to jest na K. Jakoś nie było do tej pory czasu ale i potrzeby dopisywać mnie tam.
W każdym razie wgląd do kont każde z nas ma, kasą mimo wszystko dysponujemy wspólnie.

Cytat:
No nie, dziewczyny! Nici z mojej jutrzejszej wyprawy do przychodni. Powstrzymywalam się jak mogłam, ale ostatecznie ukroiłam sobie kawłek ciasta, potem drugi i trzeci Jest taaakie pyszne
No nic, na glukozę pojdę w pt. TŻ ma ranną zmianę więc do wstania też będę miała większą motywację
A Wy tu jeszcze o pączkach, faworkach... Jak tu się oprzeć?
Ha! Ja właśnie pożeram żelki Haribo "wisienki". Akurat leżały przy kasie w Biedrze i krzyczały "Kup mnie, Kup mnie"

Cytat:
Napisane przez XxXJuSstiii Pokaż wiadomość
Nadrabiam sobie powoli, trochę się nazbierało
Koleżanki pojechały, spędziłyśmy super popołudnie z krokietami, sałatką, 3bitem, szarlotką i lodami aż musiałam wyjść się przejść trochę bo normalnie myślałam, że padnę z przejedzenia
Czyli popołudnie udane! Super!

-----

Zapomniałam się pochwalić, że kupiliśmy to używane łóżeczko- http://tablica.pl/oferta/lozeczko-z-...605c;r:14;s:87
Proste takie jak chciałam i w dobrym stanie. Do tego dostaliśmy materac, ale ja chyba i tak kupię nowy, przewijak (trochę obdrapany, ale darowanemu koniowi...), pokrowiec na przewijak, osłonki do łóżeczka (niebieskie w misie) i coś jeszcze, ale nie zdążyłam zajrzeć do torby, bo Mąż wszystko zaniósł na nowe mieszkanie i kazał mi stamtąd uciekać, bo strasznie waliło farbą...
Na wiosnę będą też mieli do sprzedania wózek i fotelik, ale jakie to nie wiem...

Kubuś

ex-aparatka
góra- 30.06.10- 17.11.11
dół- 01.09.10- 26.08.11

koszt leczenia- 6225 zł

szprotka_mada jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-05, 22:32   #4028
anoxee
Zadomowienie

GG do anoxee

Cytat:
z tego przepisu czy z jakiegoś innego: http://waniliowo.blox.pl/2009/08/Pac...izowanego.html
??
Taaaa, z tego.
Cytat:
A i Anoxee przeczytalam do konca Nie mówi nikomu... Fajna.. W 3/4 ksiażki zaczęłam już rozgryzać zakonczenie.. A i całkowite zakonczenie trochę mi się nie podobalo.. tak naciaganie zmienił w ostatniej chwili, żeby jeszcze zamotać.. Ale ogolnie i tak bardzo fajna Jutro biorę sie za błękitną krew
Ja to zakończenie musiałam przeczytać 2x, bo się zamotałam. Fakt, naciągane, ale książka baaardzo mi się podobała. Zresztą jak wszystkie jego, które do tej pory przeczytałam. Zdaj relację z błękitnej krwi, bo nie czytałam.

---------- Dopisano o 22:32 ---------- Poprzedni post napisano o 22:29 ----------

Cytat:
Napisane przez szprotka_mada Pokaż wiadomość

Zapomniałam się pochwalić, że kupiliśmy to używane łóżeczko- http://tablica.pl/oferta/lozeczko-z-...605c;r:14;s:87
Proste takie jak chciałam i w dobrym stanie. Do tego dostaliśmy materac, ale ja chyba i tak kupię nowy, przewijak (trochę obdrapany, ale darowanemu koniowi...), pokrowiec na przewijak, osłonki do łóżeczka (niebieskie w misie) i coś jeszcze, ale nie zdążyłam zajrzeć do torby, bo Mąż wszystko zaniósł na nowe mieszkanie i kazał mi stamtąd uciekać, bo strasznie waliło farbą...
Na wiosnę będą też mieli do sprzedania wózek i fotelik, ale jakie to nie wiem...

Leon
anoxee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-05, 22:34   #4029
JennyAniolek
Zakorzenienie

Cytat:

Cieszę się, że wizyta ok i jesteś zadowolona z lekarki
A co do maluszka to taki wstydniś jak nasz na ostatniej wizycie no i sporo już waży ale byle nie miał 6 kg

Cytat:
Napisane przez axella Pokaż wiadomość
ale masz już dziecko, tylko jeszcze nie na zewnątrz
No chyba, że tak na to patrzeć

Cytat:
Napisane przez xal Pokaż wiadomość

Miałam napisać jak na wizycie a zapomniałam
No więc, moje dziecko to śpioch-leniwiec aż się lekarka zapytała przy USG kiedy ma swoje pory, bo sobie po prostu spało, więc płeć nadal nie potwierdzona. Mam wrażenie, że dziecko myśli sobie na USG " zastygnę w bezruchu, wstrzymam oddech to mnie nie zauważą i szybko sobie pójdą"

Cytat:
Napisane przez humpback Pokaż wiadomość
napisałam siostrze że jak będzie synek to ja jestem za imieniem Monitor chwilę później telefon od mojej szanownej mamy że co ja znów wymyśliłam, że imiona powinnam dać po dziadkach (to nic, że mamusia tak nie zrobiła) czyli że w przypadku synka powinien być Krzyś (jak mój tata, i mąż) lub Franek (jak mój absolutnie nielubiany teść) uwielbiam takie akcje, humor do wieczora mam zapewniony, a mama pewnie się zacznie modlić o wnuczkę
Padłam

Cytat:
Widzę ze mialyście fajne sny...
Mi się dzisiaj sniło ze komuś dziecko ukradłam.
Siedziało sobie takie roczne dziecko w wózku w spacerówce i nikogo przy nim nie było.. Wiec sobie je wziełam.. I jeżdziłam z nim po mieście i testowałam tą spacerówke na schodach i innych wybojach... Potem pojechałam z nim do domu (bo to chłopak był) go przebrać.. I jak mu sciągnęłam pieluchę to mnie calą obsikał...A potem go chciałam ubrać, bo jeszcze musiałam sporo rzeczy załatwić i nie dawałam sobie rady..w koncu go ubralam wsadziłam w chuste i pojechałam na miasto coś załatwiać.. a jak ktoś się mnie pytał skad mam dziecko, to mówiłam ,że nikt się nim nie zajmował więc go sobie wzięłam..
Co za sen

Wiktor - 28.05.2013
Antoś - 12.02.2017
Stary 2013-02-05, 22:35   #4030
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

kurcze strasznie mnie ostatnio stopy bolą a dziś doszły łydki
idę się już chyba położyć z poduszkami pod nogami i poczytam coś

dobranoc

XxXJuSstiii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-05, 22:40   #4031
JennyAniolek
Zakorzenienie

Cytat:
Oooo... Ale zadałaś pytanie. Podam Ci tak mniej więcej z tego co pamiętam jak mierzyłam ściany:
- mały pokoik: 2m x 2,75m plus wnęka 0,6m x 1,4m = ok 6-7m2
- przechodni (duży) pokój: 4,65m x 3,5m = ok 16 m2
- pokój do którego się wchodzi z dużego: 4,65m x 2m = ok 9,3m2
Ale to takie duże przybliżenie. Do tego jest całkiem spora kuchnia, łazienka z WC i przedpokój. I nie wiem czy do metrażu nie wlicza się balkon, ale jest taki zwykły mały, standardowy- nie wiem może ma z 1,5m x 1m.
Dzięki za info

Cytat:
Gratuluję zakupu łóżeczka

---------- Dopisano o 22:40 ---------- Poprzedni post napisano o 22:36 ----------

Cytat:
Napisane przez lonely_lady Pokaż wiadomość
no to wrzucam moje dzisiejsze łowy:

1. Śpioszki Mama i Tatuś mnie kochają za 6 zł
i okrycie kąpielowe z NETTO za 27zł
2. bluzeczka z pieskiem 6zł,
spodenki dresowe 4zł,
śpioszki 2zł (troszkę większe, rozmiar z metki 3-6msc)
3. żółte śpioszki 3zł
białe śpioszki next 5zł
body w gwiazdeczki 2zł (troszkę malutkie, nie wiem czy Wiktoś nie urodzi się większy ale były nowe więc najwyżej komuś oddam)
podkoszulek 2ł
4. No i łowy z BIEDRONKI na stół kuchenny:
Obrus za 19,99 zł i zielona podkładka za 4,99zł
blat w segmence kuchennym mamy srebrny uchwyty wszystkie też i niektóre fronty. Także paseczki z obrusu mi podpasowały
Śliczne!

Cytat:
Napisane przez szczesliwa25 Pokaż wiadomość
Mój mąż już wie, że jeśli tylko trafi się nam jeszcze dziewczynka to będzie Laura - jemu pasuje średnio, ale on wybierał imię syna a ja za bardzo nie kręciłam nosem, więc dla dziewczynki wybieram ja - taki mamy układ )
A jak synek ma na imię ??

Cytat:
Napisane przez karolina2121 Pokaż wiadomość
Zdałam teorię 72/74 Pan egzaminator nawet się do mnie uśmiechnął i pokazał uniesiony kciuk gdy zobaczył, że zdałam Jestem bardzo szczęśliwa Teraz tylko praktyka... pikuś
Gratulacje!

Cytat:
Napisane przez angie83 Pokaż wiadomość
Uuu, długo mnie nie było. Widzę, że dalej szalejecie z zakupami. Ja zamiast na zakupy trafiłam do szpitala. W wielkim skrócie - twardnienie macicy, skurcze,krótka szyjka - 6 dni w szpitalu. Rozpisywać się nie będę. Podkurowali mnie, wszystko już ok, ale strachu co niemiara. Od tej pory leżę i odpoczywam do góry brzuchem - synuś najważniejszy. Zakładam nogę na nogę i nie wypuszczam Bartuli z brzuszka nie wcześniej niż przed początkiem maja
Dobrze, że już wszystko ok i oby tak zostało

Cytat:
Napisane przez vvgh Pokaż wiadomość
Jeżykowa gąbka!
Urocza!

Wiktor - 28.05.2013
Antoś - 12.02.2017
Stary 2013-02-05, 22:48   #4032
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
Może uda Ci się jeszcze jakiś znaleźć Będę bardzo wdzięczna
zapoluje na losia dzisiaj go nie widze

http://allegro.pl/74-80-cm-body-hm-m...999482468.html
http://allegro.pl/rampers-czarne-bod...992098874.html
http://allegro.pl/sliczny-komplet-hm...004822245.html
http://allegro.pl/piekny-komplet-dre...999790694.html
http://allegro.pl/hm-komplet-i3003077689.html liski jeszcze raz
http://allegro.pl/dres-komplet-hm-sn...992416063.html snoopek
http://allegro.pl/sliczny-komplet-gr...007359734.html

wieksze, ale zobaczcie jakie fajne :P
http://allegro.pl/body-roz-80-cm-9-m...996717969.html
http://allegro.pl/hm-body-z-mucha-sp...999682645.html

---------- Dopisano o 22:48 ---------- Poprzedni post napisano o 22:46 ----------

Cytat:
za lozeczko. tablice tez musze zaatakowac
Stary 2013-02-05, 22:50   #4033
xal
Zakorzenienie

Z góry piszę, że nie nadrabiam. Sprawdzam tylko, czy oby nowa część nie powstała
U dentysty niestety nowa plomba, ale ze znieczuleniem, a jutro zwiedzanie sklepów

xal jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-05, 22:50   #4034
cloche
Zakorzenienie

buziaki, ja nadrobiłam jakieś 2 strony jednym okiem i padam! idę spać
cloche jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-05, 22:58   #4035
nuna2
Zakorzenienie

szprotka ale wam się nadarzyły okazje może wózek też będzie fajny

dziś mała tak buszuje , że już wiem o co chodzi z wypychaniem brzucha ale to słodkie mi póki co nie śpieszno do spania i zaczęłam oglądać ,,Lekarzy"
Stary 2013-02-05, 23:04   #4036
JennyAniolek
Zakorzenienie

Cytat:
zapoluje na losia dzisiaj go nie widze

Body z muszką śliczne!

---------- Dopisano o 23:04 ---------- Poprzedni post napisano o 23:01 ----------

Cytat:
Napisane przez nuna2 Pokaż wiadomość
dziś mała tak buszuje , że już wiem o co chodzi z wypychaniem brzucha ale to słodkie
A mój dziś bardzo spokojny
Zawsze o tej porze szalał... Może śpi ?

Wiktor - 28.05.2013
Antoś - 12.02.2017
Stary 2013-02-05, 23:07   #4037
karolina2121
siedzę i myślę

Cytat:

Ha! Ja właśnie pożeram żelki Haribo "wisienki". Akurat leżały przy kasie w Biedrze i krzyczały "Kup mnie, Kup mnie"
Do mnie wczoraj tak krzyczały te kwaśne
A dzisiaj pożarłam naraz 3 pączki Aż mąż nie mógł w to uwierzyć ...
Od jutra zaczynam ćwiczyć, bo sama niedługo zamienię się w pączka

Aaaaaa znalazłam małego rozstępa z boku brzucha
Stary 2013-02-05, 23:11   #4038
nuna2
Zakorzenienie

Cytat:

Body z muszką śliczne!

---------- Dopisano o 23:04 ---------- Poprzedni post napisano o 23:01 ----------

A mój dziś bardzo spokojny
Zawsze o tej porze szalał... Może śpi ?
myślę, że lula ja ostatnio do męża: ej Jula o tej porze zawsze szalała(nie że się martwiłam czy coś bo kilka godzin wczesniej buszowała) a mąż: daj się jej wyspać może zmieniło pozycje i mniej czuć??? ja leżę cały dzień w łóżku nic nie robię więc czuje a Ty jak się ruszasz to kołyszesz maleństwo do snu
Stary 2013-02-05, 23:13   #4039
lonely_lady
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez salviae Pokaż wiadomość
No właśnie ja mieszkam przy grutn\owej drodze i okna są tak zakurzone, że już światło dzinnie się nie przebija a kobiety w ciąży podobno nie powinny myć okien bo trzeba ręce długo podnosić

8,5 + 10 wysyłka i nic więcej od tego sprzedawcy
no właśnie też mi się obiło o uszy, że nie można myć okien.. dlatego mam brudne a tak myłam praktycznie co tydzień

kurde, ale tanio upolowałaś spodenki ja za swoje dałam 20zł +przesyłka

Cytat:
luuubię.. jeszcze z dzieciństwa pamiętam zaspy większe ode mnie, kuligi...

Ty jedziesz przez poznań ? to ile ty masz tam godzin jazdy pociągiem?!
ja jeżdze 4h, czasem 4h20min..
tak, przez poznań no jadę jakieś 2h dłużej
teraz już dawno nie jechałam, ale jak jeszcze studiowałam to często co tydzień jeździłam

Cytat:
a właśnie!!!
laski, wypadły mi RZĘSY!!!!!!!!!
i nie mam pojęcia o co chodzi, czemu?!
i oby odrosły jak najsyzbciej bo zostało mi ich po pare sztuk
dziwne...
może spróbuj jakiejś odżywki.. albo chociaż olejek rycynowy

Cytat:

za udaną wizytę
ale Michaś się rozszalał, toć to już kawał chłopa z Niego
oby jednak przyhamował i nie był ciężarem podczas porodu

lonely_lady jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-05, 23:13   #4040
nuna2
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez karolina2121 Pokaż wiadomość
Do mnie wczoraj tak krzyczały te kwaśne
A dzisiaj pożarłam naraz 3 pączki Aż mąż nie mógł w to uwierzyć ...
Od jutra zaczynam ćwiczyć, bo sama niedługo zamienię się w pączka

Aaaaaa znalazłam małego rozstępa z boku brzucha
ja mam na piersiach mimo, że smaruje... wiadome-nie estetyczne ale staram się o tym nie myśleć Niektóre chciałyby mieć rozstępy byle tylko w ciąży byc
Stary 2013-02-05, 23:13   #4041
lonely_lady
Zakorzenienie

Cytat:
No nie, dziewczyny! Nici z mojej jutrzejszej wyprawy do przychodni. Powstrzymywalam się jak mogłam, ale ostatecznie ukroiłam sobie kawłek ciasta, potem drugi i trzeci Jest taaakie pyszne
No nic, na glukozę pojdę w pt. TŻ ma ranną zmianę więc do wstania też będę miała większą motywację
A Wy tu jeszcze o pączkach, faworkach... Jak tu się oprzeć?
przepraszam, ale muszę

Cytat:
Napisane przez pawie_oczko Pokaż wiadomość
Dziewczyny, zauważyłam pod prysznicem lekkie zgrubienie na lewej wardze sromowej (naprawdę delikatne prawie niewyczuwalne) czytałam w necie, że to najprawdopodobniej nic poważnego - ale to takie mądrości internetowe. Teraz tak jakby mi to znikło. Dziwne. Wizyta dopiero za 2 tygodnie, może któraś z Was wie co to może być albo ma jakieś większe doświadczenie w tym temacie?
nie mam pojęcia co to może być
hmm... a może (skoro zaraz znikło) przeżyłaś jakiś orgazm łechtaczkowy czy coś

ooo świeża dostawa
zaraz poprzeglądam

Szprotka za łóżeczko i gratisy

Edytowane przez lonely_lady
Czas edycji: 2013-02-05 o 23:36
Stary 2013-02-05, 23:16   #4042
karolina2121
siedzę i myślę

Cytat:
ja mam na piersiach mimo, że smaruje... wiadome-nie estetyczne ale staram się o tym nie myśleć Niektóre chciałyby mieć rozstępy byle tylko w ciąży byc
Mój jest malutki, no i tak z boku ukryty trochę Też się staram smarować, ale nie robię tego codziennie, bo mi się nie chce ...
Dla Antosia przeżyje nawet te rozstępy, choć mam nadzieję, że już więcej ich nie będzie
Stary 2013-02-05, 23:18   #4043
JennyAniolek
Zakorzenienie

A ja znalazłam takie ubranka
(Może któryś link się powtórzyć z tymi od Diabli, bo niektóre linki dodaję z obserwowanych )

Dla chłopczyka
http://allegro.pl/show_item.php?item=3004175823
http://allegro.pl/show_item.php?item=3004116322
http://allegro.pl/show_item.php?item=3004238220
http://allegro.pl/show_item.php?item=2998011515
http://allegro.pl/komplet-2-szare-ka...006071463.html
http://allegro.pl/usa-disney-pajacyk...996499172.html
http://allegro.pl/usa-disney-dwie-bl...996605630.html
http://allegro.pl/mamas-papas-3-cz-k...994656626.html
http://allegro.pl/hm-adams-super-68cm-i2987963539.html
http://allegro.pl/superman-hm-56-62-i2984418097.html
http://allegro.pl/maly-przystojniak-...994453962.html
http://allegro.pl/tu-clothing-2-x-ko...001146728.html
http://allegro.pl/next-komplet-dla-b...995183493.html
http://allegro.pl/komplet-na-lato-hm...008480444.html
http://allegro.pl/hm-coccodrillo-bod...007933568.html
http://allegro.pl/hm-cudny-poszukiwa...005723709.html
http://allegro.pl/zestaw-hm-motherca...987082271.html
http://allegro.pl/cudny-komplet-hm-r...995993874.html

Dla dziewczynki
http://allegro.pl/sliczny-komplecik-...004231199.html
http://allegro.pl/komplecik-na-wiosn...002024268.html
http://allegro.pl/nannette-3-el-komp...002717590.html
http://allegro.pl/mothercare-3-szt-b...002075093.html
http://allegro.pl/hello-kitty-tunika...997899962.html
http://allegro.pl/topolino-komplet-b...995309175.html
http://allegro.pl/sliczny-hm-komplet...997535464.html
http://allegro.pl/komplet-wiosna-lat...992536434.html
http://allegro.pl/komplet-wiosna-lat...992535181.html
http://allegro.pl/super-komplecik-hm...002470673.html

Unisex
http://allegro.pl/sliczna-bluzeczka-...998529311.html
http://allegro.pl/sliczny-szlafrok-s...973838757.html

Komplecik żabka H&M => http://allegro.pl/hm-nowy-komplet-za...008482076.html
Żabka, r.56 => http://allegro.pl/komplet-zabka-hm-r...004185031.html
Słonik, r.68 => http://allegro.pl/hm-czapeczka-z-usz...005821111.html
Lampart, r.62 => http://allegro.pl/komplecik-maly-lam...007626068.html
Króliczek, r.68 => http://allegro.pl/hm-3-czesciowy-zes...001661049.html
Żabka ze skarpetkami, r.56 => http://allegro.pl/sliczny-komplet-dl...005037097.html
Panterka, r.50-56 => http://allegro.pl/hm-pajacyk-body-cz...982385787.html

Seria Kubuś & Tygrysek
http://allegro.pl/rampers-na-naramka...002938344.html
http://allegro.pl/komplet-na-lato-hm...008492872.html
http://allegro.pl/komplet-na-lato-hm...008494648.html
http://allegro.pl/rampers-hm-z-tygry...002904886.html
http://allegro.pl/dwa-rampersy-hm-ty...002924887.html
http://allegro.pl/letnie-ogrodniczki...002956598.html
http://allegro.pl/komplet-na-lato-hm...002847733.html
http://allegro.pl/komplecik-hm-z-tyg...002859101.html
http://allegro.pl/rampersy-hm-z-tygr...005792336.html
http://allegro.pl/komplet-szorty-hm-...007083177.html
http://allegro.pl/hm-cudny-komplet-z...007835083.html

Komplecik Jeżyk dla Vvgh => http://allegro.pl/hm-welurowy-jezyk-...993392154.html

Wiktor - 28.05.2013
Antoś - 12.02.2017

Edytowane przez JennyAniolek
Czas edycji: 2013-02-06 o 00:28
Stary 2013-02-05, 23:22   #4044
nuna2
Zakorzenienie

diabli ty pisałaś tą wyprawkę z kosztami??
Stary 2013-02-05, 23:24   #4045
JennyAniolek
Zakorzenienie

Cytat:
diabli ty pisałaś tą wyprawkę z kosztami??
Wyprawkę z kosztami pisała np. Ash => https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=3089

Wiktor - 28.05.2013
Antoś - 12.02.2017
Stary 2013-02-05, 23:28   #4046
nuna2
Zakorzenienie

Cytat:
Wyprawkę z kosztami pisała np. Ash => https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=3089
jak wy znajdujecie posty czyjes?? dziękje
Stary 2013-02-05, 23:32   #4047
JennyAniolek
Zakorzenienie

Cytat:
jak wy znajdujecie posty czyjes?? dziękje
Info o wyprawkach staram się akurat dopisywać do 2 postu
Jest tam 15 linków, więc sobie poprzeglądaj

Wiktor - 28.05.2013
Antoś - 12.02.2017
Stary 2013-02-05, 23:37   #4048
nuna2
Zakorzenienie

Cytat:
Info o wyprawkach staram się akurat dopisywać do 2 postu
Jest tam 15 linków, więc sobie poprzeglądaj
dzięki musze obczaic ile wydamy lece spac. buziaki
Stary 2013-02-06, 00:02   #4049
lonely_lady
Zakorzenienie

ja też już uciekam, dobrej nocki

Stary 2013-02-06, 00:16   #4050
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
A ja znalazłam takie ubranka
(Może któryś link się powtórzyć z tymi od Diabli, bo niektóre linki dodaję z obserwowanych )
rosnie mi konkurencja swietne aukcje.

chlopczykowe...
http://allegro.pl/carter-s-fajny-dre...000821210.html
http://allegro.pl/pierwszy-dresik-ca...000314314.html
http://allegro.pl/62-next-koszula-bo...000060529.html
http://allegro.pl/next-koszula-aplik...004489227.html
http://allegro.pl/next-lniana-koszul...005224519.html
http://allegro.pl/next-koszula-z-mal...997762462.html
http://allegro.pl/body-koszula-early...991706665.html
http://allegro.pl/body-koszula-hm-4-...991979639.html
http://allegro.pl/ff-koszula-w-krate...005908713.html
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości