My tu sobie gadu, gadu, a Maleństwa dają czadu - Mamy V-VI 2013 cz.8 - Strona 132 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 9 części naszego wątku ??
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.9 8 16,00%
Niesiemy światu tę wieść radosną, nasze dzieciaki urodzą się wiosną! V-VI 2013, cz.9 28 56,00%
Brzuszki rosną, dzieci też a nasz wątek jest the best! Mamy V-VI 2013 cz.9 2 4,00%
Rosną brzuchy, w nich maluchy; mamy się cieszą, milczeniem nie grzeszą. V-VI 2013 cz.9 1 2,00%
Trzęsą się brzuszki, wychodzą pępuszki, niedługo ujrzymy maluszki. V-VI 2013 cz.9 3 6,00%
Kolejne wizyty za nami, snujemy macierzyńskie plany - Mamy V-VI 2013 cz.9 2 4,00%
Robią się z nas grubasy, ale w głowie nam bobasy. Mamy V-VI 2013 cz.9 2 4,00%
Ciężko nam się ruszać, więc spędzamy czas na pogaduchach. Mamy V-VI 2013 cz.9 0 0%
Tyjemy i płaczemy, za chwilę się śmiejemy - przez hormony szalejemy. V-VI 2013 cz.9 0 0%
Bejbik mnie kopie a ja colę żłopię? Mamy V-VI 2013 cz.9 0 0%
Fasolencja w brzuszek ciśnie, zaraz z tyłka mi wypryśnie. Mamy V-VI 2013 cz.9 1 2,00%
Mam żylaki, mam rozstępy no i brzuch mocno wydęty. Mamy V-VI 2013 cz.9 0 0%
Rozstępują się nam brzuszki, jednak rosną też cycuszki. Mamy V-VI 2013 cz.9 3 6,00%
Głosujący: 50. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-02-05, 18:52   #3931
axella
Zakorzenienie

GG do axella
Dot.: My tu sobie gadu, gadu, a Maleństwa dają czadu - Mamy V-VI 2013 cz.8

Cytat:
Napisane przez banka26 Pokaż wiadomość
ehhe no ja nie siedzialam , nagle złapalo mnie jak do lekarza schodzilam po schodach
może coś Ci przeskoczyło?

jak się uda to jutro widze się z tż
hm..

ZUZIAK 7.05.2013
axella jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-05, 18:54   #3932
joooasia
Raczkowanie

kurcze... znowu zaczynają mnie męczyć wymioty!! przecież to już 22 tydzień...
podpowiedzcie mi proszę, zdarza się Wam jeszcze w tym okresie ciąży wymiotować??

Jaś
joooasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-05, 18:55   #3933
diabli
Zakorzenienie

http://dziecisawazne.pl/nie-wszystko...ust-i-nosidel/ o chustach

http://dziecisawazne.pl/dlaczego-war...ciem-pepowiny/ hmm, ciekawe czy mozna wplynac na polozna zeby troche poczekala...
diabli jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-05, 18:58   #3934
potterka
Zakorzenienie

Diabli wydaje mi się, że można to zawrzeć w Planie porodu
potterka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-05, 18:59   #3935
maarchewka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ashyshqa Pokaż wiadomość
Ło matko! A on coś czasem ugotuje Ja bym jeszcze użyła argument ekonomiczny - gotowanie obiadu na 2 dni wychodzi o wiele taniej, niech sobie policzy... Jak dobrze, że nie mam tego problemu, zatłukłabym
Cytat:
Napisane przez diabli Pokaż wiadomość

oj za bardzo rozpieszczasz kilka dni bez obiadu albo z sama zupa i bedzie blagal o lososia
Cytat:
Napisane przez Magiusa Pokaż wiadomość
Oj Marchewa, ale go rozpieszczasz.Robisz takie dania, że ślinka cieknie, a on wybrzydza. Ja bym mu po kilku razach powiedziała, że jak się nie podoba to może sobie coś kupić na mieście.
Już próbowałam, ze jak mu się nie podoba to niech sobie robi sam - skonczyło, że sobie zrobił schabowe i było pyszne.. ale oczywiście mięso kupił najdrozsze w sklepie..i wydał kupę kasy... Chociaż w zamrazarce byl schab od moich rodziców (oni zawsze od dziadków mają i mi dają), bo ten od dziadków mu nie smakuje... On woli taki świeży

Z kolei jak mówiłam, ze niech sobie je na mieście to też sobie poszedł i jadl i ja musiałam sama obiad jeść..albo wyrzucić.. I kasy też sporo poszło.. A mi zależy, żeby nie przepierdzielać tak kasy bez sensu, bo ja chciałam na dom oszczędzać..

Albo potrafi kupić sobie obiad na mieście chociaż obiad jest w lodówce.. Bo jemu się nie chciało sprawdzic co jest w lodówce.. a też nie zapytał.

ekonomiczne względy w ogóle do neigo nie przemawiają bo on nigdy nie oszczędzał na jedzeniu, bo nigdy w domu żarcia nie brakowało ( w odróżnieniu od mojego domku:/)

A najbardziej dobija mnie jak widzę co jedzą u mnie koledzy w pracy.. Jakiś obrzydliwy ryz, z jeszcze obrzydliwszym sosem do tego mięso które ni jak nie pasuje do tego wszystkiego i zajadają wszystko ze smakiem.. Albo talerz kluchów na spaghetti z najtańszym wściekle czerwoym sosem chyba do spaghetii i do tego kiełbasaI zawsze robią wielkie oczy na to co ja przynoszę i im ślinka leci..

A ja co raz wymyślam coraz to lepsze dania - jakaś pieczeń wieprzowa z pieczonymi ziemniaczkami, albo dewolaje, albo zupa cebulowa z grzankami albo krem z brokułow, albo pstrąga w foli.... i mu nic nei pasuje... ciagle coś..Nie mam na niego wymyślanie już siły...

A jeszcze, zeby mnie już dobić ale to konkretnie to jak jego mama się pyta co on taki chudy to mówi, że nie mamy czasu gotować i on nie ma czasu jeść .. A jego mama robi wielkie oczy i patrzy na mnie jakbym była wielkim nierobem i nic w domu nie robiła i jeszcze mu syna głodzila, jakby to on sam o siebie nie potrafił zadbać..- ona w domu tylko gotuje bo to jej jedyne zajecie.. Wszystkim innym (zarabianie, zakupy itp) zajmuje się tesć...
A obiad ciągle jest tylko jemu nic nie pasuje..

Wojtek
maarchewka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-05, 19:00   #3936
anoxee
Zadomowienie

GG do anoxee

Cytat:
Napisane przez XxXJuSstiii Pokaż wiadomość
będziesz musiała się dogadać z Anoxee
Nie chcę się dzielić.

Cytat:
Napisane przez Mysia mysz Pokaż wiadomość
dają świstek
Cytat:
Napisane przez justyna_g4 Pokaż wiadomość
Dzięki za rady.
o kurde...to chyba gdzieś go posiałam.
Właśnie nie kojarzy mi sie, że coś dostałam i nawet pamiętam, że byłam zdziwiona, że już wszytsko jak oddałam jej te dokumenty. No cóz będę szukać, a jak nie znajdę to pójdę bez, ciekawe czy mi dadzą.
Nie wiem czy to zależy od UM, ale ja nie dostałam żadnej kartki. Pani przyjęła wniosek, zapłaciłam i tyle, prawo jazdy do odebrania za 2 tygodnie, w przypadku męża za miesiąc, bo było wydane w innym mieście. Przy odbiorze oddałam tylko stare prawo jazdy.

Cytat:
Napisane przez axella Pokaż wiadomość
nieważne jak dziwnie to brzmi ale to prawda.
co z tego,że jest "silniejszy" i zaboli bardziej?
uderzenie to uderzenie. zniewaga fizyczna,coś za coś

czemu my mogłybyśmy bezkarnnie lać faceta,a jak odda nagle głośno płakać jaki on zły i nie dobry..
dla mnie logiczne

Cytat:
niby czemu ma prawo oddać ja raz strzeliłam gościa w twarz za to, że rozpowiadał o mnie, że się puszczam, nie wdawałam się z nim dyskusje bo po co. Zrobiłam to przy jego kolegach i gość był w szoku, ale skończył mnie obrażać

jakby mnie facet uderzył to byłby koniec definitywny
Cytat:
dla mnie nielogiczne, bo a)silniejszy b)dostał za coś a nie bez okazji c) facet (prawdziwi) złapałaby laskę w furii za ręce i uspokoił, a nie bił:/
poza tym umówmy sie nie chodiz o to, żeby lać, ale żeby zrozumiał, że przegiął, a fizycznie go to pewnie nawte nie zaboli, chodzi o symbolikę
Wybacz, ale ja mam inne zdanie. O jakiej symbolice mówisz? Dla mnie uderzenie kogoś to nic innego jak okazanie swojej słabości i bezsilności. A jeśli chodzi, żeby poprzez uderzenie kogoś upokorzyć (np. przy tych kolegach), to więcej wstydu pewnie by się najadł jakbyś mu walnęła jakiś monolog, niż taki sobie liść. I tutaj wcale nie chodzi o siłę tego uderzenia.

Cytat:
Napisane przez sharpnowaja Pokaż wiadomość
jak dla mnie to nikt nie ma prawa nikogo bić, nie ważne czy to kobieta czy facet, dorosły czy dziecko. Jednym słowem- nie czyń drugiemu co Tobie niemiłe.

a) a kto powiedział że silniejszy?
b) dziecko też będziesz bić bo jest za co?
Dla mnie to bezsilność, słabość i nieumiejętność poradzenia sobie w danej sytuacji.

Cytat:
Napisane przez happy blue Pokaż wiadomość
i co dalej? on Ci oddał, potem Ty jemu i tak do jakiego momentu?
dla mnie nielogiczne i śmieszne?
Dla mnie nielogiczne i śmieszne jest to, że jak kobieta uderzy faceta, to jest silna, fajna i odważna, a jak facet uderzy kobietę, to jest burakiem i damskim bokserem. A jaka to jest różnica???

Pewnie dyskusja już dawno się skończyła, ale wróciłam i nadrabiam. Tak tylko chciałam wyrazić swoje zdanie.

Zaraz pewnie znowu przylecę z jakimś odgrzewanym kotletem.

Leon
anoxee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-05, 19:01   #3937
maarchewka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez joooasia Pokaż wiadomość

podpowiedzcie mi proszę, zdarza się Wam jeszcze w tym okresie ciąży wymiotować??
mi się zdarza, ale bardziej na zapachy reaguje.. Nie podejdzie mi jakiś zapach i od razu lece.. Albo czasami cos zjem - ostatnio jakas rybę i od razu do kibla.. Ale to sie zdarza coraz rzadziej.. tak raz w miesiacu, raz na 3 tygodnie..

Wojtek
maarchewka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-05, 19:06   #3938
salviae
Zadomowienie

Była u mnie mama i umyła mi okna przyszła niania elektroniczna i mama stwierdziła, że to ona z tatą w takim razie ją małemu sprezentują oddała mi kasę i ją zabrała
Zrobiłam faworki, pierwsza partia się za bardzo spiekła, mam po nich zgagę, a mąż się pytał czemu są bez dżemu więcej ich nie robie
I Like Me So Much Better WhenYou Are Naked... Ouooo
Kubuś
salviae jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-05, 19:09   #3939
banka26
Zakorzenienie

Cytat:
może coś Ci przeskoczyło?

jak się uda to jutro widze się z tż
hm..
hehe w unie racze nie mozliwe jakos miesiec mnie boli nie wiem co to a Michal mi szleje w brzuchu tak ze masakraaa
banka26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-05, 19:11   #3940
axella
Zakorzenienie

GG do axella

Cytat:
Napisane przez maarchewka Pokaż wiadomość
Już próbowałam, ze jak mu się nie podoba to niech sobie robi sam - skonczyło, że sobie zrobił schabowe i było pyszne.. ale oczywiście mięso kupił najdrozsze w sklepie..i wydał kupę kasy... Chociaż w zamrazarce byl schab od moich rodziców (oni zawsze od dziadków mają i mi dają), bo ten od dziadków mu nie smakuje... On woli taki świeży

Z kolei jak mówiłam, ze niech sobie je na mieście to też sobie poszedł i jadl i ja musiałam sama obiad jeść..albo wyrzucić.. I kasy też sporo poszło.. A mi zależy, żeby nie przepierdzielać tak kasy bez sensu, bo ja chciałam na dom oszczędzać..

Albo potrafi kupić sobie obiad na mieście chociaż obiad jest w lodówce.. Bo jemu się nie chciało sprawdzic co jest w lodówce.. a też nie zapytał.

ekonomiczne względy w ogóle do neigo nie przemawiają bo on nigdy nie oszczędzał na jedzeniu, bo nigdy w domu żarcia nie brakowało ( w odróżnieniu od mojego domku:/)

A najbardziej dobija mnie jak widzę co jedzą u mnie koledzy w pracy.. Jakiś obrzydliwy ryz, z jeszcze obrzydliwszym sosem do tego mięso które ni jak nie pasuje do tego wszystkiego i zajadają wszystko ze smakiem.. Albo talerz kluchów na spaghetti z najtańszym wściekle czerwoym sosem chyba do spaghetii i do tego kiełbasaI zawsze robią wielkie oczy na to co ja przynoszę i im ślinka leci..

A ja co raz wymyślam coraz to lepsze dania - jakaś pieczeń wieprzowa z pieczonymi ziemniaczkami, albo dewolaje, albo zupa cebulowa z grzankami albo krem z brokułow, albo pstrąga w foli.... i mu nic nei pasuje... ciagle coś..Nie mam na niego wymyślanie już siły...

A jeszcze, zeby mnie już dobić ale to konkretnie to jak jego mama się pyta co on taki chudy to mówi, że nie mamy czasu gotować i on nie ma czasu jeść .. A jego mama robi wielkie oczy i patrzy na mnie jakbym była wielkim nierobem i nic w domu nie robiła i jeszcze mu syna głodzila, jakby to on sam o siebie nie potrafił zadbać..- ona w domu tylko gotuje bo to jej jedyne zajecie.. Wszystkim innym (zarabianie, zakupy itp) zajmuje się tesć...
A obiad ciągle jest tylko jemu nic nie pasuje..

matko
ja myslałam,że mój to wybredas bo buraczków/czosnku nie zje..
ale nawet jak nie przepada to zje i nic nie mówi..

nie wiem co bym zrobiła..
ale jakby kasę zaczął wydawać bo wybrzydza to bym się wkurzyła..
raz się tak wkurzyłam..

poszedł do biedry i kupił...sobie..mini papryczki nadziewane serkiem.. 5sztuk za 8pln
i jeszcze nie dojadł bo "nie były najlepsze,to zła partia"

ja bym za to zrobiła obiad
więcej tego nie powtorzyl.. na szczescie..

wez moze przestan sama gotowac,albo zmus zeby on sie tym zajal i.. duzo narzekaj
jak zrobi cos czasochlonnego i powiesz ze ble,niedoprawione,niedogo towane i w ogole idziesz zjesc co innego.. moze zrozumie?

ZUZIAK 7.05.2013
Stary 2013-02-05, 19:13   #3941
banka26
Zakorzenienie

mój wciaga wszystko co zrobiee heheh
Stary 2013-02-05, 19:13   #3942
lonely_lady
Zakorzenienie

Cytat:

jeśli chodzi o mnie to ja przez całą ciążę nie puścilam nawet małego pawika ale wiem że dziewczyny jeszcze się z tym męczą.. kojarzę, że Can ostatnio się żaliła że dalej męczą ją wymioty

Cytat:
http://dziecisawazne.pl/nie-wszystko...ust-i-nosidel/ o chustach

http://dziecisawazne.pl/dlaczego-war...ciem-pepowiny/ hmm, ciekawe czy mozna wplynac na polozna zeby troche poczekala...
hmmm.. ciekawe

Cytat:
Napisane przez salviae Pokaż wiadomość
Była u mnie mama i umyła mi okna przyszła niania elektroniczna i mama stwierdziła, że to ona z tatą w takim razie ją małemu sprezentują oddała mi kasę i ją zabrała
Zrobiłam faworki, pierwsza partia się za bardzo spiekła, mam po nich zgagę, a mąż się pytał czemu są bez dżemu więcej ich nie robie
super fajny gest ze strony mamy
kurcze u mnie też takie brudne okna po tej zimie, że masakra... dzisiaj pięknie słonko świeciło i okna straszyły.. chyba muszę się za to zabrać

a tak z innej beczki
kurde.. tęsknię za moją mamusią
pojechałabym do nich pociągiem na parę dni, ale nie chcę zostawiać Tż samego

lonely_lady jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-05, 19:14   #3943
axella
Zakorzenienie

GG do axella

Cytat:
jak bez dżemu?

faworki?

Cytat:
Napisane przez banka26 Pokaż wiadomość
hehe w unie racze nie mozliwe jakos miesiec mnie boli nie wiem co to a Michal mi szleje w brzuchu tak ze masakraaa
dziwne, nie wiem co to...
małą dziś "przekładałam", wyczytałam,że mozna czasem sie polozyc,na plecach,zgiac nogi w kolanach i uniesc na chwile biodra.. i podobno obroci sie glowka w dol

a ja mam schizy ze sie nie obroci

ZUZIAK 7.05.2013
Stary 2013-02-05, 19:14   #3944
Ashyshqa
Zakorzenienie

Cytat:
http://allegro.pl/zakladki-do-ksiazk...004732640.html
nuda nuda nuda xD

idę na zakupy po colę
marzy mi się
piękne

Znów piekę nie mogłam się powstrzymać. Kupiłam te drożdże wczoraj i postanowiłam do konca tygodnia wykorzystać. Mimo Waszych zgagowo-drożdżowych ostrzeżeń
Tym razem w piekarniku siedzi strucla z powidłami
Spróbuję jej dopiero jutro bo lecę jutro wreszcie na glukozę i do 9 rano mam post....
Ashyshqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-05, 19:15   #3945
lonely_lady
Zakorzenienie

Salviae - myślałam, że dzisiaj mi przyjdą te spodenki na szelkach.. ale niestety kuriera nie było, może jutro. A Ty swoje za ile wylicytowałaś

Stary 2013-02-05, 19:18   #3946
axella
Zakorzenienie

GG do axella

Cytat:
Napisane przez lonely_lady Pokaż wiadomość
jeśli chodzi o mnie to ja przez całą ciążę nie puścilam nawet małego pawika ale wiem że dziewczyny jeszcze się z tym męczą.. kojarzę, że Can ostatnio się żaliła że dalej męczą ją wymioty

hmmm.. ciekawe

kurcze u mnie też takie brudne okna po tej zimie, że masakra... dzisiaj pięknie słonko świeciło i okna straszyły.. chyba muszę się za to zabrać

a tak z innej beczki
kurde.. tęsknię za moją mamusią
pojechałabym do nich pociągiem na parę dni, ale nie chcę zostawiać Tż samego
tż pewnie by zrozumiał
jak dla mnie to póki jeszcze możesz to pojedź
tym bardziej że warmia podobno ładnie zimowa,przynajmniej taka była niedawno

---------- Dopisano o 19:18 ---------- Poprzedni post napisano o 19:16 ----------

Cytat:
piękne

Znów piekę nie mogłam się powstrzymać. Kupiłam te drożdże wczoraj i postanowiłam do konca tygodnia wykorzystać. Mimo Waszych zgagowo-drożdżowych ostrzeżeń
Tym razem w piekarniku siedzi strucla z powidłami
Spróbuję jej dopiero jutro bo lecę jutro wreszcie na glukozę i do 9 rano mam post....
dziękuję

piękne to są skrzyneczki,które wystawię na dniach. moja mama mistrz,są tak wypieszczone że szok

ZUZIAK 7.05.2013
Stary 2013-02-05, 19:21   #3947
pawie_oczko
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez humpback Pokaż wiadomość
ja mam 200x220 i zawsze długo mi schodzi zanim rozkminię który bok jest krótszy
mam ten sam problem ale nie zamieniłabym naszej wielkiej kołdry na mniejszą
Stary 2013-02-05, 19:25   #3948
lonely_lady
Zakorzenienie

Cytat:
tż pewnie by zrozumiał
jak dla mnie to póki jeszcze możesz to pojedź
tym bardziej że warmia podobno ładnie zimowa,przynajmniej taka była niedawno
no niedawno byliśmy razem na 4 dni było pięknie, mroźnie, biało i słonecznie
może odczekam jeszcze z tydzień dwa i się wybiorę
zawsze możesz się dosiąść do pociągu w poznaniu

Stary 2013-02-05, 19:26   #3949
salviae
Zadomowienie

Cytat:
tazz
brzucholec tez mi sie wydaje duzy, a do konca jeszcze sporo. na wadze plus 8kg.
W porównaniu z Twoim to mój jest gigantem i mega piersi , a też w 28 tyg 9 kg na plusie, pokazuje mojego potwora (sory, że w stroju zakonnicy, ale takie najaktualniejsze)

Cytat:

No właśnie ja mieszkam przy grutn\owej drodze i okna są tak zakurzone, że już światło dzinnie się nie przebija a kobiety w ciąży podobno nie powinny myć okien bo trzeba ręce długo podnosić
Cytat:
jak bez dżemu?

faworki?
No właśnie nie wiem jakie u niego w domu się faworki jadło
Cytat:
Salviae - myślałam, że dzisiaj mi przyjdą te spodenki na szelkach.. ale niestety kuriera nie było, może jutro. A Ty swoje za ile wylicytowałaś
8,5 + 10 wysyłka i nic więcej od tego sprzedawcy
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1.jpg (36,8 KB, 66 załadowań)
Kubuś

Edytowane przez salviae
Czas edycji: 2013-02-05 o 19:27
Stary 2013-02-05, 19:29   #3950
diabli
Zakorzenienie

Cytat:

ja juz odpukac mam spokoj ale zwracalam non stop naprawde dlugo :P

Anoxee - o biciu mamy takie samo zdanie. kotlet odgrzany, ale warty dyskusji hehe.

Salviae - suuuper, mamusia miala fajny gest i z oknami i z niania. znow masz kase i mozesz pomyslec o czyms innym, hehe.

Marchewaaa - kase na jedzenie wydziel na miesiac i niech kupuje na miescie. zobaczymy jak szybko zateskni za domowym. pojawia sie dodatkowe kilogramy, zgaga, zatwardzenia, wzdecia i budzet sie pewnie skonczy w polowie miesiaca. a za takie teksty-skargi i zale przed tesciowa to zrobilabym niezla wojne przykre, ze tak nie szanuje Twojej ciezkiej pracy, bo obiady sa naprawde wymyslne.
Stary 2013-02-05, 19:31   #3951
axella
Zakorzenienie

GG do axella

Cytat:
no niedawno byliśmy razem na 4 dni było pięknie, mroźnie, biało i słonecznie
może odczekam jeszcze z tydzień dwa i się wybiorę
zawsze możesz się dosiąść do pociągu w poznaniu

luuubię.. jeszcze z dzieciństwa pamiętam zaspy większe ode mnie, kuligi...

Ty jedziesz przez poznań ? to ile ty masz tam godzin jazdy pociągiem?!
ja jeżdze 4h, czasem 4h20min..

---------- Dopisano o 19:31 ---------- Poprzedni post napisano o 19:29 ----------

Cytat:
W porównaniu z Twoim to mój jest gigantem i mega piersi , a też w 28 tyg 9 kg na plusie, pokazuje mojego potwora (sory, że w stroju zakonnicy, ale takie najaktualniejsze)

No właśnie ja mieszkam przy grutn\owej drodze i okna są tak zakurzone, że już światło dzinnie się nie przebija a kobiety w ciąży podobno nie powinny myć okien bo trzeba ręce długo podnosić

zakonnica z brzuchem meeeegaaaaa
i jaaaki wielki ten brzuch

faworki z dżemem.. będę musiała ogarnąć co i jak

ZUZIAK 7.05.2013
Stary 2013-02-05, 19:31   #3952
anoxee
Zadomowienie

GG do anoxee

Cytat:
Napisane przez pawie_oczko Pokaż wiadomość
A ja muszę zabrać głos, bo nie do końca zgadzam się z tym stwierdzeniem. Wręcz przeciwnie, zrozumie. Tylko nie każdy chce widzieć prawdę. Rozumiem, że można mieć kiepski dzień i nie zgadzać się w jakiejś kwestii, ale nie wyobrażam sobie, żeby facet mówił do mnie, że go wqr** albo żebym ryczała przez niego, tym bardziej jak jestem w ciąży. Hormony - hormonami, ale nie zganiajmy na nich całej winy . My z Tż naprawdę staramy się nawzajem słuchać, rozmawiać ze sobą, szanować i przede wszystkim nie ranić. Ja często celowo nie wypowiadam się w kwestiach dot. związków i ich kłótni, bo po 1 to nie moja sprawa, każdy sobie żyje i ustala zasady jak chce a po 2 nie mieści mi się czasem w głowie, co tu czasem wyczytuje jeśli chodzi o relacje damsko-męskie . Ale nie zdzierżę też takich ogólnych stwierdzeń, że "faceci są beznadziejni, nie da się ich zrozumieć" a nam "buzują hormony", litości
Pozostaje mi się z Tobą zgodzić.

Cytat:
teraz juz tylko eWUŚ :P tylko sprawdzcie sobie wczesniej gdzies u lekarza, czy macie dobra karte, bo sporo stracilo waznosc i trzeba podjechac do NFZ wyjasnic i odblokowac
diabli, ale karty są tylko na śląsku.

Cytat:
Napisane przez maarchewka Pokaż wiadomość
Melduje, że byłam na gimnastyce i umyłam kibelek.. Zostało mi zrobić obiad, posprzątać łazienkę i sypialnie oraz zrobić lekcje z hiszpańskiego..
Ale sobie troszkę ponadrabiam, bo trzeba też troche odpocząć.

A i Anoxee, czytam tą ksiażke Nie mów nikomu.. Bardzo fajna.. Może to nie najlepsza literatura to czytania w ciąży - o morderstwach.. ale taka literatura jaką lubię.. Na poczatku trudno mi było ogarnąć kto jest kim i do czego, więc wolno mieliłam książkę.. Ale teraz jestem w połowię i ciągle o niej myśle.. Czy w końcu Elizabeth żyje czy nie.. Już mam pewną teorię.. Mam jeszcze jedną wypożyczoną - błękitna krew..
1) za gimnastykę!
2) Cieszę się, że się na razie nie zawiodłaś.

Cytat:
Napisane przez Kinga_20 Pokaż wiadomość
Witam się w 28TC
za 28tc!

Cytat:
Napisane przez pearl87 Pokaż wiadomość
i zapomniałam: zaczynamy dziś z małą 27 tydzień czyli za niedługo III trymestr.. jak to leci

Jeśli o mnie chodzi, to ten pierwszy zdecydowanie na tak. Baby active, to sprawdzona firma i myślę, że warto. Poproś o więcej fotek, obczaj stan wózka, myślę, że cena 550zł za 3w1 to super okazja.

Cytat:
Napisane przez humpback Pokaż wiadomość
ja mam 200x220 i zawsze długo mi schodzi zanim rozkminię który bok jest krótszy

Cytat:
Powodzenia w dalszym dyrygowaniu przy przeprowadzce
A co do laktatora, jesteś pewna, że chcesz ręczny? Ja gdybym miała kupować wyżej wymieniony zestaw to dodałabym stówkę i kupiła elektryczny (z resztą i tak mam taki plan, ale już dawno odrzuciłam opcję ręcznego). Obawiam się, że z ręcznym mi ręcę będa odpadać, poza tym z elekrycznym hjest szybciej, no i bardziej się przydaje gdyby nie daj Boże trzeba było pobudzać laktacje. Oczywiście wszystkim nam życzę by mleko radośnie tryskało nam z piersi, a dzieci od początku pięknie ssały nie raniąc przy tym naszych sutków, ale wiadomo, że w życiu bywa różnie
Słyszałam bardzo wiele takich opinii. Mama 2-miesięcznego malucha na początku kupiła (a właściwie mąż) ręczny w aptece na cito i powiedziała, że tragedia. Pomijając, że zmachani byli niesamowicie, to odciągała niewielkie ilości mleka. W okolicach 50ml. Jak kupili elektryczny, to nazbierała 150ml.

Daleko jeszcze?

Leon
anoxee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-05, 19:33   #3953
sharpnowaja
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kinga_20 Pokaż wiadomość
Witam się w 28TC

nuna ten zielony wózek podoba mi się bardziej

Jenny mieszkanie wydaje się być fajne.

karolina za 24tc

marchewka współczuję z TZtem, jakby mój tak marudził gotowałby sobie sam na szczęście on zawsze zachwala to co ugotuję

salviae tak się właśnie zastanawiałam czy na tym zdjęciu to nie zakonnica dobre!!! brzusio fajny
Stary 2013-02-05, 19:33   #3954
candace1
Zakorzenienie

Cytat:
No niestety ja nadal haftuję i to zdrowo
==================
Cześć
wróciłam z wizytacji
Mam dobre i złe wieści - tzn. złe dla tych co wymiotują tak jak ja w zaawansowanej ciąży.
Zaraz napiszę co i jak tylko muszę poskanowac kilka dokumentów
candace1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-05, 19:35   #3955
pawie_oczko
Wtajemniczenie

Cytat:
faaaajny Elmo ja dostalam piekne adidaski z elmo. w niedziele zrobie fotki - jak bede u mamy.

no i wstawie fotki gniazdka mojego Nelciaka 25 tydzien

(druga fota bez lampy, bo tz uznal, ze legginsy przeswituja i widac majciory aaa i koszulka obcisla, bo chcialam zeby brzuch bylo widac )
no niezły apartament
Stary 2013-02-05, 19:37   #3956
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
zakonnica mistrz sliczny brzuszek, wiekszy, bo chudziutka jestes i nie poszlo Ci tak w dupe jak u mnie dopiero niedawno tesciowa mojej siostry powiedziala "nooo i tylek tez wiekszy". myslalam, ze sobie jaja robi, ale jak mu sie przyjrzalam dokladnie to fakt...dupcia nie dosc, ze wystaje to jeszcze poszla na boki ale duzych cycow to ja tam nie widze
Stary 2013-02-05, 19:39   #3957
banka26
Zakorzenienie

Cytat:
jak bez dżemu?

faworki?

dziwne, nie wiem co to...
małą dziś "przekładałam", wyczytałam,że mozna czasem sie polozyc,na plecach,zgiac nogi w kolanach i uniesc na chwile biodra.. i podobno obroci sie glowka w dol

a ja mam schizy ze sie nie obroci
nie boj sie napewno ze 3 razy jescze sie obroci , moj mimo ze tydzien temu byl glowa w dol to teraz moze byc odwrotnie jescze kilka obrotow moze byc

Cytat:

dobry stroj brzusio suuperr slicznyy
Stary 2013-02-05, 19:39   #3958
Magiusa
Zakorzenienie

Marchewka, Diabli ma faktycznie dobry pomysł. Po wypłacie wydziel kaskę na jedzenie i powiedz, że jak mu nie będzie pasowało to możesz mu coś z tego odpalić, a poza tym je w domku.
W ogóle to mu natrzyj uszy i tyle. Ja tam rozumiem, że nie zawsze musi smakować, ale nie może być też tak, że ciągle nie smakuje. On chyba po prostu nie jest głodny, może on w tej pracy za dużo je.

07.07.2012

12.06.2013 DARUŚ
&
20.02.2015 BARTUŚ

Magiusa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-05, 19:50   #3959
axella
Zakorzenienie

GG do axella

a właśnie!!!
laski, wypadły mi RZĘSY!!!!!!!!!
i nie mam pojęcia o co chodzi, czemu?!
i oby odrosły jak najsyzbciej bo zostało mi ich po pare sztuk

ZUZIAK 7.05.2013
Stary 2013-02-05, 19:51   #3960
salviae
Zadomowienie

Cytat:
zakonnica mistrz sliczny brzuszek, wiekszy, bo chudziutka jestes i nie poszlo Ci tak w dupe jak u mnie dopiero niedawno tesciowa mojej siostry powiedziala "nooo i tylek tez wiekszy". myslalam, ze sobie jaja robi, ale jak mu sie przyjrzalam dokladnie to fakt...dupcia nie dosc, ze wystaje to jeszcze poszla na boki ale duzych cycow to ja tam nie widze
W tyłek też mi poszło, ale chyba nie dużo jakieś 3-4 cm, mówię o moich cycach gigantach - 2 rozmiary i 10 cm więcej ja chcę swoje stare medium giganty.
Przypomniało mi się, że w szpitalu leżała obok mnie dziewczyna w 30tc przytyła 4 kg i przy 170 cm wzrostu ważyła 53 kg, miała taką maleńką kuleczkę jak ja w 12 tygodniu chyba
Kubuś
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości